Styczniowe mamusie 2015, cz. III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-29, 21:33   #3451
Kinqaa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. III

lilijka bedzie dobrze!
Tez sie stresowalam, a jednak wiekszosc dzieci beczala, lapala te matki za ciuchy i nie chciala puscic, a moja? latala z usmiechem na twarzy od pierwszego dnia
Wniosek? moge ja sprzedac komukolwiek

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:41   #3452
smerfetka2808
Zakorzenienie

Kinqa, jesteś okropna nie do wiary

kurde ale mam szpony nie mogę ich aż upiłować a na jutro pasuje mi mieć ładne a nie jak czarownica
Stary 2014-08-29, 21:45   #3453
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość

Akro, to Ty na tym avatarku jesteś?
Nie... ale jak zrobie sobie kokona na głowie to równie pięknie się prezentuje

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
lilijka bedzie dobrze!
Tez sie stresowalam, a jednak wiekszosc dzieci beczala, lapala te matki za ciuchy i nie chciala puscic, a moja? latala z usmiechem na twarzy od pierwszego dnia
Wniosek? moge ja sprzedac komukolwiek
Czekaj czekaj może u Ciebie jest odwrotnie? Płacze jak po nią przychodzisz i trzyma się kurczowo pani przedszkolanki?
akrolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-29, 21:49   #3454
smerfetka2808
Zakorzenienie

Akrolowa, no ja nie wątpię, nie wątpię
Stary 2014-08-29, 21:53   #3455
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Akrolowa, no ja nie wątpię, nie wątpię
no i prawidłowo
Stary 2014-08-29, 22:07   #3456
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Wracam z badań, będzie córeczka Załącznik 5776607

Brawurka mam lozysko z przodu i wszystko amortyzuje dlatego nic nie czuje, lekarz powiedział ze powinnam poczuć za tydzień
Mam córcię i jest cudowna<3 Taka delikatna, w sukienusiach ach
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Ją tak na szybko.

Ellyunia gratuluję córeczki

Ją tez już po wizycie. Wszystko dobrze i potwierdzone ze będzie syn
Będziemy szukać koszul

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Kochane jakie macie ułożenie dzieciaczków? Prawidłowe czy pośladkowe??
Moja mała od trzech badań od kiedy mi mówią opołożeniu jest pośladkowo...:/
Prawidlowe, ale jeszczze mają kupe czasu.
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Tomorrow, Princes jak już będziecie miały potwierdzenie co tam w brzuszkach się kryje, to będziemy mogły zweryfikować, jak się mają te mądrości do rzeczywistości
Ja :
jem słodkie i kwaśne,
brzuch stożkowaty,
cera ładniejsza,
tetno 160
będzie chłopak:P

Cytat:
Napisane przez Martusia1499 Pokaż wiadomość
Cześć !

W końcu jestem stwierdzam, że ja nie mam na nic czasu, a co to będzie jak dzieciątko się urodzi
nie będzie czasu na wizaz

A u nas miałam w szpitalu koszule i takie majtki siatkowe
Stary 2014-08-29, 22:38   #3457
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:

Czekaj czekaj może u Ciebie jest odwrotnie? Płacze jak po nią przychodzisz i trzyma się kurczowo pani przedszkolanki?

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

lilijka coś czuję że to mama bardziej będzie przeżywać niż córa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 05:45   #3458
charliss
Zadomowienie

Ja też nie umiem spać bez majtek, budzę sie w nocy wtedy wiec moze w szpitalu można w takich gaciach papierowych chociaż co sa np u kosmetyczki dawane to wtedy do badania je sobie zedre i potem bym nowe zalozyla
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 05:49   #3459
allgoodthings
Zadomowienie

będziemy mysiały w majtkach tych właśnie takich, bo przecież krew będzie leciała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-08-30, 06:37   #3460
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry,
głowa mnie rozbolała na dobre a łzy same cisną się do oczu.

smerfetka nie szaleję, po prostu nagle jedna para się zużyła (ta po ciąży z córką), w drugiej nie jestem w stanie chodzić, bo zjeżdża z tyłka od razu, pomimo tej gumy regulującej (to też para po ciąży z córką). A nie mam żadnych tunik, więc musiałam się zaopatrzyć, a że była okazja i w sumie za 3 pary zapłaciłam jak za jedną, to nie żałuję. Po prostu do pracy potrzebuję 2 par jeansów i jedne czarne. Gorsza sprawa, że nie potrafię dla siebie znaleźć bluzek
allgoodthings kochana, jak będą upierdliwe położne, to będziecie z mega wkładem chodzić bez majtek po korytarzu jak Chinki Ja miałam majtki siateczkowe i bardzo sobie chwaliłam je. Zużyłam i do kosza.
Martusia oby było tak jak mówisz.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

