Mamusie Marcowe 2015 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-03, 16:29   #3301
emilia1987
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

no rodzina się śmieje, że zaraz po ślubie był Złoty Strzał

u nas rowniez od razu po slubie sie udało 28 czerwca bralismy slub , a w tygodniu po slubie miałam dni płodne..i sie udało
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 16:32   #3302
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Jak znajdę ja coś to wstawię tutaj
Dzięki

Skoczyłam na działkę, nazbierałam malin ale strasznie mi żal, że nie założyliśmy sadu projekt siedzi w szufladzie od 3 lat, rozstawy i odmiany powybierane, ale działka nie ogrodzona, więc by nam sarny zeżarły drzewka a kurde jakby był założony to bym miała jabłuszka i inne owocki już na przyszłą jesień dla bąbla, co w sam raz by miał pół roku

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 16:36   #3303
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

u nas rowniez od razu po slubie sie udało 28 czerwca bralismy slub , a w tygodniu po slubie miałam dni płodne..i sie udało
A my postaraliśmy się przed mieliśmy tylko jeden cykl żeby się udało. Po cichu liczyłam, że może się uda, ale z drugiej strony tak za pierwszym razem...? Jak na pierwszym teście zobaczyłam dwie kreseczki mało nie posikałam się z radości. Potem jeszcze 3 testy zrobiłam w ciągu tygodnia a tak to musielibyśmy około 2 lat czekać.

Zrobię sobie dzisiaj na kolację sałatkę z wędzoną makrelką

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 16:53   #3304
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RaDaMa Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuję się pożalić..

Miałam koleżankę.. Jak była potrzeba to waliła do mnie z problemami o każdej porze dnia i nocy. Tysiące godzin przegadanych przez telefon.. Obiecana pomoc zawsze i wszędzie. Nagle znalazła inna koleżankę i przy pierwszej ostrzejszej wymianie zdań olała...
Kiedyś po kłótni kiedy zadzwoniłam usłyszałam, że ona nie odezwałaby się pierwsza nigdy, bardzo mnie to wtedy dotknęło więc tym razem zawzięłam się i nie podałam pierwsza ręki.
Tak więc znajomość skończyła się w ciągu jednego dnia..

Jest mi przykro bo jak teraz mam problem w pracy to nawet nie mam kogo poprosić o pomoc.. nie mam komu się pożalić bo mąż nie widzi problemu i zawsze był to mój biznes i ja sobie radziłam.. Normalnie jestem rozbita psychicznie i ryczeć mi się chce
ja mam poobnie, odkad sie wyprowadziłam z miasta to nie mam w sumie nikogo, czasami to bardzo boli, bo tak szczerze to nawet tel. Powinnam usunac bo nikt na niego nie dzwoni..... każdy stał sie za wygodny, daleko jest widocznie do mnie, 15 min autem. i to ja mam sie odzywac jak jestem w miescie iinf. o tym, że jestem i można sie spotkac. Gdybym nie pytała, czy moge wpasc to z nikim bym nie miała kontaktu. Przykre to, ale już wiem z kim miałam doczynienia. Niby człowiek,ma daleko takie coś ale smutno mu:-* mi też.... witaj w klubie

Maqusia, ja bym podreptała, wczesniej do innego gin by mi zdradził, płeć bejbi. Moja gin ma super usg, i ciekawa jestem kto tam rośnie w brzuszku już w pt wizyta, a jutro jade badania robic: glukoza na czczo, morfologia, mocz, i chyba tyle

A co do mc donald, to osobiscie wolę KFC mmmmmmm mogłabym w nim zamieszkać:-D

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość

U mnie niewiadomo kiedy było to decydujące fiku miku. Ost. Okres miałam 6 maja, od zawsze walczyłam z nieregularnymi cyklami. Z usg gin wpisała jednak, ze ostatnią miesiączkee miałam 6 czerwca, choć jej nie było..... bo tak jej pasował wiek ciąży

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-09-03 o 16:47
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:11   #3305
mama_kasia88
Raczkowanie

dzięki za linka do fachowców usg sprawdziłam, i w piątek usg genetyczne własnie u takiego Pana

Co do znajomość, cóż... często tak bywa... jak ktoś jest pod ręką to super przyjaciel i itp... my też się pod miasto wyprowadziliśmy i od razu wyszły "prawdziwe" przyjaźnie.....

Powodzenia dziewczyny na badaniach

aaaa co do jedzenia... oj kwaśne żelki normalnie przysmak jakich mało póki co od początku ciązy zjadłam dwa opakowania ale dziś otworzyłam 3 :P zobaczymy na jak długo starczy
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:33   #3306
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A my postaraliśmy się przed mieliśmy tylko jeden cykl żeby się udało. Po cichu liczyłam, że może się uda, ale z drugiej strony tak za pierwszym razem...? Jak na pierwszym teście zobaczyłam dwie kreseczki mało nie posikałam się z radości. Potem jeszcze 3 testy zrobiłam w ciągu tygodnia a tak to musielibyśmy około 2 lat czekać.

Ale mi smaka zrobiłaś na taka pastę z makrela na chlebek ...

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
ja mam poobnie, odkad sie wyprowadziłam z miasta to nie mam w sumie nikogo, czasami to bardzo boli, bo tak szczerze to nawet tel. Powinnam usunac bo nikt na niego nie dzwoni..... każdy stał sie za wygodny, daleko jest widocznie do mnie, 15 min autem. i to ja mam sie odzywac jak jestem w miescie iinf. o tym, że jestem i można sie spotkac. Gdybym nie pytała, czy moge wpasc to z nikim bym nie miała kontaktu. Przykre to, ale już wiem z kim miałam doczynienia. Niby człowiek,ma daleko takie coś ale smutno mu:-* mi też.... witaj w klubie

Maqusia, ja bym podreptała, wczesniej do innego gin by mi zdradził, płeć bejbi. Moja gin ma super usg, i ciekawa jestem kto tam rośnie w brzuszku już w pt wizyta, a jutro jade badania robic: glukoza na czczo, morfologia, mocz, i chyba tyle

A co do mc donald, to osobiscie wolę KFC mmmmmmm mogłabym w nim zamieszkać:-D

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

U mnie niewiadomo kiedy było to decydujące fiku miku. Ost. Okres miałam 6 maja, od zawsze walczyłam z nieregularnymi cyklami. Z usg gin wpisała jednak, ze ostatnią miesiączkee miałam 6 czerwca, choć jej nie było..... bo tak jej pasował wiek ciąży
Podaj adres to przyjadę Ja uwielbiam wyjazdy za miasto, w ogóle chętnie bym się z miasta wyniosła.
Ja do KFC mam jakies 200 metrów i to zawsze jakos nie po drodze. Dzisiaj mnie 3 koleżanki odwiedziły i mi kupony pozabierały a w zamian owoce zostawiły
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:48   #3307
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Ja jak porównałam wiek ciąży i wynikającą z tego owulację to wyszło, że fiku miku było 4 dni wcześniej powiedziałam tż, że jego żołnierze to niezniszczalne terminatory

Stary 2014-09-03, 17:54   #3308
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Też waże teraz 50 kg a ile masz wzrostu?
To startujemy w tej samej kategorii wagowej Ja zaczęłam od 51 kg (przy 165 cm), po szpitalu i strasach nawet 49 pojawiło się, ale teraz w 11 tygodniu jestem znów na 51 kg. Ciesze się, że mimo wszystko dziecko jest takie jak trzeba, bo miało wczoraj na wizycie całe 3,5 cm

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:

U nas też zajście nastąpiło w pierwszym cyklu. U moich koleżanek jest jakaś prawidłowość, że pierwsze łatwo przychodzi, a o kolejne trzeba się postarać.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 17:59   #3309
debraM
Wtajemniczenie

Missandei, chyba ten się najbardziej opłaca

http://allegro.pl/omega-3-w-plynie-5...491096879.html

Bo są jeszcze takie i tu jest 300mg, ale mało tych tabletek.
http://www.aptekagemini.pl/olimp-gol...uplikat-1.html

http://www.aptekagemini.pl/prenatal-...-kapsulek.html

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 18:09   #3310
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Missandei, chyba ten się najbardziej opłaca

http://allegro.pl/omega-3-w-plynie-5...491096879.html

Bo są jeszcze takie i tu jest 300mg, ale mało tych tabletek.
http://www.aptekagemini.pl/olimp-gol...uplikat-1.html

http://www.aptekagemini.pl/prenatal-...-kapsulek.html
Dzieki Ci złota kobieto

ale przyznam, że łykanie oleju mnie troszkę przeraża, zwłaszcza przy mdłościach raczej postawię na kapsułki

Stary 2014-09-03, 18:12   #3311
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki Ci złota kobieto

ale przyznam, że łykanie oleju mnie troszkę przeraża, zwłaszcza przy mdłościach raczej postawię na kapsułki
ale wiesz, że te kapsułki są ogromne?

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 18:15   #3312
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
ale wiesz, że te kapsułki są ogromne?
Dam radę, jeśli tylko są gładkie, miewałam już w buzi większe rzeczy
Dzięki

Stary 2014-09-03, 19:08   #3313
niunia_ona
Zakorzenienie

fajne macie wagi

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 19:34   #3314
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki
Racja, racja, a jak dla mnie wcale nie są takie duże, ja ze względu na straszne wymioty miałam je łykać od 8 tyg i tak też się stało
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 19:39   #3315
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja spodni nie dopinam ale wagowo w ogole nie poszlam w gore. Chyba mi sie tluszczyk z lekka ulotnil a dziecko uroslo wiec bilans na 0

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
szczęściara, ja mam już 3 kg na plusie i pewnie tak w granicach 15 kg spróbuję się zamknąc, ale jestem grubej gości to niestety łatwo nie będzie:/ale pocieszam się że od ostatniej wizyty przytyłam 100 gram
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
łatwo się mówi.....a MCdonald tak dobrze smakuje w ciąży......
o rany ale mam ochote na Big Maca
Cytat:
Prezent dla faceta - dla mnie największa zmora
Amen!
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam, że w ciąży bardziej płaczliwa jestem, szybko się wzruszam i czasami szybko się złoszczę. Hormony buzują
ja ostatnio coś wyluzowałam, ale pierwsze tygodnie były okropne, bez kija nie podchodz
Cytat:

Miałam koleżankę.. Jak była potrzeba to waliła do mnie z problemami o każdej porze dnia i nocy. Tysiące godzin przegadanych przez telefon.. Obiecana pomoc zawsze i wszędzie. Nagle znalazła inna koleżankę i przy pierwszej ostrzejszej wymianie zdań olała...
Kiedyś po kłótni kiedy zadzwoniłam usłyszałam, że ona nie odezwałaby się pierwsza nigdy, bardzo mnie to wtedy dotknęło więc tym razem zawzięłam się i nie podałam pierwsza ręki.

Jest mi przykro bo jak teraz mam problem w pracy to nawet nie mam kogo poprosić o pomoc.. nie mam komu się pożalić bo mąż nie widzi problemu i zawsze był to mój biznes i ja sobie radziłam.. Normalnie jestem rozbita psychicznie i ryczeć mi się chce
trudno, widocznie tyle warta była dla niej ta znajomość, trochę szkoda, że człowiek tak na prawdę w trudnych momentach może liczyć tylko na najbliższe osoby TŻ, mamę czy siostrę a reszta wypina się i tyle z przyjaźni

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Dzieki Ci złota kobieto

ja łykam feminovit plus DHA nie powiem Ci ile kosztował, bo już nie pamiętam, ale ma 200 mg DHA, żelazo i kwas folowy
Stary 2014-09-03, 20:17   #3316
asiulek8
Wtajemniczenie

A ja leżę właśnie w łóżeczku, czekam na męża i zajadam się sałatką z makreli, ciemnego makaronu, czerwonej fasoli, jajeczka i szczypiorku. Mniam.

I uwaga, szał, bo przytyłam od pierwszej wizyty 0,6 kg. Tego nawet przytyciem nie można nazwać. Ale ja jestem bardzo niska i ogólnie szczupła. Bo zaczęłam ciążę od 45 kg.

Co McDonalda, BigMaca itp. Nie ominę, muszę wejść i kupić coś. A BigMac'i lecą hurtem. Taaaaak, wiem że to niezdrowe

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:20   #3317
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
A ja leżę właśnie w łóżeczku, czekam na męża i zajadam się sałatką z makreli, ciemnego makaronu, czerwonej fasoli, jajeczka i szczypiorku. Mniam.

I uwaga, szał, bo przytyłam od pierwszej wizyty 0,6 kg. Tego nawet przytyciem nie można nazwać. Ale ja jestem bardzo niska i ogólnie szczupła. Bo zaczęłam ciążę od 45 kg.

Co McDonalda, BigMaca itp. Nie ominę, muszę wejść i kupić coś. A BigMac'i lecą hurtem. Taaaaak, wiem że to niezdrowe
45 kg boże Ty drobinko

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-03, 20:36   #3318
Magiusa
Zakorzenienie

U nas z zajsciem to wiileeelki fuks. Co sie zabieralismy za staranka ( tzn.w pierwszej i drugiej ciazy) to jakos sie tak ukladalo ze zawsze mialam cykl rozregulowany. I nie wiem jakim cudem ale za kazdym razem sie udalo od razu w pierwszym cyklu, ale najlepsze ze zarowno z Darkiem jak i teraz wychodzi na to ze owulacje mialam kolo 30 dc i wtedy zaszlam...tak wiec fuks na pewno spory.

Co do tabletek dha to ja poki co lykam mollers po 2 tabletki bo lykam je do zwyklych vita miner pregnal a pozniej planuje juz lykac vita miner pregnal+dha . Wydaje mi sie ze maja odpowiednia ilosc dha a do tego sklad bardzo fajny.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 20:57   #3319
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Dzięki
Stary 2014-09-03, 21:36   #3320
nouvelle2
Zakorzenienie

a ja właśnie wróciłam z Maca

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:38   #3321
papalinka83
Zakorzenienie

Dziewczyny co do płci to niestety na pewno jeszcze co niektóre z nas się zdziwią, mimo dobrych lekarzy, sprzętu itp. Lepiej się nie nastawiać. Moja córka w 13 tc miała być na 99% chłopcem, a w 22 była już dziewczynką. Nam byłoobojętne, no ale skoro chłopiec to kupiłam parę ubranek w samochody, itp, mówiłam do brzuszka jak do chłopca. Jak się okazało, że dziewczyna będzie to byliśmy w strasznym szoku. Dlatego lepiej się nie spieszyć

Cytat:

Smutne ale widocznie nie była to wartościowa znajomość. Też już tak miałam kilka razy niestety

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:43   #3322
niunia_ona
Zakorzenienie

Ciekawe gdy pójdę w 18 tyg czy to już będzie pewna płeć

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-03, 21:45   #3323
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Moja szwagierka do porodu myślała że będzie Sylwia a urodził się Bartek
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-03, 21:45   #3324
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do płci to niestety na pewno jeszcze co niektóre z nas się zdziwią, mimo dobrych lekarzy, sprzętu itp. Lepiej się nie nastawiać. Moja córka w 13 tc miała być na 99% chłopcem, a w 22 była już dziewczynką. Nam byłoobojętne, no ale skoro chłopiec to kupiłam parę ubranek w samochody, itp, mówiłam do brzuszka jak do chłopca. Jak się okazało, że dziewczyna będzie to byliśmy w strasznym szoku. Dlatego lepiej się nie spieszyć

Ja 22.09 idę i wtedy juz moze będzie widac a to będzie 18 tydzien
Mi gin mówiła ze wlasnie wczesniej to bardzo łatwo pomylić bo te narządy dopiero sie kształtują

mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-03, 21:46   #3325
RaDaMa
Raczkowanie

z okazji kończonego przez nas dziś 14 tc pochwalę się brzuchem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140903_213652.jpg (49,4 KB, 50 załadowań)
Stary 2014-09-03, 21:47   #3326
nouvelle2
Zakorzenienie

ja mam wizytę za 2 tygodnie, będę w 15 tyg i mam nadzieję, że lekarz coś już zasugeruje
Tylko tak jak mówi papalinka83, to może jeszcze się zmienić, a jak ja wpadnę w szał zakupów, to potem zostanę z 15 sukienkami dla chlopca

RaDaMa ale fajowy!!

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-09-03 o 21:48
Stary 2014-09-03, 21:48   #3327
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Ja kupowalam uniwersalne ubranka, beże niebieskie i białe na wyprawkę. A potem już szłam na całość z Różem
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-03, 21:48   #3328
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
z okazji kończonego przez nas dziś 14 tc pochwalę się brzuchem
oooo kurde ale fajny ja to mało widać niestety :P

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-03, 21:55   #3329
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Ja kupowalam uniwersalne ubranka, beże niebieskie i białe na wyprawkę. A potem już szłam na całość z Różem
Ja też póki co kupuję uniwersalne i pewnie większość takich będzie Zamówiłam ostatnio takie 3 rzeczy w rozmiarach na lato, polska marka- poudre pour bebe Przy dziewczynce to można poszaleć

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
oooo kurde ale fajny ja to mało widać niestety :P
u mnie też mało widać to znaczy coś widać, ale obawiam się, że to raczej ciąża spożywcza

od wczorajszego usg coś mnie tam "rwie" na dole takie dziwne, nieprzyjemne uczucie. Zastanawiam się czy to może być od tego, że doktorek gmerał we mnie tą głowicą, żeby dziecko rozruszać... Trochę mnie to niepokoi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg BluzaMarin.jpg (54,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wewe.jpg (51,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Grappin.jpg (30,7 KB, 11 załadowań)

Stary 2014-09-03, 22:00   #3330
BettyBoob
Raczkowanie

Missandei i emily861 zazdroszczę wagi!

Ogólnie przed ciążą waga mi się wahała od 52 do 54 kg. Teraz ważę prawie 57 kg. Dopiero jestem w 12t2d... Ogólnie miałam mdłości bez wymiotów. Na mdłości pomagało mi jak coś zjadłam... Teraz na szczęście już tak nie mam.

Wczoraj byłam u gina. Wszystko jest w jak najlepszym porządku Dzidzia akurat miała czkawkę. Lekarz mówił, że za m-c powie płeć. Powiedział, że on na razie nic nie mówi, ale coś tam jest między nogami. Jednak łatwo jest się pomylić.

Życzę Wam wszystkim samych pomyślnych wizyt!

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja też póki co kupuję uniwersalne i pewnie większość takich będzie Zamówiłam ostatnio takie 3 rzeczy w rozmiarach na lato, polska marka- poudre pour bebe Przy dziewczynce to można poszaleć

u mnie też mało widać to znaczy coś widać, ale obawiam się, że to raczej ciąża spożywcza

od wczorajszego usg coś mnie tam "rwie" na dole takie dziwne, nieprzyjemne uczucie. Zastanawiam się czy to może być od tego, że doktorek gmerał we mnie tą głowicą, żeby dziecko rozruszać... Trochę mnie to niepokoi
Też miałam dziś takie uczucie po wczorajszej wizycie. Może to normalne?
BettyBoob jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości