![]() |
#841 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
Teqiba- trzymam kciuki za wagę Kacpra, nie sądziłam, że tak skacze w centylach (albo przegapiłam )
Tynka - za Emilkę też trzymam kciuki, mam nadzieję, że wyniki będą prawidłowe a ona po prostu drobniutka będzie. Taka mała kobietka ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- u nas jutro zaś inspekcja teściowej, ale i przyjeżdża też ojciec chrzestny z małżonką. Szkoda, że nie bez.... ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Jestem pod wrażeniem, że niektóre dzieciaczki z naszego wątku już siedzą, raczkują, ząbki wychodzą. Jak ten czas szybko leci. |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
=niezapomnijkaa09 współczuje walki o terminy rehabilitacji
Tynka współczuję centyli ![]() virginia ![]() tasia kupon jest na oststniej stronie gazetki, można pokazać na telefonie ja też nie jestem za wyścigiem szczurów ... Kube zapisałam na basen 1raz w tyg i na piłkę nożna 2 razy w tyg, poza tym chodzi do anglojęzycznego przedszkola ![]() tylko on kocha basen i piłkę, więc czy mam mu nie pozwolić, z zasady, bo ktoś powie, że wyścig szczurów ?! albo zapisać go do innego przedszkola, jak to wydaje mi się najlepsze?! moje dziecko byłoby najszczęśliwsze jaky codziennie po przedszkolu chodziło na zajęcia sportowe Jula nie raczkuje, nie przewraca się, nie ma zębów, nawet tyłka nie podnosi jak leży na brzuszku, za to uwielbia ze mna gadać, uśmiech się i jest bardzo pogodna i mamy problem z kanalikiem łzowym ![]() Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-08-29 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Wtajemniczenie
|
Ela ty masz te puzzle piankowe? są łatwe w utrzymaniu czystości w razie ulewania na nie? I powiedz mi jeszcze, czy dziecko się trochę na nich ślizga w skarpetkach czy umie się odepchnąc stópką?
|
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |||||||||
Zakorzenienie
|
bodziak z krótkim i spodnie/bodziak z długim i spodnie/bodziak z krótkim i bluzeczka z długim/ czasem półśpiochy zamiast spodni, bo przynajmniej nie trzeba skarpet ciągle poprawiać :P
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przemo kończy właśnie 3 miesiąc Latopicu, jeszcze tylko na jutro mu została 1 saszetka. może i nie ma takich zaparć jak wcześniej, ale kupa nie zdarza się codziennie, a bąki dalej go męczą i okropnie śmierdzą. chyba się przerzucimy na coś innego. tylko co? Cytat:
![]() Cytat:
z grubsza nadrobiłam ![]() chciałam Wam się pochwalić, że skok się u nas zakończył. a przynajmniej tak mi się wydawało. w lesie tym razem robali nie było, pogoda w kratkę, atmosfera taka sobie, ale było ogólnie ok. tylko w ostatni wieczór Przemo urządził taką histerię, ze teściowa mało na zawał nie zeszła. chyba bolał go brzuszek, było słychać, jak mu wszystko do gardła podchodzi, był zmęczony i tylko się nakręcał dodatkowo. za to jak już mu przeszło, to pięknie przespał nockę, tylko dwie pobudki miał. kolejna nocka, już w domu po powrocie też była taka spokojna. i tyle. nawet myśleć nie można, żeby się tu pochwalić, bo się dzieci psują i od samego myślenia, nie tylko pisania :P a na poważnie - są efekty skoku, w postaci rozwoju mowy głównie. od powrotu z lasu Przemo nawija w stylu "ej-dej-dej, bej-dej-dej, nej-nej-nej", nawet płacze w ten sposób, jakby się skarżył. próbuje też dosięgnąć stópkami do buzi. w niedzielę 7 września zaczynamy kurs pływania dla niemowlaków, będę zdawać relację ![]() aaa, jeszcze w temacie butów - mamy jakieś szmaciane trampki na sznurówki, ale nawet nie próbowałam, a na wiosnę dostaliśmy od koleżanki małza po jej synu butki Elefanten, ale wyglądają jak nieśmigane wcale, jakby tylko w wózku w nich jeździł. może się nadzadzą na pierwsze kroczki Przemka. jesienią planuję młodego pakować w kombinezon welurkowy, a zimą w jakiś grubszy, jednoczęściowy. uważam, ze to najwygodniejsze, bo nic dziecku się nie podwija, nie podwiewa. mamy nieocieplony śpiworek w spacerówce, więc tak będzie najlepiej. tyle od nas ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#845 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
To ja napiszę, żeby Tygrysek miał co czytać
![]() Kurczę tyle piszecie o tych rehabilitacjach i neurologach, że jak pomyślę to Natala też czasem się tak wykręca do tyłu leżąc, że prawie C się robi ale jakoś nie pomyślałam wcześniej, że to nienormalne ![]() A jeszcze Tynka pisze, że dostała skierowanie do neurologa. To może i ja o nie poproszę bo tam jeszcze nie byliśmy... Choć u nas o tyle 'dobrze', że Natala mniej więcej tym samym centylem idzie od początku, nie spada jakoś masakrycznie tak jak Kacperek Tequiby (bo pewnie nie masz już z czego spadać...) elgie współczuję marudnego Krzysia, niech te ząbki powychodzą wreszcie! limonko pelerynka super, choć ja czasem myślę, że mojej Natali to by kaftan bezpieczeństwa się przydał, może on by ją jakoś 'ujarzmił' ![]() kateczka o to Ty mi dałaś do myślenia z tą lewą rączką... Tynka ode mnie mocne ![]() ![]() Tygrysku dla Was też ![]() filupka witaj i nadrabiaj ![]() olakola no i wystarczy, że się uśmiecha i jest pogodna. a co z tym kanalikiem? A i nie powiedziałabym że Kuba ma mało zajęć ![]() margo80 gratuluję postępów i w nawijaniu i w sięganiu do stópek ![]() za wszystkie brawa dla Natalki dziękować ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-08-29 o 21:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Wtajemniczenie
|
teqiba a ilu elementowe te puzzle masz, jaki wymiar można z nich ułożyc. Możesz podac sprzedawce? Aaaa śmierdziały one na początku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#850 |
Rozeznanie
|
Witam wieczornie
![]() Dziś dzień jak co dzień z tym małym wyjątkiem, że na rehabilitację z Tosiem pojechał Tż a ja musiałam się wyspowiadać przed chrztem...aaaa... to już w niedzielę, boję się strasznie ![]() Antoś dziś wsunął ziemniaczka, wczoraj też i mu o wiele bardziej smakował niż marchewka- we mnie ze smakiem ewidentnie poszedł bo ja mogłabym tylko kartofle jeść ![]() ![]() Poza tym to byliśmy z Antkiem na zakupach- ps dla kosmetycznych dziewczyn- w sephorze można wymienić dowolny stary tusz na (sporą) próbkę tuszu clinique ![]() ![]() A tak poza tym to nic nowego ![]() A może z tym wyjątkiem, że Antoś już drugą noc pod rząd po uspaniu budzi się o 22-23 i ryczy ![]() ![]() ![]() Agunia my na Enfamilu i cenowo o faktycznie masakra ![]()
![]() ![]() ![]() 21.04.2014 szczęśliwa mama Antosia ![]() ![]() ![]() Aparatka: góra 27.06.2014 Edytowane przez niezapomnijkaa09 Czas edycji: 2014-08-29 o 23:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#852 |
Wtajemniczenie
|
niezapominajka- moze brzuszek go boli po ziemniaczku? moja z rykiem sie budzila po bananie
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do pobudek Tosia to może jakiś kocyk albo ubranko go gryzie? U nas ostatnio rajstopki królewicza gryzły i na noc mu śpiochy teraz zakładam. Wierzgał jak szalony w tym łóżeczku ![]()
![]() |
#854 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No ja też kilka razy pomyślałam i się popsuła ![]() Czekamy na relację z kursu pływania. Na pewno wielu z nas się przyda ![]() Cytat:
![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki za odpowiedź. ----------------- My dziś mieliśmy 2 dzień ze śliweczką. Kinga zjada, na razie niewiele daję, ale fanką nie będzie chyba. W poniedziałek zacznę z jabłuszkiem, a śliwkę tylko jako dodatek będę traktować. Dziś mkniemy na działkę bo pogoda całkiem przyjemna ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#855 | ||
Raczkowanie
|
Kp + ekspozycja na gluten, ale jak tak dalej pójdzie to chyba zacznę rozszerzać dietę, choć chciałam do końca 6 miesiąca tylko kp, ale nic na siłę.
Cytat:
![]() Mala pewnie szybko nadrobi, jak z nia w domu ćwiczycie, to efekty będą raz dwa. Co do dokarmiania- lekarka powiedziała, że mogę dawać mm wieczorem, ale to była jej odpowiedz na moje wypowiedzi, że Emilka od jakiegoś czasu wybudza się w nocy, czasem kilka razy, a kiedyś spala od 21 do 5, 6 czy nawet 7. Więc jeśli chodzi o mały przyrost to nic nie mówiła o dokarmianiu. Badania ewent. będę robić dopiero po wizycie u neurologa, bo jak on coś zleci to żeby za jednym razem zrobić. Dziś mala jadła w nocy dwa razy o 23 i o 4.45- nie wiedziałam, że jej nocne pobudki sprawią mi taka radość ![]() Cytat:
A ten basen to w Knurowie? ![]() Dzięki wszystkim za odpowiedzi w sprawie odgłosów maluchów. Chciałam prosić o olbrzymie kciuki bo o 10.00 mam dzwonić do ośrodka rehabilitacji pytać czy ktoś nie odmówił na dziś wizyty i może znajdzie się dla nas miejsce. Do zobaczonka! A co psucia się dzieci, to zgadzam się, że niestety wystarczy pomyśleć, ale jak tu nie myśleć. ja teraz najbardziej nie lubię pytań typu: I jak malutka, a jak w nocy,a grzeczna- zawsze odpowiadam, że nie najgorzej ![]() Tygrysku83- kciuki za wagę Kingi, ja teraz też będę miała stracha, ale ja stawiam na to, że taka Emilki uroda. Znam dziewczynkę, która mając 12 miesięcy ważyła 7 kilo- więc u nas nie jest aż tak źle! ![]()
Emilka 3.04.2014 Edytowane przez TynkaG Czas edycji: 2014-08-30 o 07:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() 2. O jaka dyplomatka! ![]() ![]() 3. Wprawdzie nie do mnie ale znam ten ból, ja też zawsze czekam na 'wynik' po ważeniu jak na ścięcie. A z tą dziewczynką to pocieszyłaś, tylko ciekawe jeszcze ile ważyła na starcie bo może to wcześniak czy coś? Mnie ostatnio bratowa 'podbudowała' bo powiedziała, że Natalka to już z 8kg powinna ważyć... ![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to dziecko to Ty posiadasz? ![]() ![]() ![]() I jeszcze - nie masz co robić tylko po nocy i od rana na wizażu siedzisz? ![]() ![]() ![]() 2. U nas jeszcze wgl śliweczki nie było więc Kinga dzielna! ![]() My dziś też musimy potem na jakiś spacerek bo i u nas słoneczko ![]() Cytat:
2. Moja wierzga i bez tego ![]() ![]() niezapomnijkaa09 to Ty musiałaś się wyspowiadać przed chrztem? U mnie tylko chrzestni musieli. ![]() Mykam bo na 11 mam radę pedagogiczną. Miłego!
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-08-30 o 09:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#857 | |||
Moderator
|
Cytat:
I tak - śmierdziały na początku ![]() Cytat:
![]() Ale ogólnie karmienie mm jest drogie ![]() ![]() ![]() To może spróbuj coś mlecznego i zobacz co się będzie działo - chyba innej metody nie ma. Jeżeli ma skazę to od razu coś jej wyskoczy. Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- ![]() Ja oprócz Enfamilu próbowałam NAN, Bebiko, Bebilon i Hipp - i faktycznie Enfamil z nich jest najsmaczniejszy. Kaszkę której Kacper już nie chciał zawsze wyrzucałam, a wczoraj za niego dokończyłam i mi smakowała ![]() Co do Fridy to też mnie to uśmiechnięte dziecko z opakowania zawsze dobija - u nas jest zawsze awantura jakbym co najmniej mózg próbowała mu nosem wyciągnąć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja znów na szybko z tego co pamiętam. Trzymam kciuki za przyrost wagi u maluchów, rehabilitacje, zakończenie marudzenia i gratuluję nowych umiejętności ![]() ![]() pytałam o enfamil, ponieważ doczytałam u mnie na puszcze że od 6 miesiąca życia można wprowadzać enfamil 2. Igrzyska śmierci polecam, pochłonęłam w półtoratygodnia wszystkie części. Ostrzegam przed Grą o tron bo jak się człowiek wciągnie to końca nie ma ![]() ![]() widzę że tylko mój Kuba nie polubił jedzenia warzywek. reszta dzieciaków wcina z apetytem a u nas 2-3 łyżeczki, które wypluwa i najczęściej karmienie kończy się rykiem ![]() a jeszcze mi się przypomniało: jak będziecie zmieniać mleko na 2 to od razu czy jakoś stopniowo mieszać jedno z drugim?
#859 |
Zakorzenienie
|
Tynko - w Knurowie też juz są takie zajęcia, ale my jeździmy do Gliwic, bo prowadzący to nasz znajomy, ale niestety zniżek nie mamy
![]() Zerknij tu www.arsport.com.pl Latopic na brzuszek i skore, bo Przemo borykał się przecież z tym tragicznym stanem zapalnym skóry na buzi. Jest powiedziane, ze trzeba go brać 3 miesiące bez przerw, nawet jeśli się poprawi. I z brzuszkiem i z buzia jest poprawa, ale nie do końca jest taki efekt, jakiego bym oczekiwała. A BioGaia coś by na brzuszek pomogła? Ewci podawaliśmy z zalecenia lekarki, bo też ja gazy meczyly. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() |
#861 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
No to po prostu chyba rzeczywiście mamy kruszynki. Cytat:
![]() Książki też mam, odkryłam ostatnio na nowo bibliotekę publiczną. Nie umiem jednak ani czytać spacerując z wózkiem, ani po ciemku w nocy w łóżku. Wtedy zostaje tylko wizaż na telefonie ![]() Cytat:
Co do wyciągania to znam dziecko które to uwielbia i będąc starszym prawie się prosiło o to ![]() My mieliśmy bardzo miły dzień. Choć ja się wymęczyłam. Ekipa, która kładła płytki na tarasie, zostawiła je tak wyświnione fugą, że przez 3h szorowałam na kolanach z użyciem płynu żrącego ![]() Z miłych rzeczy to wpadł nas odwiedzić mój brat i zmusiłam go w końcu aby, po raz pierwszy, wziął na ręce Kingę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#862 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co mi przypomina... Tygrysku, Virgo- jak oczka dziewczynek? Dawno nic nie mówiłyście. Dobrze, że Jula jest zadowolonym, szczęśliwym dzieckiem. To przecież ważniejsze niż nowe umiejętności. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Daj jutro znać jak było! Cytat:
![]() Chociaż z drugiej strony może lepiej byłoby, gdyby pluł ziemniakiem niż marchewką- zawsze łatwiej usunąć plany ![]() Padłam ![]() Cytat:
Cytat:
Bawcie się dobrze na działce ![]() Chciałam Cię jeszcze podpytać o strój Kingi na basen. Pływa w samym nieprzemakalnym pampku czy ma kostium kąpielowy? Cytat:
![]() Chciałabym, żebyś jak najszybciej dostała się do lekarza, żeby się uspokoić, że wszystko jest ok. Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętam jak Ag9 wspomniała kiedyś, że przy rozszerzaniu diety wyjście gdzieś na dłużej staje się strasznie trudne... Jaka to prawda! Tu owocek, tu zupka, tu kaszka... Jeszcze nie jestem gotowa, żeby karmić Młodą łyżeczką w terenie, więc się gimnastykuję, żeby pogodzić nasze życie towarzyskie i jej pory posiłków ![]() Wy też macie takie dylematy czy nie macie problemu, żeby karmić maluchy łyżeczką na spacerze czy u znajomych. Emi znów dostała tych tajemniczych krostek. Już dwóch pediatrów stwierdziło, że nie wiedzą co może być przyczyną, ale że to na pewno nic groźnego i żeby smarować maścią wysuszającą. Chyba muszę się przejść z Myszą do dermatologa. Może on nam poradzi coś więcej. Jutro jedziemy do teściów, chociaż bardzo nie mam na tę wizytę najmniejszej ochoty... I tyle u nas.
![]() |
#863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- u nas się naprawiło ![]() - też mi się wydawało, że Magda, ale właśnie nie byłam pewna - na razie efektów śliwki brak, k. dziś brak - w samym pampku, jakoś nie jestem fanką ubierania takich maluchów w kostium. No bo po co ja mam się męczyć i młoda ma byś skrępowana ciuchami. - kciuki aby wizyta była przyjemna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wpadłam żeby napisać że nadal żyję ![]() Wyciąganie gili... mój ostatnio lubi i się śmieje jak wyciągamy gile. Od poniedziałku TZ ma urlop (w końcu!) to może trochę odsapnę. Chociaż wątpię bo w czwartek wyjeżdżamy i już się boję tej podróży ![]() U nas raz lepiej raz gorzej. Gucio tak chce siedzieć że ciężko go okiełznać ![]() ![]() ![]() Nadal jeść nie chce nic innego poza mlekiem i ew. kaszkę jaglaną. Może w końcu będę bardziej na bieżąco przez najbliższe dni. A tymczasem mój urwis udający aniołka:
![]() |
#866 |
Zakorzenienie
|
Gucio jest rozbrajający
![]() dziewczyny, pokażcie jeszcze raz którą kaszką Holle robicie ekspozycję na gluten? cena 13,50 stacjonarnie jest chyba ok, prawda? (mam w miasteczku taki eko sklepik i pani mówi, że to niby promocja, ale planuje już na stałe mieć je w takiej cenie). poszperam trochę w kompie, może uda mi się jakieś fajne zdjęcie Przemka zapodać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zadomowienie
|
mam taką
![]()
#868 |
Moderator
|
Ja robię owsianą (niebieskie opakowanie) lub orkiszową (zielone)
![]() ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2015-05-09 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia Gucia rewelacja!!!
My już po wizycie, napiszę tylko, teściowa spoko, szwagier spoko, szwagierka...idę ściągnąc mleko i muszę się wina napic. Na sam jej widok mi ciśnienie skacze. Aż mam ochotę coś więcej napisac ale się powstrzymam |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak więc na zdrowie! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:37.