|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filtry UV a makijaż
foxina, ja też
![]() Najpierw mialam DP, teraz mam Clinique i jestem z obydwu bardzo zadowolona. Pierwsze kompakty to były pomyłka: wszystkie kremowe, za nic nie potrafiłam się nimi sensownie posługiwać. A te pudrowe to cudo! Aga: fajny ten Twój nowy kompakt ![]() Dla mnie kolor byłby za jasny, widzę, że Ty masz naprawdę jasną cerę. A myslałam, że to ja mam jasną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja natomaist nie mam zielonego korektora i jestem w trakcie szukania Oceanica. A wracając do baz Smashboxa to jeszcze mnie kusi ta brzoskwiniowa. Wykombinowałam sobie, że będzie fajna dla ocieplenia karnacji i minimalnego zniwelowania piegów. ![]() Cytat:
![]() ![]() Tak jak u mnie i w tej chwili mam 6 kompaktów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3333 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 |
Zakorzenienie
|
A czy dobrym połączeniem będzie filtr Avene 50+ oraz fluid couvrance Avene SPF15?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
Contax, dziękuję bardzo za poradę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3337 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdy ostatnio nie miałam kiedy pójść po nowy krem z filtrem użyłam próbki Biodermy. Do dziś tego żałuję, strasznie mnie zapchała. Całe szczęście dorwałam ostatnie opakowanie Avene w aptece ![]() ![]() ![]() A psinka to mój golden ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie ale nie "twarzowe", tym razem o kadlub sie rozchodzi. Chce sie posmarowac balsamem z drobinkami, wiec rozumiem, ze filtr (w moim przypadku LRP LV) mam nalozyc na wierzch? Czy moge zapomniec o drobinkach jezeli chce miec filtr? A moze warstwa drobinek "pod spodem" nie zrobi nic zlego? Z gory dzieki za odpowiedz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam prośbę, jak znajdziesz balsam którego drobinki przebijają przez filtr- dasz znać? Bo u mnie nic nie widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze filtr ma byc ostatnia warstwa ale wolalam sie upewnic czy w ogole moge drobinki klasc. Tak mnie zagielas tym "znikaniem" drobinek, ze przed chwila sie wysmarowalam zeby sprawdzic - do tej pory nie probowalam ich "mieszac".
Mam balsam rozswietlajacy Venita, nalozylam na niego LRP LV i drobinki sa wciaz widoczne, nie mniej lekko "przygaszone", bo po nalozeniu filtra skora pod swiatlo ogolnie zrobila sie rozswietlona. Zaznaczam, ze Venite w ogole widac tylko w sztucznym swietle lub ostrym sloncu. Teraz siedze w pokoju, przy kompie i efekt musialam sprawdzic przy lampce - drobinki widac ale troche delikatniej niz w miejscu gdzie posmarowalam samym balsamem Venity. Cos tam filtr jednak rzeczywiscie tlumi. A propos... Jakie to LV jest lekkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nic mi nie mów o LV, ja o nim śnię po nocach, a nie jest mi dany- zapcha na bank ![]() Ale na Dermo-Pediatricsa nie narzekam, z warstewką mazidłowej skrobi mam mat od rana do wieczora, ale taki ładny, nie płaski. Dla porównania po zwykłym kremie (+ skrobia) świecę się po godzinie. Filtr pozwala mi żyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy któraś z Was wie coś o pudrach IsaDOra Mineral? Właśnie ma przed sobą gazetę :
"Pokrywa skórę delikatnym filmem, zapewniając idealne wykończenie makijażu. Puder prasowany z czystych minerałów, który wyrównuje koloryt i zapewnia efekt naturalnie rozświetlonej cery. Zróżnicowany stopień krycia, w zależności od indywidualnych potrzeb. Jedna warstwa gwarantuje subtelny efekt, dodatkowa aplikacja zapewni bardziej kryjący rezultat. Dołączona gąbka ułatwia nakładanie pudru. Dla wszystkich rodzajów cery. Dostępny w 6 odcieniach. Bezzapachowy. Testowany klinicznie. 100% minerałów. Odcienie: 20 Translucent Sand 21 Light Opal 22 Warm Alabaster 23 Rosy Sand 24 Sheer Peach 25 Soft Honey Puder prasowany Mineral Compact Powder - cena detaliczna: 76 pln U Nas TYLKO 67.99zł IsaDora Mineral Make-up Kosmetyki tak naturalne, jak sama natura. 100% krystalicznie czystych minerałów Bezzapachowe. Testowane klinicznie. Absolutna nowość na polskim rynku! IsaDora Mineral Make-up to pierwsza w Polsce linia kosmetyków mineralnych, w skład której wchodzą produkty stworzone w 100% z krystalicznie czystych minerałów! Kosmetyki o niezwykle lekkiej konsystencji, idealnie wtapiają się w skórę, tworząc bardzo naturalny efekt.Odbijają światło, dzięki czemu doskonale korygują zmarszczki, blizny, przebarwienia, piegi, czy zmiany skórne. Odpowiednie dla każdego rodzaju cery, nie powodują alergii, idealne nawet do bardzo wrażliwej skóry. Nie zatykają porów, dzięki czemu skóra może swobodnie oddychać, nadają się do cery z silnym trądzikiem. Dbają nie tylko o piękny wygląd cery, ale także o jej kondycję. Przyspieszają odnowę i regenerację skóry oraz zapobiegają jej nadmiernemu wysychaniu. Najczystszy, najbardziej naturalny make-up, jaki można sobie wymarzyć! - bez środków konserwujących - bez talku - bez olejków i wosków - bez środków chemicznych - bezzapachowe - testowane klinicznie Aktywne składniki: Ametyst, turmalin, cytryn i akwamaryn - działanie energetyzujące - opóźniają efekty starzenia się skóry - poprawiają cyrkulację powietrza, pozwalając skórze swobodnie oddychać Tlenek tytanu i tlenek cynku - nieorganiczne filtry zabezpieczające skórę przed szkodliwymi efektami promieniowania słonecznego " Czy to coś można nakładać na filtry LRP?
#3344 |
Wtajemniczenie
|
Akszeinga - wyszukiwarka się kłania, bo:
a) jest na wizazystce wątek o Isadorze mineralnej, są nawet zdjątka produktów; b) jest cały wątek o kosmertykach mineralnych, bo można w Polsce kupić kosmetyki Rhea, c) na biochemii też było o minerałach - nie nadaje się na filtry bezpośrednio, bo minerały destabilizują parsol, poza tym minerały nakłada się na suchą skórę, ruchem wcierającym, więc zetrzesz cały filtr. |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filtry przenikajace: 4-Methylbenzylidene Camphor, Benzophenone-3, Octyl Dimethyl PABA, Octyl Methoxycinnamate. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Wtajemniczenie
|
Czy sa jakieś róże, które nie gryzą się z filtrami? Bo moja jasna cera posypana tylko skrobią tak jakoś mdło wygląda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 |
Rozeznanie
|
Rocki,
różu nie znam, natomiast na bladą twarz - spróbuj może mieszać skrobię z pudrem sypkim dla koloru (ja mieszam z translucide który i tak solo jest za ciemny) - możesz sobie dawkować "opaleniznę". |
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Raczkowanie
|
wlasnie od kilku dni szukam "translucide" w moim miescie bez skutku
ponoc juz jest nie do zdobycia, bo L'oreal go wycofuje z oferty? czy cos wiecie na ten temat? jakos na lato na tlusty filtr najlepiej mi sie mieszanka translucide z jedwabnym sprawowala to czym ja teraz moge przyciemnic swoja Hauschke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy znacie jakies ROZE nie gryzace sie z filtrami?
#3350 |
Wtajemniczenie
|
Translucide sypki widziałam teraz na allegro, ale nr 2...
Akszeinga, ja różu też szukam> Patrzyłam na kwc i o to, co znalazłam: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=1337 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10794 - ten jak rozumiem jest niedostepny w Polsce ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8821 Tu są róże bez podanego składu, ale konsystencja by się zgadzała... http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11715, http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3068, http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7988, http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16456, http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18346, http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6476, http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8461, Tylko dlaczego dziewczyny przy większości zgłaszanych kosmetyków nie podają składu ![]() A tak w ogóle, to mam do oddania puder sypki Dermacolu. Całkiem niezły, a kolor ma jasniejszy niż Dermacol 211, jest naprawdę bardzo jasny. A, i skład ma niesamowicie krótki, tylko że ma talk i mikę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 |
Raczkowanie
|
dzieki rocki za info, z tym L'orealem nie zdazylam i nadal jestem biala
![]() w zwiazku z tym, ze mnie filtr ostatnio bieli (czekam na Klorane- moze ten bedzieOK), zakupilam samoopalacz Clarinsa do twarzy, by madac jej ciemniejszy kolorek, niestety nic z tego, bo spod Haushki widac tylko filtr. Tak jakbym opalala sie na marne ![]() wiem ze filtromaniaczki sie tak 'opalacie' i ja tez chce zeby bylo ta opalenizne widac po 'nafiltrowaniu' ![]() jakbym siedziala w kombinezonie to byloby ok, troche bronzera i mogloby byc, jednak teraz lato, a ja mam cieply odcien skory, wiec moja twarz musze przyciemnic ![]() Probowalam nakladac podklad Softflex i True Match bezposrednio na filtr, jak i na skrobie ![]() Moj podklad wydaje sie byc za ciemny i albo mam nierowne placki, albo palcami zrywam filtr ![]() Kiedys sie spieszylam i niechcialo mi sie od nowa wszystkiego nakladac, wiec postanowilam delikatnie rozsmarowac nalozony na filtr i skrobie podklad, Zaczal on wtedy przybierac fajnego kolorku i konsystencji, czyli lekki mix filtraAvene, Haushki i podkladu ![]() Domyslam sie, ze to nie zupelnie dobrze dla ochrony, ale efekt ![]() Zastanawiam sie czy mozna by robic tak nalozyc pierwsza warstwe filtra, a na to ten mix filtr(bez parsola)+Haushka+podklad? bo juz nie wiem? dlaczego takiego filtra-mixa nie produkuja!?! |
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
nie bardzo wiem gdzie mam napisac o swoim skornym problemie, wiec mam prosbe: jakby bylo zle miejsce to nie krzyczcie tylko napiszcie mi gdzie mam sie udac
![]() od roku uzywam Dzieciaczka- niestety od tygodnia moja skora wyglada koszmarnie. Po pol godzinie swiece sie jak latarnia morska, po 2 moge sobie ciasto zebrac z twarzy, a po 6 z avenetka skrobia i rozem (Bourjois) skora mi sie zaczyna dusic i mam wrazenie, ze zaraz powroce do czasow gdy to mialam tradzik mlodzienczy!!! czy to mozliwe, ze nagle dzieciaczek przestal mi odpowiadac?? a moze to wina pudru (uzywam Pierre Rene + skrobia) albo rozu??? |
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3356 |
Zadomowienie
|
arba cos w tym musi byc, bo dzis w ramach wykorzystywania probek uzylam fluidu Biodermy i jest o niebo lepiej- nie liczac tego, ze teraz mnie oczy szcypia
![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3357 |
Zakorzenienie
|
mam podkład bez talku i miki, wiem, ze są takie pudry, ale co z korektorami? Mozna je stosować na filtry(nie Avene)
![]()
#3358 |
Zadomowienie
|
Mam fluid LPR 50+ i na niego spokojnie nakładam puder Creme Puff MF oraz korektor w sztyfcie i makijaż utrzymuje się przez kilka godzin, w połowie dnia wystarczy że zmatuję twarz ponownie pudrem i jest ok!
#3359 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Proszę mnie poprawić, jeśli o czymś nie wiem, także dopiero się uczę.
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
No fakt, za wyjątkiem filtrów Avene na wszystkie inne filtry stosujemy podkłay i pudry bez talku i miki w składzie. Ale- co z korektorami?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.