Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-02, 21:05   #2971
fiorella22
Zadomowienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
mój mąż wykupił sobie za 20 zł na meczyki.pl
Dzięki znaleźliśmy

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:06   #2972
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
to rozumiem, że nastawiasz się na karmienie butelką od początku, tak? nie żebym miała coś przeciwko, z ciekawości, bo jeśli na KP to nie widzę sensu takiego zestawu na zaś.... kosztuje niemało, a może okazać się zbędny....
bardzo chce karmic piersia, i bede robic wszystko zeby pobudzac laktacje, jednak moja mama i siostra opowiadaly mi ze mialy mleka na 2 tyg a miedzy czasie i tak musialy dokarmiac... ;/ wole byc przygotowana na kazda okolicznosc - niestety dosc kosztowna

w najgorszym przypadku odsprzedam

Edytowane przez szybkawolna
Czas edycji: 2014-09-02 o 21:10
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:06   #2973
Beata Marcina :0
Raczkowanie

monian mi kiedyś zwolnienie kończyło się w piątek, poszłam do lekarki w czwartek, wypisała zwolnienie od soboty czyli na dwa dni do przodu, ale mówiła żeby unikać takich sytuacji i że ma nadzieję, że tym razem ZUS się nie przyczepi.

ela
trzymam kciuki. wiem, że nie jest łatwo, ale nie trać poczucia, że jesteś dobrą matką i że przedszkole jest dla dobra Jaśka

agatus co do kłótni w związku też tak uważam. A poza tym faceci którzy mają jakieś urazy po porodzie wydają mi się kompletnie niedojrzali.

Co do mleka też mi się wydaje, że nie ma obiektywnie dobrego i złego mleka, a zależy jak dziecko będzie na nie reagować. Ja najpierw miałam nie kupować ani butelek, ani mleka, ale po radach koleżanki stwierdziłam ze kupię ze 3 różne saszetki/próbki i jedną butelkę. Koszt niewielki i faktycznie po co się stresowań nawet te pół godziny potrzebne na dojazd do apteki w nocy.

Naczytałam się wszędzie, że młodzi rodzice kupują mnóstwo niepotrzebny rzeczy, dają się naciągać itp. i chyba zaczęłam przesadzać w drugą stronę. Teraz próbuję zachować umiar, ale też cieszyć się przygotowaniami (w miarę możliwości). Najwyżej wydam 100, czy 200zł na darmo, ale w życiu są głupsze sposoby na zmarnowanie kasy i staram się nie zapominać, ze pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy

Edytowane przez Beata Marcina :0
Czas edycji: 2014-09-02 o 21:11
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:13   #2974
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
mi mówiła koleżanka, że nowo narodzone dziecko jest obciążeniem dla związku- nocne wstawanie, dużo obowiązków, wszyscy przemęczeni... Ponoć jest więcej kłótni, jeśli w związku jest słabo- jeśli wcześniej było super, to relacja się tylko wzmacnia. Jak podczas każdej trudności życiowej- problemów finansowych czy choroby... Pewnie coś w tym jest.
Ciekawe i ewidentnie coś w tym jest. Mam znajomych, którzy dobrze dogadywali się przed narodzinami swoich dzieci i teraz jest u nich tylko lepiej. Natomiast ci, którym nigdy się nie układało są bliscy rozstania i aż żal patrzeć na to, jak się miotają, a między nimi dziecko

Cytat:
Ja idę w czwartek na USG i chyba w związku z tym (i może trochę po obejrzeniu Władcy Pierścieni) śniło mi się, że moja córka była przepiękna. Była piękna jak nie człowiek, jaśniała z ekranu monitora, a mąż, ja i lekarz patrzyliśmy oniemiali. Taki sen
świetne!

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Naczytałam się wszędzie, że młodzi rodzice kupują mnóstwo niepotrzebny rzeczy, dają się naciągać itp. i chyba zaczęłam przesadzać w drugą stronę. Teraz próbuję zachować umiar, ale też cieszyć się przygotowaniami (w miarę możliwości). Najwyżej wydam 100, czy 200zł na darmo, ale w życiu są głupsze sposoby na zmarnowanie kasy i staram się nie zapominać, ze pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy
To ja chyba jestem z tych, którzy ewidentnie przesadzają - cały czas unikamy zakupów
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:16   #2975
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
szybkawolna - spore zakupy
dużo tych pieluch 1 kupiłaś...
a po co Ci sterylizator podróżny?:P hahah szczypce do butelek? WTF?!

Olaya - zapowiada się fajna SR

czekoladka
- gratuluję zdrowej i dużej córci

Zanet - ja mam szyjkę 3,3-3,4cm i to jest dobry wynik także kochana nie martw się
Ale leżeć trzeba.

Indra
- zgadzam się... jak ja dostaję silnych skurczy to mózg mi się wyłącza i choć teoretycznie wiem, że powinnam oddychac przeponą, to w praktyce marnie mi to idzie wtedy
Jednak tak czy siak SR uważam - dla siebie - za potrzebne, chce się dowiedzieć kiedy jechac do szpitala, co jest normą a co nie, jak Tż może mi pomóc, te aspekty prawne o których piszesz + u nas też w programie jest pierwsza pomoc maluchowi.
trzymam kciuki żeby z szyjką się porpawiło

esti - ojej u Ciebie też kłopot z szyjką... trzymam kciuki

Aleaa
- dobrze, że masz dobre wieści

manieczka - no coś Ty? jak ja zapisywałam się do dermatologa to termin był prawie na juz...
dobrze, że wizyta gin udana

Futbolowa
- też mam z hippa przesyłkę
a bebiprogram mnie olał, choć rejestrowałam się juz 2 razy

Kasia - ja w ogóle miałam zalecenie mierzenia przed posiłkiem, po 1h i po 2h, a nie po 1,5h... także jakoś inaczej I koleżanka która chodzi to poradni diabetologicznej w ciązy tez tak miała jak ja. Nie wiem od czego to zalezy.
kochana trzymam kciuki za Ciebie i Twój cukier

Dziewczyny, nie wiem czy wiecie czy nie i czy to Was zainteresuje, ale aktualnie od 28.08 do 30.09 z kartką clubcard w Tesco jest promocja na Pampersy Active Baby - Economy Box za 72,99zł, co przy rozmiarze midi (3) wychodzi 55gr/szt.

Mnie nerka boli dośc mocno,także wspomagam się tabletkami, ale ograniczam ich ilość mocno. Antybiotyk mam dalej brać. W przyszłym tyg. w śr mam konsultację ze znajomą urolożką w Trójmieście, jeśli wodonercze się powiększyło to założy mi przetokę, jesli nie to do częstych kontroli będę.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

a co do L4 to ja mam zawsze wypisywane "od jutra", bo poprzednie kończy się w dniu wizyty. Raz tylko wypisał mi na 1 dzień wstecz bo tak wypadało i tez było ok.
Tak wiem ze to jeszcze w normie . No ale wazny tez jest sam fakt ze sie skrocila...

Mam nadzieje ze Tobie sie polepszy po antybiotyku i unikniesz przetoki

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Naprawdę piękne łowy! Też wybieram się na dniach do Ross

O, mój TŻ obchodzi urodziny 18.10 i wcale bym się nie obraziła, gdybym miała termin na ten czas. Ale niestety, ja mam rodzić w okolicach urodzin teściowej :P

Ojej, niedobrze Trzymaj się dzielnie i dużo wypoczywaj!

Ej, z tymi snami to chyba wszystkie mam jakieś schizy. Parę razy śniło mi się, że dziecko wystawiało do mnie rączkę przez brzuch, żeby dawać mi 'cześć', a dziś śniło mi się, że wystawiło nawet twarz Przerażające!
Ciekawe te sny macie ja dotychczas nie mialam nic nadzwyczajnego... Ale moze to i lepiej
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:29   #2976
ela_86
Wtajemniczenie

a jeszcze się nie pochwaliłam

nie wiem czy pisałam, ale włączyło mi się wicie gniazda i zrobiłam sobie listę rzeczy, które mam do zrobienia, wisi na lodówce
lista rzeczy, których dokonam pod nieobecność dziecka, w spokoju
wczoraj nie zrobiłam nic przez to wszystko, ale dziś jak się okazało, że dzień nie był taki zły jak się zapowiadał to dostałam powera i wypucowałam caaały piekarnik z kuchenką szczotczką do zębów był mocno zapuszczony i zrobiłam porządek w szafce z lekami dwie rzezy mogę odhaczyć
a właśnie, mam górę przeterminowanych leków.... jak się ich pozbyć? w niektórych aptekach są takie specjalne pojemniki, ale w jakiej formie te leki mam tam wrzucić? w reklamóweczce wszystkie, czy każdy osobno?
Stary 2014-09-02, 21:31   #2977
Indra83
Wtajemniczenie

Ja nie miałam pampkow jedynek wcale tylko 2 dla wagi 3-5kg i na siłę zuzylam 3 paczki, ostatnia już ciasnawa byla, a syn często wymagał zmiany, także z tym kupowaniem wielopakow to ostroznie, teraz wychodzi taniej, a potem zostanie i się sprzeda za pół ceny albo odda.

Poza tym tak naprawdę wszystko jest dostępne od ręki i jak będzie potrzebne to kupię.
Też uważam, że wszędzie próbują nas naciagać, a na uczuciach do dziecka to nie jest trudne.
Nie można się dac zwariować, chyba że ktoś ma masę kasy.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ela, jak chcesz, tak wrzuć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 21:32   #2978
benetta
Zadomowienie

Dziewczyny powinnysmy chyba spisać spisać Księgę Snów Ciężarnej

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:32   #2979
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam pampkow jedynek wcale tylko 2 dla wagi 3-5kg i na siłę zuzylam 3 paczki, ostatnia już ciasnawa byla, a syn często wymagał zmiany, także z tym kupowaniem wielopakow to ostroznie, teraz wychodzi taniej, a potem zostanie i się sprzeda za pół ceny albo odda.

Poza tym tak naprawdę wszystko jest dostępne od ręki i jak będzie potrzebne to kupię.
Też uważam, że wszędzie próbują nas naciagać, a na uczuciach do dziecka to nie jest trudne.
Nie można się dac zwariować, chyba że ktoś ma masę kasy
.
zgodzę się
mam w planach kupić jedną butelkę, góra dwie.... żeby było na już, w tej sekundzie, ale jak się okaże, że KP to klapa to wtedy kupię większą ilość.... szkoda mi wydać przykładowo te 300zł z hakiem na coś co będzie leżało, albo sprzedać za pół ceny nowe....
Stary 2014-09-02, 21:34   #2980
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

nie wiem czy pisałam, ale włączyło mi się wicie gniazda i zrobiłam sobie listę rzeczy, które mam do zrobienia, wisi na lodówce
wczoraj nie zrobiłam nic przez to wszystko, ale dziś jak się okazało, że dzień nie był taki zły jak się zapowiadał to dostałam powera i wypucowałam caaały piekarnik z kuchenką szczotczką do zębów był mocno zapuszczony i zrobiłam porządek w szafce z lekami dwie rzezy mogę odhaczyć
a właśnie, mam górę przeterminowanych leków.... jak się ich pozbyć? w niektórych aptekach są takie specjalne pojemniki, ale w jakiej formie te leki mam tam wrzucić? w reklamóweczce wszystkie, czy każdy osobno?
Chyba kazdy osobno. Slyszalam kiedys nawet ze bez tekturowych opakowan....
A u mnie w aptece nie ma pojemnika, ale aptekarki tak przyjmuja w reklamowce. Kiedys zanosilam
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:35   #2981
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
sy.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Ela, jak chcesz, tak wrzuć
no chciałabym, ale mam dużą siatę, a ten otwór raczej chyba mały głupio mi będzie tak tam upychać dlatego pytam, może któraś się orientuje, żeby siary nie było

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Chyba kazdy osobno. Slyszalam kiedys nawet ze bez tekturowych opakowan....
A u mnie w aptece nie ma pojemnika, ale aptekarki tak przyjmuja w reklamowce. Kiedys zanosilam
no tekturki wyrzuciłam już do papierów
zostały same leki
Stary 2014-09-02, 21:38   #2982
benetta
Zadomowienie

Dodam jeszcze że mi się pierścionek i obraczka zaklinowaly na paluchach jutro rano myślę że je "odkleje" i chyba czas zawiesić nalancuszku

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:42   #2983
Beata Marcina :0
Raczkowanie

Cytat:
To ja chyba jestem z tych, którzy ewidentnie przesadzają - cały czas unikamy zakupów
W przesadzaniu każdy ma chyba swoje indywidualne granice tak jak każdy ma inną ilość rzeczy, które jemu są niezbędne do życia, tak i chyba jest z obsługą dziecka. Ja się w pewnym momencie przestraszyłam, że będę żałowała żeby wydać 5 czy 10 zł na jakąś pierdołę, a potem będę miała przez to stres.
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:45   #2984
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Ja mleka modyfikowanego nie kupuję - w razie potrzeby Tż dokupi w krótkim czasie, żyjemy w dużym mieście, także nie będzie problemu.
Takiego zestawu za 300zł butelek też bym nie kupiła... ja wiem, ze u mnei czasami będzie koniecznośc żeby Tz karmił małego, dlatego musiałąm kupic jakies butelki, smoczki do tego, ale kupiłam zestaw podstawowy, dałam 60zł i mam w tym też kubek niekapek na później do soczków.
Podgrzewacza nie kupujemy, ale jak dostaniemy to się nie obrazimy

Indra - właśnie dlatego ja jedynek chce kupić 1-2 paczki (tak żeby było z 60 szt.) i tyle, więcej na pewno nie, bo 2 tak jak piszesz są nieduże jeszcze (mała różnica między nimi). Z uwagi na to, że pewnie urodzę szybciej, to mały będzie mniejszy więc pewnie te 2 paczki jedynek zużyjemy, zresztą one są pakowane po mało sztuk na szczęście Ale dwójek dużo tez brac nie będę. Z trójek chcę kupić tylko ten economy box, bo jest tani, a active baby sa polecane jako podobno najlepsze na rynku (dlatego chyba najdroższe tak normalnie), a trójek to mały na pewno już sporo ponosi bo to aż do 9kg starcza, także nie sądzę żeby wyrósł z nich zanim zużyjemy Dwójki economy box bym nie brała.

Żołądek mnie boli

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

hoho benetta to Ty jeszcze mieściłaś pierścionki? heh, ja od od 2-2,5 miesiąca nie noszę. Łapy mam tak popuchnięte, że szok, nogi zreszta też. TŻ sie ze mnie śmieje, że jak smerf wyglądam.
Spróbuj pierścionek zdjąć na mydło Mi zawsze schodziły.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 21:46   #2985
GoniaaaS
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
No mi kazała rano na czczo i po sniadaniu i po kolacji i po obiedzie... zjadłam jak wrocilam na pozegnanie bułkę z dzemem ostatni raz i później ta zupe koperkową no i cukier zmierzyłam po 1,5 godzinie(zdazylam z przedszkola) i mam 124... a normy mi napisala do 125 po posilku 1,5 godz... no to mam w normie... o ketonach nic nie mówiła...
Kasiu strasznie dziwnie masz dasz radę

Ja mam mierzyć po godzinie od pierwszego kęsa, na czczo norma 90 i 5x dziennie norma 120

Zapraszamy do wątku słodkich mam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689345
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 22:04   #2986
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet no to odpoczywaj ale szyjka i tak dluga bedzie dobrze
Monian mi dzis polozna u gina mowila, ze moze wypisac zwolnienie +/- 1 dzien od wizyty. Tydzien to watpie.
Kiara cos Ty, u nas terminy na listopad. Musze isc prywatnie. Powiedzieli, ze moze obejrzeliby mnie w szpitalu zakaznym, ale nie usmiecha mi sie tam isc w ciazy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-09-02 o 22:06
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 22:14   #2987
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
powinno się wyrzucić osobno pudełeczka i ulotki, zostawić same blistry. Zajmą połowę mniej miejsca, apteka płaci za utylizację leków więc szkoda zajmować miejsce w pojemniku pudełkiem tekturowym. I nie przejmuj się, to co ludzie wyrabiają przy tych pojemnikach to jest masakra, raz gość chciał wlewać syrop albo zużyte pieluchy. Także twoje upychanie kilku paczuszek mieści się standardach

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Kasiu strasznie dziwnie masz dasz radę

Ja mam mierzyć po godzinie od pierwszego kęsa, na czczo norma 90 i 5x dziennie norma 120

Zapraszamy do wątku słodkich mam

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689345
Whaaat? Ja mam mierzyć godzinę po skończeniu jedzenia. Przecież jak jesz 20 min, to ostatnie porcje dopiero zaczynają się wchłaniać. Czyli de facto mierzysz 40 min po posiłku? Tak to nigdy nie miałabym dobrego cukru
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 22:15   #2988
aleska
Raczkowanie

Cytat:

Czy jesteś mną? Dokładnie te rzeczy zrobiłam w ciągu ostatnich dwóch dni. I jeszcze - porządek w szafie z ubraniami z segregacją zimowych i letnich (ech, letnie już pochowane ).
Dzisiaj odpoczywam, bo przesadziłam chyba i mnie od wczoraj kręgosłup boli i chyba rwa kulszowa, bo ledwo chodzę.
A jeszcze tyle rzeczy zaplanowanych, a energia mnie rozpiera

Tabletki oddawałam już bez opakowań, ale nie wiem czy to konieczne.

Co do zakupów, to staram się zachować umiar i myślę, że mi się udaje. I w sklepach, i w gazetkach dzieciowych, i na różnych stronach sponsorowanych, i w ulotkach czy broszurkach polecane jest mnóstwo rzeczy dla niemowląt, które rzekomo są niezbędne i najlepsze dla malucha. Jakby tak się wczytać w bełkocik marketingowy, to zastanawiam się, jak naszemu gatunkowi udało się przeżyć bez tych wszystkich wynalazków i tony kosmetyków

Niezłe macie sny.
Mnie jeden niezły śnił się jakoś na samym początku ciąży, chyba w 2 m-cu. Śniło mi się, że byłam już po porodzie, urodziłam córkę, ale nic z tego nie pamiętałam. Pytam się więc rodziców, którzy przyszli w odwiedziny, ile rodziłam i w ogóle jak poród przebiegał. Oni patrzą na siebie tak wymownie i nic nie mówią. No to ja zadowolona mówię, że poszło tak szybko i bezboleśnie, że nie mam żadnych złych wspomnień. A oni - że rodziłam 7 dni! I to była taka trauma, że przyszedł hipnotyzer i mi wymazał pamięć!
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 22:15   #2989
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
hoho benetta to Ty jeszcze mieściłaś pierścionki? heh, ja od od 2-2,5 miesiąca nie noszę. Łapy mam tak popuchnięte, że szok, nogi zreszta też. TŻ sie ze mnie śmieje, że jak smerf wyglądam.
Słyszałam, że można próbować też na masło

U mnie palce nie zmieniły się jeszcze - obrączka i pierścionek mają wręcz za dużo luzu. Za to nogi, ech, w nic już się nie mieszczę :/
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 22:17   #2990
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Kasia to jest wynik po 1h czy po 2h? Moja gin mówiła, że powyżej 140 kieruje do diabetologa.

aleska który kocyk i rożek zamawiałaś?
teraz jest norma do 154 także spokojnie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja mam 143 po 2 h po wypiciu 75 g ...
spokojnie, ladnie!

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie
Z moja szyjka wszystko ok. ladnie trzyma choc jest miekka i skrocona, malutka nadal o 2 tyg. wieksza wazy 2070g, pytalam lekarza o wage szacunkowa i mowil ze 3600-3800g, podobnie jak 1 corka....
mowil ze po 35tc pobierze mi wymaz na gbs i jeszcze morfologie bede robic, pytalam tez o porod i mowil ze najdluzej czeka do 7 po tp i dopiero wtedy wywoluja

odebralismy corke z przedszkola, zadowolona bawila sie na calego, wiec chyba rano poprostu miala moment zwatpienia
aa o 16 jedziemy zamowic plytki

lece was poczytac
gratuluje wizyty i dobrych wieści!

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Czekoladka no to rosnie Twoja corcia ciesze sie, ze wszystko dobrze
My dzis kupilismy ostatnie duperele: wanienke, proszek, nozyczki, szczoteczke. Na all przescieradla, pokrowce na przewijak
Zostal wozek, niania z monitorem, termometr, nakladki na wc i klapki na szczescie wszystko juz wybrane, wiec tylko zamowic i wszystko bedzie
Od sr ma byc ladnie to zaczne pranie ciuszkow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wow! zakupy ach zakupy!

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej
Gratulacje udanych wizyt
Brawa dla przedszkolaków i szkolniaków :0
Odebralam wyniki glukozy i sa dobre tak mi sie wydaje
Na czczo 84
po godzinie 157
po 2 godzianch 96
piękne wyniki! zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Moja glukoza 74/126/101 a hbs i wr ujemny

a poza tym zrobilam odrosty i mam kuwa niebieskie!! no szlag mnie trafi, zachialo mi sie innej farby ;/
brawo!

my już powrocilismy z działki, grzyby sa! grill był! także sezon zamknięty! i chłodno dziś się zrobilo!

nie doczytałam wszystkich 10stron, które zapisalyscie, ale gratuluje wizyt i pierwszych dni w szkołach i przedszkolach!

Kasia wynik glukoz wg mnie okej, ale skoro masz mierzyc... i kazda ma inne wytyczne, to ja już nie wiem...

Aleaa jak zdrówko?

Kiara - a u Ciebie?

ja w czwartek do gina! jutro miałam mocz zrobić, ale kurcze...zapomnieliśmy się z TZ i trochę tego nie wiem, czy jak jutro oddam mocz, to wyniki będą wypaczone

do jutra! nadrobię!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 22:19   #2991
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Słyszałam, że można próbować też na masło

U mnie palce nie zmieniły się jeszcze - obrączka i pierścionek mają wręcz za dużo luzu. Za to nogi, ech, w nic już się nie mieszczę :/
jeśli chodzi o buty, to większy rozmiar się przyda..
a pierścionek ? zaręczynowy zdjelam jak były upaly, bo palce puchly, a ze dwa dni zalozylam i jest okej

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 22:22   #2992
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
powinno się wyrzucić osobno pudełeczka i ulotki, zostawić same blistry. Zajmą połowę mniej miejsca, apteka płaci za utylizację leków więc szkoda zajmować miejsce w pojemniku pudełkiem tekturowym. I nie przejmuj się, to co ludzie wyrabiają przy tych pojemnikach to jest masakra, raz gość chciał wlewać syrop albo zużyte pieluchy. Także twoje upychanie kilku paczuszek mieści się standardach

no to chyba się odważę

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Czy jesteś mną? Dokładnie te rzeczy zrobiłam w ciągu ostatnich dwóch dni. I jeszcze - porządek w szafie z ubraniami z segregacją zimowych i letnich (ech, letnie już pochowane ).
Dzisiaj odpoczywam, bo przesadziłam chyba i mnie od wczoraj kręgosłup boli i chyba rwa kulszowa, bo ledwo chodzę.
A jeszcze tyle rzeczy zaplanowanych, a energia mnie rozpiera

Tabletki oddawałam już bez opakowań, ale nie wiem czy to konieczne.

Co do zakupów, to staram się zachować umiar i myślę, że mi się udaje. I w sklepach, i w gazetkach dzieciowych, i na różnych stronach sponsorowanych, i w ulotkach czy broszurkach polecane jest mnóstwo rzeczy dla niemowląt, które rzekomo są niezbędne i najlepsze dla malucha. Jakby tak się wczytać w bełkocik marketingowy, to zastanawiam się, jak naszemu gatunkowi udało się przeżyć bez tych wszystkich wynalazków i tony kosmetyków

Niezłe macie sny.
Mnie jeden niezły śnił się jakoś na samym początku ciąży, chyba w 2 m-cu. Śniło mi się, że byłam już po porodzie, urodziłam córkę, ale nic z tego nie pamiętałam. Pytam się więc rodziców, którzy przyszli w odwiedziny, ile rodziłam i w ogóle jak poród przebiegał. Oni patrzą na siebie tak wymownie i nic nie mówią. No to ja zadowolona mówię, że poszło tak szybko i bezboleśnie, że nie mam żadnych złych wspomnień. A oni - że rodziłam 7 dni! I to była taka trauma, że przyszedł hipnotyzer i mi wymazał pamięć!

kto wie, kto wie

sen niezły

nieźle zakręconą mamy tą ciążową psychę.....

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

witaj martha

czyli wyjazd nadzwyczaj udany

chyba możesz zrobić ten mocz, luz

ja mykam spać.... kto wie jaki będzie poranek....

paaaaaaaaa
Stary 2014-09-02, 22:22   #2993
paulina119a
Zadomowienie

Hej.
jejku jak ja się źle czuję od wczoraj
nie wiem o co kaman ale cały czas mam zawroty głowy i robi mi się ciemno przed oczami. Nie mam siły na nic. Boję się wstać z łóżka że zemdleję i się poobijam Czy to może być reakcja na glukozę?
Stary 2014-09-02, 22:36   #2994
Justana1984
Rozeznanie

Cytat:
Ja mleka modyfikowanego nie kupuję - w razie potrzeby Tż dokupi w krótkim czasie, żyjemy w dużym mieście, także nie będzie problemu.
Takiego zestawu za 300zł butelek też bym nie kupiła... ja wiem, ze u mnei czasami będzie koniecznośc żeby Tz karmił małego, dlatego musiałąm kupic jakies butelki, smoczki do tego, ale kupiłam zestaw podstawowy, dałam 60zł i mam w tym też kubek niekapek na później do soczków.
Podgrzewacza nie kupujemy, ale jak dostaniemy to się nie obrazimy

[/COLOR]hoho benetta to Ty jeszcze mieściłaś pierścionki? heh, ja od od 2-2,5 miesiąca nie noszę. Łapy mam tak popuchnięte, że szok, nogi zreszta też. TŻ sie ze mnie śmieje, że jak smerf wyglądam.
ja wolę mieć jednak zabezpieczenie, na naszym zadu*iu cięzko o calodobową
co do pierścionków i obrączki to ja wciąż noszę i wciąż ciagam i zakladam bez problemu.

Cytat:
Ciekawe i ewidentnie coś w tym jest. Mam znajomych, którzy dobrze dogadywali się przed narodzinami swoich dzieci i teraz jest u nich tylko lepiej. Natomiast ci, którym nigdy się nie układało są bliscy rozstania i aż żal patrzeć na to, jak się miotają, a między nimi dziecko
tego się boję;/

ps. dotarłam w końcu do klubu
Lilianna 27.11.2014 r.
Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/

Edytowane przez Justana1984
Czas edycji: 2014-09-02 o 23:06
Justana1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 23:24   #2995
Kiara_kier
Wtajemniczenie

martha - dziękuję Nerka dokucza cały czas, ratuję się paracetamolem, choć niewiele daje. no i kurcze jakoś mój żołądek coś sie mnie nie słucha od kilku dni

Zazdroszczę Wam dziewczyny. Mi to jakoś tak smutno bez pierścionka zaręczynowego, a jednak nie mogę nosić... nie dalej jak tyg. temu próbowałam ponownie wcisnąć i heh nie wszedł nawet do połowy palca, a teraz to jeszcze gorzej jest.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 05:16   #2996
tiera
Raczkowanie

Nie mam za bardzo czasu pisać ale co do pampersów 1 nie kupujcie ich za dużo. Najwyżej dokupicie jak zabraknie. Ja zużyłam ich bardzo mało i szybko były 2 a te 1 wiem że komuś oddawałam do szpitala.

Mleka też bym nie kupowała na zapas, no chyba, że ktoś nie chce kp, ale tak to zawsze można dokupić. Mojemu dziecku wchodził tylko NAN.
tiera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 06:57   #2997
LolaMontez
Wtajemniczenie

Nie śpię od 6:30 :-/ maz mnie obudził bo sie w delegacje zbierał tak wiec jestem slomianą wdową ale tylko do piątku

Dzis wg om zaczynam 33 tc

Właśnie widzę, ze rozmawiania o mleku No właśnie jak to jest bo ja na liście wyprawkowej mam jedna puszkę (dostałam taka listę na SR) bo co w przypadku gdy nie masz pokarmu na poczatku to czym to dziecko karmić w szpitalu? Oni w razie czego dają mleko?
Kurde z tymi pampersami dalyscie mi do myślenia, chciałam kupic ta paczkę "1" 78 szt w paczce i nie wiem, mówicie ze moze być za dużo?
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 07:01   #2998
mgds
Raczkowanie

LolaMontez

Co, o ile w ogóle, kupujecie na laktację? Jakieś zioła, herbatki?

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 07:07   #2999
LolaMontez
Wtajemniczenie

Ja nic na laktacji nie kupuje :-/ a to trzeba?
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 07:08   #3000
Indra83
Wtajemniczenie

Cześć
Kiara, moze od leków już cie żołądek boli, a nabiał możesz jeść? Faktycznie trójek używałam już dłużej, ale koleżanka mówiła, że ostatnio pampersy strasznie się popsuły,jakieś takie cienkie zaczęli robić, a kilka opakowań z róznych sklepów miała.

Czekoladko, to nieduże dziecko jak na wagę teraz ci prognozują, twoja córcia jest koło pół kilograma większa niż moja, ale sprawdzam jak synek rósł na tych samych etapach i z moją Lilką idą mniej więcej tak samo, a doszedł do 3540g.

LolaMontez, serio 78sztuk moze być za dużo, zależy jakie dziecko duże będzie, ale ja jedynek nie miałam wcale, lepiej żeby dziecko nie tonęło w pampku, ale jak będzie przyciasny i na styk zapięty, to też będzie niewygodnie, jeszcze jak ktoś przyniesie w prezencie to sporo będzie. Może jeszcze poczekaj z zakupem, jaka będzie przewidywana waga dziecka.

Wczoraj rozmawiałam z TŻ o porodzie, że sie trochę już boje, że to trudne urodzić dziecko, a on do mnie:Trudno to kredyt na mieszkanie dostać, nie przesadzaj.
A był przy porodzie Stasia, tylko chyba jeszcze mniej pamięta niż ja.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości