![]() |
#2731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Kiara - kolejny raz juz chyba pisze, ze Cie podziwiam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Szybkawolna - Butelek jeszcze nie mam, ale kupie TT (2 narazie mala i wieksza i 2 smoczki) ale to tylko ze wzgledow wizualnych, bo chyba roznicy nie ma jakie kupisz, laktator mam od kolezanki, sterylizatora nie kupuje napewno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Wtajemniczenie
|
na pociechę wygrałam aukcję z tym drugim płaszczykiem
![]() 20zł ![]() 32zł z przesyłką ![]() ![]() jak się okaże, że fajny to za 70zł mam dwa zaje**iste płaszczyki na jesień ![]() mój tż mówi, weź może idź na zakupy do galerii czy coś ![]() ![]() mówi, że chyba zostanie ten tydz z nami.... w sumie, może to i lepiej? razem będzie raźniej to wszystko ogarnąć.....
#2733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wczoraj mierzyłam mamy kurtkę taką sportową i jest ok, więc sobie ją pożyczę, tylko ona jest bez ocieplenia, ale to wrzucę jakiś sweterek pod nią, jak będzie zimno i będzie ok ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- ja się powoli zabieram za porządki, mąż pomalował wreszcie pokoik, a sprzątania jak się domyślacie mam sporo heh ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Powodzenia na wizytach życzę ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Wtajemniczenie
|
Ja zdaje się siku zrobiłam, tak mi sie wydaje, podczas parcia, bo nikt mi tym głowy nie zawracał, szybko salowa sprzątnęła podłożyli nowy zestaw do przyjęcia dziecka i tyle.
Kupy nie zrobiłam, ale tez samo mnie przeczyściło przed porodem. Parcie to takie robienie ogromnej twardej kupy. Ogolić się najlepiej w okolicach ujścia pochwy, na wypadek ciecia, ja miałam w bok. Syn w przedszkolu, oddałam krew, przed wizytą muszę odebrać wyniki.
#2735 |
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki
![]() Jak tam pierwszy dzień szkoły i przedszkola ? ![]() Jem śniadanko i zabieram się do nadrabiania
#2736 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szybkawolna - ja będę zamawiać zestaw startowy albo antykolkowy z TT raczej, jakoś nie wiem czemu ale bardziej mi pasi TT ale sama nie wiem czemu ![]() listę mogę Ci wysłać ale podaj mejla, mam zapisaną w wordzie ![]() Cytat:
![]() Wszystkim pierwszaczkom i mamusiom pierwszaczków i starszaczków i przedszkolaczków życze udanego dnia i mało stresu ![]() za wizytujące mocne kciukaski ![]() no dobra biorę się za pracę, potem chyba w końcu zamówię koszyczek z gemini bo już wisi kilka dni i widzę że parę produktów wyszło z magazynu;/
![]() |
#2737 |
Wtajemniczenie
|
Keithlyn, okaże się po powrocie, mój to już weteran, ale nowe dzieci, nowa sala, panie się zmieniły, jedna bardzo fajna poszła na zwolnienie z powodu zagrożonej ciąży
![]()
#2738 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Witam się z rana. Właśnie wróciłam z glukozy. czuję się fatalnie ![]() Położę się na trochę to może mi przejdzie. Później Was doczytam i się poudzielam. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
#2739 |
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie i zabieram się za nadrabianie postów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Mamom życzę by były dzielne i dobrze zniosły pierwszy dzień przedszkola/szkoły. Pogoda się popsuła. Taka szarość za oknem. I chłód czuć nawet w domu. Chyba zakopię się w herbatką i książką w domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Wtajemniczenie
|
Paulina, moze się trochę zdrzemnij? Pij dużo, odpoczywaj, oby wynik był dobry
![]() ![]() Cześć Aleska
#2742 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba bym wolała lewatywę niż późniejszą wpadkę. O ile zakładam, że na położnej to wielkiego wrażenia by nie zrobiło to jednak planuję poród rodzinny i nie chciałabym zrobić kupy przy mężu. On dużo już widział ale tej granicy nie chciałabym przekroczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Wtajemniczenie
|
Laski na szybko pomoc potrzebna :
Odebralam wyniki a nie ma mojej ginki, mam glukoze 142 , zelazo w normie a transferyne za wysoką.. o co kaman?
#2745 |
Zadomowienie
|
Czyli na personelu porodowki kupa wrazenia nie robi. Dla nich pewnie to normalka
![]() a jak w szpitalu lewatywe robia? mi TZ goli i teraz w ciazy zawsze mowie ze ma golic na zero ;-) jak myslicie. TZ wylicytowal pake z allegro na ciuszki w rozmiarze na 6-12 miesiecy. Myslicie ze jest sens prania ich teraz w proszku dla dzieci? bo na wiosne chyba bede musiala prac na nowo?
#2746 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuku za dziewczyny, których dzieciaczki idą do przedszkola dzis. Wielkie wydarzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Raczkowanie
|
Kiara - czytam o twoich przebojach z nerką
![]() ![]() Monian, ja pod wpływem tego forum zamówiłam rożek i kocyki minky ![]() ![]() A tak w ogóle, to piękne łóżeczko ![]() Ha, odpada mi kupno płaszcza ciążowego ![]() Dziewczyny, macie namiary na jakieś fajne ochraniacze na łóżeczko 160 cm. Chodzi mi o ochraniacz na całą długość łóżeczka i bez żadnych misiów, żyrafek i kotków, tylko najlepiej graficzne wzory: kropy, paski lub zygzaki. Pozdrawiam, jako początkująca w III trymestrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Swoja drogą mój mąż miał dzisiaj skurcz łydki w nocy i rano stwierdził, że jak takie są bóle porodowe, to masakra. Ja mu mówię że chyba sa bardziej bolesne, (tak mi się widzi) na co on, to chyba nie wiesz jaki miałem skurcz. Wydaje mi się że skurcze łydek mogą być bardzo bolesne (sama miałam parę razy takie że budziłam się z płaczem i krzykiem) ale porodowe chyba są silniejsze? Porównywałyście wczoraj a mogłybyście się odnieść do skurczy łydek? ![]()
![]() |
#2749 |
Rozeznanie
|
Witajcie,wpadlam na chwilke i okazalo sie,ze znow 6 str do nadrobienia..eh..eh..ale pedzicie
![]() ![]() ![]() czekoladko...Tz tez dzis wizytujesz,3 mam kciuki i za reszte dziewczyn jesli jeszcze ktoras do nas dolancza ![]() ![]()
#2750 |
Zakorzenienie
|
Kiara, trzymaj się dzielnie!
Powodzenia na dzisiejszych wizytach, dziewczyny ![]()
#2751 | ||||||
Zakorzenienie
|
witam się! młoda w przedsszkolu, do 16 mam wolną chatę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w panikę wpaść nie mogłam, bo bardzo mi nie po drodze do szpitala ![]() Cytat:
![]() 1. ja zupełnie nie mogę przyrównać skurczów porodowych do bólu miesiączkowego. jak mam okres to mnie boli stale, falami - mocniej-słabiej-mocniej-słabiej, ale boli cały czas. jeśli chodzi o skurcze porodowe to w trakcie skurczu miałam uczycie wielkiej, żelaznej obręczy która mnie bardzo boleśnie ściska na odcinku od żeber do końca tyłka, z każdej strony, ale między skurczami bólu nie czułam żadnego. skurcze początkowe, do 4-5cm rozwarcia, były o takim mniej wiecej nasileniu miesiączkowych, nie robiły na mnie specjalnego wrażenia. te późniejsze, od 5 do 10cm - wyższy poziom hardkoru. dla mnie na granicy wytrzymałości, ból aż do mózgu. skurcze parte - najwyższy poziom hardkoru. nie do wytrzymania i zdecydowanie powyżej mojej granicy wytrzymałości, ja naprawdę NIE WIEM jak ja podczas tego nie umarłam. bo to naprawdę było takie "SORRY ALE JA KUR*A UMIERAM". serio. byłam pewna, że umieram z bólu. 2. ja nie rozróżniałam brzusznych od krzyżowych. jak wyżej napisałam - obręcz, która ściska z każdej strony, także bolały mnie i brzuch, i plecy ![]() 3. jest możliwość. podobno "jak już się rodzi to się wie na pewno ze to poród". e tam. jak już mówiłam skurcze do 5cm nie robiły na mnie żadnego wrażenia i gdyby nie to, że mi sie sączyły wody to nie tylko nie wpadłabym na to, żeby jechać do szpitala, co w ogóle bym nie zauważyła że cokolwiek "nowego" sie dzieje, bo takie skurcze, o takim nasileniu miałam od miesiąca przynajmniej. jak już przeszło do tych mocniejszych no to tak, tego się nie da z niczym pomylić ![]() a parte można pomylić z ostrą biegunką ![]() ![]() 4. moje początkowe były bardzo lajtowe. na KTG pisały się jakieś słowackie Karpaty, a ja czułam się jak podczas okresu i to naprawdę nieupierdliwego. "auć auć" - tak, ale na kolana nie padałam ![]() ![]() 5. w moim przypadku NIE ![]() ![]() ![]() 6. ja nie wymiotowałam, nie zemdlałam chyba, choć podczas partych nie za bardzo był ze mną kontakt, ja zwyczajnie byłam pewna że UMIERAM ![]() chyba któraś z moich koleżanek twierdziła, ze sraciła przytomność z bólu w trakcie I fazy. docucili ją i dali jej zzo. wg relacji położnej ze szkoły rodzenia ponoć 70% kobiet wyrzuca coś z siebie oprócz dziecka podczas porodu, pozostałe 30% abo się dobrze wyczyściły, albo miały lewatywe ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() butelki biorę TT, wypróbowane przy starszej. podgrzewacz mam, nie wyobrażam sobie życia bez niego (ale młodej nie karmiłam piersią i Jerza raczej też nie będę). laktator mam stary ręczny, innego nie kupuję. obstawiam że nie będzie mi potrzebny. sterylizatora nie miałam, wygotowywałąm butelki w garnku. strasznie to było upierdliwe (przypominam, że nie karmiłam piersią, więc przy stanie 4 butelek w domu trzeba je było wygotowywać 2x dziennie), niejednokrotnie przy wyciąganie butelek czy smoczków z gara się wrzątkiem poparzyłam, bo coś w butelce zostało i mnie pochlapało. rozważaliśmy czy kupić sterylizator czy się bez niego obejdziemy i wyszło nam, że chcemy mieć. przy dziecku, a zwłaszcza dwójce jażde 5 minut jest ważne, a gotowanie tych butelek jednak będzie trwało. sterylizator kupuję parowy TT, bo bedzie dopaswany do butelek; mikrofalowego nie miałabym jak używać bo nie uznaję mikrofali i zwyczajnie nie mam kuchenki mikrofalowej ![]() moja lista z gemini: biały jeleń mydło w płynie 1 chusteczki huggies 2 femibion classic 1 femibion natal 2 3 gaziki leko 1 majtki poporodowe jednorazowe 1 oilan baby krem na ciemieniuchę 1 oilan balsam 1 oilan szampon 1 oillan krem do rąk 1 oillan płyn 1 pieluchy bella happy mini 1 pieluchy newborn bella 1 płyn do płukania bialy jeleń 1 proszek do prania 1 woda termalna 1 alantan maść 5 aspirator frida 1 bebilon HA 1 bebilon pepti 1 biogaia 1 gaziki jałowe 5x5 10 krem na zimę pielęgnacyjno ochronny oillan 1 maltan 1 medela kubeczki 2 płyn HI prebiotyczny biały jeleń 2 podkłady poporodowe bella mamma 6 podpaski bawełniane bella medica 2 sudocrem mały 1 termometr microlife 1 windi 1 wkładki laktacyjne baby ono 1 Cytat:
![]() Cytat:
![]() jest bardzo fajna, a ja nie mogłam jej znaleźć u siebie w kompie ![]() ![]() (literek po Tobie nie będę papugować bo mnie akurat trafiło na haftowane imiona dzieciaków w ramkach - ale na czcionkę jeszcze się nie zdecydowałam ![]() ![]() TO MINIE!!! ![]() ![]() tylko nie ustępuj i nie pozwalaj mu zostać w domu jak bedzie błagał i prosił ![]() ![]() muszę coś zjeść!!! a potem może usiądę do szycia? skończyłam w sobotę szyć moją sukienkę "wyrzut sumienia" (czekała na dokończenie od 1,5 miesiąca ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Zakorzenienie
|
Kasia to jest wynik po 1h czy po 2h? Moja gin mówiła, że powyżej 140 kieruje do diabetologa.
aleska który kocyk i rożek zamawiałaś? Edytowane przez Monian Czas edycji: 2014-09-01 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo masz za wysoką? transferryna odpowiada za (w skrócie) transport żelaza we krwi. przy anemii często ten wskaźnik jest podwyższony - jest to jakby skutek uboczny anemii (żelaza mało, to organizm robi wszystko żeby szybciej transportować to, co jest). pewności 100% co do tego nie mam ale tak pamiętam. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
sobie wspominam mój poród, i w moim przypadku najgorszy, najbardziej dramatyczny skurcz łydki (a miewałam różne ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Raczkowanie
|
Witam w 30 tygodniu
![]() Kira bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.Na pewno będzie! Gratuluje nowy tygodni i trzymam kciuki na wizytujace. Mi też się włącza syndrom, że nie zdążę ze wszystkim. W weekend trochę zaszalałam na zakupach bo w h&m była zniżka -20% na ubranka dziecięce. Poniżej moje łupy Kupiłam jeszcze body i pajace ale nie mogę załączyć zdjęcia ![]() Edytowane przez dysia Czas edycji: 2014-09-01 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Raczkowanie
|
Zamawiałam na allegro od użytkownika MakaszkaHandMade
Rożek oraz kocyki: zwykły i taki z wypelnieniem (to taka właściwie kołderka). |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie tylko lepiej! U nas spokój, jak odprowadziłam M. to akurat w grupie jedna dziewczynka popłakiwała, że deszcz będzie padać ;-) ja na nieszczęście trochę tam za długo byłam i M. chciała jeszcze, żebym szła z nią myć ręce przed śniadaniem, ale pani jakoś odwróciła jej uwagę jakimś łazienkowym czyściochem, dzieć puścił moją rękę, powiedział 'papa' i tyle się widziałyśmy. Zobaczymy, jak ją odbiorę koło 14:30 ;-) Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do mdlenia, moja znajoma z wyczerpania padła przy pierwszym i wołała, że już nie da rady, że rezygnuje i w nosie ma takie akcje ![]() Silesianna, strasznie mnie nurtuje Twój nick, bo początek masz taki śląski, a ja jestem krzewicielką śląskości ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Ciekawe ile czekoladki mała juz wazy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo mają taką małą buteleczkę z już gotową "enemą" albo mają taki specjalny worek z wężykiem, tam dają wodę najczęściej z mydlinami ( około 0.5litra) w obu przypadkach wkładają ci tę końcóweczkę nasmarowaną wazeliną wiadomo gdzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.