|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Cytat:
Polskie 80 E/F lub 85C/D. Obwód mierzyłaś na wydechu ścisło? |
|
|
|
|
|
#632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo to 80 mnie uwiera dlatego wnioskuje, ze jest za Male. Jednak okazało się, ze zle mierzyłam i pod mam 95 a w piersiach w miękki staniku bez push upa 110 ja głupia :P |
|
|
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, pomożecie?
Zamówiłam sobie staniki przez internet i teraz zaczynam żałować Generalnie moim problemem są dość obwisłe piersi i rozchodzące się na boki. Wcześniej nosiłam 70 D, ale w końcu się zmobilizowałam do zmiany i wg. kalkulatorów wychodziło mi 70 E (76 cm pod biustem, 93-95 w zależności od okresu, w biuście) i niby jest dobre to 70E, ale ciągle mam wrażenie, że i tak te piersi tak smętnie zwisają i nie są całe w miseczce (ale po bokach już tak |
|
|
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#637 |
|
Przyczajenie
|
Ja mam 65G (wcześniej H, ale schudłam i oczywiście pierwsze co, to zleciało z piersi
(( ) i ciężko znaleźć na mnie bardotkę. Nie chcę kupować bardzo drogich biustonoszy, ale może wiecie, gdzie znalazłabym bardotkę w takim rozmiarze do 100zł?
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#639 |
|
...
|
Gdzieś w Poznaniu stacjonarnie znajdę Effuniaki?
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy! Otóż chcę sobie kupić stanik, obmierzyłam się pod biustem i w biuście i szukałam w necie mniej więcej jakiego rozmiaru mam szukać i kurde co firma to inny rozmiar, bo raz mi wychodzi 85E (teraz taki mam na sobie) w innej firmie wyszło mi 89F a w jeszcze innej 80DD
a patrzyłam na tabelki tych firm. Pomóżcie mi bo albo ja się źle zmierzyłam albo nie wiem.Obwód pod biustem na wydechu - 83 obwód w biuście - 102 |
|
|
|
|
#641 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, 2 sprawy:
1) co z dwoma nierównymi piersiami? U mnie różnica jest znaczna. Albo jeden cycek mi się wylewa, albo do drugiego mogę włożyć parę skarpet:P Macie jakieś triki? Wolałabym nie chodzić z zawiniątkiem/ watą itd w staniku:P Można gdzieś kupić takie wszywki? 2) Szpiczasty biust. W większości staników mam 'pusto' na dole miseczki. Byłam kiedyś u 'brafitterki' i powiedziała, że mam nie wymyślać Macie taki sam problem? Polecacie jakiś model, typ stanika? |
|
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2) masz na myśli kształt stożkowy biustu? on jest trudny w ubraniu, próbuj z krojem bardotka/halfcup, takim gdzie górna krawędź jest nad linią sutków ale minimalnie.
|
|
|
#644 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny.
ostatnio kupiłam przecudną sukienkę. Nie ma rękawów i niby nie jest za bardzo wykrojona pod pachami, ale po jej ubraniu widać biustonosz (część miseczki w okolicach od fiszbiny do środka). Przy dobrym ułożeniu ramiączek i miski prześwit jest widoczny, a jak poluzowałam ramiączka i biust lekko opadł to wówczas sukienka lepiej się dopasowała pod pachą. Czy są jakieś biustonosze, które jakoś lepiej się ukryją? Bo z sukienką nic nie pokombinuje. |
|
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio przerabiałam sukienkę na wesele, do niej strapless i było idealnie
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki Ci dobra kobieto ![]() Przypomniałaś mi, że w szufladzie mam właśnie taki jeden. Strapless przy mojej sukience rzeczywiście daje radę. Tylko chyba muszę rozglądnąć się za innym modelem do sukienki. W moim szycia na miseczkach zbiegają się na środku i wygląda to pod spodem jakby mi było zimno ![]() Chyba, że i na to są magiczne sposoby, żeby dało się jakoś ukryć szycia? |
|
|
|
|
|
#647 |
|
Przyczajenie
|
Wybieram się dziś na zakupy triumph/calzedonia. To będzie mój pierwszy "lepszy" biustonosz, dlatego chcę aby był dobrze dopasowany. Mam 21 lat, do tej pory nosiłam albo takie za kilkanaście złotych, albo takie, które dostałam od kogoś (La Senza 70/75 B). Były one na mnie za duże w obwodzie i miały za małe miseczki. Podejrzewam, że powinnam szukać 65 C (a może D)/70C
Moje wymiary to: Ciasno pod biustem - 67 cm Luźno w - 82 cm Luźno zwis - 84 cm Bardzo proszę o poradę jaki biustonosz powinnam kupić. |
|
|
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#649 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą dziwię się jak wytrzymałaś tyle czasu w niewygodnych stanikach Gratuluję wytrzymałości
|
|
|
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Glodomorek Czas edycji: 2014-08-31 o 15:37 |
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ava jest za ok. 80 zł, Gaia też dosyć tania. Polskie marki można dostać do 100 zł. |
|
|
|
|
|
#652 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Witam
no to i ja dojrzałam do uświadomionych staników .Zaczęłam poszukiwania od ustalenia rozmiaru i ... niestety podane poniżej linki nie działają ![]() Cytat:
|
|
|
|
#653 |
|
Rozeznanie
|
http://www.atlastravel.pl/mariska/bledy.php
jak też nie działa, to pierwszy link w google po wpisaniu kalkulator mariski
|
|
#654 | |
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
|
|
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
Pytalam w innym wątku , ale widzę ,że tu jest temat bardziej rozwinięty.
Noszę 70 D,75C jednak wiem ,że to nie są odpowiednie rozmiary dla mnie. Miseczka w 75c mi pasuje , ale obwód jest znacznie za duzy. 70 D niektóry bywają za małe - w zaleznosci od fasonu ,albo spłaszcza mi biust , albo biust sie wylewa. Mam pełne piersi. Ale nie o fason pytam , bo już wiem jaki powinnam nosić . Mam straszny problem z określeniem wlasciwego rozmiaru. Obwod pod biustem mam 61.5 , więc rozumiem ,ze powinnam nosic rozmiar 60. Ale co z miseczką ? Mam 77-79cm w biuście - wg róznych sklepów internetowych mam rozmiar 60AA-60B , ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć skoro miseczka w 70D bywa za mala. Jak to wszystko rozgryźć ?? |
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#657 |
|
Rozeznanie
|
niech mi ktos powie, czy miseczka DD jest mniejsza czy wieksza od D
|
|
|
|
|
#658 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#659 |
|
Rozeznanie
|
hej
![]() Może ktoś coś poradzi... olśniona tym tematem i swoimi starymi, poszarzałymi biustonoszami zmierzyłam się i zamówiłam 2 biustonosze przez internet. Firma, u której zamówiłam pozwala na to, żeby w ciągu iluśtam dni po otrzymaniu zwrócić towar. Tak więc: Jeden biustonosz pasuje jak ulał w życiu nie miałam na sobie takiego! Całe życie żyłam w przeświadczeniu, że moim rozmiarem jest 75B Drugi biustonosz niestety nie pasuje. Nie chodzi jednak o rozmiar, tylko o to, że po prostu jakoś nie leży... Jest to biustonosz soft, prześliczny. Leży ok, kiedy stoję wyprostowana, ale kiedy tylko podniosę ręce lekko do góry to ramiączka robią takie wgłębienie z boku biustonosza. Tak jakby nie trzymały całej miseczki. Z resztą na jednej piersi jest ok poza tym wgłębieniem, a od drugiej odstaje i chyba wcale jej nie podtrzymuje, choć moje piersi są przecież symetryczne. Myślicie, że to kwestia szycia? Czy może to wgłębienie od ramiączka w dół to norma w biustonoszach soft? Szkoda mi tego biustonosza całkiem zwracać, bo przejrzałam już pierdyliard stron z biustonoszami i żaden inny mi się tak nie podoba, mogłabym spróbować albo wymienić, albo sama go poprawić. |
|
|
|
|
#660 |
|
Zadomowienie
|
no i przyszedł czas i na mnie..
całe życie nosiłam źle dobrany biustonosz, w zeszłym roku poszłam do braffiterki, teoretycznie dobrała mi ten stanik ( zapłaciłam krocie), ale i to chyba jednak nie to. Jak założę go rano, nigdzie nie idę/biegnę/skacze to jest ok. Ale jak już się intensywniej poruszam to wyłazi wszystko z przodu..Dodam , że ostatnio urósł trochę. Dobrano mi 75E, wymiar pod biustem:76cm , w biuście:100cm Pomoże ktoś?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

a patrzyłam na tabelki tych firm. Pomóżcie mi bo albo ja się źle zmierzyłam albo nie wiem.