|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Cytat:
dobrze ze trafiłaś na lekarza który był konkretny i cie uspokoił.
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ale jestem niewyspana ,zeszłej nocy młody postanowił o 3 ,że już spał nie będzie aktualnie śpi więc w nocy pewnie znowu będzie grasował ![]() My się powoli docieramy i z każdym dniem jest coraz lepiej ale powiem szczerze ,że pierwszy tydzień po wyjściu ze szpitala dał mi nieźle w kość i miałam brzydkie myśli Cytat:
![]() My też mieliśmy dziś wizytę u pediatry Kasia trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd my to znamy..wizja jest tylko fonii brak![]() ![]() Cytat:
w końcu kasia bedzie sie cieszyć swoim maleństwem tak jak my ![]() Cytat:
chyba trzeba jakoś spokojnie to robić i zdecydowanymi ruchami...i szybko bo dziecko sie nudzi.najgorsze sa te kolki...nietolerancja pokarmowa - chyba z 70-80% noworodków to ma...prężenie, niespokojny sen, płacz, czerwona twarz, ataki bólu...u nas to samo. Jak sie zacznie to aż przykro patrzeć...podkuraczamy nózki, nosimy sie na ramieniu, masujemy brzuszek, ćwiczymy itp...ostatnio zaczęłam podawać espumisan i delicol...coś niby lepiej ale jak boli to boli z tym, że chyba rzadziej u nas też dziwnie śpimy...ostatnie 2 dni Mała chyba nie dojada bo budzi się dosłownie co 40min-1,5h i jest głodna! po czym z wielką łapczywością próbuje złapać cyca kończy się to na połykaniu mega dużych ilości powietrza, potem bólu brzucha i bólu moich brodawek...mam nadzieję, że się to niedługo zmieni! |
|||
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4475 |
|
Rozeznanie
|
Sierpniowe maluchy opuszczają brzuchy. Mamy sierpniowe 2014 część VI
Zdjecia Natalki ma juz 5 tygodni wysypka z twarzy juz schodzi po zastosowaniu kremu z antybiotykiem ale niestety siniak nie schodzi z łuku brwiowego i chyba tak juz jej zostanie bo to poszerzona żyła jest
ImageUploadedByWizaz Forum1409334440.961732.jpgImageUploadedByWizaz Forum1409334455.695228.jpgImageUploadedByWizaz Forum1409334473.364524.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-08-29 o 19:51 |
|
|
|
#4476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi to samo lekarze mówili bo według wyników rezonansu mała powinna miec operacje odrazu ale skoro zachowuje sie jak normalny dzidzius to nie ma potrzeby ingerować w tej chwili Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4478 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przykro ze jej tak zostanie na główce ale i tak najważniejsze żeby w główce było wszystko dobrze. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
|
#4479 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4480 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Super! Oby tak dalej!Klocuch ![]() Cytat:
Ale nie ważne, ważne, żeby była zdrowa i żeby wszystko z główką było ok! ![]() UmiZumi i inne MM-ki. Myślę, żeby zainwestować w jakiś tani i uniwersalny podgrzewacz, bo w nocy karmimy młodego butelką, raz moim mlekiem a raz proszkiem. Będę wdzięczna za pomoc i porady. Od razu dodam, że mam butelki TT.Coś chyba wisi w powietrzu. Jakaś pełnia księżyca czy inne dziwne opcje? Widzę, że dużo dzieciaczków od wczoraj ma ze sobą problemy... Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-08-29 o 20:31 |
||
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Kasia urodziła!
![]() ![]() Synuś 3170 g, 55 cm, poród nie był taki zły
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na relacje :tak:---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Nie mogę już,mały zasnął na rękach,dwukrotnie odkladany do kołyski,za każdym razem kończyło się histerycznym płaczem. Na rękach śpi jak zabity. Tz podał mi kanapkę i jadłam z nim Na ręku..juz się boje jak Tz wróci do pracy,chyba depresji dostane jak tak dalej będzie :-(
Edytowane przez patrycja19894 Czas edycji: 2014-08-29 o 21:07 |
|
|
|
|
#4484 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kasia gratulacje!Cytat:
|
|
#4486 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a niby ją straszyli takim dużym dzieckiem..
|
|
#4487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam podgrzewacz tomme tippe i jestem zadowolona. Przy Zosi też taki miałam, po 1,5 roku, gdzie chodził dzień i noc padł. Teraz kupiliśmy drugi. Cytat:
|
|
|
#4488 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#4489 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ładnie, już się zaczynam bać. Widzę że szybko się denerwuje w takich sytuacjach, później patrze na ta mała kruszenie i tak mi go szkoda.
|
#4490 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteś zadowolona z niego?Cytat:
|
||
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu gratulacje
Nagiakt super ze pediatra tak cie uspokoil Gratuluje nowym mamusiom Nie mam sily ani czasu nadrabiac...Natus nie spi prawie wcale Nocne karmienie z usypianiem/histeria trwa od 1 do 5 rano. Biedulek w ciagu 16h spal w sumie 7h.Na 2 tygodniowe dziecko to dosc malo.Wyszlismy ze szpitala, ale przed nami jeszcze dluga droga - biegunka, wzdecia i bol brzuszka moga sie utrzymac do miesiaca. W polaczeniu z ulewaniem i kolka ktore Natus juz mial wczesniej, ulewaniem, czkawka,ropiejacym oczkiem i katarem daja mieszanke wybuchowa. Natka bardzo boli wiec drze sie calymi dniami i nocami, biedny jest i nic mu nie pomaga Momentami siedze i placze z bezsilnosci, glowa peka W poniedzialek Tz wraca do pracy a nadal nie wiemy czy pojedzie sam czy wrocimy we trojke. Nie wiem jak przez caly tydzien dam sobie sama rade ![]() Przebieramy go po 5 razy dziennie.Pierzemy i prasujemy ubranka, kocyki, pieluchy codziennie. Nie spie i nie jem chyba ze przypomne sobie ze musze zjesc cokolwiek bo karmie. Schudlam b.mocno, brzuch sam znika. Mam nadwyrezony nadgarstek od noszenia Malego. Dzis Natek ma temp 37,1 stopnia i juz drze na sama mysl czy sie w szpitalu czyms nie zarazil bo lezala z nami na sali dziewczynka ktora miala jednoczesnie goraczke 3dniowke, norowirusa i bezobjawowe zapalenie pluc a jeszcze czekali na posiew bakteriologiczny czy cos jeszcze sie wyklulo ![]() Ciesze sie ze przynajmniej leze w swoim lozku,jest wzgledna cisza, radio i mam lodowke za sciana. Pozdrawiam was, napisze gdy bede mogla |
|
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Halinka, mam. http://sisibabycare.pl/pl/sklep.html...&category_id=1 o ten mam ![]() Poszukaj go na allegro, bo ja tyle z wysyłką już płaciłam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4494 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla mnie najważniejsze jest to, że potrafię z Anią na ręce przygotować dla niej mleko. Innych rzeczy nie muszę robić, bo w leżaczku moze przeleżeć nawet godzinę (używam tylko jak muszę) a na rogówce nawet ze 3 jak nie chce spać- czasem to masakra jest. Wystarczy do niej cały czas mówić. Więc gadam wtedy jak najęta i puszczam radio albo telewizor jak Mała jest odwrócona tak, że go nie widzi. Generalne mam wrażenie, że nasze Dziecko lubi jak jest głośno. Na dźwięk słów: odkładamy, łóżeczko, spać itp. Reaguje zawsze w jeden sposób: szeroko otwiera oczy i stwierdza, że spać nie będzie. Dlatego do łóżeczka odnosimy ją w ciszy, wtedy się nie budzi ![]() Dzisiaj była u mnie kuzynka z którą nie widziałam się przez rok! Okazało się, że ma TP na 25 września To już 4 dziecko, które urodzi się u mnie w rodzinie w tym roku 2 chłopców w lipcu i Anulka w sierpniu.Kuzynka spodziewa się córeczki ![]() Trzymam kciuki za nierozpakowane, żeby szybko Wam końcówka ciąży minęła! I za szybkie i łatwe porody ![]() ps.lubię oglądać zdjęcia Waszych Dzieciaczków
|
|
#4495 | |||
|
Rozeznanie
|
Sliczna i wiesz co?? Robi sie podobna do mamusi!
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Cytat:
Dzielna dziewczyna! Gratuluje syneczka!!! Dziewczyny moj Wiktor non stop siedzi na rekach, jak sie go odklada, to jest mega awantura... probowalam go przetrzymac, ale po 20 min jego placzu, ba nawet szlochu dalam za wygrana... Poza tym chyba i nas dopadly kolki.... Mam jakies dziwne dziecko, bo on prawie nic nie spi w ciagu dnia.... jest na czuwaniu non stop... ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Ojejku biedne jestescie mamusie z tymi dolegliwosciami dzieciaczkow
u nas ciezkie byly dwa dni jak mala nie mogla zrobic kupki, teraz odkad pije herbatke jest ok teraz sobie spi![]() Dzisiaj u dziadkow jak zwykle byla aniolkiem i caly czas spala a jak tylko wrocilysmy do domu to oczy jak 5 zl ![]() Pierwsza kapiel bez tzta za nami i poszlo mi bardzo dobrze Mela spokojna jak nigdy, moze sie bala zebym jej nie utopila hehe![]() Z gorszych wiadomosci wlascicielka mieszkania u ktorej wynajmujemy przyniosla nam dzisiaj wypowiedzenie... Potrzebuje mieszkanie i musimy sie wyprowadzic do 30 wrzesnia ![]() Ciezko bedzie znalezc cos w tej cenie i przeprowadzic sie do miasta... Ogolnie cala ta przeprowadzka jak sobie pomysle to az mi sie niedobrze robi Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Aaaa i zapomnialam Kasia gratuluje syneczka![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, my jutro wybieramy się na dzidziusiowo-dziecięcą sesję foto, zobaczymy co z tego wyniknie
Mam nadzieję, że smyki będą współpracować choć trochę ![]() Córcia jutro kończy miesiąc, w poniedziałek byłyśmy u pediatry i ważyła 4860g. W tym tygodniu czeka nas wizyta u ortopedy i w poradni patologii noworodka (że niby wielka waga urodzeniowa), nic tylko jeździć po lekarzach.
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu gratulacje!!!
Chilanes udanej sesji! To ze względu na wagę idziecie do tej poradni? Dziwne.. I wszystkiego najlepszego dla córci :-*
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zdrowka !! I dużo siły dla Ciebie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

aktualnie śpi więc w nocy pewnie znowu będzie grasował 

Nocne karmienie z usypianiem/histeria trwa od 1 do 5 rano. Biedulek w ciagu 16h spal w sumie 7h.Na 2 tygodniowe dziecko to dosc malo.

Poza tym chyba i nas dopadly kolki.... Mam jakies dziwne dziecko, bo on prawie nic nie spi w ciagu dnia.... jest na czuwaniu non stop... 
u nas ciezkie byly dwa dni jak mala nie mogla zrobic kupki, teraz odkad pije herbatke jest ok