Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-04, 17:39   #4081

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią, cz. 19

Od ostatnich paru lat mam problem z jazdą samochodem/czasami autobusem. Kręci mi się w głowie, jak po zbyt intensywnej zabawie na karuzeli; niby choroba lokomocyjna, ale bez mdłości.
Wczoraj jechałam busem, podczas jazdy którym myślałam, że poproszę kierowcę o zatrzymanie się w dowolnym miejscu, nawet gdybym musiała nocować w lesie - tak źle to zniosłam.

Dzisiaj miałam zaplanowaną 12-godzinną podróż (w jedną stronę, jutro wieczorem równie długi powrót), jednak obawiam się, że mogłabym się znowu źle czuć. Kupiłam aviomarin (gdzie na ulotce przeczytałam, że do niepożądanych skutków należą zawroty głowy, super ), jednak nie chcę testować jego skuteczności na tak długiej trasie.

Miałam towarzyszyć ojcu w podróży. Na moją informację, że nie jadę, bo nie chcę ryzykować kilkunastogodzinnej męczarni, był foch, obrażanie, a po kolejnym wytłumaczeniu, bardziej dobitnym, że nie jadę i zdania nie zmienię - oczywiście darcie.

Dziwi mnie, że ludzie (jak mój ojciec powyżej) mają gdzieś inne osoby, tylko że im coś nie odpowiada i nie idzie po ich myśli. Nieważne, że ta sytuacja jest ode mnie niezależna - oczywiście kombinuję i wymyślam. Bo ma być, jak on chce, nieważne, że moim kosztem.

Odliczam dni do powrotu do miasta studenckiego <medytacja, wdech-wydech>
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 18:42   #4082
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
a wpadniesz na mecze czy na pana gąbkę

ide do pracy ,smutno mimiałam iść na 1 zmianę(jakbym się zamieniła)ale dziś w przedszkolu rada rodziców i mogłam się legalnie wymigać wykopując chłopa na nie
Ja na gabke wpadne! Uwielbiam Patricka <3
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:04   #4084
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
Na pewno już każdy to zna ale wiecie skąd jest logo "Na wspólnej" nie?
http://www.fakt.pl/m/crop/1200/0/fak...2632666324.jpg
Alee aleeeee Barátok közt to jest takie Na wspólnej węgierskie. W sensie, że serial. Nie wiem skąd te kondomy nagle.

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:48   #4086
jesienny_lisc
Zakorzenienie

O kurcze! To różowe coś, to ja! Tak samo odpowiadam mojemu facetowi jak wraca
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 19:51   #4087
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Wkurza mnie jojczenie "ojj ja taka biedna że aż... nie mogę kupować nowej sukienki, na każde wesele na jakie idę.."
Dziwi mnie kupowanie sobie na każde wesele dwóch sukienek(bo wesele i poprawiny). Chodzi mi o osoby, które narzekają, że czyjeś wesele to dla nich straszny wydatek.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:03   #4088
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
O kurcze! To różowe coś, to ja! Tak samo odpowiadam mojemu facetowi jak wraca
To nie jest coś, tylko Patryk Rozgwiazda i go kocham <3

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie kupowanie sobie na każde wesele dwóch sukienek(bo wesele i poprawiny). Chodzi mi o osoby, które narzekają, że czyjeś wesele to dla nich straszny wydatek.
Zauważyłam to zjawisko wśród niepracującej szlachty. Plus trza zrobić paznokcie, bo zwykłe pomalowanie nie starczy, iść do fryzjera wpiąć motyla, spsikąć włos lakierem z brokatem i zakręcić pierdyliard loczków by je potem upiąć w fikuśne coś bo przecież nie można sobie zrobić prostego koka albo w "normalnych" włosach BO TO WESELE. No a jak nowa sukienka to torebka i buty też BO WESELE
Stary 2014-09-04, 20:09   #4090
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Zauważyłam to zjawisko wśród niepracującej szlachty. Plus trza zrobić paznokcie, bo zwykłe pomalowanie nie starczy, iść do fryzjera wpiąć motyla, spsikąć włos lakierem z brokatem i zakręcić pierdyliard loczków by je potem upiąć w fikuśne coś bo przecież nie można sobie zrobić prostego koka albo w "normalnych" włosach BO TO WESELE. No a jak nowa sukienka to torebka i buty też BO WESELE
Egzakli.
I zdziwienie "sama się czeszesz??"

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:33   #4091
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
W naszym starym mieszkaniu mieliśmy jakiegoś świra który się uczepił i dzień w dzień równo o 5:30 rano wciskał guzik naszego domofonu co dwie sekundy ale zanim się zbiegło na dół już go nie było bo mieszkaliśmy wysoko. Powtórzyło się to z 3 razy, za 4 mój chłopak czekał o tej 5:30 na dole na klatce i jak wyszedł to przyłapał tego typa, rozmowa wyglądała tak:
-co pan do cholery robi?
-co ja robię?
-dzwoni pan nam domofonem o 5:30!!!! po co?!
-ja dzwonię?
-mam wezwać policję?
-nie, dziękuję
i poszedł, w sumie to odbiegł; i już nie dzwonił więcej
creepy
Dziwię się, że od razu w mordę nie dał, ciekawa akcja by była. co za czubek

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:

No właśnie ja też...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:41   #4092
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Można się śmiać z lansu na kartę ale dzień w którym wycofaja "fizyczne" pieniądze i płatności będzie najszczesliwszym dniem mojego życia. Bodaj Szwecja się do tego przymierza. Nigdy nie mam gotowki bo po prostu zapominam wypłacić i zdarzają mi się problemy. A już sklepy, które mają płatnośc kartą, ale mają limity od 10, od 20,30, ilus tam, to powinno się zburzyć tą taką wielką kulą do rozbiórek, zaorac, a na końcu posypać solą jak Kartaginę. Pomijam fakt, że limity są na bakier z prawem ale kto by się w tym kraju przejmował takimi drobiazgami.
Trochę gupio. A jak ktoś zgubi kartę? Przecież zanim się nowa wyrobi to trochę mija

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:45   #4093
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Egzakli.
I zdziwienie "sama się czeszesz??"
Przed studniówką mnie tak zakrzyczały koleżanki.
Nie idziesz do fryzjera?! Nie idziesz do makijażystki?!!!!??! Nie idziesz do manikiurzystki?????!!!!!! !!!!????
A potem koleżanki poprzychodziły z brokatem na całej twarzy, ze sztywnymi lokami przypominającymi hełmy albo peruki ze średniowiecza, z kokami, które się porozwalały po drugim tańcu. Jedna w łazience zrywała tipsy, bo kilka jej odpadło.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:45   #4094
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Trochę gupio. A jak ktoś zgubi kartę? Przecież zanim się nowa wyrobi to trochę mija
Można też płacić telefonem. Chyba, że telefon też zgubię razem z kartą. Poza tym, dlatego też przygotowanie do tego zajmie milijony lat, zanim przemyślą wszystkie rozwiązania w razie wypadku. Poza tym już teraz działają e-płatności "bezkartowe". Póki co tak sobie gdybam i marzę.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-09-04 o 20:53
Stary 2014-09-04, 20:50   #4095
coffee
and cigarettes

Cytat:
Można też płacić telefonem.
Moją Nokią nie można.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 20:51   #4096
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Moją Nokią nie można.
Ale za te tysiące lat, kiedy moja s-f wizja się spełni, nawet Twoją nokią będziesz mogła, zobaczysz, wszystko się ułoży
Stary 2014-09-04, 21:05   #4097
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Nie to ja jestem skąpa bo na wesele idę w sukience z szafy. W zwykłych włosach, zwykłym mejkapie i starej torebce, no czasem się na manicure szarpnę

Cytat:

No bo to wesele nie?
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:08   #4098
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie to ja jestem skąpa bo na wesele idę w sukience z szafy. W zwykłych włosach, zwykłym mejkapie i starej torebce, no czasem się na manicure szarpnę

No bo to wesele nie?
Rozumiem na swoj slub mozna sie wypindrzyc, ewentualnie na slub swojego dziecka / rodzica / rodzenstwa, ale na kazdy? Eee?
Stary 2014-09-04, 21:31   #4099
201604191001
Konto usunięte

Ville, wywal ten aviomarin w cholere bo to przymula i zwyczajnie nie masz sily rzygac a w glowie kreci sie nadal. Kup Lokomotiv dla dzieci do ssania. Do polkniecia tez mozesz, ale ten do ssania najwazniejszy. Chyba, ze dasz rade jesc w drodze imbir. Jak dasz to jedz imbir, jeszcze lepszy.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 21:57   #4100
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Alee aleeeee Barátok közt to jest takie Na wspólnej węgierskie. W sensie, że serial. Nie wiem skąd te kondomy nagle.
Ale takie gumki faktycznie podobno są A kto był pierwsza-agencja reklamowa serialu węgierskiego czy węgierskich prezerwatyw to tego nie wiem
Cytat:
Dziwię się, że od razu w mordę nie dał, ciekawa akcja by była. co za czubek
Nie no, dobrze, że spokojnie do niego zagadał bo jakby z łapami wyskoczył to bym się bała, że jeszcze to ten typ na nas policję naśle, ze świrusami nigdy nic nie wiadomo. Poza tym ta rozmowa w stylu kabaretu Monty Phytona podziałała całe szczęście
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 22:07   #4101

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Ville, wywal ten aviomarin w cholere bo to przymula i zwyczajnie nie masz sily rzygac a w glowie kreci sie nadal. Kup Lokomotiv dla dzieci do ssania. Do polkniecia tez mozesz, ale ten do ssania najwazniejszy. Chyba, ze dasz rade jesc w drodze imbir. Jak dasz to jedz imbir, jeszcze lepszy.
Takich rad potrzebuję, dzięki!
Tylko właśnie mi się w ogóle nie chce wymiotować, tylko te zawroty głowy i skołowanie. Na to Lokomotiv do ssania pomoże, tak?

Z podróży zrezygnowałam, ale wiedza przyda się na przyszłość.

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Co mnie dziwi - kwestia międzynarodowa.
W Turcji kobiety mają ubezpieczenie do końca życia, jeżeli nie ze swojej pracy, to się podpinają do ojca/męża. Mężczyźni już nie może liczyć na ubezpieczenie rodzica, gdyby np. stracił pracę.
Stary 2014-09-04, 22:19   #4102
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Wesele i poprswiny to pol biedy, ja mam takie kolezanki, co na samo wesele kupuja dwie i po polnocy sie przebieraja gwiazdy. To mnie dopiero dziwi, smieszy i sama nie wiem. Nawet moja przyjaciolka ostatnio, kupila na jedno wesele dwie sukienki(na poprawiny szla w starej), za kazda zaplacila 150zl, do tego fryzjer 90zl, spieprzyla jej tak wlosy, ze wrocila do domu, umyla i wyprostowala, na szczescie makijaz sobie mogla sama zrobic bo sie tym zajmuje. No ale tak.. praktycznie na kazdo wesele robi tak samo
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 22:46   #4103
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Takich rad potrzebuję, dzięki!
Tylko właśnie mi się w ogóle nie chce wymiotować, tylko te zawroty głowy i skołowanie. Na to Lokomotiv do ssania pomoże, tak?

Z podróży zrezygnowałam, ale wiedza przyda się na przyszłość.
Tak, on zawiera wyciąg z imbiru właśnie, a imbir przeciwdziała nudnościom i zawrotom głowy.
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 22:57   #4104

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Tak, on zawiera wyciąg z imbiru właśnie, a imbir przeciwdziała nudnościom i zawrotom głowy.
Dziękuję!
Stary 2014-09-04, 23:01   #4105
Sherminka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Wesele i poprswiny to pol biedy, ja mam takie kolezanki, co na samo wesele kupuja dwie i po polnocy sie przebieraja gwiazdy. To mnie dopiero dziwi, smieszy i sama nie wiem. Nawet moja przyjaciolka ostatnio, kupila na jedno wesele dwie sukienki(na poprawiny szla w starej), za kazda zaplacila 150zl, do tego fryzjer 90zl, spieprzyla jej tak wlosy, ze wrocila do domu, umyla i wyprostowala, na szczescie makijaz sobie mogla sama zrobic bo sie tym zajmuje. No ale tak.. praktycznie na kazdo wesele robi tak samo
sorry, ale nie wierzę, że takie agentki istnieją
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 23:07   #4106
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sherminka Pokaż wiadomość
sorry, ale nie wierzę, że takie agentki istnieją
Istnieja, przysiegam!

faajny ten nowy sezon "na krawedzi"
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 23:19   #4107
chwast
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że jeszcze rok temu chodziłam z niepodkreślonymi niczym brwiami. jezu wyglądłam jak dziewczynka z rakiem.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 23:19   #4108
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Żeby zmieniać buty po północy, na płaskie, to znam i praktykuję. Ale zmiana sukienki? To mnie dziwi.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-04, 23:26   #4109
201604130936
Konto usunięte

Też się spotkałam z przebierającymi się gwiazdami, ale w znanych mi przypadkach był to ten sam sort ludzi, o których pisałam wyżej. ALE WESELA TAKIE DROGIE OLABOGA
Stary 2014-09-04, 23:40   #4110
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Najgorzej, ze czesto mysla, ze jak wydaly sporo kasy to automatycznie pieknie wygladaja no niestety

I co z tego, ze co wesle to nowa sukienka albo dwie, jak wszystkie tandetne i niepasujace do figury. A to czesta sprawa

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości