Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-29, 15:23   #2401
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
BeataMarcina, tylko pamiętaj, że poród może trwać wiele wiele godzin, moja koleżanka miała wywolywany w szpitalu, raz oksy nie zadziałała, dopiero następna po 48h, a bóle miała ponad 24h, jadła w tym czasie, bo skąd mieć siłę na rodzenie, tylko w ostatnich godzinach już nie, a czasem z ulicy kogoś przywożą na operację i nikt nie pyta i nie czeka tylko tną.
Pamiętam doskonale koleżanka też 2 dni miała skurcze i nie jadła, potem miała cesarkę, po cesarce znowu nie jadła i po trzech dniach nie miała siły nawet sama stać. Wiadomo, że jak trzeba, to trzeba i wybiera się mniejsze zło, ale jak jest możliwość to warto zminimalizować ryzyko powikłań.
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 15:23   #2402
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość

łoooo to ładnie, ja tak jak wspomniałam w pół roku wszystko zorganizowałam:P
u nas sale te najbardziej oblegane to ponad dwa lata z wyprzedzeniem mają rezerwację nasza nie była jedną z tych najbardziej obleganych, ale duża na dużo gości, więc zaklepaliśmy wcześniej.
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 15:25   #2403
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Pamiętam doskonale koleżanka też 2 dni miała skurcze i nie jadła, potem miała cesarkę, po cesarce znowu nie jadła i po trzech dniach nie miała siły nawet sama stać. Wiadomo, że jak trzeba, to trzeba i wybiera się mniejsze zło, ale jak jest możliwość to warto zminimalizować ryzyko powikłań.
tez mialam skurcze co 30min przez 24h ale nie chcieli mnie popedzic niczym: ( dopiero jak wody odeszły to poszło.
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 15:25   #2404
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Lulinek oddzwonił! pościel wstepnie zamówiona.

Co do krówek, to cenna uwaga, ale ich nie znoszę. A co myślicie o... żelkach Haribo?
a jaki wzór sobie zamówiłaś ?

ja szaro biały zygzak, pastelowy róż i turkusowe tasiemki
Stary 2014-08-29, 15:27   #2405
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
próbuje wybrać łóżeczko i oczopląsu dostaje :-( macie jakieś fajne propozycje w jasnym kolorze (sosna, natural)? z szufladą.. plisss :-(
a jakie masz pozostałe meble? Może dopasuj coś do reszty? Ja się przede wszystkim tym kieruję przy wyborze łóżeczka

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

O matko... To Ty już wszystko masz! To ja jestem w czarnej d... Ale spoko, obiecałam sobie że do końca sierpnia wybiorę fotografa, mam jeszcze całe 2 dni
hehe Sweet nie żebym coś doradzała hehe ale serio szukasz fotografa i nic nie mówisz? Skąd jesteś?
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 15:29   #2406
Zanet84
Zakorzenienie

no to pochwalę się moimi "wypocinami"

jeszcze nie skończone, bo coś jeszcze doszyję na którąś literkę (może niebieską kokardkę na D, nie wiem jeszcze), ale jestem z siebie dumna
no i jak widać imię już ostatecznie wybrane padło na mój pierwszy typ, o którym od kilku lat mówiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050391.jpg (80,5 KB, 49 załadowań)

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-29 o 15:30
Stary 2014-08-29, 15:30   #2407
Raczkowanie

http://lulinek.blogspot.com/ to są propozycje zestawień, dziewczyny doradźcie co wybrać jak się już na swoje zdecydowałyście to macie doświadczenie i szybciej pójdzie

zanet
mi się bardzo podoba, bardzo starannie zrobione. Ja całą ciążę mam coś dla dziecka zrobić i się nie mogę za nic wziąć, tylko na zamówienie jakieś drobiazgi robię jak już. Szyłaś maszyną? Ja póki co jestem tylko "ręczna" i szkoda mi trochę, że tej pościeli sama nie zrobię tylko zamawiam.

Edytowane przez Beata Marcina :0
Czas edycji: 2014-08-29 o 15:35
Stary 2014-08-29, 15:33   #2408
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
a jakie masz pozostałe meble? Może dopasuj coś do reszty? Ja się przede wszystkim tym kieruję przy wyborze łóżeczka

hehe Sweet nie żebym coś doradzała hehe ale serio szukasz fotografa i nic nie mówisz? Skąd jesteś?
No właśnie z daleka... Szczecin... Szkoda że nie mam bliżej do Ciebie bo pisałabym się na sesję z brzuszkiem i testowanie studia

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość

jeszcze nie skończone, bo coś jeszcze doszyję na którąś literkę (może niebieską kokardkę na D, nie wiem jeszcze), ale jestem z siebie dumna
no i jak widać imię już ostatecznie wybrane padło na mój pierwszy typ, o którym od kilku lat mówiłam
klask i: Jako wielka fanka i 'praktykowaczka' DIY też jestem z Ciebie dumna, wyszły prześliczne!
Stary 2014-08-29, 15:40   #2409
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:

ale świetne!!! na prawdę super wyszło. Na D faktycznie coś by się jeszcze przydało będziesz to wieszać? Podpowiedz i czym wypełniałaś?
Czyli zostaje Nadia, bardzo fajnie))
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 15:43   #2410
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
http://lulinek.blogspot.com/ to są propozycje zestawień, dziewczyny doradźcie co wybrać jak się już na swoje zdecydowałyście to macie doświadczenie i szybciej pójdzie

zanet
mi się bardzo podoba, bardzo starannie zrobione. Ja całą ciążę mam coś dla dziecka zrobić i się nie mogę za nic wziąć, tylko na zamówienie jakieś drobiazgi robię jak już. Szyłaś maszyną? Ja póki co jestem tylko "ręczna" i szkoda mi trochę, że tej pościeli sama nie zrobię tylko zamawiam.
Co do pościeli w lulinku, jak już pisałam mam zestaw: szaro biały zygzak, pudrowy róż i turkusowa tasiemka z gwiazdkami tak na prawdę możesz sobie swoje zestawienie wymyślić, nie musisz całkowicie wybierać tego co jest na stronce zaproponowane
Tu np. http://lulinek.blogspot.com/search/l...PLET%20ZYGZAKI masz różne zestawienia zygzaków no chyba że Ty chcesz z minky, to inna sprawa

Dziękuję Literki szyłam na maszynie, no ale dziurę po wypchaniu to już ręcznie. Ja pościel myślałam szyć sama, ale jak policzyłam ile wyjdą materiały (a ochraniacza sama bym chyba nie umiała uszyć) to stwierdziłam, że wolę zamówić

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
ale świetne!!! na prawdę super wyszło. Na D faktycznie coś by się jeszcze przydało będziesz to wieszać? Podpowiedz i czym wypełniałaś?
Czyli zostaje Nadia, bardzo fajnie))
miałam zamówić na all....wypełnienie, ale na jakimś blogu przeczytałam że dziewczyna kupuje zwykłe poduszki w Ikei za 4 zł więc poszłam do Pepco i kupiłam zwykłego jaśka za 4,99 zł i jeszcze mi zostało z 1/3 wypełnienia
tak planuję powiesić, myślałam na ścianie, tylko trzeba by 5 gwózdków, chcąc każdą osobno ;/ pomyślę jeszcze, może na jakiejś jednej tasiemce naciągniętej i wtedy tylko ją do ściany przybić...

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Dzięki Dziewczyny zawsze podobały mi się takie literki, więc powiedziałam sobie że i ja uszyję choć efektu się bałam, no ale chyba nie jest źle

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-08-29 o 15:45
Stary 2014-08-29, 15:49   #2411
aleska
Raczkowanie

agatus84 - Myślę, że żelki są spoko. Naszła mnie właśnie na nie ochota

W tym jedzeniu na porodówce to też przecież nie chodzi, żeby się obżerać, tylko żeby mieć jakąś przekąskę na wzmocnienie, gdyby poród długo trwał. Ewentualnie mieć coś dobrego po porodzie, a nie czekać do śniadania.

Zanet84 - wow, świetne te literki Zdolniacha z ciebie
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 15:55   #2412
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość

W tym jedzeniu na porodówce to też przecież nie chodzi, żeby się obżerać, tylko żeby mieć jakąś przekąskę na wzmocnienie, gdyby poród długo trwał. Ewentualnie mieć coś dobrego po porodzie, a nie czekać do śniadania.

Zgadzam się, poród jest bardzo wycienczajacy, siłę mieć trzeba.
I wodę, bez picia nie da rady.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-29, 15:55   #2413
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki

mąż stwierdził, że I wygląda jak kość dla psa w sumie szyjąc też mi się tak skojarzyło
Stary 2014-08-29, 15:58   #2414
Raczkowanie

Cytat:
Co do pościeli w lulinku, jak już pisałam mam zestaw: szaro biały zygzak, pudrowy róż i turkusowa tasiemka z gwiazdkami tak na prawdę możesz sobie swoje zestawienie wymyślić, nie musisz całkowicie wybierać tego co jest na stronce zaproponowane
Tu np. http://lulinek.blogspot.com/search/l...PLET%20ZYGZAKI masz różne zestawienia zygzaków no chyba że Ty chcesz z minky, to inna sprawa
Wiem, że można samemu wybrać, ale ja specjalnie poprosiłam o te propozycje. Ja rękodzieło traktuje trochę jak sztukę, sama nigdy nie przyjmuje zamówień w których ktoś mi dyktuje co do kreseczki jakie to ma być i nie chce też w ten sposób zamawiać. Staram się mieć zaufanie do ludzi u których zamawiam i doskonale zdaję sobie sprawę, że jak się pracuje z jakimś materiałem to lepiej się go zna i wie co do czego pasuje, to zazwyczaj nie jest tylko kwestia gustu, ale też doświadczenia i wiedzy. A poza tym to ochraniacz właśnie ma być z minky

Nigdy nie miałam problemów z wyborem czegoś, a teraz się nie poznaję, nad głupim rożkiem zastanawiałam się 3 dni. Chyba brak pracy mi na mózg siada w każdym razie jak ktoś coś może doradzić to będę wdzięczna
Stary 2014-08-29, 16:01   #2415
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że można samemu wybrać, ale ja specjalnie poprosiłam o te propozycje. Ja rękodzieło traktuje trochę jak sztukę, sama nigdy nie przyjmuje zamówień w których ktoś mi dyktuje co do kreseczki jakie to ma być i nie chce też w ten sposób zamawiać. Staram się mieć zaufanie do ludzi u których zamawiam i doskonale zdaję sobie sprawę, że jak się pracuje z jakimś materiałem to lepiej się go zna i wie co do czego pasuje, to zazwyczaj nie jest tylko kwestia gustu, ale też doświadczenia i wiedzy. A poza tym to ochraniacz właśnie ma być z minky

Nigdy nie miałam problemów z wyborem czegoś, a teraz się nie poznaję, nad głupim rożkiem zastanawiałam się 3 dni. Chyba brak pracy mi na mózg siada w każdym razie jak ktoś coś może doradzić to będę wdzięczna
rozumiem sama też myślałam nad pościelą chyba 2 tygodnie, nad rożkiem z 3 dni też może niezdecydowanie to też objaw ciąży ?
Stary 2014-08-29, 16:06   #2416
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:

Śliczne literki, naprawdę bardzo ładnie Ci wyszły

U nas jest tylko wieczór panieński i kawalerski nic więcej się nie praktykuje przed ślubem.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 16:08   #2417
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Śliczne literki, naprawdę bardzo ładnie Ci wyszły

U nas jest tylko wieczór panieński i kawalerski nic więcej się nie praktykuje przed ślubem.
Dziękuję

no u nas też wieczory są, ale to tydzień przed przynajmniej
Stary 2014-08-29, 16:10   #2418
sloneczko_1201
Zadomowienie

http://dzieci.pl/kat,1033671,title,N...uticaid=6135a0

słodki filmik do obejrzenia, żadnych porodów i strasznych rzeczy śmiało oglądać

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 16:17   #2419
mgds
Raczkowanie

Cytat:

Dzieło pierwsza klasa, podziwiam
Imie też b.ładne, znam jedną małą Nadię i jest świetna, mądra i ładna, więc imię budzi pozytywne skojarzenia

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 16:20   #2420
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Dzieło pierwsza klasa, podziwiam
Imie też b.ładne, znam jedną małą Nadię i jest świetna, mądra i ładna, więc imię budzi pozytywne skojarzenia
Dziękuję
Ja właśnie nie mam w otoczeniu Nadii i też w sumie m.in. dlatego padło chyba też na to imię, bo rzadkie teraz chyba
Stary 2014-08-29, 16:22   #2421
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Trzymam kciuki za ew. dzisiejsze wizyty !!!!

Zniknęłam wczoraj tak nagle bo miałąm telefon od dziadka, że babcia upadła w sobie rozwaliła głowę
Zdenerwowałam sie i pędem do nich pojechałam. Okazało się, ze przecięcie jest spore ale nie wyglada na głęboką ranę. Zastałam ją całą zakrwawioną
Babcia ma 83 lata i za nic nie dała się zabrać na IP uparciuh !!!
Dziś też u nich byłam i nic niepokojącego się nie dzieje na szczęście. Mam nadzieję, że nie skończy się to min=mo wszystko szpitalem bo wiecie jak to bywa z ludźmi w tym wieku...
POza tym z moim brzuszkiem lepiej. Napina się ale na krótko i juz tak nie boliwięc uznaję, że wszystko wraca do normy. Ufff wyglada na to że uda mi się dotrwać do wtorku do wizytu u gina

Sweet wszystkiego najlepszego. Spełnienia marzeń !!!
Justana piękne zdjęcia
A teraz Was spróbuję nadrobić... ale naskrbałyście tego gaduły
Paulina duzo zdrowka dla babuszki
Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Korona fajna sprawa znam dwóch świadków którzy przez koronę ledwie na ślub dotarli bo tak zapili

Korona to "ubieranie" domu, klatki schodowej (jeżeli mieszka w bloku) panny młodej , na Śląsku jest to "trzaskanie". Ogólnie rodzina i znajomi spotykają sie wieczór przed ślubem, stroją dom a panna młoda musi stawiać wódkę, jakieś przekąski, do tego jakie tradycyjne zabawy np, wybijanie gwoździ w próg itp (na Śląsku trzaska sie porcelanę a panna moda musi sprzątać), siostrze mojego męża roztrzaskało porcelanową toaletę, podobno huk był niesamowity i sprzątanie na kilka pięter w dół)
Aha korona nazywa sie dlatego koroną bo nad wjazdem na posesje jest taki łuk ozdobny, niektórzy robią go z gałązek sosny inni z balonów aleeeee wiadomo ze nie o to chodzi

Sweet wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin, szybkiego rozwiązania i spełnienia wszystkich marzeń
oooo..juz wiem..u nas to sie nazywa PolterAbend..przebieraja sie i tluka talerze,popijawa ale na tydz przed slubem

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
Lulinek oddzwonił! pościel wstepnie zamówiona.

Co do krówek, to cenna uwaga, ale ich nie znoszę. A co myślicie o... żelkach Haribo?
Jestem za..uwielbiam haribo..a z DE sa najlepszejsze

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
próbuje wybrać łóżeczko i oczopląsu dostaje :-( macie jakieś fajne propozycje w jasnym kolorze (sosna, natural)? z szufladą.. plisss :-(
benetta ja kupilam to...http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...551550665.html ale patrze u tego sprzedajacego i ma np cos takiego
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...535213824.html i mnie sie tez bardzo podoba ale nie mamy dodatkow z sosny

Cytat:
Paulina współczuję problemów z babcią, moja jest podobna, w zeszłym roku prawie siłą zaciągnęliśmy ja do szpitala, już chodzić nie mogła przez ból brzucha. Okazało się, że zapalenie wyrostka i to już ostatnie chwile na operację były szkoda, że starsze osoby tak często nie doceniają wagi własnego zdrowia i życia.

Esti
strasznie zazdroszczę powera ja mam plany od kilku miesięcy co chcę zrobić. Nie są specjalnie duże, bo np. zamiast sprzątania kuchni, uporządkowanie jednej szafki, ale i tak się zebrać nie mogę najwyżej będzie niesprzątnięta, dziecka tam trzymała nie będę w każdym razie

Któraś pytała o Lulinka, mi pani miał odpisać w niedzielę i do dzisiaj nie dostałam wiadomości, jak napisałam to pi kilku chwilach odpisała, że wysłała. Widocznie gdzieś mail zaginął po drodze. Może trzeba się przypomnieć, bo skrzynka jej szwankuje czy coś...

A jeśli chodzi o jedzenie podczas porodu, to też mi nie w smak głodówka, ale wczoraj na szkole rodzenia lekarka wyjaśniała, że to ze względu na to, że każdy poród może zakończyć się cesarką i koniecznością znieczulenia, intubacji itp. a jak w takim przypadku treść żołądka trafi do płuc to jest to podobno bardzo niebezpieczne. No i mnie tym przekonała.

Wczoraj byłam u ginki i jest trochę przestraszona wagą dziecka w 29t2d waży 1700g, z wymiarów wychodzi że jest ponad 2 tyg. do przodu, a na połówkowym była ponad tydzień do tyłu. Boję się co to będzie jak tak dalej pójdzie, pewnie nie pozwolą mi rodzić normalnie, a cesarka mnie przeraża, jak sobie pomyślę że może mnie czekać operacja, to mi się na płacz zbiera...
Glowa do gory,moze tez przyjdzie taki dzien kiedy i tb zachce sie porzadkownie przejmuj sie waga corci..to sa tylko orientacyjne dane,wazne ze ma sie dobrze

Cytat:
Dziękuję pięknie za wszystkie życzenia, jesteście kochane A słuchajcie najlepszy prezent zrobił mi ZUS - przelali mi pierwsze chorobowe, mogę szaleć dalej

O matko... To Ty już wszystko masz! To ja jestem w czarnej d... Ale spoko, obiecałam sobie że do końca sierpnia wybiorę fotografa, mam jeszcze całe 2 dni

U nas też są bramy Ale nigdy żadnej nie robiłam... Za to jak miałam 18 lat pomagałam stroić salę na wesele dla kuzynki i mój chrzestny a ojciec panny młodej wyciągnął weselną i tak wszystkich spił że na weselu następnego dnia o 22 poszłam do domu
sweet oni specjalnie czekali z wyplata swiadczenia do dzis

Cytat:

Zanet to jest to o co mi chodzilojuz wczesniej szukalam na allegro ale dzis w ostatecznosci zadzwonilam do kolezanki co szyje przytulanke dla mojego dziecia i tez mi takie zrobi powiesze nad lozeczkiem na tasiemce,sznurku za troczki klamerkami ,cos jak pranie
ale Twoje wymiataja...chwale Cie...

przyszla paczka z Gemini uporzadkowalam i wrzucam Wam zdj kartonow..hehe..pierwszy to rzeczy dla malucha,drugi pol na pol moje i jego,potem torba ktora kupilam w biedrze i misiek ktorego zaraz mam zamiar ZJESC!!!!!!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0975.jpg (108,4 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0976.jpg (121,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0974.jpg (98,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0977.jpg (123,6 KB, 27 załadowań)
Stary 2014-08-29, 16:26   #2422
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

Zanet to jest to o co mi chodzilojuz wczesniej szukalam na allegro ale dzis w ostatecznosci zadzwonilam do kolezanki co szyje przytulanke dla mojego dziecia i tez mi takie zrobi powiesze nad lozeczkiem na tasiemce,sznurku za troczki klamerkami ,cos jak pranie
ale Twoje wymiataja...chwale Cie...

przyszla paczka z Gemini uporzadkowalam i wrzucam Wam zdj kartonow..hehe..pierwszy to rzeczy dla malucha,drugi pol na pol moje i jego,potem torba ktora kupilam w biedrze i misiek ktorego zaraz mam zamiar ZJESC!!!!!!!!!!
powiesić jak pranie, to jest myśl wiem, że nawet są takie fajne małe ozdobne klamerki, kiedyś miałam z biedronkami, właśnie do spinania kartek czy zdjęcia

fajne zakupy co to jest ten Moltex z 2 zdjęcia, jeśli moge spytać ?
oj miśka też bym schrupała
Stary 2014-08-29, 16:28   #2423
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

Cytat:
i co Ci odpisali, możesz ?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

a co u Was się robi ? bo na Śląsku ponoć tłucze się porcelanę nie wiem, czy to jeszcze się praktykuje

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Dzień przed ślubem spotyka się młoda para ze znajomymi i in. młodymi osobami, które będą na ślubie i dekorują wejście do bloku/domy kwiatami kokardami itp. przy okazji spożywa się to i owo. Oczywiście ja jestem ze spożywania wykluczona

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

U nas tylko korona, % i zagrycha żadnego wbijania gwoździ itp. się nie robi ;P

u nas żadnej korony się nie robi... pierwsze słyszę
osobiście nawet typowego wyjścia panny młodej nie będziemy organizować... będzie bez orkiestry i rzucania cuksami
w końcu co to za wyjście jak i tak mieszkamy już długo razem

za to jest wózkowe... a ponoć nie we wszytskich regionach się organizuje.
...u nas wózek już będzie dawno śmigał, więc robimy zbiórkę na podróż poślubną, a co!

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 16:34   #2424
esti87
Rozeznanie

Cytat:
powiesić jak pranie, to jest myśl wiem, że nawet są takie fajne małe ozdobne klamerki, kiedyś miałam z biedronkami, właśnie do spinania kartek czy zdjęcia

fajne zakupy co to jest ten Moltex z 2 zdjęcia, jeśli moge spytać ?
oj miśka też bym schrupała

Zanet to sa ekologiczne i biodegradowalne pieluszki ..dostalam kilka paczek od cioci z niemiec na probejesli sie sprawdza to bd mi takie wysylala bo ma dojscie do tanszych bo ogolnie ponoc sa drogie

aaaa..zamowilam w gemini lancuszek do smoczka z Canpolu i przyslali mi rozowa biedronke
nie chce ktoras?
Stary 2014-08-29, 16:39   #2425
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
Zanet to sa ekologiczne i biodegradowalne pieluszki ..dostalam kilka paczek od cioci z niemiec na probejesli sie sprawdza to bd mi takie wysylala bo ma dojscie do tanszych bo ogolnie ponoc sa drogie
tak myślałam właśnie, czy to nie są jakieś pieluszki

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

ok, ja uciekam, bo niedługo jedziemy na tą koronę a mąż jeszcze pokój małej maluje heh....
miłego wieczorku
Stary 2014-08-29, 16:42   #2426
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
a jaki wzór sobie zamówiłaś ?

ja szaro biały zygzak, pastelowy róż i turkusowe tasiemki
ja zamówiłam rożek: szary zygzak plus blady róż minky, a pościel i ochraniacz- szary zygzak, szare kropki, pod spodem turkus i różowa wstążka w kwiatuszki. Miałam nic nie brać różowego dla córki, ale mi się coś odmienia powolutku...

Cytat:

zanet
literki piękne. Nie mam maszyny, ręcznie nie uszyję, trudno, będzie bez literek. No i Marianna to taaakie długie imię

Cytat:

Własnie zamówiłam żelki w e-zakupy tesco. Myślę, że spełniają kryteria- są słodkie, nie barwią w razie wymiotów, zęba na nich nie złamię. Tylko czy wytrzymają dwa miesiące w torbie do szpitala...

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
u nas żadnej korony się nie robi... pierwsze słyszę
osobiście nawet typowego wyjścia panny młodej nie będziemy organizować... będzie bez orkiestry i rzucania cuksami
w końcu co to za wyjście jak i tak mieszkamy już długo razem

za to jest wózkowe... a ponoć nie we wszytskich regionach się organizuje.
...u nas wózek już będzie dawno śmigał, więc robimy zbiórkę na podróż poślubną, a co!
Pierwsze słysze o tych zwyczajach. Podczas mojego slubu robili tylko "bramkę", przez którą żeby przejechać trzeba było dać flaszkę.
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 17:08   #2427
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
i co Ci odpisali, możesz ?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

a co u Was się robi ? bo na Śląsku ponoć tłucze się porcelanę nie wiem, czy to jeszcze się praktykuje

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Dzień przed ślubem spotyka się młoda para ze znajomymi i in. młodymi osobami, które będą na ślubie i dekorują wejście do bloku/domy kwiatami kokardami itp. przy okazji spożywa się to i owo. Oczywiście ja jestem ze spożywania wykluczona

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

U nas tylko korona, % i zagrycha żadnego wbijania gwoździ itp. się nie robi ;P
Jeszcze nie odpisali.

A literki śliczne
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 17:29   #2428
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Słuchajcie a mi wczoraj przyszło zamówienie od HealthWorld. Tyle że zamiast przewijaka, pieluch i innych dzieciowych rzeczy przyszło mi coś takiego...
http://allegro.pl/powerball-power-ba...546839610.html

Dziwi mnie to, bo oni czegoś takiego nie mają w ofercie, może mają inne konto na którym sprzedają inne rzeczy, nie dodzwoniłam się już dzisiaj, będę dzwonić w poniedziałek, ale się ktoś zdziwi jak dostanie moje gacie poporodowe
Stary 2014-08-29, 17:36   #2429
dysia
Raczkowanie

Cytat:

Zanet84 piękne literki.Zdolniacha z Ciebie.
Wybrałaś piękne imię dla córeczki, ja też miałam łańcuch ze jak będzie dziewczynka to nazwę ja Nadia ale okazało się ze będzie synek
dysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 17:36   #2430
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Słuchajcie a mi wczoraj przyszło zamówienie od HealthWorld. Tyle że zamiast przewijaka, pieluch i innych dzieciowych rzeczy przyszło mi coś takiego...
http://allegro.pl/powerball-power-ba...546839610.html

Dziwi mnie to, bo oni czegoś takiego nie mają w ofercie, może mają inne konto na którym sprzedają inne rzeczy, nie dodzwoniłam się już dzisiaj, będę dzwonić w poniedziałek, ale się ktoś zdziwi jak dostanie moje gacie poporodowe
nie narzekałaś na nadgarstki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości