![]() |
#31 |
BAN stały
|
Dot.: Najbardziej niewdzięczny zawód w Polsce
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
super opcja jak jesteś na garnuszku, gorzej jak musisz sama zarobić na siebie i na mieszkanie. W tedy nie jesteś taka wybredna i bierzesz niekoniecznie jak leci, ale coś, co da Ci pewniejsze pieniądze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Pracownicy call center, kasjerzy w marketach, ratownicy medyczni, pielęgniarki, nauczyciele. Policjanci w dużej mierze również, zwłaszcza ci, którzy muszą to stadionowe bydło pilnować, żeby się nie pozabijali nawzajem.
Z tego wszystkiego najgorsza jest chyba praca w call center. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Marszałkini II RP
|
Według mnie najgorsze to call center, akwizytor, salowa, pielęgniarka, grabarz, kasjerka, szewc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Dlaczego zawód grabarza i szewca jest niewdzięczny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
BAN stały
|
grabarz to chyba ma całkiem fajną kaskę z tego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Marszałkini II RP
|
Cytat:
Szewc dlatego ponieważ wydaje mi się, że mało zarabia i łatanie ludziom butów jest jakoś mało higieniczne, choć może tak nie jest, ale ja mam taki obraz tej pracy w głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Wybacz, ale nie pamiętam sytuacji kiedy kelner/sprzedawca wyżywał się na kliencie. A wiesz dlaczego? Bo miałby przez to problemy. A klient sobie może przyjść i potraktować pracownika jak ścierwo i nic mu nie można zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() a za najbardziej niewdzięczny zawód uważam call center i roznoszenie ulotek - nie znoszę poczucia, że ludzie mają mnie w głębokim poważaniu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Z tym że nie da się być długo grabażem. Chyba że ma się mega mocną psychikę. To umie siąść na głowie, tak samo mają ratownicy medyczni w miejscu drastycznych wypadków.
Kto mówi o załamywaniu rie jednym klientem lub dawaniu po sobie jechać? Doświadczenie w poprzedniej pracy nauczyło mnie że jak ktoś chce się wyżyć i poczuć super to się niczym nie przetłumaczy. Ani złością ani logiką. Olewam bo potrzebuje tej pracy, ale swoje o tym myślę.
Szukam domku dla kosmetyków ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post47119900 ...i dla ubrań... https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=767163 A ja sama szukam ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=766076 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz idziesz gdzieś i ktoś cię obsługuje, a tobie jest AŻ GŁUPIO o cokolwiek spytać czy zamówić bo ta osoba się tak zachwouje, że aż robi się niesmacznie. PRaca to praca i albo ktoś do niej dojrzał i nauczył się pokory albo niech zabierze się za coś innego, no nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() Byliśmy niedawno na obiedzie z Tż w naszej ulubionej knajpce, znają nas tam już, zawsze zostawiamy napiwki. Tego dnia zadowoleni z obsługi nie byliśmy, byliśmy chyba drugim zajętym stolikiem więc tłoku nie było. Kelnerka zabrała talerze i czekaliśmy na rachunek który miała zaraz przynieść. Mija 5 min, 10... to wstaliśmy w stronę wyjścia (byliśmy na piętrze), na dole przy kasie "nasza" kelnerka chichrała się z inną w najlepsze. Położyłam jej banknot na tą podstawkę do pieniędzy a ona już chciała mi wydać, ale cofnęła rękę i dała mi w tym koszyczku w którym zawsze przynoszą i wiadomo że jakieś drobne trzeba zostawić ![]() ![]() Miałam wieeele takich sytuacji. Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2014-09-03 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
To samo chciałam napisać. Poniżajmy śmieciarza i rolnika bez żalu- w końcu wiedzieli, jakie są stereotypy o tych zawodach
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Zapomniałam o ratownikach medycznych. Nie umniejszając lekarzom, których pracę bardzo doceniam i szanuję- ratownik gra główną rolę w ratowaniu życia (jak sama nazwa wskazuje) przy nagłych wypadkach, a podziękowań (zarówno w formie dobrego słowa od pacjenta, jak i przyjemnej pensyjki czy społecznego uznania) wciąż jakoś brak. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
BAN stały
|
szambo-nurek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
BAN stały
|
Moim zdaniem najgorsze pod względem "narobienia się" i nieadekwatnej pracy oraz fatalnego traktowania to sprzątaczki i kasjerki.. biedne kobiety naprawde się narobia (nie wspominajac juz ze mamy takie czasy ze czesto to dziewczyny z mgr) a maja płacone żałośnie niskie pensje + czesto burackie zachowania...
Dorabiałam na studiach zaocznych jako kasjerka, co prawda nie w markecie, ale takiej marketowej "wyspie" (mam nadzieje ze wiecie o czym mowie) i to byla masakra, wytrzymałam tylko niecałe 3 miesiace, chodzilam tam non stop, byłam ponizana niejednokrotnie a zarabiałam ponizej średniej krajowej.. ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Aha i jeszcze niewdzięcznym zawodem jest ratownik medyczny - praca obciaza bardzo fizycznie, psychicznie, odpowiedzialnosc jak w przypadku lekarza, roboty niejednokrotnie wiecej a pensja w porównaniu do lekarza to smiechu warte... szkoda bo oni naprawde ratują życie i wiekszosc robi to z powołania, bo na bank nie dla prestiżu czy kasy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Co do sprzataczek zalezy gdzie. W mojej firmie to one maja wywalone na wszystko i nawet nie sprzataja. Chodza i przymierzaja ciuchy. Xd
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
E tam z tymi nauczycielami,m praca trudna czasami, ale nie niewdzieczna - raczej tak kojarzona w zwiazku z niskim poszanowaniem przez spoleczeństwo. W żadnej innej pracy ( poza tam lekarzami itp.) nie widzi się efektów swoich działań tak dobrze jak pracując z dziecmi/mlodzieżą, czyt. jestes dobry odnosisz sukcesy wychowawcze, widzisz jak dzieci zdobywaja dzieki tobie nowe umiejetnosci |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kanarów to ja też ich jakoś nie żałuję- nie wiem jak w innych miastach, ale tam gdzie mieszkam w ostatnim czasie było kilka "afer", kiedy to kanar potraktował osobę jadącą bez biletu w taki sposób, że powinien od razu stracić pracę (jakieś szarpania, wyzywania itd). Sama kiedyś byłam świadkiem nieprzyjemnej sytuacji. Zgadzam się, że praca z klientem bywa wyjątkowo niewdzięczna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wredny kotecek
|
Są kanary chamy i wcale się nie dziwię że ludzie ich nie lubią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Pracownik budowlany i górnik.
Moim zdaniem jedne z cięższych i niewdzięcznych prac.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co oczywiście nie wyklucza tego, że istnieją osoby nastawione do wszystkiego na nie i od razu po nich widać, że gdzieś pracują za karę a klienta traktują jak natręta. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po prostu niektórzy ludzie zawsze mają z czymś problem. Wg mnie najbardziej niewdzięczny zawód to pielęgniarka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Tzn ja poprzez niewdzieczny rozumiem, ze narobisz sie dostaniesz po lbie i jeszcze kasa marna. Wiec wpisywanie szambonurka jest dla mnie nie na miejscu. Bo po pierwsze nie kazdy moze nim zostac, ludzie robia to bo serio chca a nie bo nie maja co do gara wlozyc.
Wyslane przez tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
BAN stały
|
Szambo-nurek z powołania
![]() http://joemonster.org/art/28984 Najbardziej niewdzięczny zawód w Polsce ? Taki z którego sama jesteś niezadowolona. Edytowane przez JaOna19 Czas edycji: 2014-09-04 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.