|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Waderka super, że jesteś
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47991182]Waderka super, że jesteś
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
|
|
#1113 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory jeszcze się nie rozkręciło, dzisiaj było trochę różowego śluzu na papierze. To są plamienia przed @ u mnie, trwają z reguły ok. 4-7 dni i późnej się zaczyna @. Jeśli chodzi o długość cykli, to tylko ten ostatni był taki mega krótki, pewnie przez sterydy i wyjazd nad morze. Normalnie mam 28-30 dni. Testy zamówię na allegro jak się @ rozkręci (gdzieś się jeszcze tli iskierka nadziei). @ trwa u mnie tydzień, więc zdążą przyjść..
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47991182]Waderka super, że jesteś
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko jest ok I mocno przytulam ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47991182]Ja dzisiaj sobie uświadomiłam, że za kilka dni urodziłaby się moja Madzia... Liczyłam, że w dniu mojego tp będę już w ciąży i dzięki temu będzie mi troszkę łatwiej ten dzień przetrwać. Niestety jest inaczej i dzisiaj załapałam małą załamkę [/QUOTE] mocno przytulam
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Pani super że wszystko dobrze
Kubek Olek też chodzi na basen. Uwielbia to. Ale jeszcze nigdy nie widziałam takich małych dzieci w czepkach Dzisiaj byłam z Olkiem na zajęciach z języka angielskiego. Chociaż to raczej super zabawa niż nauka oczywiście. Olek mi plaksial pół drogi do domu bo on chciał jeszcze do dzieci. A tak poza tym to doba jest dla mnie za krótka. Nie wyrabiam na zakrętach od powrotu do pracy
|
#1117 |
|
Konto usunięte
|
Agatka, Pani
za wizyty!!Maga ja też muszę poszukać czegoś w okolicy, obojętnie czego - byleby mój dzikusek miał kontakt z dziećmi... |
|
|
|
#1118 | |
|
Zakorzenienie
|
o połowę mniej...
co do dnia, to chyba taka aura dzisiaj. Krzysio wyjątkowo trudny. Olka-Fasolka Cytat:
tak się cieszę, że jesteś jak przygotowania? imię wybrane? u nas dziś ciężko i marudnie. Krzysio płakusiał i płakusiał jak nie miał cycy przy sobie. ale jest taki kochaniutki że mu wszystko wybaczam.
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
Perse my mieszkamy w małym mieście i u nas kiepsko z zajęciami dla takiego malucha. A ceny tez nie są niskie. Mi chodzi właśnie głównie o kontakt z innymi dziećmi. Niestety nie mamy tu żadnego klubu malucha czy czegoś w tym stylu
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
Maga, a w domu kultury?
Teraz rusza wiekszosc zajęć. My zapisalismy sie na glottozabawy (dla niemowlat) od połowy września. Jest tez joga dla mamy i malucha i jakies zakecia ruchowe w grupie. A dla dzieci powyżej roku mnostwo roznych zajęć. Joga mńie korcila (bo bardzo lubie) ale jest w poniedziałki a my w niedziele będziemy mieli basen. Nie chce tak dzien po dniu go męczyć. Pani, super !!! A szyjka jak!? Strasznie sie ciesze, ze sie donrze czujesz i ze wszytsko jest ok. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-09-03 o 23:47 |
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
pierwsze słyszę o czepkach dla maluchów. nie polecę bo J. nigdy nie miał, a chodziliśmy na zajęcia na basen szpitalny, rekreacyjnie na kompleks basenów, byliśmy w termach. wszędzie wymóg jeden - pielucha do pływania, nic więcej.
|
|
|
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bede jeszcze jutro dzwonic ma ten basen, moze moj maz cos przekręcił,,chociaz upiera sie ze nie.. |
|
|
|
|
#1123 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1124 |
|
Konto usunięte
|
No ja chyba zadzwonię do naszego domu kultury. Tyle się tam dzieje, koncerty, jakieś targi biżuterii, a nie umieją zorganizować zajęć dla maluchów?...
|
|
|
|
#1125 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 05:32 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Cytat:
gratulacje---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:32 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47991182]Waderka super, że jesteś ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE] |
||
|
|
|
#1126 |
|
Konto usunięte
|
Agatko super, że po wizycie ok.
U mnie dziś spadła temp. - koniec złudzeń... ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Kubek! U mnie na basenie też karzą mieć czepki dla dzieci-my kupiliśmy w sklepie przy basenie. Pani! Bardzo się cieszę ! ![]() Perse! Myślę że dom kultury dobry pomysł. A może Ty takie zajęcie przy DK zorganizuj? Popatrz na prywatne szkoły muzyczne językowe może tam coś jest. U mnie w mieście na fb zebrała się grupa mam i wymieniamy się tam informacjami a także organizują spotkania dla mam z dziećmi lub samych mam. Gryzia! ![]() Agatko! ![]() Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Witam:beer:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1129 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47991353]Dwakolory jeszcze się nie rozkręciło, dzisiaj było trochę różowego śluzu na papierze. To są plamienia przed @ u mnie, trwają z reguły ok. 4-7 dni i późnej się zaczyna @. Jeśli chodzi o długość cykli, to tylko ten ostatni był taki mega krótki, pewnie przez sterydy i wyjazd nad morze. Normalnie mam 28-30 dni. Testy zamówię na allegro jak się @ rozkręci (gdzieś się jeszcze tli iskierka nadziei). @ trwa u mnie tydzień, więc zdążą przyjść..
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE][1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47994600]Agatko super, że po wizycie ok. U mnie dziś spadła temp. - koniec złudzeń... ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Kurcze szkoda!
|
|
#1130 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Przebiła nam sie w nocy druga jedynka. ![]() Pierwsza dwa dni temu. A pewnie za pare dni wyjada dwie dwójki. Maskara. Ząbkowanie nabrało tempa. Cytat:
Czyli możliwe, ze TZ nie bredzi ![]() Czepek kupiłam juz. Sa takie małe w decathlonie. |
|
|
|
|
#1131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy Lasencje
![]() Hope, Suarez jest jedynym z tego mundialu, którego zapamiętałam ![]() na co? jam nie uczona ![]() tylko w moczu jakiś ślad białka wypatrzył i muszę powtórzyć badanie ![]() Cytat:
|
|
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;47994600] U mnie dziś spadła temp. - koniec złudzeń... ![]() [/QUOTE] przykro mi... ![]() Cytat:
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Krzyś śpi a ja
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
na bogato... marudex?! czy tylko wzmożone pożarcie żyraf uskutecznia?! a ma się u Was jakoś zabkowanie do ilości cycowania?
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek no właśnie w dk też nic. Jedyne co to w bibliotece ale to dla starszych dzieci bo czytanie itp.
Chociaż zadzwonię do dk może się za coś wezmą i zorganizują
|
#1136 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=eseska;47994652]Cześć!
Kubek! U mnie na basenie też karzą mieć czepki dla dzieci-my kupiliśmy w sklepie przy basenie. Pani! Bardzo się cieszę ! ![]() Perse! Myślę że dom kultury dobry pomysł. A może Ty takie zajęcie przy DK zorganizuj? Popatrz na prywatne szkoły muzyczne językowe może tam coś jest. U mnie w mieście na fb zebrała się grupa mam i wymieniamy się tam informacjami a także organizują spotkania dla mam z dziećmi lub samych mam. Gryzia! ![]() Agatko! ![]() Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk Cytat:
Nie, cyc tak samo. Ani mniej ani wiecej.przy pierwszych dwoch zębach chciał wiecej byc orzy piersi, teraz nie. Tez nie wiedziałam, co to te glottozabawy. ![]() Uświadomił mnie miły Pan z DK, gdy z nim rozmawiałam o zajęciach odpowiendich dla 10 miesięczniakow. " Glottozabawa już od pełzania! Zajęcia są szczególne, bowiem już od niemowlęcia zwracają uwagę na bardzo ważną rolę bodźców słuchowych, które docierają do dziecka i warunkują późniejszy sukces Maluszka w przyswajaniu języków oraz nauki czytania, poznawania literek w przedszkolu, a potem w szkole. Glottozabawy już od pełzania rozwijają dziecięcą mowę, ćwiczą prawidłową wymowę głosek, rozwijają umiejętności społeczne, emocjonalne. Dzieci poznają głoski, wyśpiewują je, aby potem związać je z literkami, które pokazywane są maluchom na plastikowych piłkach, miękkich klockach, przystosowanych do wieku i możliwości najmłodszych dzieci, niemowlaków. Dzieci biorą udział w zabawach dźwiękonaśladowczych, podczas których ćwiczą aparat mowy. Dzieci razem z rodzicami uczestniczą w zabawach, śpiewają piosenki o znanych zwierzątkach, zabawkach, zjawiskach. Zabawie towarzyszy ŻABKA SYLABINKA - Pacynka żabki, która mówi do dzieci sylabami. Dzieci rozumieją wyrazy dzielone na sylaby i ćwicząc tak często zbliżają się do następnego kroku w przygotowaniu do czytania i pisania. Mózg dziecka w tym wieku jest bardzo chłonny i plastyczny, dlatego informacje przekazywane na tym etapie rozwoju są najcenniejsze dla Maluszków i będą miały bardzo duży wpływ na ich rozwój w przyszłości." Ok, spadam, ide szorowax podłogi zanim T wstanie
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-09-04 o 08:54 |
|
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas jeszcze nic nie wyszło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1138 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
u mnie znow nocka do niczego, malo snu, duzo trucia, i tak do rana. BERBIE no i super, ze robisz cos dla siebie w wolnej chwili ladne pazurki na pewno poprawia nastroj ![]() Budowa kochana stala dlugo, zrobilismy wylewke na wysokosci fundamentow i beda szly mury. Niestety okazalo sie ze moi rodzice nas nie wspomoga i teraz musimy sprzedac moje auto, byc moze wziac pozyczke, zeby go tylko przykryc na zime, no ale damy sobie rade pomalutku Milego dnia kobietki |
|
|
|
#1139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1140 |
|
Wtajemniczenie
|
No dzialka meza, tesciowie pomoga, no ale podstawa sa nasze oszczednosci. I tak narazie styknie na stan surowy.A kiedy dorobimy sie na srodek to nie wiem. Moze wtedy wezmiemy kredyt.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.

za wizyty!!

i wszystko jest w najlepszym porządku...mamy 3 terminy aby podjechać do szpitala i zobaczyć co gdzie i jak
no chyba że weźmie mnie wcześniej (i chyba tak bym wolała) to rodzę SN o ile wszystko będzie OK