Mamusie sierpniowe 2014 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy 3 9,09%
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe 5 15,15%
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują 4 12,12%
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy 1 3,03%
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 24 72,73%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 13:37   #31
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Ale fajnie
Moja u lekarza zainteresowała się grzechotką, chociaż w domu ma w nosie... ;-)
Waży 4100 mój bąbelek, czyli od wypisu przybrała 700 g.
Położna mówiła że nie będzie problemu ze szczepieniami ale pielęgniarka była mądrzejsza ;-) muszę poszukać innej przychodni...
Dołączam do grona wsciekłych na mężów, ale nawet nie chce mi się pisać o tym.
za przyrost wagi, wydaje mi sie że mój w porównaniu z waszymi jednak mało przybiera...A ty też karmisz tylko piersia czy dokarmiasz??? bo juz sie pogubiłam...mój przez 2 tyg przybrał 330 gram, no ale przez pierwszy tydzień tylko 100, ale mimo to miał by nie całe 500, a mój lekarz powiedział , ze ponad 200 na tydzień to jest dobry przyrost, u was to wychodzi ponad 300 na tydzień, to juz sama nioe wiem...
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:47   #32
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Oja jestesmy na odchowalni jak to szybko zlecialo

Kasia daruj sobie takie chore posty jak Ci cos nie pasuje w moim pisaniu to nie czytaj i nie odnos sie do tego co pisze zreszta Ty zawsze sie wtracasz w temat nawet jak glowne zainteresowane nie maja zadnego problemu to Ty masz
Co do skokow to wiesz wogole co to jest?? Nie moze jedno dziecko miec ich 20 a drugie 10...

Zaczarowana na to co innego jak wraca z pracy i mu sie nie chce zajac mala a zamiast tego siedzi sobie przed kompem to niefajnie Oczywiscie ze jestesmy zmeczone a nasi tzci MUSZA nam pomagac!
Trzeba tylko sie dogadac i dobrze podzielic obowiazki zeby kazda strona byla zadowolona
U nas na watku ewidentnie strona tztow kuleje ostatnio

Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Ja rozumie to ze nie wstaje w nocy do malej bo chce sie wyspac.tylko wkurzaja mnie jego teksty.a wieczorem jak uspilam mala i poszlam na dol na kolacje a on z nia zostal to jak sie obudzila to wyjol ja z luzeczka i przylecial do mnie zamiast ja uspokoic
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:47   #33
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mój synek ma już miesiąc.

seria pytań:
Czy ściąganie szwów po cesarce boli?
Kiedy można wyjść na pierwszy spacer? tak po tygodniu dwóch chyba co?
Czy można jeść magnumy migdałowe jak się karmi piersią?
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:49   #34
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój Tymek miał dzisiaj pierwszą interakcję z zabawką!!
Na stojaku z ikei mam po bokach takie kolorowe klocki które się kręcą. Młody popychał rączką klocka i się śmiał!!
O jaaaa szybko się zainteresował
Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
witam sie w odchowalni i ja mój za równiutki tydzień skończy miesiac mam wrażenie że mały kloc sie robi wczoraj z tz-tem porównywaliśmy zdjecie jak sie urodził a teraz, szczególnie brzuszka, mega mu urósł
a poza tym mój syn już godzine temu postanowił, ze nie za bardzo opłaca mu sie spać....Najedzony leży sobie w bujaczku i cos mamrocze pod nosem Jak go przystawiam do cyca to chwile poclamie i wypluwa....Raczej to nie głód skoro nie płacze...Może za duzo spał w nocy???W koncu mamusi dał sie wyspać. Wczoraj o 22 usnął, pobudkę miałam dopiero o 2, a następną o 6, potem już 8:30, 11 , jak sie najadł, czyli ok godzinki, tak teraz nie ma zamiaru spać....A tak na marginesie wasze dzieci też mamroczą przez sen ? Ja tu nie raz sie na równe nogi zrywam, bo dziecko mi stęka i marudzi, a ja podchodze do łóżeczka..i co widzę? Mój syn smacznie spi.... Grunt że grzecznie lezy Poogarniam trochę, mam masę prasowania obiadek jakiś ugotuję i lece na dworek. Miłego dzionka mamuśki
Mój mamrocze przez sen,jak sobie leży sam a przy jedzeniu oddaje dźwięki jak osiolek lub głodzilla! Czasami przez sen zaplacze jak panienka, cienkim glosikiem
Mieści się twój mały w normach przybierania na wadze? Mój Tobi przez pierwszy tydzień przybrał 340g,teraz nie wiem ile bo nie był wazony.
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Maly spi.
Dzis zaliczylismy pierwszy spacer a maly ma juz 3 tygodnie. Musialam sama sobie poradzic ze zniesieniem wozka, cale szczescie ze mieszkamy na parterze. Za pozno sie zorientowalam ze pampersy mi sie koncza i musialam isc z wozkiem do sklepu na zakupy awaryjne. Ale Groszek byl mega grzeczny - spal cala droge, tylko w sklepie raz zamarudzil. Kochane dziecko.
W nocy budzi sie ze 2-3 razy, najduzej spi moze 5 godzin, ale jest grzeczny - zje, dostanie czysta pieluszke, pohustam go troszke i zasypia. Spi ze mna - tak juz sie przyzwyczail, czasem sie uda go odlozyc do lozeczka, nie ma reguly.
Przybiera ladnie - juz 3900 g, niedlugo bedzie 4 kilo.
Mleka mam tyle co kot naplakal. Chce kupic dzis herbatki laktacyjnej, ale nie wiem sama czy to cos da... macie jakies doswiadczenia?
W ogole to karmienie to jakies fiasko.... pielegniarka sama zalecila dokarmianie mm, a ja mleka mam w zwiazku z tym coraz mniej, w dodatku kazala nie karmic na zadanie tylko co 3 godziny. A mlody czasem nawet po godzinie od karmienia jest glodny. Juz mam krecka, nie wiem sama kogo sluchac i co robic. Na samym cycu maly nie wyzyje teraz, bo ssie coraz krocej. No masakra.
Moj TZ spi w salonie musi sie przeciez wyspac do pracy wstaje wczesnie... ja go rozumiem. Zreszta radze sobie sama w nocy z malym niezle. Zazwyczaj udaje mi sie pospac okolo 8-9 godzin z przerwami na karmienie i przewijanie.
To późno z nim wyszłas na pierwszy spacerek.
Cytat:
Ale fajnie
Moja u lekarza zainteresowała się grzechotką, chociaż w domu ma w nosie... ;-)
Waży 4100 mój bąbelek, czyli od wypisu przybrała 700 g.
Położna mówiła że nie będzie problemu ze szczepieniami ale pielęgniarka była mądrzejsza ;-) muszę poszukać innej przychodni...
Dołączam do grona wsciekłych na mężów, ale nawet nie chce mi się pisać o tym.
Brawa za ładna wagę
Stary 2014-09-04, 13:51   #35
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

seria pytań:
Odnośnie spaceru to mi położna powiedziała, że jak się dobrze czuję to od razu można wyjść tylko musi być dobra pogoda. Spacery mamy sobie odpuścić jak jest wietrznie i wilgotno.

Odnośnie tej naszej wodnistej kupki, mam się martwić dziewczyny? Na razie się to nie powtórzyło... stresuję się, że mi młody zachoruje. Niby się wygina i pręży, ale da się go uspokoić więc chyba mu w tych jelitkach nic tak bardzo nie przeszkadza....
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:52   #36
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

seria pytań:
Jak jesteś na chodzie to po kilku dniach możesz wyjść, ja wyszłam po tygodniu jak się całkowicie wyprostowalam, co by nie wyglądać na 80lat.

Magnumy są w czekoladzie, bardziej bym się o nią martwią niż o śladowe ilości migdałów.
Stary 2014-09-04, 13:52   #37
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Do szkoły idę od stycznia
juz się nie mogę doczekać aż się na trochę wytwór z domu i poznam innych polaków
będę chodziła weekendowo

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 13:55   #38
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Odnośnie spaceru to mi położna powiedziała, że jak się dobrze czuję to od razu można wyjść tylko musi być dobra pogoda. Spacery mamy sobie odpuścić jak jest wietrznie i wilgotno.

Odnośnie tej naszej wodnistej kupki, mam się martwić dziewczyny? Na razie się to nie powtórzyło... stresuję się, że mi młody zachoruje. Niby się wygina i pręży, ale da się go uspokoić więc chyba mu w tych jelitkach nic tak bardzo nie przeszkadza....
Ja bym się nie martwila jak to jednorazowy przypadek. Jak masz wątpliwości to zadzwoń do swojej położnej jeżeli masz taką możliwość.
Stary 2014-09-04, 13:57   #39
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
witam sie w odchowalni i ja mój za równiutki tydzień skończy miesiac mam wrażenie że mały kloc sie robi wczoraj z tz-tem porównywaliśmy zdjecie jak sie urodził a teraz, szczególnie brzuszka, mega mu urósł
a poza tym mój syn już godzine temu postanowił, ze nie za bardzo opłaca mu sie spać....Najedzony leży sobie w bujaczku i cos mamrocze pod nosem Jak go przystawiam do cyca to chwile poclamie i wypluwa....Raczej to nie głód skoro nie płacze...Może za duzo spał w nocy???W koncu mamusi dał sie wyspać. Wczoraj o 22 usnął, pobudkę miałam dopiero o 2, a następną o 6, potem już 8:30, 11 , jak sie najadł, czyli ok godzinki, tak teraz nie ma zamiaru spać....A tak na marginesie wasze dzieci też mamroczą przez sen ? Ja tu nie raz sie na równe nogi zrywam, bo dziecko mi stęka i marudzi, a ja podchodze do łóżeczka..i co widzę? Mój syn smacznie spi.... Grunt że grzecznie lezy Poogarniam trochę, mam masę prasowania obiadek jakiś ugotuję i lece na dworek. Miłego dzionka mamuśki
Mój gada, mamrocze, krzyczy, stęka. Pełen serwis.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Oja Halinka to juuuuzzz? Ale masz zdolnego syna
Wolny jeszcze?

Ja myslalam ze mamy czas na karuzele i inne zabawki a tu chyba trzeba na zakupy jechac

Patrycja no to super! Oby tylko sie wywiazal z tego co napisal

Zaczarowana no to nieciekawie z ta tesciowa... No ale trudno, jej strata, mala rosnie jak na drozdzach a ona traci cos cudownego!
Szkoda ze do PL mozecie leciec dopiero za rok

A powiedz mi jak ze szkola? Pisalas cos kiedys zeby isc i podszkolic jezyk...
Ja tez mowilam ze pojde do szkoly jak mala sie urodzi ale jakos poki co sobie tego nie wyobrazam
Jeszcze wolny ale nie wiem jak długo z takimi zdolnościami i urokiem osobistym.
Też myślałam o szkole albo kursie i też jakoś mi się odwidziało...

Cytat:

seria pytań:
Seria odpowiedzi: nie boli, na 15-20 minut można od razu, zjedz jednego, sprawdzaj kupy przez dwa kolejne dni, jak nie będzie problemu to można.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 14:00   #40
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Do szkoły idę od stycznia
juz się nie mogę doczekać aż się na trochę wytwór z domu i poznam innych polaków
będę chodziła weekendowo
Ja się na ten rok nie zapisałam :-( chciałam iść weekendowo ale koszt był tylko parę funtów mniejszy niż przy zajęciach 3x w tygodniu wiec odpuscilan i teraz wiem ze się nieźle cofne jak będę siedziała w domu.
Stary 2014-09-04, 14:03   #41
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
O jaaaa szybko się zainteresował

Mój mamrocze przez sen,jak sobie leży sam a przy jedzeniu oddaje dźwięki jak osiolek lub głodzilla! Czasami przez sen zaplacze jak panienka, cienkim glosikiem
Mieści się twój mały w normach przybierania na wadze? Mój Tobi przez pierwszy tydzień przybrał 340g,teraz nie wiem ile bo nie był wazony.

To późno z nim wyszłas na pierwszy spacerek.

Brawa za ładna wagę
przez pierwszy tydzień lekarz powiedział że za mało, bo tylko 100 gram ale teraz 230 w tydzień i lekarz powiedział mi ze ładnie, ale jak wasze przybierają ponad 300 na tydzień to już sama nie wiem
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 14:04   #42
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się na ten rok nie zapisałam :-( chciałam iść weekendowo ale koszt był tylko parę funtów mniejszy niż przy zajęciach 3x w tygodniu wiec odpuscilan i teraz wiem ze się nieźle cofne jak będę siedziała w domu.
Mi państwo płaci 3000 euro za szkole
a tygodniowo i tak bym nie dała rady

Nasze szczescie
Stary 2014-09-04, 14:12   #43
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi państwo płaci 3000 euro za szkole
a tygodniowo i tak bym nie dała rady
U nas płacą tym którzy są na bezrobotnym lub mało zarabiają i pobierają benefity. Mi nauczyciel z tamtego roku próbował coś załatwić, pytał czy nie ma opcji żeby mi płacili z uwagi na dziecko itp ale się nie dało.
Stary 2014-09-04, 14:19   #44
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Witam się w odchowalni
My miałyśmy wczoraj pierwszy spacerek, czyli dokładnie po tygodniu. Ninka była bardzo grzeczna, cały czas spała Poszłybyśmy teraz, ale czekamy na położną. Ma dziś być ważonko Tylko zapowiedziała się na rano, a rano już nie jest
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 14:21   #45
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
U nas płacą tym którzy są na bezrobotnym lub mało zarabiają i pobierają benefity. Mi nauczyciel z tamtego roku próbował coś załatwić, pytał czy nie ma opcji żeby mi płacili z uwagi na dziecko itp ale się nie dało.

Szkoda ze się nie udało

my myśleliśmy że nam też się nie uda
bo odmówili prawie wszystkim znajomym tz nawet tym bez pracy itd
ale on napisał długi list na 2 strony i się zgodzili

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-09-04 o 14:23
Stary 2014-09-04, 14:26   #46
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
za przyrost wagi, wydaje mi sie że mój w porównaniu z waszymi jednak mało przybiera...A ty też karmisz tylko piersia czy dokarmiasz??? bo juz sie pogubiłam...mój przez 2 tyg przybrał 330 gram, no ale przez pierwszy tydzień tylko 100, ale mimo to miał by nie całe 500, a mój lekarz powiedział , ze ponad 200 na tydzień to jest dobry przyrost, u was to wychodzi ponad 300 na tydzień, to juz sama nioe wiem...
Karmię tylko piersią, butelkę dawałam trzy razy ale swoje odciągnięte. Moja zaraz skończy trzy tygodnie i z tego co zrozumiałam to dużo przybrała ;-) także na Twoim miejscu bym się nie martwiła
Stary 2014-09-04, 14:28   #47
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Seria odpowiedzi: nie boli, na 15-20 minut można od razu, zjedz jednego, sprawdzaj kupy przez dwa kolejne dni, jak nie będzie problemu to można.
to super, że nie boli bo się boję :p
Ja na spacer się boję wyjść, że mi się mały zaziębi w weekend może spróbujemy...

Cytat:
Jak jesteś na chodzie to po kilku dniach możesz wyjść, ja wyszłam po tygodniu jak się całkowicie wyprostowalam, co by nie wyglądać na 80lat.

Magnumy są w czekoladzie, bardziej bym się o nią martwią niż o śladowe ilości migdałów.
hmm to czekolady nie wolno? nie wiedziałam, jezu jaka ja jestem nieogarnięta, zjadłam ciastka które miały troche czekolady

Dziewczyny, odwala mi wszystkim każe myć rece sto razy, nie pozwalam nikomu przychodzić, w szpitalu nikomu nie pozwoliłam dotknąć dziecka oprócz mojej mamie i tżtowi, boje się pokazać dziecko psu bo jest mega ciekawski, kot z reszta też a ja nie pozwalam im wchodzić do pokoju. Wiem, że muszę ich zapoznać ale moj pitbull jest tak ciekawski, że aż podskakuje i ja się boje, że złapie synka, do tego popiskuje jak mały zaczyna płakać. Kot się boi i przez to ja się boję, że zaatakuje małego.
Proszę napiszcie jak zapoznałyście zwierzęta, bo popadnę w paranoję!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 14:33   #48
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Maly spi.
Dzis zaliczylismy pierwszy spacer a maly ma juz 3 tygodnie.
.
Czemu tyle czekałas ze spacerem ?

Nasze szczescie
Stary 2014-09-04, 14:37   #49
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na spacer się boję wyjść, że mi się mały zaziębi w weekend może spróbujemy...

hmm to czekolady nie wolno? nie wiedziałam, jezu jaka ja jestem nieogarnięta, zjadłam ciastka które miały troche czekolady

Dziewczyny, odwala mi wszystkim każe myć rece sto razy, nie pozwalam nikomu przychodzić, w szpitalu nikomu nie pozwoliłam dotknąć dziecka oprócz mojej mamie i tżtowi, boje się pokazać dziecko psu bo jest mega ciekawski, kot z reszta też a ja nie pozwalam im wchodzić do pokoju. Wiem, że muszę ich zapoznać ale moj pitbull jest tak ciekawski, że aż podskakuje i ja się boje, że złapie synka, do tego popiskuje jak mały zaczyna płakać. Kot się boi i przez to ja się boję, że zaatakuje małego.
Trochę mu nie zaszkodzi. W ogóle może mu nie szkodzić ale ogólnie czekolada to silny alergen i mały może mieć problemy z kupka. Obserwuj dziecię i zobaczysz czy mu szkodzi, tez nie przesadzaj z ilością ;-)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-04, 14:50   #50
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

Ja nachyliłam się z małym na rękach tak żeby mój psiak mógł go powąchać. Muszę przyznać, że nie jest nim jakoś specjalnie zainteresowany, chociaż raz się zdarzyło jak byłam w kuchni, że mały się rozpłakał w wózku i mój pies pierwszy do niego doleciał, a jak ja weszłam to patrzył na mnie z wyrzutem w stylu "twój szczeniak płacze a ty sobie jeść robisz". No minę miał świetną.
Tylko, ze to jest mały piesek, duży i jeszcze bardzo pobudzony psiak to faktycznie problem.

Co do mycia rąk to ja tam nie mam oporów żeby każdemu zwracać uwagę. Każdy malucha dotyka po rączkach a ten potem te rączki pcha do buzi. Muszę te ręce myć jak chcą go dotykać i tyle.

Edytowane przez TheFall
Czas edycji: 2014-09-04 o 14:51
Stary 2014-09-04, 14:56   #51
patrycja19894
Wtajemniczenie

Wczoraj tzn prawie 3 tyg po porodzie weszłam w stare jeansy z przed ciąży co prawda są trochę wyższe, w biodrowkach trochę mi brakuje żeby się zapiąć.
Stary 2014-09-04, 15:00   #52
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak jest zimno albo lekko wieje to nie wychodzicie na spacer?

U nas dziś taka jest i się zastanawiam czy iść

W sumie to w zimę i jak będzie chłodniej tez się będzie wychodziło a mała musi się zachartowac

Nasze szczescie
Stary 2014-09-04, 15:09   #53
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a jak jest zimno albo lekko wieje to nie wychodzicie na spacer?

U nas dziś taka jest i się zastanawiam czy iść

W sumie to w zimę i jak będzie chłodniej tez się będzie wychodziło a mała musi się zachartowac
Tylko widzisz zaczarowana zima jest bezpieczniejsza niż np. jesień bo wszelkie choróbska łapie się jak jest tak wilgotno na zewnątrz.
Jak lekko wieje to buda w spacerówce zamknięta, małej czapa na uszy i leć.
Stary 2014-09-04, 15:11   #54
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja tam wychodze w kazda pogode wystarczy dobrze ubrac dziecko i mozna smigac przeciez czesto cala jesien jest wietrzna i deszczowa to nie bede w domu siedziec
Kupilam malej kombinezon taki na jesien, czape na glowe i bedziemy smigac
Tak samo zima
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 15:25   #55
gosia3103
Zakorzenienie

Na zdjęcia z sesji muszę jeszcze trochę poczekać bo coś się jej wydłuża, ale dostałam małą próbkę uploadfromtaptalk1409837146695.jpg
Stary 2014-09-04, 15:34   #56
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Na zdjęcia z sesji muszę jeszcze trochę poczekać bo coś się jej wydłuża, ale dostałam małą próbkę Załącznik 5782288
O ja jaka cudowna
I te włoski

Nasze szczescie
Stary 2014-09-04, 15:40   #57
TheFall
Zadomowienie

Ciągle wchodzę na Poczekalnię he he

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Na zdjęcia z sesji muszę jeszcze trochę poczekać bo coś się jej wydłuża, ale dostałam małą próbkę Załącznik 5782288

O ja cię... ślicznie.
Stary 2014-09-04, 15:40   #58
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękna królewna
Stary 2014-09-04, 16:16   #59
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
Sliczna ksiezniczka, moj synek przy niej wyglada jak dziadek Zaczyna gubic wlosy na czubku glowy i ma taki wianuszek z wlosow i mowie do niego dzidzius- dziadzius
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 16:17   #60
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

Piękniutka
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości