|
|
#211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mundial 2006 = Przystojniacy cz. II
Cytat:
![]() nom, ale mowienie to same slowa... trzeba czynow, zeby inni uwierzyli w te slowa tak wiec razem bierzemy sie do robotki nom gra a myslisz, ze ja bym wiedziala co to 'babel' gdyby nie on? XD w czasie kiedy sie interesowalam gaelem baaaaardzo (jeszcze przed pilakrzami ) to babel byl w trakcie krecenia wiec sie nastawilam, ze kiedys go obejrze i stalo sie. dzis chyba obejrze 'holiday' ... czyli film z kolejnym z moich przystojnych aktorow... judem law ![]() ewentualnie children of men z clivem owenem i hunnamem :P Cytat:
![]() nie wiem co z maxiem niestety... bo tylko ogolnikowo pisali o tym na wp... ale za maxa my na wm na 3. miejscu bylismy mistrzami...wy tez mozecie byc w sercach.Cytat:
nom to wspolczuje i przede wszystkim gratuluje naszej lunce i jak zwykle przystojniak...ehhh... ;p chociaz powiem wam, ze jak jechalam samochodem do gda i z gda... to w autkach tez mnostwo przystojniakow siedzialo haha... lece na naleśniczki....mniam i jakis filmik chyba obejrze... w domku..zeby sie ochlodzic po opalanku
|
|
|
|
#212 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie 35 stopni i dlatego wstałam dziś o bandyckiej porze (7.30) ![]() Cytat:
![]() nom i to naprawde dobre osoby nie zdały ... dzieki nie żebym sie wywyższała ale ciesze sie że udało mi sie wszystko zdać a tamci nie tym bardziej że ja mam zawyżone ambicje ![]() Cytat:
dobra to bierzemy sie do robotki, zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() mi to sie wszyscy aktorzy podobają ![]() jak to koleżanka powiedziała " mi sie podoba wszystko co sie rusza " a o children nie słyszałam jeszcze ![]() ... i zaginęła ta panienka ![]() hah to za Maksia 5 miejsce też styknie ![]() nom aż tak ![]() to sie ma we krrrrrwi no i ma sie tą świadomość że do czegoś ma sie szczęście
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zimne napoje i lody ;p leżakowanie cudo a wyjsc na dwor to samobojstwo ;D oczywiscie, bierzemy sie ostatnio ogladalam rozmowy w toku... i byl odc. w ktorym pan psycholog powiedzial, zeby codziennie mowic sobie, ze sie jest pieknym i super i w ogole ekstra bomba ze mozna w to nie wierzyc...nie wierzyc sobie...ale mowic to do lustra... na glos i podobno po pewnym czasie dziala... moze tego wyprobujemy ;Pmi tez wszyscy ... i beke ze mnie krecili...do czasu az poznalam moich pilkarzy... od tej pory jakos mi sie przystopowało wszystko i przez rok jestem wierna a wczesniej to był: vin diesel, jude law, gael garcia bernal, hunnam... moze paul walker troszke ;p ale najwiekszego kręćka mialam na punkcie pierwszych trzech co zaowocowalo obejrzeniem wielu fajnych filmow z ich udzialem ;p (z vinem kiedy dostalam kartke urodzinową od kolezanek , a z kolei pozniej postalam rysunek mezczyzny idealnego, ktorego kolezanka mi skleciła z tychze aktorow ;D ju noł... włosy bernala, usta jude'a... cos takiego xD haha)nadal ich uwielbiam...są boscy...ale jednak... przemineli ![]() nom jak widac... nie ma jej juz tu ... a teraz wlasnie skonczylam ogladac 'wykolejony' ... calkiem fajny (z clivem owenem... tez go lubie ksiazke dla ksiazki...film dla clive'a ![]() a teraz ide zobaczyc co w wielkim swiecie czyli na dworze moze juz troche sie ochlodzilo na tyle by moc oddychac ![]() edit: adresy poszly juz do oli
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
hej
wykąpana... z mokrą głową... mialam spotkac sie z kolezanką...ale chyba ona sie nie wyrobi.. wiec nie tracąc czasu na glupoty... wpadlam do was oł jeaaa... ![]() 1 - xabiś znalazł mi sie ;p 2 - mokra kurka olli 3,4, - miro ![]() 6 - meeeen
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
fotki:
1 - mark gonzalez jak go Pan Bog stworzyl ;P 2 - xabi 3,4 - basti i roy ...za dawnych (nawet bardzo XD) ale na pewno dobrych czasow roy...wroc :P5 - klitschko ;P (pewnie nie znacie, bokser popularny w niemczech... znam go z reklam ) i bastka nowa dziewczyna sara XD etsch...6 - moj nowo znaleziony avek slooodki
|
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Fotki:
1 -dźwiganie rurki...ciezka praca ![]() 2 - ach te napięte mięśnie :P 3,5 - chyba komentowac nie musze ... zboczuszkowanie ;D4 - świeca toni ![]() 6 - bastuś i franck
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
fotki:
1 - owen w nowym klubie ![]() 2 - miro wielki polik ;P3 - gäng 4 - słodki smajl daniela ![]() 5 - rense ![]() 6 - lahmik , ach te jego minki a widzicie jakie ma starcze kolano? jak dziadzius... pomarszczone i nienaturalnie brązowe XD
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
focie:
1 - b&b = bananasmilebasti ![]() 2 - lahmik dzis przechodzi samego siebie...a raczej przeczołguje ![]() 3 - miruś :P 4 - bastek ![]() 5 - franck ![]() 6 - otmar ... haha... cicha woda brzegi rwie.... XD
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
fotki:
1,3,4,5 - trochito nie chwalac sie...wczoraj jak wrocilam do domu to ogladalam troche meczu hsv :p sepszyl for him :P:2 - lahmi ![]() 6 - basti znowu na treningach...jak milo patrzec za nim lucio
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
fotki:
1,2 - basti & lucio nochmal ![]() 3 - awww... bommi ... mój boski chichotek ![]() 4 - micho 5,6 - basti po chorobie wrócil naprawde usmiechniety i jakis odmieniony oby nie stracil tylko miejsca w skladzie bedzie dobrze
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
fotki:
1 - lächeln ![]() 2 - hihih... biedny marcell ![]() 3,4 - owen w manu ... pierwsze kroki ;D 5,6 - basti go home ;p czyli wielki powrot
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
ok... na dzis chyba starczy
powoli bede nadrabiac... bo jeszcze full fotek mi zostalo do wrzucenia ale trzeba... musze przeciez miec do czego wracac na starosc dobranoc tri bo widze cie ![]() fotki: 1 - nasz stary poczciwy felix XD soł... w bayernie sie nie powiodlo... moze w wolfsburgu mu lepiej :p (fotki z prezentacji druzyny vfl na nowy sezon :P) 2 - vicky w ameryce XD jeaahhh 3 - krzynio 4 - miro i toni ;D 5 - basti... przeslodka minka ![]() 6 - hah... olli pocher na ręcznej ;p (uwaga...jako zawodnik )
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
misie !!! tak nie może być
ja niedawno wrocilam z opalanka kurcze nom, dlaczego ja nie moge tak szybciutko na murzynka sie opalic ;p od poczatku do teraz ciagle brzoskwinka XD mialam jechac z rodzicami pomagac wybierac tacie garnitur :p ale jakos sie wymigalam rodzice w sobote idą na ślub i potrzebują nowych kreacji xD mama wiec stwierdzila, ze po kostium kapielowy dla mnie nie bedzie czasu chodzic i zrezygnowalam ![]() ide zaraz pod prysznic...juz troche wychlodzilam sie wiec moge isc...chyba szok termiczny mi juz nie grozi ![]() dzisiaj troszke przyjemnego wiaterku nam przywialo ... co prawda pojawia sie on bardzo sporadycznie i delikatnie...ale przy tych temperaturach to cudowne uczucie wczoraj bylo w cieniu 35 stopni... dzis jak wstalam bylo 30 (czyli okolo 9 rano :p)fotki zarzuce wieczorkiem jak wpadne jeszcze i wpadne
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
nadal pusto?
ja wlasnie wrocilam z miasta...myslalam, ze sie usmaze ![]() jest potwornie duszno, gorąco... zar leje sie z nieba...i naprawde chyba bez potrzeby nie ma co wychodzic z domu XDmoje 'wspaniale' kumpele jak zwykle mnie olały... juz mam ich dosc przynajmniej do konca wakacji... bo pozniej musze miec z kim jezdzic autobusem do szkoly ;Pide poodpoczywac gdzies przy wiatraczku, bo po tym lazeniu za garniturem dla taty sie wypompowalam z sil calkowicie ![]() czytalam wlasnie, ze milan chcialby ściagnac do siebie miedzy innymi drogbe i szewe fju fju... nom i oczywiscie dudek w realu...ciesze sie bedzie z metze a dzisiaj mecz werderu z liverpoolem ;p niestety chyba w tv nie ma bo przeszukalam program niemieckich kanalow wczoraj i nic nie widzialam... nawet godziny nie znam xD a bym obejrzala z wielką checia...jak ktos cos wie to sms ![]() dzisiaj byla prezentacja timu bayernu na nowy sezon ![]() fotki dodam wieczorkiem znalazlam tez wywiad z kubą ;p dla niemieckiej tv :p http://pl.youtube.com/watch?v=joxvWEbMSCc z tłumaczem...ale mysle, ze z czasem uslyszymy kube po niemiecku osobiscie ![]() w tym roku mecz z urawa reds gra manu na pewno zapamietam tą druzyne na dluuuuugo :P w koncu to byl moj pierwszy mecz bayernu... jednoczesnie pierwszy mecz poldiego w bayernie
Edytowane przez magda_aparatka Czas edycji: 2007-07-17 o 15:58 |
|
|
|
|
#225 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może rzeczywiście takie mówienie pomaga ![]() mi sie generalnie większość aktorów podoba no i piłkarzy też ale fajna musiała być ta kartka ![]() pamiętam jak mi polecałaś tą książke ![]() Cytat:
2 i 6 Cytat:
to pojechałaś tym Markiem ![]() boksera nie znam a avek super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lahm na solarce był ![]() Cytat:
1 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Miro nawet ładnie wyszedł, jak nie on ![]() Cytat:
![]() a Ty na wesele sie nie wybierasz ![]() Cytat:
Szewa znowu w Milanie ![]() to za mecz
|
|
|
|
#226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ok. 7:30 to ja mam podudkę.. jak tylko mój pies zapiszczy, od razu wstaję i wyprowadzam go na spacer Taka już jestem wyczulona na jego piszczenie, jak na mój budzikA no tak, a Ty pisemny zdawałaś rozszerzony? Czy ustny rozsz, bo już się pogubiłam ![]() Jedno się człowiekowi nie udaje, to w czymś innym moze sie wykazać Ale Ty zasłużyłaś na tak dobre wynikiCytat:
![]() Cytat:
Pierwsze zdjęcie to z kiedy jest? ![]() O ja, co ten Lahmik ma takie kolano Ja to się na odwrót opalam.. nogi mi najpóźniej bierze, heh
|
|||
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc mamy to samo heh ja wstaje przed 10 codziennie no i nie mam psa ![]() dokładnie, dlatego ciesze sie że nie jestem taki zupełnie młot i zdałam tą mature tzn nie uważam tych którzy nie zdali za młotów ale byli lepsi ode mnie i oblali ...zdawałam i pisemny i ustny rozszerzony ehhh, takie gorąco u mnie że nawet odpuściłam sobie dzisiejsze wychodzenie, zostaje w domu i oglądam kryminalne filmy
|
|
|
|
#228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze pomaga... nie wiem...sprobowac zawsze warto ![]() hah...tja... cierpie z tego powodu... bo potem ubolewam, ze za duzo ich na raz... a ja tak lubie jednego wielbic na raz a jak juz mi sie znudzi to znajduje nastepnego ... ;p poza tym ostatnio i tak skonczylo sie na denzelu w. ;pi polecam nadal tez polecam ![]() nie wiem czy byl... moze na jakiejs teneryfie albo innej majorce sie opalil xD ![]() pewnie, ze dupa i to jaka... i na dodatek moja <miszcz>ja... nieee ;p dzis spotkalismy na miescie panne mlodą...i mnie chciala namowic...al teraz to juz nie mam w czym isc XD poza tym ja tam nikogo za bardzo nie znam ;p w moim wieku nikogo nie bedzie...same dojczopochodne wujki i ciocie XD i rodzina mlodej...mam z dziadkami potańcówke sobie zrobic? :Pnom wlasnie chodzą takie sluchy ;D ale inne sluchy mowią, ze czelsi nie ma zamiaru rezygnowac ani z szewy ani z drogby ![]() Cytat:
włączam telewizor, zeby cos gralo XD i akurat zawsze leci na jedynce serial o szkole ... nie pamietam nazwy ![]() nom ... eeee... troche juz ma... z tydzien...moze dwa na prezentacji owenka w manu :P a mi wlasnie tak jak lahmikowi...moje kolana są takie mega bardziej opalone niz reszta... czasem mi sie wydaje, ze wygladają jak brudne ;p Cytat:
tez chyba sobie zapuszcze film mecz werderu z live byl czyli zagranicznych. niestety lecial w tym samym czasie co 'gülcans traumhochzeit' i ogladalam mecz tylko w przerwach programu ;pwynik meczu 3:2 dla live nie ustrzeglam aggera wiec pewnie nie gral ;p ale za to w bremie dwóch panów sobie odchaczylam jutro poszukam po nazwiskach...zaklepuje w kazdym razie ![]() co do 'gülcans traum...' to poprostu napatrzec sie nie moge na nich wygladają na mega szczesliwych...i dlaczego taka niesprawiedliwosc jest na swiecie :P miloscią powinno sie po równo dzielic oooo... poza tym weekend w turcji... aaaachhh chyba jednak juz tego filmu dzis nie obejrze ;D bo znowu bede spac do 10 XD hihiihh... dobranoc ![]() ps: aaa...zapomnialam dodac ...wiecie, ze basti jest nominowany do nagrody najlepszego sportowca...??? na niemieckim JETIX? haha... ja juz zaglosowalam na niego ;P tylko nikomu nie mowcie, ze nie jestem dzieckiem ... ciiiii tajemnica.
|
|
|
|
#229 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Oj pusto tu ja od wcxzoraj maluje płotek na drugim balkonie i jak wchdze na kompa to w takich godzinachTam mozna ducha wyzinoac myslałam ze te kropki z farby mi sie wpala do skory Skakałam sobie po programach niedawno i patrze a na Dsf leciała mecz Lazio ze Stuttgartem było 1:1 ale trafiłam na 55 minute na hurtowa zmiane jaki on cudny i miała okazje bramke strzelic:d frajnie go widziec na boisku nawet w sparinguMagda fajne foty:d szalejesz jak zawsze i wiadziałam ze Xabi sie poajwił tez![]() Byłam dzis na zakupach i wrescie jakim cudem kupiłam sobie sandały ale chyba beda mi jeszce jedne potrzebne na chdzenie tak nie tylko na specjalne okazje![]() Jutro postaram sie szybciej i wiecej zagladac bo ma padac to płotek sobie poczekaA co do Szewy i jego powrotu no to nie bylam bym tego pewna ze to nastapi chyba ze szefowie sie uprza bo podobna niektorzy zawadnicy nie chca widziec go zpowrotem "szczurów" nie lubia :/ nie ze oni tak powiedzieli ja tak mowie bo niestey tak to wygladałam uciekł z tonacego okretu, zdradziła swoj klub dla innego, ale sie zobaczy choc w to nie wiedze ze wroci A drogba nie sadze to dawno chyba przestało byc aktualne Pa ![]() Edit: Najwazniejsza wiadomosc:d Owen strzelił gola w sparingowym meczu czyli 1 po kontuzji dla Newcastle superFotki jutro
'a jeśli herbatę będziesz pił..to daj mi łyk.. gdzieś znajdę ciepły kąt..ogrzeję dłonie i zaraz pójdę stąd' F. Inzaghi & M.Owen Milan Forever Edytowane przez Izka000 Czas edycji: 2007-07-17 o 23:36 |
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sobie poszlam xDa dzieki dzieki... nie mam w ogole czasu na wrzucanie tych fotek, ale musze sie wziasc w garsc... nom ja nie wiem...szewą sie nie interesuje... ani drogbą ![]() ale strasznie dziwnie mi sie ogladalo mecz werderu... bez miro XD taka mysl...gdzie ten miro ...gdzie ten miro xD chociaz dovbrzewiem, ze on juz u nas ;p jednakowoż stwierdzilam, ze mam strasznie dużo swoich bojów w bremie ... z dojczków to fringsi, fritzi, boro poza tym to jeszcze rose i tych dwoch nowych co nie pamietam jak sie nazywaja jeszcze ;0 fju fju... ok, jestem po śniadanku... ide się prysznicowac u mnie dzis pogoda troche zelżała o 10 stopni zeszlo cieplo ;p bo jest ok 25 stopni teraz... slonce znika troche... ( ), ale w koncu da sie zyc chociaz slonce mogloby wyjsc ![]() si ja... do zobaczyska :p póki co...to wrzuce na odchodne fotki z prezentacji timu na nowy sezon ![]() fotki: 1,2 - franck ujezdza ...eeee.... maskotke hah3 - moje boje... na kanapie ;P 4 - caaaały tim ![]() 5 - poldi & otmar 6 - toni robi różki demiemu ... btw: spojrzcie na fote calego timu...jaką sobie fryzure demi zrobil a tak swoją drogą ...pamietacie fotke z tamtego roku? bastka? haha... pozniej ją znajde i wrzuce xD bo mnie rozwala do dzis... ;P
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogole.... do TRI
pamietasz te reklamy powerade albo cos takiego? :P to ty widzialaś reklamę z tym facetem z fotki tutaj?:http://www.bild.t-online.de/BTO/spor...o=2165860.html jesli tak to tak jak mowilam... olli ;d z resztą to ta sama, ktora widzialam ja ;di jeszcze kilka fotek z prezentacji + alan&owen ![]() 1 - kulisy... jak się robi zdjęcia prezentacyjne ...stoi się na stole ;P 2 - bastiś ![]() 3 - poldi sie mizdrzy do fotografa xD gheee 4 - otmar jako poslugiwaczka? ![]() 5 - słiiiit...uśmiechniete buzki...cos co lubie ![]() 6 - alan i owen w szpitalu dzieciecym :P mam wiecej fotek ich...dam pozniej
|
|
|
#232 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malarke tu mamy ![]() Ty Ty Ty od Xabiego to mi z daleka ![]() sandałki z koziej pałki ![]() ![]() za Owena Cytat:
Ribery zboczuch Cytat:
1 - to już wszystko wiemy
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
witam w ten gorący poranek
czas chyba nadrobić wiślackie wiadomości bo opuściłam ich na jakiś czas, o ja niedobra
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Już nawet nie na ławce rezerwowych, ale na trybunach wylądują reprezentanci różnych krajów. Po letnich wzmocnieniach Wisła ma najsilniejszy skład w Polsce. Wyliczać można długo. Żadna inna drużyna nie skompletowała tak licznej i wyrównanej kadry - pisze "Dziennik"
Na Reymonta jest aż 11 aktualnych bądź byłych reprezentantów Polski, do tego kadrowicze z Australii i Czech oraz trzech bardzo dobrych piłkarzy z Ameryki Południowej. Trener Maciej Skorża ma teraz naprawdę trudne zadanie, by wybrać najlepszych z najlepszych. Niedzielan to jeden z niewielu pewniaków do gry. Wraz z Kamilem Kosowskim ma pociągnąć ten zespół. Poprzedni sezon był kompromitacją, jaka nie ma prawa się więcej powtórzyć. Kto może mieć problemy z załapaniem się do składu Wisły? Między innymi dwóch ulubieńców selekcjonera Leo Beenhakkera: Dariusz Dudka i Adam Kokoszka. Pierwszy z nich, jak na razie, przegrywa rywalizację o miejsce w pomocy z Mauro Cantoro i Radosławem Sobolewskim, a drugi nie może przebić się przez parę stoperów Arkadiusz Głowacki - Cleber. I to właśnie młody Kokoszka zbuntował się jako pierwszy. Skorża i dyrektor sportowy Jacek Bednarz mówią jednak zgodnie: "Adam nie jest na sprzedaż, będzie nam potrzebny". Tylko potrzebny gdzie - na ławce? Jako wariant rezerwowy dla kontuzjogennego Głowackiego? To pokazuje być może największy problem, z jakim będzie musiał zmierzyć się Skorża - ujarzmienie ambitnych piłkarzy. Wkrótce mniej lub bardziej otwarcie protestować zaczną kolejni. A wszystko przez kłopoty bogactwa. Choćby w ataku grać może aż ośmiu zawodników. Z nich dałoby się zestawić pierwsze linie dla czterech klubów, a tymczasem trener Skorża musi wyselekcjonować dwóch etatowych snajperów. Takiej konkurencji nie ma w żadnym innym klubie. Małecki, tak świetnie radzący sobie w mistrzostwach świata do lat 20, pewnie wyleci na trybuny... W innych formacjach sytuacja wygląda podobnie. Doszło do tego, że tak uznany piłkarz jak Marek Zieńczuk musiał przekwalifikować się na pozycję lewego obrońcy, bo inaczej przez cały sezon z ławki oglądałby grę Kosowskiego. Wydaje się, że w całym zespole tylko dwóch piłkarzy nie ma konkurentów na pozycjach: Mariusz Pawełek i Marcin Baszczyński. Jeśli trenerowi uda się sprawić, że pozostali piłkarze się nie pozagryzają, trudno będzie komukolwiek wygrać z Wisłą. brawo i o to chodzi ![]() Wczoraj w sprawie sporu między Emilianem Dolhą a Wisłą Kraków obradował Wydział Gier Polskiego Związku Piłki Nożnej. Nie podjął żadnej decyzji. - Sprawa Dolhy została przesunięta na następny wtorek na godz. 17.00 - mówi przewodniczący WG PZPN, Wojciech Jugo.- Przesłuchaliśmy strony, ale brakowało nam jeszcze kilku dokumentów, dlatego z orzeczeniem musimy się wstrzymać. Na posiedzeniu WG obecni byli przedstawiciele Wisły i Lecha Poznań, z którym związał się Dolha. Wisła utrzymuje, iż Rumun ma ważny kontrakt z "Białą Gwiazdą" - Wisła poinformowała bramkarza o wprowadzeniu w życie opcji przedłużającej umowę o cztery lata. Dolha twierdzi, że musiał wyrazić na to zgodę, a tego nie uczynił. szkoda że tak to załatwili ![]() Jednym z najbardziej zmęczonych piłkarzy Wisły po dzisiejszym treningu był nowy nabytek klubu – Andrzej Niedzielan. Z niedawnego piłkarza NEC Nijmegen pot lał się strumieniami. Lecz to nic dziwnego, wszak dla popularnego „Wtorka” był to zaledwie trzeci trening w tym sezonie. Jak pan się czuje po trzecim treningu na Wiśle? - Dobrze się czuję. Trochę ciepło dzisiaj było. A jak pan się czuje po sześciu tygodniach rozbratu z piłką? - Z treningu na trening czuję się coraz lepiej i tak powinienem się czuć. Na pewno sił będzie z czasem coraz więcej, ale nie dość, że ostatnio miałem wakacje to jeszcze dziwna pogoda obecnie w Krakowie panuje Mamy treningi dwa razy dziennie i myślę, że wkrótce dojdę do siebie.Zajęcia prowadzone przez trenera Skorżę są cięższe niż w Holandii, a może lżejsze? - W zasadzie to dzisiaj treningi są już podobne do siebie. Jeżeli jest jakaś różnica w treningach to jest ona niewielka. Wszystko jest kwestią podejścia. Ja chcę dobrze pracować na tych treningach, aby jak najszybciej odzyskać swoją najwyższą formę fizyczną i sportową. No właśnie, kiedy zobaczymy Andrzeja Niedzielana w najwyższej formie? - Dobre pytanie. No ja chciałbym jak najszybciej. Jak już powiedziałem, to będzie też zależeć od treningów i meczów sparingowych, których za dużo przede mną nie ma. Przede wszystkim jednak treningi będą dla mnie wykładnią tego w jakim jestem miejscu. To jest początek i myślę, że szybko dojdę do siebie. A stawia pan sobie jakieś cele, ilość bramek, jaką chciałby pan zdobyć w sezonie? - Nie… Ja się nie bawię w takie rzeczy. Chcę z siebie dawać wszystko w czasie każdego treningu i meczu. To wszystko co mam na ten temat do powiedzenia. mamy Niedzielana
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Na mistrzostwach musiałem grać w pomocy, choć zawsze nienawidziłem tej pozycji. Wolałbym jednak grać w ataku i mam nadzieję, że trener Skorża też będzie mnie widział na tej pozycji. - mówi Patryk Małecki, który wrócił z Kanady, gdzie razem z reprezentacją do lat 20 brał udział w mistrzostwach świata.
Justyna Krupa: To było najważniejsze sportowe doświadczenie w Twojej karierze? Patryk Małecki: Zdecydowanie. Grałem z najlepszymi drużynami na świecie. Trudno byłoby spotkać się z takimi drużynami, jak Argentyna czy Brazylia, nawet w sparingu. Mam nadzieję, że to nie było ostatnie takie doświadczenie i kiedyś zagram w mistrzostwach seniorów. W Was upatruje się przyszłą kadrę Polski na Euro 2012. - Nie miałbym nic przeciwko. Mamy silny zespół i pokazaliśmy, że potrafimy grać w piłkę. Chcielibyśmy się spotkać w podobnym składzie w mistrzostwach Europy, tym bardziej że zostaną rozegrane w Polsce. W tym momencie czujesz się mocniejszy, by walczyć o miejsce w Wiśle? - Nie boję się rywalizacji, bo wracam do wysokiej formy. Takiej, jak za trenera Nawałki Dwie asysty świadczą o tym, że byłeś ważnym ogniwem tej reprezentacji. - Na mistrzostwach musiałem grać w pomocy, choć zawsze nienawidziłem tej pozycji. Już wiem, jak to jest, że, kiedy się zapędzę do przodu, muszę myśleć o tym, by jak najszybciej wrócić. Wolałbym jednak grać w ataku i mam nadzieję, że trener Skorża też będzie mnie widział na tej pozycji. Jak się grało pod okiem Leo Beenhakkera? - Jego rady były bardzo cenne. Po wysokiej porażce z USA powiedział, żebyśmy wymazali to spotkanie z pamięci, że liczy się tylko następne spotkanie. Według Beenhakkera każdy mecz trzeba traktować jakby był pierwszy i ostatni. Mały sie wycwanił ![]() Niewykluczone, że jeszcze przed rozpoczęciem nowego sezonu drużynę Wisły opuści Brazylijczyk Jean Paulista. Piłkarz nie może liczyć na pewne miejsce w składzie drużyny prowadzonej przez Macieja Skorżę i podobno zastanawia się nad ofertą z jednego z zagranicznych klubów. - Nie wiem, czy mam szansę na miejsce w podstawowym składzie Wisły - mówi Brazylijczyk. - Staram się i ciężko trenuję. Jeśli będę grał, to oczywiście chciałbym zostać w Wiśle tylko nie Jaś ![]() Mimo niesamowitego upału, jaki doskwierał trenującym dzisiaj dwukrotnie zawodnikom Wisły, w drużynie Macieja Skorży panowały dobre nastroje, a uśmiechy nie znikały z twarzy większości piłkarzy. Wyjątkiem od tej reguły był Jacob Burns, dla którego trener Skorża nie widzi miejsca w zespole. Z sześciu środkowych pomocników jacy znajdują się w kadrze Wisły to właśnie Australijczyk ma zostać wypożyczony do innego klubu: - Nie mam nic do powiedzenia w tej kwestii – Burns ucina rozmowę na temat swojej sytuacji. Wisła chce wypożyczyć swojego pomocnika, ale póki co nie znaleźli się chętni. Poszukiwania trwają. Nie jest także tajemnicą, że piłkarz z Australii ma stosunkowo wysoki jak na polską ligę kontrakt. Wypożyczając go, Wisła mogłaby na jakiś czas zaoszczędzić na płaconych mu pensjach. Trudno się spodziewać, by Burnsa mógł sprowadzić polski klub. W grę wchodzi opcja zagraniczna. Burns musi zostać
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Telewizja Polska rozważa przeprowadzenie transmisji z meczów Wisły w ramach turnieju Chicago Trophy, rozgrywanego w dniach 27-29 lipca. Wisła zmierzy się w nim z Regginą Calcio i Sevillą.
TVP otrzymała od Wisły, która jest właścicielem praw do transmisji turnieju na teren Polski, ofertę w tej sprawie. Jeszcze wczoraj telewizja publiczna informowała, że nie jest zainteresowana transmisją imprezy. Jednak dziś otrzymaliśmy potwierdzenie, że rozmowy nadal się toczą. Jeśli dojdzie do zawarcia umowy, wówczas mecze pokaże prawdopodobnie TVP Sport. fajnie, bo chce poglądać ten mecz Vlade Marković, którego Wisła testowała podczas zgrupowania raczej nie zostanie piłkarzem naszej drużyny. Serbem zainteresował się bowiem już inny klub, składając mu do tego ofertę. - Będę badał możliwości jego transferu do nas. Na razie jest on daleko od naszego klubu, ma ofertę z innego zespołu i zastanawia się, którą drużynę wybrać. Jesteśmy nim zainteresowani, ale wszystko zależy od tego jak potoczą się z nim rozmowy – mówi dyrektor sportowy, Jacek Bednarz. W Wiśle nikt jednak nie będzie załamywał rąk, jeśli nie uda się sprowadzić lewego obrońcy z Serbii: - Mariusz Magiera jest całkiem sensownym rozwiązaniem. Od początku przekonywałem sztab szkoleniowy, aby dać mu szansę. Jak się u nas pojawił to próbowałem również jego, tak jak i Grzegorza Kmiecika przekonać do tego, aby samemu dali sobie szanse – dodaje Bednarz. szkoda ![]() Rafał Janas, syn byłego selekcjonera reprezentacji Polski - Pawła - będzie drugim asystentem trenera Wisły Kraków - Macieja Skorży. Pierwszym asystentem pozostaje Andrzej Blacha. Sztab szkoleniowy Wisły uzupełni jeszcze jedna osoba - kierownik drużyny. Macieja Musiała, który rozstał się z Wisłą dzień przed zgrupowaniem drużyny w Grosspetersdorf zastąpi Robert Adaszyński. Jego firma organizowała pobyt wiślaków w Austrii, a teraz przez trzy miesiące będzie on pełnił funkcję kierownika drużyny. Niestety, na pytanie dotyczące niedawnego "żelaznego" II trenera Kazimierza Moskala wszyscy w klubie nabierają wody w usta. Prawdopodobnie były asystent Dana Petrescu, Dragomira Okuki i Adama Nawałki nie doszedł do porozumienia ws. współpracy z Maciejem Skorżą. jak przeczytałam Janas to już myślałam że Pawełek
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Sytuacja kadrowa w drużynie Wisły Kraków na nadchodzący sezon zaczyna się powoli krystalizować. Dziś ważyły się losy transferu Andrzeja Niedzielana, w cieniu negocjacji zapadały decyzje dotyczące innych zawodników Białej Gwiazdy.
Zmieniło się stanowisko klubu w sprawie Grzegorza Kmiecika. Trener Skorża potrzebuje wysokiego napastnika dobrze grającego głową, a takie warunki spełnia właśnie Kmiecik. Zawodnik nie do końca sprawdził się na wypożyczeniu w Łodzi, jednak sztab szkoleniowy Wisły wierzy, że może okazać się przydatny drużynie. Podobnie jest z Konradem Gołosiem. Jak wcześniej informowaliśmy, wydawało się, że piłkarz skorzysta z propozycji wypożyczenia do innego klubu Ekstraklasy, jednak trener Skorża życzy sobie, by "Goły" został w Wiśle. Trener ma natomiast wątpliwości co do dwóch innych zawodników. Jednym z nich jest Jacob Burns, który prawdopodobnie zostanie wypożyczony. Kmiecik Do klubów zainteresowanych Konradem Gołosiem dołączyło dziś Zagłębie Sosnowiec. Wcześniej chęć wypożyczenia pomocnika Wisły wyraziły Górnik Zabrze i Ruch Chorzów. Z ostatnich doniesień słyszymy jednak, że trener Maciej Skorża nie jest chętny, by pozbyć się Gołosia, nawet na najbliższe pół roku. W Zagłębiu Lubin nie będzie więcej transferów, chyba że nadarzy się wyjątkowa okazja. A taką, według prezesa "miedziowego' klubu, byłoby wypożyczenie młodego obrońcy Wisły, Adama Kokoszki. - Wydaliśmy wszystkie pieniądze na transfery. Więc nie rozglądamy się już za nikim. No chyba, że coś się nagle wydarzy. Na przykład Wisła zdecyduje się na wypożyczenie Adama Kokoszki. Wciąż go chcemy, ale warunki Białej Gwiazdy są zaporowe. Szkoda, bo w Krakowie najwyraźniej do końca nie wiedzą, co zrobić z tym zawodnikiem - zostawić, sprzedać czy wypożyczyć - powiedział Robert Pietryszyn. - Pojawiła się oferta z Zagłębia dotyczącą Adama Kokoszki - przyznaje Bednarz. - Nie ukrywam, że my interesujemy się dwoma piłkarzami tego zespołu i kłopot polega na tym, że obie strony nie chcą się nikogo pozbywać, a chętnie widziałyby u siebie piłkarzy rywala. Bednarz zaprzecza jednak, by klub prowadził w tej chwili jakiekolwiek negocjacje z mistrzem Polski. ta i co jeszcze
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Ma wrócić stary, dobry Cantoro, a wraz z nimi stara, dobra Wisła? - takie pytanie usłyszał Mauro Cantoro od redaktora "Dziennika Polskiego". Pełen nowej wiary i energii Argentyńczyk bez wahania zadeklarował: - Jesteśmy wielkim klubem, więc musimy wygrywać. Chcemy wygrać ligę w tym sezonie.
Wywiad, którego fragmenty dla Was przytaczamy, został przeprowadzony w całości w języku polskim, bez udziału tłumacza. - Jak się Panu współpracuje z trenerem Maciejem Skorżą? - Bardzo pozytywnie. Mam do niego zaufanie, a to jest dla mnie bardzo ważne. Chcę, żeby wrócił ten Cantoro, którego wszyscy znamy. - Po pierwszej rozmowie ze Skorżą powiedział Pan, że już poświęcił Panu więcej czasu niż Dan Petrescu przez cały jego pobyt w Wiśle. Widać, że macie wspólne tematy. - Ale nie ma już o czym rozmawiać. Muszę dać z siebie wszystko na każdym treningu, w każdym sparingu i w każdym meczu. Tak jak przeciwko Lewskiemu. Tyle, nie ma co więcej gadać. - Ma wrócić stary, dobry Cantoro, a wraz z nimi stara, dobra Wisła? - Jesteśmy wielkim klubem, więc musimy wygrywać. Chcemy wygrać ligę w tym sezonie. - Wrócili Rafał Boguski i Kamil Kosowski, jest Piotr Ćwielong. Ucieszyło to Pana? - Kamil - wiadomo, jaki to jest zawodnik. Boguski miał bardzo dobry sezon w Bełchatowie. Ćwielonga wcześniej nie znałem, ale na zgrupowaniu zobaczyłem, że jest bardzo dobry. - Na Pańskiej pozycji pojawił się konkurent - Tomas Jirsak... - Na każdej pozycji jest konkurencja. Musi grać najlepszy i koniec. - Zawsze był Pan pewien, że zasługuje na grę w podstawowej "11" Wisły. Zostało to Panu? - Tak. Zawsze walczę o miejsce. Czasami się udaje, a czasami nie. - Pierwszy raz udało mi się tak długo porozmawiać z Panem po polsku. - Oj, bardzo było ciężko. Już boli mnie głowa. - Poczynił Pan postępy po tym, jak trener Skorża zaczął apelować do zagranicznych piłkarzy Wisły, by szybciej uczyli się polskiego? - Do mnie trener nic takiego nie mówił. Wszystko rozumiem, co się do mnie mówi, tylko czasem trudno mi odpowiedzieć. - Ale odpowiada Pan dobrze. Wszystko, co Pan mówi, rozumiem. - (Ze śmiechem) Bo ty mnie znasz od sześciu lat. ładnie ładnie ![]() Jesteśmy zdecydowani na transfer Ilie Cebanu - powiedział dzisiaj Maciej Skorża. Bramkarz nie przyjechał z drużyną Wisły do Krakowa, ale w ciągu najbliższych dni powinien zjawić się pod Wawelem. Podczas zgrupowania w Austrii mołdawski golkiper wywarł dobre wrażenie. - To zawodnik regularnie grający w młodzieżowej reprezentacji Mołdawii. Trener bramkarzy Jacek Kazimierski jest zadowolony z jego postawy na treningach. Twierdzi, że przy odpowiednim prowadzeniu, w ciągu roku Ilie powinien być bramkarzem na miarę naszej pierwszej ligi. A może i wyżej - mówi Skorża. Jeśli Cebanu podpisze kontrakt, w najbliższym sezonie ma występować w drużynie Młodej Ekstraklasy. To oznacza, że Wisłę opuści najprawdopodobniej Marcin Juszczyk, który ma zostać po raz kolejny wypożyczony. szkoda ![]() Maciej Skorża nie ma najmniejszego zamiaru pozbywać się z drużyny Adama Kokoszki. - Z mojej strony nie ma zgody na transfer - powtarza trener. Przyszłości Kokoszki miała wyjaśnić się podczas zgrupowania w Austrii. - Nawet wczoraj rozmawiałem z Adamem. Po raz kolejny powiedział, że chce grać w wyjściowym składzie. W tej chwili jest blisko pierwszej jedenastki - mówi Skorża sugerując, że podstawowymi środkowymi obrońcami nadal są Cleber i Arkadiusz Głowacki. - Próbowałem Adama na prawej obronie, bo w tej chwili praktycznie nie ma zmiennika dla Marcina Baszczyńskiego. Bo Michael Thwaite jest przecież teraz bardzo daleko. Adam wypadł na tej pozycji całkiem nieźle, widać, że myśli na boisku. No ale to było tylko awaryjne rozwiązanie. Jego naturalną pozycją jest środek obrony - dodaje trener "Białej Gwiazdy". i dobrze
|
|
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Mający 28 lat lewy obrońca Mirosław Sznaucner nie będzie występować w Wiśle Kraków. Dotychczasowy zawodnik Iraklisu podpisał 2-letni kontrakt z lokalnym rywalem naszych ubiegłorocznych rywali z Pucharu UEFA – PAOK-iem Saloniki.
Kilka tygodni temu mówiło się, że Sznaucner nie chcę już grać dla Iraklisu, co bardzo zainteresowało działaczy Białej Gwiazdy, której wciąż brakuje solidnego lewego obrońcy.Niestety piłkarz zamiast wrócić do ojczyzny wolał pozostać w Salonikach. Nie Wawrzyniak, nie Sznaucner, to może testowany Vlado Marković wzmocni defensywę Wisły? Na dzień dzisiejszy w klubie są tylko: powracający z wypożyczenia Magiera, grający zazwyczaj w pomocy Darek Dudka, młody Mikołaj Kałuda i dopiero uczący się gry na lewej obronie Zieńczuk, więc wzmocnienie tej pozycji jest wręcz koniecznością. jaka szkoda ![]() przypomne jeszcze o U20 ![]() Polska reprezentacja do lat 20 zakończyła udział w Mistrzostwach Świata w Kanadzie. "Orzełki" Michała Globisza nie sprostały faworyzowanym rówieśnikom z Argentyny, przegrywając 1:3 mimo ambitnej gry i gorącego dopingu kanadyjskiej Polonii. Honorowego gola dla Polaków zdobył Dawid Janczyk po doskonałej asyście Patryka Małeckiego. Polska - Argentyna 1:3 (1:1) Bramki: Dawid Janczyk (33.) - Angel Di Maria (40.), Sergio Aguero (46., 86.) Czerwona kartka: Dawid Janczyk (90.+1, za drugą żółtą) Sędzia: Joel Aguilar (Salwador) Widzów: 20 tys. Polska: Bartosz Białkowski - Ben Starosta, Krzysztof Strugarek, Adrian Marek (71. Damian Rączka), Krzysztof Król - Artur Marciniak (74. Mariusz Sacha), Adam Danch, Grzegorz Krychowiak, Tomasz Cywka (77. Łukasz Janoszka), Patryk Małecki - Dawid Janczyk Argentyna: Sergio Romero - Gabriel Mercado, Federico Fazio, Matias Cahais, Emiliano Insua - Angel Di Maria (76. Lautaro Acosta), Claudio Yacob, Ever Banega, Pablo Piatti (84. Alejandro Cabral) - Maximiliano Moralez (89. Alejandro Gomez), Sergio Aguero W kadrze Michała Globisza na MŚ w Kanadzie znalazł się tylko jeden wiślak, Patryk Małecki, który - mimo stosunkowo późnego dołączenia do zespołu - okazał się podstawowym zawodnikiem drużyny i swój udział w pierwszej tak prestiżowej imprezie może zaliczyć do udanych. Patryk wystąpił w czterech meczach w pełnym wymiarze czasowym, zanotował dwie asysty przy golach Dawida Janczyka a po faulu na nim Grzegorz Krychowiak zdobył bramkę dającą niezapomniane zwycięstwo nad Brazylią. Tomas Jirsak, który wczoraj w Krakowie podpisał z Wisłą kontrakt, dziś zjawił się już na obozie treningowym swojej nowej drużyny w Grosspetersdorf. Jego środowe popisy na pewno nie wypadły okazale, ze względu na małą tremę w nowym otoczeniu i dość długą podróż. Jutro 22-letni Czech wystąpi w meczu z Lewskim Sofia. Co ciekawe, z drużyną w dalszym ciągu trenuje "kieszonkowy" pomocnik z Argentyny David Humberto Dahbar. Po raz pierwszy mówiło się o opuszczeniu przez niego zgrupowania jeszcze w piątek. Jego poniedziałkowy 20-minutowy występ przeciwko Universitatei Craiova miał być pożegnalnym w Wiśle. Ale dziś Dahbar nadal trenował wraz z podopiecznymi Macieja Skorży. Z testowanych graczy największą szansę na zasilenie "Białej Gwiazdy" nadal mają bramkarz Ilie Cabanu i obrońca Vlado Marković. o fajnie
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
W nowym sezonie nie tylko Mariusz Pawełek grać będzie z nowym numerem. Na zmianę zdecydował się także Dariusz Dudka, który teraz będzie nosił koszulkę z "czterdziestką-czwórką" na plecach.
Przypomnijmy, że wcześniej zmiany dokonał Pawełek. Zamiast "jedynki" wybrał numer 81, który symbolizuje jego rok urodzin. W sparingach podczas zgrupowania w Austrii Rafał Boguski grał z numerem dziewiątym, a Piotr Ćwielong z jedenastym. Z kolei Kamil Kosowski wrócił do "swojej" piątki. Wcześniej grywał z nią Jean Paulista, który w Grosspetersdorf przywdziewał trykot z numerem 10, ostatnio należący do Nikoli Mijailovicia. Nie wiadomo jednak jeszcze czy wyżej wspomniani grać będą w lidze właśnie z tymi numerami o prosze ![]() Czeski pomocnik Tomas Jirsak pomyślnie przeszedł wszystkie badania medyczne i podpisał pięcioletni kontrakt z Wisłą. Według nieoficjalnych informacji Wisła zapłaci dotychczasowemu klubowi zawodnika FK Teplice około 700 tysięcy euro. Reprezentant czeskiej młodzieżówki uda się teraz do austriackiego Grosspetersdorf, gdzie na zgrupowaniu przebywa zespół "Białej Gwiazdy". Jirsak rozpocznie treningi z nowym zespołem, a w czwartek prawdopodobnie wystąpi w sparingowym spotkaniu przeciwko Lewskiemu Sofia. Grzegorz Kmiecik otrzymał szansę dłuższej gry w meczu z rumuńską Universitateą. Wykorzystał ją, strzelając pierwszą bramkę spotkania efektownym wolejem. Powracający z wypożyczenia napastnik chce walczyć o miejsce w drużynie, z którą wiele go łączy. Jakie odczucia wywołała ta Twoja pierwsza bramka w tegorocznych przygotowaniach? - Na pewno się z niej cieszę. Bardzo chciałem pokazać się trenerowi. Zobaczymy co dalej - będę pracował na treningach i zrobię wszystko by zostać w tym klubie. Konkurencja w ataku jest spora. Jakie widzisz szanse na pozostanie? - Skupiam się, żeby załapać się do szerokiej 25-osobowej kadry. Myślę, że mam spore szanse, bo trener szuka wysokiego napastnika. W każdym treningu muszę udowadniać, że jestem w nim właśnie ja. Myślę o tym pozytywnie - zobaczymy po obozie. Jak reagujesz na takie uwagi trenera jak te podczas dzisiejszego treningu: "Grzesiu, nie biegnij tutaj, ustaw się w tym miejscu!"? - Każde podpowiedzi czy to chłopaków czy trenera słucham i staram się skorygować swoje zachowanie. Na pewno mi pomagają. Wiadomo, że grałem w innych, słabszych klubach. Wisła dla mnie była priorytetem, zawsze chciałem zagrać z "Białą Gwiazdą" na piersi. Takie uwagi, nawet żarty chłopaków żebym "trochę pobiegał" mobilizują - staram się grać tak, żeby potem nie było podobnych docinków. Na wypożyczeniach rozwinąłeś swoje umiejętności. - Z tymi wypożyczeniami jest różnie. Pierwszą rundę się gra, potem druga runda, ale wiadomo że po niej wraca się w czerwcu do swojego macierzystego klubu. Trenerzy mówią wprost, że sięgają po innego napastnika, którego chcą wypromować, na którego chcą stawiać i później korzystnie go sprzedać. Ja jestem tylko wypożyczony, siedzę na ławce, wchodzę z niej gdy jest kontuzja... Najlepszym rozwiązaniem jest, żebym podpisał kontrakt na 2-3 lata i spokojnie pracował na to, żeby grać od początku do końca. Wisła to "Twój" klub? - W Wiśle wychowałem się, jak miałem pięć lat tata zawiózł mnie na trening. Wiadomo, że jest sentyment. Tym bardziej, że ojciec tu grał, strzelił 153 bramki i ja też chciałbym wystąpić przed krakowską publicznością. Wiadomo - w sercu jest Wisła! Ale zobaczymy, czy będę mógł w niej grać.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:07.

to Gael tam gra 

tak wiec razem bierzemy sie do robotki
) to babel byl w trakcie krecenia wiec sie nastawilam, ze kiedys go obejrze 

... mój boski chichotek 

jest potwornie duszno, gorąco... zar leje sie z nieba...i naprawde chyba bez potrzeby nie ma co wychodzic z domu XD

taka mysl...gdzie ten miro ...gdzie ten miro xD chociaz dovbrzewiem, ze on juz u nas ;p jednakowoż stwierdzilam, ze mam strasznie dużo swoich bojów w bremie