|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() Uczą nas już od jakiegoś czasu jak powinnyśmy oddychać w trakcie skurczów w pierwszej fazie porodu oraz przy rodzeniu główki. W teorii i ponoć praktyce też - jeśli się "na żywo" odpowiednio skupimy by robić to poprawnie ![]() ![]() Mam jakiś opis od nich z rysunkami, które w razie pytań mogę objaśnić, więc jak ktoś chętny to mogę podesłać na maila (proszę wtedy o PW). Mam też opisy innych ćwiczeń w ciąży albo w połogu (z podziałem na sn/cc). Tylko u nas bezwzględnie wymagali zaświadczeń od ginekologa prowadzącego, że można wykonywać te ćwiczenia, więc uczciwie ostrzegam, żeby nie wykonywać ich jeśli czujemy, że nie powinnyśmy ![]() A markowane parcie to ćwiczyłyśmy "na sucho" jak efektywnie przeć już po urodzeniu główki - też duża rola oddechu a raczej jego odpowiednie wstrzymywanie. Ale tego nam surowo zakazała ćwiczyć samemu - tylko pod jej kontrolą. Więc nie będę opisywać w szczegółach żeby nikt sam nie próbował ![]() ![]()
![]() |
#992 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór !
Ja dziś w końcu poukładałam ciuszki w szafie i komodzie, młodego będę przebierać kilka razy dziennie, przynajmniej przez pierwsze miesiące ![]() Magsik, ale cudo stworzyliście ![]() ![]() Gratulacje dla wszystkich dzielnych przedszkolaków i ich Mam ![]() ![]() Kasiamagda, kocyk cudo. Uwielbiam minky ![]() Właśnie się przeraziłam, nacisnęłam oba sutki, z jednego wyleciało tyle siary że masakra ![]() ![]() Znowu mnie dół TŻtowy złapał. Te rozmowy przez telefon mnie dobijają. Mam wrażenie, że jakoś się od siebie oddaliliśmy ![]()
#993 | ||
in the dark of night
|
Cytat:
![]() ![]() TŻ we Wro właśnie, muszę go wysłać do Ferio po pasztety i gdzieś musi dorwać kapuchę kiszoną z beczki, tylko koniecznie kiszoną normalnie a nie kwaszoną w paczce ![]() to ja chcę te obrazki, możesz walnąć mi na maila? zmieniłam maila w ogóle, wyślę Ci PW jak pochłonę kolację i ogarnę się w wannie ![]() mądrych rzeczy się tam uczycie, fajnie, mi właśnie zależy na wiedzy o 'oddychaniu' co by nie poddusić malucha przy skurczach na bezdechu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za tydz mamy kolejne spotkanie na sali ćwiczeń, tym razem z partnerami, będą się uczyli jaka jest ich rola na sali przedporodowej. Magsik, pomysł na pokój fantastyczny, aż poleciałam z laptopem pokazać mężowi, bardzo mi się podoba ![]()
![]() |
#995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za przytulasa, przyda się...Kiedy wraca ? Ciężko powiedzieć. Jak wyjeżdżał to niby na chwilę, żeby zarobić na początek z Dzidziusiem. Teraz wymyśla, że jakby ładna wypłata była, to może by został, bo szkoda rzucać taką pracę. To mnie też dobija. Jestem sama z tym wszystkim, mówię mu, że mogę urodzić szybciej itp, do niego to nie dociera...Myśli, że skoro mam termin, to urodzę wtedy. Dlatego nie mam do czego odliczać ![]() Dobranoc Kochane ![]()
![]() |
#996 |
Przyczajenie
|
Witam sie wieczorowo
widzę ze postępy zakupowe u Was kwitną , ja jutro kupuje kołyskę doszliśmy z M do wniosku że kołyska bedzie najlepsza mało miejsca zajmie i będzie koło łóżka naszego w sam raz jupiiiii poza tym dostaliśmy reklamówkę ciuszków od koleżanki po synku same firmowe angielskie cudoo strasznie sie ciesze bo pewno takich bym sama nie kupiła jutro pranie zrobie i beda czekać zmykam bo M mnie juz woła film bedziemy ogladać Pozdrawiam Was |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym wszystko już jest i pranie któreś tam już schnie ![]() No ok nie mam jeszcze żadnych zabawek/mat edukacyjnych itp ale mam "wish list" dla chętnych babć, dziadków, cioć, wujków itp ![]() ![]() To daj znać na PW gdzie wysłać ![]()
![]() |
#998 |
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt!
Trzymam kciuki dla potrzebujących! Odnośnie nakłądek na sutki. Nie stosowałam. Na początku karmienie jest trochę bolesne, zanim brodawki się przyzwyczają i dziecko nauczy popranie ssać, ale da się przeżyć. Smarowałam zawsze swoim mlekiem po karmieniu. Krew mi tylko raz leciała - gdy Małemu wyszedł pierwszy ząb i się zapomniał ![]() PurBlanka ja mam męża na co dzień, ale jakoś nie jestem szczególnie traktowana. Robię to, co muszę, bo nikt za mnie nic nie zrobi, nawet jeśli mam gorszy dzień... Brak zrozumienia mnie czasem dołuje... Ja byłam na wizycie w piatek. Małe miało ok. 2400g. Dość nisko już jest głowa, lekarz mówił, że za nisko jak na ten tydzień (34t1d), ale nic poza magnezem 3 razy dziennie nie zasugerował. W trakcie porodu radzę słuchać położnej. Ona powie, w którym momencie jak oddychać, kiedy przeć itd. Mi niektóre polecenia wydawały się niewykonalne, a jednak się dało ![]() ![]()
#999 |
Zadomowienie
|
Jestem pierwsza
![]() Już po śniadaniu, mąż odprawiony w delegacje, wraca wieczorem w czwartek, na do widzenia mówi tylko jeszcze nie ródź ![]() nocny skowronek ja zabawek też nie mam, liczę na rodzinę, ale jak im powiedzieć np. żeby kupili leżaczek-bujaczek? trochę mi głupio bo to mało nie kosztuje. purblanka ![]() kasiakg nam też o tym oddychaniu na SR mówili i kazali ćwiczyć w domu, ale jakoś mi to ucieka, tylko jak idę na basen to staram się łapać powietrze nosem i wypuszczać buzią. Pewnie podczas porodu to będzie jak będzie ![]() Dziękuję za wszystkie miłe opinie odnośnie pokoju młodego. Teraz chyba chwilę sobie poszyję kocyk, wieczorem mam wizytę, powiem doktorkowi o tych skokach ciśnienia zobaczymy co powie. Miłego dzionka dla wszystkich.
#1000 |
Raczkowanie
|
Witam się po długiej przerwie
![]() ![]() Długo mnie nie było ale dużo też się działo. W końcu się przeprowadziliśmy i w końcu funkcjonujemy w miarę normalnie ![]() Widzę, że nowy wątek idzie pełną parą a ja muszę trochę nadrobić ![]() Chciałam pogratulować świeżej mamusi ![]() ![]() ![]() My jutro zaczynamy 33. ale widzę, że niektóre z Was mają już 36. ![]() No ale czemu ja się dziwię, przecież ja tu ostatnia urodzę ![]() Życzę wszystkim miłego dnia ![]()
#1001 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobryyy
![]() Lilotuś- bardzo dobre wieści po wizycie!!!! Ogromnie się cieszę, najważniejsze że nereczki pracują prawidłowo!!! Dariuska- trzymam w dalszym ciągu kciuki za synusia dziś!!! PurBlanuś- siarą się nie martw ![]() ![]() ![]() ![]() Farminko-mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do rodziny aby coś tam kupili, to przy byle okazji jak napomkną coś że muszą coś kupić,i zapytają czy jeszcze ci czegoś brakuje to powiedz, że jest taka rzecz tylko droższa, i fajnie by było jakby kilka osób/rodzin się na to złozyło. Ewentualnie jak nie znajdzie sie tyle osób do składki to powiedz żeby dołożyli sie tyle ile mogą a resztę Ty z Tż pokryjecie ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1002 |
Zadomowienie
|
Witam się w 37 tygodniu!
![]() Do mnie dzisiaj przyjedzie wanienka i przewijk (miałam po Wojtku, ale jakoś tak zachciało mi się go rozłożycna części i wyprać i oczywiście zepsułam). W czym będziecie rodzić? Szkoda mi koszul do karmienia... rozważam t-shirt męża lub kupno jakiejś taniej, najzwyklejszej na sam poród, którą zaraz po urodzeniu będę mogła zdjąć i o niej zapomnieć ![]()
#1003 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do rodzenia to ja zamierzam w koszuli.. Ale wiem że dziewczyny właśnie niektóre rodzą w t-shirtach ![]() Cytat:
![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Najgorsze jest to ze przyjścia na świat dzidzi wszystko sobie szykujemy, kupujemy, a jak pojawi sie dziecko to wszyscy nam kupują ci popadnie i zazwyczaj sie rzeczy dubluja. W Stanach jest tak ze wybierasz sklep, zostawisz tam listę i znajomi robią zakupy z listy. To na sens. Javtez juz prawie wszystko mam, został mi rożek to sama musze kupić do czasu porodu. Myslalam ze gdyby ktos pytał to chciałabym na prezent sesje zdjęciowa dla małego, ciuszków nie chce bo w tym szale mam opór, ewentualnie zabawki np. Słynna żyrafke sophie. Cytat:
37?super zazdroszczę ![]() Tez sie zastanawiam nad t-shirtem... Oby sobie tych koszul nie załatwić... ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
Mi sie znow spalo tragicznie, 3 razy siku a po nim taki skurcz brzuch plus plecy ze usnąć nie mogłam. Teraz normalnie boje sie nocy. Dzwoniłam do gin i zwiększyła mi dawkę luteiny i noszy, a wizyta na szczęście jutro...
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Wtajemniczenie
|
Właśnie czekam na położna, będziemy robić ktg. Noc znowu miałam kiepską- o północy obudziły mnie wymioty. Już nie wiem co się ze mną dzieje, ale zaczynam mieć dosyć
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja rodzilam w takiej do karmienia i nie miałam ani jednej plamy, wbrew obiegowym opiniom, że potem to już tylko do wyrzucenia się nadaje. Spalam w niej potem normalnie i teraz też spakowalam, niech przyniesie szczęście ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Będę rodzić w t-shircie męża, bo koszula moim zdaniem za długa jest i będzie mi niewygodnie. Chcę też rodzić w wodzie, więc wtedy założę sobie jakąś moją na ramiączkach albo stanik sportowy tylko. Ciekawej obserwacji dokonałam. Różnica w mojej wadze wieczorem i rano to 2kg. Po ciąży będę się musiała ostro wziąć za siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1008 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, moja noc też była ciężka i nie chodzi o siku.. od jakiegoś czasu drętwieje mi prawa ręka, przeważnie w nocy, ale w dzień również, ale dzisiaj to już był szczyt, ból nie do wytrzymania, żadne machanie, rozmasowywanie itd. nie pomagało, masakra, co chwilę budziłam się z bólu
![]() czytałam, że to niby normalne pod koniec ciąży, potem ma przejśc, ale to jeszcze miesiąc się tak męczyc ![]() a z innej beczki, kupiłam sobie w sierpniu spodnie w Happymum, ale po niecałym miesiącu się strasznie zniszczyły, popękały gumki, odbarwiły się itd. zareklamowałam je w sobotę i chciałam zwrotu gotówki, bo w sumie to już się nie opłaca wymiany na coś, ale dzisiaj dostałam odp, że reklamacja uznana i mam sobie przyjechac wybrac coś innego w tej samej lub wyższej cenie, trochę się wkurzyłam, ale chyba nie mam wyjścia, bo przeszukałam net i faktycznie przy pierwszej reklamacji nie muszą mi oddawac kasy
#1009 |
Zadomowienie
|
Witam po długiej nieobecności. Jakoś nie potrafię się wbić w temat wątku więc napiszę, że trzymam kciuki za potrzebujące, gratuluję wizyt i udanych zakupów wyprawkowych.
U mnie pierwsza noc od dawna w miarę spokojna i przespana z pobudkami na siku. Ja również w 37 tc !!! I jutro wizyta aż się boję bo od jakiegoś czasu mecz mnie skurcze.
![]() |
#1010 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w szpitalu dają ubrania do porodu, ale jakbym musiała mieć swoje, to pewnie kupiła bym jakiegoś taniego, dużego t-shirta. Cytat:
![]() Wymioty podobno mogą oznaczać oczyszczanie organizmu przed porodem ![]() Młoda dziś drugi dzień w przedszkolu. Tż ją zawiózł, ledwo dała się przebrać, bo się tak na salę spieszyła ![]() Noc u mnie w miarę ok. Łucja przyszła ok 6 do naszego wyra i już nie spałam, tylko drzemałam do budzika. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mortisha wlasnie przeszukalam internet i tez mi takie wytłumaczenie znalazło, poza zatruciem ciazowym, ale do tego nie mam innych objawów. No pięknie... Wszystko idzie w jedną stronę ciągle ![]() Edytowane przez farminka Czas edycji: 2014-09-02 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kurcze ile już 37 tygodni ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do reklamacji to może warto pomyśleć o jakiejś tunice lub dłuższej bluzce w której będzie Ci dobrze karmić. Dziewczyny nie liczmy za bardzo że już zaraz wrócimy do sylwetki przed ciąży. Szczególnie brzuszek potrzebuje dłuższego czasu. Cytat:
![]()
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba organizm oczyszcza sie przed porodem, do tego brzuch nisko... Dzidzia tuż, tuż... A gdzie Ci robią to ktg ? W domu ? Cytat:
Ty chudzielcu ![]() ![]() Cytat:
Wymień na cos, moze uda Ci sie sprzedać. Z metka i na gwarancji nie powinno byc problemu.
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zadomowienie
|
Która z was planuje zakup woombie lub ma jakieś doświadczenia z nim? Ja się na to coraz bardziej napalam i pewnie kupiec lub po proszę o kupienie siostry na spółę, bo i tak pytały się co chcę.
#1018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na odwrót, jak jestem spakowana to liczę ze to szybko sie nie wydarzy ;-) a przede mna jeszcze 7 tyg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zadomowienie
|
#1020 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.