|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zadomowienie
|
przepraszam, napisałam post w złym wątku.
Edytowane przez *kasieńka* Czas edycji: 2007-07-15 o 15:31 Powód: post napisany w złym miejscu |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Raczkowanie
|
wyglada to fajnie, jakbys sie skusila to daj znac czy skuteczne czy nie bardzo
![]() czy ktoras stosowala ten produkt? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11202 No i skusil diabel i kupilam szampon z tej serii oraz serum....troche drogo ale pragnienie wieksze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi. Siostra jest fryzjerką i jak widzi te moje jakże piękne koncówki to ją skręca i kupila mi właśnie BIOSILK. Dlatego pytam czy to jest pomoc czy estetyczny wygląd dla włosów.
Oczywiście masek tez używam. Z Avonu jakiejś regeneracyjnej i z olejku rycynowego na kilka godzin. Dzięki raz jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Raczkowanie
|
Wiem wiem. Własnie za to dziekuję.;] i Jeszcze opowiadam cala love story:PP
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Raczkowanie
|
Stany Zjednoczone
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 |
kosmitka
|
Do osób które stosowały dłużej odzywkę absolut - czy obciąża włosy przy dłuższym stosowaniu ?
Miałam szampon absolut i miałam wrażenie, że po zregenerowaniu włosów zaczął je obciążać, musiałam je zdecydowanie częściej myć, były przyklapnięte i niespecjalnie ładnie pachniały. Może stosowałam go zbyt długo, bo początkowy efekt był rewelacyjny. Kłopoty zaczęły się gdy zmieniłam kolor wlosów z blondu na brąz. dziwne ;>
![]() |
#2502 | |
BAN stały
|
Cytat:
myślę, że w przypadku Absoluta trzeba pamiętać, że to najmocniejsza seria jaką może się poszczycić profesjonalny L'Oreal - co za tym idzie nadaje się do naprawdę zmasakrowanych włosów ![]() ![]() ![]() wydaje mi się, że jesteśmy aktualnie w podobnej sytuacji - też już podreperowałam kudły ![]() ![]() nie wiem jakiego szamponu używasz ale może on też przyczynia się do tego klapnięcia?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
kosmitka
|
Cytat:
Myślę więc nad zmianą zarowno szamponu, jak i odżywki. Muszę zacząć od odżywki, bo w sumie aktualnie nie mam nic ciekawego. Z masek mam alfaparfa semi di lino i nutri seduction. Obie obciążają, nie regenerują, może nabłyszczają, ale bez rewelacji. Nie wiem czy to wynika ze zbyt krótkiego trzymania na włosach ? Z odżywek zaś mam w spray'u jakąś w prezencie od swojej fryzjerki, nie ma działania nawilżającego ani regenerującego. W końcówce jest amtrix sleek look i bonacure nawilżająca w sprawy. Jest tego trochę, jak widać, ale odżywki solidnej (szamponu też zresztą) nie mam.
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
Raczkowanie
|
Odswiezam watek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Moj ulubiony wątek ![]() W tej chwili mam "na stanie" w łazience: - Schwartzkopf bonacure maskę repair rescue: czy ja wiem... Regeneruje, owszem. Ale. Ale nie nawilża i konieczna jest wspomaganie jej czymś bez spłukiwania. - Schwartzkopf bonacure Moisture Kick odżyuwka dwufazowa bez spłukiwania. Świetny nawilżacz. Zmiękcza, nawilża, Ujarzmia. Wadą jest zapach. Ale nie ma odywek idealnych - L'oreal profesjonalny Absolut repair odżywka. O niej chyba już wszystko zostało powiedziane ![]() - L'oreal profesjonalny Absolut repair fluid - super na końcówki. Działa!!! Nie rozdwajają się! - Gliss Kur Asia Bueaty Olejek w spray'u. Odsądzony od czci i wiary, spalony na stosie na KWC okazał siędla mnie super produktem. Do włosów "dziecięcych", czyli miękkich i sypkich jest idealny. Usztywnia ale nie robi drutów, dodaje mięsistości. Wygładza i nabłyszcza. Szampony: dermena i absolut repair. TEraz z allegro jedzie do mnie Fruit cocktail Farouk. Ale w małej pojemności. Nie chcę ryzyrkować fryzjerskiej butli czegoś czego nie znam. Poza tym mam nowy kolor włosów, zmieniłam diametralnie fryzurę (nowe życie, nowe włosy). Przydałaby się jakaś dobra, nawilżająca maska. Właśnie nawilżająca, a nie regenerująca. Zastanawiam się nad moisture kick schwartzkopfa albo intense reapair L'oreala prof. Może mi coś polecicie? Ciągle kusi mnie kuracja kolegenowa i enzymatyczna Schwarzkopfa ale nie wiem czy warto.... Jak sądzicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś używał tej maski Schwarzkopfa?
http://www.allegro.pl/item212720047_...ajaca_200.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Konto usunięte
|
Przez jakiś czas zrobiłam sobie przerwę w używaniu odżywek do włosów. Myłam je szamponem dla dzieci i zostawiałam do wyschnięcia. Włosy były bardziej miękkie i lśniące niż wcześniej, ale zauważyłam ostatnio, że znowu zrobiły się szorstkie i sztywne. Myślę więc, że nadeszła pora na powrót do odżywek i tu mam taki problem. Postanowiłam raz w tygodniu używać Wax'a, a przed każdym myciem (a myję włosy co 2 dzień) nakładać olejek rycynowy (nie licząc dnia z wax'em oczywiście). Myślicie, że to dobry plan? Nie chcę ich znowu za bardzo obkleić tym wszystkim, ale potrzebują one odżywienia bo są przesuszone, więc nie wiem czy to wystarczy. Może powinnam włączyć do użytku jeszcze jakąś odżywkę? Bez spłukiwania na przykład. Gubię się w tym wszystkim. Od lat próbuję znaleźć sposób na te moje kłaki i jeszcze mi się to nie udało. Dziękuję za ewentualne uwagi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wydaje mi się, że jesteśmy w podobnej sytuacji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do Twoich końcówek: może jakiś preparat specjalnie na nie? wiem że Schwarzkopf ma coś takiego, Wella też, L'Oreal pewnie też... ![]() Cytat:
![]() ![]() Beliczku napisz koniecznie co myślisz o Farouku bo chodzi mi on po głowie, a wiem, że nie będziesz wychwalać czegoś co jest najwyżej przeciętne (swoją drogą był taki kawał: z kobietami to jest taki problem że zachwycają się byle czym... a czasami nawet wychodzą za to za mąż ![]() ![]() co do kuracji kol&enz - sama nie używałam, ale moja matula po średnio udanej trwałej (w sensie że ładnie wygląda i loki OK, no ale na stanie włosów się to odbiło ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Zakorzenienie
|
Benito, Farouka użyłam i własnie włosy wysychają po nim. Przy płukaniu nie były śliskie i gładkie, co mnie rozczarowało. Nosiłam go około godziny pod woreczkiem foliowym. Po upadku z konia od niedzieli siedze w domu i dochodzę do siebie
![]() ![]() Co do fruzyrki. Włosy zafarbowane na czekoladowy brąz. Lsnią ![]() ![]() ![]() Co do repair rescue - widać nie jestem wyjatkiem. Mnie ta maska poprostu nie zachwyciła. I jeszcze jedno, strasznie obciązyła mi włosy i odebrała im podatnośc na układanie. Szukam czego naprawdę fajnego, maski, balsamu, whatever... |
![]() ![]() |
![]() |
#2510 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mi Repair Rescue nie obciążyła włosów, wtedy to bym się cieszyła bo lubię taki efekt ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 | |
kosmitka
|
![]() Cytat:
Myślałam też o intense repair, ale opinia Beliczka mnie zniechęca. Ech cięzko to KWC skompletować. Może goldwell? Dobra odżywka na gwałt potrzebna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2513 |
Zakorzenienie
|
Wrażenia po Fruit Cocktail Farouk: mieszane
![]() Zastanawiam się nad balsamem biolage matrixa hydratherapy. Szukam odzywki, która NAPOI włsoy. Właśnie NAPOI, a nie zregenruje. Więc albo intense repair albo ten matrix? Jak myślicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Beliczku, a nie chcesz spróbować znacznie ciekawszych składowo firm niż L'oreal? Mam na myśli Unę Rolland (wrzuć na Allegro tą nazwę, ale zaznacz wyszukiwanie w opisach) i Z.one (http://www.zone.i2i.pl/ - tu można zamawiać, a tu strona główna producenta http://z-one.pl/). L'oreal przy nich wysiada, a są w tej samej cenie jak nie tańsze. Albo L'anza?
Edytowane przez agnieska Czas edycji: 2007-07-18 o 19:13 Powód: "tańsze tańsze" ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2516 |
Zakorzenienie
|
Z Uny na razie odżywkę "kwasową" i silkera, Rayne szampon nawilżający ale to jest moim zdaniem ten typ firmy której produkty można brać w ciemno i nie będę sobie pluła później w brodę, a jeśli tak zrobię z L'orealem to nigdy nie jestem zadowolona
![]() ![]() Skład: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, glyceryl stearate, cyclopentasiloxane, stearalkonium chloride, oennothera biennis (evening primose) root extract, abronia villosa (leaf extract), agave americana (stem extract), yucca brevifolia (root extract), opuntia coccinellifera (flower extract), fouqueria splendens (stem extract), larrera tridentate (exctract), prunus amygdalus dulcis (sweet almond oil), olea europea (olive fruit oil), oryza sativa (rice bran oil), amodimethicone, butylene glycol, propylene glycol, dimethiconol, laureth-4, laureth-23, phenoxyethanol, hydrolyzed silk, benzophenone-4, tocopheryl acetate, panthenol, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, isobutylparaben, imidazolidinyl urea, disodium edta, limonene, benzyl benzoate, linalool, hexyl cinnamal, CI 45100, CI 19140, parfum Włosy miękkie, gładkie, odpowiednio obciążone, proste. Miałam też szampon, ale w momencie gdy moje włosy straszliwie się przetłuszczały, więc nazwa głęboko oczyszczający jest dla mnie dyskusyjna ![]() Skład: aqua, sodium laureth sulphate, cocamidopropyl betaine, glycerin, polysorbate 20, oenothera biennis (evening primose), root extract abronia villosa (leaf extract), agave americana (stern extract), yucca brevifolia (root extract), opuntia coccinellifera (flower extract), fouqueria splendens (stern extract), larrea tridentate (extract), moringa pterygosperma (seed extract), sodium chloride, poluquaternium-7, propylene glycol, peg-7, glyceryl cocoate, butylene glicol, disodium edta, pentasodium pentetate, sodium tiosulphate, phnoxyethanol, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, isobutylparaben, methylchlorisothiazoline, methylisothiazolinone, ci 19140 (acid yellow 23), parfum, citronellol, geraniol Ostrzę sobie zęby na serię simply.zen i mleczną. A z Rayne obłowimy się we wrześniu w Unę (właśnie, Rayne, facet mi dalej nie odpisał w związku z tymi litrowymi maskami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
kosmitka
|
Brzmi zachęcająco
![]()
![]() |
#2518 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie wiem jeszcze jak wygląda skład Simply.zen. Myślę, że będa pachnieć bardziej naturalnie olejkami eterycznymi. Ta żółta z serii U:t pachnie kokosem (nie lubię tego zapachu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do goldwella - mój (ostatni ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też bym chciała żeby odżywka "napoiła" kudły, żeby były miękkie, lśniące i takie "mięsiste" ![]() ![]() ja się chyba zdecyduję ostatecznie na intense ![]() ![]() Cytat:
![]() poczytam może się skuszę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.