Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 17:37   #3181
LolaMontez
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Rzeczywiscie wrto sie wybrac? Mozna sie czegos fajnego dowiedziec? Czy to tylko przedstawiviele firm i mowia ze ich produkty sa najlepsze?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Aha i wszyscy chodza z TŻami? Ja bym sie wybrala sama , nie. Lubie go wszedzie ze soba targac
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:39   #3182
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Witamy i zapraszamy do rozmów
oo 11 listopada- to patriota się urodzi ( tak się śmiejemy z mężem jak nasza się później urodzi to może na 11.11 patriotka )
A spodziewasz się chlopca czy dziewczynki?

Mnie od wczoraj coś dolega, mam jakiś "ucisk" na wysokości mostka i bardzo nasila się po zjedzeniu czegoś, boli i nie mogę wziąć głębszego oddechu jak coś przełykam to czuję, że boli, nie zaraz w przelyku tylko troszkę dalej, no i po poludniu najgorzej nie wiem co to i jak to zwalczyć, piję koper ale chyba nie pomaga[/QUOTE]

Do 4 miesiąca była dziewczynka a od 5 chłopak i tak na razie zostaje
od 3 dni też mam problem z samym oddychaniem .. nie mogę głębszego oddechu wziąć ale czytałam, że to normalne...
chyba nie umiem cytować...
jak się dodać tutaj do klubu ? czy to ktoś dodaje ?
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:43   #3183
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Rzeczywiscie wrto sie wybrac? Mozna sie czegos fajnego dowiedziec? Czy to tylko przedstawiviele firm i mowia ze ich produkty sa najlepsze?

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Aha i wszyscy chodza z TŻami? Ja bym sie wybrala sama , nie. Lubie go wszedzie ze soba targac
no oczywiście przedstawiciele też chwalą się swoimi produktami, ale np. przedstawiciel z Maxi Cosi, pomimo że pokazywał swój produkt, wiele cennych porad udzielił, na co w ogóle zwrócić uwagę przy zakupie fotelika i jak wpinać prawidłowo itp. Położne mówiły o karmieniu piersią i kąpieli noworodka. Sporo jakichś próbek przynieśliśmy do domu. Najgorsza była Pani z Enfamilu, mówiła krótki ale tak przynudziła i wcale nie zachęciła niewiele wniosła w te warsztaty. Ludzi było sporo, ale też były same kobiety także nie musisz iść z Tż, możesz wziąć koleżankę, mamę albo sama

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

ja muszę na jakiś czas odejść od komputera. Wrócę wieczorkiem
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:46   #3184
LolaMontez
Wtajemniczenie

A to sie zapisze a co! ide sama tak wiec jak ktoras chce sie dolaczyc to milo bedzie
Stary 2014-09-03, 17:54   #3185
happywoman
Rozeznanie

Też się zapisałam na 15.10 w Warszawie

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:55   #3186
Keithlyn
Zadomowienie

Lola - to może się spotkamy też idę a co !

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 18:24   #3187
LolaMontez
Wtajemniczenie

O super Keithlyn a z mezem sie wybierasz? Kupe czasu go nie widzialam a z Toba chetnie zobacze sie na zywo i bedzie mi razniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 18:37   #3188
Keithlyn
Zadomowienie

Będę z TŻ a ciekawe czy Cię pozna ! Z nami będzie ci raźniej, i sie poznamy

Stary 2014-09-03, 18:39   #3189
szybkawolna
Rozeznanie

Oł je ! ;p
Uprzejmie informujemy, że przystępujemy do realizacji Twojego zamówienia, o jego wysyłce powiadomimy Cię w osobnym e-mailu.

bardzo bym chciala zeby jutro wyslali to z tej apteki, wtedy jest cien szansy ze dojdzie w piatek ;p
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 18:44   #3190
manieczka1
Zakorzenienie

Anuszka ja wczoran wizytowalam - dokladnie 30t 0d i maly mial 1633 g. Jest w sredniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 18:47   #3191
Keithlyn
Zadomowienie

Futbolowa- fajnie że z dzidzią wszystko dobrze, a Tobie życzę szybkiego wyleczenia !

magdula- szybkiego powrotu do zdrowia

Jakaś dziwna aura dzisiaj, bo ja popołudniu też odleciałam, tak jakoś błogo mi się zrobiło jak się położyłam i spałam 2 h
U nas już pasy namalowane, łożeczko i komódka stoi, jutro może wrzuce jakieś foty

Ide jakąś kolacyjkę zrobić bo brzusio głodny...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 18:49   #3192
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Będę z TŻ a ciekawe czy Cię pozna ! Z nami będzie ci raźniej, i sie poznamy
Nie no ja go poznam, on mnie chyba tez, ja rozumiem ze sie postarzalam i teraz mocno przytylam ale bez jaj

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Anuszka ja wczoran wizytowalam - dokladnie 30t 0d i maly mial 1633 g. Jest w sredniej

To moja jednak malutka bo w 30tc miala 1380g w poniedzialek kolejna wizyta i bedzie to koniec 33 tc zobaczymy ile bedzie mam nadzieje ze kolo 2 kg
Stary 2014-09-03, 18:51   #3193
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Futbolowa- fajnie że z dzidzią wszystko dobrze, a Tobie życzę szybkiego wyleczenia !

magdula- szybkiego powrotu do zdrowia

Jakaś dziwna aura dzisiaj, bo ja popołudniu też odleciałam, tak jakoś błogo mi się zrobiło jak się położyłam i spałam 2 h
U nas już pasy namalowane, łożeczko i komódka stoi, jutro może wrzuce jakieś foty

Ide jakąś kolacyjkę zrobić bo brzusio głodny...
Pokaż, pokaż!

Ja też jakaś śnieta chodziłam przez cały dzień ale dałam radę.

Wczoraj znalazłam DRUGIEGO w swoim życiu siwego włosa na głowie. Gruby i obrzydliwy! Pierwszy też był w ciąży. Jest szansa, że to hormony?
Stary 2014-09-03, 19:13   #3194
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Nie no ja go poznam, on mnie chyba tez, ja rozumiem ze sie postarzalam i teraz mocno przytylam ale bez jaj

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

To moja jednak malutka bo w 30tc miala 1380g w poniedzialek kolejna wizyta i bedzie to koniec 33 tc zobaczymy ile bedzie mam nadzieje ze kolo 2 kg
hahah jasne że Cię pozna. Ale on to ma klapki na oczach, czasami ludzi na chodniku nie poznaje
Ja wczoraj 27t6d i mała 1500, chyba za dużo słodkiego żre... ale wiadomo każde dziecko w różnym tempie rośnie

Sweet
- ja tez ostatnio wyrywałam ... nawet sąsiadka zauważyła że mam siwka Jak przyszłam do domu to od razu wyrwałam ..

Stary 2014-09-03, 19:55   #3195
Kostka09
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wizytujace jutro
Futbolowa - mam nadzieje, ze to nic powaznego

Anetka Witam nowa mamusie
Do klubu to juz jak z nami pobedziesz dluzej i bedziesz sie udzielac regularnie wtedy do Kasi trzeba napisac a narazie musimy Ci tu wystarczyc

Cytuje sie klikajac w ten srodkowy to bedzie wielocytowanie czyli odpowiesz od razu na kilka postow
Cytat:
Dziekuje szybkawolna :riza: u mnie 15.09 mysle ze sie pojawię , ktoras z mam ze slaska tez sie wybiera?
Ja sie wpisalam tez
Cytat:
Rzeczywiscie wrto sie wybrac? Mozna sie czegos fajnego dowiedziec? Ja bym sie wybrala sama , nie. Lubie go wszedzie ze soba targac
Tez bym chetnie poszla sama to bedzie nas dwie
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-03, 20:01   #3196
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizytujace jutro
Futbolowa - mam nadzieje, ze to nic powaznego

Anetka Witam nowa mamusie
Do klubu to juz jak z nami pobedziesz dluzej i bedziesz sie udzielac regularnie wtedy do Kasi trzeba napisac a narazie musimy Ci tu wystarczyc

Cytuje sie klikajac w ten srodkowy to bedzie wielocytowanie czyli odpowiesz od razu na kilka postow

Ja sie wpisalam tez

Tez bym chetnie poszla sama to bedzie nas dwie
O to super to już jesteśmy we 3 z tego wątku. Ja na pewno idę sama fajnie będzie sie spotkać
Stary 2014-09-03, 20:08   #3197
Beata Marcina :0
Raczkowanie

magdula, futbolowa trzymam kciuki, będzie dobrze

esti bardzo mi przykro

Dzięki za namiary na warsztaty

Robię właśnie bliższe rozeznanie dotyczące porodu i zzo i znalazłam coś takiego http://www.rodzicpoludzku.pl/Wiedza-...t-choroba.html śmiać mi się chce po przeczytaniu niektórych punktów i daty wydania tych zaleceń na sr położna przyciśnięta do muru powiedziała, że indukuje się około 50% porodów a tutaj zalecają 10%aż się zaczęłam zastanawiać czy te zalecenia są z księżyca czy u nas naprawdę jest aż tak źle...
Beata Marcina :0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:12   #3198
Kostka09
Zakorzenienie

Magdula mam nadzieje ze szybko cie wypuszcza z tego szpitala

Silesiana - co tam na wizycie??

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
O to super to już jesteśmy we 3 z tego wątku. Ja na pewno idę sama fajnie będzie sie spotkać
Ja napisalam, że z os. towarzyszaca ale jak Wy idziecie tez to nie bede ciagac tzeta, bo on potem sie nudzi..

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-09-03 o 20:10
Stary 2014-09-03, 20:37   #3199
aleska
Raczkowanie

Esti - moje kondolencje

Magdula - to teraz zdrowiej

Zanet84 - dzięki za cynk! Już się zapisałam Ktoś może też zapisał się na termin we Wrocławiu?

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Serio? i to w Polsce ?
Nigdy nie bylam w takiej potrzebie, ale dobrze wiedziec
No w Polsce Aczkolwiek pisali, że ze złotem i srebrem to sobie spokojnie na pogotowiu też poradzą, ale jak ktoś ma obrączkę np. ze stali szlachetnej lub chirurgcznej (a takie są coraz bardziej popularne), to ponoć tylko specjalistyczny sprzęt, a tym to głównie straż pożarna dysponuje.

AnetkaIzabell - witaj Szykuje się wysiadka na przystanku niepodległość

Begie, te twoje objawy to wyglądają na typowy refluks żołądkowo-przełykowy. Spróbuj z czymś dozwolonym w ciąży na zgagę (rennie, malox itp.).
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:42   #3200
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Hm...ja nie mam mleka modyfikowanego...i teraz nie wiem...kupowac czy nie? Mam od rana dylemat

ja nie kupuje, w razie czego, gdzie się kupi, mysle, ze będzie jakos to do rozwiązania...
z reszta poki co nie wiem, jakie mleko mm bym kupila

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
No dobrze, skoro norma jest do 154, ja miałam 143 to dlaczego jak teraz mierzę to jednak mam za wysoki cukier? Wczoraj po kolacji miałam 140... czyli wychodzi na to, że jednak mam tą cukrzycę? No bo tak to by był ten cukier w normie... Właśnie tego nie rozumiem, no bo co jeśli teraz np. przez miesiąc miałabym cukry w normie? Po tych posiłkach? To oznaczałoby że mam cukrzycę, ale kontroluję dietę i jest ok, czy że cukrzycy nie ma? I jeśli bym żadnej diety nie stosowała, załóżmy żarłabym tak jak do tej pory <słodkie itd> i ten cukier miałabym ok, no to wtedy mogłabym pomyśleć, że się zmieściłam w normie, i że lekarka wyolbrzymiła problem? No ale jak wczoraj zjadłam kolację i cukier mi skoczył na 140 no to, coś chyba jest na rzeczy? Ja to dobrze interpretuję? To w takim razie chodzi mi po głowie czekoladka, bo Ty miałaś ponad 150, tak? I masz duże dziecko ogólnie? I Twój lekarz stwierdził, że cukrzycy nie masz? A co, jeśli po posiłkach byś zmierzyła i też byś miała skoki cukru? To chyba są dwie opcje, ale Twój lekarz nie widzi problemu i bagatelizuje sprawę, albo moja lekarka jest totalną histeryczką? Nie obraź się kochana, że ja coś tu sugeruję po złości, tylko tak ironicznie piszę, bo już tych lekarzy nie kumam wiesz, o co chodzi Bo ja bym z chęcią chciała, żeby lekarz mi tak jak Tobie powiedział, że się zmieściłam w normie... no skoro mam mniej od Ciebie..? ja nie wiem, jestem tym wszystkim zdezorientowana...

Teraz tak, zjadłam 2 kromki chleba orkiszowego jedną z pomidorem i chudą wędliną, drugą z chudym twarogiem i ogórkiem... zmierzę cukier po tej 1,5 h, no a mogę teraz sobie np. zjeść jabłko? albo kiwi? czy wtedy mi się ten wynik nie będzie zgadzał?

Tak w ogóle to witam się w 32 tc ... Jeszcze 8 i kończę tą ciążę :P mam już dość :P
Kasiu ja wiem, ze to irytujące, ale ja tez jeszcze nie do końca się w tym lapie... w pt ide do diabetologa z moimi dwutygodniowymi pomiarami i nie wiem jaka będzie reakcja...
wiem, ze cukier nie skacze mi po parowkach ( wiem, ze samo zlo, ale cos jesc trzeba ), po jajkach i jajecznicy, po pieczywie wasa .
jak zjem nawet ciemne pieczywo 1 kromke, to cukry przekroczone...
lepsze sa dla mnie ogorki zielone, trochę gorsze pomidory i wspaniala salata

tez mam dość, bo teraz się przyzwyczaiłam, ale zwyczajnie wydaje mi się, ze nie dojadam. choć mam sporo kg, to jakos najedzona się teraz nie czuje. w pt dowiem się, ile mam obecnie na wadze, ciekawe, czy będzie minus?

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A ja ponadrabiać już nie zdążę, niestety.

Szykuję się do wizyty, za godzinę będę na miejscu. Trzymajcie kciuki

Cytat:
Silesianna toc to chore z ta kasa ja w carefourze stalam z zakupami do kasy pierwszenstwa i mialam tez wino, nikt nic mi nie mowil
My sweet ja juz te z sh raz pralam w zwyklym proszku. Od jutra chce prac juz wszystko dla dziecka w dzieciecym, prasowac i chowac w komode i szafy termin mam na 11 listopada i wcale nie uwazam zeby to bylo za szybko na dobre za poltora miesiaca moge rodzic i chce pogode wykorzystac poki ladnie no i to, ze mam jeszcze sily stac przy zelazku

ja oprócz tetr mam poprane! hura! i już częściowo poukładane, bo robiłam dziś z TZ porządki w dużej szafie w przedpokoju... i przerzuciliśmy niepotrzebne rzaczy, choć i tak mało miejsca mamy, to jakos się ulozymy

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
no ja też już muszę się wziąć, tylko po 10-tym, bo czekam na mężową pensję, a póki co na kontach nam wiatr hula... i niestety musze kupić wszystko w tym miesiącu, juz nie ma bata, nie chcę się stresować, chustę tylko zostawię na później bo to jeść nie woła. nawet jak urodzę to przez pierwsze 2-3 tygodnie nie będę młodego jeszcze chustować

jest świetna, zdrowa i kolorowa popieram

dobra, śmigam na to usg. mam nadzieję że wszystko będzie ok!
wlasnie, jaka chuste planujesz mieć? znasz się trochę w temacie? bo mnie zaciekawilo to. ale do końca nie jestem przekonana ze względu na pogode. bo gdyby miała być wiosna, to latwiej byłoby chustowac dziecko choćby na spacer, a zima to niemożliwe...

Cytat:
Już po wizycie. Morfologia się polepszyła, glukoza w porządku, z dzieciem też wszystko okej

Za tydzień muszę jednak pojawić się znowu. Zawsze bolało mnie przy badaniu i przy stosunku, ale dzisiaj mało tam nie padłam z bólu na fotelu i gin wykrył jakąś 1,5cm zmianę, prawdopodobnie torbiel. Mam nadzieję, że to nic poważnego i że Nystatyna pomoże. Bardzo się jednak boję, cztery lata temu pozbyłam się włókniaka [łagodny nowotwór] spod pachy, a w ostatnich tygodniach nagle wysypało mnie na dekolcie, szyi i obojczykach kilkunastoma kolejnymi. Mam jakiś lęk teraz, że nowotwory są dla mojego organizmu czymś normalnym
mam nadzieje,ze to nic zlego ale ważne ze z Dzidzia okej!

ja tez jestem pod opieka poradni chirurgii twarzowo-czaszkowej, bo miałam kiedyś guzek na sliniankach, został usunięty, ale ma tendencje taki przypadek do odrastania poki co od 4 lat spokoj....

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ja nadal w szpitalu, wczoraj miałam złe wyniki, wysoki asfat i alat i podwyższoną bilirubinę. Byłam cały dzień na głodówce, tylko na kroplówkach i wodzie było ciężko. Dzisiaj wyniki już dużo lepsze, więc pozwolono mi jeść, co prawda lekkostrawnie, ale to coś. Nawet pani ordynator szukała dla mnie bułki
magdula! zdrowka, zdrowka!
będzie dobrze i obys szybko wyszla ze szpitala!

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
od 4 dni czytam forum (od cz.1) i właśnie dotarłam do końca ufff... Właśnie się zarejestrowałam.. żeby do Was dołączyć
Poruszyłyście wiele ciekawych tematów, a nawet więcej - sporo porad i informacji... i człowiekowi ogólnie lepiej na duchu, bo nie jestem sama ze swoimi dolegliwościami - bynajmniej wiem, że bóle i nieprzespane noce to standard ..

Odnośnie kilku problemów tutaj poruszanych:
swędzenie (w 28/29 tc) miałam ten sam problem (w ciąży jest osłabiona odporność - wiec sprzyja to rozwojowi grzybicy w ciąży) -ja przez tydzień miałam taką dolegliwość - to co ja zrobiłam to częste podmywanie płynem do higieny intymnej o 0 ph (mydła mają zasadowe) i gin mi przepisała Clotrimazolum -(miałam wziąść 3 tab) duuuże pieczenie przy pierwszym zastosowaniu - ale tak miała większość dziewczyn - i jak dotąd po problemie

hemoroidy u mnie był to problem (w 27tc) ale 2 razy po zaaplikowaniu prosterisan i przeszło i do tej pory również spokój

Torbiel na jajniku-to mój pierwszy problem od początku ciąży (rozmiar 7x7) więc duża... i jest przez całą ciążę - ale bez zmian nowotworowych ... lekarz obserwuje czy sie nie skręca, albo nie pęka.. i jest okey ..wiem, że w przypadku CC wycinają zaraz po porodzie..

Jeżeli chodzi o wyprawkę to z mężem jesteśmy w czarnym lesie... zazdroszczę, że już macie tyle nakupowane... ja mam tylko 4 pajacyki 1 butelkę TT ...i wczoraj mąż skręcił łóżeczko mam nadzieje, ze dzięki forum i waszym znalezionym opiniom szybciej podejmę decyzję co do wózka, płynów etc.

Jeszcze nie wiem gdzie to się dodaje, ale to moja pierwsza ciąża (dziś 30 tc) termin na 11 listopada
witamy na watku!

Cytat:

brawo!
ladnie wazy! i najważniejsze, ze wszystko dobrze. ja lubie czytac takie info o wizytach!

a tymczasem....
zapisałam się na warsztaty! co prawda u mnie w Łodzi to już będzie 27.10 i niedaleko do terminu, ale zaryzykowałam może załapiemy się na chwile przed porodem!

po drugie jutro wizytuje odbieram tez wyniki morfo i moczu, a pt zas diabetolog...ehhhh
i nadrobiłam Was!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:48   #3201
ela_86
Wtajemniczenie

mam ochotę zrobić jakąś pastę do kanapek... tylko nie rybną, no i w miarę możliwości bez jajek..... macie coś sprawdzonego?

a jecie krewetki? lubicie? jak robicie?

jakoś takie smaki mnie nachodzą ostatnio.... a jak już się naoglądam kuchennych rewolucji czy ugotowanych to język mi do du.. ucieka.....
Stary 2014-09-03, 20:52   #3202
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Garderoba pomalowana wszystko ogarnelam , ale malz mi duzo pomogl

teraz odpoczywam bo bola mnie posladki

witam nowa mamusie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:56   #3203
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Był to atak woreczka żółciowego, był lekki stan zapalny. Okazało się, że mam kamienie w woreczku, podobno ciąża często sprzyja powstawaniu.
Ale podali mi antybiotyk i stan zapalny ustąpił, dzisiaj wszystkie wyniki już są w normie. Chcę już żeby mnie wypuścili
Zdrowiej :-*

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
od 4 dni czytam forum (od cz.1) i właśnie dotarłam do końca ufff... Właśnie się zarejestrowałam.. żeby do Was dołączyć
Poruszyłyście wiele ciekawych tematów, a nawet więcej - sporo porad i informacji... i człowiekowi ogólnie lepiej na duchu, bo nie jestem sama ze swoimi dolegliwościami - bynajmniej wiem, że bóle i nieprzespane noce to standard ..

Odnośnie kilku problemów tutaj poruszanych:
swędzenie (w 28/29 tc) miałam ten sam problem (w ciąży jest osłabiona odporność - wiec sprzyja to rozwojowi grzybicy w ciąży) -ja przez tydzień miałam taką dolegliwość - to co ja zrobiłam to częste podmywanie płynem do higieny intymnej o 0 ph (mydła mają zasadowe) i gin mi przepisała Clotrimazolum -(miałam wziąść 3 tab) duuuże pieczenie przy pierwszym zastosowaniu - ale tak miała większość dziewczyn - i jak dotąd po problemie

hemoroidy u mnie był to problem (w 27tc) ale 2 razy po zaaplikowaniu prosterisan i przeszło i do tej pory również spokój

Torbiel na jajniku-to mój pierwszy problem od początku ciąży (rozmiar 7x7) więc duża... i jest przez całą ciążę - ale bez zmian nowotworowych ... lekarz obserwuje czy sie nie skręca, albo nie pęka.. i jest okey ..wiem, że w przypadku CC wycinają zaraz po porodzie..

Jeżeli chodzi o wyprawkę to z mężem jesteśmy w czarnym lesie... zazdroszczę, że już macie tyle nakupowane... ja mam tylko 4 pajacyki 1 butelkę TT ...i wczoraj mąż skręcił łóżeczko mam nadzieje, ze dzięki forum i waszym znalezionym opiniom szybciej podejmę decyzję co do wózka, płynów etc.

Jeszcze nie wiem gdzie to się dodaje, ale to moja pierwsza ciąża (dziś 30 tc) termin na 11 listopada

część i czołem miałas co nadrabiać ;-)

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

a mówią kiedy CIę wypuszczą?

witamy witamy

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

ja też odleciałam na pół godziny dzisiaj
energii mi już nie starczyło

oo Jasiek właśnie mówi: " a Pani powiedziała moje drogie dzieciaczki posprzątajcie te zabawki i jemy zupkę"
hehe tak czasem ni stąd ni zowąd coś opowie, coś mu się przypomni

ja też dziś po obiedzie czułam jak mnie maciek w głowę rąbie, żebym zasnęła ;-)

Cytat:
Frau a jak u Was w przedszkolu??

po japońsku- jako tako. Niby jej się podoba, ale mówi, że płacze, bo chce się do mamy przytulić w przedszkolu, no i też jak ją pytam co i jak to dość enigmatycznie odpowiada a potem ni z gruchy ni z pietruchy mówi, że np. Pani mówi do niej Mańka (nie cierpię takiej formy, to raczej do Marianny a nie Marii pasuje), albo że jakaś bajka albo piosenka leciała. Trochę mnie te informacje zdawkowe martwią, bo nie umiem dokładnie jej dziennika prowadzić ;-)

Cytat:
Dziekuje szybkawolna :riza: u mnie 15.09 mysle ze sie pojawię , ktoras z mam ze slaska tez sie wybiera? O ktorej to sie zaczyna? Jakis plan konkretny? Mozna tak z ulicy czy trzeba sie wczesniej zapisac? Co sie tam robi? I dlaczego ta strona mi nie loto

Edit: dzieki Zanet z tego linka drugiego juz dziala

ja też się zarejestrowałam, ale nie dostalam od nich potwierdzenia, dostałyście automatycznie?

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
po rejestracji, na kilka dni przed warsztatami dostaniesz maila z informacją, jaka będzie tematyka itp rejestracja obowiązkowa, ale to chwilę tylko trwa

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

bez obaw, byłam na wiosnę i było wszystko ok
pochwalę się, jak będzie skończone

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

chociaż teraz widzę, że na stronie pisze, że I pomoc jest na warsztatach dla mam....hmmm czemu mi to napisali w smsie? może myślą, że ja już po tp
posłuchamy tego samego

jest jeszcze też cykl warsztatów pt bezpieczny maluch. W Kato są w październiku i są zajęcia z pierwszej pomocy i chyba maxi cosi tam też patronuje i sponsoruje.

Cytat:
No, cztery, choć mam zgryz, bo w tym samym czasie mam zajęcia w sr i akurat na nich chciałam być, bo przy M.nas ominął. Znajomy śmiał się, że chyba zrobię doktorat ze szkoły rodzenia ;-)

Esti! Kondolencje!

Chorowitki! Odpoczywajcie i wracajcie do formy :-*

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:00   #3204
LolaMontez
Wtajemniczenie

Ja dostałam mejla od razu fajnie takie małe spotkanie forumowe ciekawe czy sie jakoś poznamy, znajdziemy
Stary 2014-09-03, 21:02   #3205
szybkawolna
Rozeznanie

Kossakowki sie zaczal ;p
szybkawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:08   #3206
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Garderoba pomalowana wszystko ogarnelam , ale malz mi duzo pomogl

teraz odpoczywam bo bola mnie posladki

witam nowa mamusie
ja tez dziś tyle nasprzatalam, ze kregoslup mi wysiada...aj aj aj

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
Kossakowki sie zaczal ;p

wlasnie przelaczylam

Stary 2014-09-03, 21:11   #3207
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
ojjj pilnuj tego kobieto pilnuj, nawet jak sie pozbedziesz cholery, to reguralne badania! u mojej sioistry tez sie tak zaczynało, a pozniej skonczyło duzo gorzej, a przy regularnych badaniach zawsze mniejsze skutki potem...
A jak się skończyło? Bo aż się boję

Dziewczyny, co do warsztatów - dzisiaj wyczytałam w takiej miejskiej gazetce, że u nas też będą. Organizują je: http://planeta-dziecko.pl/ - widzę, że są też inne miasta, też trzeba się wcześniej zapisać.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:21   #3208
aleska
Raczkowanie

Cytat:
mam ochotę zrobić jakąś pastę do kanapek... tylko nie rybną, no i w miarę możliwości bez jajek..... macie coś sprawdzonego?

a jecie krewetki? lubicie? jak robicie?

jakoś takie smaki mnie nachodzą ostatnio.... a jak już się naoglądam kuchennych rewolucji czy ugotowanych to język mi do du.. ucieka.....
Ja najbardziej lubię hummus o konsystencji pasty do chleba. Robię według przepisu z jadłonomii. Według mnie jest idealny, tylko daję mniej czosnku, bo akurat wolę jak jest go mniej. Uwielbiam go na kanapce z ogórkiem małosolnym lub kiszonym albo dla odmiany z filecikiem anchois. Mmmm, ale się rozmarzyłam. Chyba namoczę ciecierzycę na noc i jutro zrobię ten hummus

A krewety - jeśli koktajlowe -to obowiązkowo podsmażone na maśle z czosnkiem i z natką pietruszki.

Edytowane przez aleska
Czas edycji: 2014-09-03 o 21:23
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:25   #3209
Kostka09
Zakorzenienie

Esti - wspolczuje

Aleska - narobilas smaka na hummus ja lubie bez chleba z roznymi surowymi warzywami zagryzac
Stary 2014-09-03, 21:29   #3210
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
A jak się skończyło? Bo aż się boję

Dziewczyny, co do warsztatów - dzisiaj wyczytałam w takiej miejskiej gazetce, że u nas też będą. Organizują je: http://planeta-dziecko.pl/ - widzę, że są też inne miasta, też trzeba się wcześniej zapisać.
u mnie w łodzi tez sa ! hura! i wcześniej niż te z babyonline a może pojde? a tu tez dostaje się potwierdzenie mailem?

obejrzałam tego Kossakowskiego, ale żeby mnie to powalilo, to nieee

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości