|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Witam się wieczornie
![]() Dziękuję jeszcze raz za ciepłe słowa dziewczynki. Nereczka mam nadzieję, że będzie się trzymać i nie będzie źle. Zamówiłam przed chwilą koszule za 17.99zł na all: http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62 Podsyłam jakby, któraś była zainteresowana, ja wyszukałam sprzedawcę w naszym poprzednim wątku, wysyłała linka PędzącaSkarpeta. Nie wiem jakie będą, ale czas nagli, nic nie mam jeszcze, musiałam od czegoś zacząć. Klio trzymam kciuki za małą, żeby szybko ,,przytyła'' Lilotka czekam na jakąś informację od Ciebie w poniedziałek. Będzie dobrze. Trzymaj się Porobiłam dziś zdjęć trochę, obiecane daaawno zdjęcia pomalowanej przez męża ściany, literek uszytych i parę innych zdjęć. Jak już aparat do rąk mi wpadł to wszystko obleciałam, łącznie z szafą z ubrankami ![]() Dobrego wieczoru
|
#782 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję udanych wizyt!
![]() Lilotka nie martw się na zapas, będzie dobrze A ja muszę trochę ponarzekać. Od paru dni pobolewa mnie wieczorami żołądek. Pewnie Ola tak już uciska i chyba tak już będzie przez te 4 tyg. Macie jakieś domowe sposoby na takie dolegliwości? Rumianek, mięta?
|
#783 |
|
in the dark of night
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie z tym zaleceniem żeby brać godzinę przed posiłkiem chodzi o to, żeby nie mieć nic w żołądku kiedy to bierzesz, bo to żelazo się słabo wchłania, a jedzenie jeszcze mu przeszkadza. |
|
|
|
|
#785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
Hej mamuśki
![]() Jestem już po wizycie, w sumie już dawno ale dopiero co usiadłam od rana było zamieszanie bo szafy przywieźli i pełno roboty było... Mój klocuszek waży już 2165, prześlicznie się uśmiechał i pokazywał języczek i machał rączkami Wszystko jest w normie jak należy za 2 tyg mam iść na ktg, a wizytę mam za miesiąc. Dzisiaj mój synuś wyjątkowo pobudzony był, cały czas dawał o sobie znać. Miałam dużo sprzątania to przy schylaniu czułam jego nóżki na boku.Zapytałam się lekarza jaka jest przewidywana waga mimo, że wiem, że można się pomylić nawet do 500 gr ![]() Klio gratuluję pierwszego karmienia, to świetnie, że córeczka tak ładnie przybiera na wadze ![]() Ale jestem zmęczona, jak już usiadłam to nie mam siły wstać, przez to że brzuch mnie ciągnie staram się prowadzić oszczędzający tryb życia to dzisiaj byłam tak podekscytowana meblami, że nie mogłam usiedzieć i sprzątałam i układałam itd... ![]() Gratuluję też udanych wizyt!
|
#787 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja niestety nie pracuje w zawodzie. Zrobiłam drugi kierunek, żeby zmienić zawód i kilka kursów, ale nic mi to nie dało. Mieszkam w takim miejscu, że dla kobiet pracy (poza sklepami) nie ma. Też mieszkam przy polu i na wiosnę mam nadzieję chodzić z nosidełkiem zamiast wózka ![]() Letka gratki za udaną wizytę. Połaziłam trochę po mieście z siostrą i plecy mnie mniej bolą Edytowane przez mortisha84 Czas edycji: 2014-08-29 o 20:24 |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
Myślę że lekarzowi chodziło o przyjmowanie tego mniej więcej co 12 godzin. Może jedną bierz tak jak ja brałam, a drugą dwie godziny po śniadaniu? Nie wiem czy dwie na raz to nie będzie jednak za duże obciążenie dla żołądka.
|
|
|
|
#789 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Melduję również, że małżonek cały i zdrowy dojechał na miejsce.
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatkia, :brawo: za wizytę
Lekarz powiedział Ci przewidywalną wagę Malucha przy narodzinach ? Na razie kawał chłopa ! A jeszcze miesiąc ![]() Mortisha, poświęcę się i będę Cię sondą dokarmiać Ale musisz mi się jakoś odwdzięczyć ![]() Leże już w wyrku, twardnienie brzucha mnie meczy kilka razy dziennie i wcale mi się to nie podoba ![]() Dziewczyny, doradźcie. Luteina dowcipnie jest na receptę ? Dziś spojrzałam, że do 9 nie wystarczy mi tabletek, a nie bardzo będę mogła podskoczyć do gina...Zastanawiam się, czy w aptece mi wydadzą tydzień szybciej
|
#791 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Największy dotychczasowy przyrost w ciągu miesiąca wynosił 950 g, zakładając, ze miałby przybrać kolejny kg teraz, to wychodzi mniej więcej 3500. Nie mam nic przeciwko takiej wadze .Jakiś mam dziśspadek formy psychicznej. Zrobiłam 8 słoików przecieru pomidorowego do sosów i zup, i 13 słoików kompotu z mirabelek .Teraz wizyta 12 września - czyli za dwa tygodnie.
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez biorę żelazo, bo miałam na samym poczatku 11,7 a miesiąc temu juz 9,3 ale od około dwóch tyg. suplementuje jak narazie wzrosło do 9,7.
Dziewczyny za udane wizyty ![]() Siuska Ty tez napisz co z nerką, bo ja na razie nic nie wiem a nie chcę czytać internetów, bo i tak spać nie mogę, chociaż staram się o tym jakoś negatywnie nie myśleć, bo wierzę, ze wszystko będzie dobrze i to jakiś przejściowy stan tylko. Edytowane przez Lilotka Czas edycji: 2014-08-29 o 22:13 |
|
|
|
#793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#794 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mojego długo nie było, a teraz mnie irytuje, wkurza i dobija... Czekam aż mu przejdzie, bo zwariuje.... Cytat:
Pozazdrościć, czekamy na sypialnie, ciekawe jak moj sie do tego zabierze. A jutro odbieramy lozeczkobi przewijak ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, oby było po naszej myśli. Cytat:
Gratulacje dla Waszej dwojeczki juz niedługo w domciu będziecie, oby tak dalej
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
||||
|
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Za mną ciężka noc, nie mogłam początkowo usnąć, później osiem wycieczek toaletowych. I pierwszy raz mi się zdarzyło, że synek odprawiał takie harce, że nie szło usnąć. A teraz znowu ma czkawkę. Tęsknie za mężem
|
|
#796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Agnieszka przybij 5, ja ta samo spać nie mogłam i co chwila toaleta a o 4 mały się tak rozbujał heheh byłam tak zmęczona, że zasnąć nie mogłam.Wczoraj wypiłam czosnek z mlekiem i miodem bo coś od 2 dni mnie bierze i walczę z tym więc może to też przez to... bleee
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobrrrrr!!
![]() Agnieszka, u nas tez ciężka noc. W toalecie byłam 5 razy, ale mój starszak z nadmiaru wrażeń płakał i nie mógł usnąć i kursowałam do niego dwie godziny. Ledwie zdążyłam wrócić do łóżka i zamknąć oczy- ryk. Ja też jestem sama- mąż wraca w niedzielę, ale już w pt znowu przez tydzień go nie będzie. Muszę dziś wyglądać jak zombie. W dodatku w nocy prześladowały mnie myśli, że tak jak było z Wojtkiem przenoszę ciążę, i co gorsza- będą ją wywoływać, a tego bardzo się boję. Leżenia w szpitalu i czekania na akcję. I zaczęłam bać się bólu. Mam zjazd. Może hormony tak szaleją?
|
#798 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój w 29 tyg ważył 1500...Teraz mam wizytę 9.09, jestem ciekawa jak przybrał. Zrobiłaś full przetworów ! Ja w tym roku olałam sprawę. Dobrze, że mama trochę poszalała, coby córeczka miała co jeść na zimę Cytat:
Ciężko mi po kilku chwilach chodzenia, a co dopiero kilka godzin w hurtowni i Ikei...No ale nie będzie wyjścia, najwyżej tata mnie w wózku będzie woził A pessar lekarz mówił, że w 36 tygodniu. Jeszcze się upewnię przy wizycie, będę wtedy w 33. Wspieram w tęsknocie za mężem ! Żeby nie było, ja tęsknie za swoim Cały czas tłumacze sobie, że to dla naszego dobra. Damy radę ! Cytat:
Nie wiem, czy źle wyliczył, czy w moim bałaganie zaginęło mi jedno opakowanie...Obstawiam to drugie, ale przeszukałam różne miejsca i nie ma Nie mam żadnej znajomej apteki, żeby mi dali lek a receptę za tydzień. Ale chyba będę musiała popytać.Cześć wszystkim ! U mnie nocka bez siku, ale poszłam spać przed 24 i poszłam siku, więc dopiero rano mi się zachciało. Plany na dziś ? Sprzątanie ciąg dalszy. Nie myślałam, że mam tyyyle rzeczy zbędnych- poszły do spalenia I półeczki się poopróżniały
|
|
#799 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że huśtawki nastroju są teraz normalne - a ciąża i jej rychłe rozwiązanie nam to coraz mocniej uświadamiają. Głowa do góry - my nie damy rady? DAMY
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Całkiem możliwe są myśli jak będzie, co będzie, czy będzie...Ja je mam od jakiegoś czasu, zdecydowanie hormony szaleją. Na pewno wszystko będzie ok, poradzisz sobie tak jak przy pierwszym porodzie, tylko myśl pozytywnie
|
|
#801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie te twardnienia wkurzają, bo zwykle musze lecieć do wc po tym. Cytat:
Też się boję przenoszenia. Ale staram się myśleć pozytywnie Współczuje Wam tych rozstań z Tżtami. Nie wiem jak bym dała radę bez mojego. Bardzo mnie wspiera i pomaga teraz, choć ma prace i remont na głowie. A ja mu wcale nie ułatwiam, przez mój budyń i złe samopoczucie ![]() U mnie noc nawet całkiem ok. Nie wyspałam się ani trochę, ale przynajmniej plecy mnie nie bolały już. Teraz znowu bolą |
||
|
|
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A bez tżta trzeba dać radę. Ja mieszkam z rodzicami, bez ich wsparcia nie pozwoliłabym wyjechać tżtowi
|
|
#803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki
|
|
#804 |
|
Raczkowanie
|
Nie, na zimno. Wymieszaj wszystkie składniki i gotowe.
|
#805 |
|
Raczkowanie
|
Witam się sobotnio
Tak na szybko tylko bo dziś odwiedzają nas moi rodzice na chwilę a później idziemy do znajomych, więc za dużo mnie nie będzie ![]() Byłam w pracy wyjaśnić co z moją wypłatą - rzeczywiście nie wpisały w system, że to płatne 100% zwolnienie i na początku tygodnia dostanę wyrównanie ![]() Załatwiłam sobie też w spółdzielni podjazd dla wózków na ok 10 schodków, które mam do windy ![]() Brawa dla małej Ritki Niech nam rośnie dalej zdrowo
|
#806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja mam to samo - podjazd do windy był a ktoś go ostatnio zdemontował
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale może to powszechne podejście spółdzielni/wspólnot mieszkaniowych
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja drugi dzien spie po 12 h . klade sie kolo 22 i wstaje o 10 oczywiscie z przerwami na siku Maz maluje sypialnie Zlozyl wczoraj lozeczko i hustawe. Teraz wszystko jest w malym pokoiku ale potem przeniesiemy do nas bo nie bede na poczatku latac bo pewnie bede przewrazliwiona na punkcie małej i chce byc blisko
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
bry...
czy tylko ja mam klopot z zasnieciem? wczoraj przysnelo mi sie na filmie wieczorem i potem mialam noc z glowy, zasnelam dopiero o 4... dlaczego? kiedys moglam spac, ile chcialam, teraz tez bym chciala wyspac sie "na zapas", a nie moge... i nie, nie meczy mnie pecherz ani mala, po prostu nie spie i juz. ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- i jeszcze snilo mi sie, ze bylam na USG i mala nie dosc, ze nie przybrala, to jeszcze schudla i lekarze nie wiedzieli, czemu...
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale niestety czeka mnie jeszcze pranie bujaczka-leżaczka więc pewnie dziś to zrobię ![]() Ogólnie chce rodzić sn ale nie wiem czy nie powinnam się jeszcze na szybko przejść do okulisty bo mam dość dużą wadę i położna mnie wczoraj uświadomiła że możliwe że dostane skierowanie na cesarke ![]() A tak po za tym to staram się nie myśleć o samym porodzie co będzie to będzie a jeszcze 1.09 czeka mnie egzamin ostatni na uczelni ![]() A i przeprowadzka ... mam nadzieję że jednak jeszcze wszystko zdąży się zrobić To mamy razem wizytę o której masz?No i zapomniałam się przywitać dzień dobry Brzuchatki!u mnie też ciężka noc ... wstawałam co chwilę z mega zgagą i na siusiu Dziś widzę większości noc dała popalić
Czekamy na naszego Skarba - 20.05.2018r. Edytowane przez Lunnas Czas edycji: 2014-08-30 o 12:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Macie jakieś domowe sposoby na takie dolegliwości? Rumianek, mięta?

I zamiast wizytę kolejną tak jak mi położna już wpisała za miesiąc to przyspieszyła na za dwa tygodnie