|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19
no jak to? a bo to operacja jednak, a bo się długo do siebie dochodzi, to lepsze dla dziecka itp. To rozumiem, ale boję się na tyle porodu siłami natury, że już dziś wiem, że wolę operację i basta. Wtedy się zaczyna: "Poród nie jest taki zły", "to taki przyjemny ból"
a że mi na myśl o porodzie zatrzymuje się jajeczkowanie to już nie jest ważne "przesadzasz". itp., itd.
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze musze miec cesarke. Cytat:
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
Nie no w smaku różnica minimalna, ale jakoś wędzony lepszy.
Dziwi mnie, że nudzi mi się i najchętniej poszłabym już spać. Czy ja marnuję młodość? Zawsze tak myślę, gdy spędzam wieczór w necie.
|
#2405 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja takową przeszłam. Dwa tygodnie bólu i cierpienia gojącej się rany, blisko 15 cm. Brak możliwości kichnięcia, spania w wygodnej pozycji, zaśmiania się, zapalenia (wtedy jeszcze paliłam), bezbolesnego wstania, odprężającej kąpieli bez zamoczenia rany, codzienna zmiana opatrunku itp. A na koniec ślimacząca się rana, źle zrośnięty brzuch, ogromna blizna. To małe piekiełko spowodowało, że za wszelką cenę chcę urodzić siłami natury.
||
|
|
|
#2406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Drabina, możesz wreszcie założyć ten wątek do filmideł i gifów? Ileż można no! Przecież to jest nam niezbędne! http://youtu.be/MkJpc_e6WpE |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam dwie operacje na kregoslupie, kilkukrotnie dluzsze dochodzenie do siebie, duze blizny pozostaly, bywa.
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się tak boję porodu, że nie ma szans po prostu. Dzieci mieć chcę, więc muszę sobie cesarkę załatwić jak przyjdzie co do czego. |
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeciez nie kazdy zemrze po tym. A jak jednak pocierpi? Coz, wiedzial na co sie pisze.
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie biedactwo maleńkie |
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naturalnego bym sie bala, peknie mi cos z tego pchania i umre Jooo, a w naturalnym to sie przeciez tnie babe i tak. Moze sie zle zrosnac. Widzialam taki przypadek w tv, dziewczyna miala praktycznie zaszyta dziure i zakazenie.
|
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak tylko mowie, bo ja sama chyba wolalabym rodzic naturalnie mimo wszystko |
|
|
|
|
#2413 |
|
Konto usunięte
|
ja się boję porodów, operacji i koniec
|
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadnego ciecia, zadnych ran, zadnych krzywd. Tylko czysta milosc porodu. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Ja sie tylko pierwszej balam, a dokladniej tego, ze sie nie obudze, mialam 18 lat i mowilam anestezjologowi, ze nie chce umierac
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
wskazań nie mam, okaz zdrowia
ale coś wymyślę jedynie mała wada wzroku, dalekowzroczność, ale to tylko do czytania mam okulary. ja bym chciała rodzić siłami naturami, ale tak teraz (póki w ciąży nie jestem, bo kto wie, czy mi nie odbije) uważam, że lepiej by dziecko miało szczęśliwą mamę, spokojną o poród (ja się też boję, że nie będę panować nad sytuacją i dziecku stanie się krzywda, bo ja nie dam rady tego bólu i parcia i w ogóle wszystkiego dźwignąć) niż mamę bohaterkę z przymusu generalnie wolę, by to się działo poza mną. Bo ja pewnie rodząc coś zawalę No ale nie każdy to rozumie. |
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Konto usunięte
|
dziwi mnie pijus który drze ryja na klatce
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy,jak się leży.
Dla jednej poród naturlany jest super,dla drugiej bo się np: męczyła pare godzin.Bla,bla bla..---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- A i kiedyś mówiłam,że ja chyba nigdy niezdecyduje się na dziecko,bo miałam myślenie typu:że będe rzygać dalej niż widze całą ciąże,a poród nie dam rady.Jednym słowem panika na samą myśl.Teraz się śmieje,bo było ok,nawet bardzo ok.
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że zależy, ale ja nie mam 15 lat, wiem, że to musi boleć, że jedno i drugie ma konsekwencje. Nie oczekuję, że kichnę i dziecko wyskoczy
ale tyle przy porodzie siłami natury może pójść źle, tyle jest niewiadomych, że póki co to mnie przeraża do bólu kości. Ot, sekret Więc jak słyszę: "gadasz, każdy się boi", to mam ochotę udusić
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=yEhV8xbekRo lemury są słodkie.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2014-08-29 o 21:34 |
|
|
|
#2421 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie też jestem za tym, by kobieta miała prawo wyboru, albo, żeby przygotowanie do porodu było inne i żebyśmy miały większe zaufanie do szpitala, w którym rodzimy i do jego załogi. Wtedy też czułybyśmy, że dobrze nam doradzają. Cytat:
Póki co rozmawiałam tylko z kuzynką, której poród był super udany, jak twierdzi. Moja matka rodząc mnie miała mnóstwo komplikacji, dostała zakażenia i mało nie umarła. Ale to było prawie 30 lat temu, więc mam nadzieję, że mnóstwo już się do tego czasu zmieniło. Cytat:
Nienawidzę jak mnie ktoś atakuje od samego początku. Może popękam, może nawet umrę przy porodzie. Kto to wie? Ale dziękuję, że mi tak miło życzysz. Cytat:
||||||
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
no mnie dziwi, że ktos z własnej woli na cc się decyduje. ale dziwię się po cichu
Bo jak długo cc nie jest obowiązkowe , tak długo jest mi to raczej obojętne co kto ze swoim ciałkiem robi.
|
#2423 | |||
|
Zakorzenienie
|
Boże,czy ja musze się czuć jak dętka w taką pogode deszczową,pochmurną. :/
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No,ba jeden i drugi może być różny.Też miałam takie myślenie jak ty,jakbym siebie czytała z przed paru lat.
|
|||
|
|
|
#2424 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Byleby załatwić dużo alkoholu ![]() Idealny ślub i wesele to jak już wyemigruję i rodzina, której nie lubię nie będzie się czepiać, ze ich nie chciałam zaprosić, bo i tak nie chciałoby się im przylecieć (zresztą uj, wszyscy wiedzą, że chcę się hajtać dla sukni ślubnych) (ale garniaki na kobietach też mi się podobają) (#takbardzodylemat) (może suknia na ślub i część wesela, a potem garniak, hm, musze wygrać w totka żeby mieć wesele jednak) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mnie też to WITCH oczarowało To pewnie zdjęcia z sekretnego panieńskiego harleyki, przyznaj się
|
||||
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Konto usunięte
|
Czemuuuu no czemuuu na noc jest taki apetyt - wpierdzielilam kolacje, popkorn zapity piwem i dalej siedze jak debil i marze o chrupkach z biedry o smaku gotowanej kukurydzy:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- O rany ja o zarciu i piwku a tu o porodowych peknieciach... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
a co do hucznych wesel to nigdy mnie nie jarały.
kiedyś chciałam mieć wesele, zaprosić, kogo chcę, i liczyć się z tym, że nas pół rodziny znienawidzi, z rodzicami włącznie Ale potem to skalkulowaliśmy i... nie stać nas dlatego zrobimy obiad dla najbliższych kilkunastu osób w restauracji ale jakiejś zarąbistej sesji w plenerze sobie nie odmówię ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;47922937]Czemuuuu no czemuuu na noc jest taki apetyt - wpierdzielilam kolacje, popkorn zapity piwem i dalej siedze jak debil i marze o chrupkach z biedry o smaku gotowanej kukurydzy:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. [/QUOTE] bo pewnie nie jesz sycących śniadań! |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;47922937]Czemuuuu no czemuuu na noc jest taki apetyt - wpierdzielilam kolacje, popkorn zapity piwem i dalej siedze jak debil i marze o chrupkach z biedry o smaku gotowanej kukurydzy:/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- O rany ja o zarciu i piwku a tu o porodowych peknieciach... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja zjadlam podsmazane kopytka z sosem grzybowym |
|
|
|
#2429 |
|
Konto usunięte
|
Noo to napewno dlatego
moze powinnam w takim razie na sniadanie jesc popkorn, czekolade i zapic piwem? Ale wtedy nie bede mogla prowadzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;47923020]Noo to napewno dlatego
moze powinnam w takim razie na sniadanie jesc popkorn, czekolade i zapic piwem? Ale wtedy nie bede mogla prowadzic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] świetny pomysł. i będziesz mogła prowadzić, tylko nie będziesz mogła dać się złapać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:49.

"przesadzasz". itp., itd.

Wedzony tak samo dobry?

No,ba jeden i drugi może być różny.Też miałam takie myślenie jak ty,jakbym siebie czytała z przed paru lat.