Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-02, 15:48   #2491
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Hje my zapisywalismy pod koniec maja. Miejsce dostalismy przez protekcje dyrektorki zloba do ktorego chcielismy docelowo zapisac(tam nie bylo szans na miejsce. Pani dyrektor (spodobaly jej sie moje balerinki heheh) zadzwonila do dyrki ze zloba drugiego wyboru z pytaniem na kiedy najblizej mialaby miejsce i tyle. Pojechalismy do zloba, powiedzialam ze jestem od dyrki i voila miejsce jest
Eeee, kurde, a już myślałam... Choć u nas wiocha, to są może jakieś wolne miejsc

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
aaaa no i nie pochwaliłam Wam sie bo nie chciałam zeby mi passa poszla precz, usprzedałam ciuchy i uskladałam 500 zł i egoistycznie zamienie to na nową garderobę, dla siebie ofkors bo dziec obkupiony do przyszłego lata
Brawo, niezła sumka!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej! Tak czytam w ukryciu bo mam taki czas do bani ze normalnie tylko siąść i płakać. Czemu problemy nie mogą się jakoś dzielić tylko wszystkie na raz? No masakra po prostu.

Czytając żłobkowe opowieści myślę sobie że my jesteśmy w niebie. Ciocie nigdy nie zabrały mi Małej z rąk! Zawsze dają nam czas na wszystko. I tak było od początku. Dzięki temu po trzech dniach doszliśmy do "papa" przy rozstaniu. Do tego jest jak u Szaji, tzn jeśli któreś dziecko tego potrzebuje to jest noszone, przytulone. W głowie mi się nie mieści jak to u Was wyglądało. Tym bardziej że to był pierwszy dzień Waszych dzieci. Moja Mała też ma takie dni, np po weekendzie, że gorzej zostaje w żłobku, ale nic nie dzieje się na siłę. Wiecie co zazwyczaj pomaga? KOLEDZY!!! nie koleżanki, a koledzy. Przychodzą, biorą Mała za rękę i "odbierają " ode mnie

Debrah dobrze pisze, nie zgadzam się tylko z jednym Dziewczynom jest trudniej bo dzieci są mądrzejsze, więcej rozumieją i wiedzą że mama idzie sobie. Z młodszym dzieckiem wydaje mi się że jest łatwiej.
Oj Fewciu

Właśnie miałam pisać, że Wasz przykład jakoś tak zbudował mój obraz żłobków bardzo pozytywny, no ale jak widać, wszędzie inaczej.
Ale zgodzę się z tym co napisałaś, jednak jak coś jest prywatne, to się ludzie bardziej "starają" - i nie tylko o żłobkach mówię

I z tym też się zgadzam. Ty Blankę dałaś do żłobka wcześniej np. i właśnie teraz, kiedy jest "doroślejsza", to i tak już się bardzo dobrze zaadaptowała przez ten czas; jednak mniejsze dzieci "najwyżej" zaczną płakać i łatwiej jakoś uspokoić, a takie jak nasze teraz, to już wyższa półka - może być kopanie, żmijowanie, drapanie i inne takie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Witam sie z rana z kolejki do laboratorium, mam nadzieje, ze uda mi sie potwerdzic moje przypuszczeńia
Ej, to kiedy te wyniki???

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
bo dostają kindergelz i nie trzeba pracy szukać serio ja takie też poznalam
W Austrii jest tak samo; w Wlk. Brytanii podobnie

Cytat:
przed chwila tak uchwyciłam mojego Leosia
Fota powaliła mnie na cyce

Cytat:
a S nie może się doczekać ale to już nastolatek on ma swoją gitarę, dziewczynę i swój świat
Nono

Szkoda, że tż dzisiaj nie jedzie, bo mnie tak wkuuuuurwia, że nie mogę wytrzymać. Obraził się wczoraj o to, że, UWAGA UWAGA, musiał przebrać Poli pampersa. Raz na pół roku się zdarzy No i spał na podłodze , a do tej pory się nie odzywa, chyba że o Polę chodzi Ogólnie jest strasznym syfiarzem i normalnie
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 16:14   #2492
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

HJE zbieram szczękę- FOCH ZA PAMPKA

Dziewczyny trochę prywaty-mało się udzielam bo jakoś nie mam weny-obiecuje poprawę. Ale chciałam się pochwalić bo ostatnio Wam biadolilam i narzekałam ze mam przestój w wadze i nie chce mi się ćwiczyć itd.
Teraz pomierzylam się i już mogę się tu przyznać do wagi początkowej bo do tej Peru mi wstyd ze takiem gruba wśród Was lasencji- na razie od maja, wagą zeszlam z 90 kg (pomiar z 5 maja) na 81kg dzisiaj. W obwodach (biodra brzuch łydki oponka udo) ponad 44 cm- jestem zmotywowana. Z tego tytułu stawiam i zapraszam na tugeze. Oblewamy to ze zostało mi do zrzucenia jedynie .....20kg

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-09-02 o 16:16
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 17:12   #2493
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Szkoda, że tż dzisiaj nie jedzie, bo mnie tak wkuuuuurwia, że nie mogę wytrzymać. Obraził się wczoraj o to, że, UWAGA UWAGA, musiał przebrać Poli pampersa. Raz na pół roku się zdarzy No i spał na podłodze , a do tej pory się nie odzywa, chyba że o Polę chodzi Ogólnie jest strasznym syfiarzem i normalnie
ojaciepierdziele
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trochę prywaty-mało się udzielam bo jakoś nie mam weny-obiecuje poprawę. Ale chciałam się pochwalić bo ostatnio Wam biadolilam i narzekałam ze mam przestój w wadze i nie chce mi się ćwiczyć itd.
Teraz pomierzylam się i już mogę się tu przyznać do wagi początkowej bo do tej Peru mi wstyd ze takiem gruba wśród Was lasencji- na razie od maja, wagą zeszlam z 90 kg (pomiar z 5 maja) na 81kg dzisiaj. W obwodach (biodra brzuch łydki oponka udo) ponad 44 cm- jestem zmotywowana. Z tego tytułu stawiam i zapraszam na tugeze. Oblewamy to ze zostało mi do zrzucenia jedynie .....20kg

KOCHANA gratuluję i oby tak dalej!!!!
Ja właśnie zaliczyłam ćwiczenia, ale było mi tak ciężko dziś
Neti, mam pytanie Czy po pierwszym miesiącu ćwiczeń straciłaś coś z brzucha?? Ja ćwiczę od 1 sierpnia. Wczoraj się mierzyłam i z brzucha spadł tylko 1 cm (o ile dobrze się zmierzyłam). Ale wogóle nic nie widać a z wagi niecały kg spadł....
Stary 2014-09-02, 18:12   #2494
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
ojaciepierdziele

KOCHANA gratuluję i oby tak dalej!!!!
Ja właśnie zaliczyłam ćwiczenia, ale było mi tak ciężko dziś
Neti, mam pytanie Czy po pierwszym miesiącu ćwiczeń straciłaś coś z brzucha?? Ja ćwiczę od 1 sierpnia. Wczoraj się mierzyłam i z brzucha spadł tylko 1 cm (o ile dobrze się zmierzyłam). Ale wogóle nic nie widać a z wagi niecały kg spadł....
Kochana oczywiście z brzucha zeszło. Ja mam jeszcze pod pepkiem spora oponke i ona napewno nigdy zupełnie nie zejdzie ale z nitej tez zeszło 8 cm. Z talii tez sporo. Teraz nie podam bo nie pamietam.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-09-02 o 19:08
Stary 2014-09-02, 18:31   #2495
s i l v e r
Zakorzenienie

To ja nie wiem czy jakoś źle ćwicze czy co. Ale na razie nie widzę różnicy a ćwiczę systematycznie równy miesiąc :/
Może potrzeba więcej czasu.
Stary 2014-09-02, 19:13   #2496
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
To ja nie wiem czy jakoś źle ćwicze czy co. Ale na razie nie widzę różnicy a ćwiczę systematycznie równy miesiąc :/
Może potrzeba więcej czasu.
Sprawdziłam. Po pierwszym miesiącu zeszło mi po 1 lub 2 cm w obwodach. Także myślę ze dopiero po miesiącu ciało-mięśnie przyzwyczaja się do ćwiczeń i to wszystko zaczyna ruszać. Poza tym to Ty jesteś szczupła wiec to tez inaczej .ja mam bardzo obtluszczone ciało i duża nadwagę wiec u mnie zaczyna więcej lecieć.
A czy pijesz dużo wody? Powiem tak - ja sobie za cel postawiłam wytrzymać 3 miesiące bez względu na efekty. Zarówno w ćwiczeniach jak i diecie. Z tym drugim różnie- choć Raczej jem zdrowo ale nieregularnie. Faktycznie przez 90 dni piłam po 3 l wody dziennie. I myślę że to też dużo zrobiło. Teraz muszę się wziąć bo z ta wodą kiepsko. Ale ćwiczę. I musze do końca września mieć 7 z po rzodu a do przyszłych wakacji 65 kg przynajmniej. DAM RADĘ I TY TEŻ DASZ.
p.s. wymiarów Wam swoich nie podam:p powiem tylko tyle,że w biodrach miałam 108 a mam 97

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-09-02 o 20:31
Stary 2014-09-02, 19:39   #2497
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka bo chyba sie nie witalam
Cytat:
Hej! Tak czytam w ukryciu bo mam taki czas do bani ze normalnie tylko siąść i płakać. Czemu problemy nie mogą się jakoś dzielić tylko wszystkie na raz? No masakra po prostu.

[/COLOR]Pstryczku strasznie Ci współczuję. Ja nam plan do kitu maksymalnie,prawie codziennie do pracy na popoludnie,raz na 7.30. Ale się nie odzywam. Wiedziałam w sumie ze tak będzie.
Fewciu, juz ktorys raz piszesz o problemach. co jest?

a wez idx w pisdu z tym planem! ty przynajmniej masz podstawy zeby sie wkurzac! u nas zawsze na radzie puszczamy kartke A4 gdzie nauczyciele pisza ewentualne swoje prosby odnosnie planu. staramy sie plan tak ulozyc zeby te prosby spelnic, udaje sie w 90% a i tak ciegle jest jakies ALE!
dzis jedna taka przebila wszystkich, juz nawet nie chce mi sie pisac, wrrrrr

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ja sie Ewulce w ogole nie dziwie, ze nie zareagowała. Dobrze sie pisze po wszystkim jak to powinno wyglądac, ale w trakcie, pewnie kazda dostosowałaby sie do zachowania opiekunek. Natomiast teraz, doswiadczenie nabyte po 1 dniu pozwoli to zmienic. Mam nadzieję, że dzieci Wasze polubią żłobek....

Pstryczku a propo Twojej koleżanki. W przedszkolu w Naszej dzielnicy jest afera. Dziecko dusiło dziecko. Dosłownie. Pani wyszła coś skserować i troszkę się zagadała,

ale zadna z nas nie dziwila sie reakcji ewulki tylko zaistnialej sytuacji

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Masakra, w takich chwilach ciesze się ze mieszkam na wsi, przedszkole małe, naście dzieci, 3 panie.
eeee, a ja gdzie niby mieszkam, w nju jorku?

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

A co myśliciel o imieniu Kajtus, Kajtek formalnie Kajetan.
.
kajetan tak ale te zdrobnienia juz nie bardzo
Jakub jest super

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Znow uslyszalam kilka przykrych slow za duzo od tz; gdyby wylot byl jutro, to najchetniej polecialabym do Pl i juz tu nie wracala.
a tego co ugryzlo????

Cytat:

Cytat:
Ale chciałam się pochwalić
wow! kochana, ogromne gratulacje!
oby tak dalej!!!!

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

zapomnialam - Marsi - witaj! super fotka

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Kija - co u Was? jak w szkole?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 20:00   #2498
nancykenator
Zakorzenienie

witajcie
ja spieszę tylko donieść, że mój tż dziś uśpił Kubę na noc, pierwszy raz od jakichś...hmmm.... 17 m-cy, no może od 16

zaraz nadrobię, bo jestem ciekawa, jak dzisiaj nasze żłobkowe maleństwa dały sobie radę (trzymałam moooocno kciuki ).

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Kochana, co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
na szybko sie odniosę , póki mam 0,5 minuty
ja sie Ewulce w ogole nie dziwie, ze nie zareagowała. Dobrze sie pisze po wszystkim jak to powinno wyglądac, ale w trakcie, pewnie kazda dostosowałaby sie do zachowania opiekunek. Natomiast teraz, doswiadczenie nabyte po 1 dniu pozwoli to zmienic. Mam nadzieję, że dzieci Wasze polubią żłobek....
Moze nie powinnam tego pisać, ale też nie zawsze tak sie dzieje. Znam 2 osoby, których dzieci nie dały rady i żłóbek jest odroczony, a matki w domu.

Pstryczku a propo Twojej koleżanki. W przedszkolu w Naszej dzielnicy jest afera. Dziecko dusiło dziecko. Dosłownie. Pani wyszła coś skserować i troszkę się zagadała, a na sali dzieci same, wśród, których jeden nadpobudliwy. I tak chłopiec 1 chciał zabawkę chłopca 2. Matka mówi, że szkoda jej Pani, ale zgłosi na policję, bo nie może być tak, że w przedszkolu by jej dziecko 'udusili'. Chłopiec ponoć ślady na szyi miał okropne i jeszcze chwila a musieliby wzywać pogotowie. Zobaczymy, czy będzie afera. W każdym razie babka dziwna, że wychodząc nie zawołała choćby sprzątaczki
o matko :/

Cytat:
no właśnie próbowalam dzwonic do Ciebie

Leoś zaczyna kumać, książeczki pomogły bo w ostatnim czasie bardzo interesują go małe dzidzie
a S nie może się doczekać ale to już nastolatek on ma swoją gitarę, dziewczynę i swój świat
Jeeeezu juuuuż? To on już taki duży jest
Cytat:
Hejka... gratuluję wszystkim pierwszakom.
Witam Marsi i Całą.
Wszytsko przeczytałam ale jakoś nie mogę się do a Was wbić. Tak jakbym nie mogła znaleźć wspólnego języka. To mi się raczej nie zdarzało-wiec co się dzieje?

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Któraś pytała o czapkę- my mamy tą i ja ją bardzo lubię. Antonio fajnie wygląda i nie ściąga się. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4547144174
ona faktycznie ma uniwersalny rozmiar?
Cytat:

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

marsi cała witajcie

marsi super wyglądasz i dobrze, że w Wami ok
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 20:11   #2499
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam. Po pierwszym miesiącu zeszło mi po 1 lub 2 cm w obwodach. Także myślę ze dopiero po miesiącu ciało-mięśnie przyzwyczaja się do ćwiczeń i to wszystko zaczyna ruszać. Poza tym to Ty jesteś szczupła wiec to tez inaczej .ja mam bardzo obtluszczone ciało i duża nadwagę wiec u mnie zaczyna więcej lecieć.
A czy pijesz dużo wody? Powiem tak - ja sobie za cel postawiłam wytrzymać 3 miesiące bez względu na efekty. Zarówno w ćwiczeniach jak i diecie. Z tym drugim różnie- choć Raczej jem zdrowo ale nieregularnie. Faktycznie przez 90 dni piłam po 3 l wody dziennie. I myślę że to też dużo zrobiło. Teraz muszę się wziąć bo z ta wodą kiepsko. Ale ćwiczę. I musze do końca września mieć 7 z po rzodu a do przyszłych wakacji 65 kg przynajmniej. DAM RADĘ I TY TEŻ DASZ.
p.s. wymiarów Wam swoich nie podam:p powiem tylko tyle,że w biodrach miałam 116 a mam 97
No bardzo mało piję wody. Jakoś ciagle o tym zapominam :/ Masz rację, może to tez ma duży wpływ.
Jestem pod wrażeniem Twoich efektów, naprawdę

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-09-02 o 20:13
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-02, 20:19   #2500
pstryczek84
Zakorzenienie

treselleo - jeszcze co do tej sytuacji bo zapomnialam... masakra!
nie wyobrazam sobie zostawic przedszkolakow samych, no nie, poprostu nie! nie ma takiej opcji zeby wyjsc na xero, wyjsc wogole! "zagadanie sie" przemilcze goopia i tyle!
nic ja nie usprawiedliwia, nic! sama jest sobie winna! dobrze ze to sie tylko tak skonczylo bo moglo o wiele gorzej tak jak piszesz, mogla kogokolwiek zawolac a nie zostawiac dzieciaki bez opieki, nie ogarniam tego poprostu!

Stary 2014-09-02, 20:23   #2501
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hej babińcu
doczytałam, ale nie odnoszę się bo siedzę i dłubię karty pracy bo nam nie doszły ćwiczenia i muszę roślinę zielną robić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-02, 21:28   #2502
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Silver pij chociaż 2 l litry. zrób tak jak ja na początku- postaw dzbanek wody w kuchni. Ile razy wejdziesz coś zrobić oraz ok 30 min przed i po posiłku- wypij z niego szklankę. Lub tak jak robie teraz- chodzę wciąż z butelka wody 0.75l i pilnuje zeby 4 takie dziennie wypić

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

NANCY co do czapki to uważam ze spokojnie za rok będzie napewno dobra a kupiłam ją pod koniec zimy. Antonio Chodził w niej po roczku i teraz będzie na jesień. Ja polecam. Mamy szarą.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Weszłam na przeglądarkę zobaczyć MARSI fotkę-ale fajne zdjęcie. Kurde chciałabym drugie bobo:p

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-09-02 o 20:39
Stary 2014-09-03, 05:53   #2503
pstryczek84
Zakorzenienie

Stary 2014-09-03, 06:04   #2504
ezzo
Zadomowienie

O rety, co tu taka cisza ?

Dziewczyny z bety wyszlo mi, ze to 4 tydzien ale mam kikla powodow do stresu, dzisiaj cala noc pobolewa mnie brzuch, a drugie to to, ze w ubieglym tygodniu bylam u dentysty, mialam robione zdjecie uzubienia i oczywiscie borowanie pod duzym znieczuleniem.Mam nadzieje, ze nie zaszkodzi to dzidzi deli czy mi sie dobrze kojarzy, ze ty w ciazy tez mialas robione zdjecie rtg, czy cos kręce? Kilka dni przed wizyta robilam test i nic nie wyszlo, takze szlam bez obaw, a teraz takie historie

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 06:13   #2505
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny z bety wyszlo mi, ze to 4 tydzien ale mam kikla powodow do stresu, dzisiaj cala noc pobolewa mnie brzuch, a drugie to to, ze w ubieglym tygodniu bylam u dentysty
super!
a brzuch nie bolal Cie wlasnie ze stresu? przez tego dentyste?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 06:14   #2506
Delicjanka
Zakorzenienie

Nie rtg nie, bo juz mialam aktualne - robilam akurat dwa msc wstecz. Za to mialam usuwana osemke ... Cala ciaze sie tak tym syresowalam - nie potrzebnie bo znieczulenia takie nie zagrazaja dzidzi.

Wkurza mnie tzt zgubil dalmierz i zgania na mnie ze powinnam pilnowac bla nla bla bla

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 06:25   #2507
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Któraś pytała o czapkę- my mamy tą i ja ją bardzo lubię. Antonio fajnie wygląda i nie ściąga się. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4547144174
Dzięki Ci dobra Kobieto , w pracy nie sprawdzę ale w domu oblukam i jak mi się spodoba to kupuję bo jestem zdesperwoana już, nic nie mam. Miałam superową ala beanie ale zgubiłam.
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Znow uslyszalam kilka przykrych slow za duzo od tz; gdyby wylot byl jutro, to najchetniej polecialabym do Pl i juz tu nie wracala.
Co nawywijał??
Cytat:
OMG, no nie, dla niego. Dobrze że mo mimo wielu wad chociaz pampki zmienia.
Cytat:
Super, wyślij trochę motywacji
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Jakub jest super
Strasznie duzo Kubusiów teraz

---------- Dopisano o 07:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ----------

Dzisiaj nocka lepsza, pobudka na jedzenia jedna, wstaję i modlę się : żeby było dopiero 3, żeby była dopiero 3, patrzę na zegarek 5:05, budzik ustawiony na 5:15, a ja nieprzytomna, na oczy nie widzę.

Kupiliśy już do kuchni: pły, piekarnik, zlew, elektrykę Tz podłączył wczoraj, w piątek wnosimy na razie stare meble, dzisiaj Tż zamawia płyty na nowe. Wreszcie światełko w tunelu.

Na obiad dzisiaj rolada z mięsa mielonego w cieście serowym
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 06:33   #2508
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Jestem. Witam.
EZZO:thumbup:
Iwfka za ta cenę myszkę ze warto są też dla dorosłych i sama się zastanawiam czy sobie nie wziąć

Stary 2014-09-03, 06:37   #2509
Delicjanka
Zakorzenienie

Iwfka gdzoekupowaliscie sprzet i zlew ? Pokaz jakie ja za 1.5 tyg musze tez kipic

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 06:39   #2510
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie duzo Kubusiów teraz [COLOR="Silver"]
no ale co z tego? co to przeszkadza? To Ty bedziesz miala duzo kubusiow/michalkow/piotrusiow/ w domu? nie bedziesz miala jednego, twojego synka! reszta to reszta, dwoch identycznych nie bedzie
a ze byc moze bedzie ich wiecej w klasie to co? jaki to problem dla Ciebie?
ja mialam tez takie watpliwosci ale wlasnie dziewczyny jeszcze na poczekalni () ustawily mnie do pionu
to jest MOJE dziecko, moj syn, od poczatku mial byc Kubus, nie wyobrazalam sobie i nie wyobrazam teraz ze mialby miec inaczej na imie
jak Ci sie jakies imie podoba to "bierz" i tyle.

Stary 2014-09-03, 07:11   #2511
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
no ale co z tego? co to przeszkadza? To Ty bedziesz miala duzo kubusiow/michalkow/piotrusiow/ w domu? nie bedziesz miala jednego, twojego synka! reszta to reszta, dwoch identycznych nie bedzie
a ze byc moze bedzie ich wiecej w klasie to co? jaki to problem dla Ciebie?
ja mialam tez takie watpliwosci ale wlasnie dziewczyny jeszcze na poczekalni () ustawily mnie do pionu
to jest MOJE dziecko, moj syn, od poczatku mial byc Kubus, nie wyobrazalam sobie i nie wyobrazam teraz ze mialby miec inaczej na imie
jak Ci sie jakies imie podoba to "bierz" i tyle.
Ej no spoko, to taka luźna myśl była; Oliwek też jest dużo

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Iwfka gdzoekupowaliscie sprzet i zlew ? Pokaz jakie ja za 1.5 tyg musze tez kipic
Deli, Tz na narazie kupuje wszystko na necie bo najtaniej wychodzi. Jak się go nie zapomnę zapytać to podam Ci stronę, ale generalnie: płyta gazowa i piekarnik firmy bosh, a zlew franke kolor antracyt.

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Byłam wczoraj w tesco. Faktycznie duuuużo tego wszytskiego. Sobie kupiłam białą taką trochę elegancką bluzkę i dół od stroju a Oiwce sweterek , niestety bez zniżki bo z F&F baby.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-09-03, 07:11   #2512
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Deli my wszytskie baterie i zlew do kuchni mamy firmy Deante. Polecam bo fajne porządne i nie z wyższej półki cenowej.

Stary 2014-09-03, 07:12   #2513
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no spoko, to taka luźna myśl była; Oliwek też jest dużo

Deli, Tz na narazie kupuje wszystko na necie bo najtaniej wychodzi. Jak się go nie zapomnę zapytać to podam Ci stronę, ale generalnie: płyta gazowa i piekarnik firmy bosh, a zlew franke kolor antracyt.
Ja tez na necie bede zamawiac, na electro pl lub neo24 ceny podobne, ale jak cos to podaj strone, franke mam okap, ja chyba bede kupować pyte beco lub amica, zmywarka nie wiem- chyba bosh, a piekarnik gorenje a lodowki nie kupuje bo mam;p bosha ;p tylko musze ja odnowic troche czyt, wybielic;p

W ogole ostatnio bylam w PGE podpisac umowe prądową;p i fajna opcje maja, wzielam 2 taryfy +weekend, od 22-6 i 13-15 plus od piątku do niedzieli 38gr a w normalnych godzinach 65 gr. Jedna taryfa to koszt 59gr;p Tzt ciagle dziala na dzialce, dzis wstawiają piec facet od oczyszczalni przyjezdza no i ocieplenie poddasza od wczoraj robi kolega tzta.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2014-09-03 o 07:16
Stary 2014-09-03, 07:15   #2514
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
pstryczku bardzo pochwalam to, ze wybralas imie, ktore Ci sie podoba, ale z drugiej strony wzielas pod uwage, jak sie Kubus bedzie z tym czul? W liceum bylam jedna z 5 As, bylo jeszcze 5 Magd, 4 Anie i 3 Kasie oraz 6 niepowtarzajacych sie imion. I troche glupio bylo, kiedy wywolywano Cie do odpowiedzi jako ta w zoltym sweterku albo z kolczykiem w chrzastce.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 07:22   #2515
Ultra81
Rozeznanie

Hej!
Witam się z Wami z mojego "mobilnego biura" w McDonalds Na 10:00 mam spotkanie, więc nie opłaca mi się jechać do nas do biura na godzinę i potem wracać, zwłaszcza, że zupełnie mi nie po drodze, to sobie przyjechałam na szejka i kawę, a przy okazji popracuję Wiadomo, że w domu się nie da, bo mi Julka nie pozwoli odpalić kompa.

W ogóle moja Mycha miała dziś słabą noc, bo chwilkę wybudzała się z płaczem albo płakała przez sen. Obudziła się jednak rześka jak skowronek i na start zażyczyła sobie, by ją pobujać w huśtawce

Ja dziś jadę do moich rodziców na dwa dni, bo jutro w tamtych okolicach oglądam kolejny dom, a w sobotę jeszcze raz ten, który chyba kupimy. Boję się strasznie, bo kredyt itp.

Powodzenia żłobkowym dzieciaczkom!!! To już trzeci dzień

Cytat:
przed chwila tak uchwyciłam mojego Leosia
Brzuszek cudo!

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Nie Odzywam się, ale pamiętam o Was! I czytam w miarę na bieżąco.

Może niedługo będę miała Spowrotem laptopa to postaram się zaglądać częściej.

Kciuki za zlobkowe Dzieciaczki i zdrówka dla zafasolkowanych Mam i maluszków!
Hej

Cytat:
Baty dla tz! Dla Twojego tz, Meneq, też.
Czasami wydaje mi się, że faceci to naprawdę odrębny gatunek, choć u nas to ostatnio raczej ja nawalam.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witajcie
ja spieszę tylko donieść, że mój tż dziś uśpił Kubę na noc, pierwszy raz od jakichś...hmmm.... 17 m-cy, no może od 16
Brawa wielkie dla TZ!

Cytat:

Dziewczyny z bety wyszlo mi, ze to 4 tydzien ale mam kikla powodow do stresu, dzisiaj cala noc pobolewa mnie brzuch, a drugie to to, ze w ubieglym tygodniu bylam u dentysty, mialam robione zdjecie uzubienia i oczywiscie borowanie pod duzym znieczuleniem.Mam nadzieje, ze nie zaszkodzi to dzidzi deli czy mi sie dobrze kojarzy, ze ty w ciazy tez mialas robione zdjecie rtg, czy cos kręce? Kilka dni przed wizyta robilam test i nic nie wyszlo, takze szlam bez obaw, a teraz takie historie

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Wielkie wielkie gratulacje!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 07:49   #2516
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Deli my wszytskie baterie i zlew do kuchni mamy firmy Deante. Polecam bo fajne porządne i nie z wyższej półki cenowej.
Deante mam w łazienkach, do kuchni wybraliśmy franke mam nadzieję tylko że nie będzie strasznych zacieków bo wode mamy z kamieniem.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja tez na necie bede zamawiac, na electro pl lub neo24 ceny podobne, ale jak cos to podaj strone, franke mam okap, ja chyba bede kupować pyte beco lub amica, zmywarka nie wiem- chyba bosh, a piekarnik gorenje a lodowki nie kupuje bo mam;p bosha ;p tylko musze ja odnowic troche czyt, wybielic;p
No nam jakoś tak bosh się spodobał, bierzemy wszystko czarne. Lodówkę też mamy i na razie nie zmieniamy, też myślę żeby ją odnowić ale ja myslę o malowaniu jej albo takich specjanych naklejkach.

Marsi zdjecie boski, a brzuszek cudny.
Fewcia co sie dzieje??
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-09-03, 07:51   #2517
Delicjanka
Zakorzenienie

Tez myslalam o malowAniu lub naklejce

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 07:52   #2518
nancykenator
Zakorzenienie

Neti a jaki obwod glowy ma teraz Antonio?

Ezzo ogromne gratulacje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 07:55   #2519
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Ezzo wielkie gratulacje nic sie nie martw bedzie ok , j a tez mam kilka przewinien z początku jak nie wiedzialam o fasolce ale postanowiłam sie nie zamartwiac bo nic nie da juz sie stalo
Lady rozmawialam przed chwila z t woim tz wieczorkiem postaram sie doslac wszystkie potrzebne dane wogole musze pochwalic Lady chyba ją ozloce jestvwielka chyba niedluga zdradzimy wam szczegóły oczywiście moje hormony ciążowe daly sie poznać i prawne plakalam, wiec przekaz tz ze jestem normalna tylko odchylki mam ciążowe
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 08:34   #2520
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej

Wrocilismy wczoraj rano, ale nim sie ogarnelam to mnie dzis zastalo.
Na weselu super!! Od 15 do 21 byl z nami Kubus, co rownalo sie praktycznie ciaglemu siedzeniu na dworze lub ujezdzaniu konika, ktory byl przy hotelowej recepcji :P
Muzyki syn moj sie panicznie bal, jak tylko ją slyszal to piszczal przerazliwie. Takze no... Potem Kube zabral moj tata (jego debiut w pilnowaniu takze stresik mialam jak to bedzie - super sobie poradzil!), a dla nas impreza zaczela sie po 21, kiedy juz wieksza czesc gosci byla w innym swiecie
Wrocilismy rano po sniadaniu.

Samo wesele ekstra. Zgadnijcie kto najwiecej ryczal? No jaaaaaaaaa Moja przyjaciolka (panna mloda) nawet lezki nie uronila, a ja ryk co chwile.
Zreszta po ciazy ciagle tak mam
TZ ostro hulał, goscie sie smiali, ze gdyby mogl to by i kucharza obtanczyl

Potem 2 dni z tata i wyjazd szybko minal.
W miedzyczasie sprzatalismy z tata pokoj babci
Ehh strasznie przykra rzecz, tyle wspomnien, pamiatek
Sporo z nich zatrzymalam.

Nadrobilam Was wczoraj sumiennie.
Widzialam pierwsze zlobkowe zmagania (ewulka, Lady, szaja ),
gratuluje ezzo!! i widze, ze u Ultry szykuja sie duze zmiany

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości