Panny Młode 2015 cz. 27 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-31, 11:00   #661
Maartikrk
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 27

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
tak
i mam ja cały czas. wygodnie bo wygodnie. ale po drugiej już mi się trochę włosy zniszczyły
Rozumiem, rozumiem Może pogada z fryzjerką żeby poleciła jakiś specyfik.. nie znam się na włosach po trwałej nie wiem co można stosować.. albo jakiś suplement żeby je wzmocnić od środka
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:02   #662
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Rozumiem, rozumiem Może pogada z fryzjerką żeby poleciła jakiś specyfik.. nie znam się na włosach po trwałej nie wiem co można stosować.. albo jakiś suplement żeby je wzmocnić od środka
no dla mnie fajnie bo na moje przetłuszczające się włosy idealne rozwiązanie .
stosuje zawsze odzywkę i maskę tyle mi poleciła

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

no i mam chrapkę na tą placente
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:05   #663
Wydera
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim

Cytat:
Mariuszowa Ładna.. ale kurcze czegoś mi w niej brakuje
Zgadzam się, niby ładna i elegancka, ale zupełnie zwyczajna.
Szukaj dalej, z pewnością znajdziesz tę, w której się zakochasz
Wydera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:06   #664
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Może kiedyś do tego dorosnę tyle że coraz więcej takich ludzi amatorów cukierników na rynku więc łatwo nie byłoby

Aaa.. Ex w biedronce były takie kwadratowe opakowania z rączką do przenoszenia ciast i... moja przełożona akurat jechała w czw do Biedronki i mi kupiła hah Twoje na torty jest bardziej bajeranckie ale przynajmniej mam coś na ciasta hah
poka

btw ja też kupiłam ten słoik z landrynkami na słodki stół już koniec ze słoikami, nie pokazywać mi!
Stary 2014-08-31, 11:10   #665
Maartikrk
Zakorzenienie

Ja też mam chrapkę na placentę... ale mam jeszcze wcierkę z Klorane a obiecałam sobie, że nie zdubluję produktów Jak ją skończę to już będę po ślubie :P
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:11   #666
existence
Zakorzenienie

jest taka choroba jak fobia pracowa? bo ja to mam...tak bym z jednej strony chciała swoją kasę i tak szukam, patrzę na ogłoszenia, jak już mi się uda pokonać strach i wgrać cv w maila i nacisnąć wyślij jest sukces a jak dzwoni czasami nr nieznany udaję, że w ogóle to się nie dzieje, albo "to pewnie bank albo moja sieć komórkowa"...ja się panicznie boję iść do pracy, nie wyobrażam sobie tego...na wstępie jestem pewna, że sobie nie poradzę bo przecież mi nikt nie powie co mam robić a sama nie ogarnę tego. Nic tylko się zabić
Stary 2014-08-31, 11:19   #667
Wydera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
jest taka choroba jak fobia pracowa? bo ja to mam...tak bym z jednej strony chciała swoją kasę i tak szukam, patrzę na ogłoszenia, jak już mi się uda pokonać strach i wgrać cv w maila i nacisnąć wyślij jest sukces a jak dzwoni czasami nr nieznany udaję, że w ogóle to się nie dzieje, albo "to pewnie bank albo moja sieć komórkowa"...ja się panicznie boję iść do pracy, nie wyobrażam sobie tego...na wstępie jestem pewna, że sobie nie poradzę bo przecież mi nikt nie powie co mam robić a sama nie ogarnę tego. Nic tylko się zabić
Przechodziłam dokładnie prze to samo. Najbardziej bałam się tego, że nie poradzę sobie z codziennymi obowiązkami na danym stanowisku itd.

Nie ma chyba sprawdzonego sposobu na pokonanie obaw, trzeba próbować, walczyć o siebie. Mnie zmotywowała chęć usamodzielnienia się, życia na własny rachunek. Jeśli uświadomisz sobie, że MUSISZ na siebie zarobić, to po prostu zaczniesz to robić

Nie bój się, bądź pewna siebie (albo przynajmniej udawaj ) i śmiało realizuj wyznaczone cele! Trzymam kciuki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-31, 11:19   #668
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Jak jest,to też na to cierpię.
Aktualnie miesiąc nie pojawiłam się w swojej,bo mam dość i chyba nie zamierzam wracać.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:21   #669
joasia-a
Zakorzenienie

Ex.. nie mam zdjecia bo zostawilam w pracy.. :P bo jechałam w pt do GK po pracy do banku i do housa (kupilam spodnie) i do apteki.. w domu byłam na 20 :P więc nie chciało mi się tego zabierać ale no to takie :P ale takie białe całe :P
Stary 2014-08-31, 11:35   #670
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
no i musze się przyznać że mam to samo xD

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

ex jak szłam na ten jeden dzień do kwiaciarni to miałam ochotę zawrócić. Portki mi się trzęsły.
a najbardziej to chyba boje się takiej z prawdziwego zdarzenia rozmowy kwalifikacyjnej
Stary 2014-08-31, 11:39   #671
Moorelcia
Zakorzenienie

Ja mam prawie to samo.... pracuje ale najchetniej rzucilabym ja z dnia na dzien. Tak za nia nie przepadam ale niestety pieniazki sa potrzebne.
Mariuszowa zgadzam sie z dziewczynami ze suknia ladna ale bez szalu. Moze dodatkami by sie cos zrobilo ale nie wiem znajdziesz ta jedyna jeszcze
Stary 2014-08-31, 11:41   #672
kruella_de_mon
Zakorzenienie

ja mialam to samo, dopoki nie sprobowalam.. naprawde nic strasznego, nikt od razu Was nie rzuci i nei powie:radz se sama. Jesli praca w sklepie to musza Wam pokazac jak sie co obsluguje itp, bo nikt nie chce byc stratny:P zazwyczaj jest czas na przyswojenie rzeczy, nie ma sie co bac, po prostu trzeba zaryzykowac - mowie ja- najwiekszy chojrak na slasku:P
kruella_de_mon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:42   #673
lipstick89
Jedyna oryginalna Lips :)

Cytat:
no dla mnie fajnie bo na moje przetłuszczające się włosy idealne rozwiązanie .
stosuje zawsze odzywkę i maskę tyle mi poleciła

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

no i mam chrapkę na tą placente
rozbudziłam apetyty??

Cytat:
Ja też mam chrapkę na placentę... ale mam jeszcze wcierkę z Klorane a obiecałam sobie, że nie zdubluję produktów Jak ją skończę to już będę po ślubie :P

Cytat:
Ex.. nie mam zdjecia bo zostawilam w pracy.. :P bo jechałam w pt do GK po pracy do banku i do housa (kupilam spodnie) i do apteki.. w domu byłam na 20 :P więc nie chciało mi się tego zabierać ale no to takie :P ale takie białe całe :P
chyba się do biedry przejdę...

2018
20/52
lipstick89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 11:43   #674
joasia-a
Zakorzenienie

Dziewczyny serio tak macie z pracą? :P

Tzn ok.. ja tam miałam jakieś 2 lata temu jak na studiach szukałam pracy, chciałam już konkretną pracę ale to było neimożliwe.. i te wstępne rozmowy kwalifikacyjne z moim prawie zerowym angielskim mnie dobijały i w pewnym momencie wolałam nie odbierać telefonów xD ale później pracowałam w tej kawiarni i płakać mi się chciało jak odchodziłam, ale moje kolana niestety już tam się nie nadawały :P teraz jak miesiąc odbierałam same telefony o prace to mnie to cieszyło i rozmowy kwalifikacyjne tez to jest takie fajne dla mnie że mogłabym częściej na takie chodzić
teraz minęły 3 tygodnie mojej pracy i jestem zauroczona i jestem przeszczęśliwa i chce mi się pracować

Więc jestem odmieńcem>? :P

Za to powinnam pójść do sklepu a mi się nie chce ;p
Stary 2014-08-31, 11:48   #675
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipstick89 Pokaż wiadomość
rozbudziłam apetyty??

jakby mi tak szybko rosły to mogłabym mieć już swoje
ale pewnie i tak nie kupie
mnie przeraża wysyłanie cv bo nie mam co w nie wpisywac. jedynie to ta praca w piasecznie. i praktyki studenckie których w gruncie rzeczy nie miałam taki jak Pan Bóg przykazał no ale papier jest.
Angielski poziom zerowy Excel poziom zerowy. wiec do czego ja się nadaje?
Stary 2014-08-31, 11:48   #676
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wydera Pokaż wiadomość
Przechodziłam dokładnie prze to samo. Najbardziej bałam się tego, że nie poradzę sobie z codziennymi obowiązkami na danym stanowisku itd.

Nie ma chyba sprawdzonego sposobu na pokonanie obaw, trzeba próbować, walczyć o siebie. Mnie zmotywowała chęć usamodzielnienia się, życia na własny rachunek. Jeśli uświadomisz sobie, że MUSISZ na siebie zarobić, to po prostu zaczniesz to robić

Nie bój się, bądź pewna siebie (albo przynajmniej udawaj ) i śmiało realizuj wyznaczone cele! Trzymam kciuki
jak pracowałam 2 miesiące to cały czas patrzyłam na zegarek...pewnie kierowniczka świetlicy, która w ogóle nie powiedziała mi co mam robić, NIC i jeszcze lubiła podnosić głos była niezłą wymówką dla mnie żeby odejść no i dodatkowo to, że nie musiałam wtedy pracować bo to było między licencjatem a mgr i od początku miałam zapowiedziane, że ja na studiach pracowac nie muszę no i miałam stypendium, alimenty, żyło mi się super, chciałam się jedynie sprawdzić. Ta praca mi dała tyle, że wiem przynajmniej, że nie lubię małych dzieci w dużej ilości ale mnie tam stresowała każda najmniejsza rzecz, mieli biurko z przyborami szkolnymi w pokoju wychowawców gdzie najczęściej siedziała kierowniczka i tam zacinał się klucz w szufladzie i jak ją próbowałam przez minutę otworzyć miałam wrażenie, że ona na mnie patrzy wzrokiem "idź dziecko wreszcie stąd bo mi przeszkadzasz, nawet nie umiesz otworzyć szuflady"... ja jestem pierdzielniętą perfekcjonistką i jak mi coś nie wyjdzie to jest tragedia, dla mnie samej...nie wiem co ja mam robić...nie mam noża na gardle ale też mi się bardzo nudzi samej w domu i popadnę chyba w paranoję...

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Jak jest,to też na to cierpię.
Aktualnie miesiąc nie pojawiłam się w swojej,bo mam dość i chyba nie zamierzam wracać.
znalazłam w necie wypowiedzi ludzi, z którymi się identyfikuję z 100%...

Cytat:
no i musze się przyznać że mam to samo xD

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

ex jak szłam na ten jeden dzień do kwiaciarni to miałam ochotę zawrócić. Portki mi się trzęsły.
a najbardziej to chyba boje się takiej z prawdziwego zdarzenia rozmowy kwalifikacyjnej
a to już w ogóleee. ale ja nawet jak weszłam na obronę, powiedziałam wszystko co mogłam i potem weszłam po wynik i tak miałam minę jak by mi mieli zaraz powiedzieć, że jestem beznadziejna. moja samoocena w kwestiach wiedzowo-zawodowych jest poniżej zera ale nie wiem dlaczego...ludzie mi zawsze mówili, że gadam, że nie wiem czy umiem na egzamin a potem dostaję 4 czy 5 ale ja nie robię tego specjalnie, ja serio nigdy nie czuję że było okej bo dla mnie jak jest ok to znaczy że jest idealnie a nie tak byle ile i wiem, że mnie to prędzej czy później zabije.W cv wpisałam, że mam angielski komunikatywny a mam zdany egzamin na b2+ ale ja tego poziomu nie czuję za chiny ludowe, rozumiem co mówią do mnie ale jak mam coś powiedzieć do człowieka to chyba wolę nic nie mówić bo nie umiem we własnej głowie sobie wyobrazić nawet, że on mnie zrozumie
Stary 2014-08-31, 11:48   #677
aga99792
Zakorzenienie

poza tym to u mnie dzis szykuje się spontaniczny grill będzie alko i super
oby tylko za dużo nie wypić xD
Stary 2014-08-31, 11:50   #678
Wydera
Raczkowanie

Cytat:
jestem zauroczona i jestem przeszczęśliwa i chce mi się pracować
Więc jestem odmieńcem>? :P
Nie jesteś
Ja też uwielbiam swoją pracę, pasjonuje mnie i każdego dnia uczę się czegoś nowego (taka branża, ze ciągły rozwój i pogłębianie wiedzy jest konieczne).
Bywają gorsze dni, kiedy ktoś mnie zdenerwuje (ubolewam nad podejściem klinetów, którzy często są ignorantami, do sprzedawców lub osób świadczących wszelkie usługi), no i ciężko jest spędzać 10-12 godzin dziennie w pracy w weekendy, ale nie ma róży bez kolców.

Bardzo lubię swoją pracę i w tym momencie nie zamieniłabym jej na inną.
Stary 2014-08-31, 11:54   #679
Moorelcia
Zakorzenienie

Nie przejmowalabym sie takimi rzeczami na waszym miejscu. Wiekszosc pracodawcow pisze ogloszenia z wymaganiami troche na wyrost bo jak sie.znajdzie ktos taki to fajnie ale jak nie to tez sie nic nie stanie. Ja jak szlam do swojej pracy to nie wiedzialam nic o exelu o programie dla przychodni stomatologicznych a tym bardziej! O samej stomatologii. Pracuje w rejestracji wiec musze wiedziec wszystko zeby ludziom cos odpowiedziec na ich pytania, a jak zaczynalam nie wiedzialam co to jest leczenie kanalowe czlowiek jest w stanie qszystkiego sie nauczyc i wszystko przyswoic Daciw rade

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-31, 11:59   #680
aga99792
Zakorzenienie

Nie wiem czy grill wypali bo zaczyna grzmieć
moze przejdzie dalej. albo pójdziemy na tarasik

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Moorelcia Pokaż wiadomość
Nie przejmowalabym sie takimi rzeczami na waszym miejscu. Wiekszosc pracodawcow pisze ogloszenia z wymaganiami troche na wyrost bo jak sie.znajdzie ktos taki to fajnie ale jak nie to tez sie nic nie stanie. Ja jak szlam do swojej pracy to nie wiedzialam nic o exelu o programie dla przychodni stomatologicznych a tym bardziej! O samej stomatologii. Pracuje w rejestracji wiec musze wiedziec wszystko zeby ludziom cos odpowiedziec na ich pytania, a jak zaczynalam nie wiedzialam co to jest leczenie kanalowe czlowiek jest w stanie qszystkiego sie nauczyc i wszystko przyswoic Daciw rade
na początku przeczytała w restauracji a później że co restauracja i kanałowe coś mi nie pasi xD
Stary 2014-08-31, 11:59   #681
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no ale jak człowiek zadał Ci pytanie i nie wiedziałaś bo to były początki to odpowiedziałaś "nie wiem, jestem nowa"? ja mam wrażenie, że ludzie są niewyrozumiali i od razu patrzą jak na głupią "pracuje a nie wie to co ona tu robi" :/ tak mnie to przeraża i od razu wbija jeszcze niżej w ziemię, że mam ochotę uciekać jak tylko pomyślę
Stary 2014-08-31, 12:00   #682
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Czesc, idziecie jak burza, nowy watek i tyle zapisane

Znacie jakies sposoby na wyleczenie zapalenia pęcherza? Nabawilam sie niestety. Biore Urointima , pije duzo, siedze z termoforem na brzuchu a tak boli ; ((((

Co do pracy to tez bym na razie nie zamienila na inną, wiec jest nas kilka
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 12:02   #683
lipstick89

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Czesc, idziecie jak burza, nowy watek i tyle zapisane

Znacie jakies sposoby na wyleczenie zapalenia pęcherza? Nabawilam sie niestety. Biore Urointima , pije duzo, siedze z termoforem na brzuchu a tak boli ; ((((

Co do pracy to tez bym na razie nie zamienila na inną, wiec jest nas kilka
urofuraginum i żurawina w kapsułkach w dużych ilościach

2018
20/52
Stary 2014-08-31, 12:03   #684
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmowalabym sie takimi rzeczami na waszym miejscu. Wiekszosc pracodawcow pisze ogloszenia z wymaganiami troche na wyrost bo jak sie.znajdzie ktos taki to fajnie ale jak nie to tez sie nic nie stanie.
To też prawda
Tzn np u mnie angielski w każdej sytuacji już na pierwszym etapie, pierwszej rozmowy telefonicznej sprawdzali
Ale ta praca którą dostałam.. to jest dział HR, rekrutacja, agencja pracy tymczasowej.. tutaj jest tyle kruczków! nie znam wgl kodeksu prawa pracy, na początku o wszystko musiałam się pytać- a to naprawdę papierologia, zasady narzucone odgórnie, jest mnóstwo tych informacji, pewnie połowy z nich nadal nie znam :P ale po 3 tygodniach mogę swobodnie już rozmawiać z ludźmi, przekazywać im informacje i brzmię już profesjonalnie

Tak samo jak w wymaganiach często piszą ile trzeba mieć doświadczenia w zawodzie.. czasami nawet jeśli piszą 3 lata,a masz tylko rok doświadczenia i jesteś dobry, widzą że jesteś świetnym kandydatem, to dlaczego nie

Kurde, TŻ napisał że czeka na busa.. wymyśliłam żebyśmy skoczyli do housa obczaić kurtki na TŻta bo jego jesienno wiosenna jest juz na wymarciu, a w housie jest jeszcze ten rabat 40 % do jutra na zakupy.. więc tak na szybko musze się zebrać hehe
Stary 2014-08-31, 12:03   #685
Moorelcia
Zakorzenienie

Nie ma bardziej magicznych slow od "przepraszam pracuje tutaj od tygodnia i jeszcze nie wszystko wiem. Pojde zapytac szefa/szefowa/lekarza i dam odpowiedz. Nie chce wprowadzac w blad" to.dziala jak zaklecie. Ludzie od razu zmieniaja nastawienie. Kazdy sie w swoim.zyciu uczyl. Oni tez nie byli w swojej pracy od poczatku alfa i omega. Do.tej pory (a pracuje tam ponad 4 lata) ludzie potrafia zadac pytanie ktore zwala mnie z nog i po prostu mowie im o tym ze nie slyszalam o czyms takim i pojde zapytac. I jest ok
Stary 2014-08-31, 12:03   #686
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
urofuraginum i żurawina w kapsułkach w dużych ilościach
Musze jutro kupic bo dzisiaj nie mam takiej mozliwosci.
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-31, 12:05   #687
Wydera
Raczkowanie

Cytat:
no ale jak człowiek zadał Ci pytanie i nie wiedziałaś bo to były początki to odpowiedziałaś "nie wiem, jestem nowa"? ja mam wrażenie, że ludzie są niewyrozumiali i od razu patrzą jak na głupią "pracuje a nie wie to co ona tu robi" :/ tak mnie to przeraża i od razu wbija jeszcze niżej w ziemię, że mam ochotę uciekać jak tylko pomyślę
Pewnie, że ludzie nie są wyrozumiali, a pracodawcy mają kosmiczne wymagania, ale nie można dać się zwariować.
Kiedy na początku mojej pracy w obecnym miejscu klient przychodził i pytał o rzecz, o której nie miałam pojęcia, mówiłam wprost, że dopiero się uczę i wdrażam w temat.

Każdy kiedyś zaczynał, nie przejmuj się, ten się nie myli, kto nic nie robi
Stary 2014-08-31, 12:06   #688
lipstick89

miałam jechać z koleżanką do leroy merlin i . synek jej się pochorował i nie ma go z kim zostawić. swoją drogą, gdyby mój mąż poszedł na mecz, miał w d zdrowie syna i nawet nie zadzwonił, że nie przyjdzie na umówioną godzinę, to bym go w zad kopnęła. że ona jeszcze się z niem nie rozwiodła... po pracy zamiast do domu, to po barach z kolegami do 23 się włóczy. wylicza jej każdą złotówkę, nic w domu nie robi, jest chamski i opryskliwy... palant!

2018
20/52
Stary 2014-08-31, 12:06   #689
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak miałam teraz, "przepraszam, ale dopiero pracuję od kilku dni, muszę skonsultować się z przełożoną(albo)przekazuj ę słuchawkę koleżance" i nikt nie krzyczał
Kiedyś nawet komuś coś źle powiedziałam :P i nawet w biurze później mówili że spoko, mogłam tego nie wiedzieć i jest git, przecież się uczę :P
Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
PIWO!!! naprawdę jeśli masz pod ręką,ja jak mam zapalenie to nawet jeśli to jest 10 rano to jestem w stanie wypić piwo- piwo jest moczopędne bardziej niż woda i oczyszczając się szybciej nerki z bakterii
Polecam ja, borykająca się z zapaleniami pęcherze średnio raz na 2 miesiące od 3 lat :P dziewczyny tu potwierdzą że ja zawsze piwo pijam
A termofor z jednej strony ulży w bólu i na skurcze a z drugiej.. to też jest taki paradoks.. pod wpływem ciepła bakterie się mnożą szybciej..
Stary 2014-08-31, 12:11   #690
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
miałam jechać z koleżanką do leroy merlin i . synek jej się pochorował i nie ma go z kim zostawić. swoją drogą, gdyby mój mąż poszedł na mecz, miał w d zdrowie syna i nawet nie zadzwonił, że nie przyjdzie na umówioną godzinę, to bym go w zad kopnęła. że ona jeszcze się z niem nie rozwiodła... po pracy zamiast do domu, to po barach z kolegami do 23 się włóczy. wylicza jej każdą złotówkę, nic w domu nie robi, jest chamski i opryskliwy... palant!
debil ... nie lubie takich typów i mam nadzieje ze moj takim się nie stanie. no niby się nie zanosi ale jak palma odbije to nie wiadomo xD

Mamy grilla w garażu wiec moze sobie deszczyk padac

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

żegnam się .
paaaa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości