Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-29, 10:11   #3391
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Nie widziałam składu, bo wtedy jeszcze były te biedronkowe, ale jeśli ten sam, to sądzę, że to jest to samo.
Ja węszę jedynie zysk w Biedrach. Wiele firm daje do nich produkty identyczne jak oryginały tylko o większym składzie i przez to cenowo bardziej opłacalne.
No bo np. czym się różni sok z rurką z Bobovity jabłkowy od 9 m-ca, od zwykłego soku 100% z rurką. Smak taki sam, skład taki sam, tylko ta cena. No trzeba wykorzystać niszę, że żadna inna firma nie robi soczków z rurką dla niemowląt
o np taki:
http://dodomku.pl/produkt/35677/5901...an_jablko.html
czym się różni? produkty dla dzieci w wieku do 3 lat to są produkty specjalnego przeznaczenia żywieniowego, podlegają dodatkowym badaniom, atestom itp. no i użyte warzywa/owoce powinny polegać z lepsiejszych źródeł. jak jest wie tylko producent co by nie było,na cenie się to odbija...
a patrzyłaś te soki royal

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
jesli w skaldzie nie ma nic niepokojacego to nad czym sie cykasz moja jadla i jedno i drugie. u nas w biedronce nie ma juz kubusiow baby. mysle na nazwa baby i opis od ktorego miesiaca, mowila nam w jakich miesiacach wprowadza sie poszczegolne owoce, a zwykly kubus jest juz dla starszych dzieci ktore probowaly juz wszystko w swoim czasie.
no właśnie nie wiem

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 10:18   #3392
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
o np taki:
http://dodomku.pl/produkt/35677/5901...an_jablko.html
czym się różni? produkty dla dzieci w wieku do 3 lat to są produkty specjalnego przeznaczenia żywieniowego, podlegają dodatkowym badaniom, atestom itp. no i użyte warzywa/owoce powinny polegać z lepsiejszych źródeł. jak jest wie tylko producent co by nie było,na cenie się to odbija...
a patrzyłaś te soki royal

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

no właśnie nie wiem
hmm.. mam jeszcze ten z Biedronki. Jedyna różnica, że w biedronkowym nie było aromatów.

Nie, jeszcze nie patrzyłam soków. Miłosz jakiś czas temu nauczył się popijać wodę, więc jest luksus.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Natala, ale gotujesz Hani sama, dajesz świeże owoce. A one przecież nie są "z lepszych źródeł" i nie przeszły specjalnych testów. Pewnie więcej w nich chemii niż w musie z Kubusia, gdzie owoce przetworzyli już 10 razy i pewnie tam jest zero wszystkiego, no może poza tym wsadzem wit C Z resztą pewnie tak samo jest z obiadkami/deserkami ze słoików dla niemowląt.
Najlepszy przykład, że Miłek je słoikowe truskawy, a od świeżych kupy miał takie,że masakra.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-08-29 o 10:20
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 11:01   #3393
dirtymagic85
Zadomowienie

Cześć wam, na szybko

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAJECZKI Z OKAZJI ROCZKU
STO LAT GWIAZDKO!

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Mam dziś manię sprzątania, jak to zwykle w pierwszy dzień @ nie wiem czemu zbieram się niedługo na kurs do szpitala, fajnie w sumie, bo przerwę wakacyjną mieliśmy, a tak się z domu wyrwę
Nadrobię wieczorkiem, ale rzuciło mi się w oczy, że Czarna Julcia znaczy teren na twoich nogach gryzieniem moja parę razy próbowała, ale ja wieję, raz mnie kiedyś dziabnęła w udo i dziękuję za więcej
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 11:07   #3394
87czarna
Zakorzenienie

dirty Boli,nie? Ja tu sobie rozmawiam z Mamulą przez Skype'a,a tu nagle czuję mega ból...darłam się jak opętana-Julia nie wiedziała co jest grane

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

A zaznaczam,że ona ma dopiero 2 zęby!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 11:13   #3395
misia332
Zakorzenienie

Majeczko sto lat księżniczko !!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 11:17   #3396
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
samba ja biorę slowmag b6, polecony przez lekarza. Po 2 tabletki dziennie. Tutaj magnezu w tabletkach takiego osobno w ogole nie ma. jedynie w kompleksach witamin i to znikoma ilość.
oj... u nas jest ale 200 sztuk w aptece kosztuje 15 euro... taniej jest w hipermarketach ale takiemu to nie wierze szczegolnie w ciazy zreszta widze ze ten twoj tez do tanich nie nalezy, ale moze jest lepszy...bo ten co mi polecili w aptece to kosztowal 8 zl za 100 sztuk takze lepiej wybulic 16 zl niz 15 euro

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy mam to polo tv ale i tak on nie oglada ma czas

Miki ma zabawe u moich rodziców- wysypuje ziemię z kwiatów bo w salonie stoją 2 takie duże najlepsze jest to, że idzie niby nic a w ostatnim momencie ciach i ucieka
moj tez sie tak bawi...ku mojej wielkiej radosci haha

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Padam i szczerze mówiąc nadrobiłam tylko tę stronę...

ale fajna!!!

biedna Julcia

eeej, mi się podobają
a jaka to firma?takie są bardziej jesienne no nie?bo na zimę to śniegowce?nie ogarniam

oj to my w ogóle nie oglądamy tv jak młoda nie śpi, ewentualnie włączamy eskę lub polo tv, coby sobie potańczyła

ech, ja już usunęłam wszystkie kwiatki z podłogi, ale u moich rodziców są i ostatnio Tuśka też pogrzebała w ziemi, wywaliła na ziemię i wepchnęła do paszczy. no cóż, troszkę zjadła. ale nie smakowało jej, jak jej wyjmowałam z paszczy to się dziwnie krzywiła

w ogóle nie mogę z niej, przyjechał dzisiaj kuzyn męża z Holandii a ta się popisywała i robiłą mi pierdziochy na nodze i robiła apacza najlepsze,że ona tak reaguje tylko na mężczyzn ( w dodatku dodam,że tenże kuzyn jest przystojny ). bo do kobiet jest zdystansowana
a Bartek dzien w dzien probuje bo moze dzisiaj smakuje lepiej hahaha

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
dirty Boli,nie? Ja tu sobie rozmawiam z Mamulą przez Skype'a,a tu nagle czuję mega ból...darłam się jak opętana-Julia nie wiedziała co jest grane

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

A zaznaczam,że ona ma dopiero 2 zęby!
mnie maly gryzie regularnie po nogach, a ja zawsze odskakuje z krzykiem wiec az dziw ze nic zlego mu sie nigdy nie stalo

wrocilismy z grupy zabaw maly jest najmlodszy i najbardziej ruchliwy ze wszystkich dzieciakow spodobala mu sie jedna ruda panienka tam (pewnie dlatego ze miala smoczek) i ciagle za nia biegal a ta go o malo z 3 razy nie staranowala wozkiem dla lalek ale ogolnie pozytywne wrazenia hahah
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 11:42   #3397
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, czy w Waszych biedronkach sa jeszcze te musy kubuś baby? bo o dziwo Hania je bardzo chętnie wciągała, ale u mnie juz ich nie ma... widziałam za to zwykłe musy kubusia, też w saszetkach. myślicie, że rocznikowi można już dać taki zwykły w składzie nie ma nic niepokojącego...
u mnie w paru biedronkach są, po 1,99zł te musy kubuś baby, tak jakby wyprzedają je cały czas

natomiast kupuje też zwykły mus kubuś, z truskawką np. bo są po 1,69zł bodajże. nie ma nic niepokojącego w składzie 100% owoców więc czego się bać

bluza jest śliczna

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

dziewczyny, dobry skład?

z tego co przeglądałam te różne serki homogenizowane to ten chyba był najlepszy, co myślicie? Oli smakuje bardzo mi też

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-29, 11:50   #3398
misia332
Zakorzenienie

Dziewczyny, które kupują w next, jaka jest rozmiarówka ? Normalna/zaniżona/ zawyżona ?
Chce chłopakom kupić piżamki i body, a zupełnie nie wiem jaki rozmiar dla Korna.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 12:14   #3399
bojatoja
Zakorzenienie

Majeczko dużo zdrówka, uśmiechu i radości

Hej.
Chciałam ubrać Filipowi wczoraj buty na spacer do wózka, żeby było mu cieplej. A ten krzyk, nie chce butów Co powinnam zrobić? Ciągle mu zakładać żeby się przyzwyczaił? Jak ściągnełam mu butki to już wszystko było ok.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 12:16   #3400
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
u mnie w paru biedronkach są, po 1,99zł te musy kubuś baby, tak jakby wyprzedają je cały czas

natomiast kupuje też zwykły mus kubuś, z truskawką np. bo są po 1,69zł bodajże. nie ma nic niepokojącego w składzie 100% owoców więc czego się bać

bluza jest śliczna

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

dziewczyny, dobry skład?

z tego co przeglądałam te różne serki homogenizowane to ten chyba był najlepszy, co myślicie? Oli smakuje bardzo mi też
na skladach sie nie znam ale Bartek tez lubi serek homogenizowany waniliowy ostatnio "z glupoty" dalam mu skosztowac i zezarl mi pol...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 12:16   #3401
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, które kupują w next, jaka jest rozmiarówka ? Normalna/zaniżona/ zawyżona ?
Chce chłopakom kupić piżamki i body, a zupełnie nie wiem jaki rozmiar dla Korna.
wydaje mi się że normalna jest chociaż może mniejsze są niż z HM, ale niech jeszcze dziewczyny się wypowiedza
Ola np. legginsy Next ma teraz idealne z rozmiaru 12-18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-29, 12:17   #3402
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć.

Przyłączam się do niewyspanych. Tusia od ponad tygodnia budzi się po 4-5 razy na noc, w dodatku dzisiaj zaczęła dzień o 6 rano... jestem przyzwyczajona do lepszych czasów,zmęczona no i...rano mieliśmy z małżem starcie tytanów, ale się kłóciliśmy teraz mi przykro,tak nie chcę,żeby Tusia słyszała kłótnie,u nas w domu są baaaaaardzo rzadko (chociaż mój małż jest nerwusem po tatusiu,ale ja jestem spokojna i go stopuję).ale z tego zmęczenia i ja wybuchłam...tak mi teraz źle

Oj przydadzą nam się wakacje, naprawdę się cieszę,że jedziemy z rodzicami i wujostwem bo też się zajmą Tusią i my odpoczniemy, wyjdziemy gdzieś razem, pośpimy( bo mój tata zawsze wstaje o 6.30 więc zajmie się młodą). szkoda,że tylko tydzień,ale zawsze coś

Kaśka rozwaliły mnie zdjęcia tej rozbeczanej dziewczynki na fb

nowłaśnie widzę, nie wiem gdzie je można dostać stacjonarnie, wszędzie czytam że tylko online. a te jedne nam się tak spodobały...za 240 zł, masakra...

u nas też dostanie od dziadków, moja mama nie wiedziała co jej kupić na imieniny to jej powiedziałąm,żeby poczekała do jesieni to jej buty kupipo co kolejna zabawka, a ciuchów mamy dużo

pamiętam, jak dzień przed nam pisałaś,że to już jutro cc ech

Maju sto lat!!!
Motylku buty drogie fakt . Nasze kosztowały 195 ale nie żałuję ani trochę ze się na nie zdecydowaliśmy!Może zamów przez internet i ewentualnie oddasz?

Majeczko kochana!dużo zdrówka z okazji pierwszych urodzin!

A u Nas przygotowania do imprezy roczkowej idą pełną parąT. Wzięła Lile do siebie żebyśmy mogli w spokoju dzialac
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 12:31   #3403
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Sto lat dla Majeczki

Ja to dopiero mam przeboje z butami dla Leo... ma szerokie i wysokie stopy także wszystkie buty jakie dzis przymierzał nie pasowały. Jeszcze nie umie chodzić ale jak idziemy do ogrodu to stoi przy wózku, płocie, drzewie no i potrzebuje je miec. A z tych obecnych wyrósł.
Ma ktos tez taka sytuację? Czy byście mogły polecić jakas firmę dla trudnych stóp

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 12:34   #3404
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

A u Nas przygotowania do imprezy roczkowej idą pełną parąT. Wzięła Lile do siebie żebyśmy mogli w spokoju dzialac
Uważaj na te balony długie, bo łatwo pękają a jak pękną to w uszach dudni aż niemiło i wystraszyć się można strasznie
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-08-29, 12:36   #3405
ladanseuse14
Zakorzenienie

Sto lat Majeczko!!!!!!

---------------------------------------------------
My roczkujemy jutro, tort już jest. Nie ma mega imprezki. Dziś 2 gości, jutro 8 z nami plus solenizantka z 5-o miesięczną kuzynką, w niedziele ZOO a wieczorkiem 4 gości. Na raty Ale dmuchamy świeczkę jutro. Chodzę ze łzami w oczach ze wzruszenia no ale jak już niektórym wiadomo ja to jestem wrażliwy stwór.
Stary 2014-08-29, 12:37   #3406
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jaika, wspolczuje nocek a twoj maz to szkoda gadac, co za czlowiek mam nadzieje ze Emilce sie poprawi.
no właśnie... szkoda gadać
Cytat:
dziewczyny, czy w Waszych biedronkach sa jeszcze te musy kubuś baby? bo o dziwo Hania je bardzo chętnie wciągała, ale u mnie juz ich nie ma... widziałam za to zwykłe musy kubusia, też w saszetkach. myślicie, że rocznikowi można już dać taki zwykły w składzie nie ma nic niepokojącego...
nie ma od jakiegoś czasu Emilka bardzo lubiła te z kaszką
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Julia mnie dziś ugryzła
Mam odbite dwie jedynki na nodze
moja po meczu, tym co suarez ugryzł tego drugiego, zrobiła mu to samo, hehe dobrze mu tak

My po lekarzu. Wyniki się poprawiły. Miałam przeboje ze złapaniem moczu rano. Półtorej godziny siedziałamz Nią na fotelu i polowałam na siuśki. Udało się zebrać tylko 10 ml, ale dzwoniłam do analiz i pani powiedziała, że zrobią co w ich mocy żeby zbadać.
We środę usg, oby wszystko było dobrze
No i najważniejsze. Możemy chodzić na spacery Super, bo już dostawałam świra w domu
Stary 2014-08-29, 12:41   #3407
ladanseuse14
Zakorzenienie

Czarna mnie Julia też mocno gryzie, na prawym udzie mam 3 siniaki, na lewym dwa, na lewej ręce 3 i na prawej 1 Aaa i na łydce 1
Stary 2014-08-29, 12:45   #3408
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Majeczko dużo zdrówka, uśmiechu i radości

Hej.
Chciałam ubrać Filipowi wczoraj buty na spacer do wózka, żeby było mu cieplej. A ten krzyk, nie chce butów Co powinnam zrobić? Ciągle mu zakładać żeby się przyzwyczaił? Jak ściągnełam mu butki to już wszystko było ok.
raczej zakladac zeby sie przyzwyczail. nie wiadomo kiedy zacznie chodzic, a lepiej jak juz teraz je polubi

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Czarna mnie Julia też mocno gryzie, na prawym udzie mam 3 siniaki, na lewym dwa, na lewej ręce 3 i na prawej 1 Aaa i na łydce 1
moja ma 6 i jeden ktory dopiero co sie przebil i jeszcze ani razu mnie nie ugryzla.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 12:57   #3409
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Wedlug mnie zawyzona,Helka wciaz nosi ciuszki na 6-9 miesiecy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-29, 13:07   #3410
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Hehe mi też bo zamiast dać sobie nicka np pączek to przyszpanowała ągielskim

Ja nie wiem skąd Wy wzielyscie to info,że doug jest z uk ja wiedziałam, że z pl

Cytat:
ja daje te kubusie-teraz sa w rosku za 1,49

Cytat:
tak, już dawno jesteśmy pogodzeni, u nas to krótkie spięcia. mimo wszystko przykro,że Tusia to słyszała

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

moja po meczu, tym co suarez ugryzł tego drugiego, zrobiła mu to samo, hehe dobrze mu tak

My po lekarzu. Wyniki się poprawiły. Miałam przeboje ze złapaniem moczu rano. Półtorej godziny siedziałamz Nią na fotelu i polowałam na siuśki. Udało się zebrać tylko 10 ml, ale dzwoniłam do analiz i pani powiedziała, że zrobią co w ich mocy żeby zbadać.
No i najważniejsze. Możemy chodzić na spacery Super, bo już dostawałam świra w domu
super, że wyniki się poprawiły i za usg

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 13:12   #3411
Poziomkowa89
Zakorzenienie

U nas gryzienie zdaza sie co chwilę, o karmieniu nie wspomnę
Gryzie tylko mnie, ale np całuje tez tylko mnie

Wczoraj jak jechaliśmy rowerem to zaczął mi beczec na szczęście prawie pod domem i nie bylo ludzi to mu troche pośpiewałam ale dzis sie boję jechac.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-08-29, 13:12   #3412
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Będzie dobrze

Ze spacerami rozumiem, ja z Filipem przy ospie siedziałam w domu prawie miesiąc, nie wychodząc masakra.
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
raczej zakladac zeby sie przyzwyczail. nie wiadomo kiedy zacznie chodzic, a lepiej jak juz teraz je polubi
No właśnie też tak myślę. Jakieś kroczki stawia, więc może zacznie chodzić i co ja zrobię bez butów
29.12.2016 [9tc]
Stary 2014-08-29, 13:18   #3413
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Sto lat dla Majeczki

Ja to dopiero mam przeboje z butami dla Leo... ma szerokie i wysokie stopy także wszystkie buty jakie dzis przymierzał nie pasowały. Jeszcze nie umie chodzić ale jak idziemy do ogrodu to stoi przy wózku, płocie, drzewie no i potrzebuje je miec. A z tych obecnych wyrósł.
Ma ktos tez taka sytuację? Czy byście mogły polecić jakas firmę dla trudnych stóp
U Nas ta sama sytuacja . Te które kupiliśmy mają podpisane dla jakiej są stopy . nasze akurat do stopy o średniej szerokości.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Uważaj na te balony długie, bo łatwo pękają a jak pękną to w uszach dudni aż niemiło i wystraszyć się można strasznie
wiem,wiem . Całe szczęście Lila nie reaguje na ten huk .zobaczymy jak inne dzieci . myślę że na dworzu nie będzie aż tak to mocno odczuwalne.

Ladanku w takim bądź razie udanej imprezki! A torcik sama zrobiłaś?pokażesz?czy jutro?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Poziomko buty z tej firmy co my mamy czyli Superfit podpisane,, weite w,,powinny być dobre na Waszą stopę.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 13:19   #3414
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
U Nas ta sama sytuacja . Te które kupiliśmy mają podpisane dla jakiej są stopy . nasze akurat do stopy o średniej szerokości.

wiem,wiem . Całe szczęście Lila nie reaguje na ten huk .zobaczymy jak inne dzieci . myślę że na dworzu nie będzie aż tak to mocno odczuwalne.

Ladanku w takim bądź razie udanej imprezki! A torcik sama zrobiłaś?pokażesz?czy jutro?

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Poziomko buty z tej firmy co my mamy czyli Superfit podpisane,, weite w,,powinny być dobre na Waszą stopę.
Dzięki ale niestety poza naszym zasięgiem finansowym no i koniecznie na żywo bym chciala zobaczyć i przymierzyć.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-08-29, 13:23   #3415
ewacia85
Wtajemniczenie

własnie sie zeźliłam przyszedł opłatek natort sebcia i jakiś taki za mały jest wiec będę kombinowac z przystrojeniem masą ,smerfiki na muffinki sa ok ale wysłali wiecej niż powinno być a motylki do pupy sobie mogą wsadzić bo miały być tęczowe/kolorowe a wszystkie ą fioletowo róziowe

na dodatek dziadziu wyprawia imieniny w niedziele znaczy sie babcia mu robi i dzisiaj sie dowiaduje ze mam placek zrobić ale zeby nie było łatwo to żaden mojej babci nie pasuje bo ten drogi ten ma mase, ten musi stać w lodówce a no i musi sie dobrze kroić .....a najlepiej zeby składnikami były same jajka i mąka w końcu doszłam do porozumienia ż emoże cappucino mimo że ma mase noi mówie babci co ma kupić i ż eczekolada na wierzch tota stwierdziła ż enie trzeba/ bo za drogo/ i ż ecukrem pudrem posypie i będzie wymiękam przy mojej babci....
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 13:37   #3416
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
własnie sie zeźliłam przyszedł opłatek natort sebcia i jakiś taki za mały jest wiec będę kombinowac z przystrojeniem masą ,smerfiki na muffinki sa ok ale wysłali wiecej niż powinno być a motylki do pupy sobie mogą wsadzić bo miały być tęczowe/kolorowe a wszystkie ą fioletowo róziowe

na dodatek dziadziu wyprawia imieniny w niedziele znaczy sie babcia mu robi i dzisiaj sie dowiaduje ze mam placek zrobić ale zeby nie było łatwo to żaden mojej babci nie pasuje bo ten drogi ten ma mase, ten musi stać w lodówce a no i musi sie dobrze kroić .....a najlepiej zeby składnikami były same jajka i mąka w końcu doszłam do porozumienia ż emoże cappucino mimo że ma mase noi mówie babci co ma kupić i ż eczekolada na wierzch tota stwierdziła ż enie trzeba/ bo za drogo/ i ż ecukrem pudrem posypie i będzie wymiękam przy mojej babci....
Heh za to babka tza ma cukrzycę i nie powinna jeść słodyczy ale mimo to daje mi aluzje ze co tydzień musi byc ciasto. I wszystko zawsze komentuje ze dałam za duzo cukru i do ciasta i do masy a jak kiedyś zobaczyła jak po wierzchu posypałam cukrem to prawie wyszła z siebie. Czekolady na wierzchu tez jej zdaniem nie powinno byc bo za słodkie ale ja nie biorę tego pod uwagę niech sama sobie piecze według swoich wytycznych. I wszystko jest za słabo wypieczone bo ona lubi takie uschniete. A te opłatki na babeczki to mialaś zamiar kłaść na zwykle mufinki? Musze popatrzeć jakie sa tego ceny bo fajny pomysł.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-08-29, 13:51   #3417
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Heh za to babka tza ma cukrzycę i nie powinna jeść słodyczy ale mimo to daje mi aluzje ze co tydzień musi byc ciasto. I wszystko zawsze komentuje ze dałam za duzo cukru i do ciasta i do masy a jak kiedyś zobaczyła jak po wierzchu posypałam cukrem to prawie wyszła z siebie. Czekolady na wierzchu tez jej zdaniem nie powinno byc bo za słodkie ale ja nie biorę tego pod uwagę niech sama sobie piecze według swoich wytycznych. I wszystko jest za słabo wypieczone bo ona lubi takie uschniete. A te opłatki na babeczki to mialaś zamiar kłaść na zwykle mufinki? Musze popatrzeć jakie sa tego ceny bo fajny pomysł.
na muffinki tylko jeszcze taka mase gotowa kupie co sie mixuje tylko zmlekiem bo musi być cos pod te opłatki albo zrobie z masy krówkowej podkład zobaczymy a kupowalam takie motylki http://allegro.pl/motylki-mix-wzorow...524207047.html i chciałam te najbardziej kolorowe co są na ostatnim zdieciu a dali mi jakies róziowe co nawet na tych fotkach nie ma... i takie smerfy http://allegro.pl/dekoracja-waflowa-...524194816.html
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 13:51   #3418
kaska87
Zakorzenienie

Na tvn style jest reportaz o tym zlobku we wro

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 13:54   #3419
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Ewka dzięki za pomysł ja lubie mufinki z budyniem w środku,wiec chyba takie zrobię.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-08-29, 13:56   #3420
87czarna
Zakorzenienie

misiaZawyżona. Co prawda getry Julka nosi już na 12-18,ale resztę rzeczy jeszcze na 6-9,9-12.
Maja z kolei jest duża na swój wiek,a pasują na nią ubrania na 2-3 lata

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości