![]() |
#1231 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
jussi dziękuję za podpowiedź
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Linka ja codziennie jestem przerazona jak myślę o porodzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Rozeznanie
|
sasia, te czarnobiałe książeczki są na pewno w empiku
![]()
#1233 |
Zadomowienie
|
ja teraz oddam pokłony mojej mamie która do tej pory trzyma baśnie braci grimm, o koniku garbusku, dzieci z bullerbyn (ostatnio zatęskniłam za tą książką) generalnie różne pozycje z mojego dzieciństwa...
chociaż tak sobie myśle... może nie kryminały ale książki które wybieramy dla siebie przecież też można czytać takiemu maleństwu...sensu i tak nie załapie a dla nas to będzie element dorosłego świata w codziennym guganiu... co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Raczkowanie
|
ja mam uczucie takiej ociężałości, brzuch mam taki pełny w środku, że aż sama sie zastanawiam gdzie ja to dziecko dalej upchne, a mój kochany mężulek codziennie rano budzi mnie całuje dzidziusia i pyta jak tam mój grubasek spał jakoś na początku mi to nie przeszkadzało, ale w takie dni jak dzisiaj to troche irytuje....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Rozeznanie
|
Paulinkus dzięki za linki
![]() Dziewczyny mam dziś wizyte, trzymajcie proszę kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też!!!!! a raczej co bedzie po porodzie ![]()
![]() |
#1237 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że na początku spokojnie możesz czytać książki "świata dorosłego". Dziecko nie rozpoznaje słów, ale rozpoznaje intonację i tzw. pochodzenie słów. Podobno rozpoznają język rodziców tzn. polski od obcego. Brzmi im to znajomo. Cytat:
http://www.empik.com/jakie-to-ciekaw...5535,ksiazka-p No i jest ich cała seria. Później są taki wprowadzające kolor. Też fajne. http://www.empik.com/jakie-to-ciekaw...5535,ksiazka-p Ja póki co, znam tylko teorię. Ciekawe jak to wypadnie w praniu ![]() Linka, ja też boję się bardziej tego, co będzie po porodzie niż samego porodu. ostatnio oglądałam program, polską wersję porodów i generalnie poród nie wydaje mi się taki straszny. Masz zadanie i musisz je wykonać. Ale jak sobie pomyślę o karmieniu, zmienianiu pieluszek, delikatnych rączkach i kruchym ciałku to mnie przeraża. No i płacz... Oj będziemy płakać razem ![]() Edytowane przez jusssi Czas edycji: 2014-09-01 o 10:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Raczkowanie
|
hej dziewczęta... ja boję się z kolei że druga to będzie przeciwieństwo pierwszej, której wszyscy nam zazdrościli... ona mając 4 lata w nocy śpi po 12-14 godzin a jak była malutka prawie spała cały czas... jest mega spokojnym dzieckiem, takim dorosłym
![]() wszyscy straszą że druga da popalić, strasznie sie tego boje... poza tym boje się że umrę przy drugiej cesarce, jakoś boję się zatoru wodami płodowymi a na to nie ma ratunku i wyboru... ' Boję się że nie pokocham młodszej jak starszej, nawet wybierając mleko czy coś... może wybrałabym to lepsze ale nie mogę jak starszą córkę karmiłam nanem... mam taki syndrom równych szans... dlatego drugiej też nie zamierzam karmić piersią dłużej niż 6 tyg, bo starszej tyle dałam... to samo tyczy się wszystkich kwestii... głupie to może ale ja nie mogę spać przez te myśli....
![]() Laura ![]() Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-09-01 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Wtajemniczenie
|
Sofia tesciowa mi opowiadala ze jak byla w ciazy z siostra mojego tz to miala takie same obawy wzgledem ze nie pokocha jej tak jak jego,a potem jak po paru dniach wrocila z nia do domu to znowu on sie jej wydal taki duzy,samodzielny a ona malenka potrzebujaca jej bardziej od niego... Mysle ze to wszystko przyjdzie samo naturalnie...
Co do porodu to jestes pewna ze bedziesz miala cesarke ?? ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Aaa i ![]() ![]()
#1240 |
Wtajemniczenie
|
A mnie się udało tylko badanie moczu zrobić, a okazało się, że na badanie dot. poziomu glukozy trzeba się specjalnie w moim laboratorium zapisywać, o czym nie wiedziałam
![]() ![]() Poza tym próbowałam się zapisać do szkoły rodzenia przy szpitalu, ale nie ma już miejsc. Szukam więc dalej. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Was też tak zgaga męczy?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Ej nie straszcie zatorami, ja nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego
![]() Teraz już też nie chce rodzić ![]()
#1242 |
Raczkowanie
|
ech przepraszam, nie chciałam straszyć...
tak, jestem pewna co do cesarki- tak jak Linka boję się, ja to chyba nawet psu bym zrobiła cesarkę ![]() ![]() dolores, ja czasem mam zgagę, ale tak to bardziej tchu mi brakuje w nocy... nie mogę się przemóc do leżenia na lewym boku więc spię na prawym, na wznak lub... na brzuchu... ![]()
![]() Laura ![]() Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-09-01 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do porodu to ja się nastawiam na naturalny, ale nie wiadomo - okaże się w grudniu - boję się jak cholera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Rozeznanie
|
nie wiem o jakich zatorach mówicie
![]() i jak jest z tym spaniem/leżeniem? na plecach i prawym boku nie wolno??? słyszałam, że najlepiej na lewym boku ale nie, że inaczej nie wolno ![]()
#1245 |
Zadomowienie
|
to nie tak że nie wolno. zaleca się. chodzi o to że płód uciska i spowalnia krwiobieg co może powodować chociażby drętwienie kończyn albo poczucie duszności. ja staram się leżeć na lewym ale bywa że się odwracam...póki co nie odczuwam tego jakoś źle ale podobno w 8-9 to jest najwygodniejsza pozycja bo chociażby nie jest ci duszno....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1246 |
Rozeznanie
|
Jak zjem 2 kęsy za dużo to już mnie męczy :/
Mysza, ![]() ![]()
#1247 |
Zakorzenienie
|
Otwieram na necie konto..a tam KASA!!!! zusowa kasa !!!!! aaaaaaa !!!!! ubieram pupę w te pędy i lece na zakupy!!!!!!!
#1248 |
Rozeznanie
|
witajcie dziewczyny
![]() wróciłam do żywych ![]() ![]() ![]() dziś mama mi odebrała wyniki rezonansu i wszystko jest ok także widać to była jednorazowa przygoda. W środę mam wizytę u ginekolog i wzięłabym trochę zwolnienia, myślicie, że dostanę je bez problemu? nadrabiałam was dziś od rana ale nie pamiętam co której miałam odpisać :P Linka możesz pokazać jeszcze raz ten link do tego mega wypasionego fotelika dla Jagody?bo czytałam o nim w szpitalu ale nie mogłam wejść w linka i teraz znaleźć nie mogę |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Rozeznanie
|
Linka, no w końcu!
![]() ![]()
Jan ![]() Edytowane przez maczuma Czas edycji: 2014-09-01 o 12:14 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
Rozeznanie
|
sofia ja mam tak samo, mam obawy czy będę umiała małego pokochac tak jak Maksia czy też będę dla niego dobrą matką i tak jak ty obiecywałam sobie że od początku wszystko będzie tak samo i po równo..a nie jest, chociażby moje odżywianie w ciazy, założyłam sobie ze bedzie tak jak w 1szej czyli mega zdrowo wszystko na tip top, a czasami mam juz takie wyrzuty z powodu tego co zjadłam a nie powinnam i juz nie jestem sprawiedliwa, maksiu dostawał to co najlepsze z jedzenia a mały..wiekszosc to jakies tłusciny
![]() ![]() Co do chodzenia w ciazy, też juz marze o listopadzie i zeby urodzić!!! nie chce mi sie chodzic w ciazy, źle mi co chwile tu mnie boli tam mnie boli, tu nie dobrze, tam gniecie marze by urodzic chociaz 2tyg predzej, wczesniej nie bo to gorzej dla malucha ale te 2tyg chociaz.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze was nie nastraszylam dodatkowo, ja juz chce listopad ! Zmieniajac temat, zrobilam ciasteczka owsiane z zurawinka, rodzynkami i wiorkami kokosu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Rozeznanie
|
Linka pochwal się później co kupiłaś
![]() madziqqq to już wydobrzałaś żeś na grzyby poleciała ![]() wiecie co...mój wstręt do mięsa szczególnie wieprzowego i smażonego w ciąży myślałam, że jest nieposkromiony, a tu naszła mnie ochota na placki ziemniaczane z gulaszem ![]()
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się już zdecydowałam na białe krzesełko + zielona wkladka z pałąkiem dla nowordka. Chcę zamowić je w hurtownii pod koniec października ![]() juz pomalowana i dzinsy na du.pie...leceeeeeeeeee
![]() |
#1253 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie wiadomo kompletnie nic bo wszystkie wyniki są ok i w rezonansie też żadnych zmian nie ma, możliwe, że jakiś migrenowy atak |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 |
Rozeznanie
|
jussi- dzieki z ainfo,cos wybiore, albo twoim blogiem sie zasugeruje
![]() basiabasia- co do pieluszek hm..to też zalezy do czego ich używała twoja koleżanka, bo jak du pupy to odpada a jak np kładła pod głowke do lezenia albo jak sie ulewało małemu to hm.. możesz to wygotować w pralce, jak faktycznie ich mało uzywała i widac ze sa w dobrym stanie to bym sie zastanowiła. 1szt kosztuje u mnie 2,5zł taka pielucha, też znie majtek a duzo ich miec nie musimy, tylko co na poduszeczke dać, na ramie do karmienia czy do wozka od słońca osłonic, czy na przewijak, no 5szt to chyba by tzreba miec a czy wiecej, nie pamietam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam do domu. Odstawilam tz i pojechalam z kuzynka polazic po miescie ale nic kompletnie nie bylo. Teraz jak wrocilam do pustego mieszkania to mi smutno. Tym bardziej ze tz mial wrocic w srode a mozliwe ze przedluzy sie to do piatku lub soboty. Buuu
#1256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle wymieniają mi dzisiaj okna w całym mieszkaniu. Straszny przeciąg i ziąb zmarzłam już okrutnie a tu ani widu ani słychu żeby mieli zamiar kończyć jakoś w najbliższym czasie ![]() ![]()
![]() |
#1259 |
Rozeznanie
|
chyba się zrobiłam przewrażliwiona na swoim punkcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.