|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
Cytat:
na wszelki wypadek składam najserdeczniejsze życzenia ![]() to fakt, zdrowie najważniejsze, brzmi banalnie, ale to święta prawda ... współczuję Twojej chrzestnej i zdrówka dla Ignasia, niech katar pójdzie precz
|
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
malwiska no jakbyś o naszym synku opowiadała normalnie
on tak stęka jak sie budzi i wlasnie czasami jak nie moze zasnąć lub smok mu wypadnie...Nie towarzysza temu ani napinanie, ani sie nie pręży, nie czerwienieje na buzi to takie stękanie gardlowe bardziej. Moze u ciebie jest tak samo jak z brzuchem wszystko ok.Heh, wlasnie odczytałam, ze eydrith ma to samo. To jakas plaga chyba
Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-09-01 o 08:36 |
|
|
|
#663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na początku myślałam że moja córa robi kupkę przez sen, i stąd to stękanie ale pieluszka zawsze czysta, więc doszłam do wniosku że po prostu tak ma, i zmieniliśmy jej miejsce pobytu a taki miała ładny kącik w naszej sypialnia jeszcze doczytałam że Twój synio ssie piąstki tak, że z drugiego pokoju słychac moja ma tak samo słodziak
|
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------ Cześć ![]() U nas dzisiaj 2 pobudki - 1 i 4, a teraz znów śpi Maluda. Mąż poszedł na chwilę do pracy, a my musimy spakować zapomniane rzeczy jeszcze. Jak będzie dobry zasięg, to będę podczytywać, ale z pisaniem może być różnie Miłego tygodnia Wam życzę jakbym czasem zaginęła wakacyjnie
|
|
#665 |
|
Rozeznanie
|
eydrith no ssie, ssie :/ najgorzej, ze przecież usypia ze smokiem a i tak potrafi pchać łapy do buzi. Juz widze, ze bede musiała odzwyczajac i od smoka i od ssania lapek w przyszłości.
No i jeszcze denerwuję sie, jak włoży cześć piąstki do ust i wyprostuje paluszki i wtedy potrafi zacząć sie takjakby krztusić bo pewnie mu te paluchy za daleko sięgają. Mikoś wlasnie spi, oglądam sobie pytanie na śniadanie przy kawce - tematy szkolne ogólnie. I tak sobie pomyślałam, ze niebawem Mikołaj bedzie tak w ławeczce w białej koszuli siedział i druga rzecz to, ze z chęcią bym wróciła na tydzien czasu do podstawówki tak do 4/5 klasy ![]() bambusiek udanych wakacji!
Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-09-01 o 08:58 |
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Na weekend byliśmy u mojego Taty, naskrobałyście tyle, że chyba nie dam rady wszystkiego ponadrabiać... u nas dziś brzydko i szaro, w nocy padało, zresztą już z auta wypakowywaliśmy się w ulewie... Jeremi poszedł do przedszkola po wakacjach, mąż do nowej pracy pierwszy dzień... Musimy się dziś jakoś zmobilizować i zdążyć z dziewczynkami po Jeremka na 11.30 bo potem dzieciaki w przedszkolu śpią - gdybym wpadła na to że 4olatki mogą spać w przedszkolu (środkowa grupa, zawsze mi się wydawało że tylko maluchy śpią...) to chyba jednak chodziłby do tego drugiego ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- a Basię ważyłam wczoraj i ma już 4400 ![]() Powiedzcie mi, te wysypki Wam znikają? Bo mnie już się tak ładnie podgoiła do środy, a w piątek taki wysyp i buźka cała czerwona i na głowie, a zaraz w sobotę już znów zaczęło znikać i dziś to już w ogóle jest ładnie (jak w czw rano...) i tak się zastanawiam czy w takim razie to jednak nie uczulenie, bo w czwartek nosiłam bluzkę świeżo z prania, a prałam w normalnym proszku+płyn do płukania, bo jest ciemna i mi do niczego nie pasowała (normalnie swoje bluzki staram się prać w dziecięcym, albo chociaż bez płynu) a nosiłam małą w chuście trochę i była mocno wtulona we mnie (w bluzkę)...
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Szczepienie mamy jednak jutro bo dziś nie ma naszej pani dr. Iza obudziła się dziś w nocy tylko raz o 2 i potem o 6.30 więc dała pospać a i tak jestem zmęczona... Może przez tą pogodę? Ogólnie Mała sypia dobrze, ale też zdarza jej się wiercenie i stękanie. |
|
|
|
#668 | ||
|
Zadomowienie
|
udanych wakacji w takim razie
Cytat:
ale ja się na razie nie denerwuję tym ssaniem, wychodzę z założenia że to taki etap poznawania swojego ciała, i że jej przejdzie ... no ale jakby zaczęła jakoś nagminnie ssać kciuk to faktycznie trzeba będzie interweniowaćCytat:
dobrze że to jeszcze nie teraz, już sobie wyobrażam jak się będę stresować jak moje maleństwo pójdzie do szkoły![]() ja bym chętnie wróciła do LO to były piękne czasy
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie młoda miała marudną noc a ja jeszcze migrenę do tego ehhh a od rana zapisy do lekarzy już na luty... I love it. Mina mojej teściowej byla bezcenna jak ostatnio usłyszała ile idzie na lekarzy... NO wreszcie młoda zasnęła. Idę śniadanie zjeść.
|
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się Ale straszna pogoda dzisiaj i tak jakoś głowa mnie boli Mam pytanie dziewczyny , czy któraś z Was chodziła na solarium karmiąc dziecko piersią? Jestem blada jak ściana a w niedzielę chrzciny . Poszłabym sobie chociaż się zarumienić troszkę ale się boję , oczywiście piersi bym zakryła ale nie wiem czy można ? Plis podpowiedzcie coś
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Cały weekend Was na komóreczce podczytywałam więc jestem na bieżąco ale pisać nie było jjak . Wczoraj ostatnie promienie słońca za miastem łapaliśmy a dziś na lubelszczyźnie brzydka pogoda więc nawet na spacer nie chce mi sie iść.Moja Mała też z tych mlaskających i stękających . W nocy budzi mnie ssaniem łapek , na drugim końcu mieszkania słychać . Iza moja Ula też jak Twój Mikuś smok w buzi ale to nie przeszkadza jeszcze piąstkę dopychać ostatnio złapała smoka za uchwyt, wyszarpneła, rzuciała nim w tatusia i obie piąstki do buzi. Mina Tż bezcenna. Potrafi tez wsadzić sobie palec wskazujący do buzi tak głeboko że aż wymiotuję z charakterystycznym odgłosem ![]() Joanna ja bym się bała. Może lepiej jakiś samoopalacz delikatny tylko na te miejsca co będziesz pokazywać ? Ssaczek się obudził zmykam karmić
|
|
|
|
#672 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama nie chodzę, bo blade jest piękne ale teoretycznie można tylko uważaj z ilością, bo skóra po ciąży jest wrażliwa na UVCytat:
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Całe lato zbierałam się do solarium ale z braku czasu wyszłam z tego samego założenia co EYDRITH- blade jest piękne
![]() Kupiłam dopiero przez all zapas kropelek Delicol 19zł/opakowanie, gdzie w aptekach kupowałam za 42-50 zł zdzierstwo!!!
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Taty jak byłam to jeszcze gorzej, dziś to przynajmniej wiadomo, że skoro poszłam spać koło 24 i wstałam o 6 i 2 pobudki miałam, to mogę być trochę zmęczona... ale tam? spać szłam szybciej wstawałam o 9 i niewyspana tragicznie...
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Asia, na solarium isc możesz. Tylko kwestia jest taka, że na pierwszy raz nie powinnaś isc na dłużej niż 5 minut a to niewiele Ci da. Z kolei jak pójdziesz na dłużej to ryzykujesz „rakiem”. Nie lepiej pójść do Sephory i wziąć nawet próbki samoopalacza Lancaster czy jakiegoś innego? Ja bym tak zrobiła. Zdecydowanie mniej ryzykujesz ![]() Wysłane z iPhone
|
|
#676 | |||
|
Rozeznanie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Cytat:
jakbyś sie bardzo miała stresowac i wybierzesz inne rozwiazanie to oprócz samoopalacza są jeszcze balsamy brazujace. Kupiłam sobie ziaji Sopot spa żeby mieć po porodzie. Smarowalam nogi i ręce. Daje bardzo delikatna opaleniznę. Z tym ze ja jestem blondynka o jasnej karnacji wiec u kogoś o ciemniejszej takiego efektu nie będzie pewnie. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-09-01 o 14:30 |
|||
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę po samoopalacz
dzięki dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny po jakim czasie skończył Wam się połóg i dostalyscie miesiączki?
|
|
|
|
#679 |
|
Rozeznanie
|
Polog (krwawienie i obkurczanie macicy) zakończyło mi sie miedzy 6 a 7 tygodniem od porodu. Miesiączki jeszcze nie miałam, karmie piersia regularnie wiec mam nadzieje, ze szybko to nie nastąpi.
Piszcie coś dziewczyny bo nudy wyszliśmy na spacer ale niebo groźnie wyglada i boje sie łazić gdzieś daleko. Przysiadlam na ławeczce - żywej duszy dookoła:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
My też na dworze i Mała niby śpi a ciągle się rusza
poza tym moja suczka szczeka na kota, który siedzi po drugiej str ogrodzenia i się drażni
|
|
|
|
#681 |
|
Rozeznanie
|
Powiem ci fame, ze ja to w szoku jestem ze Mikołaj śpi jak wózek stoi...normalnie to sie nie udaje. Moze dlatego ze jest tak przeraźliwie cicho to mu to nie przeszkadza. Ooooo jakiej rasy masz sunie? Jak sie wabi.
Ja sie zakochalam w maltanczykach odkąd sister ma takiego potworka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Fame, mnie sie polog skończył w 5 tygodniu od porodu. Miesiączke dostałam dwa tygodnie temu
![]() I strasznie sie z tego powodu cieszę ![]() Wysłane z iPhone
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
IZA mam suczkę owczarka niemieckiego, wabi się Perła
![]() Moje dziecko też lubi jazdę, teraz usiadłam na ławce i już się wierci ... Pytam się o połóg bo nie zdążyłam jeszcze odwiedzić mojego gina zalecenie było takie żeby zgłosić się w 6 tyg po porodzie ale jak będzie 8 to też nic się nie stanie
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My już na miejscu, póki co ciągle pada, mam nadzieję, że szybko się poprawi pogoda. No i warunki ekstra - mamy duży pokój z 2 balkonami, pełne wyżywienie i dostęp do mini spa za 500 zł za osobę na tydzień
|
#685 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale moja supergin wzięła sobie urlop, i takie są terminy ... mam nadzieję że też się nic nie stanie
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
DZIEWCZYNY SZCZEPIĄCE DZIECI NA ROTA, ktora szczepionkę wybieracie - rotarix czy rotateq?
Fame, moja Mama była na wizycie popologowej 1,5 ROKU po cesarce, bo wcześniej nie miała mnie z kim zostawić ![]() Wysłane z iPhone
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-09-01 o 17:55 |
|
|
|
#687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#688 |
|
Rozeznanie
|
Ryzyko jest takie ze jakby tfutfu cos by było nie tak, to dowiecie sie pózniej a nie wczesniej. No i rozpoczęcie współżycia tez powinno do takiej wizyty poczekać. Oczywiście zakładam, ze sie dobrze czujecie i nic was nie niepokoi.
fame Perla - hmmmm....piwko z mojego miasta takie jest - moje ulubione owczarki sa boskie, jak bede miala juz dom z wielkim ogrodem to przygarne dużego psa na bank. Bo w bloku to toleruje tylko małe rasy/kundelki. Nie męczą się.
|
|
|
|
#689 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czuję się dobrze, więc mam nadzieję że wszystko ok ... i że babka na wizycie mi nie powie że jestem w kolejnej ciąży, bo chyba ją zabiję
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

nie wiem czy jej nie boli brzuszek, najlepsze ze rano potrafi spac ladnie, po kapieli tez a takie numery odstawia po nocnym karmienie, pronowalam ja odbic dzisiaj pare razy ale bez skutku 

Swoją drogą dobrze że nie mam bardzo blisko sąsiadów, by się zdziwili słysząc o tej porze odkurzacz
dzieciaki podrzucę teściowej i pojadę jeszcze do szpitala do mojej chrzestej, nawet nie ma kobieta 50 lat a jest tak schorowana że tylko od szpitala do szpitala i co gorsza nikt jej nie potrafi zdiagnozować, jakiś czas temu stwiedzili u niej stwardnienie rozsiane, po kilku latach stwierdzili że to jednak nie to.. Teraz jest na naurologi, nogi już na częściowo tylko sprawne, prawie nie chodzi
na wszelki wypadek składam najserdeczniejsze życzenia

dobrze że to jeszcze nie teraz, już sobie wyobrażam jak się będę stresować jak moje maleństwo pójdzie do szkoły

ale teoretycznie można
Ja bym tak zrobiła. Zdecydowanie mniej ryzykujesz
poza tym moja suczka szczeka na kota, który siedzi po drugiej str ogrodzenia i się drażni
zalecenie było takie żeby zgłosić się w 6 tyg po porodzie ale jak będzie 8 to też nic się nie stanie 
)