![]() |
#2791 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kupilam dzis wanienke 86 cm, bo bylam pewna ze taka wejdzie na stelaz, ktory mam od kolezanki. Myslicie, ze taka wystarczy? Czy lepiej wymienic na wieksza 100? Ta nie jest jakas mala, byly mniejsze
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie, ze czekają tylko 7 dni, ostatnio koleżanka rodziła i wywołali jej poród prawie 3 tyg. Po tp. Dziecko miało 67cm i ważyło 4450g ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Wtajemniczenie
|
Ona jest z Rudy Śląskiej wiec chyba tam
![]() ![]() ![]() Edytowane przez LolaMontez Czas edycji: 2014-09-01 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Kiara, bardzo się cieszę że jesteś już w domu i mam nadzieję, że od tej pory wszystko pójdzie po Twojej myśli ![]() Trzymam ![]() ![]() Właśnie wróciłam z miasta, pojechałam na pocztę wysłać wyjaśnienia do ZUSu bo oczywiście musieli się czegoś doczepić, kolejka była jak 150 więc wyszłam bo miałam jechać do centrum handlowego wymienić torebkę, którą kupiłam wczoraj, a w domu zauważyłam że ma uszkodzony zamek. No i oczywiście jak wjeżdżałam do CH to się skapnęłam, że zapomniałam tej torebki, więc na pocieszenie kupiłam sobie buty ![]() Załatwiłam dzisiaj szkołę rodzenia i fotografa na ślub ![]()
#2798 |
Wtajemniczenie
|
mam już w domu swojego Przedszkolaka....
popłakiwał, raczej był obserwatorem dzisiaj... ale niby mówi, że pójdzie jutro... nie jest tak, że się zaparł i nie i koniec... no, ale zobaczymy co będzie rano.... głowa mi pęka z tego wszystkiego ![]()
#2799 |
Wtajemniczenie
|
Ela to dobrze że sie nie zraził
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
Ela z dnia na dzien bedzie lepiej
![]() A ja stwierdzilam ze ta wanienka jest ok ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2801 |
Zadomowienie
|
Ela z każdym dniem do przodu
![]()
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
Hej
Gratulacje udanych wizyt Brawa dla przedszkolaków i szkolniaków :0 Odebralam wyniki glukozy i sa dobre tak mi sie wydaje ![]() Na czczo 84 po godzinie 157 po 2 godzianch 96 ![]()
#2803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Zakorzenienie
|
Duze juz to twoje dziecko czekoladka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Wtajemniczenie
|
Manieczka, ja bym nie wymieniała, bo ja i tak syna przesadziłam do miski w brodziku jak miał 6 miesięcy, bo chlapał i bujał sie za bardzo, bo mieścić to w każdej by się zmieścił.
Odebrałam moje wyniki, tylko oczywiście nie spojrzałam od razu, a tu moczu brakuje ![]() Tak to ok, hiva nie ma, hbsa też, hemoglobina 11,2, tylko tsh mi wsrosło do 1,6 ft4 spadło, więc w czwaretk pewnie mi endo zwiększy trochę dawkę, ale dramatu nie ma. Zaraz jedziemy na wizyte do gin. Sweet, ale zrobiłaś interes ![]() Przenosić dziecko o 3tygodnie to jakaś masakra, i po co, tylko gigant rosnie,nic więcej, a zagrożenie jest spore. Mój syn ok, właściwie to jakby nic się nie stało, dzień jak zwykle, był dyzurnym, są nowi i starzy koledzy, luzik. Musiałam jeszcze poczekać, bo coś układał i nie chciał iść. Ela, będzie coraz lepiej, choć moze mieć też mały kryzys jutro, pojutrze, ale bądź dobrej myśli ![]() ![]()
#2806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie, nic mi nie dają na kamienie, w ciąży za dużo z tym nie zrobią. Dostaję tylko nospę. Mam nadzieję, że jutro, ale dziewczyna obok mówi, że trzymają 3 dni, bo 3 dnia dopiero nfz zaczyna płacić za pacjenta.
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
2. Tak te gorsze to krzyżowe i ja niestety miałam tylko takie, były naprawdę silne od początku w zasadzie a potem to już myślałam, że umrę, najgorzej było jak miałam już pelne rozwarcie a położna zabroniła mi jeszcze przeć tylko poleżeć 3 skurcze na jednym boku 3 skurcze na drugim bo główka musiała ładnie zejść no i wtedy to miałam straszne wizje przed oczami , mąż siedział obok a ja szeptałam: za chwilę umrę... 3. Można pomylić, choć u mnie po podłączeniu oxy szybko dostałam skurczy i były bolesne, natomiast mam jedną koleżankę która nie miała żadnych skurczy, nie spodziewała się, że zaraz się zacznie a jak ją nagle zgięło w pół to leżała na pralce ( tak opowiadała) więc może być różnie 4. Te początkowe to raczej takie ałć ałć ![]() ![]() 5. Parte bolą mniej jeśli możesz już przeć w ich trakcie bo jest to mega ulga ale tak jak pisałam wyżej jak masz parte i nie można jeszcze przeć tylkonp. leżeć, to jest ból przeokrutny 6. między skurczami masz chwilkę, żeby dychnąć ale te chwilki się skracają z upływem czasu, ja na końcu nie zdążyłam jeszcze odsapnąć a szedł juz następny skurcz Taaak ![]() No lepiej na zero, bo jak w szpitalu coś im nie będzie pasować to sami Cię ogolą a to może być nieprzyjemne. Moja siostra się ogoliła ale jakiś meszek jej został i golili ją tak, że krew leciała ![]() Na zero w miejscu, gdzie najprawdopodobniej będzie nacięcie czyli pewnie z prawej strony przy ujściu pochwy. Mnie robili tak: połozyłam się na boku, położna miała taki "worek" z długą rurką i tam wlała wodę i mydło, tą rurkę do dupci ( nic nie bolało) i wlewała to tam, dobrze, że szybko wyszła z salki bo ja za parę sekund musialam być w wc i się dziaaaało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że szybko zleci ten czas do porodu i wytrzymasz jakoś ten ból ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Acha no i oczywiście brawa za wizytę ![]() Ja swoją zobaczę dopiero 19 września.... Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Wtajemniczenie
|
Gadałam z ginką i ona twierdzie ze wynik glukozy jest zły, jutro mam konsultacje z diabetologiem ktory zadecyduje co dalej :/ to juz nic nie czaję... mówi że może dieta wystarczy... tylko ze ja w tej ciazy tylko bym słodkie żarła...
#2809 | |
Wtajemniczenie
|
begie, jak czytam wasz odczucia poporodowe, to nie wiem czy się śmiać czy płakać, każde inne
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2810 | |
Zadomowienie
|
Tak sobie czytam na różnych forach jakie były różnice wagi między usg a jak się dziecko urodziło i jestem w szoku! ktoś pisał, że szacowano wagę 3200 a dziecko ważyło 4400g! lub też w odwrotną stronę...
Mam koleżankę, której usg wychodziło 5kg a się urodził 3800 ( nie wiem jak ją do porodu dopuścili ![]() No a mam też znajomą, której dziecko urodziło się z tą wagą co wskazywało usg. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- I jeszcze ważny komunikat ![]() na 99,9% wybraliśmy imię ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Zakorzenienie
|
Moja glukoza 74/126/101 a hbs i wr ujemny
![]() a poza tym zrobilam odrosty i mam kuwa niebieskie!! no szlag mnie trafi, zachialo mi sie innej farby ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No super, ze wybraliście imie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiałam się nad takimi na obcasiku albo koturnie, ale skurcze by mnie chyba łapały... Cytat:
Brawo!!! ![]()
![]() |
#2814 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moja znajoma, matka czworga dzieci i psycholog z wieloletnią praktyką mówi, że poród to najtrudniejsze, najbardziej traumatyczne doświadczenie w życiu człowieka (mowa o nowym człowieku, choć dla matki też) i przy tak ogromnym wysiłku jaki dziecko wkłada, by wyjść mocno się uodparnia na wszystkie inne niedogodność w życiu. Cytat:
jak M.leżała na patologii było dziecko, które ważyło przy porodzie 5800 i miało 68 cm. Matka (kobieta solidnych rozmiarów) urodziła je naturalnie, bo lekarze niby nie umieli ocenić wagi płodu. Biedna kobieta miała takie trudności po szyciu, że szkoda słów, a dziecko wylądowało na patologii z zapaleniem opon mózgowych ![]() A Wanda piękne imię, mnie kojarzy się z tą, co nie chciała Niemca ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Raczkowanie
|
Begie bardzo mi się podoba imię
![]() My Sweet fajne buty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2817 |
Wtajemniczenie
|
Kiara super ze w domku
![]() Ja mialam weekend przebojow, tak mnie glowa bolala ze wymiotowalam, az dzis o 5 skonczylam na oddziale. Robili mi dwa razy krew i mocz, a po konsultacji z lekarzem z zakaznego mialam pobranie plynu oponowo-mozgowego. Aktualnie leze plackiem od 3h zacewnikowana i jutro o 15 bede mogla wstac... Od poczatku mowilam, ze zatoki mnie bola ale nikt mnie nie slucha, ciekawe kiedy dojda do tego... Oj a klocie takie bolesne bylo...
![]() |
#2818 |
Zadomowienie
|
Czekoladka no to same dobre wieści, a i waga do porodu taka akurat
![]() Indra to Ty pisałaś o budyniu, chyba muszę zrobić, bo nie wytrzymam ![]() Super cukry dziewczyny ![]()
#2819 |
Zakorzenienie
|
Begie podoba mi sie to imie
![]() Anuszka niebieskie? I co teraz? Moze nie jest tak zle ![]() Kasia mam nadzieje, ze dieta wystarczy. Frau straszne to co piszesz...co za szpital. Aleaa szybkiego powrotu do zdrowia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2820 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Akurat oglądam ten serial ![]() Cytat:
a ja sobie ostatnio kupiłam w chińczyku za 50 zł też takie czarne botki na zamek i luźniejsze, żeby potem mi noga weszła jak ewentualnie spuchnie no i nie chciałam wydawać więcej na buty, które po porodzie/ na wiosnę mogą już być niezdatne do niczego No ja też już czułam taką presję, żeby wybrać to imię w końcu, ile mozna sie zastanwiać ale to chyba sama na sobie taką presję wywarłam ![]() Cytat:
Boshe... ale kolos... biedna kobieta ![]() a to było po terminie? Za imię dziękujemy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.