|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
eee to ja nie lubię
![]() ![]() Cytat:
![]() wzięłam znowu wczoraj żelazo i znów mnie mdli.. to chyba faktycznie ma jakis związek
|
|
|
|
|
#3062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet zadzwoniłam jednego razu do gin bo sie przestraszyłam i tez mi powiedziała ze to rosnąca macica...
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
Slyszalam ze żelazo powoduje mdłości, za to magnez ponoć łagodzi
|
|
|
|
#3064 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzisiaj przezylam traume jak odprowadzalam synka do przedszkola. Okazalo sie, ze opiekuje sie nim zupelni inna pani . Kobieta sie w ogole nie usmiecha. Ton jej wypowiedzi ptetensjonalny, krzyczacy wrecz. Mam wrazenie, ze dzieci sie jej boja. Ja wiem, ze sa rozne dzieci ale moj synek jest raczej z tych potulnych
Lgnie do tych pogodnych i w domu tez mamy serdeczna atmosfere. Boje sie, ze on nie bedzie chcial tam chodzic.... ba! to ja sie boje go to zostawiac!nie wiem co robic. Pare razy tam przychodzilismy i nigdy nie wczesniej nie widzialam tej kobiety. Sorry ale ona sir nadaje do miesnego a nie do malych dzieci.
|
#3065 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny moze któras z Poznania i okolic bedzie zaintersowana 25-26 października na targach poznański będą targi zabawek i artykułów dla dzieci
http://happybaby.mtp.pl/pl/informacj...a_ekspozycji/# narazie tylko tyle na stronie ale podobno z czasme pojawią sie inf o firmach które pojawią sie na targach, mi kolezanka powiedziała ze warto bo czesto mozna dostac krabatowe na zakup np wózka i sporo darmowych gadżetów dla dzieci
|
|
|
|
#3066 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzisiaj mam dwuletnią córeczkę znajomych do pilnowania. Dzieciaki chwile bawią sie super a za chwile walczą o ☠☠☠☠☠☠☠y ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze od lecie ciuchów ciazowych to miałam tylko spodnie. Bluzki moje dawały rade, ewentualnie miałam większe z lumpeksu. Najbardziej martwi mnie sprawa kurtki na zimę, niemal ochoty kupować drogiej na jeden sezon. ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
obserwuj kobietę a w razie czego moze porozmawiaj z dyrektorką.
|
|
#3067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Rozeznanie
|
Olasia poobserwuj tą Panią, bo może ma akurat gorszy dzień, chociaż nie powinna tego po sobie pokazywać, tego przynajmniej oczekują u mnie w pracy. Nawet kiedyś koleżanka dostała ustne upomnienie, bo za mało się uśmiechała
![]() Moje dzieciaczki niestety też mają już nową Panią, tylko ma być dla nich dobra, bo będę tam zaglądała;P U Twojego synka też pewnie zaszła zmiana wychowawczyni tymczasowo (np Pani wzieła urlop) badź dłuższa nieobecnośc. Edytowane przez Lila_17 Czas edycji: 2014-09-01 o 12:24 |
|
|
|
#3069 |
|
Raczkowanie
|
Eh dziś znowu mdłości
juz miły przechodzić!
|
|
|
|
#3070 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
Ja zaczęłam 13tc a wymiotuję nadal, choć już mnie tak nie mdli non stop W czwartek idę na usg
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Przyszlam na chwilke do przedszkola i patrze a synek placze... nilt do niego nie podszedl... dopiero jak mnie zobaczyli to babka poprpsila zebym podeszla do niego. Ja wiem , ze mu smutno, ze to pierwezy dzien. Raczej z doroslymi ma kontaky wiec wypieszczony i pepek siwata... ciezko mu gdy dzirci nie chca byc przez niego ustawiane. Wiem, ze musi to przezyc, ze nie jest najwazniejszy. Ale taka pani to powinna chyba ulatwic dzieciom. A jak ja widze to o a odstrecza od siebie... tez mi sie wydaje,ze nie powinna pokazywac, ze ma zly humor, zwlaszcza w pierwdzy dzien. Ale ja nawet nie odbiersm tego w taki sposob, ze zly dzien, zly humor. Oba taka jest glosna.Mam nadzieje, ze to takie pierwsze dni, takie organizacyjne, ze pozniej bedzir lepiej i , ze bedzir jakos lepiej im organizowac czas bo to co widze to dzieciaki robia co chca. Ona tylko ich musztruje. Zostaw, oddac, co ty robisz, czekam na ciebie, siadaj, nie podoba mi sie to itd
przepraszam ale jestem w szoku, musze sie wyzalic.
|
#3072 |
|
Raczkowanie
|
Też mam w czwartek wizytę
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od dzisnpostanowilam ze wiecej coli nie pije. Nie moglam sie powstrzymac ciagle a w sumie wiem ze zadnych korzystnych dzialan nie ma. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że później będzie to wyglądało inaczej zawsze tak jest na początku przede wszystkim adaptacja, integracja. Nie martw się
Edytowane przez Lila_17 Czas edycji: 2014-09-01 o 13:07 |
|
|
|
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
a ja dziś... aż mnie brzuch boli z nerwów...
|
|
|
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
Myśl pozytywnie, zaraz zobaczysz swoje maleństwo
|
|
|
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
Och to oczekiwanie na kolejną wizytę
Swojej też nie mogę się doczekać:P
|
|
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Te jestem nauczycielką i powiem Ci ze właśnie wrzesień jest najgorszy zarówno dla dzieci i nauczyciela. Na początku trzeba opracować jakieś zasady z którymi dzieci będą się spotkać codziennie. Chlopak się przyzwyczai i jeszcze nie będzie chciał z przedszkola wychodzić
Ja się dziś spotkałam z moimi uczniami którzy do gimnazjum poszli ale miło mi było A dZiś czuje się bardzo dobrze. Brzuch przestał boleć ale oszczędzam się tak jak kaxalyscie
|
#3079 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3080 |
|
Zakorzenienie
|
Olasia wydaje mi sie, ze ta kobieta nie ma podejścia do dzieci i nie za bardzo nadaje sie na opiekunkę, tym bardziej ze pierwszego dnia powinna pokazać sie z dobrej strony!
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Ewo5891 na jakiej podstawie oceniasz kogoś? Popracuj z dziećmi i zobaczysz że czasami brakuje wręcz chęci na nawet uśmiech ale fakt faktem pierwszego dnia wypadałoby pokazać dzieciom szkolr/przedszkole od tej radosnej strony.
Sorry ale ocenianie kogoś kogo się nie zna a jedynie po wypowiedzi jednej z mam nie jest ok wg mnie. A może dyrekcja przydzielila jej inna grupę (nie ta która była obiecana., może kobieta mandat dostala) różnie w życiu bywa a chyba najważniejsze jest podejście pedagoga do dzieci i ze zna sposoby by zainteresować dzieci na zajęciach
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
jaaaaaaaaaany ale żeście stron zapisały..... mam zaległości bo przez weekend z migreną się męczyłam....dwa dni wyjęte z życiorysu.
Witam się I ide nadrabiać zaległości
|
|
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
Colds smec smec od tego jesteśmy
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-09-01 o 14:16 |
|
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
hej
pol nocy nie spalam tak sie denerwowalam droga a o 10 przjechal moj syneczek zaraz podam rosolek bo poszedl do brata i jego cory sie wybawic potem 2 danie:grzbki w smietanie z ziemniakami lub ziemniaczki z kotlecikiem -kto co woli
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdaje sobie sprawę, ze to bardzo trudny i wymagający zawód jednak praca z dziećmi nie jest dla każdego. Logiczne jest, ze jedna osoba nie rozdzieli sie i w tej samej chwili nie przytuli/ uspokoi kilkoro dzieci. Zupełnie inaczej mozna upomnieć dziecko lub zwrócić mu uwagę, nie trzeba tylko wydawać komend. Zdanie 'zostaw proszę' inaczej brzmi od samego 'zostaw'. Co do drugiego zdania to oczywiście roznie sie mogl komuś zacząć dzien ale małe dzieci nie są niczemu winne i powinno sie zachować profesjonalizm. Na przykład dwulatek nie zrozumie, ze Pani sie nie uśmiecha i chodzi na naburmuszona, bo dostała mandat. Tak mi sie wydaje. ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Colds jeżeli choc troszkę pisanie Ciebie uspokoi to smęć do woli ![]() Czwartek juz niedługo i dowiesz sie jak wyglada sytuacja. Myśl pozytywnie a my tu wszystkie trzymamy za Was kciuki
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem, ze mu sie przyda troche dyscypliny... ale in ogonie jest grzeczny, tylko ten kontakt z rowirsnikami taki nie za bardzo...
jefna sytuacja byla taka, ze marcel wzial zabawke chlopca ktory ezial ja z domu. Pani do niego powiedziala niby normalne, niby tylko wytlumaczyla ale ten jej ton... on sie wystraszyl...odlozyl szybo zabawke i pobiegl do innego regala. On strasznie nie lubi krzyczenia. Nawet jak mi sie zdarzy glosniej rozmawiac z mezem to on nam zatyka buzie swoimi dlonmi. Nie lubi glosnych ludzi i dlatego te mojenobawy. on ma juz 4 latka. Wczesniej nie chcialam go oddawac do przedszkola.
|
#3088 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pewnie zaraziłyście się z truskawek, bo tak najłatwiej się zarazić, koty się na nie załatwiają, bo rosną na ziemi. Tak samo trzeba uważać na warzywa i owoce ze straganów, bo tam też pełno kotów, a teraz był sezon Mam nadzieję, że u Was już to niegroźne zakażenie. Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Ja jutro mam wizytę i już jestem cała w nerwach
3190g, 55cm ![]() ![]() Edytowane przez debraM Czas edycji: 2014-09-01 o 14:58 |
||||
|
|
|
#3089 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja pamietam swój własny debiut w przedszkolu jako dziecko, był stres ale okazało się bardzo fajnie
|
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

uwiewlniam siedzec opatulona kocem 

nawet zadzwoniłam jednego razu do gin bo sie przestraszyłam i tez mi powiedziała ze to rosnąca macica...

07.07.2012

Witam się I ide nadrabiać zaległości