Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-16, 20:51   #331
shewa
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

A więc okazało sie, ze orto jednak nie ma bo miala jakiś drobny wypadek No i nic, dowiem sie dopiero w srode wszystkiego, na 17 mam wizyte. I mam nadzieje ze do niej dojdzie bo chyba do tego czasu nerwicy jakiejś dostane
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 21:04   #332
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

ale mnie zamki obtarły ale boli... ani się usmiechać ani nic... a wszystko przez pewnego jegomoscia i jego smaczne usta ...
Tak ze aparat w calowaniu napewno nie przeszkadza ale na drugi dzein mozna nieze cierpiec

Mam ciało boga tylko szkoda, że Buddy
Djana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 21:26   #333
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
hehe nom to sie okaze cosik mnie zaczyna blec dwójeczka
kasiek strzelilam ci ocenke czo to za konkursik?
heh dzieki wiesz dostalam jakis spam na poczte, a ze po prostu koszmarnie sie nudzilam to coz nabazgralam cos nawet nie wiem jakie nagrody i kiedy wyniki lol po prostu bardzo mi sie nudzilo, a ze ipal jest to mi przygrzalo i jakas chora tworczosc z tego wyszla

Cytat:
Napisane przez Djana Pokaż wiadomość
ale mnie zamki obtarły ale boli... ani się usmiechać ani nic... a wszystko przez pewnego jegomoscia i jego smaczne usta ...
Tak ze aparat w calowaniu napewno nie przeszkadza ale na drugi dzein mozna nieze cierpiec
hyhy pozaklejaj sie teraz silikonem i sacholem posmaruj obtarcia, pomaga ^^

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-16, 21:29   #334
nennyQ
Przyczajenie

w całowaniu aparat nie przeszkadza tylko musiałam sie do tego przyzwyczaic
moja mysza też bo drucik go drapał
moje druty poniżej
z uśmiechem jak nigdy

aha.. klamry na mojej jednej jedynce jeszcze nie mam bo ząbek za bardzo wystaje i jak to powiedziała pani orto.. musimy go troche wepchnąc drucikiem
ale i tak aparat zarąciście wygląda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (70,2 KB, 195 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.JPG (100,4 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.JPG (58,5 KB, 146 załadowań)
nennyQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 06:10   #335
smv
Zakorzenienie

nenny q jak super wygladasz hehe ladna buzka taka rozesmiana

no ja Djanko w calowanku mialam problemy na poczatku, nie wiedzialam jak sie za to zabrac???
no ale jak juz mnie nic nie boli to bez problemu mi ida caluski

heh wczoraj pojechalam z moim TZ na rowery, pojechlaismy sobie nad wiselke no i buzi buzi, i przyszla jakas babka z dzieckiem i sie beszczelnie wepchali na nasze miejsce i jeszcze mowi: Ludzie to wstydu nie mają wrr
ale bylam zla, przeszkodzili mi w takiej chwili hehe; A BYLO TAK LADNIE WSROD NATURY...;D

druciaki moje kofane od dzis nie mam neta i nie wiem czy miec bede i w niedziele jade nad morze, wiec juz na zapas powiem ze mi sie za wami teskni tak sie do was przyzwyczailam ze hoho...

buziolki dla systkich!
Stary 2007-07-17, 07:53   #336
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
isenia i karoliniusienka no kurde super te kolorki
karolinko tyy masz gumeczki zalozone na skos? czyli 2 na 1 zameczek czy jeszcze jakos inaczej? i dol masz chyba prosciusi co nie?
isenia super mixik i chyba ci gumeczka zleciala na 3..albo tak ja widze krzywo
tak jak juz kasiek87 powiedziala mam z gumek zrobione ósemki orto mi powiedziala, ze tak lepiej jest zakladac bo gumki nie spadaja i ladniej wyglada ehhee

rutka_86 ja tam wole nosic dluzej i miec pewnosc, ze mi krzywolce nie powroca dlatego bym sie zastanawiala dlaczego tak krotko bys nosila a gdzie studujesz?
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 07:59   #337
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
karoliniusienka dzieki ze pokazałaś dziurki, mnie tez to czeka.... kiedy wyrywalas 5?? i ile masz juz w luk dziure wprowadzona?

a gumki na 8 zaklada sie zeby lepiej drucik trzymaly... taka forma posrednia miedzy normlanie zakladana ligatura a ligatura metalowa
piatki poszly na pierwszy rzut jakos 1,5 miesiaca no moze 1 miesiac temu, juz dokladnie nie pamietam kiedy a o co chodzi z tym"i ile masz juz w luk dziure wprowadzona?"??bo szczerze to nie mam zielonego pojecia o co ci chodzilo
Stary 2007-07-17, 08:48   #338
sawa_sawa
Rozeznanie

smv ,Djana dziekuje bardzo
Stary 2007-07-17, 10:24   #339
nennyQ
Przyczajenie

smv dzięki
moje pierwsze fotki z rozesmianą buzią

ja na samym poczatku balam sie nawet myc ząbki jak przed zalorzeniem
ale teraz normalnie juz je szoruje..
czasami nawet zapominam ze aparacik jest

i pierwszą rzeczą jaką zrobilam po wyjsciu od orto bylo zjedzenie gofra

a co do gumek... czy one moga zmienic kolor?
bo chyba mialam takie przezroczyste a zrobily sie jasno seledynowe....
Stary 2007-07-17, 10:30   #340
agiii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alufa Pokaż wiadomość

BTW. mam wątpliwości czy ja migę robić sobie fluoryzację. mieszkam na pomorzu i tutaj fluoru nie brakuje... mam kupiony elmex i używam go nie raz na tydzień na raz na miesiąc i zawsze mi po nim dziąsła krwawią... nie wiem czy to aby nie jest negatywna reakcja
a ile kosztuje u ciebie fluoryzacja? mi tez by sie chyba przydało bo obawiam sie pruchnicy....

ja ide za pare dni na piaskowanie
dziewczyny czy po piaskowaniu zęby są poprostu czystsze czy tez troszke bielsze??

czy któras z was ma obecnie fioletowe gumki?? chcialabym zobaczyc jak to wygląda

do tej pory miałam turkusowe, teraz zielone, byly tez przezroczyste... zastanawiam sie teraz nad innym kolorem
agiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 12:19   #341
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

karoliniusienka chodzi mi o to ile czasu juz masz drut na dziure zalozony ale tak mi sie wydaje ze ty chyba niedawno w ogoe zakladalas aparat??

Alufa a moze za twardej sczoteczki używasz?? ja też tak miałam i to wlasnie chyba przez szczoteczkę...

nennyq czyżbyś byla tego samego zdania, ze "sparacik -taka niepozorna rzecz a tye radości "

Agii zel do fuoryzacj elmex ok 25-30 zl, kiedys byl tylko na recepte, teraz nie wiem jak jest... a potem sama sobie w domu ząbki czyścisz raz w tygodniu

SMV będziemy za Tobą tęsknić chyba jesteś tu najaktywniejszą aparatka udanych wakacji

Stary 2007-07-17, 13:10   #342
nennyQ
Przyczajenie

Djana - jak najbardziej tak
uwielbiam go

mam jeszcze pytanko: czy mozna uzywac past wybielających bo slyszalam ze to nie wskazane...
a pije duzo kawki i boje sie ze bede miala brzydkie ząbki
juz sa jakies przbarwienia
Stary 2007-07-17, 13:16   #343
agiii
Zadomowienie

nennyQ ja tez mam lekkie przebarwienia... znaczy orto mi mowil ze to osad ktory mi sie odkłada głównie przy zamkach dlatego ide na piaskowanie...

Djana czyli ten żel elmexa sie naklada raz na tydzien i co? myje jak zwykłą pastą?
Stary 2007-07-17, 15:30   #344
madziaaa21
Raczkowanie

GG do madziaaa21

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
czy któras z was ma obecnie fioletowe gumki?? chcialabym zobaczyc jak to wygląda

do tej pory miałam turkusowe, teraz zielone, byly tez przezroczyste... zastanawiam sie teraz nad innym kolorem
Ja miałam ciemny fiolet Całkiem fajnie wygląda! teraz mam turkus...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg foteczka.jpg (35,0 KB, 153 załadowań)
Stary 2007-07-17, 15:36   #345
nennyQ
Przyczajenie

a co to jest to piaskowanie??
no i czy elmex-u mozna uzywać czesciej niz raz w tygodniu??
Stary 2007-07-17, 16:50   #346
agiii
Zadomowienie

tych fioletowych gumeczek mało widać:P:P myślałam ew. o czerwonych gumkach tez oj nie wiem.... ale mam dylemat : :P

piaskowanie to takie pożądne czyszczenie czyści trudno dostępne miejsca, szczeliny. używają do tego jakiejś cieczy z jakimiś takimi drobinkami(piasek?) no i to pod wpływem dużego strumienia czyści wszystko zobacze jak jest naprawde jak pójde Kosztuje od 50-100zł nie wiem dokładnie...

edit: tu masz dokładnie własnie znalazłam w necie:
zabieg kosmetyczny polegający na usunięciu przebarwień, osadu i kamienia nazębnego (skaling) na zębach za pomocą strumienia wody pod ciśnieniem z dodatkiem drobin czyszczących (wodorowęglan sodu) i innych substancji (w tym pęcherzyków powietrza).
Stary 2007-07-17, 18:38   #347
tewunia
Raczkowanie

a ja jutro ide zakladac aparacik i nie wiem czego mam sie spodziewac na co sie nastawiac czego sie bac. narazie tylko na dol a na gore hasa.doradzcie cos jakie gumki zakladac czego sie bac.
tewunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-17, 19:02   #348
kasiek87
Kokon pro

niczego sie nie bac ^^ a gumeczki turkus on zawsze fajnie wyglada podejrzewam tylko,ze do hasa palac sympatia nie bedziesz najedz sie dzis

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-07-17, 20:11   #349
tewunia
Raczkowanie

no najgorzej sie tego hasa boje a po zalozeniu aparatu zabki dlugo bola??mi to dopiero teraz troche przestaly po tygodniu od gumek.ale chyba jak na pierwszy raz wezme jakies nie wpadajace w oko.jakos do tej mysli nie moge sie przyzweczaic ze to juz jutro.boje sie ale czego to nie wiem,aha ktos tu mial jakis link z tymi gumeczkami co sie dopasowuje do zabkow moze dacie??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-17, 20:30   #350
karolinusienka
Zakorzenienie

Cytat:
karoliniusienka chodzi mi o to ile czasu juz masz drut na dziure zalozony ale tak mi sie wydaje ze ty chyba niedawno w ogoe zakladalas aparat??

Alufa a moze za twardej sczoteczki używasz?? ja też tak miałam i to wlasnie chyba przez szczoteczkę...

nennyq czyżbyś byla tego samego zdania, ze "sparacik -taka niepozorna rzecz a tye radości "

Agii zel do fuoryzacj elmex ok 25-30 zl, kiedys byl tylko na recepte, teraz nie wiem jak jest... a potem sama sobie w domu ząbki czyścisz raz w tygodniu

SMV będziemy za Tobą tęsknić chyba jesteś tu najaktywniejszą aparatka udanych wakacji
tak zakładałam 12 lipca wiec niedawno
Stary 2007-07-17, 20:48   #351
nennyQ
Przyczajenie

agiii dziekuje za odpowiedz
pewnie niedługo wybiore sie na taki zabieg
a robi sie go u orto czy normalnie u dentysty??
Stary 2007-07-17, 21:23   #352
agiii
Zadomowienie

to sie robi u dentysty ale nie wszyscy sa wyposazeni w odpowiednie przyzady wiec musisz sie pytac czy wykonuja ten zabieg
Stary 2007-07-17, 21:31   #353
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Hej Dawno mnie nie było, o moich pięciu zamkach prawie zapomniałam ;P W ogóle ich nie czuję i w niczym mi nie przeszkadzają Jedynie szczotkuję zęby jak szalona Ale jutro będzie mniej wesoła część leczenia orto idę się pozbyć zęba - piątki co to wyrosła sobie obok łuku od strony podniebienia - łobuz jeden. Mam nadzieję, że nie padnę tam ze strachu. Chirurga polecała mi koleżanka i on wyrywa na NFZ przy czym można dopłacić sobie za jakieś super hiper znieczulenie "the wand". Mam nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze...już sobie przygotowuję kostki lodu na jutro...
Stary 2007-07-17, 21:59   #354
kasiek87
Kokon pro

u mojej orto tez mozna sobie zrobic piaskowanie tylko, ze robi to jej asystentka ;] kosztuje kolo 150 zl ;] bo orto od razu robi cos tam ultradzwiekami czy czyms takim (koszt 2 łukow razem )

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2007-07-17, 23:12   #355
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez agiii Pokaż wiadomość
nennyQ ja tez mam lekkie przebarwienia... znaczy orto mi mowil ze to osad ktory mi sie odkłada głównie przy zamkach dlatego ide na piaskowanie...

Djana czyli ten żel elmexa sie naklada raz na tydzien i co? myje jak zwykłą pastą?
tak, zupelnie tak samo, tylko na czyste zabki, zreszta do zelu masz dolaczoną szczegolowa ulotke to wyglada jak miniaturka pomaranczowej pasty tylko ze pisze fluor zel

Nenny Wydaje mi się ze ten zabieg wykonuje sie raz w tygodniu bo po pierwsze fluor jest szkodliwy w wiekszych stezeniach i ilosciach, po drugie zeby i tak wiecej go nie przayjma niz w tej jednej dawce... takie moje prostolinijne myslenie

Stary 2007-07-18, 08:33   #356
alufa
Zakorzenienie

Cytat:

trudno mi powiedzieć... codziennie myję zęby szczoteczką elektryczną, a do floryzacji używam zwykłej. możliwe, że to wina szczoteczki Tż mi nagadał, że się uczulę od tego fluoru, a że ja wszystkim się przejmuję to już nie moja wina już niedługo umawiam się na wizytę więc zapytam orto. wolę mieć pewność, że nie robie sobie krzywdy
alufa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 09:33   #357
tewunia
Raczkowanie

no i mam juz na dole aparatfajny ale hass juz mi przeszkadzanie podoba on mi sie.ciezko rozmawiac i wogole.teraz jek sie najszybciej go pozbyc
Stary 2007-07-18, 10:27   #358
szkrobol
Raczkowanie

Kurcze.. ale mi sie humor dzisiaj popsuł... BYlem u mojej dentystki i zapytalem czy ortodoncja wyleczy tez moja cofnieta brode... no i mi powiedziala ze niestety nie... moze minimalnie ale jakichs znacznych efektow nie bedzie... jedynie chirurgicznie...mysle ze kazdy dentysta ma jakies podstawy ortodoncji wiec nie wiem co myslec... powiedzcie ze to nie prawda!
szkrobol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-18, 11:05   #359
agiii
Zadomowienie

ultradzwiekami to się czysci zęby z kamienia wiem bo kiedys miałam ale nic za to nie płaciłam

nie wiem ile to moje piaskowanie bo ostatnio jakas młoda w rejestracji nie wiedziala nawet co to piaskowanie:/:/ wiec mi nawet ceny nie podała... ale wiem ze tam robią bo mi orto polecał... mam nadzieje ze wiecej niz 100zł nie wezmie...
Stary 2007-07-18, 11:19   #360
Djana
Zadomowienie

GG do Djana

Cytat:
Napisane przez szkrobol Pokaż wiadomość
Kurcze.. ale mi sie humor dzisiaj popsuł... BYlem u mojej dentystki i zapytalem czy ortodoncja wyleczy tez moja cofnieta brode... no i mi powiedziala ze niestety nie... moze minimalnie ale jakichs znacznych efektow nie bedzie... jedynie chirurgicznie...mysle ze kazdy dentysta ma jakies podstawy ortodoncji wiec nie wiem co myslec... powiedzcie ze to nie prawda!
kochany nie nerwuj sie tak pojdziesz do orto i on/ona dokladnie powie Ci co i jak zobaczysz bedzie dobrze... a jesli nie bedziesz zadowolony z efektu to zawsze mozesz na plastyka odlozyc na aparat juz ci sie udało tak... po tym jak w końcu założylam aparat uwierzyłam że wszystko jest możliwe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości