|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Ja do szpitala który wybrałam mam według zumi tyle :
Długość trasy: 3.7km Szacowany czas przejazdu: 8 min ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego względu kobiety po zzo zostają u nas w szpitalu 7 dni na obserwacji.... nie ze względu na to, że jest to medycznie zalecane, ale dlatego, że po 7 dniac szpital otrzymuje zwrot kosztów od NFZ... wiec tak jak nam powiedziano, jest to czytso ekonomiczne podejscie. za zzo oczywiscie pacjentak nic nie płaci.
![]() |
#3303 |
Wtajemniczenie
|
nic nie mówcie w ogóle
![]() Czy któraś z Was ma może świworek do wózka i mogłaby mi pomierzyć jedną rzecz? Co do proszków - my kupiliśmy Dziudziusia i jakiegoś zapachu nie zauważyłam, od ubranek czuć po prostu taką świeżość. Za to jestem baardzo zadowolona, bo ubranka białe są po nim naprawdę ładne - wyciąga tę biel jakby i dodatkowo kilka plan, które były sprały się bez problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3305 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aczkolwiek duży plus ma św. Rodzina z uwagi na zzo na życzenie... z kolei w Raszei tylko ze wskazań medycznych... Jednak chyba wolę rodzić z TŻ niż ze znieczuleniem. Jest też taka opcja, że jak bęzie się TO działo, to najpierw zadzwonimy do św. rodziny i zapytamy jak tam sytuacja, czy jest sala rodzinna wolna ![]() Do św. rodziny mam niecałe 8km, a do Raszei 6,5km. Przeczytałam Twoje wcześniejsze posty i widzę, że też miałaś torbiel. Ja wyhodowałam 2 sztuki - jedna 8cm druga była chyba 1 czy 1,5cm mniejsza. Dostałam leki, miałam bity miesiąc leżenia plackiem od 4tc (krwawienia, plamienia w tym czasie), ale udało się i torbiele zmniejszyły do się do 2,5cm i teraz już takie są od dawna. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za kciuki i życzenia zdrowia, to takie miłe
![]() Moja mama odbiera dzisiaj wszystkie moje paczki z weekendu i tylko zdaje mi relację - ja będę się cieszyć po wyjściu ze szpitala. Co do paczki z Gemini, to zamówiłam w sb, w poniedziałek był mail, że kompletują, wczoraj mail że wysłali i dzisiaj jest - to faktycznie wychodzi te 72 godziny. Mama jak otworzyła to powiedziała, że w życiu tyle folii bąbelkowej nie widziała w paczce :p Mąż zakupił dzisiaj kosmetyki Hipp dla małego, wykorzystuje fakt że jest w DE i powiem Wam, że są dużo tańsze niż u nas za cały zestaw zapłacił 11.89 euro. ![]()
![]() |
#3307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie zła cena ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3308 |
Zakorzenienie
|
My sweet pij duzo wody.
Anuszka no to db ze wszystko gra ![]() ![]() ![]() Kiara...mam nadzieje, ze dzieciaczki beda silne! ![]() Olya powodzenia ![]() Dzieki za odpowiedzi w sprawie proszku ![]() Bylam u dermatologa. Podobno to lupiez rozowy Giberta (Gilberta)...choroba nie jest zakazna. Babka byla jakas dziwna. Obejrzala mnie, zajrzala do jednej ksiegi i z niej zaczela mi czytac o tej chorobie...pytam ja czy to szkodliwe dla dziecka, to ona, ze nie wie, no to ja do niej to kto ma wiedziec jak nie pani? No to ona, ze w ksiazce nic nie ma o wplywie na ciaze, potem wziela druga ksiazke i z niej poczytala! Mowi, ze RACZEJ wplywu na dziecko nie ma. Jak bardzo swedzi to przepisala mi masc, ale mam tylko punktowo ja stosowac. Nie bede wcale bo ona tylko na swedzenie, a nie na znikniecie wysypki, a w sklad ma sredni dla kobiet w ciazy...mowi, ze do 10 tyg powinno przejsc, u niektorych trzyma sie 3-4 miesiace. Ze zadne leki nie pomoga, samo przejdzie...wyszlam niezadowolona z wizyty. W necie dopiero zaczelam czytac ze laski mialy w ciazy i nie bylo szkodliwe dla dziecka...napisalam jeszcze do ginki co ona mysli, ale poki co cisza... Wyniki na cholestaze ok, wszystko w normie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3309 |
Zakorzenienie
|
Przypomnialo mi sie co mialam napisac jescze apropos tematow wczesniejszych
![]() U mnie w szpitalu uwaza sie, ze po 37 tc dziecko juz jest donoszone. I jesli chodzi o buteleczki te male z ikei byly tu wrzucane, moze mam jakies felerne ale juz dwa zestawy mialam i przeciekaja...moga tylko stac pionowo ![]() natomiast te z rossmana mam 2 szt. juz ponad rok i uzywam na codzien i na wyjazdy i nic im nie jest, mam te z pompka bo sobie przelewam plyn do hig. Int. i caly czas super dziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam jechać do dr Włoch na echo serca płodu ale na szczęście nie bylo potrzeby ![]() Na III prenatalne poszłam do jej koleżanki. Mi mapy google pokazują, że 29min bez korków, choć mnie się wydaje ( rodziłam tam Tosię), że do 20 min bez korków można dojechać. To ten wybrany a nie wybrany ale być może zajdzie taka konieczność, żeby tam rodzić, to nas tyski. I kurcze coraz bardziej staje się prawdopodobne, że u nas mogę rodzić, niestety mój mąż ma taką pracę, że nie ma urlopu, nie może nagle rzucić wszystkiego i codziennie jest w rozjazdach ![]() ![]() Poprzednim razem miałam poród wywolywany, więc mąż wziął sobie dzień przed 2 tygodnie urlopu, spokojnie pojechaliśmy do szpitala, następnego dnia urodziłam... eh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do tego w Którym chce rodzic mam 5,1 km wychodzi 8min. Do najbliższego 4,3 km (wiec różnica żadna) ale już wolałabym w aucie urodzić niż w tym szpitalu.
![]() |
#3312 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam bliziutko, pół godziny piechotą, autem z 3min
Staś 03.10.2009r. Lilianna 10.11.2014r. Edytowane przez Indra83 Czas edycji: 2014-09-04 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze to ja mam najdalej do szpitala... mam nadzieje, ze nie urodzę w samochodzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Wtajemniczenie
|
Manieczka ja 2 razy w zyciu mialam łupież różowaty gilberta i to nie byla wysypka tylko takie plamki jakby Cię ktoś papierosem poprzypalał .. a w środku się łuszczyła skóra... długo walczyłam z dziadostwem a zaraziłam sie jak z młodym w szpitalu leżałam na zapalenie oskrzeli.
Reszta pozniej bo jestesmy na sali zabaw, a potem na pizze idziemy.. tzn ja na sałatke..
#3315 |
Zakorzenienie
|
Ja mam do szpitala 45 km takze prosze mnie tu nie straszyc porodem w aucie bo ja mam zamiar urodzic na szpitalnym lozku:-D
#3316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Manieczka a może inny dermatolog, bo taki czytający z książki to mało wiarygodny to tak jakbyś przyszła do mnie a ja zdiagnozowała w internecie.
![]() |
#3317 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() smutno się czyta... Cytat:
a my po wizycie, szyjka dluga, zwarta i zamknieta. serduszko ok. nie wiem ile mala wazy i mierzy ![]() ciśnienie ok. zapytałam o ktg i tu trochę lipa... moja gin nie ma w gabinecie aparatu ktg, powiedziała, ze jak jest ok to dopiero ok 37 tc wysle mnie na ktg, ale płatne bo inaczej nie może... bo ja chodze prywatnie. i tu moje pytanie - jak to ominąć? chciałabym ktg nawet już zaraz, ale u mnie koszt to 50zl, doliczając ze 3-4 ktg to suma się uzbiera. jak z tego wyjść? jak zrobić tak, żeby na nfz mnie zlapalo? nie mam pomysłu. zwłaszcza ze chciałabym ktg do wglądu gin.... usg mamy 11 września i wtedy będzie mierzenie
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Raczkowanie
|
a ja po wizycie- 30t 3d, mała waży 1100 więc niedużo (norma to 1200 ponoć). Ale wszystko rozwija się dobrze. Na 99% cesarka. Hm, ale lekarz nie dał mi żadnego skierowania, ani opinii- co jak mnie coś złapie i trafię do innego lekarza na dyżurze, a nie daj Boże do innego szpitala? To co, będzie mnie męczył jakiś konował najpierw przez dwa dni? Nie wiem, jaką moc ma taki papier wystawiony przez lekarza, takie wskazanie do cc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Martha, Agatus ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3320 |
Zadomowienie
|
Martha super, że wszystko ok. też jestem ciekawa co z ktg, bo ja też chodzę prywatnie i nie pytałam jeszcze czy ma sprzęt. Też wizytuję 11, więc wizytujemy za tydzień razem
![]() Spadek wagi chyba nie wyrządzi szkody maluszkowi, bo dajesz mu wszystko co najlepsze bez niepotrzebnych kalorii. Poza tym spisuj tą dietę, bo mi się taka przyda po porodzie i twoje jadłospisy mogą robić furorę ![]()
#3321 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie ktg jest dla każdej ciężarnej, nikt nie sprawdza od jakiego lekarza, jest oddzielny pokój i się przychodzi, ewentualnie trzeba poczekać jak jest kolejka i tyle. Na sali porodowej mają drugie ktg. Ja chodziłam po 38tc codziennie rano. Nie wiem jak to jest w przepisach, o moja gin w gabinecie też nie ma. Cytat:
![]() |
#3322 |
Raczkowanie
|
podłączam się do pytania o ktg?
Jak byłam w szpitalu to ktg robiły położne i tak się zastanawiam, jakby pójść do przychodni w której mam położną wybraną żeby mi zrobiła? jeśli chodzi o wynik to wg prawa jest własnością pacjenta więc łaski nie robią że dadzą i wtedy można go dać do wglądu komukolwiek. Ale łatwo się mówi, sama "za karę" że zmieniam przychodnię nie dostałam swoich wyników na hiv, tylko do karty ciąży mi wpisali... |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a teraz zaczelam ciuszki...
![]() |
#3325 |
Wtajemniczenie
|
Martha, jak Sweet napisała, że ok, to pewnie ma rację
![]() Ja zacznę pranie w przyszłym tygodniu, dziś TŻ pomył okna, pościerał kurze, poodkurzał, teraz poszedł na mecz z kolegami. Jutro chcę ogarnąć syna pokój, głownie zabawki, jak będzie w przedszkolu i kosmetyki mężnie posegregować i powywalać te stare i niepotrzebne. Kuzyn chce mi oddać łóżeczko, zwykłe sosnowe ze szczebelkami, bo jego córka spała w nim tylko do pół roku, a teraz stoi. Chyba wezmę, materac mam, może tylko przemaluję na biało ![]()
#3326 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu diety spisywać nie trzeba, nie jem nic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i sliwki! i ciasto! Cytat:
![]() a na ktg trzeba mieć skierowanie chyba za pierwszym razem? i dlatego to takie problematyczne dla mnie... bo od prywatnego nie przyjmą mnie na nfz... podobnie jak badania w labo... ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3327 |
Zakorzenienie
|
Martha, agatus
![]() ![]() Kasiu ja mam tez plamy, ale zaczynaja sie one od krostek, ktore potem sie w plamy rozlewaja. Wstawialam zdjecie w klubie, jak bedziesz mogla to spojrz czy cos takiego mialas. Objawy mi sie zgadzaja i czytalam, ze to czesta przypadlosc u ciezarnych. Podobno nieszkodliwa dla dziecka. My tez dzis okna pomylismy i zrobilam jedno pranie ciuszkow. Niektore troszke sztywne sa (te starsze, po kims) mam nadz, ze jak wyprasuje to beda przyjemniejsze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3328 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No nie wiem... W każdym razie popralam, poprasowalam i juz mam wszystko czysciutkie i pachnące ![]() Futbolowa, mam nadzieje ze to nic poważnego! ![]() Izabel, witaj ![]() ![]() Jakie materace do lozeczka kupujecie? ![]()
![]() |
#3329 |
Zadomowienie
|
Ktoś się tu znał na wynikach morfologii, bo odebrałam swoje i leukocyty mam lekko ponad normę, a erytrocyty delikatnie poniżej normy to takie normalne w ciąży czy jakiś powód do zmartwień?
Hematokryt jak zwykle do dupy, ale to słyszałam, że w ciąży spada, a ja już przed ciążą miałam do dupy. Hemoglobine cały czas mam na tej dolnej granicy, ale cały czas identyczni, więc dobrze, że nie spada.
#3330 |
Zakorzenienie
|
Fiorella my mamy gryka-pianka-kokos.
Sloneczko niestety nie pomoge ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.