|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19
Cytat:
Mój szwagier nie umie gotować, ogranicza się do odgrzewania :P Surowej piersi z kurczaka by nie dotknął, bo jest dla niego obleśna ![]() Ja jestem kuchenny samouk. Mama lubuje się w kostkach rosołowych i od lat gotuje to samo. Tylko raz na jakiś czas zdarza jej się zrobić coś innego niż zwykle. Sama mówi, że gotować nie lubi
Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2014-09-03 o 12:43 |
|
|
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;47982855]Mój chłop umie gotować podstawowe dania, od kilku lat nie rozwija się w kuchceniu, bo wywaliłam go z kuchni :P Czasem mi tylko coś pokroi, resztę robię ja, szczególnie że on zwykle siedzi do późna w pracy. Wydaje mi się, że nie ma cierpliwości do gotowania - jak sobie coś podgrzewa to zawsze przypali, bo mu się nie chce stać i mieszać. Z rosołu "zapomniało mu się" szumowiny zdjąć i przez to wyszedł średni... Za to czasem robi nam śniadanie, bo robi dobre sadzone i jajecznicę.[/QUOTE]
Moj tez wlasnie dlugo w pracy wiec tak siak nie gotowalby obiadow, bo wychodzi o 6 30, a wraca ok. 19 wiec to juz by bylo swinstwo z mojej strony jakbym kazala mu gotowac no ale jak przygotowuje obiad na nastepny dzien lub na weekendzie to chetnie sie udzielaCytat:
z tym sniadaniem o 5 rano to mnie zabilas |
|
|
|
|
#3844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam, ze kucharzenie to dla mezczyzny przeciwienstwo wstydu (zapomnialam slowa). Czlowiek sie uczy cale zycie. Mojego nauczyli w domu, ze facet gotuje i sprzata. Tesciowa ma meza i dwoch synow, dobrze sie ustawila i przyszle kobiety swoich dzieci
|
|
#3845 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
W sumie od dzis zaczynam romantycznie myslec- z nim pierwszym poklocilam o brudne naczynia, on pierwszy przylapal mnie z zolta glinka na twarzy Ale zaraz, zaraz z tata tez sie klocilam o naczynia, jednak nie jest tym pierwszym
|
|
#3846 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Hm. Nie mogę sobie nic przypomniec "pierwszego" z obecnyn tz :/. Mężczyzni juz mnie widywali z olejami na wlosach, z grypa zoladkowa, z maseczka. A nie. A nie. Mam. Pierwszy widzial a nie tylko slyszal jak wymiotu☠☠☠:/ Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-09-03 o 12:55 |
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
To jeszcze zależy, co kto rozumie przez "umieć gotować". Dla jednego zrobienie prostego obiadu oznacza, że ktoś umie, dla drugiego to gotowanie jak w Masterchef, improwizowanie, wymyślanie własnych dań.
Ja umiem gotować przeciętnie, z przepisem zrobię wszystko, ale nie lubię tego. Dlatego wczoraj były polędwiczki z KFC
|
|
|
|
#3848 |
|
Konto usunięte
|
Umieć gotować to dla mnie potrafić przygotować co najmniej kilka dań, którymi można się normalnie najeść i nie składają się jedynie z tłuszczu i soli :P Czyli - potrafić zrobić coś zbilansowanego. Oczywiście dania te muszą być wykonane poprawnie - nie mogą być przypalone, surowe
No i znać podstawy kuchni - jak coś udusić, jak usmażyć, jak upiec; tak żeby móc coś zrobić korzystając z przepisu.
Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2014-09-03 o 12:59 |
|
|
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie lubie gotowac z przepisem, wole sama cos powrzucac do gara. Przepisami tylko sie "inspiruje". Nie umiem dobrze gotowac (jak np. moja mama czy babcie), wole proste przepisy, nie jakies skomplikowane z pierdylionem skladnikow.---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;47983232]Umieć gotować to dla mnie potrafić przygotować co najmniej kilka dań, którymi można się normalnie najeść i nie składają się jedynie z tłuszczu i soli :P Czyli - potrafić zrobić coś zbilansowanego. Oczywiście dania te muszą być wykonane poprawnie - nie mogą być przypalone, surowe No i znać podstawy kuchni - jak coś udusić, jak usmażyć, jak upiec; tak żeby móc coś zrobić korzystając z przepisu.[/QUOTE]Dokladnie
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Znaczy uściślając - nie gotuję codziennie z przepisem, tylko jak coś jest skomplikowane, albo robię pierwszy raz.
|
|
|
|
#3851 |
|
kobieta za ladą
|
kobieta w lustrze już się kończy
ja chce nową i nie wiem czy wybrać burze/violette/sekret/niewinną intrygę??
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem nawet który to odc. bo zbyszka z pomidorową oglądałam na youtubie ale teraz usuneli
|
|
|
|
|
#3853 |
|
Żona Gargamel
|
Mój nie umie gotować, prócz spagetti czy czegoś równie skomplikowanego
No ale nie bardzo miał się od kogo nauczyć, jego mama gotuje rzadko, nieciekawie i na szybko. No ale przynajmniej zmywa i sprząta co nieco.Mój ojciec też się do gotowania i sprzątania nawet nie zbliża, chyba honor by mu to zeżarło, takie wychowanie
|
|
|
|
#3854 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3855 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() matko, uwielbiałam tenelowele swego czasu, aż mam ochote czasem sobie jakąś obejrzeć |
|
|
|
|
#3856 |
|
kobieta za ladą
|
ja gotuje bo lubie(ale dziś będą faszerowane buły pieczarkami) mój małzonek gotuje ale nie ma czasu(kanapki rano sobie do pracy robi sam i sniadanie też)mama gotuje ,brat gotuje tato robił najlepsze placki ziemniaczane,grochówkę i naleśniki
dla teściów gotowanie to katorga gotują bo muszą przecież dziecko które z nimi mieszka lat 31 musi coś jeść ![]() ja pochodze z rodziny gdzie tata robił rano w niedziele makaron,małżonkowi rodzice do rosołu gotowali połamany makaron spagheti
|
#3857 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
#3858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co ja zrobie? Zepsulam sobie reputacje
|
|
#3859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie gotuje super zdrowo, sama lubie czasem zjesc cos ciezkiego i nie do konca zdrowego sle uwazam, ze niezle gotuje. Dla mnie potrafoc gotowac to znaczy miec jakies wyczucie smaku w kuchni, potrafic dobrze przyprawic, dobrac dodatki, ktore pasuja do dania + tak jak ktoras napisala, wiedziec co i jak gotowac, dusic czy piec. Ja sama do tej pory czasami dzwonie zapytac sie mamy jak robila to czy tamto, poza tym czesto tez korzystam z przepisow, ale zawsze naweet za,pierwszym razem wychodzi mi smacznie, a to dzieki temu, ze mam,to wyczucie smaku i potrafie dobrze doprawic
|
|
|
|
|
#3861 |
|
zawsze mam racje
|
Jakbym miala takiego trafa jak Ty to bym zaczela grac w lotto czy cos
|
#3862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Musze zrobic JEDNA rzecz dzis, jedna, a mi sie nie chce. Prosta rzecz. Wyrzucic soczewice z garnka, ktory jest w lodowce. A co robie? Siedze i ogladam Trudne Sprawy.
|
|
#3863 |
|
Konto usunięte
|
Wez na ukryta prawde przelacz bo dobra
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, Trudne Sprawy nudne. Ominelo mnie 20 minut, co stracilam?
|
#3865 |
|
Konto usunięte
|
Chlopak, syn nauczycielki chcial sie powiesic w pracowni chemicznej i jest w śpiączce tera, a matka weszy whatz happened
|
|
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Milosz kochanie, biedny. Juz po spiaczce jest!
|
#3867 |
|
zawsze mam racje
|
Chcialabym napisac, ze trudna prawda jest dla plebsu i w ogole telewizja jest dla plebsu Moge moge moge?
Szlachta nie oglada tv ![]() Dziwi mnie top model, dawno nic na tvnie nie ogladalam, to odwyklam od ich poziomu. Musza pokazac jakas o innym kolorze skrory, zeby nie bylo ze nietolerancja. Musza dac kolejna striptizerke, zeby byla urzekajaca historia. I musi byc ktos niezrozumiany, komu kochany tvn pomoze Wcale to nie jest dla zrobienia z kogos posmiewiska i podniesienia ogladalnosci Dziwi, mnie ze sa ludzie ktorzy mysla ze top model jest o modelkach a perfekcyjna o sprzataniu:d
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie że blogi lajfstajlowe sa takie nudne
a te kosmetyczne podobnie dziwi mnie że ... czuję nudę mimo nadmiaru zajęć i rzeczy "do zrobienia" A wkurza chyba wszystko. nosz co jest |
|
|
|
#3869 |
|
Konto usunięte
|
Szlachta to wiesz, podobno tez nie pracuje, a z taka szlachta nie chce mieć wiele wspólnego xd
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Pisz, pisz, ja sie nie wstydze bycia plebsem
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

z tym sniadaniem o 5 rano to mnie zabilas