|
|
#481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ubrania dla metali:]
Ja tak chodzę ubrana
Mieszkam w małym mieście i ludzie gapią się jak na cudo, ale co tam Dziewczyny, zwierzę Wam się...KOCHAM GOTYK! Jestem uzależniona wręcz, uwielbiam się przebierać w powłóczyste czarne spódnice, gorsety, siateczki itp... Mam też spory asortyment, w którym już nie chodzę - na prv ;-) Moje zdjęcia niżej. Nie mogę niczego więcej znaleźć, ale może coś potem jeszcze rzucę ![]() I pamiętajcie: nie oceniajcie człowieka po wyglądzie...
|
|
#482 | ||
|
Kokon pro
|
Cytat:
o jaa z tym satanistycznym zespolem mnie dobilas, taa tak samo jak Manson to satanista wkurza mnie takie gadanie (zeby nie napisac inaczej ) ;/ hmm a kilka z tych co wymienilas to jakies pop rocki taka kupa dla malolatow :P ( nie czepiam sie :P ) Cytat:
mahaha zUo a ja dzis chodzilam w dlugiej czarnej gotycznej ( smieszne slowo) spodnicy i tez sie ludzie na mnie dziwnie patrzeli, tak samo jak gdy chodze w glanach do kolan czarnych mini koronkach i innych takich :P zalezy od nastroju bo czasem wygladam w miare normalnie :P
|
||
|
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
kasiek87 a dobrze Ci się chodzi w takich glanach do kolan? Zawsze chciałam sobie takie kupic, ale moje pierwsze glany na początku strasznie mi ocierały łydki(miałam przez to blizny przez 2miechy) i teraz się z lekka boje czy nie będe miec tak na całych łydkach.
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
ale ogolnie sa bardzo fajne no i moje sa doslownie do kolan a nie do polowy lydki jak np HDki ;] ogolnie polecam
|
|
|
|
|
|
#485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to gadanie że ktoś tam jak śpiewa takie piosenki mocna że satanista itd. też mnie dobija. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#486 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
hehe tu sie nie zgodze moje 20stki waza mniej niz moje 10tki bo revengery maja taka fajna cienka skore mieciutka ;] jedyny problem jest taki, ze ciezko sznurowki dostac
|
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam grubszą podeszwę w 20stkach niż w 10tkach
|
|
|
#488 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
jak szukalam 20stek to jak podnioslam Hd'ki to od razu odlozylam tak samo steele ciezkie w cholere z takimi butami ;/ moj facet ma steela 15stki i tez sa ciezkie, ale to facet wiec on moze dzwigac, aja nie lubie sie meczyc hyhy ^^
|
|
|
|
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Drugie nie pamiętam jakiej były firmy: w środku materiał, ładnie odszyte, zero obtarc, ale za to strasznie łatwo się rysowały, ciągle musiałam je pastowac żeby jakoś wyglądały. Więc i tak te pierwsze zrobiły na mnie dużo lepsze wrażenie . Jak będe miała okazje to sobie takie długie kupie, a potem jak coś będe robic dobrą mine do złej gry .
|
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sluchasz a nie wiesz jak sie kapela nazywa? jak sie jej nazwe pisze? no noz mi sie wlasnie w kieszeni otworzyl, ide wyznac szatana to moze szlag mnie nie trafi... |
|
|
|
|
|
#491 |
|
Rozeznanie
|
lara152:"Superwątek założyłam podobny, ale nie tylko dla ciuchów, ale ogólnie dodatków, muzyki, farb do wlosów, butów, makijażu.. Wszystkiego z tym związanego;]"
Hehe wszystko fajnie,tylko jeśli tak Ci się podoba ten wątek to szkoda,że nie przeczytałaś pierwszego postu,w którym jest napisane czego zdjęcia można tu wklejać:P M.in.właśnie ubrań,dodatków,fryzór,mak e-up'ów;p Ale spoko:P Piszesz też,że jak patrzysz na te fotki to żałujesz czemu u nas tak się nie ubierają ![]() Przyjeżdżaj do Trójmiasta;p Tu się tak ubierają;] Ale fakt niestety Polska to nie Japonia Nie ta kultura,nie tyle tolerancji heh.Dlatego powiadam Wam uciekajmy wszyscy do Tokyo^^ Aaa i ja mam czarną długą spódnicę się gdzieś wala w szafie jakaś;p hecate nie bij Jej;p A co powiesz na to,że ja np.potrafię słuchać muzyki jakiegoś zespołu od kilku lat,a kompletnie nie znać tytułów piosenek?;p Nie przywiązuję do tego wagi za bardzo,ważniejsze teksty i muzyka oczywiście.(z drugiej strony...nazwa zespołu to co innego;p) No chyba,że już mam obsesję na punkcie jakiegoś,to wtedy wiem o nim wszystko;p |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Perwati ja też często nie znam tytułów piosenek bo nie przywiązuję do tego wagi ;]
I chyba zbaczamy z głównego tematu wątku
|
|
#493 |
|
Rozeznanie
|
to ja nie będę gorsza i wkleję jakieś swoje zdjęcia;p
może powklejajcie też jak się ubieracie?niekoniecznie na ulicę;] ja się ostatnio tyle nawklejałam fotek^^ heh żadne nie chce wejść;/chociaż je zmniejszam jak mogę... wkleję innym razem. |
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no litosci. |
|
|
|
|
|
#495 |
|
Kokon pro
|
hecate spokojnie oddychaj
zapewne to jest tak ze ona ma gdzies na playliscie taki zespol i tyle wie, ze cos takiego jest, ale nie zwrocila uwagi jak to napisane jest(takie moje przypuszczenia) a tak btw to kupilam dzis przepiekny przecudowny gorset ^^ co prawda bialy ale i tak jest przecudowny IMO pozniej zrobie fotki to wkleje tak wiem wszyscy sie ciesza ^^
|
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Tak jak dziewczyny wyzej pisaly - ja tez niebardzo przywiazuje wage do nazwy zespolu. Umiem go wymowic przynajmniej...:P
A co do Mansona (przepraszam jesli zle napisalam:P) to slyszalam tam cos o nim niedobrego. Nie slucham go bo nie podoba mi sie jakos szczegolnie jego styl. Tak tak slucham tez tzw. pop-rocku, slucham wszystkiego po trochu. Ale najwieksza wage przywiazuje do tych zespolow goth... Ja mieszkam w tak malej wiosce, ze jak wyjde w dlugiej czarnej spodnicy i czarnej bluzce z szerokimi rekawami oraz krzyzem na szyi to te babcinki z mojej wioski zaczna we mnie rzucac czosnkiem... Ehh juz sobie to wyobrazam. Moze na wakacje sobie odpuszcze, ale jak sie szkola zacznie to moze zaczne calkowicie inaczej sie ubierac. Aktualnie pracuje wiec moze jakis grosz sie dorobi... Niektóre propozycje ze zdjęc mi się strasznie podobają... Ale tak jak mówiłam. Mam zamiar troche poczekać. Jeszcze poczytam dokladnie o tych glanac o których piszecie bo mam zamiar kupić... Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#497 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
w ogole to ile masz lat? hyh a jak uslyszysz ze krowy lataja to tez w to uwierzysz ? co manosn ze co czarne msze odprawia czy moze ze robi sobie "loda" (wybaczcie wyrazenie) denerwuje mnie cos takiego normalnie grrr... co innego nie sluchac, bo nie lubie i juz, a co innego, a bo on taki sraki i satanista ;/ i tak samo co cie obchodzi opinia innych? no nie wiem to najlepiej wszyscy ubierzmy sie tak samo zeby przypadkiem jakis moher sie nie spojrzal krzywo, a ze gadaja, a niech gadaja jak lubia. qrde i to z calkowita zmiana stylu to tez wg mnie przegiecie albo sie ubierasz tak albo srak(czyli jak chcesz a nie zeby sie wpasowac w niewiadomo jakie kanony) a nie ze twoj chlopak slucha metalu podrzucil Ci pare piosenek i juz diametralnie zmiana ubioru wybacz, jesli Cie urazilam ta wypowiedzia, ale strasznie mnie denerwuje takie podejscie ;/ moge slucham metalu gotyku industrial gotyku a ubierac sie na rozowo w zolte kropki i wali mnie (wybaczcie) co ktos o tym sadzi, ze nie jestem "tró", bo nie ubieram sie na czarno pcv czy inne cuda ;] edit: dobra widze, ze masz lat 15, ale wierz mi im szybciej zmienisz podejscie tym bedzie lepiej dla ciebie ;] wazne, zeby czuc sie ok z wlasna osoba i nie patrzec na cala reszte oni za nas zycia nie przezyja ;] |
|
|
|
|
|
#498 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) się "nie przyznają" czyli tworu zwanego "goth metalem" ![]() Cytat:
więc tak jak Kasiek napisała, albo się ubierasz jak Ci się podoba i olewasz opinie innych, albo próbujesz sie dopasować, przy czym to drugie nie est dobrym pomyslem oczywiście ;>
|
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I proszę, rozumiem mogłaś się wzburzyć ale wyrażaj się po ludzku anie : tak albo srak itp. A poza tym jak dziewczyna pisala, podoba jej się taki styl ubierania, to niech sobie tak chodzi i zmieni go. CO za różnica. Co do Mansona: może on nie jest satanistą ani nic podobnego, nie jest szaleńcem albo seryjnym mordercą, ale ma po prostu taki a nie inny wizerunek, dość ekscentryczny i skandalizujący/skandaliczny (nvm) w każdym razie, nie dziwię się niektórym że uważają go za wariata jak podpala kury na swoich koncertach ![]() Cytat:
Aha i nie lubię dyskryminowania kogoś dlatego że jest młodszy! Co wy jak zaczynałyście słuchać tej muzyki wszystko wiedziałyście od razu? Założę się że niektórych rzeczy nadal nie wiecie i co z tego? JA się osobiście cieszę jak ktoś młody zaczyna słuchać takiej muzyki bo chyba lepiej żeby było nas więcej niż mniej? I trochę tolerancji, nie zniechęcajcie ludzi do siebie i tej muzyki którą jak wiemy wszyscy na tym wątku kochają ![]() Ot taki mój wywód ![]() Dziękuję za uwagę lub jej brak.
|
|
|
#500 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
no spoko loko ;] aczkolwiek z tym mansonem to takie nawiazanie wyszlo do wypowiedzi odnosnie "satanistycznych" zespolow niewazne o co wazne ze wnioski te same wiara w glupie plotki to niezbyt madre ;] co do ubierania to ok jak ma ochote niech zmienia ale niech to bedzie jej decyzja, a nie na zasadzie dopasowania sie do chlopaka ;/ nie dyskriminuje ze wzgledu na wiek mam dwie mlodsze siostry, po prostu mlodsi ludzi czasem maja troche dziwne podejscie i za bardzo przejmuja sie tym co pomysla inni i tyle ;] i wyrazam sie po ludzku skoro mnie zrozumialas ;] i ok tez sie ciesze, ze ktos zaczyna sluchac ambitniejszej muzyki tylko wierz mi czasem podejscie niektorych mnie dobija + dolicz dzis 35 C grzeje na dekielek wiec coz musicie mi wybaczyc albo strzelic na mnie focha ;] a teraz powklejam troche ciuchow ale to w nast poscie bo ten juz jest tasiemcem
|
|
|
|
|
|
#501 |
|
Kokon pro
|
wiec tak pierwsze 2 fotki to jakze moj ukochany MM (ah ten glos)
on sie fajnie ubiera czasem :P pomijam gdy wyskakuje w gorsetach i innych dizwnych ponczochach 3. gorset musze tylko dokupic inne kolory wstazek bo caly bialy to jakos dziwnie :P 4. moje glany 20stki ;] 5. mala czarna dzis zakupiona 6. rozowa siatka ze sciagaczami Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2012-05-04 o 17:46 |
|
|
|
|
#502 |
|
Kokon pro
|
1. zolta siatka ^^
2. bluzka z siatkowymi rekawami 3.zla i mroczna koszulka z mrowkosmokiem 4.azurkowa koszulka 5.siatki siatki bo lubie ;] 6. polgorset czarny gladziutki ma sporo fiszbin ^^ Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2012-05-04 o 17:46 |
|
|
|
|
#503 |
|
Kokon pro
|
1.taka tam z szerokimi rekawami
2.bluzka z azurkowym dolem i rekawami 3.czarna spodnica z fajnym zamkiem ( zdj, rozjasniane) 4.bluzka z rozcietymi tiulowymi rekawami ;] 5.bluzka z koronkowym dekoltem i rekawami z zapomnialam jak sie nazywa ten material 6.zblizenie na koronke bluzki nr 5 Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2012-05-04 o 17:46 |
|
|
|
|
#504 |
|
Kokon pro
|
1. szerokie rekawy wiazania gorsetowe na rekawach i dekolcie
2.tez szerokie rekawy ale gorsetowe wiazanie tylko na dekolcie 3.moja zla i mroczna bluza na chlodne wieczory 4.fajna dluga bluzka z takim dziwnym u gory obcisla i podkresla wszystko co wazne 5. mini mojej sis ;] taka punkowa z lekka ;] 6. koszulka mojej sisty ;] Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2012-05-04 o 17:46 |
|
|
|
|
#505 |
|
Kokon pro
|
1. moja dluga kieca ;] do ziemi czaaaarna
![]() 2.moja mroczna koszulka 3.bluzka z marszczeniem z przodu ;] 4. w paski ![]() ogolnie to mam milion dwiescie spodnic, spodniczek plisowanych jakichs czarnych w kratke z lancuszkami itp. pelno czarnych bluzek, koszul itp ale juz mi sie nie chce zalaczac ^^ Edytowane przez kasiek87 Czas edycji: 2012-05-04 o 17:47 |
|
|
|
|
#506 |
|
Raczkowanie
|
Coś dla fanów gorsetów(Kasiek, może te Ci się bardziej spodobają
)...no i fajna kiecka, ale cosik droga
|
|
|
|
|
#507 |
|
Kokon pro
|
heh duzo taniej uszyje ci krawcowa i do tego na wymiar
znaczy kiecke a gorsety widzialam, ale ogolnie ciezko dostac jakis normalny w przystepnej cenie w ogole ten moj bialy kosztowal niecale 6 zl of kors 2nd hand ;] ale jakbym miala dac 200 zl to ciekawe skad bym sobie wziela :P
|
|
|
|
|
#508 |
|
Raczkowanie
|
I trochę Amy Lee:P
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Ta bluza poprostu świetna i gorset też fajny szkoda tylko że biały
(<<nie lubi bieli).A co do ubrań kiedyś mi koleżanka powiedziała że jak ja moge słuchac metalu skoro chodzę w różowej bluzce z falbankami(takowe są tylko na ramiączkach ale to już szczegół). Ehm a ja poprostu mam taki styl że lubie łączyc skrajności. Moje ulubione ubranie: czarna siateczka-top, różowa mini, czarne kabaretki i glany. To jakiej ja niby muzyki powinnam słuchac? |
|
|
|
|
#510 |
|
Raczkowanie
|
A gorsetu krawcowa nie uszyje?
A tamta kiecka chyba 820zl...taka propozycja jak ktos ma studniowke przed soba haha
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

Mieszkam w małym mieście i ludzie gapią się jak na cudo, ale co tam
Dziewczyny, zwierzę Wam się...![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

( smieszne slowo) spodnicy i tez sie ludzie na mnie dziwnie patrzeli, tak samo jak gdy chodze w glanach do kolan czarnych mini koronkach i innych takich :P zalezy od nastroju bo czasem wygladam w miare normalnie :P
3/3/6-22/7/8

sluchasz a nie wiesz jak sie kapela nazywa? jak sie jej nazwe pisze? no noz mi sie wlasnie w kieszeni otworzyl, ide wyznac szatana to moze szlag mnie nie trafi...
Nie ta kultura,nie tyle tolerancji heh.

(<<nie lubi bieli).