|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
Twój syn dorasta ![]() Zeberko - ja nie mam dziecka i może nie powinnam się wypowiadać, ale moja bratowa miała (i trochę jeszcze ma) ten sam problem...mój bratanek nie chciał nic jeść i też biegała za nim z jedzeniem, bo nic nie zatrzymało go na foteliku do jedzenia - nie miał na to czasu dla pocieszenia powiem, że teraz już jest lepiej - bratowa zaczęła wprowadzać konkretne godziny jedzenia (rytm dnia), no i też na pewno dzięki temu, że poszedł do przedszkola - a tam skoro wszystkie dzieci jedzą, to on też ale jak widzę mojego siostrzeńca jak siada do stołu i wszystko sam zajada, to z podziwu wyjść nie mogę (ma 2 lata i 10mcy), ale wiem, że siostra od początku wprowadziła zwyczaj wspólnych posiłków i zawsze wszyscy siadają do stołu i razem jedzą (nie wiem czy to ma znaczenie). Wierzę, że powoli wszystko się ułoży
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
A jak T?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczka co się dzialo???Musialas Torresa już samego zostawić??? U nas 2 h dzieci razem z rodziacami, i tak przez tydzień, w kolejnym tygodniu już trzeba dziecko zostawiać stopniowo samo...Ale powiem Wam ze dziś na te 2h była 1/3 grupy i nam rodzicowm już się dużo wydawalo, a będzie lacznie 29
Dziekuje za kciuki ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Powiem Wam ze poraz kolejny zadziwia mnie pamięć małego dziecka, kazde dziecko w zlobie aa szafeczke w roznym kolorze, dziś z Tosia wlozylysmy jej rzeczy do jej zielonej szafeczki z napisem Antonina M. i chodzilysnmy sobie po korytarzu i wiecie co moje dziecko wśród ponad 50 szafek podeszlo do swojej ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Lucy widze Cie, co tam u Was slychac, jak Emi? ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Kubek gdzie kupowalas spiwor Alvi?
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Gryziu a jak tam u Ciebie? Jakieś objawy może.... Niedługo testujesz
|
|
#995 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry Współczuję wszystkich problemów z niejedzeniem... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
|
#996 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47952879]Objawów milion! Aż sama się wkurzam, że sobie wkręcam coś na pewno. Ale piersi bolą, jestem senna, brzuch kłuje od czasu do czasu jak na @, czuję się jakbym była przeziębiona... Nie wiem już sama. Może jutro po pracy na betę podejdę.
[/QUOTE] Ojojoj!!!!!!!!!! Będzie dzidzia!!!!!!!!!!! Idź na betę koniecznie, już nie moge się doczekać!
|
|
#997 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
więcej powiem w drugiej połowie września bo mamy logopedę wtedy, ale wg mnie mowa w normie. mało mówi, raczej powtarza po nas słowa ale wydaje mi się, że nie jest źle. na pewno mówi dużo więcej niż jego 2-letni kuzyn, który dopiero zaczyna cokolwiek mówić. o dziwo ja o mowę J. od dawna martwię się bardziej niż oni o tego 2-latka, który w wieku J. nie mówił ani jednego słowa, ale cóż...
byłaś z Kasią u logopedy? chyba nie mówi wcale tak mało.. Cytat:
to samo ostatnio czułam..![]()
|
|
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
A my dziś zaczęliśmy 5-tą klasę! Już się boję!
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47953086]Bardzo bym chciała...[/QUOTE]
![]() duży chłopak
|
#1001 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
kurde poucinało mi ;/
no tak, Pani, głowy się nie da wyłączyć, no ale - na szczęście są też lepsze dni i oby było ich jak najwięcej ![]() jak się czujesz? kiedy następna wizyta? Cytat:
spodziewam się że i tak jak większości z Was strach o maleńdteo bedzie towarzyszył aż do samego porodu, a potem po drugiej stronie brzuszka zatroskanie jeszcze bardziej wzrośnie. Trudno się dziwić - jak o takie szczęście wielkie i jedyne w swoim rodzaju można nie truchleć Cytat:
gratulacje Reniu!Cytat:
kochana nie martw się i nie czytaj za dużo internetowych mądrości. Jak będziecie gotowi na starania to lekarz może zaproponuje Wam monitoringi cyklów, i będziecie się starać o ciążę kiedy jajeczkowanie będzie z drugiej strony także odczekaj tyle, ile potrzebujesz, i nie martw się na zapas, zobacz ile z nas tutaj już oczekuje maleństw a ile już ma je przy sobie, wszystko naprawdę będzie dobrze! ![]() Cytat:
może on będzie jakimś smakoszem nie zdziwię się, jeśli kiedyś role się odwrócą, i to on Tobie będzie serwował pyszności w podzięce za rozsmakowane podniebienie Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47937783]Artur przytulił na placu zabaw koleżankę w taki sposób, że mała się popłakała... On tak się lubi do nas mocno tulić, trochę ją pociągnął za ubranko. Dobrze, że miała chustkę na głowie, bo pewnie by jej potargał włosy... Muszę z nim częściej chodzić do dzieci, bo wyhoduję małego dzikusa.[/QUOTE] mimo wszystko ![]() fajnie się tak zresetować co fajnie ze Ci się udało wyskoczyć.Cytat:
tylko mogłoby być na odwrót z tym męskim zasypianiem ![]() wow, gratki, ciesz się ostatkami względnego dzieciństwa w przyszłym roku testy, a w gimnazjum to już się zacznie młodzieżówka
|
||||||
|
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem z podkarpacia a ginekologa szukam głównie w Rzeszowie, ewentualnie Nisko, Stalowa Wola. |
|
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47952879]Objawów milion! Aż sama się wkurzam, że sobie wkręcam coś na pewno. Ale piersi bolą, jestem senna, brzuch kłuje od czasu do czasu jak na @, czuję się jakbym była przeziębiona... Nie wiem już sama. Może jutro po pracy na betę podejdę.
[/QUOTE] aaaa będzie dzidzia!!! 3mam kciuki mocno mocno ja tez już chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!jezu dziewczyny czas mi pędzi jak szalony..w pracy mnóstwo rzeczy do zrobienia, jak wracam do padam i tak leci tydzień za tygodniem..i jutro ostatnia tabsa z pierwszego opakowania anty anty ![]() Podczytuję Was wieczorami na komórce i ciężko mi coś odpisać, wolę na kompie. Ale jestem z Wami wciąż
|
|
#1004 |
|
Konto usunięte
|
Królewna dziękuję
jutro po pracy idę na betę, wynik będzie w środę.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Malutka juz jest od dwoch dni odłączona od respiratora. Sama oddycha. Jest coraz lepiej. Oby tak dalej. To co pamietam. Zeberko wytrwałosci w karmieniu Kasi. Biedna sie nameczysz. Ale tak jak Dwa kolory uważam ze jesli Kasia lubi krowie mleko i może to dlaczego nie. Moje siostry wszystkie karmily krowim mlekiem I dzieciaki zdrowe są. Mam pytanie czemu to krowie mleko takie niby złe? Bo nie rozumiem. Reniu gratuluje wam sukcesów w nauczaniu.. Kucyku Maksiu to juz duzy facet. Kocurku gratuluje nocki. I przedstawiam Helenke. Zdjecie przed operacją.
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47956358]Królewna dziękuję
jutro po pracy idę na betę, wynik będzie w środę.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Trzymam mocne kciuki
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1007 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
Gryzelda trzymam kciuki.
|
#1009 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1010 |
|
Wtajemniczenie
|
gryzia długo się czeka u Was na wyniki. U nas to kwestia jednego dnia i chyba tak jest przeważnie w labach
|
|
|
|
#1011 |
|
Konto usunięte
|
Hope no to tak jest u mnie. Jutro po pracy idę, pojutrze (środa) po pracy będę miała wynik
![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna malutka
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47956358]Królewna dziękuję jutro po pracy idę na betę, wynik będzie w środę.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Kciuki kciuki kciuki Mariolaw jak się czujesz?
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-09-01 o 20:34 |
|
|
|
#1013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zuch dziewczyna[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47952879]Objawów milion! Aż sama się wkurzam, że sobie wkręcam coś na pewno. Ale piersi bolą, jestem senna, brzuch kłuje od czasu do czasu jak na @, czuję się jakbym była przeziębiona... Nie wiem już sama. Może jutro po pracy na betę podejdę.[/QUOTE] ![]() Panika ale jak dokładnie to wyglądało? Michaś nie chciał zostać? kto bardziej płakał? ty czy on? Krzyś dwa dni temu odkrył prawą rękę i ją podziwia w niemy zachwycie. mam się martwić, że nie odkrył też już lewej? zamówiłam dziś drugi stanik alles. usztywniany. teraz mam takie flaki, że w tym się nie prezentują najlepiej. byliśmy z Krzysiem na małych zakupach i kupiłam mamie buciki żeby się prezentowała na chrzcinach. chciałam kupić sobie sukienkę na co dzień ale mój biust nie mieści się w ubrania, które są w zwykłych sklepach chciałam założyć konto oszczędnościowe na które teściowa będzie odkładać pieniążki dla Krzysia ale zapomniałam dokumentów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47956358]jutro po pracy idę na betę, wynik będzie w środę.
[/QUOTE] ![]() Cudna Pani współczuję przeżyć ze żłobkiem :/ Kundzia, dobrze że jesteś dobrej myśli ![]() Koocur gratuluję przespanej nocki
|
#1015 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Padłabym. Jedno Karmi mnie spija Cytat:
![]() Nie napisałam, ze jest nieodpowiednie dla dwulatka. Jest nieodpowiednie, IMO, dla Kasi. Dziecka, ktore ma bardzo ograniczona diete i dziecka, ktore ubywa na masie ciała. Mleko modyfikowane to jest stuningowane mleko krowie- zmienione tak, zeby było bardziej przystosowane dla małego człowieka (nie cielaka ) i tak zeby było bardziej wartościowe- witaminy, żelazo, wapń...Dodatkowo pełne mleko krowie moze powodować lub dokładać sie do problemów z przybieraniem, u Kasi niejaka nie dojdziesz, czy mleko jej służy czy nie. Sa dzieci ktorym nie służy, bo prowadzi do zaniku kosmków jelitowych, zanik kosmkow do złego wchłaniania a złe wchlanianie do ubytku masy ciała. W dodatku 3 kubki pełnego mleka krowiego to dla takiego małego dziecka za dużo. Cytat:
![]() Cytat:
A dieta (szczegolnie małego dziecka- programowanie żywienia!) ma, no kurde nie da sie ukryć ( ) , wpływ na nasze zdrowie na CAŁE późniejsze życie. Nie wierze, ze na frytkach, chipsach, coli wyrośnie mega sprawny fizycznie i intelektualnie zdrowy człowiek. Nie ma szans. A pozniej nadciśnienie, cukrzyce i milion roznych m.in. cywilizacyjnych chorób ...z księżyca!? Cytat:
Albo gdzies takie 'zwyczaje' żywieniowe podpatrzyło. Nie bedzie dziecko jesc jako przekąski jabłka skoro rodzic wcina czipsy. Nie bedzie piło wody, jesli rodzic pije colę.... (Nie)stety przy dziecku trzeba sie pilnować. Cytat:
![]() A o tym pogrubionym przeciez ciagle 'mowię' ![]() Wiekszosc problemów z karmieniem to niestety z "winy" rodzica. I nie ma ze boli... Sa żłobki bezparowkowe ![]() W tymkowym przyszłym jest super dieta dla maluchów. Nie cateringowa tylko gotowana przez kucharkę na miejscu ze świeżych produktów, bez soli, syfiatych dosmaczaczy, doprawiamy jedynie ziołami.dieta ukladana sezonowo przez dietetyka. Fajnie zbilansowana. Akceptują tam tez wszystkie diety; bezglutenowe, bezmleczne, bezjajeczne. Maja nawet dziecko bezmarchewkowe i osobno mu gotują Ujęli mnie m.in żarciem Tylko tak czy srak trudno mi sobie T w żłobku wyobrazic Z opiekunka tymbqrdziej. A ja juz potrzebuje wrócić do pracy Mam umowę z tym zlobkiem na meilu, musze podpisać i ja zanieść i sie zebrać nie moge... ![]() A jak Michaś? Panika panikowała a On? ![]() Kundzia, przez net, ale nie pamietam w ktorym sklepie. Googlalam, gdzie najtaniej. Sklep chyba warszawski był. Moze sobie przypomnę Brawo z pierwszy dzien! I za pamięć Tosi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Gryzia, kciuki za bete! ![]() Ciociami, super mała! Niech zdrowieje szybko!
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-09-01 o 23:19 |
||||||
|
|
|
#1016 |
|
Konto usunięte
|
Zaczęło mi się plamienie przed @, więc na betę nie idę. Znowu
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1017 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47962552]Zaczęło mi się plamienie przed @, więc na betę nie idę. Znowu
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ty na betę mimo wszystko idź koleżanko. Mi to nie wygląda na plamienie przed @, za wczesnie. Może to plamienie implantacyjne? A jeśli faktycznie to @ to może jakoś kiedy indziej wypada Ci owu? Bo to coś za wczesnie na @ niż wyliczyłaś więc może i owu była wcześniej niż liczyłaś? Ale ja i tak obstawiam na plamienie implantacyjne. Kciuki nadal zaciśnięte!!!!!!!!!!!
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() eee, co za nieszczęśliwe miejsca u nas (na papierze) wszystko ładnie wygląda. mnie praktyka interesuje ![]() a. i T. je parówki. z ochotą. raz w tygodniu ma "śniadanie mistrzów". jestem realistką i wiem, że w przedszkolu samorządowym, ze stawką taką a nie inną, te parówki są inne na szczęście u nas śniadania są mleczne. rozdzirające to było. państwowa placówka i adaptacja = kpina (w naszym przypadku). cóż zrobić. żyć trzeba. Berbie, znam biustowo-sukienkowy ból. U Ciebie o tyle gorzej, żeś drobinka, więc pewnie problem jeszcze bardziej skomplikowany...
|
|
|
#1019 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory poprzedni mój cykl trwał całe 22 dni, więc wszystko jest możliwe. Zobaczę jak będzie dzisiaj w ciągu dnia.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47963096]Dwakolory poprzedni mój cykl trwał całe 22 dni, więc wszystko jest możliwe. Zobaczę jak będzie dzisiaj w ciągu dnia.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]A gdyby to dziś była jednak @ to ile ten cykl by trwał? Kojarze że pisałaś iż nie czułaś owu, więc może sporo wczesniej była. Tak wg standarowych wyliczen skoro dziś @ to owu powinna byc gdzies ok 18-20 sierpnia. A kiedy liczyłas że była owu?
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-09-02 o 08:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

Twój syn dorasta

to samo ostatnio czułam..

i zaciskam kciuki za Helenkę