Edytowane przez lilijka3
Czas edycji: 2014-08-30 o 06:40
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 06:59   #3461
ellyunia
Wtajemniczenie

Kingaa ja też lubię na golaska tylko tak z M śpimy od zawsze
Więc u mnie nie będzie problemu 2 koszule juz kupiłam
A powiedz jak to jest po cesarce? Też później chyba cieknie dołem

Niunia 1.. nasza służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia-stąd kolejki i podejście do pacjenta
2. ja nie mam skrupułów kasowac ludzi za wykonana usługę 200 zł (a niekiedy pracę wykonuję się 5 min Po to człowiek uczy się tyle lat (co kosztuje góre pieniędzy, zeby potem móc żyć lekko)
Nie kumam takiego podejścia że innym zagląda się do portfela.
A jeszcze odnośnie lekarzy (mam znajomych lekarzy) i wiem ile to kosztuję poświęcenia, czasu, pracy i pieniędzy. Studia, praktyki, staże, rezydentura. A później z własnej kieszeni kursy i certyfikaty po to żeby być jak najlepszymi specjalistami i pomagać np przyszłym matkom odkryć w miarę szybko ewentualnie wady u płodu tak żeby móc szybko je leczyć o ile bedzie taka możliwość.
Oczywiście nie wszystkich na stać, ale takie jest życie-okrutne i niesprawiedliwe i coś co wydawałoby się być dobrem podstawowym jest dobrem luksusowym (mowa oczywiście o opiece medycznej)

Edytowane przez ellyunia
Czas edycji: 2014-08-30 o 07:02
ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 07:02   #3462
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Kingaa ja też lubię na golaska tylko tak z M śpimy od zawsze
Więc u mnie nie będzie problemu 2 koszule juz kupiłam

Niunia 1.. nasza służba zdrowia pozostawia wiele do życzenia-stąd kolejki i podejście do pacjenta
2. ja nie mam skrupułów kasowac ludzi za wykonana usługę 200 zł (a niekiedy pracę wykonuję się 5 min Po to człowiek uczy się tyle lat (co kosztuje góre pieniędzy, zeby potem móc żyć lekko)
Nie kumam takiego podejścia że innym zagląda się do portfela.
A jeszcze odnośnie lekarzy (mam znajomych lekarzy) i wiem ile to kosztuję poświęcenia, czasu, pracy i pieniędzy. Studia, praktyki, staże, rezydentura. A później z własnej kieszeni kursy i certyfikaty po to żeby być jak najlepszymi specjalistami i pomagać np przyszłym matkom odkryć w miarę szybko ewentualnie wady u płodu tak żeby móc szybko je leczyć o ile bedzie taka możliwość.
Oczywiście nie wszystkich na stać, ale takie jest życie-okrutne i niesprawiedliwe i coś co wydawałoby się być dobrem podstawowym jest dobrem luksusowym (mowa oczywiście o opiece medycznej)
no tak takie życie jednych stać drugich nie stać.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 07:05   #3463
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Poczytałam Was, ale coś nie mam weny cytować

Ja też jestem jakas nieogarnięta ostatnio. Wczoraj gin się mnie pyta, czy zwolnienie moze być do 26 wrzesnia i wtedy nastepna wizyta. Ja patrze na kalendarz i mówie, ze pasuje mi ok. Wyszłam, poszłam się zarejestrować i olśniło mnie, że wtedy mam ślub brata i nie dam rady przyjsc. Poszłam do niej jeszce raz i kazałą przyjsc 25 i powiedziała, ze wtedy mi wypisze zwolnienie od 27, moze tak w przód?

lilijka fajnie, że udało się kupić
Ja ciągle czekam na moją przesyłkę, ale chyba muszę zamówić długie getry na all, bo na 3/4 juz za zimno.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 07:18   #3464
Karoloo
<3 <3 <3

Hej

Lilijak

Ma.ko pewnie ze moz a tak wypisac L4 tak samo 2 dni po terminie

Dzisiaj jade na impreze siostry- 11 urodziny i nie mam pomyslu co jej kupic moze macie jakieś pomysly

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 07:23   #3465
dusiolka
Zakorzenienie

[QUOTE=niunia_ona;47923217]nikt nie narzeka , tylko staram się postawić w sytuacji gdy ludzie na chleb ledwo mają a tu takie koszta bo wtedy lekarz jest mądrzejszy niż jak przyjmuję państwowo to na tyle.[/

Nie wszyscy co przyjmują prywatnie maja super wiedzę i nie wszyscy jak państwowo także reguły nie ma. Jakby wszystko zostało sprywatyzowane to ceny za wizytę napewno zmalalyby a pieniążki które idą na publiczna służbę zdrowia ludzie mieliby w swoich portfelach.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
porównujesz nowo poczęte życie do kasjerki??? to ładnie wtedy, nie rozumiesz wcale o jaką kwestię chodzi. Mnie to nie robi ile zarabia ale wg mnie to jest chore skoro się poczęło życie i ma się ktoś na tym wielką kasę to od czego reszta lekarzy jest i po co NFZ? skoro wszyscy by mogli chodzić i płacić jak za zboże.

O co ci chodzi kobietko? Jakie ja nowe zycie porównuje? Trzeba sobie wybrać odpowiedniego dla siebie lekarza i tyle. Juz dawno mówiłam ze NFZ po nic jest ;p
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 07:24   #3466
suszarka
Buc

Cytat:
wcześniej dziewczyny pisały że narzekania
no jeśli lepszy sprzęt to pewnie trzeba płacić , ja się osobiście z tym nie spotkałam

no ja spotkałam się i dla mnie to jest normalne, że płacę mniej u pierwszego lekarza a u specjalisty w danej dziedzinie więcej.

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
Ja też nie umiem spać bez majtek, budzę sie w nocy wtedy wiec moze w szpitalu można w takich gaciach papierowych chociaż co sa np u kosmetyczki dawane to wtedy do badania je sobie zedre i potem bym nowe zalozyla
ja bez majtek mogę spać jak śpie nago - niemniej po szpitalu nie będę śmigać z tyłkiem i cyckiem na wierzu.

natomiast ja śpię w koszulce (krótkiej, nienawidzę koszul nocnych) to muszę mieć gaciochy - inaczej odczuwam duży niepokój.

kupiłam wczoraj poduchę rogala i nie umiem spać z nim.
Stary 2014-08-30, 07:27   #3467
Kinqaa
Zakorzenienie

Ellyunia tak tez leci ale po operacji nie moglam od razu wstać przecież mialam takie maty jednorazowe pod soba... pielęgniarki mi zmienialy... pamiętam jak mnie myly na łóżku. Ale siara czulam się strasznie. .. i sobie pomyslalam,ze niektórzy ludzie np.chorzy maja to codziennie. W sensie zdanie na innych z myciem i innymi czynnościami. :/
Dopiero cos mi sie zdaje jak mnie przewiezli na sale z innymi mamami to poszlam pod prysznic i założyłam majty i te jednorazowe podkłady poporodowe.
Aha. Na sali pooperacyjnej mialam takze podłączony cewnik.
Ogólnie mój połog trwal "książkowo" - równe 6tyg.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 07:45   #3468
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
no tak takie życie jednych stać drugich nie stać.

Oni tez musieli zainwestować grube pieniądze których państwo im nie dało ,dlatego jesli poświęcili tyle plus maja wyposażone gabinety w dobry sprzęt który tez nie mało kosztuje to maja prawo tyle kasować a to nasz wybór gdzie pojdziemy,przeciez nikt nie zmusza aby chodzić prywatnie.

A porównywalam zawód lekarza do kasjerki/sekretarki ale chyba nie bardzo zrozumiałas.
Stary 2014-08-30, 07:46   #3469
akrolowa
Zadomowienie

Dzień dobry!
Wstałam już o 7 mój luby opuścił mnie na weekend i wróci dopiero jutro wieczorem, tak więc pozostawiono mnie samej sobie na 2 dłuuugie dni Dobrze, że lokator z brzuszka mnie pociesza i sprzedaje mase słodkich kopniaczków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 07:51   #3470
dusiolka
Zakorzenienie

Różnica miedzy prywatnym a państwowym lekarzem jest taka ze do państwowy zawsze bedzie miał pacjentow bo "za darmo" nieraz dlatego odpuszcza bycie miłym bo to taka ciepła posadka, a "prywatny" nie pozwoli sobie na takie zachowanie to kazdy pacjent to dla niego klient i dba o niego jak moze. Oczywiscie jest cześć takich lekarzy którzy przyjmując na NFZ wiedza ze po godzinach ten pacjent z NFZ moze równie dobrze przyjść prywatnie do gabinetu lub zostać poleconym.
Stary 2014-08-30, 07:52   #3471
suszarka
Buc

Cytat:
Dzień dobry!
Wstałam już o 7 mój luby opuścił mnie na weekend i wróci dopiero jutro wieczorem, tak więc pozostawiono mnie samej sobie na 2 dłuuugie dni Dobrze, że lokator z brzuszka mnie pociesza i sprzedaje mase słodkich kopniaczków
ja lubię czasem mieć przerwę od lubego.

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Różnica miedzy prywatnym a państwowym lekarzem jest taka ze do państwowy zawsze bedzie miał pacjentow bo "za darmo" nieraz dlatego odpuszcza bycie miłym bo to taka ciepła posadka, a "prywatny" nie pozwoli sobie na takie zachowanie to kazdy pacjent to dla niego klient i dba o niego jak moze. Oczywiscie jest cześć takich lekarzy którzy przyjmując na NFZ wiedza ze po godzinach ten pacjent z NFZ moze równie dobrze przyjść prywatnie do gabinetu lub zostać poleconym.
oj, nie zawsze. niektórzy lekarze z prywatnych klinik to jest masakra. ale możliwe, że tam jeszcze inaczej traktują - pacjent z ulicy który płaci vs pacjent który ma opłacony abonament przez firmę.
nie wiem, ostatnio myślałam, że utłukę takiego jednego. i w życiu nie wrócę do niego niemniej wątpię, że poczuł on stratę klienta.

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2014-08-30 o 07:56
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 07:58   #3472
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Oni tez musieli zainwestować grube pieniądze których państwo im nie dało ,dlatego jesli poświęcili tyle plus maja wyposażone gabinety w dobry sprzęt który tez nie mało kosztuje to maja prawo tyle kasować a to nasz wybór gdzie pojdziemy,przeciez nikt nie zmusza aby chodzić prywatnie.
Dokładnie tak, nie bardzo rozumiem o co ta zażarta wymiana zdań, że kogoś stać, a kogoś nie stać, i ile który lekarz bierze. Przecież nie jest tak, że kobieta korzystająca tylko z NFZ jest w jakiś sposób poszkodowana i pozbawiona opieki w trakcie tych 9 miesięcy. To z jakich usług korzystamy to chyba indywidualna sprawa każdego, a jeśli ktoś jest niezadowolony z formy opieki lekarza prowadzącego na NFZ to najlepiej go zmienić, bo jest wielu specjalistów i tak np. Smerfetka z usług swojego jest bardzo zadowolona i nie czuje się jakoś traktowana po macoszemu. Jak widać wcale się na tym nie traci...

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
ja lubię czasem mieć przerwę od lubego.
Teraz jak siedzę już na zwolnieniu, a on pracuje to przez te 8h 5 dni w tygodniu potrafię się za nim porządnie stęsknić w ogóle ostatnio mam jakąś wzmożoną potrzebę "ciepła" - chyba za dwóch. I weekend gdzie mamy te całe dnie dla siebie to dla nas fajny czas, a tu dupka. No ale cóż, będę dzielna
Stary 2014-08-30, 08:00   #3473
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!

Dasz rade mnie tez mój niedflugo opuści na 3 dni i tez nie wiem co ja z sobą poczne chyba po sklepach po spaceruje ;-)

Co do lekarzy... Ja mam wielki szacunek do ich wiedzy i pracy i bardzo bym chciała by zarabiali tyle kasy na NFZ ze nie musieliby zasuwac prywatnie. Oni pilnują tego co dla nas najważniejsze - zdrowia - uważam ze ich wiedza powinna być tak nagrodzona jak na to zasługują
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 08:16   #3474
dusiolka
Zakorzenienie

W klubie moje wypociny;p

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Charliss moja sokowirowka jest z firmy mpm za około 200zl była i sok jest klarowny z pianka na wierzchu
Stary 2014-08-30, 08:21   #3475
niunia_ona
Zakorzenienie

[QUOTE=dusiolka;47925088]
Cytat:
nikt nie narzeka , tylko staram się postawić w sytuacji gdy ludzie na chleb ledwo mają a tu takie koszta bo wtedy lekarz jest mądrzejszy niż jak przyjmuję państwowo to na tyle.[/

Nie wszyscy co przyjmują prywatnie maja super wiedzę i nie wszyscy jak państwowo także reguły nie ma. Jakby wszystko zostało sprywatyzowane to ceny za wizytę napewno zmalalyby a pieniążki które idą na publiczna służbę zdrowia ludzie mieliby w swoich portfelach.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

O co ci chodzi kobietko? Jakie ja nowe zycie porównuje? Trzeba sobie wybrać odpowiedniego dla siebie lekarza i tyle. Juz dawno mówiłam ze NFZ po nic jest ;p
ja poprostu mam porównanie jak ten sam lekarz któremu się zapłaci z jego opieką gdy pracuje na NFZ.często mają gdzieś takich pacjentów. Gdy potrzebowałam zwolnienie musiałam iść do lekarza prywatnie bo lekarz na NFZ powiedział mi że mam pracę zmienić skoro moja praca nie jest dostosowana dla kobiet w ciąży. ale wiem to normalne zachowanie.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-08-30, 08:22   #3476
suszarka
Buc

Cytat:

Teraz jak siedzę już na zwolnieniu, a on pracuje to przez te 8h 5 dni w tygodniu potrafię się za nim porządnie stęsknić w ogóle ostatnio mam jakąś wzmożoną potrzebę "ciepła" - chyba za dwóch. I weekend gdzie mamy te całe dnie dla siebie to dla nas fajny czas, a tu dupka. No ale cóż, będę dzielna
w sumie racja, ja po poprzednim tygodniu jak pracowałam z domu i tylko z psem i z chwilami z brzuchem nawiązywałam konwersacją czułam się już zdziczała i chciałam ze swoim spędzać cały czas.

rozpieść się w ten weekend, odpocznij i zobaczysz, że szybko zleci i się zaraz zobaczcie.
Stary 2014-08-30, 08:23   #3477
niunia_ona
Zakorzenienie

do dusiolka

ja poprostu mam porównanie jak ten sam lekarz któremu się zapłaci z jego opieką gdy pracuje na NFZ.często mają gdzieś takich pacjentów. Gdy potrzebowałam zwolnienie musiałam iść do lekarza prywatnie bo lekarz na NFZ powiedział mi że mam pracę zmienić skoro moja praca nie jest dostosowana dla kobiet w ciąży. ale wiem to normalne zachowanie.
i koniec tematu.

Strasznie zaczęły mi włosy wypadać. nie wiem co to się dzieje.Ja właśnie po śniadanku aż dziwne że tak szybko :O wynik tarczycy jest ok a włosy porażka

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Edytowane przez niunia_ona
Czas edycji: 2014-08-30 o 08:38
Stary 2014-08-30, 08:36   #3478
gggg85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
No dokładnie mój lekarz każdej pacjentce wystawia takie skierowanie na bezpłatne prenatalne - jeśli ta pacjentka chce.

Dziwne że są przychodnie gdzie nie przyjmują ze skierowaniem - pierwszy raz się z tym spotykam. Moja bratowa urodziła troje dzieci przed 35 rokiem życia i za każdym razem miała bezpłatne prenatalne...
test pappa chyba jest bezpłatny po 35 roku życia ale nie jestem pewna na 100% a normalne usg prenatalne na skierowanie raczej jest bezpłatne ale też na 100% nie wiem bo ja na nie chodziłam prywanie choć mi gin powiedziął ze można iść bezpłatnie do szpitala
gggg85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 08:43   #3479
akrolowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
w sumie racja, ja po poprzednim tygodniu jak pracowałam z domu i tylko z psem i z chwilami z brzuchem nawiązywałam konwersacją czułam się już zdziczała i chciałam ze swoim spędzać cały czas.

rozpieść się w ten weekend, odpocznij i zobaczysz, że szybko zleci i się zaraz zobaczcie.
Może jakoś rozkwitnę na jego powrót. Bo ostatnio codziennie wyglądam tak samo - olśniewająco pięknie żeby nie było - dres + kokon na głowie i ciepłe wełniane skarpety od babuszki. - Ciągle mi zimno w stopy Tak więc może mały tuning byłby wskazany w tym wypadku.
Stary 2014-08-30, 08:55   #3480
gggg85
Raczkowanie

Co do spania w koszulach, majtkach itd. Ja też wolałam spać w piżamach choć nie powiem latem jak gorąco to spałam w koszuli ale i w majtkach a od któregoś tygodnia ciąży tak zaczęły mi majtki przeszkadzać że najchętniej przychodząc z pracy już bym je ściągała- i czasem nawet tak robiłam tylko kazałam dla męża nie przyprowadzać niezapowiedzianych gości

Wczoraj wieczorem byłam na wizycie i mój dzidziuś się ładnie ułożył do badania chyba pierwszy raz- na połówkowym leżał bardzo nisko i tyłem do brzucha a teraz ( po 2 tyg) się przekręcił ładnie buźką i nawet jest wyżej a raczej jakoś tak lekko do góry nogami - w każdym bądź razie wyszłam zadowolona że wszystko jest jednak OK.
gggg85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości