Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-30, 07:25   #1111
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Witam się w 28tc czyli, co III trymestr? no w sumie zostało 12tyg do porodu

uciekam zaraz na zakupy, ale dzis pogoda widze pogorszona wiecej zachmurzeń jest. Miłego dnia Wam życze
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 07:41   #1112
Ollliwka
Zakorzenienie

hej. Faktycznie pogoda taka sobie póki co, może będzie później trochę słońca...
My dzisiaj na ślub cywilny jedziemy więc pogoda by się przydała

U nas podgrzewacz to zbędna rzecz, użyty ze 3 razy. Bardzo długo jak dla mnie to podgrzewa, wolę sobie termos z gorącą wodą mieć pod ręką tak jak dziewczyny piszą
Stary 2014-08-30, 07:56   #1113
Hasiap
Rozeznanie

Ja podobnie jak Justysia witam się w 28 tygodniu i wkraczam w III trymestr tak bardzo się ciesze ja dziś w planach zakupy ciuchowe dla męża a po nich kawka u teściowej później serwisant od pieca gazowego ma być leżę w łóżku jeszcze, nawet nie wiem jaka pogoda za oknem :-P
Stary 2014-08-30, 08:13   #1114
19Inka90
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki
U mnie pogoda tez szaro-bura ... Az się z łóżka nie chce wychodzic
Nati zazdroszcze podejścia ze juz nie długo do spotkania z malenstwem Mi się juz trochę ciągnie

Pytanie do dziewczyn które są juz mamusiami po jakim czasie po porodzie odzyskaliscie swoje zycie łóżkowe ??
Bo tak mnie to ostatnio trochę przerazilo jak sobie przypomnialam ze córka koleżanki miała juz 6 miesięcy a oni dalej nic

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 09:07   #1115
yanca1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość

Pytanie do dziewczyn które są juz mamusiami po jakim czasie po porodzie odzyskaliscie swoje zycie łóżkowe ??
Bo tak mnie to ostatnio trochę przerazilo jak sobie przypomnialam ze córka koleżanki miała juz 6 miesięcy a oni dalej nic
Przepisowo - po 6 tygodniach, ale stracha miałam jak przy pierwszym razie Że będzie bolało, że szew puści, ze jestem tam hmmm nie taka jak wcześniej. Mąż się nie skarżył jednak Tylko śmiesznie było bo jak dotknął piersi to strumienie mleka leciały i pierwszy seks po porodzie był bardzo mleczny A dodatkowo obecność dziecka w domu przełożyła się na radykalne skrócenie "numerków".

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 10:15   #1116
Paulinkus
Zadomowienie

Chcę kupić coś takiego do pokoju Juniora. Co myślicie? Aaaa dziękuję za opinie odnośnie imienia

https://www.youtube.com/watch?v=2Gql11k0AZE

Ładna pogoda utrzymuje się nadal więc jedziemy na spacer nad morze kocham góry ale nie mogłabym nie mieszkać blisko morza.

Mysza
szukałaś łóżeczka turystycznego do salonu może coś takiego by Ci się spodobało. Pewnie trochę ciężej się składa ale cena bardziej korzystna

http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e

http://allegro.pl/show_item.php?item...8e20d296cb1c5e

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-08-30 o 10:31
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 10:21   #1117
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki
U mnie pogoda tez szaro-bura ... Az się z łóżka nie chce wychodzic
Nati zazdroszcze podejścia ze juz nie długo do spotkania z malenstwem Mi się juz trochę ciągnie

Po sn po 4 tygodniach, a po cc po trzech. To nic, że jeszcze lekko plamiłam, ale tak nam się chciało :p a teraz to nie wiem tż mnie chyba dopadnie jak tylko wrócę ze szpitala,bo on już nie wytrzymuje bez seksu a tu jeszcze trzy miesiące no i fakt, biustem się nie mógł pocieszyć przez 9 miesięcy tyle co karmiłam Basię

U mnie ciepło i słoneczko
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 10:40   #1118
sasia25
Rozeznanie

Dziewczyny ze Szczecina wiecie może czy w Kaskadzie w C&A jest dział ciążowy? a może są jakieś inne sklepy (poza HM), gdzie znajdę jakieś ubrania ciążowe, a ja o tym nie wiem?
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 10:53   #1119
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ze Szczecina wiecie może czy w Kaskadzie w C&A jest dział ciążowy? a może są jakieś inne sklepy (poza HM), gdzie znajdę jakieś ubrania ciążowe, a ja o tym nie wiem?
np na nowym Turzynie jest sklep z ciuchami ciazowymi ale nie wime jakie ceny i jakość bo nie kupowałam nic.
Stary 2014-08-30, 10:56   #1120
sasia25
Rozeznanie

A pamiętasz jak się nazywa? bo kurczę większość ciążowych ubrań to takie obciachowe namioty ja bym chciała coś podkreślającego moją figurę, dla młodej kobiety, a nie jakąś luźną bluzkę dla dojrzałej pani a bo nie wspomniałam, że szukam czegoś na poprawiny.
Stary 2014-08-30, 11:02   #1121
87agata
Raczkowanie

moim zdaniem troche przegieli z tymi 6 godzinami ,ale coz taki maja system
8 lat temu jak rodzilam corke to jak urodzilam o 21 to na drugi dzien o 9 po sniadaniu juz mialam wypis wiec wtedy bylo po 12 godzinach ,ale plusem jest to ze polozna przychodzi codziennie
co do termometru to ja nie mam przekonania do bezdotykowych, wedlug mnie najlepszy i najdokladniejszy jest rteciowy (ale to juz dla troszke starszego dziecka bo wiadomo na wynik sie czeka kilka minut) dla noworodka mialam termometr braun do ucha daje wynik w 5 sekund w miare dokladny bardzo czytelny i super latwy w obsludze bylam i jestem zadowolona
co do powrotu po porodzie do spraw lozkowych mi zajelo 4 tygodnie ale doznania w moim przypadku o niebo lepsze sa po urodzeniu dziecka
sasia nie wiem jak jest w irlandii ale nati jezeli chcesz podawac dziecku witamine d w kropelkach i multivitamine to zaopatrz sie w te kropelki w Polsce bo tutaj nie kupisz a po drugie jak spytasz polozna o tego typu rzeczy to zrobi wielkie galy bo tutaj nie podaja zadnych witamin ,a ze witamine d to dziecko bedzie mialo ze slonca itp.itd. tak ze nawet nie ma sensu sie pytac aha no i pepek zalecaja myc przegotowana woda niczym wiecej,ja tak robilam i bylo super, ale wiem ze niektore mamy przemywaja alkoholem zeby szybciej odpadl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 11:02   #1122
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
A pamiętasz jak się nazywa? bo kurczę większość ciążowych ubrań to takie obciachowe namioty ja bym chciała coś podkreślającego moją figurę, dla młodej kobiety, a nie jakąś luźną bluzkę dla dojrzałej pani a bo nie wspomniałam, że szukam czegoś na poprawiny.
Nie pamietam jak sie nazywa. wiem ze jest na samym koncu jak wchodzisz wejściem od parkingu
Stary 2014-08-30, 11:14   #1123
TheN4ti
Rozeznanie

Dzięki Agac, ja raczej nie będę podawac dodatkowo witamin. A przynajmniej póki będę karmić piersią, dziecko wszystko czego potrzebuje dostanie wraz z mlekiem. Ale będę pamiętać bo nigdy nic nie wiadomo.
Bardzo się cieszę, że temat seksu został poruszony trochę się boję, jak to będzie, czy wciąż będę się czuć atrakcyjnie...
Stary 2014-08-30, 11:21   #1124
sasia25
Rozeznanie

Agata, ja jeszcze nie dotarłam do etapu co podawać dziecku po porodzie muszę poczytać, bo jestem zielona.

alekaz, dobra dzięki jak wystarczy mi sił i chęci to tam zajadę , ale raczej wybieram się tylko do Kaskady i Molo
Stary 2014-08-30, 11:31   #1125
87agata
Raczkowanie

i jeszcze jedna rzecz ktora moze sie przydac to laktator , poniewaz nie zawsze wszystko jest ladnie pieknie ze mleko jest w piersiach od razu moja corka akutat przez pierwszych kilka dni bardzo duzo spala i ssala piers sporadycznie wiec popyt byl bardzo maly wiec podaz nie rosla i tutaj laktator okazal sie zbawieniem dzieki niemu moglam pozniej normalnie karmic piersia bo mleka z dnia na dzien robilo sie wiecej , no a pozniej gdy w piesiach zrobil sie zastoj (calkiem normalna rzecz)doswiadczone mamy wiedza o co chodzi ...wlasnie ulge przynosilo odciagniecie nadmiaru mleka laktatorem i pozniej normalne dostawienie do cyca. dopiero po okolo 2 tygodniach wszystko sie normuje ale wlasnie czesto wlasnie przez ten pierwszy okres mamy rezygnuja z karmienia wlasnie przez te chwilowe problemy z niedoborem mleka ,lub zastojami i poranionymi sutkami, ja juz mam laktator elektryczny tomee tipee i napewno z niego skorzystam
a na sutki super jest masc lansinoh i czeste wietrzenie ich
Stary 2014-08-30, 12:38   #1126
sasia25
Rozeznanie

Ja wyślę do sklepu mojego TZ jeśli będzie potrzebny laktator. To jest moim zdaniem zbyt duży wydatek, żeby kupować na zaś (mam na myśli ten elektryczny, bo ręczny ma spoko cenę). Ewentualnie można kupić i oddać, gdyby się nigdy nie użyło, ale to bez sensu, bo w każdym sklepie można go dostać bez problemu.
A do tego Tommee Tippee podczepia się jakieś butelki tej samej firmy czy sa pojemniki i z nich się przelewa do butelki??
Stary 2014-08-30, 13:00   #1127
LoLcIa123
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki .
Ja nadal przymocowana do lozka.
Niestety w dalszym ciagu wyplywa ze mnoe luteina w kolorze jasno brazowym raz dziennie.. nie wiem czy moge z tym czekac do wizyty w srode?.
Mam nadzieje, ze to tylko wina pessara, bo w ciazy pierwszy raz takie cos mi sie przytrafilo teraz moze nadzerka sie tam jakos uszkodzila ..
Eh jak nie urok to sr*****..:/

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 13:12   #1128
19Inka90
Wtajemniczenie

A dzwonilas jeszcze raz do lekarza Lolcia ?? W sensie ze to nie minęło..

Emilka
Stary 2014-08-30, 13:15   #1129
katherine13
Raczkowanie

GG do katherine13

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki .
Ja nadal przymocowana do lozka.
Niestety w dalszym ciagu wyplywa ze mnoe luteina w kolorze jasno brazowym raz dziennie.. nie wiem czy moge z tym czekac do wizyty w srode?.
Mam nadzieje, ze to tylko wina pessara, bo w ciazy pierwszy raz takie cos mi sie przytrafilo teraz moze nadzerka sie tam jakos uszkodzila ..
Eh jak nie urok to sr*****..:/
współczuje ja za tydzień mam wizyte kontrolną i aż sie boje niby 24 na dobe nie leże ale praktycznie nic nie robie, a kolejnego szpitala to ja chyba nerwowo nie wytrzymam.... a co do laktatora to ja mam od siostry ona mówi że tylko na początku przez jakiś tydzień używała, ale że cały czas była z córcią to mówi, że niepotrzebnie kupiła bo by poradziła sobie bez, z tym, że ja w grudniu mam początek sesji więc siłą rzeczy jest mi potrzebny do odciągnięcia pokarmu, chociaż pewnie i tak będe musiała dokarmiać mlekiem modyfikowanym, bo wątpie, żebym odciągneła tyle, żeby na cały dzień starczyło
katherine13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 13:15   #1130
alekaz1
Zakorzenienie

lolcia zadzwon do lekarza może?

ja dziś od rana ściemniam siedzę albo leże i tv oglądam czekam na tz bo w robocie jest. Nie mam na nic ochoty. musze pojechac wyniki odebrac z krzywej bo jestem ciekawa co tam wyszlo
Stary 2014-08-30, 13:18   #1131
LoLcIa123
Zakorzenienie

Wczoraj dzwonila do mnie sama.
Mowila zeby obserwowac i w razie czego mam jechac do niej do szpitala. Tylko nie wiem co dla niej oznacza 'w razie czego'...chcialabym zeby tylko ktos zerknal czy to jakies uszkodzenie mechaniczne, a tak na pewno mnie zostawia , wiec nie wiem czy moze nie zaczekac do srody :/

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-08-30, 13:22   #1132
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja właśnie skonczylam sprzatac cale mieszkanie i padlam na kanapę w salonie jeszcze niby obiad ale zupa juz za nami a na drugie placki ziemniaczane,ciasto mam gotowe wiec tylko nasmazyc
Lola ogladalas ostatnio jakieś tajne filmy ?? Bo TŻ dostał telefon od szefa i ma jakiś dodatkowy projekt na weekend o.O więc weekend mamy z glowy,chociaż nie marudze bo wiem ze on tez wolałby poodpoczywac ale bierze jak najwięcej projektów żeby pieniędzy było więcej... Dla mnie i Emilki

Emilka
Stary 2014-08-30, 13:22   #1133
87agata
Raczkowanie

ja laktator akurat kupilam uzywany (byl uzyty tylko raz)wyglada jak nowka do tego go wyparzylam i kosztowal nieduzo bo 9 funtow
do tego jest butelka od razu dolaczona zwykla standardowa kazda z tomee tippee pasuje plus dodatkowo sa pojemniczki do przechowywania w lodowce
lolcia co do uplawow czasami zmieniajacych kolor to ja mysle ze sa powodem wlasnie tego ze mialas zalozony pessar poniewaz mi sie juz zdazylo kilkakrotnie miec cos takiego po intensywniejszym wspolzyciu i nawet po mega zatwardzeniu 2 razy ze przez kilka dni mialam uplay najpierw brunatne pozniej rozowe i bezowe, kontaktowalam sie nawet z polozna w tej sprawie i stwierdzila ze to zupelnie normalne ze niektorym kobietom sie tak dzieje poniewaz mamy w czasie ciazy bardzo ukrwiona szyjke

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-30, 13:25   #1134
maczuma
Rozeznanie

Lolcia, weź jedź dla własnego spokoju, najwyżej jest tak jak piszesz i to tylko konsekwencje krążka
Stary 2014-08-30, 13:49   #1135
LoLcIa123
Zakorzenienie

Wlasnie moje uplawy sa bezowe, taka kawa z mlekiem. Gdyby nie wyplywajaca luteina to nie mialabym pojecia, ze plamie. Poczekam jeszcze do jutra, bo moja gin nie panikowala jakos specjalnie. Jak dzis bedzie tak samo, to jutro rano tam pojade. Przez weekend i tak jest lipa w szpitalach, bo nic nie robia :/

Inka nie wiem czy masz profil na fb, jak masz to znajdz sobie profil " dobry film na wieczor ' czerpie z tego pomysly ).

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-08-30 o 15:40
Stary 2014-08-30, 15:53   #1136
Justyssia87
Rozeznanie

Witam po zakupach u nas sie rozpogodziło juz koło południa i słoneczko swieci, ze hej Nogi wchodza mi do d**y po tych zakupach i krzyż boli tyle sie nachodziłam, ajak na złosc mały od wczoraj prawie w ogole sie nie rusza i ja świruje juz
Kupiłam kurtke jesienna jednak :/ i tunike, mialam sobie odpuscic ta kurtke, ale dzis w croppie było -40% na wszystko i tak maz mnie namowil zebym już sobie kupiła, bo żal nie skorzystac z okazji (a ja tylko ciagle myslałam, znów bedziemy poza budżetem, znow bedziemy poza budżtem..eh) i kupilam ze 180zl jakos za 100zł, potem wruzce fotki, ale miałam okropny dylemat czy kupci ta co sasia zH&m czy tą :/

Teraz zaprawiam aronie i juz nie mam siły :/ mycie tego, obrywanie, gotowanie kompotów, ciepło w tej kuchni bleh a jeszcze tyleeeee mitego zostało, na pare dni musze sobie to rozłożyc, a jeszce nektaryny czekaja do zrobienia bo juz je szlak trafia powoli i sliwki se wymyśliłam eh.

A kupiłam dziś podgrzybków 0,5kg .. i jak ja je mam zamrozić? umyc jakoś, pociąć i zamrozic? Ale taka mokra gąbeczką je myć czy obficie pod wodą? W ogole mam takiego sama na nie, na sos grzybowy do makaronu ale sie boje toche, ze ciezko strawne są, czy Wy jecie grzyby w ciazy??????? musze je zjeść! doradzcie cos

lolcia- ty kiedyś pisałas juz że masz broązowe upławy jak brałas lutke..moze to z tego? mi tez duzo tego teraz wypływa po lutce lekko bezowe, ale u ciebie moze to faktycznie małe uszkodzenie po zalozeniu pessara albo to kolor samej lutki? Jedź na ip dla spokoju

hasiap- witam w 3trymestrze
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 15:56   #1137
alekaz1
Zakorzenienie

Dziadkowie z ciotka byli na grzubach i niby wysyp u nas jest. Musze sie w tygodniu wybrac chyba.
Stary 2014-08-30, 16:09   #1138
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja nie mialam nigdy uplawow, a lutke biore od poczatku ciazy.
Raczej mysle, ze to jakies podraznienie moze nadzerki podczas zakladania tego pessara. Czekam co bedzie dzis i jak bedzie tak samo to pojade jutro na ip to sprawdzic bo poki co od rana czysto.

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-08-30, 16:38   #1139
19Inka90
Wtajemniczenie

Justysia ja wcinam grzyby i nic mi nie jest ale żeś mi na nie ochoty narobila mmmm taki sosik grzybowy z ziemniakami

Emilka
Stary 2014-08-30, 16:42   #1140
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja nie lubie grzybow i boje sie je jesc. Mimo, ze z pewnego zrodla, wydaja mi sie byc zdradliwe..
Ale za to pieczarki jem hah
Juz mam taki brzuch, ze ciezko mi sie siedzi, Wam tez? Mlody mnie kopie w zebra jak siedze :/

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-08-30 o 17:01
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości