|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Dziękuję wam wszystkim
najgorzej było w weekend brrr ... aha dziewczyny uwaga na upały !!! zaopatrzcie się w magnez bo jego niedobory spowodowane upałami też powodują wypadanie włosków no i nerwowość oczywiście .P.S ... ja też już jestem "oazą spokoju" ... i nie boję się .. choroba nie była aż taka zła więc pewnie nic mi nie będzie mój koński ogonek przypomina teraz bardziej sznurek więc lepiej chyba będzie wyglądał w postaci koczka hmm..
|
#3032 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
"oazujmy" się dalej ![]() co do kucyka/koczka - w moim przypadku problem wizualnych efektów wypadania załatwiło obcięcie włosów na krótko co oczywiście nie zmienia faktu, że jak przejadę po kłakach ręką to czuję, że z mojego dawnego "hełmofonu" jak to się śmiałam niewiele chyba zostało i zastanawiam się czy kiedyś odrośnie, bo jakoś nie zauważyłam żadnych krótkich odrastających włosów o których piszą inne dziewczyny (z drugiej strony może sprytnie wkomponowują się w moje pozostałe krótkie włosy )
|
|
|
|
|
#3033 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... nie poddam się i poczekam aż mi do kucyka dorosną odrosty ( hihihiih jezu jak to brzmiCytat:
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie moje kochane bratnie dusze
![]() Od kiedy zaczełam BARDZO ratować włosy mam wrażenie że gubię ich całe mnóstwo.A czy Wam też lecą z cebulkami?
|
|
|
|
#3035 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Włosy jak wypadają to zawsze z cebulkami ,chyba ,ze są polamane.
|
|
|
|
|
#3036 |
|
Raczkowanie
|
Coś Wam pokażę - macie tu moje zdjęcia, jak miałam 14 lat i na chwilę obecną, 6 lat później. To jak miałam 14 to jest to grupowe, ja jestem na niebiesko.
Moim zdaniem macie efekt zażywania hormonów przez lat 5 z przyczyn różnych + dwukrotne ostre wachania wagi. Tak więc błagam, pomóżcie mi i powiedzcie chociaż, jakie mam sobie zrobić badania. Krwi ? Hormonów ? Co takiej dermatolog powiedzieć a o co ją prosić ? |
|
|
|
#3037 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
coś strasznego.. dzisiaj przy rozczesywaniu poszło mi chyba z 1000 włosów
|
|
#3038 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
fajnie mieć takie stanowcze postanowienie bo ja jak tylko obcięłam to stwierdziłam, że zapuszczam od nowa (co nie oznacza że żałuję - chyba bym zwariowała ze swoimi kudłami w 30stopniowych upałach, na zimę łatwiej mi będzie "dorosną odrosty" <-- tworzymy nowy slang ![]() Cytat:
cebulka jest głęboko w skórze głowy i nie może wypaść bo w to miejsce nie mógł by już wyrosnąć nowy włos - tzn. tak czytałam )no ale w każdym razie nam też wylatują całe ![]() i Nusiu - nie denerwuj się aż tak na wszystko znajdzie się sposób
|
||
|
|
|
#3039 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
na pewno nie aż tyle... może lepiej ich nie czesać? tylko tak mniej więcej przejechać paluchami? mi dzięki temu trochę mniej wypada (albo mniej widzę że wypada )Nosku a zaczęłaś już swoją kurację przepisaną przez dermatologa? |
|
|
|
|
#3040 | |
|
|
Cytat:
Kupiłam odżywkę w spray'u Gliss Kur Płynny Jedwab, ale też niewiele pomaga... Mam ochotę ściąć się na łyso... ![]() benito, a jak krótkie Ty masz włosy?
|
|
|
#3041 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mi ta odżywka wysuszała włosy i to w czasach kiedy były w naprawdę niezłym stanie - tylko farbowane, a tak to bez problemów ![]() Jutro pojadę po tą Olejki Pielęgnacyjne to napiszę jak się spisuje ![]() Z tym ścinaniem... wiem jak się czujesz no i udało mi się do takich prawie do łopatek kiedy zaczęło się to całe wypadanie ![]() ![]() chciałam się obciąć naprawdę krótko (kilka cm) ale poszłam do fajnego fryzjera, który uspokoił moją histerię i obciął mnie tak, że włosy mam dosyć krótkie ale łatwo się zapuszczają ![]() zaraz wkleję takie mniej więcej fotki co mam na głowie |
|
|
|
|
#3042 |
|
BAN stały
|
Już mniej więcej wygrzebałam
![]() pierwsze 4 fotki to to na co się szykowałam kiedy linienie zaczęło być przerażające - czyli kilkucentymetrowe włosy ostatnie 2 to to co mniej więcej mam teraz na głowie dłuższy tył, trochę krótsze boki, grzyweczka mi się podoba, nie ma z kudłami tyle roboty, szybciej się myją, szybciej schną, ładnie odrastają - byłam u frycka miesiąc temu i nadal wyglądam ok
|
|
|
|
#3043 |
|
Raczkowanie
|
witam Szanowne Wizazanki.mnie tez przez ost miechy wlosy wypadaly jak oszalale
.teraz mam przeswity.w desperacji kupilam mase preparatow,lacznie z piloxidilem.ale jakos nie mam odwagi go uzyc..bo podobno potem nie ma odwrotu..tzn jak przestaniesz uzywac to problem powroci.od wczoraj smaruje kamiwaza.i zobaczymy.czy ktoras z was ma juz za soba kuracje,moge zapytac jak efekty??aha dotychczas sok z czarnej rzepy nigdy mnie nie zawiodl,tylko rzepy akurat brak nowdays,bo starej juz nie ma,a nowej jeszcze..buziaki |
|
|
|
#3044 |
|
|
Wiesz u mnie problem polega na tym, że ja z tym moim masowym wypadaniem włosów to po prostu wstydzę się nawet pójść do fryzjera, bo to wygląda makabrycznie
Po drugie nie wyobrażam sobie siebie w takiej fryzurze, której nie mogę związać, bo zwyczajnie włosy leciałyby mi non stop garściami, i wszyscy musieliby na to patrzeć ![]() Ale fryzurki bardzo ładne, cieszę się, że u Ciebie po części rozwiązało to problem. Być może zdecyduję się na taką, kiedy już na dobre uporam się z wypadaniem i będę musiała te 5 włosów, które mi zostanie jakoś sensownie uformować ![]() Ajj, dzisiaj jest zły, zły, zły dzień. Pozdrawiam
|
|
#3045 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
tym bardziej, jeśli pomagała Ci do tej pory rzepa to Twoje wypadanie nie jest raczej typu androgenowego i nie ma co się pakować w takie leki co do rzepy - w aptece pewnie są jakieś soki/wyciągi z rzepy, wiem, że jest seria Seboradinu z rzepą - może tego popróbujesz? i najważniejsze: trzymaj się dzielnie Cytat:
mogę zrobić takiego małego kucyka (przez to że mały to nie widać że taki cienki), kupiłam też dużo takich "żabek" do włosów którymi podpinam kłaczki ![]() do fryzjera też się wstydziłam iść (miałam wizję jego przerażenia jak podczas mycia zobaczy na swoich dłoniach połowę mojego skalpu na zły dzień - przesyłam Ci dużo pozytywnej energii (jestem Zbyszek Nowak hłe hłe )
|
||
|
|
|
#3046 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ps. benito - z fotek wnioskuję, że ekstra fryzurkę musisz mieć Cytat:
|
|||
|
|
|
#3047 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
najadłam, gdy z moim łysieniem chodziłam do fryzjera na wszystkie te zabiegi przedślubne... Przy próbnej, ślubnej fryzurce straciłam tyyyyyyyyyle włosów, że tylko z przerażeniem obserwowałam pełen moich loczków kitelek fryzjerki i poowijane rudasami jej dłonie, myśląc czy zaraz nie wygoni mnie z fotela bo nie będzie miała co czesać![]() ... Jednak trzeba przyznać, że spisała się na medal! W tym fachu fryzjerzy zapewne widzieli już niejedno więc - teraz sobie myślę - nie ma co się wstydzić.
|
||
|
|
|
#3048 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
z tego co tu piszą: http://www.medicalhair.pl/pl/budowa_wlosa.php to by wynikało, że bez cebulki i że cebulka to tak naprawdę mieszek ![]() co do fryzurki - dzięki, nie narzekam (skromnisia )edit: cebulka jednak nie równa się mieszek :/ jeśli to jednak rzeczywiście "żywa część włosa zasilana przez naczynia krwionośne" (source: http://revalid.pl/natpiekn2.html) to chyba nie może wypadać :| |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), dziękuję . Zwłaszcza ten fragment jest budujący - " Już od momentu urodzenia posiadamy stałą, ściśle określoną liczbę mieszków ("cebulek włosowych"), którymi dysponujemy już do końca życia. "Ekstra i "dorosną odrosty" . Gorzej już z wywołaniem tego momentu .
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Shade666-Naprawdę nie jest zle! Ja tu nie widzę zadnej róznicy,poza tym ze na tym klasowym masza bardziej podkęcone koncówki. Kiedyś wklejałam tu moje fotki po przejściu łysienia i po kuracji.Chyba zaraz coś poszukam w fotach i wkleję jeszcze raz. |
|
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Przypomnę się jeszcze z moim banalnym pytaniem - czy do endokrynolaga (nawet idąc na wizytę prywatną) trzeba miec skierowanie?
|
|
|
|
#3052 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
swoją drogą dużo fajnych linków z wiedzą o włosach, jakbyście się nudziły można poczytać ![]() Angi74 ja nie widziałam Twoich fotek
|
||
|
|
|
#3053 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
: tak ![]() edit: lecząc się prywatnie oczywiście nie (z tego co się orientuję wizyta u specjalisty to ok 50-100zł) dlatego od lat nie widziałam na oczy państwowej placówki
|
|
|
|
|
#3054 |
|
|
czyli jeśli włos wypada z białą kulką na końcu to dobrze czy źle?
mi zawsze takie wypadały?
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki benito!!
![]() tez mysle ze to nie androgeny,tylko nieudolnie wykonany balejaz 2 miesiace temu.wierze w ta kamiwaze,bo w cos trzeba..no i mloda rzepke dzis zakupilam yupi ale desperacja ma noie miala granic..nwet zrzeszylam sie na stronie www.lysienie.info pozdrawiam all,i zycze by wam wlos z glowy nie spadl )
|
|
|
|
#3056 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
po prostu widać, że to nie PROBLEM REGENERACJI (kłaki porwane) a PROBLEM WYPADANIA (kłaki nietrzymające się głowy) przynajmniej wiadomo z czym walczyć... no i jak zauważyła levante, fakt że nie wypadają z cebulką a tylko z czymś tam jaśniejszym niesie z sobą nadzieję, że z tej cebulki coś jeszcze wyrośnie ![]() Cytat:
)myślę, że wstąpienie w grono łysiejących to dosyć drastyczny środek ja tam wolę nasz wizażowy wątek
|
||
|
|
|
#3057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mnie to zrzeszenie lekko przeraziło . Tu, na wizażu jest bardzo sympatycznie |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawię fotki,jurto
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

najgorzej było w weekend brrr ... aha dziewczyny uwaga na upały !!! zaopatrzcie się w magnez bo jego niedobory spowodowane upałami też powodują wypadanie włosków no i nerwowość oczywiście
.
... i nie boję się .. choroba nie była aż taka zła więc pewnie nic mi nie będzie
mój koński ogonek przypomina teraz bardziej sznurek
więc lepiej chyba będzie wyglądał w postaci koczka
hmm..

(z drugiej strony może sprytnie wkomponowują się w moje pozostałe krótkie włosy 

tworzymy nowy slang
no i udało mi się do takich prawie do łopatek kiedy zaczęło się to całe wypadanie 

... Jednak trzeba przyznać, że spisała się na medal! W tym fachu fryzjerzy zapewne widzieli już niejedno więc - teraz sobie myślę - nie ma co się wstydzić.
. Zwłaszcza ten fragment jest budujący - " Już od momentu urodzenia posiadamy stałą, ściśle określoną liczbę mieszków ("cebulek włosowych"), którymi dysponujemy już do końca życia. "
, mnie to zrzeszenie lekko przeraziło