|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#5041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nawet choćby skały sr*ły, My będziemy Dzieci miały ;) cz. X
kanwa myslałam, ze jestescie małżeństwem, bo to troszkę zmienia postać rzeczy.
No nie wiem ja jestem człowiekiem starej daty i na układ, ze każdy ma swoje pieniądze bym nie poszła. Wydaje mi się, że ciężko jest wtedy na coś odłożyć, bo każdy wydaje sobie kase na co chce, bo to jego. W moim przypadku, kiedy mąż cały czas wyjeżdża, a ja przez to mam dziecko i cały dom na głowie, nie mogąc liczyć na niczyją pomoc to nawet znalezienie pracy na cały etat jest mało realne przez co na starcie jestem stratna, bo nie mogę się rozwijać. Jak by mi mąz jeszcze powiedział, że od dzis każdy ma swoją kase to bym mu dała dziecko i niech z nim siedzi, a ja szukała dobrej pracy. Musiałby pracować na miejscu, a wtedy by gucio zarobił.
|
#5042 |
|
Zakorzenienie
|
No jesteś w innej sytuacji. My mieszkamy razem.Mamy trzecie konto na którym są oszczędności
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Będę wieczorkiem bajoooo
|
|
|
|
#5043 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że u mnie to inna historia.
|
#5044 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej! To ja się nie mieszczę w waszych ramach, bo jestem po ślubie a konta osobne. Szczerze? To nawet nie wiem, ile dokładanie mąż co miesiąc zarabia i ile ma na koncie
|
|
|
|
#5045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra jesteś . A jak np teraz się leczysz to co Ty tylko za to płacisz czy jak ? Widzę, że tylko ja, no może jeszcze Ola mamy wspólne konta z facetami. Jestem zaskoczona nie powiem.
Edytowane przez fiona27 Czas edycji: 2014-09-04 o 17:12 |
|
|
|
|
#5046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że jesteś przyzwyczajona do innego stanu rzeczy, ale nasze rozwiązanie też ma swoje plusy: - jest równy podział - kto za co, - nikt mnie nie pyta, dlaczego w tym miesiącu straciłam na majtki albo inne bzdety tyle a tyle, - jak mam większy problem, to mąż mi pomaga. To nie jest tak chamsko ty swoje ja swoje tylko tak jakoś po prostu. Bardziej się pilnuję dzięki temu, bo mam w głowie na co mogę sobie pozwolić. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2014-09-04 o 17:16 |
|
|
|
|
#5047 |
|
Zakorzenienie
|
Ale my mamy wspolne konto moja wyplata tam wplywa i tz tez tam przelewa czesc swojej, bo on dostaje na konto firmowe. I z tego firmowego placi rachunki, pit vat i zus.
|
#5048 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak mówię ja to człowiek starej daty.
Mój mąz jest wyjątkowy pod względem finansów, nigdy mnie nie pyta na co wydałam tyle czy tyle kasy. Mam wolną rękę. Chwała mu za to
|
#5049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nie bierz pod uwagę, bo my mamy taką sytuację że: - nie płacimy za wodę, prąd bla bla, - każde z nas pracuje praktycznie na 2 etaty. Dziwni jesteśmy Dzwoniła pielęgniarka z kliniki, że jutro mam być 5 godzin później niż było ustalone. Mam nic nie jeść etc. Mam stracha. Edytowane przez Calineczka 27 Czas edycji: 2014-09-04 o 17:24 |
|
|
|
|
#5050 |
|
Konto usunięte
|
mój tez nie pyta, zwykle sama jak z nim rozmawiam o czymś to mówię jakie mam plany to i o zakupach.
on zawsze sie mnie pyta ile wypłaty wpłynęło, nawet nie wie sam ile zarobił |
|
|
|
#5051 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze Wam. Moj tz co miesiąc musi placic zus, pit i vat :/ a sam zus to tysiac, jak nie ma kosztów to pit i vat razem to ponad 2 tysiace.
|
#5052 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5053 |
|
Zakorzenienie
|
Eh no niestety, pit i vat da sie zmniejszyć ale zusu nie, nawet nie chodzimy na nfz tylko prywatnie, to gówno i tak trzeba placic. Musze sobie kupić jakies buty bo na tenisowki czasem za zimno a na botki za ciepło :/
|
#5054 |
|
Zakorzenienie
|
My już po randce fajnie było, nalesniki pychaaaaa szkoda że tak szybko czas minal i że Manekina nie ma w moim mieście ;(
A co do kasy mamy tez osobne konto jak potrzeba to wspomagamy sie a na oszczednosci mamy konto trzecie Calineczko to na ktora godzine masz sie zglosic?
|
|
#5055 |
|
Konto usunięte
|
Calineczko u mnie tak samo, małżeństwo i osobne konta
w praktyce jest tak jak u Ciebie, jak potrzebuję to mąż mi daje A na co dzień każdy ma swoje wydatki, wkładamy do jednego po 500 zł na opłaty, a jedzenie kupuje teściowa.Ok, idę nowy założyć, zaraz będzie link. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=48004893 Zapraszam Drogie Panie ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

w praktyce jest tak jak u Ciebie, jak potrzebuję to mąż mi daje
A na co dzień każdy ma swoje wydatki, wkładamy do jednego po 500 zł na opłaty, a jedzenie kupuje teściowa.