|
|
#121 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Może z nerwów źle się czujesz. Ja przed ślubem wymiotywałam, ale po kościele było ok. |
||
|
|
|
#122 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
A same przygotowania to była przyjemność, aczkolwiek nie chciałabym jej znów przeżywać ![]() A z dominikanami mam znowu odmiennie - często chodzimy na ich msze, ale ze względu, że to ostatnia msza w mieście Ale generalnie kazania mają "o niczym".
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
My 13 września wybieramy się na wesele. Ciekawe jak będzie. Wielkie wesele, a ja mało kogo znam. Na panieńskim znałam tylko jedną osobę i to słabo.
|
|
|
|
#124 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To, co mnie szczególnie bulwersowało to pytanie po kilka razy czemu nie bierzemy ślubu kościelnego. Na moje zirytowane pytanie, czy jest jakiś nakaz ludzie wzruszali ramionami i odpowiadali, że wszyscy biorą więc i my powinniśmy, albo że powinnam chcieć się czuć jak księżniczka ten jeden raz Trochę się tłumaczę, co? Ale temat dał mi się mocno we znaki Kash, musisz uwierzyć na słowo ![]() Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za trzymanie kciuków. Z mojego konta na pracuj wysłałam łącznie ok 290 Cv, a do tego dochodzą jeszcze inne portale |
||
|
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Miss Saeki wysłałam PW
|
|
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#129 |
|
zawsze mam racje
|
terha: kiedys pisalas, ze bylas bardzo zadowolona z jednej torebki. Co to za marka? W sumie mam juz swoja ulubiona, ale chetnie sie dowiem
|
#130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To teraz powinnaś tylko siedzieć jak królowa i przebierać w ofertach . Wnioskuję po ilości CV, że nie szukasz pracy w konkretnej branży?
|
|
#131 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Sama znam zreszta laski, ktore bardziej marza o wypas weselu niz o malzenstwie jako takim Zeby byla suknia za milion zlotych, dorozka, a reszta no sie przeciez ulozy Niewazne z kim, wazne zeby fajna impreza byla.Sa laski, ktore maja sie z jednym zareczac, nie wyjdzie to juz po paru miesiacach z innym, wiec no... miss saeki: zawsze jak cos jest slub jednostronny(tak sie to zwalo ) . Moze to mu odpowie.---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-09-04 o 17:55 |
||
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest dym bo mamy w planach ślub cywilny, nie kościelny. Moi rodzice wykrzywili się, ale spoko. Jego... oj tego nie przeboleją Cytat:
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe . Masz lepszą pamięć ode mnie, bo ja nie pamiętam, żebym o tym pisała . W sumie generalnie po ponad dwóch latach codziennego używania (nie licząc wakacji) wygląda bardzo dobrze. Nic się nie popruło. Widać małe odkształcenia ale tylko wtedy jak mam ją prawie pustą. Z czasem tylko pod ciężarem pękły ramiączka. To jest torebka mieszcząca A4 (bardzo pojemna) i na prawdę potrafiłam w niej ciężary nosić (sama waży dobre pół kg a ze wszystkimi moimi "zabawkami" to pewnie i potrafiła ważyć ze 2 kg). Pod tym względem to i tak dziw, że te ramiączka zepsuły się dopiero po ok. 2 latach. Torebka jest zrobiona z ichniego firmowego materiału (szary z czarnym wzorkiem). Jest niezwykle wytrzymały. Cena? Jak dla mnie baaaardzo droga. Była już przeceniona, więc nie zapłaciłam za nią ponad 700 zł, tylko trochę ponad połowę. Ale z perspektywy czasu nie żałuję. Komplementów nasłuchałam się mnóstwo, a i wytrzymałość jest bardzo dobra (w porównaniu do innych sieciówek).
|
|
#134 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zapewniam, że małżeństwa które nie miały wesela wcale też się rozpadają
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś, jako dziewczynka marzyłam o sukni jak u księżniczki, mnóstwie gości i w ogóle, jak z bajki. Aż miałam 17 wiosen i 18 była blisko, czyli póki nie poznałam Męża w skrócie, doszłam do wniosku że tę wszystkie przygotowania to jakiś kompleks kobiety która chciałaby być księżniczką chociaż raz. Nie chcę nikomu uwłaczyć, ale dla mnie te duże śluby to właśnie szopka pod tym kątem, niespełnione marzenia pozycji w związku Ale ja się nie znam, ja żyję w bajce z moim rycerzem, a uczty wystawne robię dla dwojga + papu dla kontynuacji naszej legendy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#136 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sytuacja gdzie dwoje ludzie planuje ślub i wspólne życie oraz jednoczesne dzielenie kasy na moją i Twoją (bo ja np. zarabiam więcej) jest dla mnie nieporozumieniem. Oszczędzanie - jak to mówią, chcieć to móc! Pomoc od rodziców - nie wyobrażam sobie brać od rodziców kasę na ślub/wesele. Jesteśmy dorośli, decydujemy się na taki krok, to znaczy, że nas na niego stać. Cytat:
![]() Cytat:
Osobiście rodzeństwa nie mam, ale mogę to sobie wyobrazić np. na przykładzie siostry TŻ, że jest zaproszona na ślub, po czym jej machamy idziemy na obiad i każemy przyjść wieczorem. Obstawiam, że byłoby jej straszliwie przykro. Cytat:
Cytat:
Jasne, zdarzają się pewnie ciekawe kwiatki w tym temacie, chociaż ja się osobiście z nimi nie spotkałam, ale jest cała rzesza ludzi pomiędzy 'nie robię nic, bo wesele jest bez sensu', a 'od 5 lat wybieram kolor kokardki w bukiecie' którzy nie liczą, że najpiękniejsza bajka to dzień ślubu. Ślub i wesele ma być piękne i takie jak chcemy, ale to co później równie piękne albo jeszcze piękniejsze. Jak człowiek wybierze właściwą osobę, to na weselu świat się nie kończy, a wręcz zaczyna. Powiem Ci, że się kiedyś zastanawiałam dlaczego masz tak skrajną opinię na temat wesel, a wychodzi na to, że jest to po części reakcja obronna, pt: "mnie skrytykowano za sukienkę i ślub cywilny, to ja teraz będę krytykować wszystkich którzy mają inaczej". Cytat:
Cytat:
Mnie tak kiedyś jakaś koleżanka zapytała, dlaczego nie bierzemy kościelnego? Opowiedziałam zgodnie z prawdą, że dlatego, że jesteśmy niewierzący to dlaczego mielibyśmy go wziąć. Na co ona skwitowała: bo jest ładniejszy! Krewa mnie zalała przysięgam! W ramach zmiany tematu: PADAM! :mdleję: Chociaż, to bardzooo pozytywne zmęczenie. Jako atrakcja dnia dzisiejszego kupiliśmy sobie.. drzwi wewnętrzne do pokoi i łazienki.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-09-04 o 21:57 |
|||||||
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie zapominaj, że ludzie są różni. Przeraża mnie takie generalizowanie i upraszczanie oraz zakładanie, że "moje poglądy są jedyne, słuszne i właściwe a jak ktoś ma inaczej to jest taki, śmaki i owaki" ![]() Ijaa
|
|
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda?
Też nam się podobają!![]() Naszemu stanu konta mniej, ale cóż.. życie.
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
Oj tam, pieniądze rzecz do nabycia
a radość z przebywania w pięknie wyremontowanym mieszkaniu bezcenna
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż.. nie uda nam się raczej zrobić wszystkiego tak jak zaplanowaliśmy, ale.. co się odwlecze to nie uciecze.
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa jak tak czytam o tym urzadzaniu 5o juz sie swojego doczekac nie moge.
Co do obiadu poweselnego to nie zapraszajac rodzenstwa TZ jasno daje sie im do zrozumieniajaki sie ma do nich stosunek. A co na to TZ- tez nie chce rodzenstwa na obiedzie?
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciała ślub kościelny, a niestety nie jestem wierząca. Niestety, bo chciałabym wierzyć, ale za bardzo racjonalnie podchodzę do tego zagadnienia. Mam nadzieję, że kiedyś zrozumiem o co w tym wszystkim chodzi.
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie chcę ślubu kościelnego i obstawiam, że to się nigdy nie zmieni.
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Wśród naszych znajomych zaledwie jedna para wzięła kościelny i to też nie z przekonania tylko nacisków rodziny. A tak to wszyscy cywilny. Widać coraz mniejszą hipokryzję wśród ludzi
|
|
|
|
#145 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Mnie ogolnie chodzilo o to, ze niech mysla ludzie nad weselem ile chca, byle nie zapominali o co tak naprawde w tym chodzi.(tzn nie moje zycie, nie moj problem i sprawa, ale milo by bylo gdyby tak robili) Widocznie niejasno sie wyrazilam ![]() A znam niestety panny, ktorym typowo zalezy na weselu i niczym wiecej, Wspolczuje im ewentualnym wybrankom ![]() Kolejna rzecz- jak ktos ma duza, ale bliska sercu rodzinie i wielu znajomych to rozumiem duze, ale zapraszanie jakiejs piatej wody po kisielu, bo wypada- tego nie rozumiem. terha: ogladalam kiedys torebki guessa na jakims wyjedzie, ale stwierdzilam ze sporo za wysokie ceny jak na sztuczne torebki. Za to jestem zakochana w jakosci M.Korsa. Owszem, maja tez i slabe, ale akurat ja dobrze z moimi trafilam i jestem b.zadowolona, bo lubie torebki sztywne i nie odksztalcajace sie po 2 miesiacach uzytkowania. No i model selma ma dla mnie idealny ksztalt ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Cytat:
Znali sie pare lat to nie powinna byc zaskoczona, ze od kosciola stoi daleko i albo wziac jednostronny, albo poszukac za wczasu innego, wierzace faceta.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2014-09-04 o 23:55 |
||
|
|
|
#146 |
|
Komplikatorka
|
Ale tu ślubnie się zrobiło
![]() Ja mam 3 wizje ![]() 1. Ślub tylko ja i Tż na Rodos w zatoczce św.Pawła. Sesja zdjęciowa tam. Po powrocie uroczysty obiad dla rodziny z pokazem zdjęć. 2. Ślub cywilny w plenerze (ogród w restauracji) i małe wesele na 30-50 osób. 3. Ślub cywilny w plenerze plus obiad dla rodziny, a na drugi dzień impreza w klubie dla znajomych i "młodszej" części rodziny. Nie mam pojęcia co wybrać
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się porannie
Dobrze, że już jest piątek. Piąteczek, piątunio![]() ![]() Zmuszanie do czegokolwiek to bez sensu. Ani siebie ani drugiej połówki. U nas jednostronny nie wchodzi w grę, nie wyobrażam sobie tego. Z resztą to nie tak, że TŻ jest jakiś antykościelny, on to bardziej antyksiężowy. Jak trafi gdzieś na fajnego, który nie pierdzieli głupot to sam woła aby pójść znów. Wczoraj mnie zaskoczył bo... sam zaczął się interesować naukami. Ja bym o tym kompletnie zapomniała... |
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tylko to z niego umiem. Cytat:
Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
dzień dobry
witam się z kawą w ten słoneczny piątek Kobieta też mi się strasznie podoba Selma od Korsa, ale niestety to nie moja liga torebkowa a podróbki bym nie chciała mieć bo to niezgodne z moimi poglądami ![]() Dziewczyny jakie plany na weekend?
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Mam rozmowe o prace. Jakoś nie mam ochoty iść nawet.
W porównaniu z tamta na której byłam ta to porażka. Ale z tamtej nawet nie oddzwonili. A juz 5 dni minęło. Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

Pogoda tez nie sprzyja dobremu humorowi, bo u nas brzydko, zimno i leje.

) . Moze to mu odpowie.

zapewniam, że małżeństwa które nie miały wesela wcale też się rozpadają

13.03.2008