|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
5 | 15,15% |
Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
4 | 12,12% |
Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
1 | 3,03% |
Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
24 | 72,73% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Dziewczyny obserwujcie i pilnujcie glowy waszych maluchów, u nas zaczęła sie luszczyc skóra i już muszę młodego czesac żeby się ciemieniucha nie przypaletala
![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez od wczoraj ciesze bo skóra się łuszczy. Jak o to dobrze zadbać?
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czesać lepiej grzebyczkiem, czy szczotką, czy jeden ch**? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48007084] Dzisiaj mamy czwartą rocznicę ślubu, a pierwszą w trójkę ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Życzę samych szczęśliwych dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48007084]Dobrze tak czasem poczytać, że nie tylko nasz Franek ma swoje humorki. Wczoraj po kąpieli ładnie pospał i obudził się przed trzecią, a później za nic nie chciał zasnąć na dłużej. Zasypiał na max 40 min i budził się ze złością. Ale w ciągu dnia od południa ładnie pospał, więc dał trochę rodzicom luzu
![]() Dzisiaj mamy czwartą rocznicę ślubu, a pierwszą w trójkę ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() Cytat:
Jak się zrobi ciemieniucha to trzeba posmarować oliwką, nałożyć czapkę na pół godziny i potem wyczesać, oczywiście za jednym razem raczej wszystko nie zejdzie. Ale nie ma się czym przejmować, to kwestia niedojrzałości gruczołów łojowych.
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hani na szczescie naskorek sie nie luszczy, ale wylysiala juz troche i ma fryzure na Gargamela ![]() Sara, ale swietny Franek ![]() Zaczarowana, Olivka sliczna...a a co u ńiej? I jak Twoj humor? Ja dalej jestem zdolowana, bo wygladam wciaz jak tucznik ![]() ![]() ![]() Aaaa..i pytalam Was o cos na uczulenie/odparzenie na pupie. Na przyszlosc, nam najbardziej i super pomogl bepanthen! Swietny! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
grozi wypollizowaniem
|
Witam siew odchowalni
![]() pomyslicie zem głupia, ale sie jakos tak wzruszyłam tym przejściem na odchowalnie ![]() chciałam zapytac-zapisałyście juz maluszki do złobka? oczywiscie te ktore maja zamiar posyłać. My zapisaliśmy jak miała 2 tygodnie chyba i jest ...170 na liscie ![]() czy któras z WAs interesowąła sie moze tematem BLW? jak wam sie widzi ta idea?
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
wita się i ja w odchowalni
![]() mam wrażenie, że dopiero kilka dni emu dołączyłam do forum mamuś sierpniowych ![]() Moja Myślicielka ![]() ![]()
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olivka ma się dobrze ale już nami ' rządzi ' I stawia na swoim ![]() Ja mam to samo co ty Nie mogę na siebie patrzeć mimo że schudłam ale moje ciało jest do dupy Wszystko mi wisi .. No i re rozstępy i żylaki jakąś masakra Wczoraj z tego powodu płakałam Nie mogę na siebie patrzeć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
no jak moja jest 170 na liscie a od przyszłego wrzesnia przyjmą tylko 30 nowych dzieci to znacze ze...eee..raczej trzeba juz :/ przynajmniej w krk tak jest, w innych miastach pewnie nie lepiej ![]() lepiej zapisac, nawet jakby sie mialo nie dawac dziecka, przeciez na siłę go nikt nie weźmie tam, a moejsce na liscie bedzie juz zaklepane blw to metoda karmienia niemowlaka z pominieciem etapu papek ![]() ![]()
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratki za miesiąc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Polly ciekawe z tym karmieniem
![]() ![]() ![]() Sara mam taki sam dresik dla malej ![]() ![]() Tylko ja mam rozmiar 62 i jest sporo za duzy ![]() I slicznego masz synusia ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, ja juz nie raz plakalam z tego powodu. Mam obwisly brzuch, rozstepy, cellulit i tluszcz. Czuje sie po prostu fatalnie ![]() Cytat:
Co do metody karmienia, ńie slyszalam o tym...co to ma 'dac'? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a moja jak bedzie na cycu to dopiero od 6 miesiaca, i tak sie zastanawiam co ja bym jej ewentualnie dała? to srodek zimy bedzie, potem wiosna i zadnych owocow ani nic ![]() na razie zrobiłam kilka słoiczków sliwek i brzoskwin zeby miała na zimie ![]() no i własnie z powodu braku odpowiednich warzyw i owoców jakos mi sie nie widzi to blw w zimie ![]()
![]() |
#107 |
Rozeznanie
|
my nie wychodzimy tylko jak pada (chociaż zdarzyło się nam być 45 min pod altaną, jak był deszczyk, ale temperatura wtedy wynosiła jakieś 25 stopni) Jak jest wietrznie to normalnie wychodzimy - jak siedzimy w ogrodzie, to obracam wózek tak aby nie wiało Ani do środka. Jak chcę wyjść na spacer, to narzucam terową pieluszkę na wózek żeby do środka nie wiało. Staramy się Ani nie przegrzewać, ubieramy jedną warstwę więcej niż sobie - grubość staramy się dobierać do temperatury.
#108 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ze złobkami to masakra ![]() a blw ma dac wiele: okazanie zaufania dziecku, rozwoj samodzielnosci, poznawanie swiata smaków-wszystko jest osobno a nie zmiksowana breja (to mnie akurat przekonuje), rozwój zmysłów, rozwoj koordynacji reka-oko, no i ze jak dziecko ma rok to smiga sztućcami i jest wychowane na smakosza ![]() ja sama dopiero sie dowiaduje o co kaman, tak sobie luźno rozmyślam na razie nad taką ewentualnością
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dolaczam sie do tych co zle sie czuja w swoim ciele
![]() ![]() Dzisiaj kolejna zalamka, moje cycki nagle z dnia na dzien zrobily sie 2 wiszacymi flaczkami ![]() A nie ukrywam ze wyglad byl dla mnie zawsze BARDZO wazny i zawsze narzekalam ze mam za duzo tu i tam a tak naprawde to bylam ekstra laska... Szkoda ze dopiero teraz to widze jak juz nie da sie wrocic do tego co bylo ![]() ![]() Polly hmmm a nie bedziesz sie bala takiemu malemu dziecku dawac takich przetworow? Ja bym sie bala ze jakies bakterie albo cos mi sie tam zaleglo ![]() ![]() Ja na pewno bede korzystac ze sloiczkow ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Zuken, ale czemu to juz nie wroci? Ty jestes mlodziutka, na pewno bedzie Ci latwiej wrocic do figury sprzed ciazy
![]() Ja juz nawet wole nie pisac o swoich wszystkich dolach... Psychicznie mam wrazenie,ze jestem wrakiem ![]() Polly, poczytam sobie o tym blw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
jesli sie cos zalegnie to sie zawartosc zepsuje, a skoro bedzie ok to znaczy ze sie nic nie zalęgło ja nie chce korzystac ze słoiczkow, wole sama gotowac dziecku, i wolałabym tez dawac swoeze owoce, ale skoro nie ma w zimie to sobie zasłoiczkowałam ![]() co do wyglądu, to musze powiedziec ze pomimo mojego leciwego wieku, wyglądam teraz jak przed ciąża, mam tylko naciągnieta skóre wokoł pępka, cos jak okrągłu rozstęp, ale mam to juz od poprzedniej ciązy, teraz nic nie przybyło. współczuję wam dziewczyny tych rozstępów, pewnie są jakies metody na pozbycie się?
![]() |
#112 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się zaraz poplacze,a właściwie już mi łzy lecą.. Mój mały miał dwie,trzy małe plamki,jakby odparzenia.. Smarowalam ta mąka od wczoraj, dziś przy kąpieli zobaczyłam ze ma już pośladki mega czerwone i jak dotykam to skóra taka twarda,zadrapania:-( to pewnie przez to pół dnia mi marudził. Tak mi go szkoda, nie wiem co robić.. Jutro nie założe mu pieluchy, będzie leżał i wierzył pupę cały dzień. Cytat:
![]()
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, co z tymi rozstepami... Pewnie kremy, balsamy, olejki...albo jakis laser... Cytat:
No to na pewno fajne, dawac dziecku wybor..ale ja tez bym byla za zachecaniem dziecka do jedzenia roznych rzeczy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
nom pewnie jestem tu jedną z najstarszych mamus ![]() ![]()
![]() |
#115 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Ninka od poczatku nosi ubranka na 62 i sa dobre ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | ||||||
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
MONI 26 gratuluje obrony pracy magisterskiej!!!!! Podziwiam cie ze dałaś rade przy takim maluchu :klaski:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do jedzenia dla dziecka to ja na poczatku gotowalam sama dla Zuzi ale pózniej miałam dość babrania sie w kuchni tyle czasu jak mój niejadek pociumcial dwie łyżeczki i pluł tym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:43 ---------- Cytat:
Na poczatek moze wez małego w rożek na ręce i daj swojemu pieskowi powąchać i pozwól mu podchodzić kiedy robisz cos przy małym oczywiscie obserwując jak sie pies zachowa ale ja myśle ze psy maja instynkt i czuja co jest grane i traktują nasze dzieciątka jak członków rodziny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-05 o 00:06 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Karoseria nie bralam zadnych tabletek... Cycki same sie zrobily puste, nie musialam nic odciagac nawet wiec chyba za wiele w nich nie bylo
![]() ![]() Co do mojego wygladu to nie ma szans zebym wygladala jak dawniej bo aktualnie to jestem cala w rozstepach ![]() ![]() Mamuska nawet jak rozstepy zbledna to beda niestety u mnie widoczne:/ wiem bo mam juz z okresu dojrzewania spory komplet ![]() No i nie wiem czy nadmiar skory na brzuchu kiedys zniknie? Ja wiem ze jestem mloda ale to co sie w ciazy stalo z moim cialem to jakas masakra i nie jedna z Was po 30-stce nie wyglada nawet w polowie tak zle jak ja... Prawie zadna tutaj tyle nawet nie przytyla co ja ![]() Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba być dobrej myśli ze wszystko wróci do normy Ale ja też widzę ze moje ciało nie wróci juz do stanu sprzed ciąży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.