Maturzystki 2007 :D cz. II - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-16, 15:58   #2251
jennuś
Zakorzenienie

Dot.: Maturzystki 2007 :D cz. II

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Okropnośc,okropność.Ale cóż to właśnie 'warszawka' :/

a jaki prezencik??
aaaaaa surprajz młody, opalony, z wygoloną klatą i innymi "członkami" ciemnowłosy , umięśniony CZIP END EJL na Twoje rozkazy, usługi, obsługi i co tam jeszcze chcesz Tylko muszę wiedzieć wczesniej czy chcesz Go nagiego od poczatku czy moze ma udawać trochę niedostęopnego ?
Stary 2007-07-16, 16:01   #2252
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
co powiecie o tym propagandowym filmiku http://pl.youtube.com/watch?v=xJGWP4...elated&search= ?

Powiedzmy że zastanawiające i uświadamiające...

A wogóle nie pisałam wam...TŻ siostra tydzien temu trafiła do szpitala początek poronienia. Odratowali dają leki na podtrzymanie ciąży. A wszystko prawdopodobnie od tego (tak jej lekarz powiedział), że chodzi z odkrytymi nerkami i w stringach. Jak poszła na usg któregoś tam dnia jak leżała już była w stringach tak ją zjechał podobno że dziewczyna jak twarda jak nie jeden chłop pobeczala się...

A ja wczoraj bym spaliła siebie i dziadków Wracałam ze wsi ich samochodem bo dziadek sobie łyknął i nie spuściłam ręcznego i jechałam 110 km/h Czułam że się guma pali, ale gdzie by tam z ich samochodu. Wysiadamy a z kół normalnie dymu tyle ze masakra Już chciałam gaśnicą gasic...Juz nie wsiadam do ich kochanego autka.. O nie...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 16:08   #2253
sylweczenka
Wtajemniczenie

ejjj..ten film daje do myslenia...
sylweczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 16:09   #2254
MoTyleKsw
Zakorzenienie

http://pl.youtube.com/watch?v=ZsaNgL...elated&search=

A ten? ****a siedzę i ryczę. Nie moge sie uspokoic. Calą bluzkę mam już mokrą. ten daje dopiero do myślenia. Te teksty które tam ktoś napisał to więcej niż słowa...Nie wchodźcie jeśli nie chcecie płakac...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2007-07-16, 16:10   #2255
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Powiedzmy że zastanawiające i uświadamiające...
nie, nie, nie i jeszcze raz NIE! to nie uświadamia, to propaganda, to NIE JEST prawda

Przecież to jest czysta propaganda kościoła. Nie dokonujcie aborcji, nie zapobiegajcie ciąży, bo jak się mniej ludzi rodzi to mało ludzi chodzi do kościoła.. Pomyślcie, im więcej będzie niechcianych ciąż lub rodzących się dzieci niepełnosprawnych, tym więcej będzie wiernych. Znam ludzi niepełnosprawnych, ich przy życiu trzyma tylko wiara - i o to właśnie chodzi. Z samotnymi matkami niechcianych dzieci jest podobnie - nie mają się do kogo zwrócić, idą do kościoła..
Co do tej pigułki, to ona nie ma działania wczesnoporonnego, tak samo jest z pigułką ' 72h po', to za wcześnie na poronienie.. eh, nie dajmy się zwariować i nie słuchajmy tego. To, ze teraz nie stosuje się propagandowych plakatów jak za dawnych lat, które aktualnie śmieszą, nie znaczy, że filmiki działające na naszą psychikę nie służą propagandzie.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
http://pl.youtube.com/watch?v=ZsaNgL...elated&search=

A ten? ****a siedzę i ryczę. Nie moge sie uspokoic. Calą bluzkę mam już mokrą. ten daje dopiero do myślenia. Te teksty które tam ktoś napisał to więcej niż słowa...Nie wchodźcie jeśli nie chcecie płakac...
tutaj chodzi o dokładnie to samo.. nie oglądam już tego, bo zdjęciami i filmami z martwymi płodami już mnie karmili w szkole (chodziłam do katolickiego gimnazjum - ja ateistka, śmiech na sali). Wszyscy byli w szoku, ryczeli itd, ale niestety, to są propagandowe filmiki tworzone przez kościół. Kiedyś nawet w podstawówce nam ksiądz na religii taki film puścił... Takie rzeczy są TYLKO na religii albo wychowaniu do życia w rodzinie (program też jest układany przez kościół ). Pomyślcie, dlaczego nie o tym nic np. na biologii? bo to BZDURY. Więcej nie powiem
Stary 2007-07-16, 16:12   #2256
sylweczenka
Wtajemniczenie

http://pl.youtube.com/watch?v=gz22Vu_LhrI&mode= related&search= uwawa potrzebne mocne nwrwy..
Stary 2007-07-16, 16:21   #2257
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
nie, nie, nie i jeszcze raz NIE! to nie uświadamia, to propaganda, to NIE JEST prawda

Przecież to jest czysta propaganda kościoła. Nie dokonujcie aborcji, nie zapobiegajcie ciąży, bo jak się mniej ludzi rodzi to mało ludzi chodzi do kościoła.. Pomyślcie, im więcej będzie niechcianych ciąż lub rodzących się dzieci niepełnosprawnych, tym więcej będzie wiernych. Znam ludzi niepełnosprawnych, ich przy życiu trzyma tylko wiara - i o to właśnie chodzi. Z samotnymi matkami niechcianych dzieci jest podobnie - nie mają się do kogo zwrócić, idą do kościoła..
Co do tej pigułki, to ona nie ma działania wczesnoporonnego, tak samo jest z pigułką ' 72h po', to za wcześnie na poronienie.. eh, nie dajmy się zwariować i nie słuchajmy tego. To, ze teraz nie stosuje się propagandowych plakatów jak za dawnych lat, które aktualnie śmieszą, nie znaczy, że filmiki działające na naszą psychikę nie służą propagandzie.

tutaj chodzi o dokładnie to samo.. nie oglądam już tego, bo zdjęciami i filmami z martwymi płodami już mnie karmili w szkole (chodziłam do katolickiego gimnazjum - ja ateistka, śmiech na sali). Wszyscy byli w szoku, ryczeli itd, ale niestety, to są propagandowe filmiki tworzone przez kościół. Kiedyś nawet w podstawówce nam ksiądz na religii taki film puścił... Takie rzeczy są TYLKO na religii albo wychowaniu do życia w rodzinie (program też jest układany przez kościół ). Pomyślcie, dlaczego nie o tym nic np. na biologii? bo to BZDURY. Więcej nie powiem

A co do pierwszego filmiku, nie ogladałam go za uważnie. Może i tu mój błąd. Nie wypowiem się już, bo nie wiem co mam napisac. Zabobiegac ciąży owszem. A celowej abrocji bez uzasadnienia. NIE NIE NIE

daria masz dużo racji, ale myślę ze każdy ma swój rozum i jakiś filmikiem nie da sie omamic. Ja mówię STOP aborcji, gdzie mamusi się tak podoba, albo aborcję uważa za jeden ze środków zapobiegania ciąży (bo są i takie, które wielokrotnie to powtarzają), nie jestem w stanie wypowiedziec się o kobietach których dzieci zostały poczęte w wyniku gwałtu. Po prostu nie wiem. Nie wiem sama co bym zrobiła. No i Mówię Tak aborcji dzieciom chorym. Nieuleczalnie chorym. Takim, dla których świat i inni ludzie nie istnieją. Dzieciom, które w przyszłości nie będą potrafiły same życ i będą całe życie leżec na łóżku. A życie dla nich będzie jednym wielkim cierpieniem.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2007-07-16, 16:23   #2258
sylweczenka
Wtajemniczenie

ale wiecie co wam powiem, gddybym wiedziala ze moje dziecko beidze ciezko chore to tez bym sie zdecydaowal...
Stary 2007-07-16, 16:27   #2259
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

cmoksia, mam podobne zdanie do twojego oraz (zaraz mi sie dostanie ) jestem za aborcja, co wcale nie swiadczy, ze sama bym sie jej poddala.
kazdy ma prawo robic ze swoim cialem co chce, owszem, kazdy ma tez prawo do zycia, ale poki to dziecko jest w ciele matki- to ona tym zyciem kieruje i to juz jej wybor, jej sumienie.
zdjecia są wstrząsające, ale na milosc boska! po swiecie chodzi tylu przestepcow! kto wie, czy nie urodzilby sie kolejny?
a lepiej, zeby takie dziecko umarlo, niz zeby "klepalo w domu bide", zeby nie mialo co jesc, mialo matke alkoholiczke itp..
a jezeli komus dziecko przeszkadza w karierze.. no coz, trzeba bylo myslec za wczasu, ale tak jak juz pisalam- sumienie bedzie dreczyc tamta, nie nas.
aborcja jak najbardziej powinna byc legalna- dla dobra wszystkich.
Stary 2007-07-16, 16:33   #2260
Kajeczka
Wtajemniczenie

O Wy moje córy niewierne Ojca nie ma, bo w siłowni, więc matka imprezuje z Wami
Kajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 16:34   #2261
cmoksia
Zakorzenienie

też jestem za aborcją, ale nie w każdym przypadku, np tak jak napisała MoTyleKsw, nie można jej traktować jak środek antykoncepcyjny
Stary 2007-07-16, 16:40   #2262
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

wiadomo, to już by było przegięcie... ale te teksty : Mamusiu, nie zabijaj mnie, to nie moja wina,że mój tatuś cię zgwałcił- żałosne nikt nie mysli wtedy, co przezyla kobieta! ze juz do konca zycia bedzie miala to w sercu, w glowie! po co ma sie meczyc dodatkowo ciążą i porodem dziecka, kórego NIE CHCE- bo nie jest ono z tym, ktorego kocha?

ale dobra,nie bede sie juz rozpisywac, to jest delikatny temat i kazdy ma, wiadomo, inne zdanie i szanuje je.
chociaz argumenty, ktore są "oklepane" do mnie jednak nie docieraja
Stary 2007-07-16, 16:41   #2263
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
cmoksia, mam podobne zdanie do twojego oraz (zaraz mi sie dostanie ) jestem za aborcja, co wcale nie swiadczy, ze sama bym sie jej poddala.
kazdy ma prawo robic ze swoim cialem co chce, owszem, kazdy ma tez prawo do zycia, ale poki to dziecko jest w ciele matki- to ona tym zyciem kieruje i to juz jej wybor, jej sumienie.
zdjecia są wstrząsające, ale na milosc boska! po swiecie chodzi tylu przestepcow! kto wie, czy nie urodzilby sie kolejny?
a lepiej, zeby takie dziecko umarlo, niz zeby "klepalo w domu bide", zeby nie mialo co jesc, mialo matke alkoholiczke itp..

a jezeli komus dziecko przeszkadza w karierze.. no coz, trzeba bylo myslec za wczasu, ale tak jak juz pisalam- sumienie bedzie dreczyc tamta, nie nas.
aborcja jak najbardziej powinna byc legalna- dla dobra wszystkich.
Po pierwsze, zalważ, że każdy przestępca ma matkę, która nie raz oddała by za niego życie. A to dziecko to przysłowiowy Januszek (proponuję obejrzec serial z Januszkiem w roli głównej, niestety nie pamiętam tytułu). mamusia zawsze wszedzie go chwaliła i wogółe najukochańszy synek, a on do matki mowił "Matka pod łożko i szczekaj" Odwróciła się? Nie. Odwiedzała go w więzieniu, kochała jeszcze bardziej. Bo taka jest prawda, te złe dzieci, chore dzieci kocha się mocniej, bo potrzebują więcej uwagi.
A to tak wogóle polski serial ale staaary...

A po drugie Ludzie którzy są biedni, są alkoholikami, klepią biedę mają po 10 dzieci, nie usuwają ich bo ICH PO PROSTU NIE STAĆ. i taka jest prawda. I nie usuną. Bo nie mają skad wziąśc 2-3 tys, a liczą na to, że urodzą, dostaną przyslowiowe becikowe i bedą dalej ży jak żyli, bo nie ma różnicy czy jedno w tą czy w tą. A tak szczerze powiedziawszy, to mieszkam w takiej dzielnicy gdzie biedę widac gołym okiem. 2-3 latki chodzą same, i jest Ciocia Martusia, Neruś (mój pies) teksty typu" Ciociuuu masz coś slodkiego w domu?" "Cioociu a Piotruś ma jeszcze jakies swoje stare zabawki" I tak wygląda bieda w naszym państwie. Że sa ludzie ktorych sumienie rusza i pomagają. Alee nie to chciałam napisac. Że bywa i tak, ze dzieci z tych biednych domów, dają sobie doskonale radę w życiu, są bardziej komunikatywne i bezpośrednie, także z nauką nie jest u nich najgorzej, znajdują pracę zarabiają pieniążki i wracają po swoje młodsze siostry i braci... Widzę to na codzień...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2007-07-16, 16:42   #2264
Kajeczka
Wtajemniczenie

Pierwszy filmik - jak dla mnie bzdura... Zażywałam tabletki ze względu na niregularny okres, a że współżyłam to już swoją drogą. I niby to aborcja była? Czemu lekarze nam tego nie mówią? Eh...
Stary 2007-07-16, 16:49   #2265
Tataraczka
Rozeznanie

Ja jestem za aborcją ale tylko w trzech przypadkach: gdy ciąża jest wynikiem gwałtu, zagraża życiu matki bądź dziecko jest chore. A pretensje nastoletniej ciężarnej mnie nie interesują, trzeba było nie spać z kim popadnie bez zabezpieczeń to by teraz nie musiały przeprowadzać aborcji. A wszystkie filmy na ktorych pokazują te dzieci to dla mnie ekstrema: fotografować płody, no za zamieszczanie takich zdjęć bym wyroki dawała ( jeszcze to w szkołach pokazują - przynajmniej u mnie).

A tak wracając do wątku maturalnego: nie wiecie czy w tym roku tez można składac kopie świadectwa maturalnego potwierdzonego przez notariusza?
Stary 2007-07-16, 16:50   #2266
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Motylek, juz nie bede pisac, co mysle o tych mamuskach, ktore usprawiedliwiaja synkow pedofilow i bandziorow... rozumiem- milosc, ale zapieranie sie, ze "synek jest czysty jak lza" (a zabil kogos ot tak o i jeszcze sie smieje w twarz rodzinie ofiary)- to juz swiadczy o tym, ze i mamuska to kawal cholery
a ta dzieci, o ktorych wspomnialas- moze sobie w zyciu poradza, ale niejednokrotnie zdarza sie, ze pozostaja na ulicy i koncza w wiezieciu... i napewno dla takiego dziecka i innych byloby lepiej, gdyby sie wogole nie urodzilo..

tataraczka, masz duzo racji, ale naprawde czasem lepiej,zeby takiej pannie dziecko usunąc, niz potem znalezc martwego noworodla w smietniku- w mojej miejscowosci byl taki przypadek, dziewczynamiala 21 lat, zaszla z niewiadomo kim, ciaze udalo jej sie ukryc, urodzila w lazience, udusila dziecko, a po trzech dniach zwloki wyrzucila na smietnik
a moze akurat taka gowniara na przyszlosc bedzie miala nauczke, jak ją troche poboli w trakcie zabiegu. odechce sie jej i juz

a nie dostalas odpisu swiadectwa w szkole?
Stary 2007-07-16, 17:02   #2267
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Sugar...Jest takie same prawdopodobieństwo że z normalnej rodziny ktoś będzie bandytą i z tej biednej. Bo bieda wcale nie oznacza zła. I prędzej biedny człowiek podzieli się z toba kawałkiem chleba niż bogaty.

I nie można zakładac, że akurat tej matki dziecko będzie przestępcom. Bo co byś zrobiła, jak by ci ktoś powiedział musi pani usunąc dziecko bo Pani dziecko będzie w przyszłości bandytą. usunęłabys? Raczej nie...

A dla pedofilów i innych s*********w nie ma wytłumaczenia. Nikt nie mógł wcześniej wiedziec kim on będzie w przyszlości.

Hmm istnieje jeszcze coś takiego jak resocjalizcja...nie mowię o tych pedofilach bo ich to na dożywocie na Harem, ale tych bandytkach...

Nie wiem czy ty sie wybierasz na pedagogikę opiekuńczo-resocjalizacyjną?

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2007-07-16, 17:08   #2268
Tataraczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
a nie dostalas odpisu swiadectwa w szkole?
Dostałam tylko oryginał i odpis, a jest mi potrzebne więcej. bo jestem jednak wysoko na rezerwowej w toruniu i sa szanse, ale oni tam chcą oryginał lub odpis, a oryginał składam do Lublina, odpis tam, a ten potwierdzony przez notariusza na UKSW
Stary 2007-07-16, 17:10   #2269
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Motylek, ide na pedagogike, ale jeszcze nie myslalam nad konkretna specjalizacja musze sie dowiedziec o kazdej czegos i wtedy podejme decyzje.

wiadomo,ze nie da sie okreslic, czy dziecko bedzie przestepca czy nie, ale jak juz mowilam- nic dobrego go nie spotka w rodzinie, gdzie bedzie mial pelno rodzenstwa, pijanych rodzicow i nic do jedzenia.

a zamiast wydawac kase na tych wszystkich, co siedza w wiezieniu, b okogos zabili- na krzeslo z nimi!
i wtedy znajda sie pieniadze, by wyciagnac ludzi z biedy i pomoc tym dzieciakom

dobra, ja spadam sie szykowac, zaraz kolezanka przyjdzie i na kurs idziemy

milego dnia

Tataraczka, jezeli notariusz podpisze, to nie powinno byc problemu. albo idz jeszcze do szkoły po pieczątke albo zapytaj o dodatkową kopie
Stary 2007-07-16, 17:13   #2270
cmoksia
Zakorzenienie

z tymi wielodzietnymi biednymi rodzinami to ja bym jednak zgodziła się na aborcję u nich, ale absolutnie nie dlatego, że te dzieci mogą być przestępcami, bo przecież ilu jest przestępców z bogatych rodzin.. i uważam, że to zależy od człowieka i tego jak jest wychowywany po części, ale mniejsza o to. W tym przypadku im więcej dzieci tym większa bieda w domu. Wyobraźcie sobie rodzinę, w której dochód to kilkaset zł. Ciężko wyżyć opłacając wszystko co trzeba, we dwoje, z 1 dzieckiem jest bardzo cieżko, bo za co zapewni mu się byt, przyszłość? a jak tych dzieci jest np 6? Powinno się propagować antykoncepcję, a nie szkodliwość aborcji.. Ja rozumiem, że ludzi może nie stać na prezerwatywy, o tabletkach antykoncepcyjnych nie wspomnę, ale kobieta może iść do ginekologa i ZA DARMO założyć np spiralę na chyba 3 lata o ile dobrze pamiętam, tylko większość kobiet o tym nie wie..
Stary 2007-07-16, 17:17   #2271
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ano widzisz...Ja o tej spirali pierwsze słyszę zeby była za darmo...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2007-07-16, 17:26   #2272
cmoksia
Zakorzenienie

ano właśnie, ja już kilka razy czytałam/słyszałam, że w szczególnych przypadkach przeprowadza się takie zabiegi za darmo
Stary 2007-07-16, 17:41   #2273
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ejj kurcze wlasnie byłam na dworzy powiesic pranie. I podwórkowe 2 kocice mają kotki. jest ich łącznie 6. mieszkają u takich żuli. I kurcze jeden ma oko wielkości orzecha włoskiego. Tal jak by mu zgnilo i zeschlo się już. Drugi mały kotek drapnął go w to oko. Co mam zrobic? Do lecznicy go wziąśc? Kurcze chwilowo bez kasy jestem...Brrr

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2007-07-16, 17:46   #2274
su$ka
Zakorzenienie

NIE DOSTAŁAM SIĘ na medycyne ,jestem napisana na liście osób NIEzakwalifikowanych ,wiedziałam ,że tak będzie ,ale to takie drugie pchnięcie nożem w serce , jest mi źle.

su$ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 17:48   #2275
sylweczenka
Wtajemniczenie

zaparz rumianek przemyj oko waciikiem, moze to tylko zapalenie...,
Stary 2007-07-16, 17:49   #2276
sylweczenka
Wtajemniczenie

su$ka
Stary 2007-07-16, 17:50   #2277
nafiyqa
Zakorzenienie

Witam po dluzszej przerwie Obecnie jestem w stanie wiecznej prrzeprowadzki (bezdomna) i nie mam gdzie korzystac z internetu.

Widze,ze tematy megapowazne..Nie czytalam wszystkiego, ale sama od siebie powiem, ze jestem zdecydowanie za aborcja. Nie za czestym uzywaniem jej w kazdym przypadku, ale uwazam, ze w czasie ciazy wazniejsze jest zdrowie i zycie matki niz jeszcze nienarodzonego dziecka..

Jak tam dziewuchy ze studiami? Pisac mi tu szybko! Ja dostalam sie na dzienna administracje na UG, teraz czekam jeszcze na wyniki filologii polskiej, ale jestem dobrej mysli jak narazie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 18:00   #2278
kolmanka
Wtajemniczenie

Dostałam się UMED w Łodzi!!!!!! Ihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaa
kolmanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 18:04   #2279
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Aaa ja czekam na wyniki na UŚ miały by o 18 a tu już 6 minut spoźnienia

Aaa i gratuluje wam studentki

Wyniki jutro o 18. Wściekli sie czy co?!

To jutro tak Katowice, Lódź no i AŚ

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2007-07-16, 18:17   #2280
Kajeczka
Wtajemniczenie

su$ka...
Ale nic się nie przejmuj... Na medycynę dostały się same cyborgi... (widziałaś listę z AM w Lublinie?). Nic się nie martw...

Ja mam jutro reszte wyników na UJ... Ale już przestałam wierzyć, że się dostanę... W przyszłym roku poprawię te 90% na 100%...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości