Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-30, 21:33   #3511
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

No Igorowi tez sie cos pomylilo ost... 3 mies wstecz przesypial cala noc a od ok miesiaca budzi sie w nocy na mleko.... a jakbym mu dala wody to olaboga

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 21:33   #3512
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Kahunia super ze fotel wybrany az kurde jestem ciekawa jaki jest Pan 8*

a tak btw... to gdzie sie podziewa kasiunia? cos mi umknelo?

my dzis bylismy na basenie o masakra, straszne to dla mnie bylo wyjsc w storju kapielowym ale panny zadowolone, wyszalaly sie wiec do wieczora byl swiety spokoj
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2014-08-30 o 21:38
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 21:50   #3513
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
kiedys pisalas, ze dlugo spi
no nie będzie. mój ostatnio budzi się ciągle i je tez w nocy.
czasem jej sie zdarzy wstac pozniej...

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Nam też M ostatnio często się budzi i czasem trzeba dać mleko nie to, że zaluje ale można się odzwyczaic.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
ja tam nic nie zaluje w nocy moge wstawac...ja przyzwyczajona bo jako niemowle budzila sie co 2,5-3 godz..
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 21:52   #3514
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Kahunia super ze fotel wybrany az kurde jestem ciekawa jaki jest Pan 8*

a tak btw... to gdzie sie podziewa kasiunia? cos mi umknelo?

my dzis bylismy na basenie o masakra, straszne to dla mnie bylo wyjsc w storju kapielowym ale panny zadowolone, wyszalaly sie wiec do wieczora byl swiety spokoj
wiesz co, na wstępie mi powiedział, że nie lubi poranków a bylismy tam grubo po 10 no i taki trochę był zmulony nie wiem czy tak ma na co dzień, czy akurat był po ciężkiej nocy. Ale jeśli chodzi o foteliki to super, wszystko pokazał, wytłumaczył, w razie czego kazał dzwonić albo przyjeżdżać.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 22:03   #3515
nena_milka
Wtajemniczenie

KAHUNIA noooo.... dałaś radę
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 22:24   #3516
ewacia85
Wtajemniczenie

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa musze to napisac ...tż zabiea na s jutro na całodniową wycieczke nie wiadomo gdzie planu nie mamy jedziemy przed siebie ...jedynie co to nie za daleko ze wzgledu na dzieci ale i tak fajnie nasze małe wakacje
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-30, 22:56   #3517
doughnut_agg
Zadomowienie

Jula <3
jestem z niej strasznie dumna, ze potrafi sama wstawac

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-08-31 o 09:58
Stary 2014-08-31, 00:14   #3518
doughnut_agg
Zadomowienie

spac, spac, spac ! czy oni dzisiaj musza robic zakonczenie wakacji i dawac koncerty, dudni muzyka, ze spac sie nie da.
Stary 2014-08-31, 01:32   #3519
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Uwaga przestaję męczyć bułę o fotelik w skodzinie zamontowany już duofix, pierwsza jazda za nami i póki co młoda zadowolona zobaczymy jak jutro będzie w trasie.

Pana 8* ogromnie polecam, jak ktoś ma możliwość to warto jechać do niego do sklepu

Larysa pytałam o tego maxi cosi co jest tyłem (chociaż chyba zdecydowałaś się już na axkida któregoś) i on generalnie go nie poleca - mówił, że on tak jest zrobiony, żeby był tylko tyłem, ale tak naprawdę się do tego nie nadaje i do niewielu samochodów pasuje - po prostu lata na kanapie.

I w ogóle jestem w szoku jak ten fotelik się stabilnie trzyma, nie drgnie nawet o milimetr, ten mały do 13kg co mamy to nawet jak się pasy naciągnie to można nim pobujać, aż mi teraz głupio, że małą tak woziliśmy

A chusteczek prawie nie używamy teraz, przy kupie wsadzam ją pod prysznic, bo szybciej mi niż myć chusteczkami, a przy sikach to już tyle tego nie idzie

A i kupiliśmy ze dwa tygodnie temu nocnik i... w ogóle nie chciała na niego usiąść :P stała i nie mogłam jej nóg zgiąć, żeby klapnęła i tak sobie stał w łazience aż w piatek sama zaczęła kombinować żeby usiąść tylko na odwrót, więc jej pomogłam i teraz siada, co prawda w ciuchach ale niech się przyzwyczaja

Ale on robi kupę po 3-4 razy dziennie. Jakbym miała tyle razy ładować go pod prysznic to ja dziekuje.

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
spac, spac, spac ! czy oni dzisiaj musza robic zakonczenie wakacji i dawac koncerty, dudni muzyka, ze spac sie nie da.
U nas też impreza. Miłosz zaprasza. Już od 2h trwa i ciągle się rozkręca.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-08-31 o 01:30
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 06:43   #3520
ja-ika
Zakorzenienie

Witam z rana. Chłopaki dziś wybrali się na wycieczkę w góry, więc mam cały dzień dla siebie i Emilki

Cytat:
Jula <3
jestem z niej strasznie dumna, ze potrafi sama wstawac
śliczna Julcia

U nas nocka ok, tylko 3 pobudki bez krzyku, tylko taki płacz z marudzeniem ale nie chwalę, żeby się nie pogorszyło
Stary 2014-08-31, 07:12   #3521
kaska87
Zakorzenienie

hej ho

mało mnie tutaj ostatnio, a będzie jeszcze mniej bo małż poszedł do pracy- o 14 kończy i będzie miał urlop

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 08:36   #3522
83monia
Zakorzenienie

a ja sie cisze ze moja je w nocy (dzis 2x kp) bo jej sie dodatkowe kcal przydadza bo mikrus jakich mało

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 08:39   #3523
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ale on robi kupę po 3-4 razy dziennie. Jakbym miała tyle razy ładować go pod prysznic to ja dziekuje.

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ----------

U nas też impreza. Miłosz zaprasza. Już od 2h trwa i ciągle się rozkręca.
U nas dwie, czasami trzy i jak mam się z nią szarpać na przewijak to wolę rozebrać i pod prysznic. Myje tylko tylek wiec nieraz uda się nawet bodziaka nie sciagac. Kiedyś w umywalce mylą ale teraz się nie mieści

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa musze to napisac ...tż zabiea na s jutro na całodniową wycieczke nie wiadomo gdzie planu nie mamy jedziemy przed siebie ...jedynie co to nie za daleko ze wzgledu na dzieci ale i tak fajnie nasze małe wakacje
Super bawcie się dobrze

Amela po wczorajszym nie spaniu w dzień przespala cała noc, szkoda ze ja się co chwile budzilam i zasnąć nie moglam :-(

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 08:40   #3524
passion80
Zakorzenienie

Kaśka pogoda Wam się robi, bawcie się dobrze

Moja tez drobna ale lekarz powiedział, że idealna

I tez przez pierwsze miesiące budziła się co 3h z zegarkiem w ręku. Jednak wolę obecne nocki, lubię się wyspać; )

Stary 2014-08-31, 09:07   #3525
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Julka nie wstaje o 9.30 nie wiem skad takie informacje...
masz racje jak wstanie jesc o 3 zamiast o 8 to tragedii nie bedzie...
moje dzicko to w ogole aniol
nie raz, nie dwa pisalaś, że śpi do 9-10 po karmieniu o 8.

Cześć Wam

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 09:25   #3526
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Uwaga przestaję męczyć bułę o fotelik w skodzinie zamontowany już duofix, pierwsza jazda za nami i póki co młoda zadowolona zobaczymy jak jutro będzie w trasie.

Pana 8* ogromnie polecam, jak ktoś ma możliwość to warto jechać do niego do sklepu

Larysa pytałam o tego maxi cosi co jest tyłem (chociaż chyba zdecydowałaś się już na axkida któregoś) i on generalnie go nie poleca - mówił, że on tak jest zrobiony, żeby był tylko tyłem, ale tak naprawdę się do tego nie nadaje i do niewielu samochodów pasuje - po prostu lata na kanapie.

I w ogóle jestem w szoku jak ten fotelik się stabilnie trzyma, nie drgnie nawet o milimetr, ten mały do 13kg co mamy to nawet jak się pasy naciągnie to można nim pobujać, aż mi teraz głupio, że małą tak woziliśmy

A chusteczek prawie nie używamy teraz, przy kupie wsadzam ją pod prysznic, bo szybciej mi niż myć chusteczkami, a przy sikach to już tyle tego nie idzie

A i kupiliśmy ze dwa tygodnie temu nocnik i... w ogóle nie chciała na niego usiąść :P stała i nie mogłam jej nóg zgiąć, żeby klapnęła i tak sobie stał w łazience aż w piatek sama zaczęła kombinować żeby usiąść tylko na odwrót, więc jej pomogłam i teraz siada, co prawda w ciuchach ale niech się przyzwyczaja
Fajnie, ze kupiliście fotelik. My ciagle mamy dylemat...
Mam pytanko czy przed zakupem sprawdzałas klasę isofix w swoim samochodzie i czy Pan 8* pytał Cie o to przy zakupie? Pisałam do niego w sprawie fotelika do mojego samochodu, nie odpowiedział mi na pytanie, tylko napisał, zupełnie od czapy, że montowal w takim Axkida Duofixa i pasował idealnie? Po czym odpisalam mu,ze wg książki serwisowej nie mozna go w tym samochodzie zamontować, zadałam jeszcze pytania i cisza.... Sam namieszał mi w głowie z ta klasa isofix, a teraz sie okazuje, ze ciezko o samochod, ktory ma C ( maz sprawdzał w kilku). A najlepsze, ze jak napisaliśmy do Toyoty pytanie o klasę isofixa, to spytali o co nam chodzi

I jeszcze Laryska pytałas o serek, ja w ciazy gdy miałam ochotę na serek, a nie mogłam sklepowych ze względu na cukrzyce, robiłam sama ser twarogowy blendowalam z jogurtem naturalnym i dodawalam wanilię z kardamonem Moze Oli posmakował by taki naturalny, ewentualnie do smaku jakis domowy sok.
Stary 2014-08-31, 09:44   #3527
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
nie raz, nie dwa pisalaś, że śpi do 9-10 po karmieniu o 8.

Cześć Wam
moze i nie raz i nie dwa, ale to nie znaczy, ze caly czas tak dlugo spi
nocka nie byla tak zla jak myslalam, ze bedzie. mloda budzila sie na smoka dwa razy i to tyle. o 7 mleko i juz koniec spania
Stary 2014-08-31, 09:51   #3528
nena_milka
Wtajemniczenie

XVIOLET oooo następna na tapecie z fotelikiem ja nie mam isofixa więc nie wiem. Najlepiej chyba przymierzyć w sklepie. Albo wziąć taki ktory mozna i isofixem i pasami zapiąć. Może zmienicie np samochód kiedyś albo coś.

Dzień dobry

Wczoraj tż obejrzał Kiepskich choć zazwyczaj tego nie robi. I dzisiaj mówi i do mnie i do młodej Halinka nie uaktywniaj się bez kitu chyba 20 razy już to dzisiaj usłyszałam
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 09:54   #3529
misia332
Zakorzenienie

idę robić obiad, pstrąg pieczony z czosnkiem, natką pietruszki i cytryna. do tego ziemniaki, i surówka z kiszonej kapusty.l Chłopaki na dworze, a ja zamulam jeszcze w piżamie

http://onaiich3.blogspot.com.es/

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2014-08-31 o 10:05
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 10:01   #3530
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeść!

Wzystkiego naj dla wczorajzych solenizantów
To z 31 nie mamy żadnych?

Mnie też tu malutko, uczę się, w tym tygodniu przygotowania do wyjazdu i w piątek jedziemy.Lapka nie biorę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:09   #3531
rollercoaster_86
Raczkowanie

Hejka

Nadrobiłam, wszytko!!!! Długo mnie nie było, bo wakacje, a przez ostatnie dni juz w pracy, to szkolenia bhp, metodyczne, badanie lekarskie, porządkowanie wszystkiego., itd. itd. Antosia od pon. do żłobka, mama do pracy
Strasznie się cieszę, bo już chcę wrócić do pracy.

Trochę dyskusji mnie ominęło, ale odniosę sie tylko do fotelików, że my też mamy kidzofixa. Dwie długie 6-godzinne podróże za nami, do Władysławowa i Wrocławia i jak na razie zadowoleni jestesmy

aaaa i jeszcze chciałam Misi napisać, że super, że drugi chłopczyk i ze Antoni

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

aaa i jeszcze się pochwalę, że Tosiaczek nosi okularki przez cały dzień czasami tylko zdejmuje wieczorem, ale myślę, że juz sie przyzwyczaiła
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:17   #3532
angelikada
Wtajemniczenie

hej wam

jestem w trakcie nadrabiania ale mam do was pytanie tak na szybko mój bąbelek ma katar i robie jej inhalacje na razie z samej soli co jeszcze mogę zrobić ? dodam że to katar lejący się wiec co rusz jej cieknie z noska nie kaszle i mam nadzieje ze to będzie tylko katarek...
Stary 2014-08-31, 11:24   #3533
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej wam

jestem w trakcie nadrabiania ale mam do was pytanie tak na szybko mój bąbelek ma katar i robie jej inhalacje na razie z samej soli co jeszcze mogę zrobić ? dodam że to katar lejący się wiec co rusz jej cieknie z noska nie kaszle i mam nadzieje ze to będzie tylko katarek...

ja też w trakcie nadrabiania

smaruj jej plecki i klatkę piersiową depulolem, Zuzce na katar pomagało, mniej go było i lepiej jej się oddychało.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:59   #3534
butterfly20
Zakorzenienie

Kahunia widzę,że kupiłaś fotelik, super! Ja też chcę grey tetris

Zabiłyście mi klina, ciągle siedzę i myślę nad tym fotelikiem. Jedziemy w piątek, chyba nie zdążymy już kupić nowego
cały czas myślałam,że w tym jeszcze chwilę pojeździmy, Tusi zostały jeszcze 2 cm od głowy do górnej krawędzi fotelika, 9 kg jeszcze nie ma, fotelik jest dobry...ale zaczęłam sobie wkręcać,że ten axkid byłby bezpieczniejszy, że jedziemy na wakacje i może lepiej byłoby w nowym...pewnie też lepiej by się trzymał na tych pasach. i teraz ciągle rozmyślam co mam zrobić

z drugiej strony po fotelik trzeba pojechać do Dąbrowy Górniczej i mój mąż raczej pojechałby sam moją Hondą, żeby sprawdzić czy jednak faktycznie wejdzie. Musiałby brać wolne, a chyba nie da rady przed urlopem...no i tak siedzę i sobie wkręcam,że będzie mniej bezpieczna w tym Cybexie:/

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
hej wam

my tak jak Kama smarowaliśmy plecki Depulolem.

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Aaa i w ogole mam rozkminę z butkami. U nas nigdzie nie pryzmierzę Superfitów, chciałam ogólnie je zobaczyć, ale nie da rady.I chyba jednak kupimy Emele, pewnie w sklepie nie będzie wybranych przeze mnie modeli, ale chociaż zmierzę długość...

I nie umiem się zdecydować, które zamówić. Chcę jakieś spokojne,żeby do wszystkiego pasowały, nie chcę kolorowych

http://www.emel.com.pl/PL/shoe,3664,0,0.html

http://www.emel.com.pl/PL/shoe,4968,0,0.html

http://www.emel.com.pl/PL/shoe,4421,0,0.html (jeszcze są czarne)

tak w ogóle to byłam już gotowa kupić typowo chłopięce, większość dziewczęcych mi się nie podoba

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 12:01   #3535
passion80
Zakorzenienie

Misia same pyszności
Motyl czego się uczysz i gdzie jedziecie

Stary 2014-08-31, 12:03   #3536
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kahunia widzę,że kupiłaś fotelik, super! Ja też chcę grey tetris

Zabiłyście mi klina, ciągle siedzę i myślę nad tym fotelikiem. Jedziemy w piątek, chyba nie zdążymy już kupić nowego
cały czas myślałam,że w tym jeszcze chwilę pojeździmy, Tusi zostały jeszcze 2 cm od głowy do górnej krawędzi fotelika, 9 kg jeszcze nie ma, fotelik jest dobry...ale zaczęłam sobie wkręcać,że ten axkid byłby bezpieczniejszy, że jedziemy na wakacje i może lepiej byłoby w nowym...pewnie też lepiej by się trzymał na tych pasach. i teraz ciągle rozmyślam co mam zrobić

z drugiej strony po fotelik trzeba pojechać do Dąbrowy Górniczej i mój mąż raczej pojechałby sam moją Hondą, żeby sprawdzić czy jednak faktycznie wejdzie. Musiałby brać wolne, a chyba nie da rady przed urlopem...no i tak siedzę i sobie wkręcam,że będzie mniej bezpieczna w tym Cybexie:/

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

my tak jak Kama smarowaliśmy plecki Depulolem.
Ja mojego musze wyciagnac do czestochowy po fotelik prawie 90km w jedna strone...
Do dabrowy blizej ale chcialabym porownac axkidy z besafe izi combi x3
Chociaz powinien sie ucieszyx na ta czestochowe wczesniej mial byc wroclaw to juz calkiem hardcore ;-)

Pochwal sie jak kupicie.

A my w d... z urodzinami... nic nie wiem... chyba zamowie catering i dobre
Trzrba by upiec tort ale jakos nie mam weny.
Upieke jakies ciacho a tort chyba kupie.

Mamy chlopcow jakie auta mozecie polecic ktore robia szal u waszych dzieci ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 12:10   #3537
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
I nie umiem się zdecydować, które zamówić. Chcę jakieś spokojne,żeby do wszystkiego pasowały, nie chcę kolorowych

http://www.emel.com.pl/PL/shoe,3664,0,0.html

http://www.emel.com.pl/PL/shoe,4968,0,0.html

http://www.emel.com.pl/PL/shoe,4421,0,0.html (jeszcze są czarne)

tak w ogóle to byłam już gotowa kupić typowo chłopięce, większość dziewczęcych mi się nie podoba
Mnie się najbardziej podobają pierwsze.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 12:12   #3538
Larysa88
Zakorzenienie

Kahunia super ze macie juz fotelik i pięknie dziękuję za informacje jednak też kupię axkida

Xviolet dziękuję za przepis na serek

Przepraszam ze więcej nie napisze ale od paru dni przygotowania do imprezy dzisiejszej i zaraz właśnie jedziemy a goście mają być o 15 tak więc dziś pierwsza impreza Oluni

Miłego dnia
Stary 2014-08-31, 12:14   #3539
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Mnie się najbardziej podobają pierwsze.
mi tez
Stary 2014-08-31, 12:29   #3540
passion80
Zakorzenienie

Larysa udanej zabawy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości