|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
witam
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47962552]Zaczęło mi się plamienie przed @, więc na betę nie idę. Znowu Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Może jednak nie wszystko stracone Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
J. zjadl na sniadanie owoce z owsianka i rodzynkami, namoczone wczesniej w wodzie i z mlekiem jeszcze. Moze uda sie przestawic go na lepsze tory
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, poprostu metalowy czyli prawie dorosły
![]() Cytat:
![]() super! Co do żywienia to powiem tylko tyle że nie każda matka ma dziecko bezcukrowe, jedzące wszystko ze smakiem. I też nie każda matka uważa swoje dziecko za pępek świata. Ja cole pije i pić będę jak będę miała ochote, bo swoje życie mam. A dziecko ma swoje i tej coli prędko pić nie będzie bo mu na to nie pozwolę. |
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, melduję tylko że żyjemy ale czasu Nam brakuje .... pozdrawiam, może jutro nadrobię zaległości ...
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. U nas bez zmian. Zaczelam pisac skarge do szpitala. Niestety trzech lekarzy potwierdzilo zaniedbanie. Prawdopodobnie Ella zmarla bo mialam problemy z krzepkiwoscia. Nie podali mi lekow bo nikt nawet mnie nie badal, nie sprawdzali dziecka, nie zrobili usg. W dalszym ciagu czekamy na wyniki badan, dzisiaj zadzwonie moze juz jest chociaz czesc wynikow.
W kazdym razie, czytam was codziennie, staram sie zagladac.
|
#1026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1027 |
|
Zakorzenienie
|
witam
gryzelda może, nie wszystko jeszcze stracone, ja w 1 ciąży miałam takie plamienia na początku agatka jak się czujesz? jak przygotowania ? panika Jak dziś?? barbie w jakim banku lokatę zakładacie?? kubek super przedszkole u mnie na wsi to porażka chociaż dużo już się zmieniło w tym przedszkolu dalej to nie wygląda najlepiej. Niestety na całe przedszkole czyli 22 dzieci tylko 3 mamy patrzymy co jedzą nasze dzieci.... U nas pierwsze dni przedszkola nie najgorsze, ale płacz był serce moje rozdarte jak paniki ... nawet miałam myśl, żeby uciec z Mikołajem . W domu taka cisza, że aż uszy bolą . Wczoraj syn mnie rozbroił. Uwielbiał jak mu opowiadałam, co się dzieje w przedszkolu itp. Więc były też opowieści o św. Mikołaju który do przedszkola przychodzi . Wychodzimy z przedszkola a Mikołaj mówi, mamusiu a świętego Mikołaja w przedszkolu nie było ;p
|
|
#1028 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47962552]Zaczęło mi się plamienie przed @, więc na betę nie idę. Znowu Cytat:
jaka jest stawka za przedszkole w takich dużych miastach? ja to żeby wysłać dziecko do przedszkola będę musiała się przemeldować ![]() Cytat:
a co tam u Was? Tż wraca? ty zaczynasz pracę? iza jak Domiś? dziewczyny ile w knajpach płaciłyście za osobę na chrzcinach? ja jakoś dziś mam spadek kondycji psychicznej. zmęczona jestem...
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domiś dobrze,choc ostatnio noce ma nie najlepsze.Ale mimo nie wyspania kocham go najbardziej na świecie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1030 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory gdyby to była @ to obecny cykl miałby 23 dni. Z tym, że u mnie takie plamienia mogą trwać nawet tydzień (tak miałam kiedyś przed poprzednią ciążą) owu właśnie tak ok. 18-20 sierpnia. Zobaczę, może jednak pójdę na betę, bo na razie tylko brązowe nitki śluzu się pojawiły.
Dzięki za kciuki ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1031 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jeszcze ten rok, mały zostaje w domu z babcia. Następny nie ma, że boli... ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47962552]Zaczęło mi się plamienie przed @, więc na betę nie idę. Znowu Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Przykro mi Cytat:
Spróbuj placuszki jogurtowe z owocami... Głowa mnie boli idę po kawe i wracam do pracy ![]() p.s. Agatko - poszło ![]()
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1032 | ||||
|
Zakorzenienie
|
pewnie, że tak
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziś się wczytałam w jadłospisy i nie jest źle. jeśli jest sok - to świeżo ciśnięty na miejscu, zupy tylko na wywarze, bez ulepszaczy, zaznaczone, że jeśli dzieci dostają ciasto, to robione na miejscu z ograniczoną ilością cukru, dużo warzyw i owoców. w teorii bardzo dobrze to brzmi. Mikołaj chętnie je w p-olu? żywienie: w prywatnym 8 -10 zł, w naszym (samorządowe, państwowe) - 5 zł. Cytat:
dziś T. w żłobie duuuużo lepiej. chętnie szedł, przebierał się, dopadł drzwi swojej grupy i próbował sam otworzyć i wejść do środka wśrod uciekających maluchów wyglądał dziwnie ![]() oczywiście jak drzwi się zamknęły, to ryk. ale podobno chwilę. potrafił się zająć sobą, znaleźć sobie swoje miejsce. był nawet ciut dłużej niż miał być, bo się ładnie bawił. wyszedł z rykiem, bo go koleżanka ugryzła ![]() raju, mam zupełnie inny nastrój niż wczoraj. uf uf uf.
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
Panika a widzisz Torres lepiej niż ty sobie radzi :P
u nas 6,5zl za jedzenie i 1,45zl za 1 opieki
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co gorsze, siostrzenica się wygadała że ich ciocia (opiekunka która jest dyrektorem przedszkola) czasami karze klapsem a T. chyba szybciutko się oswoił ja się nie boje właśnie rozłąki z Kamilem a najbardziej że któreś dziecko go skrzywdzi |
|
|
|
|
#1035 |
|
Konto usunięte
|
Ja dość często daję Artkowi jogurt owocowy
A on go uwielbia, pałaszuje nawet z wielkimi kawałkami owoców...Gryzia kciuki ![]() Pani to ta koleżanka to bratnia dusza A., A. też w taki sposób okazuje swoje uczucia :P Zwłaszcza lubi, jak koleżanka ma długie włosy... I
|
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugie śniadanie danio, batonik, ciastka...yyy a gdzie jabłko, banan? |
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już po dentyście zrobione od razy dwa ząbki.Jeszcze jeden jest do roboty ale to już za miesiąc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
Panika to Ty już Torressa samego zostawialas w zlobie??? u nas dziś w zlobie na drugie sniadanie jabłko i banan ( ale uwaga, 3 kawałeczki jabłka i może z 1/3 średniego banana - Tosia jak wyszlysmy wtrabila jeszcze polowe kiwi)...ile u Was w grupie jest dziecie/ile opiekunek?
Ja mam taki plan, Tosia będzie jesc jedzenie zlobkowe do 12.30 a potem jak się będzie odbierać, to się będę podawac samo zdrowie... Dzis w zlobie, jedno dziecko było z katarem, drugie chyba cos już bralo - tak jego mama stwierdzila - mam nadzieje ze to się nie rozprzestrzeni za szybko... ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Berbie powiedz mi cos więcej o tej polisie posagowej co zalozyliscoe dla Krzysia? co się zyska, jakie zasady? lokaty tez zakładacie>/
|
|
#1039 |
|
Konto usunięte
|
Kundzia no coś Ty :/ Artek jada jednego banana na dzień - pół w kaszce, a pół do rączki na drugie śniadanie właśnie i to po czymś, a jest mniejszy od Tosi...
|
|
|
|
#1040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bogatsza stawka ![]() Cytat:
![]() wydaje mi się to, niestety, nieuniknione ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47967985]Zwłaszcza lubi, jak koleżanka ma długie włosy... [/QUOTE]faaaaccceeet ![]() dziś u T. była nektarynka ![]() w całym tygodniowym jadłospisie zaskoczył mnie jedynie serek topiony.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-09-03 o 08:13 Powód: boshhhh.. jakie literówki. |
||
|
|
|
#1041 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie chyba takie standardowy spadek formy. Cytat:
Cytat:
dla Michasia za dzisiaj. zobaczysz będzie tylko lepiej Cytat:
Cytat:
![]() ale EKO
|
|
#1042 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a co robią w żłobku z takimi dziećmi, jak moje, tzn. takimi, którym trzeba robić inscenizację przy jedzeniu i zajmować je zabawkami, bo inaczej wkładają paluszki do buzi i nie zjedzą? U nas byłby to ogromny problem chyba, nie wiem, czy ktoś by miał tyle cierpliwości, żeby karmić jedno dziecko pół godziny...
|
|
|
|
#1043 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47966716]Dwakolory gdyby to była @ to obecny cykl miałby 23 dni. Z tym, że u mnie takie plamienia mogą trwać nawet tydzień (tak miałam kiedyś przed poprzednią ciążą) owu właśnie tak ok. 18-20 sierpnia. Zobaczę, może jednak pójdę na betę, bo na razie tylko brązowe nitki śluzu się pojawiły.
Dzięki za kciuki ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ale betę zrób, bo często jest tak że dziewczyny mają plamienia w czasie @ nawet do 3 msc ciąży. Lepiej się upewnić!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja założyłam na 25 lat, Krzyś będzie miał możliwość wyjąć dopiero po 25 roku życia, lub po 18 jeśli będzie się żenił lub kupował nieruchomość. ja mogę wyjąć w każdej chwili. w razie mojej śmierci (bo ja założyłam polisę) PZU będzie opłacać składki do końca okresu na który jest zawarta umowa. zobowiązujesz się, że co miesiąc wpłacasz określoną kwotę na polisę, co najmniej 80 zł. lokaty nie zakładamy tylko rachunek oszczędnościowy http://www.pekao.com.pl/indywidualni...sci/moj_skarb/ zakładamy ten ze względu na teściową, to prosta kobieta która musi mieć możliwość podejścia do banku i samodzielnego wpłacenia pieniążka
|
|
#1045 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47956358]Królewna dziękuję
jutro po pracy idę na betę, wynik będzie w środę.[/QUOTE]co to za labo?? ja jak zrobię do 13:00 to w ten sam dzień ok. 17:00 mam wynik trzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i dobrze ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47967985]Ja dość często daję Artkowi jogurt owocowy A on go uwielbia, pałaszuje nawet z wielkimi kawałkami owoców...[/QUOTE]a nie próbowałaś naturalny np. z powidłami czy owocami zmiksować?? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47968636]Dziewczyny, a co robią w żłobku z takimi dziećmi, jak moje, tzn. takimi, którym trzeba robić inscenizację przy jedzeniu i zajmować je zabawkami, bo inaczej wkładają paluszki do buzi i nie zjedzą? U nas byłby to ogromny problem chyba, nie wiem, czy ktoś by miał tyle cierpliwości, żeby karmić jedno dziecko pół godziny...[/QUOTE] mój bratanek był karmiony a w przedszkolu sam jadł, bo widział, że inne dzieci jadły myślę, że Artuś dałby radę
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie wiadomo że dla każdej mamy jej dziecko jest najładniejsze,ale co innego jak mówią to obcy ludzie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie przy wyliczanie opłaty za dzień masz 6 jedzenie plus 1,45 za godzinę opieki czyli u nas 9h razy 1,45
|
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
Perse K. też dostaje owocowe jogurty ale jest cukrowy. A gdybym sobie nie życzyla to mogę się pocałować w nos.
Kocur no taka rzeczywistość.. Perse jeśli dziecko nie je to trudno ![]() Siostra dziś złożyła skargę na te "ciocie" co klapsa daje. I dobrze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1049 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory kupiłam 2 testy, zrobię jutro i w piątek. Betę jak wyjdzie pozytywny, żeby potwierdzić i sprawdzić przyrost.
Renia labo przy szpitalu. Ja po pracy jestem o 18 ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1050 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny. Wlasnie odebralam wyniki badan. Wyszlo, ze mam zespol antyfosfolipidowy, obnizona beta2 glikoproteine. Malo tego to jeszcze mam Cytomegalie Igg i. Igm dodatnie.
Czy ktoras tak miala? Co teraz? Wizyte z lekarzem mam 11 wrzesnia dopiero.
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

[/QUOTE]

chociaż dużo już się zmieniło w tym przedszkolu dalej to nie wygląda najlepiej. Niestety na całe przedszkole czyli 22 dzieci tylko 3 mamy patrzymy co jedzą nasze dzieci....
serce moje rozdarte jak paniki ... nawet miałam myśl, żeby uciec z Mikołajem 

A on go uwielbia, pałaszuje nawet z wielkimi kawałkami owoców...
dla Michasia za dzisiaj. zobaczysz będzie tylko lepiej