Mamusie Marcowe 2015 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-02, 14:15   #3151
rona1906
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Dziękuję Wam za gratulacje. Niewątpliwie podwójne szczęście, ale i podwójne obowiązki później

Czy jest tu jeszcze jakaś mama, która ma mieć bliźniaki? Czy jestem osamotniona? ;-)
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:18   #3152
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam za gratulacje. Niewątpliwie podwójne szczęście, ale i podwójne obowiązki później

Czy jest tu jeszcze jakaś mama, która ma mieć bliźniaki? Czy jestem osamotniona? ;-)
Chyba na dzień dzisiaj ejszy jesteś jedyna

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:19   #3153
smv
Zakorzenienie

Rona chyba jesteś rodzynką. Oglądałam kiedyś film o Ciazach bliźniaczych ze udowodnione jest ze jeśli miało się kiedyś w rodzinie najbliższej (rodzenstwo) bliźnięta to kolejne dzieci są leworeczne. I w sumie u koleżanki się to sprawdziło zarówno ona jak i brat są leworeczne a najstarsze siostry są bliźniaczkami. Czadddddd
Stary 2014-09-02, 14:24   #3154
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Rona chyba jesteś rodzynką. Oglądałam kiedyś film o Ciazach bliźniaczych ze udowodnione jest ze jeśli miało się kiedyś w rodzinie najbliższej (rodzenstwo) bliźnięta to kolejne dzieci są leworeczne. I w sumie u koleżanki się to sprawdziło zarówno ona jak i brat są leworeczne a najstarsze siostry są bliźniaczkami. Czadddddd

Dla mnie WSZYSTKO związane z ciążą jest całkiem nowe, więc o różnych rzeczach słyszę pierwszy raz. U mnie może się nie sprawdzić, bo więcej dzieci nie planuje, ale... nie zarzekam się, bo tych moich dwóch maleństw też nie planowałam. W dodatku moja mama ma aż 6 dzieci, więc potencjał genetyczny mam jak najbardziej ;D
Stary 2014-09-02, 14:34   #3155
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie WSZYSTKO związane z ciążą jest całkiem nowe, więc o różnych rzeczach słyszę pierwszy raz. U mnie może się nie sprawdzić, bo więcej dzieci nie planuje, ale... nie zarzekam się, bo tych moich dwóch maleństw też nie planowałam. W dodatku moja mama ma aż 6 dzieci, więc potencjał genetyczny mam jak najbardziej ;D
Ja liczylam na bliźniaki, bo moja babcia rodziła bliźniaki dwa razy pod rząd! no ale niestety :P

Stary 2014-09-02, 14:35   #3156
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Ja liczylam na bliźniaki, bo moja babcia rodziła bliźniaki dwa razy pod rząd! no ale niestety :P
Może nast razem się uda
Ja też trochę liczyłam na parkę... Ale nie wiem czy bym ogarnęła.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:38   #3157
rona1906
Raczkowanie

Cytat:

W mojej rodzinie też były bliźniaki Jeszcze wszystko przed Tobą, kto wie może następnym razem
Stary 2014-09-02, 14:40   #3158
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Może nast razem się uda
Ja też trochę liczyłam na parkę... Ale nie wiem czy bym ogarnęła.
Tez nie wiem jak bym dala rade ale cieszylibysmy się strasznie TŻ po USG mnie 10 razy pytał czy aby na pewno tylko jeden zarodek :p

Stary 2014-09-02, 14:40   #3159
ewka5891
Zakorzenienie

Witaj Rona

Moje młodsze rodzeństwo to blizniaki Tz w pierwszej ciazy tez sie nakręcił na blizniaki i nawet kolegom w pracy powiedział, ze bedzie dwójka. Po pierwszym usg był troche zawiedziony, ze tylko jedno dziecko bedzie

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:47   #3160
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Witaj Rona

Moje młodsze rodzeństwo to blizniaki Tz w pierwszej ciazy tez sie nakręcił na blizniaki i nawet kolegom w pracy powiedział, ze bedzie dwójka. Po pierwszym usg był troche zawiedziony, ze tylko jedno dziecko bedzie
To też się mocno nakręcił

Stary 2014-09-02, 14:49   #3161
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Rona

Witaj Ewka.

A mój nastawił się na jedno, a jak już się okazało, że dwójka to stwierdził, że za jedną ciążą będę mieć dwójkę i trzeba się cieszyć, a nie płakać. Chciałby też parkę chłopca i dziewczynkę, ale czy tak będzie to się jeszcze okaże, jak będzie już coś widać na usg
Stary 2014-09-02, 14:57   #3162
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Łaaaa ale czad... A jak rodziła? U was rona poród przez cc?
Stary 2014-09-02, 14:58   #3163
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Ewka.

A mój nastawił się na jedno, a jak już się okazało, że dwójka to stwierdził, że za jedną ciążą będę mieć dwójkę i trzeba się cieszyć, a nie płakać. Chciałby też parkę chłopca i dziewczynkę, ale czy tak będzie to się jeszcze okaże, jak będzie już coś widać na usg
To zycze ci parki
Ja w pierwszej ciazy chcialam blizniaki ale jednak mam 1 chlopca. Teraz z perspektywy czasu sie ciesze bo to faktycznie wyzwanie i podziwiam kazda mame ktora daje rade...a jak sobie radza mamy czworaczkow i wiecej to juz w ogole nie wiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 15:00   #3164
ewka5891
Zakorzenienie

mój tata prawie zemdlal, jak odebrał telefon z porodowki z informacją, ze ma syna i córkę nikt nie wiedział, ze ciąża jest blizniacza i na szybkiego trzeba było szykować wyprawke dla drugiego dziecka

Synek

Stary 2014-09-02, 15:10   #3165
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Mój tż jak byl mną to też wypytywał czy aby na pewno drugie sie nie schowało. Fajnie z tym że raz pocierpisz i masz dwójeczkę.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 15:12   #3166
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Póki co nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego, chyba, że się coś podzieje dalej.... brrr nie wyobrażam sobie porodu podwójnego.

Ma któraś z Was porównanie co do cc i porodu naturalnego?
Stary 2014-09-02, 15:14   #3167
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Naturalnie, wtedy się nie robiło USG wiec nie wiedzieli ile dzieci

Stary 2014-09-02, 15:21   #3168
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Mój tż jak byl mną to też wypytywał czy aby na pewno drugie sie nie schowało. Fajnie z tym że raz pocierpisz i masz dwójeczkę.
No tak, ale to też strasznie uciążliwe po porodzie, zwłaszcza jak jedno chce jeść wtedy, a drugie wtedy... a jak zaczynają chodzić to oczy dookoła głowy No i niestety trzeba wszystko finansowo liczyć x2.

Powiem Wam, że wybór wózka dla bliźniaków to jakiś kosmos
Stary 2014-09-02, 15:37   #3169
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
mój tata prawie zemdlal, jak odebrał telefon z porodowki z informacją, ze ma syna i córkę nikt nie wiedział, ze ciąża jest blizniacza i na szybkiego trzeba było szykować wyprawke dla drugiego dziecka
A to tez mialo swoj urok moim zdanie. Taka niespodzianka do dnia porodu

Cytat:
No tak, ale to też strasznie uciążliwe po porodzie, zwłaszcza jak jedno chce jeść wtedy, a drugie wtedy... a jak zaczynają chodzić to oczy dookoła głowy No i niestety trzeba wszystko finansowo liczyć x2.

Powiem Wam, że wybór wózka dla bliźniaków to jakiś kosmos
Wiesz co ci powie. Mamy blizniakow sa niejednokrotnje lepiej obcykane niz 1 dziecka. I naprawde nie wiem czy to az taka roznica ze jedno lazi nie wiadomo gdzie czy dwojka, bo dwojka czwsto pojdzie razem. Do tego jak ci podrosna do 2-3 latek to nie masz dzieci w domu. Bo juz beda sie chetnie bawily razem. My m.in.dlatego tak szybko decydowalismy sie na druga ciaze. By za jakies 2-3 lata dzieci mogly sie bawic razem a nie tylko biegac za wiecznie zajetymi rodzicami. Dla kazdej strony to lepsze wyjscie.
Mam w bloku rodzenstwo- 2 chlopcow. 2 lata roznicy. Jak ich pierwszy raz zobaczylam to mieli 3i 5 latek. Calutkie dnie razem na zabawach. Frajde mieli wielka a rodzice w sumie czas na domowe sprawy. A z jednym to jest tak ze rodzic niewiele zrobi bo dziexko z kims chce sie bawic wiec bawi sie tylko z rodzicem.
Wiec poza wydatkami to zobaczysz ze jeszcze bedziesz wdzieczna losowi ze masz blizniaki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 15:56   #3170
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A to tez mialo swoj urok moim zdanie. Taka niespodzianka do dnia porodu

Wiesz co ci powie. Mamy blizniakow sa niejednokrotnje lepiej obcykane niz 1 dziecka. I naprawde nie wiem czy to az taka roznica ze jedno lazi nie wiadomo gdzie czy dwojka, bo dwojka czwsto pojdzie razem. Do tego jak ci podrosna do 2-3 latek to nie masz dzieci w domu. Bo juz beda sie chetnie bawily razem. My m.in.dlatego tak szybko decydowalismy sie na druga ciaze. By za jakies 2-3 lata dzieci mogly sie bawic razem a nie tylko biegac za wiecznie zajetymi rodzicami. Dla kazdej strony to lepsze wyjscie.
Mam w bloku rodzenstwo- 2 chlopcow. 2 lata roznicy. Jak ich pierwszy raz zobaczylam to mieli 3i 5 latek. Calutkie dnie razem na zabawach. Frajde mieli wielka a rodzice w sumie czas na domowe sprawy. A z jednym to jest tak ze rodzic niewiele zrobi bo dziexko z kims chce sie bawic wiec bawi sie tylko z rodzicem.
Wiec poza wydatkami to zobaczysz ze jeszcze bedziesz wdzieczna losowi ze masz blizniaki

Już jestem wdzięczna, że w ogóle jest w ciąży i że wszystko jest w porządku... Bo ostatnio wśród rodziny i znajomych same tragedie, poronienia itd.

I obyś miała racje i oby okazało się, że tylko sam początek będzie najtrudniejszy, a potem jak już się "obcykam" to będzie z górki
Stary 2014-09-02, 16:17   #3171
Missandei
Raczkowanie

Dziewczyny bola was sutki? Mnie na smym po cztku czyli 4-5 tydzień bolaly całe piersi a teraz tylko sutki, nie cały czas ale są boleśnie wrażliwe :/

Stary 2014-09-02, 16:39   #3172
smv
Zakorzenienie

Mnie już piersi na szczęście bolą coraz mniej wiec wreszcie nie będę musiała spać w biustonosze sportowym bo tylko taki mi pomógł funkcjonować. A sutki ... Są wrażliwe ale przesady nie ma
Stary 2014-09-02, 16:46   #3173
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

Ja dziś o 17 mam wizytę u gina, już się nie mogę doczekać, bo może dziś będzie już widać, kto w moim brzuszku się chowa osobiście nie mam żadnych przeczuć i preferencji płciowych, cieszę się, że jest

Wczoraj byłam spotkać się z koleżankami z pracy. Cieszę się, że jestem już w domu i nie muszę przechodzić tych stresów, które w pracy panują. Zjadłam kawałek sernika, a w domu tak mnie brzuch bolał, zasnęłam koło 2

Dziewczyny, miałyście kiedyś kontrolę z ZUSu podczas zwolnienia w ciąży? Zastanawiam się, jak się zachować, gdyby mnie nie zastali w domu. Ostatni czas byłam w domu, chowałam się przed pyleniem, które mnie zabija. Teraz czasami wychodzę na dłuższy spacer, potrzebuję tego. Muszę dziś zapytać lekarza, co i jak.

Miłego dnia
za wizytę
Ja kontroli nie miałam ale mam kolezankę do której przyszli 2 razy. Spokojnie można się wytłumaczyc zxakupami czy spacerem o ile nie ma zalecenia "leżeć"
Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Kochana ja też jest na zwolnieniu i nie masz się co przejmować kontrola z zus-u, jeżeli nie masz na zwolnieniu zaznaczone że musisz leżeć to zawsze możesz wytłumaczyć sie tym że byłaś a aptece po witaminy,albo po prostu na spacerze bo takie zalecił ci lekarz. Nie słyszałam jeszcze żeby zus skontrolował zwolnienia kobiet w ciazy także spokojnie.
(
Niestety kontrolują

Cytat:
Hej

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Za mną ciężka noc, próbuje odczuć syna spania ze smoczkiem i mieliśmy pare pobudek w nocy z płaczem. Mam nadzieje, ze drzemka bedzie lepsza i każda kolejna noc spokojniejsza
za każdą kolejną noc
Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
A ja się Wam pożalę w innej kwestii...bo wczoraj myślałam o tym odkąd wróciłam od lekarza i dziś od nowa myślę. Wczoraj wychodząc z usg, szłam drugą stroną ulicy, gdy po drugiej stronie zobaczyłam koleżankę, która wyprowadziła się z mojego miasta, a z którą kiedyś pracowałam. Na początku tego roku urodziła synka. Szła z nosidełkiem, a obok jej siostra ze swoim dzieckiem. Pomachałam więc jej idąc do przejścia, tak niepewnie odmachała, po czym odwróciła się i weszła do sklepu obok (siostra została na dworze). Stwierdziłam, że ucieka przede mną więc przeszłam dalej w stronę swojego auta. Szłam z babcią moją, a babcia do mnie, że "ooo wyszła to idź sobie porozmawiać" myślałam, że mnie woła, że ja nie słyszę a babcia usłyszała...Odwróciłam się idę w jej stronę, z 2 kroki może zrobiłam, a ona krzyczy:" Nie, nie Jagoda, nie będę stawać! Nie mam czasu! Naprawdę spieszę się!" Z takim jakimś przerażeniem w oczach to powiedziała, a mi jakby ktoś czymś przywalił w łeb.Mówię "OK, innym razem", odwróciłam się na pięcie i poszłam do auta. I myślę...żeby nawet na moment nie dać mi podejść żebym zobaczyła jej małego?! Na sekundę! Przecież jak się spieszy to nawet minuty bym z nią nie stała... A wcześniej duzo gadalaysmy na fejsbuku, ona sama zagadywala,a raz to ona wlasnie o tym swoim ciezkim porodzie mi mowila, zebym robila wszystkie mozliwe badania dziecka to mi radzi i ze spotkamy sie ale dopiero za rok, bo ten rok bedzie dla nich bardzo ciezki. Slyszalam od innych ze z tym dzieckiem cos nie bardzo ze zdrowiem jego jest i moze to byl powod takiego zachowania? Ale to wstydzilaby sie swojego dziecka? Tak to wygladalo... Tak się dziwacznie poczułam jak jeszcze nigdy
Cytat:
Napisane przez Jagódkaaa Pokaż wiadomość
Jak mnie jeszcze nie widziala, to spacerowaly jakby sie nigdzie nie spieszyly...A zdjecia widzialam i dopiero po blizszym przypatrzeniu sie zobaczylam, ze jej dziecko ma dziwny podbrodek, taki jakby cofniety...no nie wyglada normalnie jak powinien. Az wczoraj poszperalam w necie i znalazlam informacje o jakiejs wadzie podbrodka i zuchwy u noworodkow jednej na iles tam urodzen, gdzie na zdjeciu podbrodek dziecka byl identyczny jak jej syna. Musialam cos poweszyc, bo mi to spokoju nie dawalo. I chyba to bedzie to, bo bylo napisane tam ze dzieci maja problemy z oddychaniem, a ona sama mi o tym wspominala i ze przeprowadza sie operacje do roku czasu jak jeszcze maluch jest karmiony butelka. Nie jestem lekarzem zeby stawiac diagnozy, a juz na pewno ja jej nie bede nic pisac o tej calej sytuacji z wczoraj.
faktycznie dziwne zachowanie i wskazywałoby na to, że wstydzi się własnego dziecka

Cytat:
Witajcie Dziewczyny,

dołączam do wątku. Termin porodu póki co: 9 marzec, ale prawdopodobnie może być dużo wcześniej, bo niedawno dowiedziałam się, że moja ciąża jest ciążą bliźniaczą. W pierwszym momencie szok i przerażenie, ryczałam jak bóbr na usg u lekarza.
To moja pierwsza ciąża, w dodatku nie była planowana, aczkolwiek bardzo się cieszymy z narzeczonym z tych dwóch małych szkrabów.
Większość badań mam już za sobą, wszystko w porządku. Na usg genetycznym jedno maleństwo tak fikało koziołki, że ciężko było mu zbadać serduszko.
Z ciekawostek a propo mojej ciąży to w 6-7 tygodniu mdliło mnie strasznie zwłaszcza jak jechałam samochodem, ale nie wymiotowałam wcale. Nawet myślałam, że to jakiś niepokojący objaw, ale lekarz mnie uspokoił, że tak się czasem zdarza.
Ciąże znoszę dobrze, może dlatego, że od 11 tygodnia jestem już na zwolnieniu lekarskim, gdyż moja praca nie nadawała się dla kobiet w ciąży (szkodliwa praca fizyczna w bardzo dużym zanieczyszczeniu).

Poród planuję na Ujastku w Krakowie. Kolejna wizyta 11.09.

Pozdrawiam ;-)
Cześć

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

ja od 1 ciąży cały czas śpię w biustonoszu sportowym.. już nie wyobrażam sobie inaczej
Stary 2014-09-02, 18:08   #3174
ewka5891
Zakorzenienie

Mnie skutki nie bolą, tylko piersi są wrażliwsze na dotyk. Muszę w koncuwygrzebac moje ciuchy ciazowe i zobaczyć czy jakiś większy stanik bedzie mi pasować.
W poprzedniej ciazy miałam takie ataki z bólem piersi, ból był wtedy okropny. Oby teraz tak nie bylo

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Zrobiłam dzisiaj rundkę po lumpeksach i kupiłam sobie kurtkę na jesień/zimę. Trafiła mi sie dwa rozmiary większa, z kapturem, taka akurat na większy brzuszek. Strasznie sie ciesze, bo w sklepie nic mi sie nie podoba, no i szkoda mi wydawać tyle kasy na jeden sezon. Dodatkowo kupiłam sweterek ciepły na zimne dni

Synek

Stary 2014-09-02, 18:14   #3175
mama_kasia88
Raczkowanie

hej
Trzymam kciuki za wszelkie wizyty i za maluszków
A dla Was drogie mamy spokoju, i oby wszystkie złe/czarne/niepotrzebne myśli odpuściły Niech bąbelki rosną bez potrzebnego stresu

Witam nowe mamusie
Ciąża bliźniacza! Gratuluje a kiedy dowiedziałaś się o podwójnym szczęsciu, w którym tyg?

Laski któraś wstawiała link do strony gdzie można sprawdzić czy lekarz ma certyfikat do badan prenatalnych.. a nie mogę znaleźć ;/ macie pod ręką?

Też mam wizytę w piątek i liczę na nowiny typu- "Jaki krwiak? nic tu nie ma " Leżę ile się da... dziś pierwszy raz od 2 tyg wyszłam na dosłownie pół godzinki na dwór... poszłam siadłam na ławeczce pod blokiem i cieszyłam się jesiennym słoneczkiem, a starszak latał w koło niby nie wiele, ale wpłynęło na mnie bardzooo pozytywnie
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:19   #3176
nusiekowa
Wtajemniczenie

ja też musze zacząc sie rozglądać za jakimś swetrem dłuższym... ale jakoś znowu checi I siły mnie opusciły w dodatku krzyż mnie dziś strasznie boli-nie wiem od czego...I brzuch swędzi....

Co do sutków to mnie nie bola ale powiększyły się ostatnio... dziwnie tak wogóle wszystko jest takie nowe I dziwne tak się czuję czasami taka bezradna... wiem że to normalne ale czasem mnie to przeraża... tak jakoś mi się nazbierało ...I płakać mi sie chce z tego wszystkiego
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:43   #3177
Lila_17
Rozeznanie

Bliźniaki, ale fajnie podwójne gratulacje!! Dziewczyny, a macie pobolewania w podbrzuszu? bo mi jakoś towarzyszą ostanio, co prawda nieregularnie, niezbyt silne, ale jednak są.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:45   #3178
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Kochane

Właśnie wróciłam od lekarza - jestem podłamana NT wyniosło 2,33 niby norma do 2,5 ale jest podwyższone nie wiem co o tym myśleć

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:50   #3179
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Właśnie wróciłam od lekarza - jestem podłamana NT wyniosło 2,33 niby norma do 2,5 ale jest podwyższone nie wiem co o tym myśleć
Hej, pamiętaj, że to jest norma jej górna granica, ale dalej norma. Więc pewnie póki co z tym nic nie trzeba robić, bo nie ma podwyższenia i trzymam kciuki, żeby nie było
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 19:02   #3180
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny,

dołączam do wątku. Termin porodu póki co: 9 marzec, ale prawdopodobnie może być dużo wcześniej, bo niedawno dowiedziałam się, że moja ciąża jest ciążą bliźniaczą. W pierwszym momencie szok i przerażenie, ryczałam jak bóbr na usg u lekarza.

To moja pierwsza ciąża, w dodatku nie była planowana, aczkolwiek bardzo się cieszymy z narzeczonym z tych dwóch małych szkrabów.

Większość badań mam już za sobą, wszystko w porządku. Na usg genetycznym jedno maleństwo tak fikało koziołki, że ciężko było mu zbadać serduszko.

Z ciekawostek a propo mojej ciąży to w 6-7 tygodniu mdliło mnie strasznie zwłaszcza jak jechałam samochodem, ale nie wymiotowałam wcale. Nawet myślałam, że to jakiś niepokojący objaw, ale lekarz mnie uspokoił, że tak się czasem zdarza.

Ciąże znoszę dobrze, może dlatego, że od 11 tygodnia jestem już na zwolnieniu lekarskim, gdyż moja praca nie nadawała się dla kobiet w ciąży (szkodliwa praca fizyczna w bardzo dużym zanieczyszczeniu).

Poród planuję na Ujastku w Krakowie. Kolejna wizyta 11.09.

Pozdrawiam ;-)
Wow gratulacje !!! Zazdroszczę!

Cytat:
Mnie już piersi na szczęście bolą coraz mniej wiec wreszcie nie będę musiała spać w biustonosze sportowym bo tylko taki mi pomógł funkcjonować. A sutki ... Są wrażliwe ale przesady nie ma
O jaaa nie pomyślałam o sportowym staniku, czasami w normalnym śpię '

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej

Trzymam kciuki za wszelkie wizyty i za maluszków

A dla Was drogie mamy spokoju, i oby wszystkie złe/czarne/niepotrzebne myśli odpuściły Niech bąbelki rosną bez potrzebnego stresu

Witam nowe mamusie

Ciąża bliźniacza! Gratuluje a kiedy dowiedziałaś się o podwójnym szczęsciu, w którym tyg?

Laski któraś wstawiała link do strony gdzie można sprawdzić czy lekarz ma certyfikat do badan prenatalnych.. a nie mogę znaleźć ;/ macie pod ręką?

Też mam wizytę w piątek i liczę na nowiny typu- "Jaki krwiak? nic tu nie ma " Leżę ile się da... dziś pierwszy raz od 2 tyg wyszłam na dosłownie pół godzinki na dwór... poszłam siadłam na ławeczce pod blokiem i cieszyłam się jesiennym słoneczkiem, a starszak latał w koło niby nie wiele, ale wpłynęło na mnie bardzooo pozytywnie

Proszę
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

Uważam ze warto do lekarza z tej listy sie wybrac

mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości