|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: My jesteśmy młode damy, lecz o brzuszki się staramy :)
nawet nie wiesz jak jestem szczęśliwa. szukam teraz lekarza dobrego, i się łamie czy w Radomiu czy w Lipsku szukać...
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- a w ogóle co z Aglerkową ? o co chodziło z tym tajemniczym postem? co się stało?
|
|
|
|
#3812 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wyobrazam sobie. Teraz tylko dbaj o siebie
|
|
|
#3813 |
|
Konto usunięte
|
staram się, ale dziś to mam milion myśli na minutę
|
|
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz to odpoczywaj ile mozesz, dbaj o Was, nie stresuj się i bierz kwas foliowy
a te leki co masz na serce to bezpieczne w ciąży? |
|
|
|
#3815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak to w ciąży różnie bywa... podczytywałam Was tylko co jakiś czas. Widziałam, że będziesz test robić więc weszłam sprawdzić wynik
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
I musisz się uzbroić w cierpliwość
za jakieś 2 tyg na wizytę,żebyś zobaczyła kropeczkę i serduszko i była spokojna,a nie jak dużo dziewczyn idzie od razu po zrobieniu testu,a potem płacz,że nic nie widać i jeszcze większe nerwy... (wiem,bo sama poszłam tak w pierwszej ciąży...) Będzie dobrze |
|
|
|
#3817 |
|
Konto usunięte
|
no własnie umówiłam sobie znów wizyte u kardiologa, bo kazał wtedy zgłosic się jak zajdę.
no i tak czytam opinie o ginekologach, jednego wypatrzyłam, zapiszę się tak na za 3-4 tygodnie. chyba bd juz coś widać? ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- ja się juz tak przyzwyczaiłam , że cięzko mi tu z nimi nie gadać :P |
|
|
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 3-4tyg to będzie widać pięknie serduszko, maluch będzie miał ok.1cm już Ja byłam w 8tyg. wg om,a wg usg to był 6t4d i dzidziol miał całe 7mm i serducho biło jak szalone |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesteś w 5 tygodniu ciąży (4 tyg. i 3 dni) Miesiąc: 2 Trymestr: 1 Wiek płodu: 2 tydzień Data porodu: 9 maja 2015 (pozostało 250 dni) to za ile do lekarza ? pokazało mi na tym kalendarzu, ze 16 juz moze byc widać serduszko. ale chyba to za wczesnie.na za 3 tyg sie umówie Edytowane przez 201606011622 Czas edycji: 2014-09-01 o 12:30 |
|
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej poczekać, niż się denerwować. Najlepiej pójść po 7tc bo wtedy już na pewno powinno być widać. Na razie idź na betę i sprawdź przyrost czy jest prawidłowy
A leki na serce to przeczytaj w ulotce, ale wiadomo że lekarz musi zadecydować. Na razie i tak nie jesteś "połączona" z fasolką więc można brać. |
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Ja was tylko podczytuję, ale nie mogłam się powstrzymać
![]() Ola gratulacje!!!! ![]() klaski:![]() Tż już wie? |
|
|
|
#3822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w praktyce to zawsze może być inaczej. Dlatego jak pójdziesz za ok.3tyg to już zobaczysz maleństwo i serduszko Cytat:
|
||
|
|
|
#3823 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wie, rano był w szoku, gadał, że jak na razie to do niego nie dociera. ale szczęśliwy. w końcu 7 miesięcy starań.widzicie dziewczyny, moja fasolka przyciągneła te które się tak zawzięcie ukrywały przed nami i macie tu zostać ! bo inaczej
|
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Za to np. w przypadku AgleRkowej beta mogłaby wyjaśnić sprawę |
|
|
|
|
#3826 |
|
Konto usunięte
|
ale sie napasłam
właśnie, czekamy na wiesci od Aglerkowej |
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, gratuluję
![]() ![]() musiałam wejść w pracy sprawdzić bo nie wytrzymałam hehe![]() Dzieki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3828 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- kurde. czytam o zabiegach stomatologicznych w ciazy. mam ząb do wyrwania i jeden bankowo do leczenia ale że ja strachliwa u dentysty to nie mogłam się zebrać do tej pory. po 1 trymestrze dopiero nie ma zagrozenia dla dziecka. |
|
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju Dziewczyny normalnie jestem dzisiaj urobiona po dziurki w nosie... tyle mi roboty zrzucili na głowę że masakra, dzisiaj jak wrócę do domu to od razu kładę się spać.....
Najgorzej że od usilnych starań chyba rozkręca mi się zapalenie pęcherza - w sobotę trochę przesadziliśmy z Tż bo trochę po pijanemu się z niego nabijałam że nie da rady pobić rekordu moich orgazmów w czasie jednego No i niestety chłopak wziął sobie to do serca, rekord pobił, jeszcze w niedzielę rano poprawił a ja teraz ledwo chodzę ![]() Ola - Ja się niestety nie znam jak to jest z zębami w ciąży, czy szkodzi czy nie ![]() Witam Nowe Dziewczyny
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3830 |
|
Konto usunięte
|
mój to jeszcze sie dobierał rano.
ale mówię, że nie. to się skrzywił i mówi, że teraz to mu odmawiam, bo dziecko, i niby foszek ale pęcherz mnie pobolewa trzeci dzien. więc dlatego nie chciałam |
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#3832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sama widzisz że beta jednak wyjaśniła sytuację. Zresztą na początku ciąży to nie pozostaje nic innego jak nie szaleć i czekać do końca I trymestru. Cytat:
)Cytat:
![]() ![]() ![]() Póki się totalnie nie rozkręciło to bierz leki bez recepty na bazie żurawiny, załóż 5 par gaci i rób nasiadówki bo jak Ci przyjdzie brać antybiotyki to dla ewentualnej fasolki niedobrze. |
|||
|
|
|
#3833 |
|
Konto usunięte
|
ostatni ząb na dole . nie no, juz tyle co on jest do usuniecia to mysle ze wytrzymam t 3 miechy. zapytam sie jak to z leczeniem jest w ciazy.
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No coooooo No wiem przesadziliśmy, już mu nawet dojść nie dałam bo nie miałam siły, normalnie ani ręką ani nogą ani niczym nie mogłam ruszyć
|
|
|
|
#3835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A TŻ jakie poświęcenie fiufiufiu |
||
|
|
|
#3836 |
|
Konto usunięte
|
siódemka, nie mam ósemek :P hmm sama nie wiem, on jest do wyrwania, a do leczenia z drugiej strony siódemka. na dole mam takie te zęby słabe, na górze zdrowe. sama nie wiem, czytałam ze lepiej go wyrwac niz infekcji się nabawiac przez niego przez całą ciąze.
jakbym taka strachliwa nie była to pewnie juz bym to załatwiła, no ale do dentysty to tak srednio... chodziłam jakiś czas regularnie, wystarczy ze jedna wizyte opusciłam i znów się potem nie mogłam przełamać.. Edytowane przez 201606011622 Czas edycji: 2014-09-01 o 15:28 |
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam odwrotnie, zęby na dole zdrowe a na górze to miałam sajgon (z 7 kanałówek, 3 usunięte, plomba w każdym zębie dosłownie brrr). Ja też się bałam strasznie dentysty od czasów szkolnego stomatologa do którego mama (w dobrej wierze zapewne) kazała mi chodzić. Leczenie bez znieczulenia, dantejskie sceny. Nie leczyłam zębów 10 lat i doprowadziłam je do takiego stanu, że każde jedzenie kończyło się płaczem z bólu. Potem trafiłam do "dentysty" który wyleczył mi z 7 zębów, po czym każdy po tym jego leczeniu nadawał się do kanałówki. Ostatecznie trafiłam na mojego kochanego stomatologa, który wyleczył mi wszystkie zęby (i uszczuplił mój budżet o jakieś 10-15 tysięcy) ale uffff już po wszystkim. Tanio nie było, ale uratował mi wszystkie zęby oprócz ósemek, których nie było sensu leczyć. Leczenie trwało jakieś 5-6 lat. Chodziłam sumiennie raz na dwa-trzy miesiące. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2014-09-01 o 15:41 |
|
|
|
|
#3838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taki sex na rauszu to sie czesto konczy jakimis obrazeniemi ![]() Lecz sie dopoki sie malenstwo nie zadomowilo jeszcze ![]() Matko jak ja nie lubie dentysty. Chyba z mlodych lat mi zostal uraz
|
|
|
#3839 |
|
Konto usunięte
|
ale on jest w pół ukruszony, więc nie wiem czy coś z tego będzie. ukruszony na boku od strony języka, nie od policzka. tak jak ta siódemka to tak jakby poczwórna wygląda, taka duza jest, no to taka 1/4 jest ukruszona na boku i z góry. nie wiem jak to wytłumaczyć
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym tak jak mówię, leczenie kanałowe jest bezpieczniejsze dla dziecka niż ryzyko związane z usuwaniem zainfekowanego zęba. Ale tanio nie jest. Pamiętaj że usunięcie siódemki może się odbić negatywnie na całej szczęce, bo poprzesuwają ci się zęby, siły podczas gryzienia rozkładają się na pozostałe zęby, które szybciej się psują (a dół i tak masz już słaby). |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.

klaski: