9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-01, 08:34   #661
Eydrith
Zadomowienie

Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Moja ogolnie sie wierci przez sen albo steka przez sen... jak jej sprawdzam brzuszek to jest ok i nie budzi sie ale to wkurza troche bo ona zaczyna stekac ja podchodze do lozeczka a tu nagle cisza dziecko spi a jak klade sie do lozka to znow steka nie wiem czy jej nie boli brzuszek, najlepsze ze rano potrafi spac ladnie, po kapieli tez a takie numery odstawia po nocnym karmienie, pronowalam ja odbic dzisiaj pare razy ale bez skutku
moja też tak własnie stęka przez sen, dlatego ją exmitowalismy do drugiego pokoju, bo nie dała spać
Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
Ja rownież witam znad kawy
U nas noc typowa, jedna pobudka, chociaż musiałam przed 5 rano nosa odkurzyc.. już mógłby się skończyć ten katar Swoją drogą dobrze że nie mam bardzo blisko sąsiadów, by się zdziwili słysząc o tej porze odkurzacz
Zaraz zwijam dzieciaki i jadę podziękować Orendżowi za prezent urodzinowy w postaci nie działającej karty SIM dzieciaki podrzucę teściowej i pojadę jeszcze do szpitala do mojej chrzestej, nawet nie ma kobieta 50 lat a jest tak schorowana że tylko od szpitala do szpitala i co gorsza nikt jej nie potrafi zdiagnozować, jakiś czas temu stwiedzili u niej stwardnienie rozsiane, po kilku latach stwierdzili że to jednak nie to.. Teraz jest na naurologi, nogi już na częściowo tylko sprawne, prawie nie chodzi Naprawdę jak słucham o jej dolegliwościach to dziękuje Bogu za zdrowie, masakra :/

No nic nie zamulam, miłego dnia dziewczyny
czyżbyś miała urodziny? na wszelki wypadek składam najserdeczniejsze życzenia

to fakt, zdrowie najważniejsze, brzmi banalnie, ale to święta prawda ... współczuję Twojej chrzestnej
i zdrówka dla Ignasia, niech katar pójdzie precz
Stary 2014-09-01, 08:34   #662
Iza188
Rozeznanie

malwiska no jakbyś o naszym synku opowiadała normalnie on tak stęka jak sie budzi i wlasnie czasami jak nie moze zasnąć lub smok mu wypadnie...Nie towarzysza temu ani napinanie, ani sie nie pręży, nie czerwienieje na buzi to takie stękanie gardlowe bardziej. Moze u ciebie jest tak samo jak z brzuchem wszystko ok.

Heh, wlasnie odczytałam, ze eydrith ma to samo. To jakas plaga chyba

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-09-01 o 08:36
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 08:41   #663
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
malwiska no jakbyś o naszym synku opowiadała normalnie on tak stęka jak sie budzi i wlasnie czasami jak nie moze zasnąć lub smok mu wypadnie...Nie towarzysza temu ani napinanie, ani sie nie pręży, nie czerwienieje na buzi to takie stękanie gardlowe bardziej. Moze u ciebie jest tak samo jak z brzuchem wszystko ok.

Heh, wlasnie odczytałam, ze eydrith ma to samo. To jakas plaga chyba
no chyba tak na początku myślałam że moja córa robi kupkę przez sen, i stąd to stękanie ale pieluszka zawsze czysta, więc doszłam do wniosku że po prostu tak ma, i zmieniliśmy jej miejsce pobytu a taki miała ładny kącik w naszej sypialni

a jeszcze doczytałam że Twój synio ssie piąstki tak, że z drugiego pokoju słychac moja ma tak samo mlaszcze te piąstki jak największy rarytas słodziak
Stary 2014-09-01, 08:47   #664
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Jak wasze dzieci sie budza w nocy to co robia? Od razu "wolaja" was? Gdybym miala corke w innym pokoju to moze ilosc pobudek bylaby mniejsza bo zanim by zaplakala to kolejna godzina by minela
Moja chwilę przed obudzeniem w fazie płytkiego snu zaczyna się kręcić, sapać itp. i wtedy zazwyczaj się wybudzam, ale drzemam jeszcze i wstaję dopiero na okrzyk jedzeniowy.
------------
Cześć

U nas dzisiaj 2 pobudki - 1 i 4, a teraz znów śpi Maluda. Mąż poszedł na chwilę do pracy, a my musimy spakować zapomniane rzeczy jeszcze.

Jak będzie dobry zasięg, to będę podczytywać, ale z pisaniem może być różnie Miłego tygodnia Wam życzę jakbym czasem zaginęła wakacyjnie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 08:49   #665
Iza188
Rozeznanie

eydrith no ssie, ssie :/ najgorzej, ze przecież usypia ze smokiem a i tak potrafi pchać łapy do buzi. Juz widze, ze bede musiała odzwyczajac i od smoka i od ssania lapek w przyszłości.
No i jeszcze denerwuję sie, jak włoży cześć piąstki do ust i wyprostuje paluszki i wtedy potrafi zacząć sie takjakby krztusić bo pewnie mu te paluchy za daleko sięgają.

Mikoś wlasnie spi, oglądam sobie pytanie na śniadanie przy kawce - tematy szkolne ogólnie. I tak sobie pomyślałam, ze niebawem Mikołaj bedzie tak w ławeczce w białej koszuli siedział i druga rzecz to, ze z chęcią bym wróciła na tydzien czasu do podstawówki tak do 4/5 klasy
bambusiek udanych wakacji!

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-09-01 o 08:58
Stary 2014-09-01, 09:25   #666
aga__tka
Zakorzenienie

Dzień dobry
Na weekend byliśmy u mojego Taty, naskrobałyście tyle, że chyba nie dam rady wszystkiego ponadrabiać...
u nas dziś brzydko i szaro, w nocy padało, zresztą już z auta wypakowywaliśmy się w ulewie... Jeremi poszedł do przedszkola po wakacjach, mąż do nowej pracy pierwszy dzień... Musimy się dziś jakoś zmobilizować i zdążyć z dziewczynkami po Jeremka na 11.30 bo potem dzieciaki w przedszkolu śpią - gdybym wpadła na to że 4olatki mogą spać w przedszkolu (środkowa grupa, zawsze mi się wydawało że tylko maluchy śpią...) to chyba jednak chodziłby do tego drugiego ale teraz jak już "obyty" jest to mu nie chciałam zmieniać...

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

a Basię ważyłam wczoraj i ma już 4400

Powiedzcie mi, te wysypki Wam znikają? Bo mnie już się tak ładnie podgoiła do środy, a w piątek taki wysyp i buźka cała czerwona i na głowie, a zaraz w sobotę już znów zaczęło znikać i dziś to już w ogóle jest ładnie (jak w czw rano...) i tak się zastanawiam czy w takim razie to jednak nie uczulenie, bo w czwartek nosiłam bluzkę świeżo z prania, a prałam w normalnym proszku+płyn do płukania, bo jest ciemna i mi do niczego nie pasowała (normalnie swoje bluzki staram się prać w dziecięcym, albo chociaż bez płynu) a nosiłam małą w chuście trochę i była mocno wtulona we mnie (w bluzkę)...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 09:30   #667
Fame
Zakorzenienie

Hej

Szczepienie mamy jednak jutro bo dziś nie ma naszej pani dr.

Iza obudziła się dziś w nocy tylko raz o 2 i potem o 6.30 więc dała pospać a i tak jestem zmęczona... Może przez tą pogodę?

Ogólnie Mała sypia dobrze, ale też zdarza jej się wiercenie i stękanie.
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 10:14   #668
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Miłego tygodnia Wam życzę jakbym czasem zaginęła wakacyjnie
udanych wakacji w takim razie
Cytat:
eydrith no ssie, ssie :/ najgorzej, ze przecież usypia ze smokiem a i tak potrafi pchać łapy do buzi. Juz widze, ze bede musiała odzwyczajac i od smoka i od ssania lapek w przyszłości.
No i jeszcze denerwuję sie, jak włoży cześć piąstki do ust i wyprostuje paluszki i wtedy potrafi zacząć sie takjakby krztusić bo pewnie mu te paluchy za daleko sięgają.
moja też tak czasem robi ale ja się na razie nie denerwuję tym ssaniem, wychodzę z założenia że to taki etap poznawania swojego ciała, i że jej przejdzie ... no ale jakby zaczęła jakoś nagminnie ssać kciuk to faktycznie trzeba będzie interweniować
Cytat:
I tak sobie pomyślałam, ze niebawem Mikołaj bedzie tak w ławeczce w białej koszuli siedział i druga rzecz to, ze z chęcią bym wróciła na tydzien czasu do podstawówki tak do 4/5 klasy
dobrze że to jeszcze nie teraz, już sobie wyobrażam jak się będę stresować jak moje maleństwo pójdzie do szkoły
ja bym chętnie wróciła do LO to były piękne czasy
Stary 2014-09-01, 10:20   #669
Celebrinfea
Wtajemniczenie

U mnie młoda miała marudną noc a ja jeszcze migrenę do tego ehhh a od rana zapisy do lekarzy już na luty... I love it. Mina mojej teściowej byla bezcenna jak ostatnio usłyszała ile idzie na lekarzy... NO wreszcie młoda zasnęła. Idę śniadanie zjeść.
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 11:02   #670
joanna2228
Wtajemniczenie

Witam się Ale straszna pogoda dzisiaj i tak jakoś głowa mnie boli
Mam pytanie dziewczyny , czy któraś z Was chodziła na solarium karmiąc dziecko piersią? Jestem blada jak ściana a w niedzielę chrzciny . Poszłabym sobie chociaż się zarumienić troszkę ale się boję , oczywiście piersi bym zakryła ale nie wiem czy można ? Plis podpowiedzcie coś
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 11:34   #671
Marianna 54
Raczkowanie

Witam się i ja
Cały weekend Was na komóreczce podczytywałam więc jestem na bieżąco ale pisać nie było jjak . Wczoraj ostatnie promienie słońca za miastem łapaliśmy a dziś na lubelszczyźnie brzydka pogoda więc nawet na spacer nie chce mi sie iść.

Moja Mała też z tych mlaskających i stękających . W nocy budzi mnie ssaniem łapek , na drugim końcu mieszkania słychać . Iza moja Ula też jak Twój Mikuś smok w buzi ale to nie przeszkadza jeszcze piąstkę dopychać ostatnio złapała smoka za uchwyt, wyszarpneła, rzuciała nim w tatusia i obie piąstki do buzi. Mina Tż bezcenna. Potrafi tez wsadzić sobie palec wskazujący do buzi tak głeboko że aż wymiotuję z charakterystycznym odgłosem

Joanna ja bym się bała. Może lepiej jakiś samoopalacz delikatny tylko na te miejsca co będziesz pokazywać ?

Ssaczek się obudził zmykam karmić
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 12:33   #672
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Mam pytanie dziewczyny , czy któraś z Was chodziła na solarium karmiąc dziecko piersią? Jestem blada jak ściana a w niedzielę chrzciny . Poszłabym sobie chociaż się zarumienić troszkę ale się boję , oczywiście piersi bym zakryła ale nie wiem czy można ? Plis podpowiedzcie coś
kp nie jest przeciwskazaniem do solarium i vice versa, jak chcesz to możesz spokojnie iść jak Ci się sutki nie przysmażą to nie powinno być problemów sama nie chodzę, bo blade jest piękne ale teoretycznie można tylko uważaj z ilością, bo skóra po ciąży jest wrażliwa na UV
Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
ostatnio złapała smoka za uchwyt, wyszarpneła, rzuciała nim w tatusia i obie piąstki do buzi. Mina Tż bezcenna.
spryciara
Stary 2014-09-01, 13:10   #673
Fame
Zakorzenienie

Całe lato zbierałam się do solarium ale z braku czasu wyszłam z tego samego założenia co EYDRITH- blade jest piękne

Kupiłam dopiero przez all zapas kropelek Delicol 19zł/opakowanie, gdzie w aptekach kupowałam za 42-50 zł zdzierstwo!!!
Stary 2014-09-01, 13:19   #674
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Hej

Szczepienie mamy jednak jutro bo dziś nie ma naszej pani dr.

Iza obudziła się dziś w nocy tylko raz o 2 i potem o 6.30 więc dała pospać a i tak jestem zmęczona... Może przez tą pogodę?

Ogólnie Mała sypia dobrze, ale też zdarza jej się wiercenie i stękanie.
ja niby też spałam, co prawda o 3 i 5 pobudka, ale to nie mała - nie wiem po co się budziłam...
u Taty jak byłam to jeszcze gorzej, dziś to przynajmniej wiadomo, że skoro poszłam spać koło 24 i wstałam o 6 i 2 pobudki miałam, to mogę być trochę zmęczona... ale tam? spać szłam szybciej wstawałam o 9 i niewyspana tragicznie...

aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 13:39   #675
mamaya
Zakorzenienie

Hej

Asia, na solarium isc możesz. Tylko kwestia jest taka, że na pierwszy raz nie powinnaś isc na dłużej niż 5 minut a to niewiele Ci da. Z kolei jak pójdziesz na dłużej to ryzykujesz „rakiem”.
Nie lepiej pójść do Sephory i wziąć nawet próbki samoopalacza Lancaster czy jakiegoś innego? Ja bym tak zrobiła. Zdecydowanie mniej ryzykujesz

Wysłane z iPhone
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 13:41   #676
Iza188
Rozeznanie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
Nigdy nie byłam na solarium jakbyś sie bardzo miała stresowac i wybierzesz inne rozwiazanie to oprócz samoopalacza są jeszcze balsamy brazujace. Kupiłam sobie ziaji Sopot spa żeby mieć po porodzie. Smarowalam nogi i ręce. Daje bardzo delikatna opaleniznę. Z tym ze ja jestem blondynka o jasnej karnacji wiec u kogoś o ciemniejszej takiego efektu nie będzie pewnie.

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Na weekend byliśmy u mojego Taty, naskrobałyście tyle, że chyba nie dam rady wszystkiego ponadrabiać...
u nas dziś brzydko i szaro, w nocy padało, zresztą już z auta wypakowywaliśmy się w ulewie... Jeremi poszedł do przedszkola po wakacjach, mąż do nowej pracy pierwszy dzień... Musimy się dziś jakoś zmobilizować i zdążyć z dziewczynkami po Jeremka na 11.30 bo potem dzieciaki w przedszkolu śpią - gdybym wpadła na to że 4olatki mogą spać w przedszkolu (środkowa grupa, zawsze mi się wydawało że tylko maluchy śpią...) to chyba jednak chodziłby do tego drugiego ale teraz jak już "obyty" jest to mu nie chciałam zmieniać...

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

a Basię ważyłam wczoraj i ma już 4400

Powiedzcie mi, te wysypki Wam znikają? Bo mnie już się tak ładnie podgoiła do środy, a w piątek taki wysyp i buźka cała czerwona i na głowie, a zaraz w sobotę już znów zaczęło znikać i dziś to już w ogóle jest ładnie (jak w czw rano...) i tak się zastanawiam czy w takim razie to jednak nie uczulenie, bo w czwartek nosiłam bluzkę świeżo z prania, a prałam w normalnym proszku+płyn do płukania, bo jest ciemna i mi do niczego nie pasowała (normalnie swoje bluzki staram się prać w dziecięcym, albo chociaż bez płynu) a nosiłam małą w chuście trochę i była mocno wtulona we mnie (w bluzkę)...
Mikołajowi na twarzy w większości zniknęła. Na raczkach czuć pod palcami jeszcze trochę. Dzisiaj rano na policzku zauważyłam 3 swieze sztuki:/ wczoraj sie skusiłam. Na jogurt i moze od tego....nadal obserwuje.

Cytat:
Napisane przez Marianna 54 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Cały weekend Was na komóreczce podczytywałam więc jestem na bieżąco ale pisać nie było jjak . Wczoraj ostatnie promienie słońca za miastem łapaliśmy a dziś na lubelszczyźnie brzydka pogoda więc nawet na spacer nie chce mi sie iść.

Moja Mała też z tych mlaskających i stękających . W nocy budzi mnie ssaniem łapek , na drugim końcu mieszkania słychać . Iza moja Ula też jak Twój Mikuś smok w buzi ale to nie przeszkadza jeszcze piąstkę dopychać ostatnio złapała smoka za uchwyt, wyszarpneła, rzuciała nim w tatusia i obie piąstki do buzi. Mina Tż bezcenna. Potrafi tez wsadzić sobie palec wskazujący do buzi tak głeboko że aż wymiotuję z charakterystycznym odgłosem

Joanna ja bym się bała. Może lepiej jakiś samoopalacz delikatny tylko na te miejsca co będziesz pokazywać ?

Ssaczek się obudził zmykam karmić
Hehe, Mikołaj jeszcze nie trafia do celu :d

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Iza188
Czas edycji: 2014-09-01 o 14:30
Stary 2014-09-01, 14:15   #677
joanna2228
Wtajemniczenie

Idę po samoopalacz dzięki dziewczyny

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 14:58   #678
Fame
Zakorzenienie

Dziewczyny po jakim czasie skończył Wam się połóg i dostalyscie miesiączki?
Stary 2014-09-01, 15:59   #679
Iza188
Rozeznanie

Polog (krwawienie i obkurczanie macicy) zakończyło mi sie miedzy 6 a 7 tygodniem od porodu. Miesiączki jeszcze nie miałam, karmie piersia regularnie wiec mam nadzieje, ze szybko to nie nastąpi.

Piszcie coś dziewczyny bo nudy wyszliśmy na spacer ale niebo groźnie wyglada i boje sie łazić gdzieś daleko. Przysiadlam na ławeczce - żywej duszy dookoła:/

Stary 2014-09-01, 16:03   #680
Fame
Zakorzenienie

My też na dworze i Mała niby śpi a ciągle się rusza poza tym moja suczka szczeka na kota, który siedzi po drugiej str ogrodzenia i się drażni
Stary 2014-09-01, 16:12   #681
Iza188
Rozeznanie

Powiem ci fame, ze ja to w szoku jestem ze Mikołaj śpi jak wózek stoi...normalnie to sie nie udaje. Moze dlatego ze jest tak przeraźliwie cicho to mu to nie przeszkadza. Ooooo jakiej rasy masz sunie? Jak sie wabi.
Ja sie zakochalam w maltanczykach odkąd sister ma takiego potworka

Stary 2014-09-01, 16:22   #682
mamaya
Zakorzenienie

Fame, mnie sie polog skończył w 5 tygodniu od porodu. Miesiączke dostałam dwa tygodnie temu
I strasznie sie z tego powodu cieszę

Wysłane z iPhone
Stary 2014-09-01, 16:39   #683
Fame
Zakorzenienie

IZA mam suczkę owczarka niemieckiego, wabi się Perła
Moje dziecko też lubi jazdę, teraz usiadłam na ławce i już się wierci ...

Pytam się o połóg bo nie zdążyłam jeszcze odwiedzić mojego gina zalecenie było takie żeby zgłosić się w 6 tyg po porodzie ale jak będzie 8 to też nic się nie stanie
Stary 2014-09-01, 17:15   #684
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

My już na miejscu, póki co ciągle pada, mam nadzieję, że szybko się poprawi pogoda.
No i warunki ekstra - mamy duży pokój z 2 balkonami, pełne wyżywienie i dostęp do mini spa za 500 zł za osobę na tydzień
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 17:37   #685
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Pytam się o połóg bo nie zdążyłam jeszcze odwiedzić mojego gina zalecenie było takie żeby zgłosić się w 6 tyg po porodzie ale jak będzie 8 to też nic się nie stanie
heh, ja chyba pobiję rekord, bo idę dopiero pod koniec września, to będzie jakieś 13 tyg po porodzie ale moja supergin wzięła sobie urlop, i takie są terminy ... mam nadzieję że też się nic nie stanie
Stary 2014-09-01, 17:54   #686
mamaya
Zakorzenienie

9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014

DZIEWCZYNY SZCZEPIĄCE DZIECI NA ROTA, ktora szczepionkę wybieracie - rotarix czy rotateq?

Fame, moja Mama była na wizycie popologowej 1,5 ROKU po cesarce, bo wcześniej nie miała mnie z kim zostawić

Wysłane z iPhone

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-09-01 o 17:55
Stary 2014-09-01, 18:03   #687
robaczek-85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY SZCZEPIĄCE DZIECI NA ROTA, ktora szczepionkę wybieracie - rotarix czy rotateq?

Fame, moja Mama była na wizycie popologowej 1,5 ROKU po cesarce, bo wcześniej nie miała mnie z kim zostawić

Wysłane z iPhone
O mamaya dobry temat poruszylas podbijam pytanie o rote, niestety jestem tymczasowo u pediatry do której nie mam zaufania (moja stara pediatra otwiera swoją przychodnie i teraz nigdzie nie przyjmuje )

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-01, 18:03   #688
Iza188
Rozeznanie

Ryzyko jest takie ze jakby tfutfu cos by było nie tak, to dowiecie sie pózniej a nie wczesniej. No i rozpoczęcie współżycia tez powinno do takiej wizyty poczekać. Oczywiście zakładam, ze sie dobrze czujecie i nic was nie niepokoi.

fame Perla - hmmmm....piwko z mojego miasta takie jest - moje ulubione owczarki sa boskie, jak bede miala juz dom z wielkim ogrodem to przygarne dużego psa na bank. Bo w bloku to toleruje tylko małe rasy/kundelki. Nie męczą się.
Stary 2014-09-01, 18:41   #689
Eydrith
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
to moje 13 tygodni się chowa
Cytat:
Ryzyko jest takie ze jakby tfutfu cos by było nie tak, to dowiecie sie pózniej a nie wczesniej. No i rozpoczęcie współżycia tez powinno do takiej wizyty poczekać. Oczywiście zakładam, ze sie dobrze czujecie i nic was nie niepokoi.
no niestety masz rację ja oczywiście chciałam się zapisać normalnie, 6 tyg po, ale babka w rejestracji rozwiała moje złudzenia czuję się dobrze, więc mam nadzieję że wszystko ok ... i że babka na wizycie mi nie powie że jestem w kolejnej ciąży, bo chyba ją zabiję
Stary 2014-09-01, 19:30   #690
malwiska
Zakorzenienie

wróciliśmy z sesji, jestem mega zadowolona
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości