|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
#2972 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w najgorszym przypadku odsprzedam ![]() Edytowane przez szybkawolna Czas edycji: 2014-09-02 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
monian mi kiedyś zwolnienie kończyło się w piątek, poszłam do lekarki w czwartek, wypisała zwolnienie od soboty czyli na dwa dni do przodu, ale mówiła żeby unikać takich sytuacji i że ma nadzieję, że tym razem ZUS się nie przyczepi.
ela trzymam kciuki. wiem, że nie jest łatwo, ale nie trać poczucia, że jesteś dobrą matką i że przedszkole jest dla dobra Jaśka agatus co do kłótni w związku też tak uważam. A poza tym faceci którzy mają jakieś urazy po porodzie wydają mi się kompletnie niedojrzali. Co do mleka też mi się wydaje, że nie ma obiektywnie dobrego i złego mleka, a zależy jak dziecko będzie na nie reagować. Ja najpierw miałam nie kupować ani butelek, ani mleka, ale po radach koleżanki stwierdziłam ze kupię ze 3 różne saszetki/próbki i jedną butelkę. Koszt niewielki i faktycznie po co się stresowań nawet te pół godziny potrzebne na dojazd do apteki w nocy. Naczytałam się wszędzie, że młodzi rodzice kupują mnóstwo niepotrzebny rzeczy, dają się naciągać itp. i chyba zaczęłam przesadzać w drugą stronę. Teraz próbuję zachować umiar, ale też cieszyć się przygotowaniami (w miarę możliwości). Najwyżej wydam 100, czy 200zł na darmo, ale w życiu są głupsze sposoby na zmarnowanie kasy ![]() ![]()
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2007082500100130.png http://www.suwaczki.com/tickers/ckaicsqv3drdev9w.png Edytowane przez Beata Marcina :0 Czas edycji: 2014-09-02 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2974 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze Tobie sie polepszy po antybiotyku i unikniesz przetoki ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Wtajemniczenie
|
a jeszcze się nie pochwaliłam
![]() nie wiem czy pisałam, ale włączyło mi się wicie gniazda i zrobiłam sobie listę rzeczy, które mam do zrobienia, wisi na lodówce ![]() lista rzeczy, których dokonam pod nieobecność dziecka, w spokoju wczoraj nie zrobiłam nic przez to wszystko, ale dziś jak się okazało, że dzień nie był taki zły jak się zapowiadał to dostałam powera i wypucowałam caaały piekarnik z kuchenką szczotczką do zębów ![]() ![]() ![]() a właśnie, mam górę przeterminowanych leków.... jak się ich pozbyć? w niektórych aptekach są takie specjalne pojemniki, ale w jakiej formie te leki mam tam wrzucić? w reklamóweczce wszystkie, czy każdy osobno? ![]()
#2977 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie miałam pampkow jedynek wcale tylko 2 dla wagi 3-5kg i na siłę zuzylam 3 paczki, ostatnia już ciasnawa byla, a syn często wymagał zmiany, także z tym kupowaniem wielopakow to ostroznie, teraz wychodzi taniej, a potem zostanie i się sprzeda za pół ceny albo odda.
Poza tym tak naprawdę wszystko jest dostępne od ręki i jak będzie potrzebne to kupię. Też uważam, że wszędzie próbują nas naciagać, a na uczuciach do dziecka to nie jest trudne. Nie można się dac zwariować, chyba że ktoś ma masę kasy. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ela, jak chcesz, tak wrzuć ![]()
#2978 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny powinnysmy chyba spisać spisać Księgę Snów Ciężarnej
![]()
#2979 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam w planach kupić jedną butelkę, góra dwie.... żeby było na już, w tej sekundzie, ale jak się okaże, że KP to klapa to wtedy kupię większą ilość.... szkoda mi wydać przykładowo te 300zł z hakiem na coś co będzie leżało, albo sprzedać za pół ceny nowe....
![]() |
#2980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u mnie w aptece nie ma pojemnika, ale aptekarki tak przyjmuja w reklamowce. Kiedys zanosilam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() zostały same leki
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 |
Zadomowienie
|
Dodam jeszcze że mi się pierścionek i obraczka zaklinowaly na paluchach
![]()
#2983 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Wtajemniczenie
|
Ja mleka modyfikowanego nie kupuję - w razie potrzeby Tż dokupi w krótkim czasie, żyjemy w dużym mieście, także nie będzie problemu.
Takiego zestawu za 300zł butelek też bym nie kupiła... ja wiem, ze u mnei czasami będzie koniecznośc żeby Tz karmił małego, dlatego musiałąm kupic jakies butelki, smoczki do tego, ale kupiłam zestaw podstawowy, dałam 60zł i mam w tym też kubek niekapek na później do soczków. Podgrzewacza nie kupujemy, ale jak dostaniemy to się nie obrazimy ![]() Indra - właśnie dlatego ja jedynek chce kupić 1-2 paczki (tak żeby było z 60 szt.) i tyle, więcej na pewno nie, bo 2 tak jak piszesz są nieduże jeszcze (mała różnica między nimi). Z uwagi na to, że pewnie urodzę szybciej, to mały będzie mniejszy więc pewnie te 2 paczki jedynek zużyjemy, zresztą one są pakowane po mało sztuk na szczęście ![]() ![]() Żołądek mnie boli ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- hoho benetta to Ty jeszcze mieściłaś pierścionki? heh, ja od od 2-2,5 miesiąca nie noszę. Łapy mam tak popuchnięte, że szok, nogi zreszta też. TŻ sie ze mnie śmieje, że jak smerf wyglądam. Spróbuj pierścionek zdjąć na mydło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam mierzyć po godzinie od pierwszego kęsa, na czczo norma 90 i 5x dziennie norma 120 Zapraszamy do wątku słodkich mam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689345 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Zakorzenienie
|
Zanet no to odpoczywaj
![]() ![]() Monian mi dzis polozna u gina mowila, ze moze wypisac zwolnienie +/- 1 dzien od wizyty. Tydzien to watpie. Kiara cos Ty, u nas terminy na listopad. Musze isc prywatnie. Powiedzieli, ze moze obejrzeliby mnie w szpitalu zakaznym, ale nie usmiecha mi sie tam isc w ciazy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-09-02 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj odpoczywam, bo przesadziłam chyba i mnie od wczoraj kręgosłup boli i chyba rwa kulszowa, bo ledwo chodzę. A jeszcze tyle rzeczy zaplanowanych, a energia mnie rozpiera ![]() Tabletki oddawałam już bez opakowań, ale nie wiem czy to konieczne. Co do zakupów, to staram się zachować umiar i myślę, że mi się udaje. I w sklepach, i w gazetkach dzieciowych, i na różnych stronach sponsorowanych, i w ulotkach czy broszurkach polecane jest mnóstwo rzeczy dla niemowląt, które rzekomo są niezbędne i najlepsze dla malucha. Jakby tak się wczytać w bełkocik marketingowy, to zastanawiam się, jak naszemu gatunkowi udało się przeżyć bez tych wszystkich wynalazków i tony kosmetyków ![]() Niezłe macie sny. Mnie jeden niezły śnił się jakoś na samym początku ciąży, chyba w 2 m-cu. Śniło mi się, że byłam już po porodzie, urodziłam córkę, ale nic z tego nie pamiętałam. Pytam się więc rodziców, którzy przyszli w odwiedziny, ile rodziłam i w ogóle jak poród przebiegał. Oni patrzą na siebie tak wymownie i nic nie mówią. No to ja zadowolona mówię, że poszło tak szybko i bezboleśnie, że nie mam żadnych złych wspomnień. A oni - że rodziłam 7 dni! I to była taka trauma, że przyszedł hipnotyzer i mi wymazał pamięć! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie palce nie zmieniły się jeszcze - obrączka i pierścionek mają wręcz za dużo luzu. Za to nogi, ech, w nic już się nie mieszczę :/
![]() |
#2990 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spokojnie, ladnie! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() my już powrocilismy z działki, grzyby sa! grill był! ![]() nie doczytałam wszystkich 10stron, które zapisalyscie, ale gratuluje wizyt i pierwszych dni w szkołach i przedszkolach! ![]() Kasia wynik glukoz wg mnie okej, ale skoro masz mierzyc... i kazda ma inne wytyczne, to ja już nie wiem... Aleaa jak zdrówko? Kiara - a u Ciebie? ja w czwartek do gina! ![]() ![]() ![]() do jutra! nadrobię!
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pierścionek ? zaręczynowy zdjelam jak były upaly, bo palce puchly, a ze dwa dni zalozylam i jest okej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kto wie, kto wie ![]() sen niezły ![]() nieźle zakręconą mamy tą ciążową psychę..... ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- witaj martha ![]() czyli wyjazd nadzwyczaj udany ![]() chyba możesz zrobić ten mocz, luz ![]() ja mykam spać.... kto wie jaki będzie poranek.... paaaaaaaaa
![]() |
#2993 |
Zadomowienie
|
Hej.
jejku jak ja się źle czuję od wczoraj ![]() nie wiem o co kaman ale cały czas mam zawroty głowy i robi mi się ciemno przed oczami. Nie mam siły na nic. Boję się wstać z łóżka że zemdleję i się poobijam ![]()
#2994 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do pierścionków i obrączki to ja wciąż noszę i wciąż ciagam i zakladam bez problemu. Cytat:
ps. dotarłam w końcu do klubu ![]()
![]() ![]() II kreseczki: 15.03.2014 r. Lilianna 27.11.2014 r. ![]() Mój fotoblog http://koch-ana.blogspot.com/ Edytowane przez Justana1984 Czas edycji: 2014-09-02 o 23:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Wtajemniczenie
|
martha - dziękuję
![]() ![]() Zazdroszczę Wam dziewczyny. Mi to jakoś tak smutno bez pierścionka zaręczynowego, a jednak nie mogę nosić... nie dalej jak tyg. temu próbowałam ponownie wcisnąć i heh nie wszedł nawet do połowy palca, a teraz to jeszcze gorzej jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
Nie mam za bardzo czasu pisać ale co do pampersów 1 nie kupujcie ich za dużo. Najwyżej dokupicie jak zabraknie. Ja zużyłam ich bardzo mało i szybko były 2 a te 1 wiem że komuś oddawałam do szpitala.
Mleka też bym nie kupowała na zapas, no chyba, że ktoś nie chce kp, ale tak to zawsze można dokupić. Mojemu dziecku wchodził tylko NAN. |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Wtajemniczenie
|
Nie śpię od 6:30 :-/ maz mnie obudził bo sie w delegacje zbierał tak wiec jestem slomianą wdową
![]() ![]() Dzis wg om zaczynam 33 tc ![]() Właśnie widzę, ze rozmawiania o mleku No właśnie jak to jest bo ja na liście wyprawkowej mam jedna puszkę (dostałam taka listę na SR) bo co w przypadku gdy nie masz pokarmu na poczatku to czym to dziecko karmić w szpitalu? Oni w razie czego dają mleko? Kurde z tymi pampersami dalyscie mi do myślenia, chciałam kupic ta paczkę "1" 78 szt w paczce i nie wiem, mówicie ze moze być za dużo? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2998 |
Raczkowanie
|
LolaMontez
![]() Co, o ile w ogóle, kupujecie na laktację? Jakieś zioła, herbatki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2999 |
Wtajemniczenie
|
Ja nic na laktacji nie kupuje :-/ a to trzeba?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
Kiara, moze od leków już cie żołądek boli, a nabiał możesz jeść? Faktycznie trójek używałam już dłużej, ale koleżanka mówiła, że ostatnio pampersy strasznie się popsuły,jakieś takie cienkie zaczęli robić, a kilka opakowań z róznych sklepów miała. Czekoladko, to nieduże dziecko jak na wagę teraz ci prognozują, twoja córcia jest koło pół kilograma większa niż moja, ale sprawdzam jak synek rósł na tych samych etapach i z moją Lilką idą mniej więcej tak samo, a doszedł do 3540g. LolaMontez, serio 78sztuk moze być za dużo, zależy jakie dziecko duże będzie, ale ja jedynek nie miałam wcale, lepiej żeby dziecko nie tonęło w pampku, ale jak będzie przyciasny i na styk zapięty, to też będzie niewygodnie, jeszcze jak ktoś przyniesie w prezencie to sporo będzie. Może jeszcze poczekaj z zakupem, jaka będzie przewidywana waga dziecka. Wczoraj rozmawiałam z TŻ o porodzie, że sie trochę już boje, że to trudne urodzić dziecko, a on do mnie:Trudno to kredyt na mieszkanie dostać, nie przesadzaj. A był przy porodzie Stasia, tylko chyba jeszcze mniej pamięta niż ja.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.