|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
Cytat:
Nieee, w sumie nie pójdę, tak sobie myślę, bo jesteśmy przed wypłata ;/ Aga widzisz jak się dobrze układa? [/B]Maciejka[/B] a czemu aż 2 tygodnie musisz czekać? Nie mogła zrobić od ręki?
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Ally wózek super i poducha również MamaZuzi ogromnie współczuję kochana i trzymam kciuki za zdrowie mamy ![]() A ja właśnie bardzo inteligentnie zjadłam wędzonego łososia na śniadanie, takiego plasterkowanego w torebce i doczytałam, że nie można w ciąży mam jeszcze półtorej paczki, ale trudno nie zjem... obym tym razem nie zaszkodziła
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zajadam sie wedzona makrela tak samo i sledzikami w occie i oleju...
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
przeklete_pragnienia bo on jest leczony kanałowo i mam założony opatrunek, bo tam mi się coś z kanałem zrobiło i musi minąć trochę czasu.
|
#156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny!
Czytam Was od kilku dni i widzę, że jesteście bardzo aktywne! Ja jestem w pierwszej ciąży, w 16 tygodniu, termin mam na 21 lutego. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do Waszego wątku, jakoś tak uspakaja mnie czytanie Was. Pozdrawiam! Asia. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Aaaa zapomniałam! Piszecie o tych długich poduszkach z Lidla. W zeszłym roku kupiłam tą poduszkę właśnie w Lidlu, jest taka sama jak ta, która ma być dostępna teraz. Ja jednak stanowczo ją odradzam. Jest megaaaaaa niewygodna. Starsznie gruba, nie da się jej ułożyć ani na niej sensownie położyć. Mi sprawdziła się tylko przy grypie i duuuuuużej gorączce, jak bolało mnie całe ciało! Teraz to porażka, zamiast mi ulżyć w nocy to mi przeszkadza. Planuję jak najszybciej kupić taką specjalną dla ciężarnych, fasolkę czy jak to się tam zwie. |
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
witam i ja... rano Was podczytałam po powrocie ze szkoły. Teraz wrociłam z policji bo trzeba było donieśc na jednego pana
chociaz wkurza mnie bo 2 razy do roku jestem wzywana...jem sobie podgrzana kolacje z wczoraj i zaraz zabieram sie za ogarnianie domu... jest co robic niestety bo wczoraj naprawde nic mi sie nie chciało, a jeszcze jestesmy w trakcie malowania u córki i troche bałagan jest. Najgorsze ze to malowanie jest tylko w weekendy bo wtedy mam meza... co do poduszek w Lidlu to patrzac na gazetke to chyba takie same sa w Biedronce tyle ze lidlowskie sa o 25cm dłuzsze. mi sie śpi na niej super. No i cena była zdecydowanie nizsza Witam Asiu
Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-09-02 o 11:12 |
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Asia witamy
![]() Dziewczyny mam straszną chęć na dip serowy, kiedyś jadłam taki do tych chipsów, zapomniałam jak sie nazywają nigdzie nie mogę takiego dostać, wszędzie są jakies tam paprykowe, a wczoraj w lidlu był serowy, ale nie taki czysty, tylko ostry ser, jakoś tak. Kojarzycie coś gdzieś?
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem śpiąca....
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
hej Asia
dziewczyny a co myślicie o usg 3d? zapisujecie się jakoś dodatkowo? My stwierdziliśmy, że jak dzieć teraz płci nie pokaże to chyba się skusimy, bo z jednej strony koszty spore w porównaniu do zwykłej wizyty, a z drugiej strony super pamiątka
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
mi tam ginekolog za kazdym razem na chwile przełącza na 3d... wiecej nie płace za to, ale rzeczywiscie wspomnienie jest super. Tak jak ostatnie zdjęcie Oliwki jest w 3d i super jest widoczne
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odpuszczam 3d, wolę zafundować sesję zdjęciową po urodzeniu mojego chłopca
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
Też mam nadzieję, że zostanę tu na dłużej, bo niby najgorszy okres za mną
Co o nas, hmmmm, płci jeszcze nie znamy, wizytę mam na 11 września, więc mam nadziję, że wtedy nasz bejbiczek się pokaże Podczas usg I trymestru nasze dziecko było bardzoooo ruchliwe, na szczęście wszystko z nim ok. Też mam skoki ciśnienia, od 111/60 do nawt 177/111! Dwa razy wylądowałam nawet na SOR. Podczas każdej wizyty u ginekologa mam 140/70! Czyli dość wysoko. Od 3 tygodni mąż mierzy mi w domu, normalnym aparatem na słuchawki i mam zawsze ok. 120/60 czyli ok. Tyle w skrócie o nas Gorąco pozdrawiam w ten pochmurny i deszczowy dzień, przynajmniej u nas we Wrocławiu.
|
|
|
|
#166 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebi
a gdzie masz lozysko? Wiesz na ktorej scianie? ![]() Bo ja mam na przedniej. A jak jest na przedniej to bardzo mozliwe ze sie slabiej czuje ruchy i w ogole pozniej moge poczuc pierwsze :/ no ale nie to jest najwazniejsze. MamaZuzi Wspolczuje, oby wszystkie problemy sie rozwialy! Jesli wierzycie, modlcie sie :-* ASIA1105 witaj ![]() Z tym cisnieniem to moze masz sybdrom bialego fartucha? czyli skacze Ci gdy jest mierzone przez kogos ze sluzby zdrowia, albo przez nerwy zwiazane z wizyta? Powinnas czesciej mierzyc w domku, i jak jest ok w domu, to dobrze ![]() Lui My mielismy propozycje przy pierwszych prenatalnych ale stwierdzilismy ze za maly bobers i zrobimy nagranie na polowkowych
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-09-02 o 11:37 |
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
Też tak myslę, że to syndrom białego fartucha. W domu mierzymy teraz 3 razy dziennie i jst ok!
Teraz jeszce doczytałam coś o rybach wędzonych. Rozmawiałam o tym ostatnio z moim lekarzem. Miałam strasznie ochotę na polędwicę łososiową. Powiedział, że mogę jeść i ryby wędzone i taką polędwicę, baaa nawet zezwolił na ser camembert i brie! A, że mój lekarz jest dla mnie wyrocznią i ufam mu bezgranicznie, chyba nawet bardziej niż mężowi :P to pozwalam sobie na takie zachcianki
|
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w słoneczny dzień
![]() Wpadła do nas teściowa rano a my jeszcze w piżamach dlatego dopiero pisze ![]() Zaraz się ogarnę do końca i będziemy jechać do endokrynologa... Ale wyniki widzę ok.. TSH 1,35 FT4 12,55 i glukoza 76... więc myśle, że długo w gabinecie nie będę ![]() Piszecie o tych szyjkach.. ja chciałam swojego lekarza zapytać i znowu z nerwów zapomniałam więc nawet nie wiem ile moja ma i nie wiem czy to sprawdzał. Tak samo z łożyskiem... Naprawdę zacznę sobie kartkę z pytaniami pisać ![]() Aga cieszę się, że z tatą dobrze i że prawdopodobnie go już wypuszczą Asia Witaj Jasne, że możesz dołączyć ciśnienie takie pewnie z nerwów... też mam takie skoki niestety... no ale mi lekarz każe sprawdzić to u kardiologa, bo lepiej nie ryzykować.Aaaa no i jeśli chodzi o 3d to oczywiście też zapomniałam zapytać czy on ma czy nie ma.. bo nie widziałam, żeby przełączał więc nawet nie wiem czy jest a chciałabym chociaż jedno zdjęcie takie mieć ![]() Ally wózek super gratulacje zakupu
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja u kardiologa już byłam, stwierdził, że nie ma się czym martwić. Ale, żeby dmuchać na zimne skierował mnie na echo serca i holtera.
Co do usg 3d, mój lekarz też przełącza zawsze ze zwykłego na 3d, a płacimy jak za normalne. Jedno z ostatnich zdjęć jest przeurocze, jakby bejbiczek przytulał się do mnie Ja uważam, że warto zrobić takie usg, w późniejszym czasie planujemy zrobić nawet 4d!
|
|
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wierze, chce mi się normalnie płakać
koleżanka miała być u mnie koło 14, pisała rano, że będzie na pewno, a teraz wysłała smsa, że jednak nie przyjdzie, bo koleżanka do niej przyjechała z zagranicy. Super
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
ale kwas :/
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
hej
MaamaaZuzi o rany faktcyznie ostatnio ciagle cos sie u was dzieje mam nadzieje ze jakos sie szybko wyjasni o co chodzi,ze mama przestanie robic tajemnice-a jesli to cos z jej zdrowiem ze to nic powaznego,trzymam kciuki zeby sie wszystko ulozylo kochanamaciejka o kurcze :/ mojej siostrze sie starsznie zeby w ciazy sypaly,a mi po ciazy,wiesz ze to ze pod plombom cos sie dzieje to niekoniecznie wina zlego doczyszczenia? ja jeszcze mialam amalgamaty to pod kazdym mam próchnice a jak zostaly same scianki zeba nie zaproponowala Ci korony np? tylko to wtedy jest juz duzy koszt,wlasnie kolo 1000zl,plus kanalowe to moze nawet 1500zl wyjsc,mnie ta przyjemnosc kosztowala 1800zl masakra,i na 4 miesiace to musialam rozbic bo na raz nie dalam rady tyle kasy na zeba wylozyc ale juz doczytalam ze da sie uratowac,to oby sie nic nie ukruszylo ally wozek calkiem fajny jak na blizniaczy hehe,teraz sobie uswiadomilam ze moja sasiadka chyba podobnym jezdzi ![]() 1141655 to super ze tata tak szybko bedzie w domu,to mocno trzymam kciuki za Twoje wyniki ![]() Asia1105 witaj widze ze jestes tez z Wrocławia masz juz jakis szpital upatrzony,czy jednak jako ze to molochy to odpadaja?przeklete_pragnienia nie kojarze takiego dipu a zachowanie kolezanki-kurcze przykro mi,mnie tak wystawila kolezanka w niedziele,bo sie zle czula,a mieszka 3 budynki dalej,ale co mialam zrobic-przykro tylko ![]() lui ja raczej sama na 3d ani 4d nie pojde z braku kasy wlasnie,ale czasem lekarka mi przelacza sama na 3d-ostatnio tak bylo ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Mlebi a Ty jak tam? a aggo? aggo gdzie jestes? melduj sie |
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
BUU
jestem- dopiero doczytałam do końca i odpisuję ![]() miałam pozapisywane zakładki z poprzedniej części, na które chciałam odp, ale po zamknięciu już nie wiem, które to posty ![]() HOPE- ja też mam łożysko na przedniej ścianie; od jakiegoś czasu czułam takie przesuwania bąbelków powietrza, wieczorem częściej, czasem też po jedzeniu, więc nie wiem, czy oby na pewno to jakiekolwiek ruchy
|
|
|
|
#174 |
|
Wtajemniczenie
|
Buu, co do szpitala to prawdopodobnie Borowska ze względu na dość dobre warunki i to, że mój lekarz będzie mógł uczestniczyć w porodzie pomimo, że tam nie pracuje. Ale najchętniej to urodziłabym w jakimś prywatnym szpitalu ze względu na stres, że nie załapię się na Borowskiej na salę do porodów rodzinnych. Koleżanka rodziła w Białymstoku u Arciszewskich, ( http://www.arciszewski.pl) gdyby nie to, że z Wrocławia do nich trochę daleko to byśmy się zdecydowali, ale cóż pozostaje Borowska. A Ty masz już wybrany szpital?
Jest ktoś jeszcze z Wrocławia i poleci jakieś fajne zajęcia jogi dla ciężarnych? |
|
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zjadłam właśnie jogurt z otrebami jablkowymi i jezynami. Pyszota
|
|
|
|
|
#176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe ile kosztuje tam poród w cenniku chyba nie mają info
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
ale za to fajne ceny opieki po porodzie
|
#178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten sam termin ,co ja Ale fajnie ![]() Cytat:
do ramki ehheCytat:
ja wcinam camembert jak dzika <3 kochamCytat:
Chodz do Gdyni, ja sie z Toba spotkam ![]() Wrocilam z pracy, od kolezanki, w lumpku kupilam 2x takie samo body szare w paski biale zapinane na zakladki za 5zł nowiutkie teraz jestem chwile w domu, mama pojechala do taty a ja zaraz ide do chrzestnej i do Rossmana W koncu jakies zycie we mnie weszlo![]() Wynikow na str jeszcze nie ma, ale chociaz sie pokazalo,ze awidnosc i igg maja byc, bo poprzednio nie bylo - moze wklepia po 18stej bo tam tak maja kciuki kciuki trzymamy
|
|
|
#179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
babelki wieczorem jak sie polozylam na boku, ale tez nie dam sobie reki uciac czy to "to" takze musimy cierpliwie poczekac na mocniejsza aktywnosc swoich dzieci Dziewczyny wyszly mi b.liczne bakterie w moczu. Z naturalnych sposobow to czym walczylyscie procz znanej mi zurawinki I picia duzej ilosci wody? |
|
|
|
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niezłe ceny ale ponoć i opieka tam jest dobra
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

), może razem z siostrą porozmawiajcie z nią, spróbujcie z niej wyciągnąć co się dzieje, wytłumaczcie że swoim zachowaniem zamartwia was. W każdym razie trzymam kciuki, aby wszystko było ok

i poducha również 
mam jeszcze półtorej paczki, ale trudno nie zjem... obym tym razem nie zaszkodziła
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nigdzie nie mogę takiego dostać, wszędzie są jakies tam paprykowe, a wczoraj w lidlu był serowy, ale nie taki czysty, tylko ostry ser, jakoś tak. Kojarzycie coś gdzieś?

jestem- dopiero doczytałam do końca i odpisuję