|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
W zeszłym tygodniu przeszłam pół miasta w poszukiwaniu nafty z psikaczem i między innymi zahaczyłam też aptekę doz - miła pani mi powiedziała, że nie mają i nie ma możliwości zamówienia. A ja głupia uwierzyłam jej na słowo. Mam nadzieję, że jak jutro będę odbierać to trafię na tę kobietę, picza jedna no
![]() Nie bardzo rozumiem, czemu mogę dodać odżywkę do henny ale nałożyć odżywkę przed nałożeniem henny to już nie wogle to cudo ma oblepiacze czy mogę wymieszać z zielskiem?https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...enerujacy.html
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem szczotki wiosłowe są dobre dla gęstych włosów, które nie mają tendencji do jakichś strasznych kołtunów Przynajmniej takie odniosłam wrażenie podczas swojej przygody z nimi. Swojego czasu było to dla mnie genialne rozwiązanie, bo tylko taka szczotka była w stanie rozczesać moje włosy bez wyrywania z niej "gumki" z igiełkami. Reszta szczotek doprowadzała mnie do szału i prędko kończyła swój żywot. Tyle, że suszenie na takich szczotkach może "zjadać" objętość, jak zauważyła kiedyś Kamiliah.[/QUOTE]Wygląda na to, że powinnam zapolować na tego Gorgola, bo chyba ciężko kupić pasującą szczotkę, a grzebień nadaje się do każdych włosów. Do stylizacji mam już okrągłą, dużą szczotkę z Joanny i używanie jej idzie mi jak krew z nosa, bo po pierwsze mam niemal zerowe zdolności manualne, po drugie trwa to minimum pół godziny, podczas gdy zwykłe suszenie suszarką 10 minut. A i tak potem z reguły od razu motam sobie koczka, żeby włosy pofalowały, więc męczenie się z suszeniem na szczotce nie ma u mnie większego sensu. Przyznam jeszcze, że nie rozumiem popularności szczotek z włosia naturalnego np dzika. Brudzi się toto bardzo, ciągle wplątują się się między nie jakieś włókna, które trudno wyciągnąć, elektryzuje włosy, słabo rozczesuje. No chyba że Khaje są jakieś inne
|
|
|
|
|
#3903 |
|
Zadomowienie
|
dawno mnie nie było, ale nie działa mi wizażowa aplikacja a ja rzadko wchodzę na forum z komputera. Używam kallosa algowego i u mnie sprawuje się naprawdę bardzo dobrze, tyle że moje włosy nie lubią obciążenia więc nie każdemu to przypasuje
|
#3904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;47964171]Jak ja się cieszę, że należę do tych nieczeszących się
Pamiętam jak jeszcze myslałam, że czesanie będzie moim falom służyć i testowałam po kolei różne cudaki - najlepiej sprawdzał się plastikowy grzebień z Rossa, ale nieczesanie go przebiło xDZapisałam się dzisiaj do innego fryzjera - ponieważ idę do nowego dla mnie salonu, od razu poprosiłam, by zapisano mnie do kogoś, kto radzi sobie dobrze z niesfornymi falami i będzie w stanie naprawić to moje skopane cięcie. Umówiłam się na końcówkę miesiąca, żeby dać tym włosom podrosnąć choćby o centymetr, bo mają 3 różne długości i mam wrażenie, że miejscami naprawdę nie ma z czego ciąć ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Ouć, używałaś szczotki koleżanki? Nie bałaś się? xD Moim zdaniem szczotki wiosłowe są dobre dla gęstych włosów, które nie mają tendencji do jakichś strasznych kołtunów Przynajmniej takie odniosłam wrażenie podczas swojej przygody z nimi. Swojego czasu było to dla mnie genialne rozwiązanie, bo tylko taka szczotka była w stanie rozczesać moje włosy bez wyrywania z niej "gumki" z igiełkami. Reszta szczotek doprowadzała mnie do szału i prędko kończyła swój żywot. Tyle, że suszenie na takich szczotkach może "zjadać" objętość, jak zauważyła kiedyś Kamiliah.[/QUOTE]Nie bałam się, to była bardzo dobra koleżanka Ciekawe jak się sprawdzi nowa fryzjerka Twoje włosy mają duży potencjał, szkoda by było jakby ktoś skopał cięcie Wróciłam niedawno od fryzjerki (z mojej rodzinnej miejscowości, pierwszy raz u niej byłam) i chyba teraz do niej będę chodzić. Widać żę kobietka ma spore pojęcie o włosach, umie doradzić i ogólnie lubi zajmować się włosami Z długości poszły tylko ok. 2 cm a reszta została delikatnie wycieniowana bez degażowania. Włosy od razu lepiej wyglądają
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam w sklepie fryzjerskim taki grzebień ebonitowy i jestem zadowolona.
Wrzucam go do torebki zamiast TT, który mocno podniszczył mi włosy. Szczotkę z włosia też mam,rozczesuję nią, gdy mam bardzo potargane włosy, mam swoją "technikę", bo ona czesze generalnie raczej "po wiezchu". Używam też zwykłej, płaskiej szczotki, którą robię masaż skalpu to wcieraniu wcierek. ![]() PS Po raz pierwszy udało mi się dziś spanie w koczku (wszystko dzięki nowej gumce )! Wcześniej pletłam warkocz, który brzydko się odgniatał.
|
|
#3907 |
|
Raczkowanie
|
Użyłam dziś nowego szamponu - aloesowy Cien Med z Lidla - i coś mi się sypie z głowy
Planuję podcięcie końcówek w tym miesiącu. Ostatni raz bylam w marcu więc wypadałoby się niedługo wybrać, chociaż nie mam jakoś specjalnie zniszczonych. |
|
|
|
#3908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki za info, nie wiedziałam o istnieniu czegoś takiego jak grzebienie ebonitowe. Też popytam w sklepach fryzjerskich. |
||
|
|
|
#3909 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też nie rozumiem popularności tych szczotek - moja doprowadziła mnie do smętnej rezygnacji. Ani się nie dało na niej włosów suszyć, ani nią włosów rozczesać, a kurz łapie jak rąbnięta. Normalnie szczotka do mycia, nie do czesania xD Cytat:
![]() Dziękuję, mam nadzieję, że nowa fryzjerka okaże się na tyle kompetentna, że wreszcie będę w stanie zapuścić włosy. Co ma fryzjerka do zapuszczania? Ano to, że swoje kłacze bez przerwy ścinałam kiedy zaczynało mnie irytować, bo od pewnej długości nie chciało się za nic układać. A czego to wina? Głównie cięcia, bo stylizację mam już u siebie opanowaną Tym razem muszę jeszcze tylko nauczyć się jakichś sensownych upięć na BHD i liczę, że wreszcie będzie jak trzeba.Pokażesz? ![]() Cytat:
![]() Btw. fajny ten Twój grzebień. Przypomina mi kształtem grzebień sferyczny ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- PS pragnę takiego grzebienia xD Zastanawiam się, czy dzięki niemu nie udałoby się uzyskać grubszych fal Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2014-09-02 o 13:03 |
|||
|
|
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;47966842]Jak ja Cię rozumiem - mam dokładnie to samo! Też nie rozumiem popularności tych szczotek - moja doprowadziła mnie do smętnej rezygnacji. Ani się nie dało na niej włosów suszyć, ani nią włosów rozczesać, a kurz łapie jak rąbnięta. [/QUOTE] też mi to przeszkadza, że się tak brudzi.... a dodatku wcale się jej łatwo nie czyści (jak piszą na wielu blogach).
|
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;47966842] Mel, a co to za nowa gumka? ![]() [/QUOTE] Tadaaa! ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Na Invisibobble też robię koczka na noc, bo do niczego innego się to moim zdaniem nie nadaje. Jak ją zakładam do moich leniwych ćwiczeń na macie, to po 10 minutach już mi włosy latają wokół twarzy, więc trzymanie jest żadne. Poza tym pierwsza z nich po 2 miesiącach codziennego używania wczoraj właśnie pękła.
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;47964171]Zapisałam się dzisiaj do innego fryzjera - ponieważ idę do nowego dla mnie salonu, od razu poprosiłam, by zapisano mnie do kogoś, kto radzi sobie dobrze z niesfornymi falami i będzie w stanie naprawić to moje skopane cięcie. Umówiłam się na końcówkę miesiąca, żeby dać tym włosom podrosnąć choćby o centymetr, bo mają 3 różne długości i mam wrażenie, że miejscami naprawdę nie ma z czego ciąć
![]() [/QUOTE] Jeśli fryzjer się sprawdzi to poproszę o info co gdzie i jak Póki co idę w sobotę do fryzjera w rodzinnej mieścinie. Przekonam się czy jeśli nie nastraszę Pani fryzjerki mierzeniem włosów raczy mi je ściąć porządnie, a nie tak jak poprzednim razem bez wycieniowanej warstwy, która jest teraz o wiele bardziej zniszczona niż najdłuższe włosy. Mimo wszystko wolałabym znaleźć jakiegoś fryzjera bliżej niż 80 km od aktualnego miejsca zamieszkania. Cytat:
Ja bym nie mieszała. NIe jestem pewna wszystkich składników, ale proteiny i olej od razu rzucają się w oczy, one też mogą przeszkodzić w chwyceniu koloru. Gloss - to właśnie mieszanka normalnie rozrobionej henny (woda + zielsko) z np. odżywką, czyli to co ja praktykuję od ponad roku. Ja rozumiem. Niszczy czy nie to nic tak jak TT nie potrafi rozczesać włosów bez ich ciągnięcia i wyrywania. I dodam, że TT dostałam po 2 miesiącach "świadomej" pielęgnacji kiedy już na serio starałam się czesząc włosy moim plastikowym grzebieniem oczywiście o szerokim rozstawie ząbków (no bo taki grzebień dla kręconowłosych i falowanych świetość - tjaaaaa...) robić to delikatnie itd. Niebo, a ziemia. W tamtym momencie to było objawienie. Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-09-02 o 13:28 |
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jesteś uczulona na aloes i stąd taka reakcja skalpu? Zapraszam w okolice Tarnobrzega/Sandomierza ![]() [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;47966842] Całe szczęście ![]() Dziękuję, mam nadzieję, że nowa fryzjerka okaże się na tyle kompetentna, że wreszcie będę w stanie zapuścić włosy. Co ma fryzjerka do zapuszczania? Ano to, że swoje kłacze bez przerwy ścinałam kiedy zaczynało mnie irytować, bo od pewnej długości nie chciało się za nic układać. A czego to wina? Głównie cięcia, bo stylizację mam już u siebie opanowaną Tym razem muszę jeszcze tylko nauczyć się jakichś sensownych upięć na BHD i liczę, że wreszcie będzie jak trzeba.Pokażesz? ![]() [/QUOTE] Właśnie od cięcia dużo zależy, ale niestety ciężko jest znaleźć fryzjerki które znają się na rzeczy, z tego co zauważyłam większość tnie wszystkich według jednego schematu nie patrząc na rodzaj włosa. A wiadomo że grube i gęste włosy potrzebują innego strzyżenia niż cienkie ![]() Oczywiście że pokaże tylko czekam aż siostra wróci ze szkoły to cyknie mi fote, sama jakoś nie mogę dobrze uchwycić włosów
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Mrs Mysza Czas edycji: 2014-09-02 o 13:44 |
|
|
|
|
#3917 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie rozumiem szału na tt. Z jednej strony wszędzie sie mówi aby nie czesać plastikami, a legenda którą obrosły te szczotki (reklama czyni cuda) każe myślec że tt to oddzielna kategoria, a przecież to zwykły plastik. Wszędzie czytam że ta szczotka komuś tam łamie włosy czy niszczy końcówki ale przecież to tt, więc trzeba dalej używać
![]() Z tym grzebieniem to racja, chyba sobie go kupie, chimay i koniczynka przekonałyście mnie |
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam wczoraj podcinać włosy, ale jestem chora i nie mam do tego głowy. Może w weekend się do tego zabiorę.
Mojego denka wciąż końca nie widać. Tak jakby to stało w miejscu. To wkurzające ![]() Ja do czesania używam TT i plastikowego grzebienia z takimi falowanymi ząbkami (chyba zwie się sferyczny czy jakoś tak) moje włosy mają się dobrze i nic im nie jest
|
|
|
|
#3919 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za cięcie^^ Cytat:
O, to czekamy ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Pocieszę Cię - moje denko posuwa się do przodu tylko dlatego, że to co mi nie podejdzie to zużywam do golenia. Ostatnio zdenkowałam całe dwie odlewki (no, prawie, zostało na 1 użycie) i olej - no szał ciał, naprawdę xD |
|||
|
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;47972468]
Słusznie, najpierw się wykuruj a potem ciachaj ^^ Zdrówka! Pocieszę Cię - moje denko posuwa się do przodu tylko dlatego, że to co mi nie podejdzie to zużywam do golenia. Ostatnio zdenkowałam całe dwie odlewki (no, prawie, zostało na 1 użycie) i olej - no szał ciał, naprawdę xD[/QUOTE] Dziękuję wyjątkowo upierdliwe to przeziębienie.Denko wkurza mnie, bo nic nowego nie mogę wypróbować, a chciałabym. Ale mam nauczkę by nie zawalać się tak włosowymi rzeczami. Never ![]() A w takim jednym sklepie u mnie gdzie są Kallosy, pojawiły się te dwa nowe: bananowy i algowy. Ale tylko sobie na nie popatrzyłam i tyle. Viekki doczytałam teraz, że też ciachasz Tobie i wszystkim ciachającym życzę by ładnie wyszło
|
|
|
|
#3921 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Brawo za silną wolę! Też sobie odmawiam nówek ostatnio, a chciejstwa rosną. Damy radę Kiedyś w koncu uwolnimy się od tych zapasów
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracam z obiecanymi fotkami pierwsza pokazująca stan przed podcięciem ( no sprzed miesiąca, świeżo po cocochoco) druga po wizycie u fryzjera. Zdjęcia z lampą, w naturalnym oświetleniu tak dziko nie lśnią
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3925 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;47972958]Nie dziękuję żeby nie zapeszyć ^^ Aczkolwiek idę dopiero pod koniec miesiąca, niech jeszcze troszkę włosy podrosną. Karmię obecnie gnojki biotyną i Radicalem Med, więc każdy centymetr się przyda.
Brawo za silną wolę! Też sobie odmawiam nówek ostatnio, a chciejstwa rosną. Damy radę Kiedyś w koncu uwolnimy się od tych zapasów [/QUOTE]Oby włosy podrosły, żeby było z czego ciąć ![]() Silna wolna ciągle jest na szczęście ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ładnie i podoba mi się taki ciemny kolor Edytowane przez swan999 Czas edycji: 2014-09-02 o 19:41 |
||
|
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może szybko będzie wietrzał z włosów ![]() dziękuje
|
|
#3927 | ||
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze nie teraz, bo mam swój denkowy system i używam coś innego.Dogodziłam dzisiaj swoim włosom Olej z orzechów włoskich na ok. 2 godziny, godzinę przed zmyciem nałożyłam Kallosa placentę na 30 minut. Umyłam BD i znów na chwilkę dałam tą samą maskę. I potem standardowo na koniec serum Mariona. Efekt: sypkie, i miękkie włosy i fajnie układające się włosy W ogóle ten olej jest jednym z moich faworytów. |
|
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;47972468]Jasne, dam znać
![]() Trzymam kciuki za cięcie^^[/QUOTE] Nie dziękuję i ja także trzymam za Twoje, ale to wiem, że jeszcze chwilka do tego wielkiego dnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dobra melduję, że rozpieszczam moje kudly przed tym co je niedługo czeka: jakies 3 mycia praktycznie dzień po dniu w tym henna i cięcie (czyli nie wiem co mi fryzjerka na nie nałoży). Dostały olej sezamowy, później ruski szampon, balsam fiński PO i w końcu zafundowałam im płukankę z egipskiego hibiskusa. Teraz sobie schną z żelem i syossem na końcach. Refleksja nr 1: ruskie kosmetyki maja baaardzo dobre opakowania. Wiecie ile musiałam się namęczyć z nożem, żeby przekroić mój balsam fiński? No ale, że nic sie nie może marnować, to musiałam wykorzystać do końca, a ta pierońska pąpka zostawiła zawartość na całe jedno HOJNE użycie.Refleksja nr 2: jutro zobacze efekt po hibiskusie, teraz to już chyba za późno. |
||
|
|
|
#3930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No po takiej dawce pielęgnacji powinny być zadowolone chyba że już przeczuwają co dla nich zaplanowałaś w najbliższym czasie Również jestem ciekawa jak się u Ciebie sprawdził hibiskus
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

Przynajmniej takie odniosłam wrażenie podczas swojej przygody z nimi. Swojego czasu było to dla mnie genialne rozwiązanie, bo tylko taka szczotka była w stanie rozczesać moje włosy bez wyrywania z niej "gumki" z igiełkami. Reszta szczotek doprowadzała mnie do szału i prędko kończyła swój żywot. Tyle, że suszenie na takich szczotkach może "zjadać" objętość, jak zauważyła kiedyś Kamiliah.[/QUOTE]

Szczotkę z włosia też mam,rozczesuję nią, gdy mam bardzo potargane włosy, mam swoją "technikę", bo ona czesze generalnie raczej "po wiezchu". Używam też zwykłej, płaskiej szczotki, którą robię masaż skalpu to wcieraniu wcierek. 

może jesteś uczulona na aloes i stąd taka reakcja skalpu?