![]() |
#211 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Witam dziewczyny
poczytałam szybko co naskrobałyście. Ch_ago świetne zdjęcia. Jak zobaczyłam morze to zatęskniłam. JA miałam zwariowany tydzień, codziennie wychodziłam z pracy około 17. Raz nawet o 19. 2 razy miałam kolację na mieście i wracałam o 23-24. Nawet jeszcze nie sprawdziłam co wysłałyście mi na priva, ale jutro nadrobię zaległości. Milcio, kochany ![]() Ależ skwar dzisiaj. Ach Kociulku, gratuluję ![]() Muszę lecieć. TŻ mnie wygania, więc idę na TV. Popijam różowe wino mocno schłodzone. Oby do piątku. Jutro trochę poczytam dokładniej to może coś podopisuję, buziaczki
#212 |
Rzabbocop
|
Kociulku gratulacje
![]() Kasiulko koniecznie idź do lekarza ![]() Ja ze swoimi pieprzykami byłam już tutaj u GP ale jak będe w Polsce to wybieram sie do onkologa. |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Zadomowienie
|
Kociulku -- ależ ten czas szybko leci !! Jeszcze niedawno powiedziałaś nam o ciąży a tu już można określić płeć, super
![]() ![]() U nas dziś taki skwar, że jak o 8.30 wieszałam pranie na balkonie od słonecznej strony to myślałam, że się rozpłynę. Mateuszek spał do 9.00 więc zanim zje śniadanie, ubiorę go i sama siebie to i południe będzie więc nie wychodzimy dziś wogóle; może wieczorem po zachodzie słońca ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, co takie puchy? Opalacie się
![]() KAsiulek powinnaś iść do lekarza, pewnie nic poważnego, ale w tych przypadkach lepiej dmuchać na zimne. Ja bym chyba dermatologa wybrała. A jeśli chodzi o samopoczucie, to chyba bym stawiała na brak urlopu. Ja tez wiecznie zmęczona chodze, włosy mi wypadają, nic mi się koło siebie nie chce zrobić. Czuję sie zaniedbana. Nawet mi sie nie chce balsamu wklepać i pazurów pomalować. Wczoraj musiałam się zmusić. Najchętniej bym ciągle spała. Płatek, ja zaczęłam odżywianie wg twojej dietki i kombinowane z SB. Super przestrzegałam (nawet na kolacjach służbowych - tyle że trochę później jadłam ostatni posiłek). No ale weekend u mamy i wszystko na marne. Jak mogłam sobie ciepłego drożdżowca z wiśniami odmówić ![]() ![]() Tiaara, fajne autko no i cena niewyska. Szalej kobieto, ale ostrożnie. Joasiuu - gratuluję, niech się spełnią marzenia. JA wam też się pochwalę. W jednej firmie przeszłam już 3 etapy kwalifikacji i zaprosili mnie na ostatni etap, jest 2 kandydatów konfrontowanych z zespołem. I zespół potem decyduje kogo wybrać. Trochę te rozmowy traktuję jako doświadczenie. Ale propozycja bardzo ciekawa. Obawiam się jednego, że zespół może na kandydata faceta postawić. No ale zobaczymy. Przyznam wam się, że czekałam na tego rywala prawie miesiąc, bo nie mogli nikogo dobrego znaleźć, więc dla mnie to już duży sukces. Ale ja nic na siłę, co ma być to będzie. Jeśli tak ma się moje życie potoczyć to OK. Jak nie to zobaczymy. ![]() Tęsknię za Milciem ![]() Miłego dnia
#215 |
Wtajemniczenie
|
witam kobietki.
ja w sobote sprzatalam i latalam z Wiktoria po podworku. musialam ja przetrzymac maksymalnie z drzemaka bo na popoludnie umowilismy sie z wujkami TZta ze pojedziemy do nich. wiec Wiktoria polozyla sie spac o 15 i przespala poltorej godzinki. dzieki temu posiedzielismy do 21. no i siostra cioteczna pilnowala Wiktorie a ta zobaczyla w stawie rybki zlote i weszla po kolana do wody. niezbyt jej sie to podobalo. ale potem zadowolona bo w samym pampersie i koszulce latala. a wczoraj pojechalismy do babci TZta i po drodze odwiedzilismy znajomego TZta. kupil sobie za miastem domek i remontuje go. chcial aby TZ zobaczyl jak sie spisuja budowlancy no i chcial Wiktorii pokazac kozke i konia ( kupil sobie i ma w stajni na podworku) a Wiktoria jak na zlosc chyba tylko sobie usnela nam po drodze. zajechalismy do babci posiedzielismy do 20. Wiktoria grzecznie sie bawila, chodzila do hau hau i latala za kotkiem. na koniec weszla w gore suchej ziemi i obsypala sie cala. wyobrazcie sobie jaka byla woda po kapieli. ogolnie milo spedzony weekend tylko duzo jazdy. lubie jezdzic ale czarny samochod w taka temperature to koszmar. Kociulku gratuluje kolejnego przecinka. najwazniejsze ze dobrze sie rozwija, jeszcze troche i bedzie kopaniem dawal znaki mamusi. a w obote wujek powiedzial ze najtrudniejsza rzecz dla faceta to w dziurze zrobic dziure ![]() Agiko a smarujecie to jakas mascia?? dobrze ze sie ladnie goi. a ty kobietko odpocznij troszke. wiem ze to czasem trudne i pewnie czasem myslisz ze teraz gdy nie musisz spieszy sie do Milcia to nadrobisz wszelkie obowiazki, ale zrob cos tylko dla was i dla siebie. kolacja przy swiecach i romatyczny wieczor. Kasiulka do lekarza arsz. to juz nie przelewki szczegolnie kiedy sie pieprzyki powiekszaja ale tryskajaca krew. kobietko idz i pokarz. nie zaszkodzi a moze pomoc. Joasiu tylko tobie tak sie zdaje ze nie zajmowalas sie tak jak powinnas,. ale przeciez Julka rozwija sie bardzo dobrze i swietna z niej dzieczyna. a kiedy dziecko rozwija sie prawidlowo to swiadczy tez o tym ze nie jest zaniedbane pod zadnym katem, rowniez pod wzgledem kontaktow z rodzicielami. Agiko to KRA KRA KRA abys pogromila tego przeciwnika. a to ze jestes kobieta to tylko twoj atut. jesli szukaja dobrego pracownika to wybiora ciebie. zdawaj relacje na bierzaco. no i kopniak na szczescie.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje kochane za miłe słowa
![]() Kasiulka, idź koniecznie do lekarza, to nie są żarty. Wierzę,że to nic poważnego,ale lepiej żeby powiedział ci to lakarz. Brak urlopu napewno robi tu równiez swoje,dlatego koniecznie pomysl o jakimś odpoczynku. Zresztą przy naszych maluchach to każdej z nas by się to przydało ![]() Agika, trzymam mocno kciuki za ten ostatni etap ![]() ![]() Co do tygodnia ciąży to mam w podpisie (drugi suwaczek) ![]()
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Joasiu, ty sobie nic nie zarzucaj. Ty kobieto to mnie zadziwiasz, jak piszesz, że ciągle wymyślasz jakieś zabawy i zajmujesz się Julką. Ja to często nie mam sił i też sobie robię wyrzuty, że nie spędzam z Kamilkiem więcej czasu. Ale staram sobie to jakoś wytłumaczyć. Niestety takie jest życie. Nie można żałować chwil, które minęly bo to do niczego nie prowadzi. A jakbyśmy miały więcej dzieci, to czasu jeszcze mniej - przecież z tego powodu nie można sobie robić wyrzutów, że czegoś nie zrobiłyśmy jak należy. Wszystkich błędów nie da sie przewidzieć i nei da się im zapobiec. A z rodzicami niestety czasem tak jest, a do tanga trzeba dwojga, by coś zdziałać.
Tiaara, ty masz w 100% rację. Dzięki ![]() ![]() ![]() ![]() Koniec przerwy, robota czeka. Buziaki
#218 |
Zakorzenienie
|
Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Agiko trzymamy kciuki
![]() ![]() Tiaaro ja też mialam udany weekend ![]() My siedzimy w domu, taki skwar na dworzu, że nie można wytrzymac. Byliśmy trochę na zakupach i w parku gdzie trochę cienia było ale i tak za gorąco. Nalałam w brodzik wody, wystawiłam na balkon i Mati się pluskał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Cytat:
oo sweet Mateuszek...ja tez byłam w parku ale myslałam ze umre taki skwar:... chyba Natanielkowi tez zafunduje taka kapiel na balokonie w baseniku\ przez ten upał strasznie ospała jestem...wklejam zdjęcia \Natka, mój pedicure...a zdjecia z grzywką i po hennie brwi ![]() całuski dla mamus
![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Czas edycji: 2007-10-03 o 14:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Zadomowienie
|
noi pedicure nie jakas rewelacja bo robiłam sama a juz dawno tego nie robiłam...na kazdym paluszku była srebrna gwiazdeczka ana duzym 2 ale tego nie widac dokładnie
![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Czas edycji: 2007-12-19 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
O Gosiaczku taki pedicure byś mogła mi zrobić
![]() ![]() ![]() ![]() Natan fajnie wącha kwiatki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Płatku wiesz z tym czasem to sie musze naprawde sprezyc...ostatnio mi sie udało bo podrzuciłam go kolezance na 40 minut i wszystko w biegu a kosmetyczke razem z Natkiem załatwiłam on rozrabial w gabinecie a pani mi robiła brwi ![]() z tym pedicurem to bardzo chetnie bym ci zrobiła...ja wogóle niebawem kurs będe robić i bede wizazystką stylistką ![]() z Natanielka tez sie smieja bo to tak fajnie wygląda haha ![]() wklejam zdjecai z henna i grzywka nowa
![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Czas edycji: 2007-10-03 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zadomowienie
|
Płatku, Gosiaczku -- chłopcy są prześliczni
![]() U nas też olbrzymi skwar, dopiero pół godziny temu Tż wyszedł z Muszkiem na dwór i właściwie od paru minut dopiero piaskownica zaczęła się zapełniać dziećmi ![]() ![]() Jutro też ma być taki skwar; chyba jeszcze wyślę Tż po zakupy na jutrzejszy obiad bo ja pewnie znów nie wyjdę. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Zadomowienie
|
Fane chopaki, nie ma co
![]() Płatek, Milcio będzie kolejne 2 tygodnie z dziadkami, ale już u nas. Musieliśmy jakoś rozdzielić opiekę, bo żłobek zamknięty, a my urlop dopiero od 6 sierpnia mamy. W piątek do niego jedziemy i będzie już w domciu. Ale jak mi się tęskni ![]() ![]() Tiaara polecana przez lekarza maść we Wrocławiu na ostrym dyżurze to maść tranowa, albo z witaminą A ![]() My dziś z TŻ, korzystając z super pogody wypraliśmy dywan. Schnie na trzepaku. I właśnie wróciliśmy z zakupów, bo w domu takie były puchy, że kombinowaliśmy co by tu zjeść na śniadanie. Dzięki dziewczyny za ![]() Jutro jedziemy do biura projektowego - formalności ciąg dalszy. Qurde, ale bym chciała być na etapie wybierania kafelek, a tu jeszcze tak daleka droga przed nami. Miłej nocy
#225 |
Wtajemniczenie
|
Witam upalnie
![]() Od soboty jestem u moich rodziców. Oni pojechali do Włoch a ja opiekuje się naszą wiekową babcią. Jest super. Julka biega po całym domu i terroryzuje kota. Ja mam ogólnie luz bo zajmuje się sama sobą. Tyle atrakcji to po co jej mama. Oj chyba powrót tutaj zmobilizuje nas aby szybko myśleć o kolejnym, tym razem większym mieszkaniu. Płatku też zafundowałam Julce basen. My w tym celu kupiliśmy piaskownice i ją napełniamy wodą. Szkoda że u siebie nie mam gdzie tego zainstalować ![]() Mimo tego żaru wychodze z Julką. Mam blisko park więc spacerujemy w cieniu. Ja nie daje rady wysiedzieć w domu. Wole wychodzić kilka razy po kilka minut niż tak się kisić. Jeszcze tydzień i ruszamy do Czech ![]() ![]() Płatku a Wy kiedy jedziecie? Kociulku gratuluje synka ![]() Agika jeszcze kilka dni i zatulisz Milcia na śmierć ![]() ![]() Gosiaczek zdolniacha z Ciebie. Rób ten kurs bo to fajny fach i można sobie zarobić. Baby zawsze będą o siebie dbały więc ruch w interesie będzie.
#226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() najpierw jeden a pozniej chce sobie uzupelnic innymi zeby miec certyfikat ![]() ojjj jak ja wam zazdroszcze tych wyjazdów ![]() ja wczoraj tak jak platek dałam Natusiowi basenik n balkon i sie wychłodził w tym upale troszke moze dziaj tez tak zrobie MIłego dnia
![]() ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek94@buziaczek.pl Czas edycji: 2007-07-17 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Joasiu wyjeżdżamy w sobotę nad morze, a w piatek odstawiamy Kacpra do siostry i przy okazji zostaniemy na noc w Prabutach
![]() ![]() ![]() Gosiaczku u nas w Bydzi jest szkolenie dla wizażystek, stylistek itd. za darmo tj. od poniedziałku do piątku w godzn. 8.00-16.00, a póżniej jeszcze unia dofinasowuje 20tyś. na rozpoczecie sowjej wlaśnej działalności w gospodarczej ![]() ![]() ![]() Fajny ten basenik, jak słońce zachodzi na balkonie to mu nalewam wody i przez godzinę wariuje, pewnie że później mam mokre podłogi itd. ale co mi tam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Płatku, Mati super
![]() ![]() Gosiu,przepiekne te wasze zdjęcia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Joasiu dzieki ![]() A ja właśnie zagrodziłam schody z tarasu,otworzyłam drzwi na całą szerokość także mały może sobie spokojnie wychodzić na świerze powietrze. A ze mamy pokój od północy jest teraz fajnie chłodno ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz Pałtku sęk w tym ze pytałam....a jeszcze zeby było smieszniej to moja tesciowa tam pracuje...i nie wiem czy ona po prostu nie chce zebym sie załapała i mi sciemnia czy co bo wszyscy inni mi mówia ze za darmo jest włąsnie z urzedu jak wysyłąja...nie mam pojęcia...jeszcze raz spytam ja i kogos innego i jesli nic z tego to sobie sama zapłace kociulku dziekuje ![]() pewnieja bardzo chetnie bym wam zrobiła ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#230 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II
Cytat:
Popytaj jeszcze raz Gosiaczku bo szkada kasy jak będzie mozliwość za darmo, a teściowa ![]() ![]() ![]() Kociulku u nas też woda się leje na i za balkon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#232 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wszyscy mi to mówia chyba sie za to porzadniw ezme i dowiem sie wszystkiego co trzeba
![]() |
#233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wejdź na forum paznokcie może tam jest jakaś dziewczyna która robiła kurs w Krakowie? Tak na marginesie to jest mnóstwo ofert pracy typu: kosmetyczka, fryzjerka a w moim zawodzie to zima taka że szok ![]()
![]() |
#234 |
Zadomowienie
|
ja przez ta pogode to tak nieprzytomna jestem ze dopiero teraz sobie przypomniałam ze do szczepienia z Natankiem mam isc na 15 50
![]() ![]()
#235 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek startuj z interesem. My tu pokraczemy i będzie z tego kaska
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ależ mi się tęskni, masz rację Joasiu jeszcze 3 spać i wytulę Kamilcia. Właśnie założyłam plik koszty budowy, chyba tylko po to by się załamywać ![]() ![]() Odbyła już godzinną drzemkę a teraz idę robić sałatkę do pracy. Nie mam siły pisać. Tak w ogóle to gdzie Kasiulek. Kostka chyba też nie ma weny do pisania ![]() Może potem zajrzę, papa
#236 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Agiko masz rację, nie mam w ogóle weny ostatnio..... wybaczcie ![]() Od kilku dni jestem totalna padaka ![]() Joasiu, Agiko trzymam za Was kciuki, na pewno sie uda ![]() ![]() Gosiaczku, kursy u nas w Urzędzie Pracy sa za darmo dla bezrobotnych. Niedługo właśnie mam kolejna wizytę i muszę sprawdzic jakie kursy w tej chwili oferują, bo sama mam ochotę to wykorzystac. Kupiliśmy Natalce basen kilka tygodni temu, rozłożylismy kilka dni temu jak sie zaczęły upały. Teraz nie mozna jej stamtąd wyciągnąc, jest dosłownie histeria jak mówie że na razie koniec kąpania. Basen ma dwie komory na wodę i zjeżdżalnię. W wyposażeniu były też kolorowe piłeczki, więc ma co robic. Puszczam ja po trawie na golaska, a pózniej do wody i tak na okrągło prócz oczywiście drzemek i posiłków. Widzę że frajdę ma niesamowitą. Cały czas ciągnie do wody, ale to dobrze bo i ja z tego korzystam. Posadzilismy dziś z Tz Natalkę na nocnik jak zaczęła stękac. Sukces, bo usiadła, ale nic nie zrobiła. Po czym za 5 minut..... ja myję gary, Natalka kuca, wchodzę do pokoju..... kupa zrobiona a nocnik stoi obok ![]() ![]() No cóż, nauka rozpoczęta ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry, witam z kawa poranną, czarna, słaba i gorzka więc pewnie nie wszystkich zadowoli
![]() Ależ u nas leje, normalnie zwrot w pogodzie o 180 stopni. Kostko z opisu wynika, że Natalka ma dokładnie taki sam basen jak Kamilek. U babci kąpie się w dużej misce z wodą. Mama mi mówi, że jest niezmordowany, wchodzi, wychodz, wchodzi, wychodzi i tak w kółko. Kąpie się na tarasie, który jest zacieniony gdzieś do 14. Zamoczył sobie kapelusz i założył na głowe ![]() No to nocnikowanie mamy wystartowane. Kamilek chodzi w samych majtechkach. Mama mówi, że zaczął siusiać i łapał siuśki w ręce zdziwiony. No może coś załapie. Ciągle pada, ależ bym na bosaka polatała po kałużach ![]() Miłego dnia
#238 |
Wtajemniczenie
|
Hej. U mnie kawa mocna, słodka i ze śmietanką.
NIENAWIDZE deszcze, u nas też leje. Mam dzisiaj spotkanie z dwoma kandydatkami na opiekunki. Dziewczyny HELP o co mam je pytać? Mam kilka pomysłów ale licze też na Was. Widze że wszystkie dzieciaczki zgodnie uwielbiają pluskanie.
#239 |
Zakorzenienie
|
Oliwka na sam dzwięk slowa "woda" leci do łazienki i woła "DAĆ, DAĆ"
![]() Joaasiu - kurde nie mam pojecia ![]() tu znalazłam cos na ten temat: http://www.heartandhome.pl/index.php...f4441b9e01eb9b u mnie cafe au lait (juz drugie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Wtajemniczenie
|
witam kobietki.
u was deszcz a u nas znow zarowa.40 stopni w sloncu wiec caly dzien spedze na dworzu. wczoraj Wiktoria calutki dzien spedzila w basenie. chcialam ja polozyc spac bo zaczela marudzic ale tylko zjadla serek i poleciala pod drzwi. wiec zabralam ja i znow sie pluskala. dzieki temu mam balagan w pokoju bo nie mam kiedy posprzatac i lekka opalenizne bo przy okazji korzystam ze slonca. wczoraj pozarlam sie z TZtem - jak mnie ladnie nie przeprosi to sie do niego nie odzywam. oczywiscie byl podpity i dlatego bojowo nastawiony. a dzisiaj juz dzwonil ze ma do kupienia tanio farby i czy czasem nie bede chciala malowac. chyba chce mnie udobuchac. Joasiu chyba o to co dziewczyny rdza. czy pali, jak lubi spedzac czas z dziecmi, jak bedzie sobie radzila kiedy np. zacznie krzyczec i klasc sie na ziemi. zycze powodzenia zeby to chociaz byly jakies doswiadczone i sympatyczne osobki. Gosiaczku sa rozne kursy w kazdym urzedzie. ja sama rejestruje sie od sierpnia i tez planuje isc cos zrobic. masz za darmo kursy potem jeszcze znizki na zakupy potrzebnych akcesorii no i mozliwosc dotacji calosci lub czesci kosztow na otwarcie biznesu.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.