|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
|
|
#812 | |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny...
Trochę mnie tu nie było. Lunnas już nie jesteś zaginiona zrobiłam małe zmianki w 1. poście.Neta coś w kom. swojej nie mogę aktywować, dziwne... dlatego nie miałam za bardzo jak pisać. Teraz do kompa się dorwałam. Ostatnio w pracy było mi coraz ciężej, w nocy ciężko było mi znasną po prostu, byłam nie wyspana, blada jak ściana, nie miałam sił w pracy (miałam pracować do końca września i macierzyński od 2.10 miałam mieć). 28.08 miałam wizytę kontrolną u lekarza, wszystko ok z małą, ale ja lekarzowi mówiłam, że czuję się nie za bardzo, to on tylko na podstawie jednego dał mi zwolnienie do końca ciąży- bo kilka razy miałam te skurcze, które nie byłam pewna, że są tymi skurczami i nawet dużo więcej nie musiałam mu mówić. Zdziwiłam się- przecież to normalne jak pisałyście- że ma się te skurcze. No ale moja praca jest zaliczana do tych fizycznych, więc lekarz powiedział, że może dojść do przedwczesnego porodu, to się zgodziłam. Nie dawałam rady w pracy z innych powodów, nich tych skurczy. W sumie się cieszyłam, bo odżyć mogę trochę, ale z kasą na chorobowym u mnie kiepsko- ale jak się nie da to się nie da i już. Teraz muszę nauczyć się oszczędzać po prostu, a nie tak jak zawsze robiłam ![]() Pomimo zwolnienia, nie miałam siły do Was pisać... otóż zaczęło się. W nocy jest najgorzej, wcześniej po prostu o tak spać nie mogłam, a teraz to uu... siku wstaję ok, ale jejuuu przebudzę się i prawie wymiotuję!! Tak okropnie się czuję, cały żołądek boli, mała tak nogami ciśnie na niego... zanim poszłam spać- dawno temu jadłam. To przez leżenie na lewym boku, ona spada na tę stronę, muszę wstawać i stać nad wc w razie wymiotów... lepiej jak się położę na plecy, ale wtedy ciężko mi się oddycha już któraś z Was mi polecała, żeby głowę wysoko mieć i dużo poduszek- nie zawsze pomaga. Sporo nie śpię w nocy, potem budzę się o 12. Wczoraj aż tak źle pierwszy raz w nocy było, dopiero pierwszy a ja już myślałam, że wolę urodzić niż tak się męczyć!Jeszcze tak się źle czułam, na nic siły nie miałam, nawet obiadów robić, na wszystko narzekałam- no bo jak się źle czuję, to zła na wszystko jestem, Tż zapiepsza od 7 rano do 20, też miał dosyć moich jazgotów, nie miał czasu sobie porządnego czegoś do jedzenia robić więc jeszcze ostro się kłóciliśmy... Stwierdziłam, że nie chce ani mnie, ani naszej córki to po co mam mu przeszkadzać (moje takie wymysły...) no ale to przez sytuację właśnie... plus mama z Pl nagle dzwoni i z pytaniem: "a co to się stało, że na chorobowym jesteś?" - oczywiście odebrałam to jako, że w Pl moja rodzinka sobie myśli, że się opier****m. Bo skoro nie leżę w szpitalu to po co zwolnienie... No ale później niby mi wytłumaczyła, że się martwiła... A skurczy nie miałam chyba ponownie ale i tak w czw mam iść do lekarza- w sumie nie wiem po co, zapytał się mnie tylko czy mam to do mierzenia ciśnienia- to nie mam, to tylko po to do lekarza, hm... mogłabym do pielęgniarki. Ale jak byłam u lekarza to z ciśnieniem też ok było. Teraz to chociaż mam czas i siłę, żeby zrobić sobie coś w miarę normalnego do jedzenia a nie sam chleb cały dzień, do pracy to nawet kanapek na śniadanie nie miałam już siły robić. Zakupy też idą powoli, ja już na łeb dostaję, co mam kupić jeszcze... Ale już tuż tuż i Emily pokój będzie gotowy, to lepiej ogarnie się wszystko, bo tak to ciężko "zobaczyć" czego brakuje. Kupiliśmy ostatnio materac do łóżeczka- latex, tutaj wrzucam linka: http://www.sejsdyner.dk/dunlopillo/d...60x120x6cm.htm i wózek z fotelikiem, że zamiast gondoli można wstawić: http://www.babysam.dk/barnevogne/bab...r-classic-2014 Kupiłam też ochraniacz do łóżeczka na boki, poduszkę do karmienia, przwijak z komodą. Pościel i 1 komplet- kołderka i poduszka też mamy. Muszę kupić jakąś mega szafę na ciuszki, bo tyle ich jest, że w jakiejś zwykłej komodzie się w życiu nie pomieszczą... Muszę w wyprawkach poczytać co jeszcze trzeba, bo zamęt w głowie. A torbę do szpitala- nie mam pojęcia co pakować, dobrze, że mam jeszcze czas... Jeszcze ta pogoda dobijająca, ciągle pada i jest ciemno, nie dość, że nie mam siły na nic to jeszcze to. ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Ok, nadrobiłam Was, jeeee ![]() Aby być z Wami - to też nie lada wyczyn ![]() Tak kiedyś sobie myślałam, żebyśmy się z dzidziolkami w 1 miejscu w Polsce WSZYSTKIE spotkały hihi, w stolicy np. - marzenia hehe ![]() Fajnie, że piszecie co dla baby do szpitala zabieracie- dzięki. Ja to drukuje wszystko ![]() Jakbyście miały ochotę to napiszcie co dla siebie samej trzeba zabrać ![]() Dzięki też za linki do koszul porodowych- brakuje mi tego. Kupię chyba 2 te na allegro ![]() OLCIA pisałaś chyba o łożysku, że na przedniej ścianie nie ma znaczenia? - ma, mi położna mówiła, że nie "zatamuje" drogi do porodu ![]() MOJRA co do ciuszków to świństwo, że ktoś coś obiecuje i nie daje, mi byłoby bardzo wstyd!!! Co za chamstwo ![]() NOWA super brzusio mi się (chyba) wydaje, że mój to jakiś ogromny, a Twój taki zgrabniusi ![]() No i wagi Waszych dzieci yyy... To Emily miała 1600g w 31tc i była równo w przeciętnej wadze, tej najnormalniejszej, to mi się wydaję, że Wasze dzieciaczki duuże A i ja też na sn się przygotowuwuję.A też mam głupie sny zwłaszcza, po tych nocnych pobudkach. Dziś mi się śniło, że mała miała zespół Downa... i że miałam kolejne 2 dzieci i też to samo i że co za przypadek, że każde... Straszne. Ale miałam dawno badania na to.Tż nie ma czasu dla mnie i te ostatnie dni to chyba 3 dni pod rząd ciągle ryczałam, już przeszło uf. Ale tu ani do siostry skoczyć nie mogę, ani przyjaciół i rodziny nie mam... Ok idę zacząć robić obiad, bo zanim się wyrobię z nim to hoho, wieczór będzie. Tak wszystko mi mozolnie idzie.
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny pamiętacie mnie jeszcze?? heh
Wybaczcie moją ciszę ale hormony ciążowe sprawiają że stałam się bardzo aspołeczna... chce już urodzić i wrócic do "siebie" bo czasem jest to bardzo denerwujące... Na dodatek cierpię na zgagę 24/7 . . . i to taką że nic nie pomaga a jak myje włosy lub leżę na płasko to mi się wszystko cofa ... miałam już kilka przypadków że się krztusiłam .... U nas wszystko już gotowe pokoik skończony torba do szpitala spakowana (jedynie musze do niej kosmetyki dorzucić i będzie ready) i czekamy ... w środę mam ostatnie usg a za dwa tygodnie pobierają mi wymaz na GBS. w zeszłą środę miałam pierwsze z czterech zajęc SR i niczego nowego się nie dowiedziałam ... mam nadzieje że na kolejnych zajęciach coś będzie interesującego... Nie wiem jak u Was ale ja chodzę już jak pingwin z nogi na nogę strasznie mnie boli spojenie łonowe i pupa... No nic mam nadzieje że u każdej z Was wszystko okej )
|
#814 |
|
Rozeznanie
|
To ja się pochwalę, że własnie pierwszy raz w życiu zrobiłam schab pieczony i wyszedł pyyyyyyyyyyyyszny! A robiłam go totalnie na oko
|
|
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
Natalya hej
pewnie, że pamiętamy! Ja właśnie zaczynam czuć się jak pingwin, jak wstaję podpieram się o wszystko co się da, Tż tylko się drze, że niedługo to mu kolano w drugą stronę połamię
|
#816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętamy ![]() Tez jestem jakaś aspołeczna, wszyscy mnie wkurzają. Co do chodu, to tez zaczynam byc pingwinkiem ;-)
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to widzę nie jestem sama , szczerze to troche mnie to zmartwiło że mam taką awersję do ludzi a szczególnie do dzieci!! Matko jak obce dzieci mnie wqrzają to nie macie pojęcia.... przed ciążą nie miałam tak ewidentnie hormony robią ze mną co chcą..
Ja ostatnio trochę szorowałam w wannie żaluzje i następnego dnia nie mogłam usiąść na tyłku takie zakwasy miałam że serio siad sprawiał mi ból...
|
#818 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalyyya no nareszcie się odezwalas... Rozumiem Twoje samopoczucie, bo sama ostatnio lapalam nerwy na innych, a zgaga mnie po prostu zabija. Nie raz juz prosilam TŻ a żeby mnie dobił, bo już nie mogę... W ogóle nie daje mi się położyć, bo dosłownie jestem na granicy ulania się i tak co dzień, a jeszcze gorzej w nocy. Az kaszlu się dorobilam, bo mam już chyba przełyk odrapany
A to wszystko mimo, że co dzień lecie na Gavisconie...Mąż z córką poszli na wesele, a ja leże i będę tutaj z Wami chyba całe popołudnie siedzieć żeby się nie zanudzic
|
|
|
|
#819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak to dobrze, ze nie jestem sama w tym samopoczuciu ciążowym. Ja mam już dosyć. Pierwsza ciąża była jakaś taka... magiczna, a ta? Mam już naprawdę dosyć. Od początku sierpnia nie było nocy, w której mogłabym swobodnie przekręcić się z boku na bok. Pieprzona rwa kulszowa. Sikam jak debil w nocy, nie mam siły na zabawy z synem. Kopnięcie gumowej piłki jak idziemy na spacer graniczy z cudem, bo rozsadza mi spojenie łonowe. Nie mogę wziać normalnej kąpieli, bo jak się położę w wannie- znowu rwa, wstanie sprawia ogromny ból. Prysznica nie mamy. Siedzieć mi ciężko. Podobnie jak niektóre z nas bez przerwy mam zgagę i ciągle boli mnie przełyk, za przeproszeniem zamiast rzygać w pierwszym trymestrze zdarza mi się w III. Bolą mnie plecy, nie mam siły zrobić najprostszych czynności, ciągle mi słabo. Wiem, że najważniejsze, że dziecko zdrowe, ale mam taki spadek formy psychicznej, że świadomość tego nijak rekompensuje mi te wszystkie ciążowe niedogodności...
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że narzekanie na tapecie
Przyłączam się do Was. Ja też mam już dosyć. Nie mam na nic siły, wszystko mnie wkurza. A tu jeszcze ponad miesiąc. Podobnie jak Agatkia wspominam miło pierwszą ciążę, a ta teraz to jakaś masakra. Wiem, że niektórzy mają gorzej, i że powinnam się cieszyć, że z dzieckiem wszystkiem ok, ale jakoś nie potrafię się cieszyć. Naprawdę mam już serdecznie dosyć tej ciąży i chciałabym urodzić jak najszybciej się da...
|
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Przyłączm się do aspołecznych stękaczek, chciałabym zasnąć i za miesiąc się obudzić.
Druga ciąża to jakaś masakra, niby trzy lata od poprzedniej i nie chce mi się wierzyć, że aż tak się zestarzałam, ale magii w tej to ja już dawno nie widziałam. Never ever! |
|
|
|
#822 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ pochmurno na forum.
Współczuje Wam wszystkim Dziewczyny i przytulam najmocniej jak się da Buzują Wam hormony, złe samopoczucie daje w kość. Ja pomijając doła w związku z brakiem przy boku Tżta, na prawdę dobrze czuję się w ciąży, brakuje mi do Was kilka tygodni, może się odmieni...Już niedługo będzie "po" i będziecie lulać swoje Maluszki, wszystko Wam to wynagrodzi. Z resztą wszystkie będziemy lulać. Przetrwacie jakoś ![]() Ever, podziwiam Cię, nie wiem gdzie pracujesz, ale długo zdecydowałaś się pracować w ciąży, ja już bym teraz nie dała rady, mimo, że nie pracuję fizycznie. Odpocznij sobie trochę, ogarnij wszystko pomalutku... Listę mam w zeszycie, który jest gdzieś zakopany, ale tak z pamięci, to na pewno dla nas potrzeba wielkich podpasek, majtek jednorazowych, wkładek laktacyjnych. Ręcznik duży, średni i mały, kosmetyki jakich używasz, Tantum Rosa kilka saszetek, papier jednorazowy do wycierania ran po kąpieli, żeby było higienicznie, wszystkie dokumenty ciążowe- książeczka przebiegu, wszystkie badania, grupa krwi !!, z 2, 3 piżamy ciążowe- koszule, bez spodenek....Nie wiem czy coś jeszcze :musowo: musisz mieć. Na pewno to co sama chcesz, telefon, ładowarka, aparat, tablet, laptop, co tam można, wodę mineralną, u nas trzeba sztućce i kubek...Dopiszę jak znajdę zeszyt No a snami się nie przejmuj, każda z nas miewa dziwne i nieprawdopodobne, tak to jest w ciąży. Dziewczyny ! Za wasze i Dzidziolków zdrówko ![]() ![]() Zróbmy sobie małą sobotnią imprezę na forum ! Ja wnoszę drinka- sok bananowy, waniliowy olejek, sprite i lód. A do jedzenia robię zapiekankę z makaronu, kurczaka i brokuła a na to tonę sera i sos beszamelowy ![]() DJ Pur zapodaje najlepszą muzykę dla Mamusiek ! Pasują Wam fasolki ? ![]() Dołącza się któraś ?
|
#823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli to poprawi mi humor, to oddam nawet całe ciasto
|
|
#824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
! Pożarłabym w całości ![]() Zapraszamy, będzie się działo ![]() Ever, do mojej listy dopisuję kapcie i klapki kąpielowe, jakieś skarpetki ciepłe i szlafrok. Może dziewczyny mają jeszcze jakieś pomysły
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do imprezy. A ja dorzucę skrzydełka w sosie słodko kwaśnym.
|
#826 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
i ja się witam szybciorkiem dziś, bo skracam zasłony, piorę dywany, TŻ okna myje - na dodatek na tydzień zostaję sama więc wolę wszystko zrobić w asyście, budowa gniazda pełną gębą, miasto, zakupy, szał ciał :
|
|
|
#827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz leżę na piłce, bo tak mnie boli krzyż, że nie mogę prawie chodzić. I leżę sobie, krzyż wysmarowany maścią końską, na to poduszka, bo nie mogłam się rozgrzać i na to koc. Zdaniem TŻ wyglądam cudownie. Może być taka stylizacja na imprezę? ![]() Do torby imo warto jeszcze wziąć jednorazowe nakładki na toaletę. Bo nie wiem, czy może być wykonalne siusianie w locie. PS Jak ktoś ma kartę rossnę, to teraz jest promocja na podkłady porodowe i na bepanthen (czy jakoś tak). Jakieś jeszcze inne są, ale tylko te mnie zainteresowały. Edytowane przez gargantuiczna Czas edycji: 2014-08-30 o 18:53 |
|
|
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam do narzekających. Spojenie boli, żołądek boli, biodra bolą, kręgosłup boli. Chód kaczuchy i zmęczenie przy najdrobniejszych czynnościach. Żyć nie umierać
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
To i ja dołączam do imprezki
![]() Ja mam twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
|
#830 |
|
Raczkowanie
|
Impreza sobotnia mówicie
Ja mogę zaoferować winogrona i arbuza. Słabo, ale zawsze coś ![]() Ja oglądałam właśnie rozpoczęcie Siatkarskich Mistrzostw Świata z mężem, tak rozrywkowo akurat. Zaraz meczyk. A co do narzekania to Natalia mam to samo jeśli chodzi o dzieci. Ogólnie jestem po pedagogice i uwielbiam dzieci, ale ostatnio w każdym widzę coś nie tak Wady wymowy i jakieś odchyły, denerwują mnie różne zachowania. Okropna jestem i mam nadzieje, że mi przejdzie. Człowiek sobie myśli ,,moje dziecko takie nie będzie'' a taka prawda, że to nie ma siły i dziecko idealne nie będzie i wręcz nie powinno być. Ech. Muszę coś z sobą zrobić, bo dzieci są przecież cudowne
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rybke zjadlam z kiszona kapucha.
Jutro plaki po wegiersku mniam Sypialnia pomalowana juhuuu i jedno pranie Majkowe zrobione
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
PURBLANKA ja już wyluzowałam i nie pracuję
miałam zamiar do końca września, ale nie dawałam rady. A praca to opiekun medyczny niepełnosprawnych.Dzięki za to co do szpitala trzeba ![]() Hmm to ja do imprezki dorzucam popcorn! I sałatkę z tartej marchewki i jabłek ![]() Ide myć gary po obiado- kolacji i trochę do Tż. Dziś kupił mi śliczna różową podusię do karmienia Mi nie chciało się jechać po nią ![]() i wyjątkowo pomalowałam oczy dziś, a Tż odrazu, że gdzie ja się wybieram haha, powiedziałam, że dla niego
|
#833 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do dzieci, to ja mam podobnie, też skończyłam pedagogikę, różne specjalności, w tym specjalną, i łapię się na tym, że w każdym dziecku widzę jakieś :ale: i robię diagnozę ![]() Cytat:
Boski. Wyglądałabym tak dziś, gdybym nie zrobiła sobie kąpieli i nie ogoliła pewnych partii ciała Twarożek z rzodkiewką zostawmy na kaca ![]() Cytat:
Jestem wszystkożerna Każda stylizacja dobra, ważne, że uczestniczysz w imprezie O widzisz, ja mam kartę, dzięki ! Do kiedy ta promocja ? Cytat:
Tak bez jedzenia przychodzisz ? Spoko, podzielimy się. A muza głośno, umc umc umc, Bo fantazja, fantazja bo fantazja jest od tego ! Aby bawić się, aby bawić się, aby bawić się na całego...I wszyscy ! ![]() Cytat:
Zapraszamy skrzydełka i ich właścicielkę Agnieszkę ![]() Cytat:
![]() Popcorn i cola I sałatką też bym nie pogardziła ![]() Dzięki Dziewczyny za uczestnictwo w imprezie Ja wiem, że wszystkim nam ciężko, każda ma swojego doła, tu boli, tam strzyka, dochodzi strach przed tym jak sobie poradzimy... Ale musimy wierzyć, że damy sobie radę, bo jesteśmy za☠☠☠iste ! Tak powtarzałam sobie z kumpelami kiedyś na studiach. Imprezowałyśmy 5 dni w tygodniu a zaliczenia jakoś pykały, egzamin też. Byłam za☠☠☠istą studentką, jestem za☠☠☠istą Brzuchatką, będę za☠☠☠istą Mamuśką ! i Wy też ! Uwierzmy w to Żeby nie było, nie jestem sekciarą, staram się myśleć pozytywnie za nas wszystkie Idę oglądać kabarety. Po zapiekance jestem ciężka jak słoń, za dużo jej pochłąnełam. Dobranoc wszystkim, oby dzisiejsza noc była w miarę spokojna
|
|
#834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do 09.09
|
|
|
|
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
Żegnam się po imprezce. Aż mi nogi spuchły od tego wywijania przy fasolkach. Dobranoc
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
Imprezaaa! Super! To ja się dołączam ze swoim piwkiem bezalkoholowym "Lobkowicz" - to moje odkrycie sezonu jeśli chodzi o piwa dozwolone w ciąży
Smakuje jak naprawdę dobre piwo. Mój mąż piwowar domowy potwierdza ![]() A propos piwowarstwa to po imprezie zapraszam do mnie na ważenie piwa - właśnie robimy ![]() -------------- Na bellybestfriend na październikówkach jest normalnie relacja live z porodu Dziewczyna w 36 tyg. Jeszcze tydzień temu była u gina i mówił jej że do porodu raczej daleko, długa szyjka itd. A dziś wody chlusnęły i rodzi.
Edytowane przez poczwarkah Czas edycji: 2014-08-30 o 21:13 |
|
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
ja wlasnie pozegnalam milych gosci z malym synkiem.
zostala salatka makaronowa z tunczykiem i placek czekoladowy ze sliwkami. milego imprezowania, ja ide sie polozyc, bo plecy bola... :/
|
#838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie strasz!!! Dołączam sie do imprezki, niestety nie mam nic zeby sie z Wami podzielić, ale zaraz zrobię kompot z jabłek i budyń czekoladowy- pycha!
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
|
#839 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
zarzucam na imprę padłam właśnie, skróciłam zasłony
|
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Poczytałam was dziewczynki, niestety ale dopiero teraz miałam czas...
mam już dość tego wszystkiegoever przeokrutna dla ciebie ta ciąża ![]() daszna jak robisz sałatkę z tunczykiem? PurBlanka padłam z twojego porównania się do tego wilkołako- podobnego zwierza hahah Lunnas a wolałabyś cc czy sn? JA też chcę czuć się tak jak w pierwszej ciąży Ale mam imię w końcu dla małej będzie po prostu Anna Dobra dziewuchy koniec imprezy i spać już grzecznie i słodko całą nockę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

ale niestety czeka mnie jeszcze pranie bujaczka-leżaczka więc pewnie dziś to zrobię :d

zrobiłam małe zmianki w 1. poście.
zanim poszłam spać- dawno temu jadłam. To przez leżenie na lewym boku, ona spada na tę stronę, muszę wstawać i stać nad wc w razie wymiotów... lepiej jak się położę na plecy, ale wtedy ciężko mi się oddycha 
Macie jakieś domowe sposoby na takie dolegliwości? Rumianek, mięta?
- marzenia hehe 

Buzują Wam hormony, złe samopoczucie daje w kość. Ja pomijając doła w związku z brakiem przy boku Tżta, na prawdę dobrze czuję się w ciąży, brakuje mi do Was kilka tygodni, może się odmieni...

zarzucam na imprę