Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-02, 10:02   #1321
Justyssia87
Rozeznanie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

witam
nie ja w koncu urodziłam cc (ktoras pytałą przepraszam nie pamietam ktora )po tym znieczuleniu.

jestem po glukozie, w smaku średnie ale wypiłam na raz i z cytryną, znośnie, troche muliło ale przeszło, dopieor teraz w domu jak zjadłam sniadanie to dziwnie sie poczulam, rece mi sie trzesły s łabo mi sie zrobiło, oblałam sie zimnym potem i poszlam sie polzoyc, teraz przeszlo ale dalej dziwnie sie troche czuje a bylysmy w 4 na glukoze wiec jakos zleciało.

mysza- super ze wszystko dobrze, ciesze sie
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 10:12   #1322
Basjenia
Zadomowienie

Justysia ja miałam to samo po tym badaniu....takie osłabienie totalne!poleż, zdrzemnij się, przejdzie
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 10:34   #1323
madziqqq
Rozeznanie

a ten skrót MILF muszę przyznać, że przypadł mi d gustu haha mam nadzieję, że już do wakacji będę sexy mamuśką co to może sobie i na kieckę i na szpilki pozwolić
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:15   #1324
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
Linka - piękne zakupy

Linea - wpatrzony, na początku jak wróciliśmy do domu to zauważał tylko zbliżanie do światła, do lamp (pokazałabym zdjęcie ale nie chcę za dużo tu wrzucać priv fotek), potem fajnie zwracał uwagę (ale tylko wieczorem) na białą firankę i zaczął na właśnie czarno-białe karteczki. Też byliśmy zaskoczeni.

Sweet Olcia - tak, ogólnie polecam. Bardzo zwrotny, stabilny, gondola jedna z większych na rynku (co ma znaczenie przy naszych zimowych dzieciach, kombinezonach itd; jednak na spacerówkę przejdą maj/czerwiec). Dla mnie jeden z lepszych wózków. Jedyne dwie wady to:
1. ciężar - jeśli mieszkasz w domu jednorodzinnych lub masz super podjazd to zero problemu, ja muszę tachać po schodach i już nie jest fajnie; spacerówka potem też duuużo waży (ten stelaż jest taki ciężki) + dziecko (w pewnym momencie znosiłam 24 kg w rękach)
2. w spacerówce wpada dziecku pupa tak do środka (ten fragment na którym siedzi jest jakby pod kątem do środka a nie na płasko jak w innych spacerówkach) i dziecko musi mieć naprawdę bardzo dużo siły żeby usiąść bo wpada (mojego to irytowało zwłaszcza jak zapragnął oglądać świat)
Ale poza tym super wózek, polecam. Ja ze względu na ciężar i to że nie mogę podczepić dostawki dla starszego dziecka to rezygnuję z x-landera xt i kupuję nowy wózek.

Suqub - trudny temat ile mam tyle opinii. Ja synka początkowo ze względu na koszty nie zaszczepiłam na rotawirusy (choć tu chyba nawet z kasą bym się nie zdecydowała), pneumokoki i meningokoki. Teraz przed przedszkolem zaszczepię go na pneumokoki. Z Małą chyba zrobię tak samo.
Zawsze tak jest, że jak nie zaszczepisz a dziecko zachoruje to masz wyrzuty - ja miałam jak dostał rota mając 10 miesięcy, obyło się bez szpitala choć było ciężko (bo nie chciał nic pić oprócz mleka). Znam dokładnie tyle samo dzieci zaszczepionych na rota co i nie zaszczepionych które trafiły do szpitala jak zachorowały, nawet jedno zaszczepione trafiło do szpitala 2 razy z rotawirusem w ciągu roku (bo co ważne szczepionka nie chroni przed zachorowaniem tylko teoretycznie ma spowodować łagodniejszy przebieg). Te szczepionki na rota to dla mnie jedna wielka zagadka... - ale to moje zdanie, na necie i w opinii innych znajdziesz zdania i te za i przeciw. Trudna decyzja....należąca niestety do nas. Za to myślę, że jak będę miała kasę to na pneumo zaszczepię. Zresztą temat szczepionek jest niebezpieczny i często wywołuje nieprzyjemne dyskusje.
Właśnie mnie przeraża koszt tych szczepionek. Poważnie myślę o pneumokokach ale ciągle zastanawiam się nad rotawirusami.

Witam
Ja wstałam o 8 bo później koleżanka-fryzjerka do mnie przyszła. Jestem "odświeżona" i od razu lepsze samopoczucie fajnie jak coś człowiek zrobi dla siebie. Już mi koleżanka zapowiedziała, że jak potwierdzi się córcia to ma pełno ubranek dla mnie bo u niej w rodzinie chłopcy się rodzą i nie ma kogo obdarować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 11:17   #1325
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cześć dziewojki
Kurczę sobota i niedziela było spokojnie, nie plamiłam, a wczoraj znowu zauważyłam jakieś takie brudzenie wieczorem. Nie wiem co to może być, bo nie brudze samoistnie, tylko zawsze wtedy gdy wylatuje mi luteina.
Dobrze, że już jutro wizyta.. ale boję się, że dostane papierki do szpitala :/.
Mam nadzieje, że to tylko moja nadżerka fiksuje, bo nie pasuje mi to do czegoś groźnego skoro powtarza się kiedy chce i tylko raz w ciągu dnia, razem z wypłynięciem luteiny..
Kurczę już tak długo nie widziałam mojego bąbelka, ciągle tylko szyjka i szyjka .
Może jutro go lekarka zeskanuje

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:16   #1326
TheN4ti
Rozeznanie

Cześć laski Mysza super wieści! Trzymam kciuki za następna wizytę Milf tez mi się spodobał, jak tylko będę mogła to zaczynam ćwiczyć po porodzie. Właśnie wiecie od kiedy można ćwiczyć?
W poniedziałek lecę do Polski na urlop do teściów. Mam nadzieje, ze pogoda dopisze bo jest gdzie chodzić. Trzymajcie za mnie kciuki żebym tam nie oszalała
Stary 2014-09-02, 12:23   #1327
Justyssia87
Rozeznanie

dziewczyny ponawiam pytanie :
mam pytanie do dziewczyn którym skraca sie szyjka.. Jak wsadzicie sobie palec to wy to czujecie gdzie ona sie kończy?czyli np. jak macie szyjke 2cm to wsadzicie połowe palca i koniec?dalej sie nie da?i czujecie ze ona wlasnie dotad jest? Bo ja jak wsadzam lutke to cały palec mi wejdzie tak 3cm i tyćko no i tak sobie mysle ze jak dalej sie nie da to to by był koniec szyjki?

basjenia-juz mi lepiej, jzu nawet ciasto upiekłam
A dzis ma kurier przyjsc z posciela do małego o ile przyjdzie dzis a nie jutro!!!
Stary 2014-09-02, 12:30   #1328
Roksape
Zadomowienie

Lolcia może ta luteina źle wpływa lub coś Ci podrażnia. Moja szwagierka też coś ostatnio wspominała, że luteiny brać nie może i brała duphaston. Mi się nic nie dzieje po luteinie, niby też mam lekką nadżerkę i nic.

Byłam z Basią w przedszkolu jak na pierwszy dzień to super. Siedziała z panią w sali,a ja na korytarzu ale nie koniecznie robiła to co inne dzieci :p

Justysia Ty się wczoraj pytałaś o szyjkę. Ja też mam czasem tak, że nie mam gdzie sobie załadować lutki a czasem głęboko i bez problemu czasami się podnosi to wszystko do góry, chociażby po załatwieniu to położenie się zmienia. Miękką szyjkę i rozwartą też można wyczuć tylko trzeba się badać jakiś czas żeby to odróżnuć
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 12:52   #1329
basiabasia989
Rozeznanie

a ja wam opowiem ciekawostkę o mojej szyjce zanim pomyślałam, że mogę być w ciąży, zanim zrobiłam test, zanim okres mi się spóźnił...na 2-3 dni przed okresem miałam dziwnie mokro i taki biały śluz o dziwnej konsystencji nie jak przy infekcji nie jak płodny taki jakiś maziowaty a zawsze przed okresem miałam sucho. I postanowiłam się zmacać jak poczułam szyjkę taką twardą, ani to nisko ani wysoko tak po środku, ale taką jakąś szpiczastą, jak jeszcze nigdy takiej nie czułam to już wiedziałam co jest grane
Stary 2014-09-02, 13:21   #1330
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Cześć laski Mysza super wieści! Trzymam kciuki za następna wizytę Milf tez mi się spodobał, jak tylko będę mogła to zaczynam ćwiczyć po porodzie. Właśnie wiecie od kiedy można ćwiczyć?
Mam nadzieje, że szybko bo w czerwcu wychodzę za mąż i muszę jakąś sukienkę poszukać i kupić .

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
dziewczyny ponawiam pytanie :
mam pytanie do dziewczyn którym skraca sie szyjka.. Jak wsadzicie sobie palec to wy to czujecie gdzie ona sie kończy?czyli np. jak macie szyjke 2cm to wsadzicie połowe palca i koniec?dalej sie nie da?i czujecie ze ona wlasnie dotad jest? Bo ja jak wsadzam lutke to cały palec mi wejdzie tak 3cm i tyćko no i tak sobie mysle ze jak dalej sie nie da to to by był koniec szyjki?
Niestety nie da się tego stwierdzić ręcznie czy na oko. Oczywiście mówię o skracaniu się, bo ręcznie można wywnioskować czy długa, czy krótka. .
Ginekolog powinien systematycznie usg transwaginalnie wykonywać i porównywać wymiary szyjki.
Ja miałam 4,1 a za 2 tygodnie 3.38, za 4 dni 3.30 i padła decyzja o założeniu pessara.
"Ręcznie" nie czułam różnic .
A palec wskazujący mi wchodzi cały i już czuję pessar

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Lolcia może ta luteina źle wpływa lub coś Ci podrażnia. Moja szwagierka też coś ostatnio wspominała, że luteiny brać nie może i brała duphaston. Mi się nic nie dzieje po luteinie, niby też mam lekką nadżerkę i nic.
Mnie wcześniej też się nic nie działo po luteinie, odkąd założony mam pessar co jakiś czas widzę brązowe plamienia, max 1 raz w ciągu dnia ale jednak..

Ciekawe co u papriki

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-09-02 o 13:40
Stary 2014-09-02, 14:14   #1331
alekaz1
Zakorzenienie

byłam na plotach potem u kuzynki i znowu trochę ciuszków przywiozłam tylko ze większych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 14:30   #1332
Sweet Olcia
Raczkowanie

GG do Sweet Olcia

Hej kochane melduje sie w 26 tc. Za niedługo jade do ikei po komode i lozeczko dla Lili ale sie ciesze jupi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

27.09.2014 Najszczęśliwsza żonka na świecie
Lili już jest z nami 19.12.2014
Sweet Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 14:35   #1333
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
i mam pytanie do dziewczyn którym skraca sie szyjka.. Jak wsadzicie sobie palec to wy to czujecie gdzie ona sie kończy?czyli np. jak macie szyjke 2cm to wsadzicie połowe palca i koniec?dalej sie nie da?i czujecie ze ona wlasnie dotad jest? Bo ja jak wsadzam lutke to cały palec mi wejdzie tak 3cm i tyćko no i tak sobie mysle ze jak dalej sie nie da to to by był koniec szyjki?
jak jest problem ze skracajaca sie szyjką to nie można niepotrzebnie gmerać!
Nawet lekarz wtedy sie stara jak najmniej, koleżanka ma skróconą i położna na spotkaniu nie chciala jej zbadać żeby nie pogarszać sprawy.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 15:25   #1334
madziqqq
Rozeznanie

aj mam doła jakoś, właśnie na obwodnicy u nas był śmiertelny wypadek, zginęła młoda dziewczyna żona kolegi mojego męża, brali ślub chyba z miesiąc temu też była w ciąży i tak samo miała w grudniu rodzić niestety ze swojej winy poszła na czołówkę i śmierć na miejscu nie potrafię sobie wyobrazić co czuje ten chłopak ;(
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 15:39   #1335
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
aj mam doła jakoś, właśnie na obwodnicy u nas był śmiertelny wypadek, zginęła młoda dziewczyna żona kolegi mojego męża, brali ślub chyba z miesiąc temu też była w ciąży i tak samo miała w grudniu rodzić niestety ze swojej winy poszła na czołówkę i śmierć na miejscu nie potrafię sobie wyobrazić co czuje ten chłopak ;(
Ojej ale przykre.

basiabasia Widzę, że zrobiłaś to samo co ja

Stary 2014-09-02, 16:07   #1336
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Już wszystko rozumiem

Ta komoda ( przewijako wanienka) to britton i kosztuje koło 500 zł w hurtowni 449 ale jest teraz na nią promocja w smyku internetowym
http://www.smyk.com/britton-bath-cha...t-niemowlaka-p
Cena jest na prawde okazyjna wiec jesli sie zdecydujesz to bierz ten Ja na zywo ogladałam ten i ceba "susie" i to jest porządne i stabilne natomiast reszta jest..chwiejna i głośna. A mi chodziło o to zeby w dzien korzystać z tego jako przewijaka i mebelka na kometyki i pieluszki w pokoju a wieczorem jechać tym do ciepłej lazienki na kąpiel tam cieplutko i mozna chlapać. Fakt wanienka jest dość mała w tych komodach , starcza dla jednych na rok dla innych nie wiec ja w hurtowni zaczełam wsadzac tam inne wanienki i udało mi się umiescic tam duzą wanienkę TEGA - takze jakby cos mozna wymienic

ps. jest jeszcze jedna zaleta tej komody na kołkach....hahaha beda nia wozić pranie z kuchni do lazienki na suszarkę :P po cc jak znalazł nie?
dziękuję za namiary w smyku
pogadam z mężem i coś musimy zdecydować bo już sama nie wiem jak zorganizować to wszystko na 2 poziomach...no bo Grześ ma swój pokoik na piętrze, w nim wszystkie gadżety, na początku będzie spał z nami w sypialni, ale tych samych sprzętów potrzebuję na dole - czyli kolejne łóżeczko i wygodnie umiejscowiony przewijak z jakimiś półeczkami na rikitiki kosmetyki, pieluchy itp...ehhh
Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej

Promolcia to niesamowite co opowiedzialas...Moge sobie tylko wyobrazac Twoje zdziwienie jak sie dowiedzialas ze bedziesz miala Grzesia
Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Promolcia - cudowne zakończenie historii, ale musiałaś mieć miłe zaskoczenie

test zrobiłam wieczorem...i śmiałam się całą noc ... z przewrotności życia...
Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
witajcie
po wizycie całkiem ok coś tam rośnie delikatnie ale to ponoć z główką więc nie ma tragedii i lekarz kazał sie nie przejmować. powiedział że może taka uroda ale 22 znów jedziemy do warszawy... (to jest dla m,nie męka bo mam 500 km i kręgosłup mi siada, ale czego się nie robi żeby było ok). mała waży 700 gram, mam na następną wizytę zrobić glukozę także jest optymistycznie

alekaz z jakiego kozystasz programu czy strony która pokazuje Ci w którym tyg jesteś? bo kiedyś widziałam, że wkleiłaś i fajnie to było opisane.
super wieści
Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość

Promolcia pozwolę sobie odpowiedzieć zamiast Bimbuni o skrót MILF- swoją drogą Bimbuśka jak to zobaczyłam to mało z krzesła nie spadłam jednym słowem ujęłaś (prawie)wszystko do czego będę dążyć gratuluje! tylko przedział wiekowy olewamy http://pl.wikipedia.org/wiki/MILF
dobre
mi tez bardzo zależy na tym by po ciąży jak najszybciej wrócić do swoich dawnych rozmiarów
Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
masakra

apropo niewygodnego tematu szczepień... czy jest wśród Was mama, która w ogóle nie zamierza szczepić swojego Dzieciątka?
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 16:14   #1337
Suqub
Zakorzenienie

Odświeżyłam trochę fryzurę, włosy starannie ułożone i mąż nie przestaje w komplementach

Stary 2014-09-02, 16:53   #1338
19Inka90
Wtajemniczenie

Nadrobilam Was a wiec bylam u mamy i jestem bogatsza o 100 pierogow 50 ruskich i 50 z kapusta i grzybami popelnilam blad...zwazylam sie u mamy... i jestem juz 10kg na plusie
Od dzisiaj koncze z pychotkami !!!!

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 17:40   #1339
LoLcIa123
Zakorzenienie

Ja jestem 4.5 na plusie ale tz-et ciagle mi mowi ze mam nogi jak patyki i caly zebra mi wystaja jak z obozu konc. :/.
Zaczelam sobie podjadac kaszki dla dzieci te np bobovity i cos sie ruszylo, w koncu !.
Musze wstac, umyc wlosy.. potem sie ogolic.. jutro 9.20 wizyta 'pessarowa' mam tyle pytan i nadzieje, ze w koncu sie dowiem od czego te plamienia, bo dzis znowu czysto.. dziwne.

Dziewczyny czy Wy tez macie takieee dusznosci ? Szczegolnie jak sie siedzi ipo jedzeniu.

Tymoteusz
23.11.2014r

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 17:49   #1340
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Ja jestem 4.5 na plusie ale tz-et ciagle mi mowi ze mam nogi jak patyki i caly zebra mi wystaja jak z obozu konc. :/.
Zaczelam sobie podjadac kaszki dla dzieci te np bobovity i cos sie ruszylo, w koncu !.
Musze wstac, umyc wlosy.. potem sie ogolic.. jutro 9.20 wizyta 'pessarowa' mam tyle pytan i nadzieje, ze w koncu sie dowiem od czego te plamienia, bo dzis znowu czysto.. dziwne.

Dziewczyny czy Wy tez macie takieee dusznosci ? Szczegolnie jak sie siedzi ipo jedzeniu.

Ja w 28 tc mam + 7 kilo już
Ja tez odczuwam ze coś ciasno się robi pod biustem..całe zycie nosilam push up'y ( mimo rozmiaru 70E) a teraz juz kupilam sobie miekki 80 pod biustem bo normalnie cięzko się oddychało i czerwona pręga pod biustem była. To jest za sprawą rozszerzających się żeberek dla maluszków naszych no tak dziwnie natura to jakoś rozwiązała

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:02   #1341
minka26
Wtajemniczenie

Linka - super, że ZUS w końcu wypłacił kasę!!

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość

apropo niewygodnego tematu szczepień... czy jest wśród Was mama, która w ogóle nie zamierza szczepić swojego Dzieciątka?
ja

Linka od kiedy jest III trymestr, ja ostatnio oglądałam kalendarz ciąży na mamazone.pl i tam było, że zaczyna się od 30tc
ja to się nawet już pogubiłam, który mam tydzień

zgaga dokucza mi straszna! codziennie!

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

dziewczyny polecam wam bardzo stronę:

www.rodzicpoludzku.pl

jest tam masa informacji, które mogą się nam przydać !
Stary 2014-09-02, 18:02   #1342
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Linka - super, że ZUS w końcu wypłacił kasę!!

ja

Linka od kiedy jest III trymestr, ja ostatnio oglądałam kalendarz ciąży na mamazone.pl i tam było, że zaczyna się od 30tc
ja to się nawet już pogubiłam, który mam tydzień

zgaga dokucza mi straszna! codziennie!

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

dziewczyny polecam wam bardzo stronę:

www.rodzicpoludzku.pl

jest tam masa informacji, które mogą się nam przydać !
od 28 tc

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:04   #1343
skrzatek24
Rozeznanie

Dobry wieczór, zbieram sie do pisania od wczoraj, nawet naskrobałam sporo, ale musiałam wyjść z domu, nie dokończyłam wiadomości i wyłączyłam lapka.

Olliwka jestem ciekawa jak tam Twoja córa dała radę w przedszkolu?
Roksape widzę, że z Twojej Basi dzielna dziewczynka. My nie wspominamy dobrze pierwszych dni w przedszkolu, ale to było już wieki temu. U nas w tym roku zerówka i szkoła. W ostatnej chwili zdecydowaliśmy, że jednak szkoła a nie przedszkole. Po pierwszym dniu syn twierdzi, że bardziej podoba mu się w szkole, wiec jestem pełna nadziei, że to dobry wybór. Chodził do przedszkola 3 lata i tak naprawde nigdy nie polubił.

Lolcia ja też miewam duszności. Jak rozmawiam przez telefon i coś w tym czasie robią, to aż się zapowietrzam.

Ja mam trochę zmartwienie, bo moje biodra dzis odmówily posluszeństwa. bolały przed ciążą, w pierwszym trymestrze, później przez jakis czas był spokój, a dziś po południu już nie było mowy o chodzeniu. Mąż musiał mnie zgarnąć z zakupów, bo nie doszłabym do domu. Obiad przygotowałam na krześle obrotowym i jeździłam nim po całej kuchni, inaczej nie dałabym rady. Mam nadzieję, że to minie, bo zwariuję z niemocy.

A roksape zrobiłam sok z aronii wg Twojego przepisu i musze stwierdzić, że lepszego nie piłam. W ogóle nie jest cierpki. Z gazowana woda rewelacja, jak z autosyfonu

Edytowane przez skrzatek24
Czas edycji: 2014-09-02 o 18:06
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 18:08   #1344
promolcia
Zadomowienie

minka dobrze kojarzę, że Ty nie z PL piszesz... czy coś namieszałam?
skoro masz takie podejście to i pewnie temat dobrze rozeznany więc pozwól, że Cię trochę pomęczę ...skąd czerpiesz wiedzę na temat naturalnego wspierania odporności?
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:35   #1345
Justyssia87
Rozeznanie

skrzatek - ale sie uśmiałam z twojej jazdy po kuchni az męzowi przeczytałam aczkolwiek wspolczuje problemu :P ja tak mam z bólem krzyza ze chodze schylona jak babulinka :P

inka- duzo 10kg ale tobie te kg nie zaszkodza wiec jedz śmiało

o jakim wspieraniu odpornosci mówicie? znów cos przeoczyłam? Są takie rozne mikstury do robienia np z aloesu czystego na biosłone były przepisy, jakies oczyszczenia organizmu, mieszanki z czosnki, pokrzywy, ah cuda idzie robic ale domowy syrop z czosnku miody i cytryny chyba najlepszy

Z ta szyjką, ja tam nie grzebie i nigdy nie grzebałam więc nie wiem jak miałabym rozpoznac twarda od miękkiej, ale chodziło mi o ta długosc czy koniec palca oznacza koniec szyjki juz wiem, ze tak...w sumie to chyba było oczywiste no to ja mam chyba 7cm szyjke bo tyle ma moj palec teraz zmierzyłam, cąły wskazujacy..jakos duzo

A w ogole to w szoku jestem, tata dzis dzownilam, umowilismy sie w sklepie i nakupił ciuchów do maksia za 150zł. Pierwszy raz mnie wzial na zakupy szkoda tylko ze ja juz wiekszosc rzeczy mu kupiłąm na jesień, no ale kupilam mu kolejne spodnie bluzki i sweter, takze jestem w szoku!!!!!

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-09-02 o 18:41
Stary 2014-09-02, 18:41   #1346
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Nadrobilam Was a wiec bylam u mamy i jestem bogatsza o 100 pierogow 50 ruskich i 50 z kapusta i grzybami popelnilam blad...zwazylam sie u mamy... i jestem juz 10kg na plusie
Od dzisiaj koncze z pychotkami !!!!
ja jestem 7,5 kg na plusie... W czasie 2 tygodniowych wakacji przytyłam 2,5 kg aż sama się przeraziłam - wszystko przez pizze i owoce morza

a ja dla odmiany kupiłam coś dla siebie - czajnik ceramiczny, o którym od dłuższego czasu marzyłam.

I chyba jestem przeziębiona, strasznie mi ciągle zimno i pociągam nosem. We Wrocławiu 12 stopni, jesień się chyba już zbliża
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 18:56   #1347
19Inka90
Wtajemniczenie

Doloresd w nasze rejony wraca slonce jezeli sie nie mysle od 10 wrzesnia maja jeszcze upaly wrocic

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 19:04   #1348
sasia25
Rozeznanie

A ja dziś byłam w empiku i kupilam pięknie wydane baśnie braci Grimm i jedną książeczke, którą pokazywała jussi, z kontrastami już się nie mogę doczekać jak wezmę tę książkę do rąk i będę czytać malutkiej

W ogóle spotkałam tam kolegę i pyta "co, kupujesz już książki dla dzidziuni? " taaaaakkkk

ale niedługo zbanktrutuje przez ten wyjazd do PL boję się sprawdzić stan konta, jeszcze tego nie robiłam od przylotu

Mysza cieszę się, że wszystko zaczyna się układać i jesteś już spokojniejsza
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 19:10   #1349
alekaz1
Zakorzenienie

Ja dzisaj prawie caly dzien poza domem ale dumna jestem bo nie kupowalam nic
Stary 2014-09-02, 19:16   #1350
antosia5
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny
Długo mnie nie było Ale wróciłam już z Polski i jednak w domku najlepiej
Obkupiłam sie w wiekszośc rzeczy- jak to ja: najlepiej za jednym machem wszytsko Choć o aptecznych zakupach zapomnialam (jak i o tym by pójśc do fryzjera), no i jeszcze drobnostki zostały. Na razie w ogole zamiast cokolwiek wydac to jesteśmy na plusie, bo przyszli dziadkowie byli bardzo szczodrzy Bardzo sie cieszą, bo dla jednych i drugich to pierwszy wnuk
W czwartek mam wizytę z piciem glukozy i wykupie sobie usg- mam nadzieję, że dowiem sie wreszcie kto tam w moim brzuchu mieszka A potem wieczorem idę na zwiedzanie szpitala Może poznam też polożne, które mam na liscie do wyboru
A co do wagi to chyba mam największy przyrost ze wszytskich Jem normalnie, nawet ruszalam sie więcej, wiec nie wiem czemu tak szybko mi idzie w górę Jedynie tylko widze, że woda mi sie zatrzymuje i puchnę starsznie, szczególnie jak jest ciepło Zobaczymy, co lekarka powie
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości