![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 2
A butelkki się wymienia?
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1022 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, może spasc nawet z drugiego schodka na hol. I jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło. Teraz będziemy wprowadzac powoli gluten, wiem, ze można dawac kasze manną, dawałyście tą zwykłą, czy specjalną dla dzieci? I biszkopty można, tylko jak Tż mi kupił różnych firm to i tak mają spory skład jak na biszkopty i zastanawiam się czy samej nie upiec, jak myślicie takie domowe można dac? ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- No właśnie plastikowe się wymienia. Ja jeszcze nie wymieniałam, bo korzystam chyba z 6 więc wychodzi, ze z każdej raz dziennie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 |
Raczkowanie
|
Trzeba wymieniac? Ja wyparzam po kazdym jedzeniu i raz na jakis czas wygotowywuje (poprawcie mnie jesli forma ta nie jest poprawna
![]() A co do kojca to my tez nie kupijemy. Raz, ze nie mamy na to miejsca a dwa, ze chyba jednak wole swobodne wychowywanie na dywanie ![]() No to ja tez mam pytanie: uzywacie butelek jednej firmy? Bo ja zaopatrzylam sie w zestaw tommee tippee ale podczas jedzenia Antkowi wycieka z buzi mleko, nic takiego nie dzieje sie przy lovi ale tu znowu smoczek sie strasznie zasysa i zastanawialam sie calkowicie nad zmiana ale nie wiem juz sama na co?
#1024 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj mieliśmy wizytę kontrolną u dermatolog i ona powiedziała, że nie ma sensu robić testów bo u takiego malucha to tylko testy z krwi wchodzą w grę, a to więcej stresu dla dziecka niż ta wysypka jest tego warta ![]() Co do banana to było tak że to ja go jadłam i Kacper tak wyciągał po niego rączkę że dałam mu końcówkę do pociumkania (bo nie chciało mi się wstawać i go rozgniatać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pediatry to ja na szczęście teraz trafiłam na dobrą - w sumie ona nawet pediatrą jako taką nie jest, tylko lekarzem rodzinnym - ale sama ma malutką córeczkę i widać że leczy z empatią ![]() Bo wcześniejsza też jakaś taka niemrawa była i w ogóle nie mogłam od niej uzyskać pomocy - to była ta od "proszę odstawić nabiał" a nawet na buzię nie spojrzała ![]() A to trzeba wymieniać? EDIT: Doczytałam - ale czemu trzeba wymieniać plastikowe? Póki karmiłam cyckiem to miałam 1 w razie czego, a teraz kupiłam drugą ale nie wiedziałam w sumie czy będzie mi potrzebna. Ja zawsze od razu myję butelkę (normalnie wodą z kropelką płynu do naczyń, nie wyparzam) i biorę ją do następnego posiłku. Czemu Wam aż 6 butelek jest potrzebne? ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-09-03 o 20:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Na instrukcji nie pisało, ze trzeba wymieniać ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1027 |
Wtajemniczenie
|
Nie pamiętam gdzie, ale gdzieś czytałam, że nie trzeba wymienia butelek szklanych. Plastikowe powinno się wymienia co ileś tam, nie pamiętam ile;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Zakorzenienie
|
Kazdy producent pisze kiedy trzeba wymienić smoczki i butelki.
Szklane sa nie do zdarcia. Smoczki zużywają sie szybciej jak dziecko ma zeby. Marco nie lubi juz dr Brown, teraz mamy Nuk. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#1029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1030 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A powiedz jak Twoja mama sobie z nią radzi? Rozumiem, że skoro zaczął się rok szkolny znów zostaje z nią częściej? Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko już u Was w porządku. Cytat:
![]() U nas do tej pory wymieniliśmy raz (ale tylko dlatego, że wygotowywałam je w gorącej wodzie i zupełnie o nich zapomniałam... dopiero zapach topiącego się plastiku przywołał mnie do rzeczywistości ![]() Brawo! Też mi umknęło, że macie już co myć ![]() Cytat:
Ale to musiało być dla Was stresujące! Współczuję takich przeżyć.
![]() |
#1031 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A 6 dlatego, że mam sterylizator na 6 butelek, to co będę w połowie pusty załączac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() Ja dzisiaj pierwszy raz gotowalam mieso dla Oli i bylo tego malutko w garnuszku i nie pomyslalam, ze to nie rosol w wielkim garze no i w ostatniej chwili przyszlam do kuchni bo chwile pozniej nie byloby wody a Ola jadlaby pieczonego kurczaka ![]()
![]() |
#1033 |
Zadomowienie
|
Jutro poodpisuje, a tak na szybko melduję, że już lepiej choć nadal jest stan podgorączkowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
teQiba jest taki gryzak z siatka Sassy - do środka się wkłada banana albo inne jedzenie i dziecko sobie ciamka, nie zadławi się; tylko ciężko utrzymać siatkę w czystości ( miałam przy Kubie) super! wydaje mi się trochę podobny do mojej Juli na tych fotkach Limonka1987 ja mam Chicco Poly Magic i uwielbiam ten fotel, Kuba używał od 1 szego miesiaca przez 3 lata, Jula też lubi; na razie używamy jako leżaczka - łapie rybki i dusi wieloryba ![]() kojaca nie kupię, dziecko mam podłogowe, Kubie kupiłam kiedyś łóżeczko turystyczne, ale prawie nie używałam i szybko sprzedałam spotkania sa fajne, ale chyba za duża rozpiętość wiekowa; ja będę szukała zajęć muzycznych dla Juli TynkaG a co to za ćwiczenia ? Jula się nie krztusi Ela87 boski filmik! Mariola - super, że Marco robi postępy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj byłam w aquaparku, z 3 dzieci
![]() TŻ miał dojechać z pracy, ale standardowo się spóźnił, "tylko" 20 minut. Okazało się, że Mateusz ma zajęcia na pływackim ![]() ![]() Lekko nie jest, miałam wszystko zaplanowane co do minuty, a i tak się nie udało bez nerwów. |
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chcialabym zejsc z miliona beznadziejnych buteleczek do minimum i tak sie zastanawiam czy w sumie jest sens kupowac nowe czy juz przemeczyc sie jakos z tymi co mam i potem juz ten niekapek... ![]()
![]() |
#1038 |
Rozeznanie
|
Hejka
![]() wcięło i cytaty ![]() Margo- też marzę o pełnej klatce ![]() Ela- nie przejmuj się ja też nie wiedziałam, że się butle wymienia ![]() Limonko- sterylizacja butli mega- dobrze, że ja ich nie gotuję bo pewnie bym tak samo miała ![]() ![]() Tygrysku- kciuki za poprawę u Kingi My jutro mamy szczepienie i ładnie proszę o kciuki. Dziś u mnie był dzień zombie albo pijanej mamy- na jedno wychodzi- spałam w nocy 4 godziny bo mam ostatnio mega problemy z zaśnięciem i usypiam o 1-2 a że Toś się budził co godzinę to tż o 5 się poddał i mi podrzucił małego do salonu ![]() ![]() Z pozytywów to chciałam pochwalić jednego producenta chusteczek dla niemowląt (produkuje Dada, Tami, TIP i wiele innych) Napisałam, do nich maila, ze nie mogę nigdzie dostać chusteczek TIP (tych dal Reala, a używamy ich od porodu bo sroka na blogu polecała jako najlepsze i u nas sie sprawdziły) no i odpisali, ze niestety ale już ich nie produkują bo Real przejęło Auchan ale wyślą mi próbki swoich produktów. Dziś przyszedł kurier i przywiózł karton 6 opakowań najróżniejszych chusteczek ![]() Fajnie, że nie oleli jakieś pani Iksińskiej ![]()
![]() |
#1039 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witam o poranku
![]() Nie mogę spać, więc pomyślałam, że wpadnę zobaczyć co u Was. Nikt mi nie może zarzucić, że zrobiłam to niestarannie ![]() Cytat:
![]() Jak Oli smakowało mięsko? Jak je przygotowałaś? Blender weźmie ugotowane mięso czy trzeba mielić? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Uważam,że matkom trójki, powinno się stawiać POMNIKI. Brawo za ogarnianie całego towarzystwa ![]() Cytat:
I takie kwiatki z tego wyszły ![]() Są kciuki. Cytat:
![]() ![]() A tak poważnie to mam nadzieję, że dzisiejsza noc była lepsza i Tosio już nie dawał w palnik. Cytat:
niezapomnijkaa09- a jak się czuje Twoja psinka?
![]() |
#1040 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Producent się super zachował ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Niestety z dołu nie mogę założyć bramki
![]() Będę musiała pilnować żeby się nie wspinał ![]() Cytat:
![]() Tż skończyły się gaziki więc kupiliśmy już szczoteczkę. A nich się uczy młody - Franek poradził sobie super ![]() U nas to samo! Ciągle coś w buzi ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Raczkowanie
|
dzień dobry
![]() Niezapomnijkaa mocne kciuki za dzisiejsze szczepienie. ![]() ![]() Tygrysek mam nadzieję, że Kinga już doszła do siebie i że dziś będzie już zwykły dzień ![]() Jeśli chodzi o garnki to ja na swoim koncie mam już dwa ![]() ![]() ![]() Olakola jesteś wielka! ![]() Koziemlekoa jaką macie szczoteczkę? Ja planuję dziś użyć pierwszy raz, mam taką nakładaną na palec, ale nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie...może przy jednym zębie tak, ale jak już będzie miał więcej, to będzie pewnie gryzł tego mojego palca ![]() A właśnie ostatnio pytałyście, jak to Piotruś gryzł kolegę w piętę. Oczywiście nie w dosłownym tego słowa znaczeniu, ale ale tamten szedł sobie na czworakach, a Piotruś szedł za nim i szorował zębem po pięcie kolegi ![]() Mariolasl cieszę się bardzo, że u Was wszystko ok i że wdrażanie w nową rzeczywistość póki co idzie sprawnie. Oby tak dalej. I ja dołączę do chóru dziewczyn i napiszę: pisz, pisz jak najczęściej, z zaciekawieniem czytam to co piszesz o diecie i innych sprawach związanych z pielęgnacją dziecka. Jeszcze mam pytanie: czy zdarza Wam się zostawiać dziecko z kimś innym niż TŻ? Pytam, bo ta moja koleżanka posłała właśnie synka do żłobka i przez pierwsze dni było ok, ale wczoraj pani jej powiedziała, że po drzemce, tj około 10.30 chłopak wstaje, wchodzi na ręce do pani i nie da się go odłożyć, aż do 13, kiedy to przychodzi po niego mama...i jeszcze powiedziała, że bardzo płacze, najgłośniej i najdłużej w całej grupie. Tak się zastanawiam, czy to, że ten dzieciak był z matką równy rok, nie zostawał z nikim na dłużej, ewentualnie z TŻetem, może mieć wpływ na takie, a nie inne zachowanie. Wiadomo, że nie całkowity, ale częściowy.. jak myślicie? Lecę do chłopaków, bo właśnie wstali ![]() Miłego dnia ![]() Edytowane przez Kateczka100 Czas edycji: 2014-09-04 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
Kateczka - my mamy zwykłą szczoteczke tylko dziecięcą - jest mniejsza. Wrzuciliśmy ją Frankowi do wanienki, a że on wszystko wkłada do buzi to szczoteczkę też. Tak więc pierwszy raz umył sobie "zęby "
![]() Co do tego chłopca ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1045 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak to brak szczepionek? ![]() Cytat:
![]() Limonko- nie zacytowało mi- Szilunia w poniedziałek miała ściągane szwy a we wtorek kołnierz wiec wreszcie jest szczęśliwa, ze może się sama np. za uchem podrapać ![]() Hehe, to podrzucanie się w sumie jako tako sprawdza bo np. dziś Antek wjechał na salony ok. 6 ale sobie spokojnie dospał do 7.30 a potem małż go nakarmił i ja wstałam dopiero po 8 ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja mysle, ze tu wiele czynników sie na to złożyło... A to zdolniacha! Juz sam "zęby" sobie umyl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Zakorzenienie
|
o tym braku szczepionek, to ja już od dawna mówiłam, u mnie już w zeszłym miesiącu był problem, zdobyłam jedną z ostatnich.
Przemo spał dziś lepiej. nieważne czy to dlatego, że Biogaia zaczęła działać na brzuszek (dziś 4 dzień) i kupy idą codziennie, czy coś innego się zadziało, ale dał mi trochę pospać. budził się o 23, 2 z hakiem i 5 z hakiem. da się przeżyć, zwłaszcza, że gazy ładniej odchodziły i innych pobudek z żadnego powodu nie było ![]() dziś też dostał kolejną porcję glutenu i widzę, że z chęcią zjadłby więcej niż te troszkę. otwiera dzióbek i pięknie połyka, a potem woła o więcej, więc go przystawiam, żeby popił. tak sobie pomyślałam, ze mogłabym mu wprowadzić taką poranną kaszkę, ale mam problem jak to zrobić. Holle orkiszowa jest do robienia na mleku. nie odciągnę tyle, żeby zrobić normalną porcję kaszki bezglutenowej z łyżeczką tego glutenu. wyczytałam na opakowaniu Holle, ze dla starszych dzieci można robić z wodą. co to znaczy dla starszych?? jakbym tak mu machnęła jakąś kaszkę mleczną, którą się na wodzie robi i do tego wpakowała ten gluten, to coś by się stało?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zadomowienie
|
dobry dzień
![]() ja tak na szybko, bo Młoda na macie i już się wykłóca z zabawkami ![]() czy Wasze Maluchy też imitują/udają kaszel ![]() Hanka od jakiegoś czasu jakby kaszle, a raczej odchrząkuję ![]() ![]()
#1049 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Witam się po przerwie. Melduję, że u nas w porządku, prawa górna jedynka wyszła, lewa wyjdzie lada moment, więc i Krzyś mniej marudny się zrobił. Nocki przesypia już całkiem ładnie - ma jedną pobudkę na jedzenie, zamiast kilkunastu na smoczek/pogłaskanie/przytulenie. Za to w dzień ogranicza sobie ilość snu i wczoraj spał pół godziny w domu (po godzinie wrzasku) plus pół godziny na spacerze. A ja chodziłam potem na rzęsach ![]() Za to dziś mąż zrobił mi niespodziankę i wziął sobie z zaskoczenia urlop, o czym powiedział mi dziś z rana. Więc ja się byczę a on opiekuje się Krzysiem. Byliśmy dziś na szczepieniu (ja kupuję szczepionkę w przychodni, bez problemu dostałam - biorę 5 w 1). Krzysio waży już 9200 i ma 72 cm. Siłownia mi więc niepotrzebna, za to zapisałam się na zumbę - będę chodzić raz w tygodniu, a żeby mieć motywację to od razu zapłaciłam za miesiąc. To tyle u nas ![]() Warszawianki ja na spotkaniu oczywiście będę ![]() ![]() frogutka ja gdzieś czytałam, że dzieci często udają kaszel. Krzysio jeszczce tego nie robi ![]() niezapomnijka dobrze, że z pieskiem już lepiej ![]() kateczka ja jestem zaborcza matka i nie zostawiam z nikim Krzysia, może wynika to z tego, że za bardzo nie mam z kim, bo moi rodzicce i teściowe mieszkają daleko. Chętnie bym komuś podrzuciła, zwłaszcza jak ryczy ![]() mara współczuję kłopotów brzuszkowych. Oby się szybko polepszyło ![]() tygrysek ![]() virginia ![]() Tynka Krzysio też się lubi krztusić, najczęściej śliną, ale chyba do 30 razy nie dochodzi ![]() Smarrita ja daję zwykłą kaszę manną ![]() Ela zakochałam się w Twojej Oli. Jest cudowna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziekuje za mile slowa
![]() Elgie gratuluje zabkow i wagi ![]() Frogutko, Marco nie udaje, ze kaszle ![]() Margo, super, ze nocka bardziej udana ![]() wiem, ze duzo mam kp daje kaszke na wodzie ![]() Niezapomnijka, ciesze sie, ze Sziluna miewa sie lepiej i trzymam kciuki za kolejne badania ![]() Brawa dla producenta, faktycznie nieczesto tak sie zdarza. kciuki tryzmam za szczepienie ![]() Kateczka, mnie nie zdarzylo sie zostawic Marco z kim innym niz z Mezem, ale od 3 tygodni dwa dni w tyg jest u niani i nie ma problemu. Antos tez chodzil do niani od 7 miesiaca zycia, a jak szedl do szkoly, to zdarzalo mu sie plakac w wieku 5 lat, wiec moze niektore dzieci tak maja ![]() Koziemleko, my tez czekamy na zabki, ale czyscimy sami dziasla szczoteczka na palec ![]() Franek zdolniacha ![]() ![]() a propos... Wiecie, ze polecaja, aby myc dzieicom zeby do 6 rz? Rozumiem powody, ale wydaje mi sie to lekka przesada. Antonio od 3,5rz myje sam, bo uwazal to za zamach na jego niezaleznosc ![]() good idea, sporo watkowych dzieci juz pije lub probuje pic z niekapka czy "kapka" badz otwartego kubka. Teoretycznie od 6m, ale niektore probuja juz od 4m. Olakola, ale mieliscie wizyte w aquaparku ![]() czasami tez przezywam meki organizacyjne, a mam tylko dwojke dzieci. Jest znacznie lepiej odkad Marco przestal tyle jeczec, czytaj poprawil mu sie refluks Tygrysku, czy macie jeszcze goraczke? ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Zapomnialam napisac, ze zalapalismy sie na szczepienia przeciwko wirusowi RSV. Z racji tego, ze Marco jest wczesniakiem. Jest to to jedna szczepionka miesiecznie do pazdziernika do marca wlacznie. Nasza lekarka powiedziala, ze moge oczywiscie sie nie zgodzic, ale ona bardzo by rekomendowala, bo wiadomo jak jest z wczesniakami. Cala serie bedziemy miec darmowa, bo wpisujemy sie w kryteria, a koszt takiej jednej szczepionki powiedziala, ze to ok 300 funtow ![]() ![]() Jeszcze pomysle ![]() a juz cieszylam sie, ze kolejne szczepienie dopiero w styczniu ![]() prawda jest taka, ze po wyjsciu ze szpitala Marco zalapal sie na ostatnia dawke tej szczepionki w marcu (bo szczepia od konca pazdziernika do marca - 5 razy), ale mimo tego, ze Antonio i Maz ciagle przynajmniej raz w miesiacu mieli kaszel i katar, to on byl zdrowy, miala tylko raz lekki katarek. Nie wiem, czy to zasluga szczepionki, mojego mleka, czy lut szczescia ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2014-09-04 o 13:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.