Mamusie Marcowe 2015 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-28, 21:37   #2791
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Meganka- no nie pozwolił szczególnie w połączeniu z b6 bo łatwo przedawkować a to potem więcej szkód niż pożytku. Powiedział że jak bardzo bym potrzebowała to od 2 trymestru.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:38   #2792
nouvelle2
Zakorzenienie

mon9 a ile on kosztuje?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:40   #2793
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Tak, to dla mnie błogosławieństwo Myślę, że przyszły rok też będzie podobny, ze względu na karmienie, tzn. ja bez leków, ale czego nie robi się dla dziecka

Wózek świetnie się prezentuje! Mi się podoba khaki. Ja odziedziczę po siostrze, w sumie mam 3 siostry i każda ma dzieci i każda ma wózek, a tylko jedna jeszcze korzysta.

A teraz jak się czujesz? Bierzesz jakieś leki?

A lekarz Ci pozwolił na sterydy? Czytałam, że jeśli alergia tak dokucza matce, że zagraża jej zdrowiu to trzeba brać leki.

Dziewczyny, a jak się zmieniła Wasza cera w czasie ciąży? Ja od kilku lat mam mieszaną, w większości niestety świeci się i jeszcze rok temu leczyłam się maściami i tabletkami. Potem problem zniknął, brzydkie krostki ustąpiły. Ale od kilku dni zauważyłam, że mam mały wysyp na twarzy i boję się, że problemy z cerą rodzą się na nowo, jakby koszmar sprzed lat powracał
U mnie wlasnie niedawno sie pogorszyla.bleee...juz dawno nie mialam pryszczy. W pierwszen ciazy rowniez. A teraz njestety sporo wypryskow :/

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
Tak i bardzo mi przykro, ze po ciąży sflaczeją

To ja zapytam czy któraś z Was bierze żelazo? Ja biorę od ostatniej wizyty i tak się zastanawiam czy od wtedy nie mam większych mdłości. Od 2 dni nie biorę i dziś jakby lepiej
Ej..wcale nie musza. Karmilam 8 mies.i jak przestalam tk dalej byly ok. Co wiecej, nie zmalaly mi a w kolejnej ciazy bylam dopiero 4-5miesiecy po skonczeniu karmienia wiec mialy czas

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:50   #2794
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
mon9 a ile on kosztuje?

35zl w gemini do nawet 60zl w DOZ

mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 21:52   #2795
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
35zl w gemini do nawet 60zl w DOZ

o kurczę, ładny rozrzut a gemini to tylko w necie działa, tak? dużo za wysyłkę się płaci?

Stary 2014-08-28, 22:10   #2796
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Tak, to dla mnie błogosławieństwo Myślę, że przyszły rok też będzie podobny, ze względu na karmienie, tzn. ja bez leków, ale czego nie robi się dla dziecka

Wózek świetnie się prezentuje! Mi się podoba khaki. Ja odziedziczę po siostrze, w sumie mam 3 siostry i każda ma dzieci i każda ma wózek, a tylko jedna jeszcze korzysta.

A teraz jak się czujesz? Bierzesz jakieś leki?

A lekarz Ci pozwolił na sterydy? Czytałam, że jeśli alergia tak dokucza matce, że zagraża jej zdrowiu to trzeba brać leki.

Dziewczyny, a jak się zmieniła Wasza cera w czasie ciąży? Ja od kilku lat mam mieszaną, w większości niestety świeci się i jeszcze rok temu leczyłam się maściami i tabletkami. Potem problem zniknął, brzydkie krostki ustąpiły. Ale od kilku dni zauważyłam, że mam mały wysyp na twarzy i boję się, że problemy z cerą rodzą się na nowo, jakby koszmar sprzed lat powracał
Ja mam okropny wysyp Zawsze miałam problemy z tłustą cerą, niedoskonałościami. Ale teraz? Jakbym znów byłą w gimnazjum. Babcia się śmieje, że pewnie będzie dziewczynka, bo "kradnie mamie urodę"

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
EdithS- w ciąży odstawiłam tabletki ale sterydy dosłownie cieniutka warstwa na małej powierzchni. Nic innego niestety nie dziala
Jeśli chodzi o cerę to ja od zawsze miałam problemy a teraz gładziutka twarz że nawet bez podkładu by uszło. Czasem trafi się jakiś bolący syfek na dekoldzie czy ramionach

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Marta- dobra kolacyjka
Mi się właśnie upiekło ciadto ze śliwkami

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Zjadłam 4 kanapki z sxynką i pomidorem, ćwierc srbuza i jeszcze serowe cheetosy do mnie wołają. Czuję jakbym zaraz miała pęknąć ale cały czas po coś sięgam.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

A tu jeszcze kupony do mc donslda przede mną leżą- chyba będę musiała jutro zajść...
My teraz na wyjeździe pewnie sobie pofolgujemy w knajpach. Aż strach potem na wadze będzie stanąć

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ja tez mam wysyp na twarzy - straszna kaszka na policzkach i bolące grudy tez sa ;( sudocremem smaruje - troche pomaga ale szły nie ma ;/
Dziewczyny zażywanie magnez ? Jak tak to w jakiej dawce - dzięki ! Jeszcze pytacie z ciekawości - rosną Wam piersi ??
Mój biust może nie urósł jakoś znacznie (nigdy nie narzekałam na jego rozmiar ), ale stał się pełniejszy i jędrniejszy. Brodawki też jakoś pociemniały i się powiększyły jakby.

Cytat:
Pregnę z dha mam już skonsultowaną z lekarzem, ale ze względu na te moje problemy z aftami/zajadami to skonsultuję się jeszcze raz. Będę brała jeszcze coś dodatkowego
Teraz tak patrzę, że femibion natal 2 ma wszystko w jednym. Tyle, że nie sprawdzałam jeszcze czy w odpowiednich stężeniach
Ja łykam od niedawna vita-miner prenatal +DHA. W porównaniu składów [w stosunku też do ceny] wypadł wg mnie najlepiej. Jakoś tak na niego się zdecydowałam. Wcześniej PregnęPlus łykałam (w pierwszym trymestrze).
Stary 2014-08-28, 22:11   #2797
marta24171
Rozeznanie

Dziewczyny a rozważaliście pójście do szkoły rodzenia?u mnie w przychodni jest darmowa od 21 tygodnia ciąży.
Stary 2014-08-28, 22:18   #2798
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a rozważaliście pójście do szkoły rodzenia?u mnie w przychodni jest darmowa od 21 tygodnia ciąży.
Ja bylam i bardzo polecam. Moze i sporo zapomnialam nim urodzilam ale sporo mi sie przydalo. Fajna sprawa.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-08-28, 22:23   #2799
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
U mnie dziś mdłości gorsze i jeszcze mi sie słabo w sklepie zrobiło
Raz też tak miałam.... już myślałam że padne na twarz. Mroczki przed oczami i noedobrze tak nagle...okropne uczucie. Wystraszyłam się wtedy, o co komon i szybko wyszłam na świerze powietrze dychnąć.
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
nie umiem byc spokojna co chwile mysle o tym, co to moze byc.. ech

mdlosci nie ustepuja, czuje sie fatalnie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
A ja oglądam wózki zdecyduje sie pewnie na bugaboo cameleon 3, granat albo khaki Załącznik 5776100Załącznik 5776101 jeszcze szary jest ładny i czarny ale chyba za ponuro tak w czerniZałącznik 5776102Załącznik 5776103

ponoć te wózki wytrzymaja wszystko i w każdych warunkach nie zawodzą. Wózek super, ale ja mam już zakodowane w głowie quinny mood codziennie je oglądam

Cytat:
pewnie, u mnie jest tak samo ja będę chodzić, udam sie na pierwsze spotkanie i uzznam czy warto w tym uczestniczyć
Śpijcie słodko! kolorowych snów:
Stary 2014-08-28, 22:24   #2800
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Ja na pewno się do takiej wybiorę I na jakąś gimnastykę dla ciężarnych
Stary 2014-08-28, 22:24   #2801
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Marta ja nie czułam takiej potrzeby. Może trochę szkoda bo właściwego oddychania bym się nauczyła. Ale mężowi i tak nie zawsze by pasowało być ze mną a tam chyba w większości zajęcia dla dwojga są.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-28, 22:27   #2802
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Ej..wcale nie musza. Karmilam 8 mies.i jak przestalam tk dalej byly ok. Co wiecej, nie zmalaly mi a w kolejnej ciazy bylam dopiero 4-5miesiecy po skonczeniu karmienia wiec mialy czas

Skoro po pierwszej straciły na wyglądzie (chociaż rozmiar został większy) to po drugiej myślę, że tego nie uniknę
Stary 2014-08-28, 22:32   #2803
ewka5891
Zakorzenienie

Poprzednio nie chodziłam do szkoły rodzenia, jakoś za późno sie obudzilam a potem żałowałam, bo nie umialam oddychać przy partych.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 22:37   #2804
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę chodzić, tylko niestety mój Tż nie będzie mógł chodzić ze mną, więc trochę mi przykro. Ale mam nadzieję, że będę umiała mu całą wiedzę przekazać

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość

Ja łykam od niedawna vita-miner prenatal +DHA. W porównaniu składów [w stosunku też do ceny] wypadł wg mnie najlepiej. Jakoś tak na niego się zdecydowałam. Wcześniej PregnęPlus łykałam (w pierwszym trymestrze).
O faktycznie, cenowo wychodzi lepiej Dziękuję

mordka byłaś na skyway'u?

Stary 2014-08-28, 22:58   #2805
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Poprzednio nie chodziłam do szkoły rodzenia, jakoś za późno sie obudzilam a potem żałowałam, bo nie umialam oddychać przy partych.

To ja akurat mimo, że byłam w szkole to w trakcie porodu naukę o oddychaniu miałam głęboko w d.....
Bardziej mi szkoła pomogła w zakresie tej pierwszej opieki nad Maleństwem bo byłam w tym kompletnie zielona...
Jeju, nie zapomne tego. Jak wróciłam ze szpitala to się mega bałam,że zupełnie sobie nie poradzę i nie będę wiedziała co robić...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-08-28, 23:43   #2806
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja mam chyba za mało witamin, wszystko ze mnie maluch wyciąga Niedawno zrobił mi się zajad, teraz mam jakieś afty w buzi

Ja mam w ciąży cerę tragiczną, gorszą niż przeciętny 13 latek I nie wiem jak z tym walczyć, bo wcześniej jakieś wypryski miałam rzadko, a teraz całe czoło
Mogę się pod tym podpisać, pod krostami, zajadami i aftami
ale ja łykam witaminy i nic to nie daje, więc chyba tak już będziemy miały

Cytat:
Ja chcę chodzić, tylko niestety mój Tż nie będzie mógł chodzić ze mną, więc trochę mi przykro. Ale mam nadzieję, że będę umiała mu całą wiedzę przekazać
W tym szpitalu co chcę rodzić jest odpłatna weekendowa. Siedzi się tylko w jeden weekend - sobotę i niedzielę, i na to mój małżonek musi znaleźć czas

A czy tylko ja miałam to szczęście, że ani razu nie przytulałam się z kibelkiem?

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-28, 23:58   #2807
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Nouvelle- jeszcze nie byłam bo tż pracował codziennie do 23:00. Jutro ma wolne i planujemy iść, chyba że będzie padało.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Magiusa- ja się niczego nie bałam. Dwa razy leżałam na patologii, dwa razy wywoływali poród oksytocyną potem 12 godz darłam się wniebogłosy i 3 doby oka nie zmrużyłam w szpitalu. Zrobienie czegokolwiek przy dziecku było dla mnie jakieś takie oczywiste, jakbym od zawsze to robiła( może dlatego że mam 4 młodszego rodzeństwa. I jak tylko wyszłyśmy ze szpitala od razu musiałam wysprzątać całe mieszkanie bo tż sobie półki w szafie przycinał i wszystko łącznie z łóżeczkiem i przyborami dziecka było pokryte warstwa pyłu. Dziwie się, że go wtedy nie zabiłam.Nie wiem jak ja to przeżyłam ale wstąpiła we mnie jakaś moc. Mam nadzieję, że tym razem będzie bardziej lajtowo

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

DobraM- ja raz wymiotowałam na plaży i raz w samochodzie. Ale to był 7 tydz. Kibelka nie przytulałam ani razu
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-29, 00:02   #2808
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Nouvelle- jeszcze nie byłam bo tż pracował codziennie do 23:00. Jutro ma wolne i planujemy iść, chyba że będzie padało.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Magiusa- ja się niczego nie bałam. Dwa razy leżałam na patologii, dwa razy wywoływali poród oksytocyną potem 12 godz darłam się wniebogłosy i 3 doby oka nie zmrużyłam w szpitalu. Zrobienie czegokolwiek przy dziecku było dla mnie jakieś takie oczywiste, jakbym od zawsze to robiła( może dlatego że mam 4 młodszego rodzeństwa. I jak tylko wyszłyśmy ze szpitala od razu musiałam wysprzątać całe mieszkanie bo tż sobie półki w szafie przycinał i wszystko łącznie z łóżeczkiem i przyborami dziecka było pokryte warstwa pyłu. Dziwie się, że go wtedy nie zabiłam.Nie wiem jak ja to przeżyłam ale wstąpiła we mnie jakaś moc. Mam nadzieję, że tym razem będzie bardziej lajtowo
Myśle, że młodsze rodzeństwo faktycznie nieco ułatwiło sprawę. Ja jestem jedynaczką a do tego żadnego kuzyna czy kuzynki co jakoś znacznie młodszy/a. Wszyscy +/- w jednym wieku. Dla mnie niemowle było jak przybysz z innej planety Z resztą zanim nie miałam własnego dziecka to raczej unikałam jak Ktoś przychodził z małymi dziećmi. Zwyczajnie nie wiedziałam jak zagadać. Ani jednego słowa nie wiedziałam co mogłabym powiedzieć
w szpitalu to jeszcze pamiętam, że jakoś to było bo położne kąpały, pomagały przewijać, ale w domku to panika...bałam się, że robię wszystko źle
Teraz przy drugim pewno nie będę tak panikowała.
A odnośnie wkurzenia na męża to ja się mega wkurzyłam. Mój TŻ dzień przed odbiorem mnie ze szpitala oblewał narodziny synka i nast.dnia nie mogłam się dodzwnić. W końcu się dodzwoniłam i po nas przyjechał i jak zobaczyłam torbę ciuszków jakie nam przywiózł to załamałam ręce. Każde w innym rozmiarze i ani jedno ubranko we właściwym.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-08-29, 06:41   #2809
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
a ja mam chyba za mało witamin, wszystko ze mnie maluch wyciąga Niedawno zrobił mi się zajad, teraz mam jakieś afty w buzi

Ja mam w ciąży cerę tragiczną, gorszą niż przeciętny 13 latek I nie wiem jak z tym walczyć, bo wcześniej jakieś wypryski miałam rzadko, a teraz całe czoło
U mnie tez się pogorszyło a przed ciąża miałam taka ładna buzie

Cytat:
Ja na pewno chce iść

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 07:35   #2810
smv
Zakorzenienie

Ja tez chce iść do szkoły rodzenia tylko nie Wiem czy u mnie w mieście jest bo niby kiedyś miała taka szkoła być ale czy otworzyli to nie Wiem co do cery to u mnie lekko lepiej ale i tak masakra na gębie wg mnie jest hi hi
Stary 2014-08-29, 08:10   #2811
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ja tez chce iść do szkoły rodzenia tylko nie Wiem czy u mnie w mieście jest bo niby kiedyś miała taka szkoła być ale czy otworzyli to nie Wiem co do cery to u mnie lekko lepiej ale i tak masakra na gębie wg mnie jest hi hi
Teraz szkoły chyba są przy prawie każdym szpitalu z porodowka ja jeszcze nie wiem gdzie chce rodzic :P

Stary 2014-08-29, 08:17   #2812
smv
Zakorzenienie

U mnie sprawa jest taka ze do gina chodzę do miasta obok i ten szpital nie ma dobrej opinii bo dość często słyszy się o zarazeniu dziecka i matki gronkowcem (nawet ostatnio mamy koleżanka z pracy miesiąc tam leżała po urodzeniu dziecka z tym syfem) a rodzic chyba będę w szpitalu z mojego miasta bo tu znów dobre opinie i warunki o niebo lepsze... Sama nie Wiem. U mnie w szpitalu nikogo nie znam a znów w Sandomierzu jest niby moja pani ginekolog ale jaka mam gwarancję że ona akurat nie skończy dyżuru lub ze w ogóle się pojawi przy porodzie bo teraz to ponoć same położne =) no nic martwić się będę kiedy indziej póki co dopiero 3 miesiąc zaczelam wiec za wcześnie na takie decyzje
Stary 2014-08-29, 08:28   #2813
lejdi_aga13
Rozeznanie

elo

pozno wczoraj wrocilam i nie zdazylam poczytać co u Wasobiecuje nadrobić

ja się własnie szykuje na USG i na pobranie 6 fiolek krwii na rozne badania

mdłosci wracają a apetyt spada cholera

do pzniej kochane,trzymać kciuki
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:37   #2814
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
elo

Kciuki!
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-08-29, 08:53   #2815
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
elo

3mam kciuki ;]

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 08:54   #2816
smv
Zakorzenienie

Ja tez dzisiaj mam wizytę ale ponoć bez usg ;/tylko zwykłe badanie na fotelu
Stary 2014-08-29, 09:25   #2817
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
elo

Trzymamy

Cytat:
Ale kciuki tez się należą

Stary 2014-08-29, 09:29   #2818
smv
Zakorzenienie

Nie dziękuję
Stary 2014-08-29, 09:31   #2819
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
nie lubię tego oglądałam bym bobasa non stop bo sie boję że coś się może dzieje i wg.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 09:38   #2820
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość

A czy tylko ja miałam to szczęście, że ani razu nie przytulałam się z kibelkiem?
Ja tez nie I mam nadzieje, ze tak zostanie

Cytat:

Trzymam mocno zacisniete kciuki

Cytat:

Ja po porodzie również nie miałam pojęcia jak zajmować sie takim malenstwem. Trzymalam kiedyś tam na rękach kilkumiesięczne dzieci ale nigdy takiego noworodka. Na szczescie instynkt nie zawiódł położna w szpitalu pokazała jak sie kapie i ubiera takiego maluszka.
Urodziłam o 23 a następnego dnia po 14 juz byliśmy w domu sami z Tztem bez niczyjej pomocy wypracowalismy swój plan działania

Najsmieszniejsze, ze jak teraz byłam na wakacjach w pl to miałam do czynienia z takimi miesiecznymi dziewczynami- bałam sie je wziąć na ręce aby im krzywdy nie zrobic

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości