|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Hej
![]() Jak tam dzisiaj przedszkolaki ?? Powodzenia na wizytach
|
#2852 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej... ja mam mega doła... mały zrobił taki cyrk... płakał strasznie, że on nie chce sam zostać w szkole, żebym go nie zostawiała
musiała go nauczycielka siłą zabierać ode mnie... nie wiem czy gorączki nie dostał z tego wszystkiego bo taki ciepły mi się wydawał... ehhh już niech ta dwunasta będzie... mam nadzieje, ze jak pozna kolegów bliżej to będzie inaczej...
|
#2853 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki!
![]() jak tak czytam co się u Was dzieje to zaczynam się martwić, moja mała wczoraj nad wyraz spokojna, no ale wiadomo, czasem mają dzień leniwca dzieciaczki więc poczekam cierpliwie Fiorella podaj mejla ![]() Wszystkim wizytującym dziś życzę powodzenia i trzymam kciuki za to żeby wszystko było dobrze
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co te nasze dzieci musza stresu przezyc..... no ale kazde dziecko przez to przejsc musi
|
|
#2855 |
|
Raczkowanie
|
Można rozpocząć macierzyński najwcześniej 6 tygodni przed planowanym terminem porodu. Ale mając możliwość przedłużenia zwolnienia nie opłaca się taka opcja, bo już się mniejszą wypłatę dostaje.
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy u Was też taka paskudna pogoda? od tygodni wybieram się z córą na bilans a zawsze jak sobie zaplanuję to pada i jest zimno wrrr... Dzisiejsza noc okropna, obudziłam się o 3 i poczułam, że mala ma kołderkę mokrą no i okazało się, że jakoś siuśki przeleciały górą i była cala mokra, musiałam ją przebrać, ta się rozbudziła i nie mogłyśmy zasnąć... chciałam ułożyć się w wygodnej pozycji, to ona chciała leżeć na mnie, żebym ją trzymała i cały czas mówiła, że się boi myślę, że po około 2 godzinach usnęłyśmy ...A ja jeszcze jak nie mogłyśmy spać to zastanawiałam się czy i kiedy będzie wojna... ![]() Przedwczoraj oglądaliśmy czas honoru to mi w nocy się wojna śniła, że uciekaliśmy, chowaliśmy się gdzieś, wczoraj znowuż przyszedł szwagier i oczywiście musieli z mężem dyskutować też na te tematy i ja już się martwię |
|
|
|
|
#2857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty sama tez dzis wizytuje ciekawe jak tam maly, co babka powie na ta moja wysypke i jak szyjka, bo po ostatnich Waszych opowiesciach zaczynam sie martwic.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciukasy za wizyty ![]() Ja dziś też mam, chodze na nfz i mam wizytę co 2 tyg nie wiem czemu tak często... Ostatnio było tylko "jak się pani czuje ? dobrze ? ok " i zrobił usg i tyle może 5 minut tak byłam ...
|
|
#2860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
dziś idę prywatnie.... u mnie dopiero kolejna wizyta na nfz 21.10 ![]() Powodzenia na wizycie ![]() Wszystkim wizytującym dzisiaj życzę powodzenia ! oby same dobre wieści były ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Mnie dalej pobolewa z prawej strony, zwłaszcza jak mała się wierci, albo np. jak wstaję z łóżka czy z pozycji siedzącej,...... teraz się zastanawiam czy wczoraj sprzątając się nie nadwyrężyłam gdzieś.... bo chwyciło mnie właśnie po sprzątaniu, a sporo klęczałam i kucałam |
||
|
|
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanet moze to wiàzadło.. juz jest co dzwigac to to wszystko sie rozciaga..
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2863 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do poczynań wojennych to chyba wszyscy zaczynamy się już powoli bać;/ Ja dziś miałam zryty sen, nie pamiętam sensu ale pamiętam że miałam całą zakrwawioną twarz i krew ciekła ciurkiem. Masakra;/ Cytat:
|
|
#2864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Indra - nie zastanawiam sie nad ZZO, jestem przekonana jak tylko zdaze to biore koszty nie graja roli![]() Pogoda od rana cudna, wiec zbieramy sie na plaze
|
|||
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2866 | ||
|
Rozeznanie
|
u nas niby ok, ale jak przyszłyśmy pod zamknięte drzwi sali (dzieci chciały uciekać
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2867 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety, ale da się wcześniej. Tylko to marnowanie tego czasu.
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2869 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 30 tc
Cytat:
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2871 |
|
Raczkowanie
|
Hmm moje wizyty (na nfz) również trwają krótko...o wiele za krótko, ciśnienie, ważenie, hop na fotel, wypisanie papierków i do widzenia
|
|
|
|
#2872 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
U mnie ładna pogoda, choć chłodniej, TŻ zaprowadził Stasia do przedszkola i pojechaliśmy na rynek, ale pozwolił mi nieść jedynie ręcznik papierowy. Będę robić śliwki kilka słoiczkow, ale spokojnie obiore na kanapie i wrzuce do gara. Mam od TŻ kategoryczny zakaz sprzątania, dzwigania i machania rękami, leczo robię ba obiad i mam nic już nie ruszać. Jak mój syn poszedł do 3latkow do przedszkola, to ryk był przy przyprowadzaniu, potem pani mówiła, że jest spokój i większość dzieci ładnie się bawi. Potem histeria zaczyna się po obiedzie, jak rodzice zaczynają odbierać dzieci. Otwierasz drzwi, a tam jak w chińskim sierocincu, stoi grupka zaryczanych istotek z nadzieją w oczach i patrzy czy to po nich . I te pytania: Plose pani, a kiedy moja mama przyjdzie? Niestety, ale niektóre dzieci są od samego początku w przedszkolu od rana do późnego popołudnia .
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące. Ja dziś rano byłam u endo. Na szczęście tsh spadło po zwiększeniu dawki Kurde czekam już strasznie na 10 września bo pensje nam przyjdą. Porobiłabym zakupy dla małej. |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korzystajcie ile się da
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2876 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupilam : 1. zestaw : 30 elemaentowy zestaw niezbedny w kazdym domu : 1 szt. - sterylizator elektryczny - 5 minutowy 1 szt. - sterylizator podrózny 1 szt. - podgrzewacz do butelek 3 szt. - butelek do karmienia 150 ml (0 m+) 5 szt. - butelek do karmienia 260 ml (0 m+) 6 szt. - kubków do przechowywania mleka 2 szt. - termo opakowanie (termos na butelki) 2 szt. - smoczki imitujace naturalna piers (3 m+) 2 szt. - smoczki imitujace naturalna piers (6 m+) 1 szt. - smoczek dla noworodka 4 szt. - przykrywka do przechowywania mleka 1 szt. - szczypce do butelek 1 szt. - szczoteczka do mycia butelek cena 334,99 zł przesylka gratis ;p 2. zestaw zawiera: laktator reczny, butelka 150ml + smoczek o wolnym przepływie, wkładki laktacyjne 6sztuk, pojemnik do przechowywania pokarmu, adapter do butelki TOMMEE TIPPEE, pojemnik do sterylizacji cena 84,99 zł przeyłka gratis ;p 3. łóżeczk turystycznego marki CAPELLA za całe 290 zł + przesylka ;/ Jednak wydawanie pieniedzy moze bolec, stwierdzialam ze zainwestuje teraz a przyda sie jeszcze przy 2 dziecku jezeli Bóg pozwoli zebysmy z meżem posiadali Nasza "kropeczke" uważamy za mały cud - staraliśmy sie o nią ponad 4 lata
|
|
|
|
|
#2877 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochane
![]() wczoraj wieczorem nie pisałam o SR tak jak obiecałam... bo padłam na nos jak wróciłam, a wróciłam do mieszkania dopiero przed 22. BYŁO SUPER! trafiliśmy an mega kompetentna babkę do tego bedą zajęcia z rehabilitantem, pediatra, ordynatorem oddziału pediatryczego itp ![]() Babka nie owija w bawełnę (kaze sobie mówić na TY Strasznie nastawia tatusiów (tzw. "starych") na poród... maja nas wspierać, wytrzymywac huśtawki nastrojów, sami sobie robić kawę i herbatę bo kobiety musze teraz nauczyć się relaksować... oprócz zajęc teoretycznych... sporo praktyki przed nami. Mała grupa 9 par i wszyscy podobne terminy porodów spotkaliśmy nawet znajomych ![]() będzie zwiedzanie szpitala (z nastawieniem na tatusiów, żeby przygotowali się jak wygląda sytuacja na porodówkach.... krzyki, jęki itp.)... bedziemy mieli tez wyjscie na jakies warsztaty dla matek organizowane w sali weselnej, oczywiscie nauka pielęgnacji z maluchem... ale też i malowanie brzuszków mówimy o wszystkim... od tego jak spakować torbę (pakujemy razem! ponoć adrenalina jest taka, że tatusiowie szukając klapek wywalaja wszytsko co się da - wazna jest organizacja!), jak niwelować ból, jak pielegnować pępuszki, co robic by uniknąć nacinania krocza, nauka masażu (dla tatusiów), odżywianie, laktacja... ale poruszamy tez kwestię lewatywy, hemoroidów, krwawienia, bełtania i robienia "dwójki" w czasie porodu... więc zero tabu. Po każdych zajęciach mamy jakies fajne broszurki dla siebie, gazetki i gadżety. Będziemy razem sporządzać plan porodu, który bedzie zamieszczony do karty pacjentki. Jak się okazało... akurat ten szpital dosyć mocno go przestrzega. Mozna przyjśc ze swoją płytną z muzyką, rodzić w swoich koszulach, można mieć swoje ciuszki dla malucha, maluch jest cały czas przy matce (ten sam pokój), zwracają uwagę na kangurowanie (przy cesarce zadanie dla ojca)... itp ![]() Jestem mile zaskoczona
...cause your love is my love & my love is your love. ![]() Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14 Edytowane przez ~Olya~ Czas edycji: 2014-09-02 o 10:50 |
|
|
|
#2878 |
|
Wtajemniczenie
|
Ku**a siedze na poczekalni, na wypisie mam jak byk cukrzyca w ciazy... :/ mam dosc normalnie na dzisiaj...
|
#2879 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo cos dzwonię i zadzwonić nie mogę a Ty płacisz czy normalnie za darmo????---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
za zakupy![]() świetne te łóżeczko, też będę musiała nad tym pomysleć
|
|
#2880 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.

musiała go nauczycielka siłą zabierać ode mnie... nie wiem czy gorączki nie dostał z tego wszystkiego bo taki ciepły mi się wydawał... ehhh już niech ta dwunasta będzie... mam nadzieje, ze jak pozna kolegów bliżej to będzie inaczej...

17.08.2013 r.

23.06.2011
nie wiem czemu tak często... Ostatnio było tylko "jak się pani czuje ? dobrze ? ok " i zrobił usg i tyle
może 5 minut tak byłam ...

za zakupy