|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
did nakładał też mam wielki kubecek i litrowy dzbanek na herbatę który przeważnie opróżniam sama wyszłam z lasu, mam 27 bąbli na lewej dłoni + reszta ciała. oraz reklamówę robaczywków. oraz reklamówę żółtych podgrzybków co do których tylko ja mam zaufanie a M krzyczy apage trucicielu! wywal to! no i nijak nie idzie go przekonać że to przecież jadalne. a taką miejscówę mam na nie... o perfumach się nie wypowiem bo się nie znam, o didach bijących tylko na podstawie didów rodzinnych - niestety trzeba będzie pracować samemu, niańka przedłuży stan bijący o rok - dwa i pójdzie did starszy i bijący do szkoły i dopiero tam będzie problem w przedszkolu sobie z tym poradzą + współpraca z Redzią i Teżem didy tak majom ale to tylko obserwacje ![]() było pyt o obiady i tu mogiem coś napisać obiady - na dwa dni najczęściej, im mniej pracy wymagają tym lepiej. zupy - rosół, flaczki drobiowe, pomidorowa, warzywna, trupniczek, gulasze, zupa raz a na drugi dzień ziemniaki + mięso z zupy, barszcz biały z jajem/kiełbasą/oba dodatki. zupy na mięsie różnym. jak ziemniaki solo to do mięsa duszonego (kurak udo), pieczonego z piekarnika, schabowego czerwonego lub z kutaka, jaja sadzonego, ryba rzadko, mięso czerwone inne niż schab mam rzadko bo ma uwaga - łęty a Pan łętów nie lubi a ze schabu wykrawam to białe ; mielone kotlety tyż do ziemniaków, same lub nadziane serem/pieczarą, jak mam ziemniaki z dnia poprz. to śląskie popełnię, albo zamiast śląskich kuleczki ziemniaczane pieczonemakaron/kasza + sosy na mięsie, czasem serowy bezmięsny, makaron + warzywa na patelnię + kutakowe cyce, leczo słoikowe nietopszowe do mięsa, spaghetti na mielonym. zakupy codziennie/co dwa/trzy dni. chciałabym rzadziej ale z racji tego, że moja kuchnia wielkością przypomina kuszetkę w pociągu - mieszczę ledwo podstawowe produkty spożywcze w ilości na teraz. teraz robię ja, rzadko M. w cionszy robiłam ja. po porodzie na początku M. teraz wszystko robię ja. i to mnie wqrwia, zero pomocy w czymkolwiek, zero zainteresowania w jakimkolwiek temacie. nawet ogarnianie dida 23,5h/dobę mam ja jedno danie bo dwóch nie zjemy. desery soto? zresztą - na deser trzeba sobie zasłużyć a u mnie nikt nie zasługuje a ja nie gustuję we słodkim dopieszczam się innymi rzeczami. ciasto rzadko - patrz wyżej. mam zły dzień i zły humor.
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. ![]() Łęty Ja tam jadam wszystko jak leci, kości wypluwam ![]() W ogóle to podobnie jadamy, z tą różnicą że "mój" "Pan" jada łęty Ale on wychowany na niegrymaszącego, ja też, jako dzieci musieliśmy jeść bez gryamszenia, pojęcie łętów, czyt odrzutów nie istniało Daj spokój, widziałaś kiedy, żeby Pan się dziećmi zajmował ? Ale poważnie to I spróbuj to jakoś "zmieniać" o ile to zmienialne, wykonalne jest, bo to nie fair. Mięsie aż krew gotuje jak takie coś czytam/słyszę/widzę Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-03 o 15:37 |
|
|
|
|
#3244 |
|
niecnotliwa dziewica
|
To ja sobie pozwolę się odnieść do pojęcia "łęty". Przyznam, że musiałam się zastanowić, o co kamon i wyszło mi, ze chrząstki, ścięgna i temu podobne
![]() I od razu uprzedzam, ze ja jestem z tych "jadających inaczej" - znaczy, mięsożerna jestem. I np. z dzieciństwa wspominam mięsko gulaszowe pełne chrząstek, tłuszczu itepe ![]() A spożywczo to kolega mnie nakręcił na policzki wołowe i nie ukrywam, ze intensywnie szukałam, gdzie też owe można nabyć Samodzielności w obsłudze mimo posiadania TŻ mogę tylko współczuć
|
#3245 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
J'Ose pikantny i drzewny
Przecież to kawa i lawenda Moje dziecko teraz w 4 klasie ma więcej przedmiotów i peeeełno książek- przeciętnie jego plecak waży 5 kg ![]() Czy my też tyle dźwigaliśmy
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Z tego co pamiętam tak
|
|
#3247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Hmmm no lekko nie było, ale uważam, że powinno iść to w lepszą stronę, mnei to bulwersuje, ze dzieciaki MUSZĄ tyle dźwigać. Przeż one rosną dopiero. Serio to powinno mieć tendencję spadkową. Cytat:
Nie wyobrażam sobie wykrawać - w sumei błony to taki żel, czyli chyba kolagen? Jakieś wielkie skrawy tluszczu skórnego odkrawam, gotujemy psu, ale to już serio takie ewidentne obleśki ![]() 2. No raczej tak Chooociaż, mniej jednak było książek, inny papier, nie ten "ciężki" śliski. No ale co było, to nieistotne, ważne żeby zmeiniało sie na lepsze kokufa. |
||
|
|
|
#3248 | |||
|
BAN stały
|
Znad zimnej kawy
Pamiętaj, że cierpienie uszlachetnia! Ja mam nędzną resztkę w odlewce, dlatego też ostatnio użyłem ich jakieś 3/4 lata temu chyba Cytat:
Poza tym didy odchowane już (14 i 9l), więc pieluch zmieniać nie muszę, ani butelką karmić, luzik ![]() ![]() Cytat:
No ale na jakiś nocny stolik to w sam raz chyba, co nie?A od czego masz tzw. okna życia? ![]() Żart! ![]() Cytat:
![]() Co do mięsa i kulinariów ogółem, jestem wszystkożerny i nie wybrzydzam, bo wychodzę z założenia, że nie po to ktoś nastał się przy garach, żeby nosem kręcić (rondlem był przyłożył!)
|
|||
|
|
|
#3249 | ||
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Kingdoma kupiłam miniaturkę, 10ml. Kiedyś miałam flakonik, ale wyssałam teraz też będę oszczędzać po kropelce...
|
|
#3250 |
|
Nindżopesz
|
No właśnie
![]() ![]() Anyżowa, lukrecjowa? ![]() Przyznam, że nie wąchałam bo wystarczą mi opisy
|
|
|
|
#3251 | |
|
BAN stały
|
W sumie to racja, się zasugerowałem sam nie wiem, czym
![]() Cytat:
![]() Dobra. Ojciec jest odstępstwem, nie je tego, co ja z mamą uwielbiamy (placki ziemniaczane, pyzy z mięsem, pierogi ruskie), więc dla niego jest zazwyczaj coś innego (ale to góra raz, dwa razy w miesiącu) Raz nawet jego własna siostra poczuła się dotknięta, gdy nie chciał zjeść czegoś, co przygotowała, bo "on takich rzeczy nie je" (ciotka żaliła mi się później, że tak się nie robi, że "w gościach" je się to, co zostało przygotowane; oczywiście przyznaję jej rację) ![]() --- Słońce! |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
No ja po południu pewnie mam czas... Golden, a co ten panicz tak paniczykuje i nic nie pomaga? Zarobiony taki? Mój dzisiaj zgarnął ochrzan bo poszli się rano komponować wraz z didem po czym panicz zostawił służbie łazienkę do ogarnięcia (nawet wody nie wypuścił z wanny) a sam się umościł na piernatach i sechł. Pfff. |
|
|
|
|
#3253 |
|
grozi wypollizowaniem
|
fakt zapomnialam o lawendzie w jose,ale cieply i troche drzewny jest..tylko nie pamietam czy damski czy menski?
doradxcie mi jakie buty na wf sie nadają? nie penisówki ani trampki, jakies specjalistyczniejsze majo byc...a ja sie fogle na obuwiu sportowym nie znam
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiłam? Mówiłam? Wróżka Rejczelka, tfffuu pogodynka się nie myli ![]() U nas w weekend 24 stopnie. Ona życia
|
|
|
|
|
#3255 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nio
u mnie też słońce i ciepło, przyjechałam do pracy z bosymi nogami i tylko w żakiecie i aż się cieszę, ze zaraz wyjdę ![]() Jeszcze co do wrażeń kulinarnych: ja jestem mięsożerna, nie ukrywam tego, lubię jeść i lubię gotować. A ze gotuję sama dla siebie, nie odczuwam presji "bossszz, co by tu na obiad?" (no, chyba że pustki w portfelu) albo "o, tego nie lubię to nie będę jeść". nie smakuje mi to nie przyrządzam. Z drugiej strony, jeśli ktoś lubi się odżywiać otrębami z musztardą - jego broszka. Ja mogę spróbować i wyrazić swoją opinię, ale nie mam zamiaru nikogo nawracać na mój sposób żywienia ani też dać się nawracać na inny ![]() A co do nielubienia... raz się wyraziłam, ze określenie "smalec z fasoli" mi się nie podoba, to zostałam zakrzyczana. Przy czym z góry przeprosiłam, i wyraziłam założenie, ze może nawet by mi ów produkt zasmakował, nie spodobała mi się nazwa.
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 |
|
grozi wypollizowaniem
|
mam! kadzidlano,drzewny, pikantrny jest CAsbah Pigueta, ale tani nie jest.
a teraz wrócił moj TZ i pachnie ciepło, słodki, kadzidlanie i pikatnie i jest to loewe 7
|
|
#3258 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Moj nosi tzw halowki, kupujemy w Decathlonie.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#3259 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
własnie, tylko czy buty przeznaczone do biegania nadadzą sie na sale gimnastyczną? w sensie nie bedo sie slizgac?
|
|
|
#3260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale sprawdzę, bo moja pamięć co do tego co poszło co zostało jest zgubna. |
||
|
|
|
#3261 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na podeszwie pisze u mnie AIR CITIUS i BRS 1000 rodzaj dumy z węglem nie znam się, od razu mówię, ale wiem, że ona mi sie nie ślizga na niczym. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-03 o 16:53 |
|
|
|
|
#3263 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#3264 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maseczki na wuosy też mi robi ja tyż Pan ma szparki między zębami i fąfoli, że mu łęty w te szparki wchodzą i się ciągną i to jest ble i że łęty jak je to jedne jeszcze gryzie a drugie już ma w połowie gardła a że są połączone to znów jest ble i w tę pieśń wszystko on potrafił z przedszkola przynieść w policzkach napchaną wątróbkę, bo nie lubił i nie jadł. była na obiad gdzieś w południe a on do 16 w gębie trzymał i w domu dopiero teściowa mu wybierała z paszczy kutwa jaki człowiek jest czasem gópi i ślepy to naprawdę... synunio mamuni, ręce za dupę założone całe życie bo mamunia zapierd.ala wkoło niego i wkoło tatunia i teraz wychodzi. żeby było śmieszniej kiedyś coś tam robił, rzadko bo rzadko ale jak prosiłam to w ludzkim czasie było, teraz z miesiąca na miesiąc jest gorzej. historia w stylu - kochanie umyj łazienkę bo nie chcę śmierdzieć domestosem przy małym. - dobrze, jutro. 2 miesiące później. - kochanie mógłbyś dziś umyć łazienkę? już proszę i proszę i nic. - dobrze później obiecuję bo teraz jestem zmęczony. miesiąc później. - kochanie mógłbyś ogarnąć łaz....a dobra wiem później... ja przynosiłam podręczniki na zmianę z kuleżanką z ławki. bez sensu nosić codziennie komplet, nauczyciele rozumieli Cytat:
![]() otusz Baru drogi dostałam wspaniałą propozycję relaksu od Pana. mam iść zrobić zakupy. bo spacer, świeże powietrze i to taaaakie odprężające pomyśleć cobytu cobytu do koszyczka...
|
|
#3265 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
2. ja nie będę pisać czym mój zapachnie po powrocie Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2014-09-03 o 16:56 |
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla chcącego nic trudnego
![]() W walizce? ![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Synunia mamuni rozpoznam na kurna odległość lat świetlnych Wlanąć rondlem, ranę solą posypać, wtedy się można zaśmiać, a poważnie to wszytsko opada
|
|
|
|
|
#3267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tiaaa... 8 h za biurkiem go tak męczy...
|
|
#3268 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
...koszyczkiem Pana przez uep...?
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3270 |
|
Nindżopesz
|
Golden, uh, ręce opadają... A jakieś drobne szantaże typu "ni ma obiadu"?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.

Testy były wczoraj, podle wykorzystałam konsultantki w S i D ale niczego nie znalazłam. Jedynie doszłam do wniosku, że a) nie ma takich perfum lub b) inaczej odbieram nuty i typy perfum. Bo dla mnie "ciepły, drzewny, trochę słodki, kadzidlany, pikantny" to z pewnością nie jest np. Terre, Sisley 2 ani J'Ose.
did nakładał
i litrowy dzbanek na herbatę który przeważnie opróżniam sama
+ reszta ciała. oraz reklamówę robaczywków. oraz reklamówę żółtych podgrzybków co do których tylko ja mam zaufanie a M krzyczy apage trucicielu! wywal to!
w przedszkolu sobie z tym poradzą + współpraca z Redzią i Teżem

Ja tam jadam wszystko jak leci, kości wypluwam
I spróbuj to jakoś "zmieniać" o ile to zmienialne, wykonalne jest, bo to nie fair. Mięsie aż krew gotuje jak takie coś czytam/słyszę/widzę 

u mnie też słońce i ciepło, przyjechałam do pracy z bosymi nogami i tylko w żakiecie i aż się cieszę, ze zaraz wyjdę
Synunia mamuni rozpoznam na kurna odległość lat świetlnych